|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Candy przypimniałaś mi - od wczoraj 36 tc
Mam dziwne wrażenie, że mały jednak postanowi wyjść przed nowym rokiem... Oby nie, oby nie, a już szczególnie oby nie przed ukończeniem remontu i ogólnym ogrnięciu mieszkania
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() hariett 36? Ale że to już? Super!
|
|
|
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję kolejnych tygodni. Pamiętam jak pierwsze z was przekraczały 30 tydzień. .. a tu już tak szybko leci że sama w poniedziałek skończę 32 wg usg
![]() Miałam wam napisać jeszcze że od wtorku w selgrosie są pampersy 1 43 sztuki za 18.30zl . Będę jechać po 3 paczki bo narazie mam tylko rozmiar 2 w domu. A i mam nowe ciuszki z secendu dla młodego. Jak chcecie mogę wrzucić foto. ![]() A co do uprzejmości to w sumie położna zachwyca się tylko moim wyglądem. Jak przychodzę do gina to zawsze mówi ze ciąża mi służy. Choć ja na twarzy zawsze byłam pyza mimo że jestem ogólnie szczupła. Teraz też się ze sobą źle czuje choć brzuszek jeszcze ksztaltny i zgrabny, to i tak czuję się pomału jak czołg. Jednak gdyby mi ktoś tak powiedział to by było mi smutno. Narazie słyszę tylko ze wyglądam kobieco mąż się jakość nie zachwyca. Przytula się, mówi moje robaczki ale widzę że bardziej się zrobił opiekun jak kochanek. . wiem ze po ciąży wszystko wróci do normy. Sam to zresztą mówi ze jeszcze trochę damy radę
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-27 o 18:29 |
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
Czarnula ale pamiętaj, że ja chcę rodzić w 41 tc według OM, to trochę pomaga oddalić wizję porodu
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
ewula dawaj focie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz to na pewno musisz sobie coś ładnego kupić ![]() A ja z tego wszystkiego, że nic mi się nie chce zrobiłam jedną sówkę do karuzeli Jeszcze 4
|
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula czekamy na fotki.
|
|
|
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
No to jadę z koksem
przy okazji kocyk, koszula ze szlafrokiem do szpitala i pozytywka z secendu mamas&papas juz wyprana i przypięta do kołyski. Dwa pajace, body 56, spodenki 4 sztuki, dwie czapeczki jedna 56 druga 0-6 ms wiec tak na wiosnę.
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Jak słyszę tekst "nie kupujcie, bo ja wam wszystko dam", to już dostaję białej gorączki
Znowu kuzynka męża się zarzeka, że ona nam będzie wszystko po córce dawać i mamy broń boże NIC nie kupować. Pamiętacie jak wam mówiłam jakiś czas temu, że jakieś ciuszki ma nam na już wysyłać? No to przyjadą z teściową w drugiej połowie grudnia JAKIEŚ.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
Ewula - no no, super zakupy
![]() Ja idę zaraz przejrzeć rzeczy na 56 i zrobić listę. Bo w końcu muszę coś dokupić. |
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
ewula super zakupy
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
ewula no no no piękne rzeczy
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
candy ale mnie chodzi o to, że ja do tej połowy grudnia to miałam czekać i nie kupować nic, bo ona będzie wysyłać. Słyszę to mniej więcej od listopada, że ona JUŻ wysyła. A między naszymi dziećmi będzie jakieś max 2.5 miesiąca różnicy.
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dołączam do rozczarowanych Intimissimi, staniki się bardzo rozciągają
Za to Esotiq jest super. teraz w ciąży śmigam w takich z Lidla i są naprawdę mega kinga taki mały kawałeczek to nic, i Ty i dzieć mieliście radochy. Faktycznie z cukrem nie ma żartów, ale tyle to już wytrzymasz, mega podziwiam za wytrwałość ![]() baby teraz nie pozostaje Ci już nic innego jak czekać do porodu i zobaczyć jak Mąż będzie się zachowywał. Może ciąża go przerasta, ale w córce zakocha się po uszy? magda zakupy to zawsze dobry lek na wszystko malwi pokaż jakie to zasłonki cena super!hariett już 36tc aaaa! Gratulacje! Jeszcze chwila i ciąża donoszona ![]() 86ewula ale zakupy, to wszystko z lumpka? te półśpiochy i czapeczki też?
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam np. kaftaniki wiązane tylko na zewnątrz. Efekt? Dziecko będzie miało goły brzuch Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-11-27 o 18:54 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 |
|
Rozeznanie
|
Mojakaren kupuje tylko w lumpku i tylko jak jest nowe/ prawie nowe lub bardzo wpadło mi w oko.
można tam takie perełki znaleźć ze szok. Wczoraj wydałam na to 20 zł. A bodziak jest nowy i z bardzo przyjemnej bawełny. ![]() Co do ciuszków od kogoś. Ja powiedziałam bratu który ma rocznego syna i już proponował ciuszki. Wezmę tylko takie wyjściowe. Koszule, dresy itp. Bielizniane dla młodego mam na najbliższe 4-5 ms. Za to po mnie druga Bratowa będzie rodzić w kwietniu to obiecałam jej całą swoją wyprana wyprawkę. Tylko sobie poprasuje to co będzie chciała. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-27 o 19:02 |
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://jysk.pl/firany/firany-i-zaslo...5-polysk-mokka
|
|
|
|
#712 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za obrócenie się dziecia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my uderzamy za chwilę do Mr Hamburger bo tż zgarnął kupony ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#713 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i śliczny kot Cytat:
mój pomiędzy 31 a 32 tygodniem się obrócił z główki na dół na główkę do góry, zestresował matkę a później między 32 a 34 tygodniem się obrócił z powrotem ![]() tego drugiego obrotu nie czułam w ogóle (a niby powinnam czuć bo już był naprawdę duży jak sie obracał) i myślałam ze cały czas jest główną do góry ![]() no więc nic się nie martw, nie wypatruj żadnych rewolucji (bo możesz w ogóle nie poczuć) i czekaj spokojnie na kolejne usg Cytat:
![]() mam pieluszkę tetrową w takie same myszki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wyglądu w ciąży to mi wszyscy mówią że pięknie wyglądam, w ogóle tylko komplementy dostaję aż mi głupio czasami bo wyglądam jak kobieta w ciąży po prostu, nic specjalnego no ale miło ![]() Dziś w SR było o karmieniu piersią, fajnie babka opowiadała ![]() A teraz najchętniej bym poszła poleżeć ale jedziemy niespodziewanie na urodziny teścia
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
malwi takie zwyczajne są najlepsze i najfajniej pasuja
Ewusia dziękuję A i prosiłabym o dopisanie kolejnej wizyty 18.12. godz. 15:30
|
#716 |
|
Rozeznanie
|
Ja raz dostałam ciuszki z przed 8 lat które leżały w piwnicy. .. dziurawe. .. oderwane napy, wybebeszone, wstydzilabym się takie coś trzymać nawet w piwnicy a co dopiero komuś dać ... powiedziałam mezowi ze ścierki w kuchni mam śliczne a dziecko mam ubrać w takie szmaty. .. o nie. Poszło wszystko do śmieci. ..
Stać mnie na nowe. Kupuje w secendzie bo jestem oszczędna i ... rozsądna. . Poprostu szkoda mi kasy na nowe ciuszki. Dla siebie zresztą też. Wolę kupić skórzane dobre buty, torebkę, kurtkę. Coś co służy latami. ale bez przesady nie będę brać ciuszków od kogoś i za wszelką cenę zakładać maluchowi, mimo że dziurawe. ... ludzie mają tupet. ... |
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
proszę o dopisanie wizyt 8.12 i 22.12
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżały w piwnicy, a potem na strychu przez ten czas. Nie są aż tak tragiczne jak te co wy dostaliście, ale są brzydkie, zmechacone i strasznie sztywne, szorstkie. A niektóre poplamione. Próbowałam już je reanimować, ale nic z nich nie będzie. Ja bym takich komuś nie dała, bo sama dawno bym je wyrzuciła pewnie. Schowałam w karton i każę mężowi oddać siostrze jak nasza córa teoretycznie z nich wyrośnie, bo mi się nie chce o te ciuszki już kłócić.
|
|
|
|
|
#719 |
|
Konto usunięte
|
Od rana nadrabiałam końcówkę tamtego wątku do teraz - masakra
nie było mnie chwilowo bo zakuwałam na zajęcia, chce w przyszłym tygodniu wszystko pozaliczać i już dalej nie chodzić i zamknąć semestr, mam nadzieję, że mi się to tylko uda. Któraś mamusia też chodzi na farmacje, tylko nie pamiętam już kto , niech mi się przypomni ![]() A co u mnie - średnio bo od wieczora czuje ostre kłucie tuż pod żebrami dochodzące do pępka. Z jednej strony wolałabym poczekać do jutra i zobaczyć czy nadal występuje czy to tylko przejściowe czy jak, bo nigdzie nawet nie wyczytałam na ten temat :/ no i nie wiem co robić. |
|
|
|
#720 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę Wam tych zakupów ciuszkowych. Ja wszystko oprócz zimowego kombinezonu miałam... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

Mam dziwne wrażenie, że mały jednak postanowi wyjść przed nowym rokiem... Oby nie, oby nie, a już szczególnie oby nie przed ukończeniem remontu i ogólnym ogrnięciu mieszkania

Ale że to już? Super! 

Także nie ułatwiła mi tego wszystkiego. Mama się cieszyła z filmików, ogólnie pozytywnie zareagowała. No także no. Malutki się rusza i to mnie pociesza, że mam swojego potworka w brzuchu
teraz to na pewno musisz sobie coś ładnego kupić 
Taaaak bym strasznie nie chciała CC 
za obrócenie się dziecia 

aż mi głupio czasami bo wyglądam jak kobieta w ciąży po prostu, nic specjalnego