![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Mi też karmienie starszaka kojarzy się z szarpaniem itp. Może dlatego że kiedyś musiałam być świadkiem takiego karmienia, ponad roczniak średnio co ok 10 minut podbiegal do matki, rozszarpywal jej bluzkę, brał cyca do buzi, puszczal, odbiegal i tak w kółko. A matka zachwycona bo dziecko chce jej bliskości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
ehehe
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() brawo za Duzią Zuzię ![]() jak pisałam - inny krąg kulturowy, inna religia. Nie można tego porównywać. Tydzień temu była jedna wielka fala współczucia emigrantom, a teraz jedna wielka fala strachu i pokazywania, że kolorowo nie jest. Gdzie to znaleźć złoty środek? taaak, myślę, że tak. Myślę, że tam moje marzenia wygrania szóstki w totka się spełni ![]() a tak serio to boję się panicznie, ale już bym bardzo chciała mieć ten krok za sobą. Hihi decyzja najtrudniejsza, potem już tylko carpe diem (prawie jak podjęcie decyzji o dziecku :P) Ciociu, ależ oczywiście, że piję ![]() ![]() Zrobiłam porządek z książkami - znów się przekonałam, że mam za mało regałów. Problem mam z formatem i zrobiłam trochę miks książek Fi i naszych."Opowiem Ci mamo..." tuż obok książek o winie i brydżu ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-11 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
Sorce, jak jest przesyt to trzeba sobie pomyśleć, ze to tylko na chwilę i minie 😉 A co do umiejscowienia książek to wiesz, może to nie takie złe? 😉Kinga kiedyś przegladala u dziadka książkę o nalewkach i bardzo się jej podobało. Takie piękne kolorowe zdjęcia samych pysznych soczkow 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie plynelyscie? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | ||||||||
Zakorzenienie
|
bo panuje u nich przekonanie, że takich "zarejestroanych" Niemcy nie przyjmują
![]() heh... Cytat:
![]() ![]() Ja to wszystko wiem. Tyle, że u T. to było łatwiejsze w realizacji. Olusia się podnosi w leżaczku (nie sadzać ![]() No i to co sama wiem: podłoga, podłoga i jeszcze raz podłoga. Zuzia starsza, więc u Ciebie nie ma takiej patologii jak w naszym przypadku ![]() ![]() policzalnie - przedwczoraj 17 razy, wczoraj 14. tyle, że w nocy przedwczoraj mam zanotowane tysiąc wykrzykników a wczoraj znak nieskończoności ![]() Cytat:
![]() jaka cudowna Ciocia ![]() a Kinia ma ze sobą jakąś maskotkę? T. rok temu brał coś swojego - autko, sowę. Jak już zaczął zostawać na drzemkę, to dostał tygryska i od teraz ma żłobkowego przyjaciela stacjonarnego. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() inna kwestia, że T. ze trzy razy zapytał czy też może (wiadkomka: wszystko Olusi jest fajniejsze i lepsze) i się (jeszcze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() T.:"mamusi, musisz się absolutnie ze mną pobawić" oczywiście!!!! ![]() to dziadkowie przeszczęśliwi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie mogę zapytać czy chce statek do kąpieli, bo: "mamo, to jest łódka!" (tak jak jeep to jeep a nie auto, a skuter to skuter a nie motor(ek) ![]() Sorce, rewelacyjna decyzja! a Wieliczka dla mnie to Kraków ![]() ![]() ![]() macie jakieś gry dla dzieci? ktoś coś? T. uwielbia treflowego "Małego odkrywcę" (mamy: Co i gdzie?, Kształty i kolory, Skojarzenia, A to było tak) i się zastanawiam czy np. Czu Czu nie ma czegoś podobnego? albo jakaś nie znana mi firma? ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() aż policzyłam. 21 lat poza domem. i teraz czasem bym wolała, żeby jednak mieszkali bliżej (moi rodzice)... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-09-11 o 13:16 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
Pani, ooo to mnóstwo karmien. Może to jakiś skok rozwojowy i dlatego tyle potrzebuje...
Ja Kingi nie karmię od 1 sierpnia i ona na pewno to jeszcze pamięta. Dlatego jak byliśmy ostatnio u rodziny i ciocia Kini karmiła małą Zuzie to tak się zastanawiałam jak Kinga zareaguje ale całkowicie to zignorowała. A co do tej przytulanki to zabiera ze sobą jakąś zawsze ale różne. Nie ma jednej ulubionej, wszystkie kocha hehe. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- A właśnie. Bo już kiedyś miałam pytać. Czy Wam też po zaprzestaniu karmienia zmalał biust? (W stosunku do stanu sprzed ciąży ). Bo ja nigdy nie byłam hojnie obdarzona ale teraz to mam biust jak mała dziewczynka. 😎 |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że ja już nie jestem ortodoksem. Ola czasem dostaje mm (nie zmniejsza to jednakże ilości karmień, więc praktykujemy rzadko) - czasem JA potrzebuję dychnąć ![]() lepiej = 2 karmienia w nocy. dla mnie to raj ![]() Cytat:
nie sypia jedynie z krokodylem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
nawet nie wiesz jak Ci jestem wdzięczna, że to napisałaś
![]() ![]()
![]() |
#671 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Widzialyscie? Wydawnictwo Babaryba
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam Zwierzęta i ich środowiska. Fajna gra z gadającą marchewką. Filip uwielbia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Panika ja mam bardzo fajna grę, nie pamietam nazwy, kupioną w TkMaxx, ponoć bardzo popularna na swiecie, u nas jakoś nie, jak wrócę do domu to sfocę. Sorce nie dziwię się, że spietrana jesteś. 28 lat mieszkałam w domu, teraz z jednym dzieckiem mieszkaniem nie daje rady tak się zająć jakbym chciała, a co dopiero dom ![]() BYou chyba tak, ale jakim cudem? Pracujesz w TVN ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- A co do książek to Zośka na porządku dziennym grzebie w naszych, juz nawet tak poprzekladalam zeby miała dostęp - na szczęście nie niszczy...
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
Scarlett, ach gdybyś mogła mi oddać nadmiar ależ by było fajnie! 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Spoko, ale bierz z 4 rozmiary co najmniej
![]()
#679 |
Zakorzenienie
|
Takie cos mamy, Z bardzo lubi, na poczatku się wkurzała, teraz potrafi ułożyć większość rybek. Przyjemna, drewniana gra/zabawka.
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze pracujesz na etat i placisz podatki ![]() ![]() Dragusia masz obywatelstwo niemieckie? Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-11 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chcę w tym miesiącu zrobić usg piersi, mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie.. dziękuję ![]() Cytat:
boję się tego, że wielu z nich nie boi się nikogo/niczego.. są to okrutni ludzie zdolni do wszystkiego.. współczucie miesza się ze strachem.. to wszystko nie zmierza ku dobremu, choć bardzo chciałabym się mylić! dziękuję za gratulacje ![]() Ewa proste niemieckie słowa łapie i przeplata.. zwierzątka, kolory (te dużo łatwiejsze niż po polsku ![]() ale głównie mówi po polsku reszta tak jak kiedyś pisałam- do nauki w przedszkolu (ja i tż nie znamy języka niemieckiego w takim stopniu, żeby nauczać nasze dzieci) Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kacper chodzi też z dyżurującym misiem "dużym Lulkiem" (jest też mały Lulek;p). Jak go odbieram zawsze ma go pod pachą, chociaz w tamtym tyg z tżtem zostawili go na wekeend- opamietał się w niedziele i troche jojczenia było ![]() CHyba już mówiłam, ale ogólnie na razie jesteśmy bardzo zadowoleni z przedszkola. Kacper chętnie chodzi, nie płacze, opowiada co było, śpiewa, tańczy itp. W złobku tego nie było- mało było zajęć zorganizowanych- duzo czysto pielegnacyjno- opiekuńczych. Tu widze, ze się rozwija i przestał się zrywać w nocy...oby nie zapeszyć ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Kacprowi sie dzis urodził wujek ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
MBZ♥
|
Moderna najpierw płynęliśmy po jeziorze Jamno, a potem już rejs morski
![]() ![]() A jak te książeczki w środku z tekstem? Zoś teraz chce żeby było dużo literek ![]() Monicca mamy tą marchewkę-jak dla mnie mało gadająca ![]() ![]() Scarlett ![]() ![]() Mam koleżankę po korekcie brzucha i piersi i bardziej wg Niej boli brzuch:/ Jola w przedszkolu szybko Ewa załapie ![]() ![]() Pani łaj krokodyl nie? ![]() ![]() ![]() Sorce ja nie mogę marudzić ![]() ![]() ![]() ![]() Klementyna gratulacje ![]() Despa jak Dziewczyny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Dorota cię urządzi"
![]() |
#686 |
MBZ♥
|
Aaa
![]() on miał premierę w sobotę. |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Panika polecam gre: skaczace malpki- dla Emilii raj.
Sorce- decyzja podjeta? Gratki ![]() Ja dzis zdycham, od 4 rano migrena z rzyganskiem. Masakra totalna a w robocie byc musialam, bo dzis byl nieodwracalny termin oddania - ustalony jak poszlam na urlop. Gdyby nie to dzien spedzilabym nad kiblem w domu, ech...Atmosfera ciezka w tym tygodniu, duzo plot, checi zmian nitkoniecznie dla nas dobrych, wypieranie sie, wizytacja....a jeszcze na 18 do s koly na zebranie lecialam. BYou moje dziewczyny ok. Emila odkryla swoj fantastyczny glos i jak cos chce to sie drze, zaciska piesci i jeszcze pluje. A porem chrypi jak zul i pokasluje. Jak sie nie drze nie kaszle- mozna tak se stargac gardlo? Oliwia zaczela, na razie jest spoko ale pilnuje jej i ona na szczescie tez. Wakacyjna utrata przytomnosci ją ocucila ciut.
#690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.