![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() raczej fakty z życia. oni są z poza UE więc na wjazd mieszkanie i dodatki na wszystko dostaną ![]() mam więc nie omieszkam na wybory iść, do tego czasu już opanuję język na tyle by umieć kartę do głosowania odczytać ![]()
![]() |
#692 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
![]() A w jakim wieku poszła? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
No to pod kątem stabilizowania się hormonów ledwo skończyłaś.
#694 |
Zakorzenienie
|
despa a co z Oli, jaka utrata przytomności?cos przegapiłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
Pani a ja się ludzilam, że te karmienie non stop to tylko przez pierwsze 3 miesiące
![]() ![]() Wiem co to jeszcze w myślach odpowiadałam ![]() Jola jestem za tym, żebyś zajęła się profesjonalnie fotografia. Śliczne robisz zdjęcia i masz talent do przeróbek Nie wiem jak jest u Was ale w Polsce bez problemu dostałabys dotację na rozwój działalności i z urzędu pracy i z unii. Fotograf, który robił nam zdjęcia ślubne prawie wszystko pokupowal z dofinansowań. I komputery i aparaty, obiektywy itd śmiał się, że u już nie wie co jeszcze mógłby dokupić ![]() Klementyna mam teraz stracha o te zapalenie płuc ale myślę, że jakby to było to , to przez tyle czasu chociaż jakiś katar by się pojawił Bardziej skłaniam się ku temu co Vilga pisała i dr Google podpowiada czyli że to wiotkosc krtani i że przejdzie do 3 miesiąca. Oby to to. Dziś w nocy np tylko ze 3 raxy chrumknela Despa co za strata przytomności? Też coś przegapilam Sorce gratuluję decyzji ![]() ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- A wiecie co Wam jeszcze napiszę? Znajomi mają dzieci w podobnym wieku jak my. Starsze jest kilka miesięcy młodsze od K. a młodsze ma niecałe 3 miesiące. Kupili sobie wózek dla blizniakow, konkretnie spacerowke i te młodsze jeździ w tym z oparciem trochę rozlozonym ale na pewno nie na płasko. Szkoda kręgosłupa
#696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
o niemiecki sie nie martw, ona to nadrobi, widze jak rozwijaja sie tu dzieci z sasiedztwa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Wtajemniczenie
|
Panika, a NAWLEKAJ NIE CZEKAJ? gramy w to, ale na zasadach jakie ustala Filip. I klepsydra do odmierzania czasu się zniszczyła (Fi na niej usiadł) jakieś 2 min po otwarciu gry
![]() A dom wolnostojący, nie w Wieliczce, a jej okolicach południowych (zależało nam, żeby wynieść się poza tą krakowsko-wielicką dolinę smogową - więc wybraliśmy wieś za pierwszym wzgórzem Pogórza Wielickiego). Decyzja od domu zasadniczo podjęta. Teraz kwestia podnegocjowania ceny i sprawdzenia wszystkich formalności, dokumentacji. Teście kręcą nosem, a bo drożej niż samemu budować (pracujemy oboje [ja co prawda na zwolnieniu ale przecież sama nie zajmę się z dziećmi budową], nie mamy na zawołanie rodziców do pomocy), a bo się zadłużymy, a bo mamy przecież od nich działkę więc 100 tys w kieszeni,... Bardzo to smutne bo my naprawdę się boimy, trochę ryzykujemy nie sprzedając mieszkania, ale chcemy go zostawić jakby się noga powinęła. Wrzucę na klubiszcze fotkę ![]()
![]() |
#698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, jak w srodku, bo to nowosci, nie wiem nawet jak z dostepnoscia oprocz bezposredniego u wydawcy ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() niewazne jaka decyzje podejmienie, zawsze znajdzie sie jakas watpliwosc - oby wszystko sie potoczylo, jak zaplanujecie ![]() a dzialke od tesciow to pewniee macie gdzies pod Ropczycami, tak? wrzucaj fote! ciekawa jestem jak postepy u alliw ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, tak właśnie, pod Ropczycami
![]() Domek taki, i widok z tarasiku. W pierwszej kolejności trzeba byłoby i tak usunąć łuki - na oknach i balkonie ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-12 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
![]() |
#702 |
MBZ♥
|
Oki
![]() ![]() Zmykam bo jesteśmy same i muszę naładować akumulatory snem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
K. wymiotuje od 22:40. Najpierw zwrócił wszystko co wczoraj zjadł, potem już nie miał czym i albo go podbijalo na wymioty albo zwracał wodę którą wypił. Pospal trochę u mnie na kolanach. Najdłuższa przerwa to 1,5 godz. i znowu. Zwymiotuje i od razu zasypia, taki jest juz slaby
![]() Boję się, ze Zuzia się zarazi a w piątek była szczepiona. Chłopa nie ma, dobrze że choć mamę mam Czy jakby to było coś wirusowego to ja nie powinnam mieć tego samego skoro K. dawal mi gryzc swoją bule, dokanczalam po nim obiad jego widelcem itd?
#704 |
Zakorzenienie
|
Poleccie jakiś inhalator...
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
dawaj mu małe ilośc wody a często po troszeczku- łyczek, dwa. Jak masz elektrolity lub probiotyk to daj mu (dicoflor, enterol). Pilnuj, żeby sie nie odwodnił, bo o to przy wymiotach łatwo....jak nie ebdzie przechodziło jedz na dyżur. zdrówka!!!!
Demeter nie musiałas wcale łapać- moze masz silniejszy organizm, ale probiotyk tez bym wzięła i Zuzi też możesz dac dicoflor- mi przynajmniej tak pediatra radziła, ze jak w rodzinie cos się dzieje, to K. podac dicoflor... sorce fajny domek, torchę jak osiedle ogródków działkowych ![]() monica ja mam najzwyklejszyt diagnoctic econstelation kupowany na poczekaniu w aptece na zana bo najtańszy był ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2015-09-13 o 07:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek jak tak gwałtownie idzie to do szpitala!
#707 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku i jak na froncie?
W lipcu mieliśmy akcję wirusową (rzygi, kupy i temperatura) i pediatra kazała mi brać (z racji ciąży przede wszystkim) probiotyk. Mały elektrolitów tknąć nie chciał, więc po kropelkach samej wody mu dawaliśmy. hehe, to bardzo dobrze - na tym na zależy. Mamy dość bycia mieszczuchami ![]() Pikna pogoda, że hej! A ja mam w domu dwie zwłoki męskie po wczorajszym grillu ![]()
![]() |
#708 | ||
Zakorzenienie
|
hej
Julka mi się dostała do szkoły muzycznej ![]() ![]() ![]() na początku października się dowiem ![]() Cytat:
![]() i brawa za decyzję o domku ![]() Cytat:
![]() ja mam z apteki Diagnostic ECOnstellation. Mamy już ze 3 lata i jest w porządku ![]()
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
Malpko, gratulacje dla Julki! Zdolniacha!
Kwiatuszku, jak tam? Mam nadzieję, ze sytuacja opanowana.Trzymam kciuki. Sorce, faaajnie z tym domem. Ach. A ja muszę iść z Kinga na kontrolę bo paskudnie kaszle i nie przechodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
choć u nas robi sie ciepło 24stopnie ![]() zaraz obiad i do kościoła hm... ciekawe co dzisiaj się wydarzy :p
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis w kościele było tak:
idę do komunii i Kacper chciał iść ze mną, więc go wzięłam za rękę, a on przygląda się, przygląda a jak przyszła moja kolej to mówi do księdza: "Dlaczego wszystkich częstujesz tymi chrupkami? Ja tez takie lubię!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Xiądz sie tylko usmiechną, w koło zapanował chichot
![]() Maałpka wrzuć jakiś filmik z wystepem swojej gwiazdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis oglądałam z Z zdjecia z naszego ślubu, bo ma straszn na to fazę i TZ mi powiedział, ze właśnie zapomniał mi powiedziec, ze kilka dni temu zmarł nasz ksiądz. Jakos mi smutno, jeszcze w zerówce miałam z nim religię. TZ w woju, niby za pol godziny kończy, i dobrze, bo Z wali 39 stopni, smarka, marudzi, spała 10 minut, ja chora, a dodatkowo pierwszy dzień @ i boli mnie jak czort. Nic tylko se w łeb strzelić.
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skubany dobrze sobie radzi z odmianą, oczywiście przekreca równie czesto, ale stronę bierna i czynną i odmiane nawet dobrze opanował ![]() scarlet współczuję.... kwiatuszku i jak tam? apeluję do nestelle!! wróć!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kwiatuszku co u Was? lepiej? ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Sorce super domek, trzymam kciuki! ![]() Moje bułeczki cynamonowe ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-13 o 19:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, mniaaam
![]() Wczoraj dwa razy nadzienie robiłam bo pierwsze potłukłam w misce jak z rozmachem zbyt dużym wałkowałam ciasto ![]() Malpka, brawo dla córy! A już się wybiera w szkole 1 stopnia instrument? Czy śpiew? Paniczka ten obrazki logiczne to jakaś gazetka z szaradami? czy tylko obrazki logiczne? Zaczynam się zastanawiać nad kolorwankami dla dorosłych ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.