![]() |
#691 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
1992MaDziuLeK poczytam o cheat day - nie wiem, co to jest. Zaraz uko³yszê dzieciê, przygotujê obiad dla rodzinki i zabiorê siê do lektury
![]()
#692 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
Czy to wystarcza, nie wiem - przekonamy siê jutro bo spisujê swój jad³ospis i zobaczê ile dostarczam organizmowi kalorii. Je¶li wyjdzie co¶ nie tak postaram siê to zmieniæ... ![]() Dziêkujê, ¿e siê zainteresowa³a¶, znasz siê na tym wiêc je¶li wyjdzie mi co¶ nie tak to bêdê Ciê prosi³a o rady - tego b±d¼ pewna ![]() Drugie ¶niadanie - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le Wpad³am ju¿ na si³ownie 100 wio¶larzy za mn±! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |||||||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 410
|
Cytat:
![]() Teraz chudniesz, ale przyjdzie zastój i tak czy siak bêdziesz musia³a zacz±æ liczyæ kcal i makrosk³adniki, dlatego polecam to ju¿ teraz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Ró¿nie to wychodzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Mas³o wbrew pozorom te¿ jest ok ![]() Zreszt± podsumowuj±c: JEDZ CO CHCESZ, WYGL¡DAJ JAK CHCESZ. W ¯YCIU LICZ¡ SIÊ TYLKO KCAL I MAKROSK£ADNIKI ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
Cytat:
![]() Ale sama uczy³am siê na swoich b³êdach i dalej siê uczê, wiêc mogê Wam co¶ podsun±æ jakby to mia³o pomóc ![]()
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
Uff, odpowiedzia³am na wszystko
![]() U mnie dzisiaj na wadze 68,3 ! Wreszcie, moja najnisza waga w ¿yciu chyba! By³a rozmowa o cheat dayach i mealach, osobi¶cie rzadko stosujê, z tego wzglêdu ¿e w swój bilans wrzucam co¶ s³odkiego-pasek czekolady, czy batonika, wiêc tak bardzo mnie do z³ego nie ci±gnie. Wczoraj mia³am cheat meal w McDonaldzie i skutków w postaci kilogramów w górê brak. Wiêc jestem jak najbardziej zwolenniczk±, tylko wszystko z g³ow± dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
donkje hmm... nie do koñca we wszystkim siê z Tob± zgadzam (ka¿dy mo¿e mieæ swoje zdanie hehe ).
Co o wa¿enia skrupulatnego... masz racjê jak wa¿yæ to wa¿y±, ale jak kto¶ nie ma czasu to niech mniej wiêcej sobie zapisze co i jak ![]() ![]() ![]() Je¶li chodzi o cheat meal - wed³ug mnie lepszy jest cheat day ![]() ![]() ![]() Mój kolega na cheat dayu (dzieñ bez treningów) zjada³ oko³o 6 tys kcal dziennie! ¯ar³ i ¿ar³! bo to nie mo¿na by³o nazwaæ jedzeniem ![]() Mo¿na zacz±æ od cheat mealu, bo wiecie, ka¿dy organizm inny, ale od jednego dnia bez diety w tygodniu, nie nabierzesz tkanki t³uszczowej, nawet jak waga podskoczy! ![]() Co do sklepów... ja zawsze proszê o najwiêksze rozmiary ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- AAAA i bym zapomnia³a ![]() Podsumowanie jest THE BEST!!! ![]()
#697 |
Raczkowanie
|
1992MaDziuLeK oczywi¶cie, ¿e tak. Ró¿ne s± szko³y
![]() ![]() Co do cheaty dayów i mealów, oczywi¶cie popieram. Stosowa³am nie raz i nie dwa cheaty daye, gdzie potrafi³am zje¶æ 2opakowania ptasiego mleczka i 2tabliczki czekolady. Planujê swój cheat day na sobotê, bo rodzice mojego lubego przywie¼li mi mnóstwo fajnych s³odyczy-oreo w bia³ej czekoladzie, milkê z herbatnikami LU i tak dalej ![]() I nigdy siê to nie odbija³o na mojej wadze, jednak z biegiem czasu uznajê ¿e lepiej czê¶ciej ale cheat meal. Ale zarówno posi³ek niezgodny z diet±, jak i dzieñ jest swojego rodzaju nagrod± ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- A i z tymi rozmiarami to jest tak samo, jaka¶ masakra. Zawsze zaczynam od 44/42. Ostatnio w H&M kupi³am spodenki w rozmiarze 42 tylko po to, ¿eby je po dwóch dniach wymieniæ na 38.. |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No no i w koñcu dosz³y¶my do konsensusu! ![]() ![]() Ja tam jeszcze nie wiem w który dok³adnie dzieñ, ale na pewno te¿ sobie wrzucê ogromnego cheat daya, bo w pi±tek mam urodziny ![]() ![]() ![]() Ale tym oreo to mog³aby¶ siê podzieliæ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#699 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Dziewczyny poleæcie stronkê gdzie za³o¿yæ dzienniczek kaloryczny. Proszê
#700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ubrañ to wiesz ![]() ![]() Ja mam nogi ogromne niestety ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#701 | |
Raczkowanie
|
Mogê siê podzieliæ, bo jak wch³onê tyle rzeczy na raz to
![]() Nie chcê kusiæ, ale milka z lu jest najpyszniejsz± milk± na rynku, a próbowa³am wszystkich dostêpnych na rynku polskim i niemieckim ![]() A oreo w bia³ej czekoladzie to mmmm... ![]() ¦l±zaczka, ¦l±zaczka i to rodowita bo z Bytomia, ale los wygna³ mnie najpierw na Ukrainê, a teraz do Wroc³awia. Niestety ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie przejmuj sê, mam 167cm wzrostu i 62cm w udzie ![]() Nie chcê wiedzieæ ile w biodrach, no i ty³ek przeogromny! zawsze mia³a wielki, teraz te¿ mam ogromny ale lepszej jako¶ci od przysiadów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- potreningu.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() O s³odyczach nie piszemy, bo mmmm ![]() ![]() Ja na ty³ek XL pewnie te¿ bym nie pogardzi³a ![]() ![]() A dlaczego tak siê przenosisz po ¶wiecie? ![]()
![]() |
#703 |
Raczkowanie
|
1992MaDziuLeK najpierw studia w Ivano Frankivsku- stomatologia, ale ze wzglêdu na sytuacjê polityczn± na Ukrainie trzeba by³o zwiewaæ
![]() A teraz mieszkam z ukochanym, ale jako rodowita ¶l±zara najbardziej kocham ¶l±sk i wszystkie kopalnie ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rozumiem ![]() ![]() ![]() Ale w sumie Wroc³aw to piêkne miasto ![]()
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 051
|
Ile spamu dziewczyny! Naprawdê cieszê siê, ¿e w±tek znów ruszy³
![]() ![]() Jem w³a¶nie drugie ¶niadanie ![]() za Miêso na obiad - rozmra¿a siê ju¿! Tak¿e nie powinnam pomin±æ tego posi³ku ![]() Nied³ugo zabieram siê za æwiczonka z Tiffany! I marszobieg ![]()
by³o 106.5 kg ![]() jest 98 kg ![]() cel I 85 kg ![]() cel II 70 kg ![]() _________________________ _________ Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz! 24.08.2012 ![]() 30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±! |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Napiszê i ja swój przeciêtny jad³ospis. Krytykujcie:
¶niadanie - bu³ka fitness, mozarella (z wody), ogórek II ¶niadanie - jogurt naturalny du¿y z bakaliami i musli obiad - miêso (przewa¿nie pieczone), surówka i (o zgrozo!!!) co¶ s³odkiego (ciasto, batonik musli itp) podwieczorek - ró¿nie: jab³ko lub co jest pod rêk± (nierzadko s³odycze ![]() kolacja - twaro¿ek naturalny z d¿emem lub to samo, co na II ¶niadanie MÓj grzech - gdy dorwê siê do s³odkiego (ciasto, czekoladki) - nie mam umiaru..................
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#708 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chocia¿ uznanie nale¿y siê donkje za potreningu.pl ! ![]() A u mnie lato w pe³ni ![]() ArcymoneQ odejmij sobie 800, jak æwiczysz tyle to naprawdê potrzebujesz kalorii ![]() Cytat:
![]() Tak przypuszcza³am i mia³am pytaæ czy ogl±dasz WK ![]() Co siê dzieje?
![]() |
#709 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale prawda, ja te¿ jestem zwolenniczk± cheatów ![]() Chocia¿ podobnie jak donkje, liczê makra, wiêc czasem sobie po prostu zjem kawa³ek czekolady albo frytki ![]() ![]() Cytat:
![]() Bo ja cierpiê na kompulsy, wiêc potrafiê kupiæ górê s³odyczy i j± zje¶æ w 10 minut, ale tyle to nawet ja bym nie przejad³a ![]() Cytat:
![]() Tylko ja do tego jestem niska i mam bardzo krótkie nogi :/ .
![]() |
#710 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nawet nie wiem ile teraz mam, nie chcê siê za³amywaæ, wiêc nie mierzê. Na pocz±tku roku mierzy³am i mia³am 66 ![]() Cytat:
![]() ![]() Najgorzej, jak znajdziesz fajny kostium k±pielowy i trzeba go kupiæ w zestawie w jednym rozmiarze ![]() Jak wa¿y³am tyle co Ty to mia³am t± sam± sytuacjê, teraz mam problem, bo rêce mam grube, ale ramiona w±skie, za to biust du¿y i ciê¿ko mi co¶☠kupiæ na górê. Biust mi siê☠mie¶ci dopiero w XL ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Te¿ siê cieszê, im wiêcej piszemy, tym wiêksza jest motywacja ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-28 o 12:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
donkje o sorry, to obie traficie na lodówkê
![]() Ja dzi¶ ¶niadanie pominê³am, nie celowo, ale z roweru wrócilam po godzinie 12 i juz nie by³o sensu ![]() ![]() ![]() Muszê przeliczyæ swoj± dzisiejsz± trasê, kó³eczko mêcz±ce bo non stop pod wiatr ![]() Wy ciuchy kupujecie, ja póki co tak siebie nie cierpiê ¿e nawet nie chcê nic mierzyæ ![]()
![]() |
#712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak kombinujesz z tym gotowaniem na parze? To jak ju¿ jeste¶my przy aplikacjach ... ¶ci±gnij sobie endomondo to bêdziesz mia³a automatycznie wyliczone wszystko ![]() ![]()
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny odkry³am amerykê w konserwie.
![]() Wydawa³o mi siê ¿e du¿o nie jem moje menu dzisiejsze: dwie kromki chleba razowego z serkiem almette banan grejpfrut Jogurt naturalny z morelami, siemieniem i s³onecznikiem Niby nic - a na kalkulatorze www.tabele-kalorii.pl, wysz³o 1330,00 kcal. Masakra ![]() To ju¿ siê nie dziwiê, ¿e mam zastój.
#714 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
hej ale sie naczyta³am od rana
![]() ![]() w³asnie wróci³am od mojej pani doktor i rozmawia³am na temat liczenia kalorii! bo bardzo zaniepokoi³y mnie te wiadomosci o rzekomy "zastoju" czy pomysla³yscie ze NIE KAZDY TAK MA!? przepraszam ale uwazam ze ka¿dy ma inny metabolizm jeden chudnie szybciej ,jeden mniej, jeden ma zastój ,drugi nie, rozmawia³am dobre pó³ godzinki i zosta³am upewniona ze Nie musze liczyc tych kalorii ,ze nie sprawi to ze schudne tylko do pewnego momentu: oczywiscie jezeli tak sie stanie to zacznê je liczyc" ![]() Nie twierdzê ¿e liczenie to bdzura ,bo tak nie jest ,,pewnie ze pomaga i przyspiesza ale nie liczenie nie spowoduje zastoju w sytuacji codziennych treningów i zdrowego odzywiania siê, czy wyobra¿acie sobie liczyc kcal do koñca zycia? na ka¿dej imprezie rodzinnej,na wczasach czy w restauracji na kolacji biznesowej??? Ja nie .....wiec wolê oceniæ poprostu czy co¶ op³aca mi sie zjesc czy nie! Moja pani doktor zauwazy³a róznice,zosta³am pochawlona i wpisana do tabelki ![]() donkje do sa³atek owszem tez dodaje miesko z kurczaka) nie o wszytkim napisa³am Dzi¶ sniadanko kromka chleba 1plaster szynki z indyka odt³uszczoenj twaro¿ek wiejski 100g uwaga obiad na miesice: przepyszna sa³atka owocowa z jogurtem o% i musli krojona na swierzutko przy mnie ![]() Edytowane przez 201709081028 Czas edycji: 2014-05-28 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie nadarzam z przetwarzaniem informacji
![]() Przez noc 3 nowe strony ![]() ja tam korzystam z niezbêdnika odchudzania i nie narzekam na jego dzia³anie,ale z ciekawo¶ci przetestuje podane przez Was. Ja opieram siê jeszcze na podanych tutaj wyliczeniom kcl http://www.ilewazy.pl/cukierek-krowka Zaraz na obiadek rybka z kasz± jaglan± i sa³at± w jogurcie naturalnym ![]()
#716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Do endomondo muszê siê przekonaæ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- bebemwls ja kiedy¶ te¿ u¿ywa³am ilewa¿y, ale zrazi³o mnie ¿e swego czasu podawano tam takie same produkty kilka razy i ka¿dy mia³ inne dane. Ja najlepiej lubiê http://nutritiondata.self.com/, niestety strona jest po angielsku. Widzê, ¿e u Ciebie te¿ rybny dzieñ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje sugestie ![]() Pamiêtaj, ¿e ka¿dy posi³ek powinien sk³adaæ siê z wêglowodanów, bia³ka i t³uszczy, których u Ciebie praktycznie nie ma... ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
No i ochrzan siê nale¿y ![]() Pope³ni³a¶ kardynalny b³±d! Nie ma omijania ¶niadañ! Skrzwdzi³a¶ swój metabolizm ![]() Obiadek super! Mam nadzieje, ¿e oliw± z oliwek pola³a¶ kapuchê? ![]() Te¿ jad³am kaszê gryczan± z kurczakiem i surowymi burakami z cebulk± skropionymi oliw± z oliwek ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() A je¶li chodzi o facetów to masz racjê, oni chudn± szybciej ![]() ![]() Ale znam laskê, której organizm pozwala³ na 2 cheat daye w tygodniu i zdrowo chud³a ![]() ![]() ![]()
![]() |
#718 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Odnosz±c siê do mojego jedzenia napiszê tylko tyle, ¿e póki co stylu nie zmieniam... pomalutku bêdê sobie dodawaæ nowe rzeczy, ale radykalnie nie! Póki moja waga idzie w dó³ jest ok. Jem w miarê normalnie, æwiczê i patrzê na cia³o, metabolizm ok., waga siê zmienia, ciuchy robi± siê na mnie coraz wiêksze a spodnie znowu zaczynaj± byæ lu¼ne.
Wiem natomiast, ¿e z ka¿dym kg mo¿e byæ trudniej, szczególnie od "6" w dó³ i w³a¶nie na ten czas zostawiê sobie liczenie kalorii i wyliczanie zapotrzebowania na pewne sk³adniki. ![]() ![]() A jak na razie podejdê do tematu tak jak napisa³a LadyDagaMilon ![]() A teraz idê kosiæ trawê, pewnie znowu z trzy godziny wyjête z ¿ycorysu ![]() Ps. Obiad - kapu¶niak z m³odej kaspusty (raz w tygodniu musi byæ). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro tak uwa¿asz to tym siê kieruj ![]() ![]() Nie chodzi o do¿ywotnie liczenie kcal - tylko na redukcji... To tak samo jak nie chodzi o do¿ywotnie odchudzanie siê - tylko wyrobienie sobie zdrowych nawyków ¿ywieniowych ![]() Ja szanujê to, co napisa³a¶ ![]() Ale do ¶niadania bym siê przyczepi³a ![]() ![]() o ile kromka chleba to dla Ciebie nie za ma³o... to twaro¿ek i szynka ok, ale gdzie jakie¶ warzywa? albo owoc? a ju¿ nie wspomnê o zdrowych t³uszczach... ![]()
![]() |
#720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wiem ¿e to jest kuku dla metabolizmu ![]() ![]() A ja kalorii nie liczê póki co - za to staram siê je¶æ najbardziej warto¶ciowe rzeczy. Z supermarketu mam tylko cytryny, reszta jest od wiejskich hodowców. Wiem, ¿e nie ka¿dy mo¿e sobie pozwoliæ, ale warto chodziæ po ryneczkach - od razu widaæ jak na spowiedzi, kto w skrzyneczce ma naturalne produkty a kto u¿y³ nawozu i dostanie rózgê od miko³aja. Ale da³y¶cie takie fajne kalkulatory, ¿e chyba zacznê liczyæ dla przyjemno¶ci ![]() I mam ¶wietn± wagê spo¿ywcz±, muszê siê nauczyæ ni± pos³ugiwaæ. Jest tak stara, ¿e jeszcze Stalin nad ni± w±sem rusza³, ale bardzo dok³adna ![]()
- Jest. S±siad, który posiada pozwolenie na broñ i ¿ó³te papiery." 27.02.2012 ![]() Edytowane przez aamidale Czas edycji: 2014-05-28 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.