|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
No to trzymam kciuki za was i życzę satysfakcjonujących życiówek
![]() Ja tak jak w zeszłym roku przeglądam tylko wydarzenia biegowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ciężki maraton jak na pierwsze zawody w roku. Bieg lasem, sporo górek, trochę takie dróżki jednoosobowe polem. Więc zadowolona z czasu 4.11, myślę że spokojnie na asfaltowy maraton mogę celowac w 25min mniej.
Ale kolana oberwały, bo po 30km przy zbieganiu z górek miałam wrażenie że kolana mi się rozpadną, z podbiegami było dużo łatwiej. W tym tygodniu mam pauzę na regenerację.
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Wtajemniczenie
|
#696 |
Zakorzenienie
|
Czesc Wam!
Miałam zacząć szkole językowa dzisiaj ale przesunęli o 4 tygodnie wiec dzisiaj z rozpaczy poszłam pobiegać. Za mna 11km z podbiegami. Ogólnie pod koniec dostałam mocy nagle i zmieniłam styl biegu, długość kroku.. Chyba cos sie wydarzyło ;-) Pl Madzia - Wow, gratulacje!!! Yoolia- brawo za życiówkę ! |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
królikoholiczka
|
Dziewczyny brawa!
Ja jutro idę na trening z Night Runnersami. Będzie moc ![]()
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Emilia, ktorymi NR?
![]() Madzia, oplacilam ostatnio Chudego. Jak Twoje plany z ultra? ![]()
#699 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Lady priorytetem w tym roku życiówkę na maratonie zrobić, i więcej betonu maratonu biegać nie będę, po tym coś wybiorę.
Jestem z tz zapisana na Rzeźnika, ale jesteśmy na liście rezerwowej, więc różnie być może, a po W-wie na drugi dzień wyjeżdżam na kontrakt 5tyg
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze bieganie po 3 tygodniach lenistwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
pl_madzia gratki za ten leśny maraton
![]() ja po górach jeszcze ![]() ale pamiętam jak kiedyś dużo chodziłam po górach to najgorsze były długie zejścia, jak mi kolana wysiadały, wolałam wchodzić niż schodzić ![]() staska_stasia jedziesz w sobotę do Puław? ja miałam wczoraj wyjść pobiegać ale jak wracałam z pracy - 10 minut piechotką to mnie tak wywiało, że wieczór spędziłam na kanapie pod kocykiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje
![]() W decathlonie ale tylko na miejscu można kupić zestaw witamin olimp multiplex, w fajnej cenie -27zł za 60tab, kupiłam i zaczynam brać przed Maratonem, dobre opinie ma. Swoją opinię wystawię za miesiąc ![]()
![]() |
#704 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja byłam i przez pierwsze 2 km, opierdzielałam sama siebie, że wyszłam z domu w taką pogodę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Yoolia- tak, jadę do Puław. To mój przedostatni bieg w tym sezonie (jeszcze potem dyszka) i przerwa na rower
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Poszłam wczoraj po treningu siłowym na bieżnie. Zazwyczaj maszeruje pod gore (max) w żywym tempie. Ale po 15 min stwierdziłam ze pobiegnę. Wzniesienie usunęłam i pobiegłam sobie. Masakra jak ciezko sie biega na bieżni - to moj pierwszy bieg na bieżni chyba od 5 lat.....
Kocham teren. |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że będziesz na ceremonii rozdania medali city trail? Cytat:
![]() ![]() zdecydowanie wolę teren, śnieg, wiatr, deszcz nawet ![]() wczoraj poszłam pobiegać, 8 km zrobiłam ale bez żadnej przyjemności, nie chciało mi się, kilkakrotnie bez potrzeby się zatrzymywałam, to nie był mój dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Bieg Zielonych Sznurowadeł zaliczony, ale to nie było 5 km. wyszło mi 4.59 km
![]() Organizacja- hmm, w porównaniu do lubelskiej to kulała. Bardzo długa kolejka po pakiet startowy. Niby wydawały 4 panie, ale jedna sprawdzała numer na liście, druga szukała numeru, trzecia czipa, a czwarta w tym czasie pakowała pakiet startowy (woda, batonik, ręczniczek). Półmaraton ruszył z 5-minutowym opóźnieniem, bo nie wszyscy zdążyli odebrać pakiety przed planowanym startem. Co do wyżerki (ja wiem, że nie po to się biega, żeby załapać się na żarcie na mecie, ale...)- nawet ucieszyłam się, jak zobaczyłam, że będzie makaron ze szpinakiem. Makaron był, trochę rozgotowany, ale wyglądał raczej jak obtoczony w ziołach i w sumie tego szpinaku nie było czuć ![]() ![]() Generalnie dziwnie tak jakoś. Wcześniej biegałam regularnie, teraz przez miesiąc nie biegałam, ale tempo i zmęczenie takie samo ![]() ![]() Jeszcze dodam, że po ok. 3 km spięło mi kręgosłup w części lędźwiowej- lewą nogę spokojnie mogłam stawiać do przodu, ale prawą (szczególnie chodząc po biegu) robiłam znacznie mniejsze kroki i czułam usztywnienie bioder, lędźwi itp. Teraz, kilka godzin po, już wraca do normy. |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
własnie czytałam, że do 5 km brakowało 400-500 metrów
![]() to same życiówki były ![]() organizacja rzeczywiście niezbyt sprawna ![]() co do jedzenia to ja na ostatnim chęć na pięć w ogole nie jadlam, bo byla ogromna kolejka i nie chciało mi się stać u mnie w sobotę n CT życiówki nie było 30:18 netto biegło mi się ciężko ale nie tylko mnie dogoniłam jedną biegaczkę i chwilę z nią biegłam, bo wyglądała niewyraźnie, co chwila się zatrzymywała, przestraszyłam się że coś się stało potem trochę przyspieszyłam ale strat już nie odrobiłam |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
Dla mnie prawdziwą katorgą jest bieganie pod wzniesienia. A mam taki problem, że tam gdzie obecnie mieszkam nie ma 500 metrów bez wzniesien. Kompletnie mi nie pasowało takie bieganie. I skończyło się tak, że jeżdzę kilka przystanków autobusem dalej i biegam normalnie po w miarę płaskim terenie. I odrazu wyniki lepsze, a i kolana aż tak nie bolą.
Gratuluję wszystkim sukcesów w bieganiu w tym sezonie. |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Przyczajenie
|
Startuję od jutra i z dietą i bieganiem.
Na początek planuję biegać maks 1-2km, 3 razy w tygodniu. Czy to nie za mało?
#712 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast biegła przede mną pewna dziewczyna. Już od początku podbiegała ze 100-200 metrów i potem drugie tyle szła. I tak cłły czas. Co ją dochodziłam na odległość ok. 10 m, to znowu zaczynała biec. Zmęczyło mnie psychicznie takie bieganie, bo ja już się nastawiałam, że tym razem "łyknę" ją, a ona znowu do przodu. Ostatecznie jej nie dogoniłam. Cytat:
Cytat:
Dieta to też bardzo szerokie określenie ![]() Rób tak: biegaj na początek krótkie pętle w pobliżu domu, tak, żeby w razie czego spokojnie wrócić, jak poczujesz duże zmęczenie. Nie nastawiaj się na dystanse typu: "ojej, dzisiaj 1,5 km, kończymy trening". Ja zaczęłam biegać w ten sposób, że wyszłam z domu i nogi poniosły mnie same ![]() ![]() Ważne jest, żeby nie przesadzać w drugą stronę, bo ja tak zrobiłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Przyczajenie
|
Jak jesteś początkującym biegaczem, polecam znalezienie odpowiedniego planu treningowego, który stopniowo będzie Cię wprowadzał do tego dużego "biegowego świata"
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj szybkie (jak na mnie) 6 km w bardzo dobrym tempie- 5:50-5:55/km
![]() ![]() Czyli miesiąc przerwy chyba wyszedł mi na dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
królikoholiczka
|
To ja mam kilka dni z głowy. Wpadlam na kamień i noga się wygiela. Teraz z okładem leze:-/
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Emilia - przykro mi:/ oby szybko minęło
Staśka - czasem tak jest ze nogi niosą ! Ja przyjechałam na urlop z Bawarii na dolny Śląsk . Jutro mam zamiar sie przebiec troche - ciekawe jak mi sie bedzie tutaj oddychać ! |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja chyba też muszę sobie na chwilę dać spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
Na twoim miejscu też bym zrezygnowala. Jednak zdrowie wazniejsze
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze przy kontuzji przesiadam się na rower ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.