|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Ja tej luteiny nigdy nie zapomnę, tym bardziej ze zarlam ja do 16 tygodnia, bleeh
Mordsith, no to współczuję skoro nawet mimo tej poduszki krzyż boli oby to niebawem ustąpiło....
|
|
|
|
|
#692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie jeszcze 11 tygodni, więc nie tak zaraz, no ale blisko, coraz bliżej
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeju ta Luteina to i mnie już obrzydza
![]() A biorę 12 tabletek dziennie ![]() Zaraz będziemy trzymać kciuki za szczęśliwe i bezproblemowe porody ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Dziewczyny, zastanawiam się nad testem PAPA ![]() Robić nie robić ![]() Przecież to tylko program komputerowy, który wylicza prawdopodobieństwo i jak wiemy na przykładzie naszej Bombki Kariotypy mamy prawidłowe. Tak się zastanawiam, czy nie jest to zwykle naciąganie kasy od nas dla kliniki ![]() Z tego co czytam nigdzie nie ma podanego przykładu, że ivf jest wskazaniem do tego badania. Nie wiem..... W czwartek mam usg 1 trymestru i będziemy badać dzidzię (prosimy o kciuki )W środę wizyta w klinice. Może zrobię w 2 trymestrze ???? A wy robiłyście ? Zamierzacie robić ?
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
Jeju dziewczyny, jak to szybko zlecialo, niedawno czytalam o waszych pozytywnych betach, a tu juz na finiszu :-D
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Ja biore lutinusa rano i wieczorem, a luteine podjezykowa w poludnie. Dzisiaj zamienilam luteine w poludnie na lutinusa. Myslicie, ze moge tak brac, odrzucic ta podjezykowa i zamienic na dopochwowa? Ta sama dawka jest. |
|
|
|
|
#696 |
|
Konto usunięte
|
Evelinke ja robiłam, ale to było nasze widzimisię. Tyle lat się staraliśmy, że chcieliśmy wszystko sprawdzić. No i PAPPA z tego co wiem robi się tylko przy USG I trymestru.
Podzielę się jeszcze z Wami moim spostrzeżeniem ubrankowym. Lepsze spodenki i skarpetki niż półśpiochy. Mój mały tak wywija nóżkami, że półśpiochy mu się zawsze zsuwają i muszę podciągać. A spodnie są ciągle na swoim miejscu
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się wydawało, że gdzieś przeczytałam że też się robi w 2 trymestrze
![]() Może coś pokręciłam. Do środy będę myśleć ![]() Teraz mam nowe zmartwienie Odebrałam wynik estradiolu i mam ponad 4800 ![]() I już mam stracha, bo przy 3500 doktorek mówił że za dużo. Zmniejszamy leki a on zamiast spadać to rośnie. Napisałam e-maila do kliniki mam nadzieję, że odpiszą. Ale na wieczór już na pewno nie wezmę estrofemu
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku ja estrofem brałam od 2 dc w którym miałam crio na dobre endometrium.
Potem doktorek, mówił że nie wszystkie kliniki go stosują, ale oni zalecają. Żeby miał dalej dobry wpływ na ciąże, taką dostałam odpowiedź. A co do luteiny, to nie kombinowałabym na własną rękę. Wiem, że jest ona paskudna, ja jak już otwieram buteleczkę to mi nie dobrze się robi. Dasz radę, bierzesz tylko popołudniu Dla pocieszenia ja biorę 12 tabletek dziennie bleeeeee
|
|
#701 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nic tylko sie cieszyc ze samopoczucie dobre krwiak sie wchlonal wiec super.Odpoczywaj i ciesz sie ciaza oby juz nudną do konca ![]() Zaparcia i mnie dopadly,jem sliwki suszone i jest troche lepiej Cytat:
Bidulko przeziebilas sie? Cytat:
![]() Tez z coraz czestszymi bolami krzyza,chyba za miekki mamy materac i teraz mi to zaczyna doskwierac. Zastanawiam sie nad kupnem poduszki.Czy wy mowicie o tzw Cebuszce?Bo wlasnie ogladam na allegro http://allegro.pl/poduszka-cebuszka-...806869285.html Cytat:
Kochana niedlugo zaczniesz drugi trymestr,a pozniej moze chociaz czesc objawow ustapi Cytat:
Mialam na Nfz z racji wieku wiec musialam robic i usg i krew ale wszystko za darmo. Gdyby usg wyszlo dobrze i nie wskazywalo na zadne nieprawidlowosci nie robilabym krwi jesli jest taka mozliwosc. Moja dr mowi ze usg jest wiarygodniejsze.. Masz jeszcze chwile do zastanowienia Dana ma racje,w drugim trymestrze robi sie juz tylko usg prenatalne ja mialam tez na nfz,poprostu dokladnie ogladaja i mierza dzidzie i nic wiecej. Cytat:
Cytat:
Odpisali cos z kliniki? |
||||||||
|
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Bombka ja mam coś takiego, to jest kojec - rogal do spania, tylko poszewkę mam jakąś inną, bo tu zdjęcia z internetu.
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
Pappa robi się dokładnie w dniu usg 1 trymestru. Ja zrobilam bo mialam w pakiecie w medicover.
Motylku, z tym lutinusem nie pomoge, nie mam pojęcia czy tak mozna Danae, Szymon nie ściąga sobie skarpetek :P? |
|
|
|
|
#705 |
|
Rozeznanie
|
Co do lutki, poproscie o dopochwowa, nawet lepiej się wchłania; )
Co daje test pappa ? Uważam że nie warto kupować droższych markowych rogali bo I tak się Z czasem"ubija". Nie wiem jak te B. Drogie bambusowe. Ja kupiłam coś podobnego i cały czas używam. Teraz do kp |
|
|
|
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, pytalam już o to jakiś czas temu, ale nie mogę znalezc. Czy bralyscie acard w ciąży? Bo mój gin mówi, żebym brała, że wzgledu na moje wysokie ciśnienie, a jak dzwoniłam do kliniki, to powiedzieli, żeby nie brac. I bądź tu mądry. U mnie wczoraj ciśnienie zaszalalo, wieczorem miałam 160/100 przestraszyłam się bardzo, Wzielam tabletkę i poszlam spać, dziś już trochę lepiej, choć dalej podwyższone. Bralam 4x1/2 tabletki, teraz biorę 3x1.
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Mała, a ty jakie miała ciśnienie? Skakalo ci też tak? Bo ją się bardzo boje😭 |
|
|
|
|
#707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam kojec motherhood i nic się z nim nie dzieje. |
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Motylku, chyba mala brala acard i wydawało mi się ze ci ostatnio coś o nim pisala nawet :P |
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja niestety wylądowałam na IP dzisiaj Rano miałam dość duże plamienie z nitkami krwi ![]() I gdyby jeszcze chcieli normalnie przyjąć na konsultację a tu nie, trzeba było się postawić, bo przecież na IP chcieli mnie odesłać najpierw do Poradni K a potem do lekarza rodzinnego po skierowanie do ginekologa Jak odpyskowalam do lekarza, że co z plamieniem w ciąży do rodzinnego mam iść, to podbił skierowanie na ginekologię. A tam, również dostałam wykład od lekarza -ordynatora, dlaczego nie poszłam do poradni K albo do lekarza prowadzącego. Mowię, że moj lekarz jest we Wrocławiu, a on mi na to, że to nieodpowiedzialne, bo co, jak się coś dzieje to do szpitala i muszą się mną zajmować a nie pacjentami. Odpowiedziałam tylko, że to jest moja decyzja. Nie chciałam się z nim kłócić, choć miałam ochotę odpowiedzieć mu że tutejsi lekarzę, są za cieńcy, żeby prowadzić moją ciąże, ale chciałam jak najszybciej zostać zbadana i wyjść stamtąd. Takie traktowanie pacjenta i to na korytarzu to jakiś skandal ![]() Zastanawiam się nad skargą na niego, tylko co mi to da. Rozejdzie się pewnie po kościach. Na szczęście pani dr miła, zbadała, uspokoiła, choć powiedziała, że faktycznie mam nisko ciąże. Widziałam naszego bąbla, który machał wszystkimi swoimi kończynami No a plamienie, jest wynikiem kształtującego się łożyska nisko, które zachodzi na ujście szyjki. Mam dużo odpoczywać i tyle. Aż się poryczałam z tych emocji, jak zobaczyłam nasze Maleństwo. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Motylku ja biorę Acard od dnia transferu, on jest bezpieczny w ciąży. Trzeba tylko z niego zrezygnować w III trymestrze ciąży i przed zabiegami, bo mżyć bardziej krwawić np u dentysty. Emi test Pappa, to badanie, które sprawdza czy dziecko może mieć zespół Downa, zespół Edwardsa i zespołu Patau. Pobiera się krew od matki i bada poziom beta HCG i jeszcze czegoś. Potem wprowadza sie dane z badania i inne do komputera i obliczane jest ryzyko zachorowania. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Bombka tak, odpisał doktorek, że mam brać już 1 tabletkę na dzień
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Evelinke, wspolczuje ci, tyle stresu i nerwow, dobrze ze z bąbelkiem wszystko ok.
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Od dzisiaj wiec biore acard, gin kazal brac co drugi dzien. |
|
|
|
|
#711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luteina bleeeeeeeeeeeeee ja brałam najwięcej 6 dziennie podjęzykowych. WOlałam dowcipnie. grażynie tam obojętne czy piguła dobra czy nie choć wkurzające było to wylatywanie z grażyny rozpuszczonej Lutki choć bardzie Lutinus wypływałPAPPA plus USG pierwszego trymestru miałam jakoś w początek 13 tygodnia i PAPPA tylko w pierwszym się robi bo tu chodzi o poziom bety HCG jak jest za wysoka to może świadczyć o zespole DOwna tak czytałam. Miałam na NFZ. Wskazaniem było IVF i mutacja moja w genie co mi wyszło z badań ze śliny i dlatego brałałam Acard. (Motylku właśnie dlatego brałam Acard. Najpierw od 2 weryfikacji codziennie a jak mocniej krwawiłam przy krwiaku to co 2 dzień Później miałam USG 2 trymestru i tylko usg się robi koło 20 tygodnia. Też na NFZ. No i jeszcze zrobiliśmy USG 3 trymestru i to kasa wywalona w błoto była. Lekarz tak namówił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się zaczęło z tym ciśnieniem jak upały były. Nie może być wyższe niż 140/90. JA miałam nawet 160/110 parę razy. Zaczęłam od 1 DOpegytu dziennie, później 2 i w razie czego 3 mogłam wziąć. Po DOpegycie miałam i tak ok 130 na 80-90. Po ciąży też mi skakało i dalej brałam. Teraz już ok ![]() Evelinke brak słów do tych tępaków z IP. JA miło też ie wspominam jak trafiłam z krwawieniem Dobrze, że nic złego się nie dzieje. Grzecznie mi tam odpoczywać i nie latać nigdzieA my po szczepieniu. Mała płakała tylko przy wkłuciu a ja razem z Nią Lepiej zniosła niż ja. Teraz poszła na spacerek z tatem, bo można jak się nic nie dzieje. Kąpać też można jak się nic nie dzieje. JA się nasłuchałam głupot, że absolutnie 2-3 dni nie można na spacer iść ani kąpać. Bzdura i zabobon jak powiedziałalekarka ![]() Mam nadzieję, ze nic się nie będzie działo
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Mala, a jak mialas takie skoki 160 to lecialas do szpitala, czy bralas pigule i czekalas az spadnie?
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Mała jeśli się zdecydujemy na test Pappa to płacimy z własnej kieszeni
![]() A usg I trymestru mam prywatnie u gina w naszym mieście, bo dr J powiedział że on nie robi, bo nie ma certyfikatu. U nich ten certyfikat ma nowy lekarz i koszt tego usg to 150 zł dodatkowo, także za tą sama kasę mogę zrobić u siebie na dobrym sprzęcie. I wogle to zapytam się jutro czy mogę już prowadzić ciąże u siebie. Jeszcze trochę i koniec 1 trymestru, z estrofemu już zchodzę, a progesteron wiadomo, że będę jeszcze brała. Ale tu już może mnie prowadzić mój lekarz.
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Cholera Evelinke to raz ze najadlas się nerwów to jeszcze musiałaś się wyklocac
a jak wiezien w zakładzie karnym się zająknie tylko ze go coś boli, to jest eskortowany do lekarza i wchodzi bez kolejki. Wiem bo mój tata jest emerytowanym strażnikiem więziennym, szwagier tez pracowal w zk i to samo opowiadal :/Ale to dobrze ze pojechałas sprawdzić. Co więcej, mimo ich pitolenia, WLASNIE OD TEGO JEST IP! Tu trzeba było działac szybko a nie wpisywać się na listę kolejkowa do normalnego gina. Maz był z tobą? Mala, dzielne bylyscie z Gabi :P |
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Eleo i tu masz racje niestety
nie dość że żyją za nasze podatki darmozjady jedne, to jeszcze trzeba skakać nad nimi ![]() A przecież ja też płacę podatki i składki na zdrowotne wiec opieka mi się należy ![]() Szkoda, tylko że człowiek musi wykłócać sie o swoje prawa. Tak, TŻ był ze mną, choć nie przy badaniu usg. Mała całuski dla ciebie i Gabrysi, obie byłyście dzielne I ja też ostatnio oglądałam poduszki - rogale I pewnie na którąś się skuszę
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
Evelinke współczuję naprawdę tych nerwów i stresów, ale najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku. Pilnuj się, leż i nigdzie nie ruszaj!
![]() A skargę bym napisała, jak każdy będzie przymykał oko na takie rzeczy, to będą sobie pozwalać coraz więcej!
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
MALA ale bylyscie z Gabrysia dzielne :-* napewno nic się nie będzie działo
![]() EVE współczuję takich nerwów ja to bym się chyba popłakała z bezsilności i nie wiedziała jak się bronić. .. Dobrze ze sie odezwałaś i wyklucilas chociaż takie rzeczy nie powinny w ogóle mieć miejsca. Dla mnie to nie do pomyślenia ze mozna tak traktować pacjenta. Chyba bym też jakaś skargę do dyrektora napisała, przecież musi ktoś nad ordynatorem byc.. MORDSHIT a jak na szkole rodzenia? Pochwalę się zostałam po raz czwarty ciocią ♡♡Dziś urodził się mój 4 bratanek Kajetan
|
|
|
|
|
#718 |
|
Rozeznanie
|
Evelinke współczuje takiego potraktowania wiesz, odechciewa się, łaskę robią... ja 6 razy lezalam w szpitalu, z krwawieniem-plamieniem na końcu ze sraczka
za każdym razem dokładnie zbadana i potem decyzja czy zostaje czy nie. Na koniec ciąży prawie wszyscy mnie znali, dr ordynator się śmiał że zameldowania już jestem u nich w szpitalu znali moją historię leczenia i jeszcze delikatniej się ze mną obchodzili. Nie denerwuj się już, odpoczywaj ![]() Co do wątpiących czy robić pappa. Co Wam to da? Ja nie robiłam tych badań bo i tak bym nie usunela. Chyba że ta chorobę na E i P można wcześnie wyleczyć. Mała Ty czasem nie szukałeś właśnie innej poduszki od Ma bo Ci się ugniotla?
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff z Gabi jak na razie nic sie nie dzieje baaa jeszcze walila wczoraj tyle usmiechow jak nigdy;P pewnie chciala pocieszyc szurnieta matke hehe teraz papu robi
![]() MOTYLKU jakbym miala za kazdym razem jechac do szpitala jak byl skok to bym pewnie co 2 dzien byla. Gin kazal wtedy sie polozyc i grzecznie polezec, za jakis czas np 15 -30 min zmierzyc i jak nie spadlo to wziac tabletke nie martw sie bedziesz dobrze. Ile Gabi miala w brzuszku przeciwnosci a silna baba sie urodzila. Ogranicz bardzo sol, bez nerwow w miare mozliwosci, magzen bierz w wiekszych ilosviach i bedzie dobrze;*EMI ja nic takiego nie pisalam o moim kojcu dalej jest dobry fasolke do karmienia tez mam z motherhood i jest dla mnie swietna
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
Ktoś szukał u nas poduszki, bo ze swojej byl niezadowolony. Oliath nawet link wstawiala; ) tak Ciebie skojarzylam
![]() Sorrry za pomyłkę; ) ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Super ze Gabi tak dobrze znosi szczepionke
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

oby to niebawem ustąpiło....

mordsith a spisz wygodnie?

krwiak sie wchlonal wiec super.