Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 18:20   #691
hariett
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Candy przypimniałaś mi - od wczoraj 36 tc Mam dziwne wrażenie, że mały jednak postanowi wyjść przed nowym rokiem... Oby nie, oby nie, a już szczególnie oby nie przed ukończeniem remontu i ogólnym ogrnięciu mieszkania

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:22   #692
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Aaaa zaczęłam 35 tydzień
gratulacje

hariett 36? Ale że to już? Super!
Stary 2015-11-27, 18:22   #693
86ewula
Rozeznanie

Gratuluję kolejnych tygodni. Pamiętam jak pierwsze z was przekraczały 30 tydzień. .. a tu już tak szybko leci że sama w poniedziałek skończę 32 wg usg

Miałam wam napisać jeszcze że od wtorku w selgrosie są pampersy 1 43 sztuki za 18.30zl . Będę jechać po 3 paczki bo narazie mam tylko rozmiar 2 w domu.

A i mam nowe ciuszki z secendu dla młodego. Jak chcecie mogę wrzucić foto.

A co do uprzejmości to w sumie położna zachwyca się tylko moim wyglądem. Jak przychodzę do gina to zawsze mówi ze ciąża mi służy. Choć ja na twarzy zawsze byłam pyza mimo że jestem ogólnie szczupła. Teraz też się ze sobą źle czuje choć brzuszek jeszcze ksztaltny i zgrabny, to i tak czuję się pomału jak czołg. Jednak gdyby mi ktoś tak powiedział to by było mi smutno. Narazie słyszę tylko ze wyglądam kobieco mąż się jakość nie zachwyca. Przytula się, mówi moje robaczki ale widzę że bardziej się zrobił opiekun jak kochanek. . wiem ze po ciąży wszystko wróci do normy. Sam to zresztą mówi ze jeszcze trochę damy radę

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-11-27 o 18:29
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:25   #694
hariett
Zadomowienie

Czarnula ale pamiętaj, że ja chcę rodzić w 41 tc według OM, to trochę pomaga oddalić wizję porodu

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:26   #695
niepozorna
Zakorzenienie

Hariett gratki 36 jak to poważnie brzmi

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:27   #696
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

ewula dawaj focie

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:27   #697
niepozorna
Zakorzenienie

Ewula jasne, że chcemy

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-27, 18:29   #698
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Już jestem po wszystkim. Nawet ze mną nie jest tak źle, ale jak sobie pomyślę to trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo mi gula rośnie i muszę ją przełykać eh..
Jeszcze na koniec mi powiedziała "kocham Cię nianiu" hah Także nie ułatwiła mi tego wszystkiego. Mama się cieszyła z filmików, ogólnie pozytywnie zareagowała. No także no. Malutki się rusza i to mnie pociesza, że mam swojego potworka w brzuchu
Jedziemy na zakupy, połazić po galerii. Z tego wszystkiego pewnie sobie coś kupię a co!
teraz to na pewno musisz sobie coś ładnego kupić

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Aaaa zaczęłam 35 tydzień
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Candy przypimniałaś mi - od wczoraj 36 tc

A ja z tego wszystkiego, że nic mi się nie chce zrobiłam jedną sówkę do karuzeli Jeszcze 4
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:35   #699
kinga1701
Zakorzenienie

Ewula czekamy na fotki.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:41   #700
86ewula
Rozeznanie

No to jadę z koksem przy okazji kocyk, koszula ze szlafrokiem do szpitala i pozytywka z secendu mamas&papas juz wyprana i przypięta do kołyski. Dwa pajace, body 56, spodenki 4 sztuki, dwie czapeczki jedna 56 druga 0-6 ms wiec tak na wiosnę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448645897786.jpg (76,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448645918410.jpg (60,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448645928583.jpg (45,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448645939193.jpg (57,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448645950546.jpg (40,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448645960430.jpg (33,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448645974825.jpg (43,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448645986560.jpg (41,0 KB, 18 załadowań)
Stary 2015-11-27, 18:47   #701
czarnulax
Zakorzenienie

Jak słyszę tekst "nie kupujcie, bo ja wam wszystko dam", to już dostaję białej gorączki Znowu kuzynka męża się zarzeka, że ona nam będzie wszystko po córce dawać i mamy broń boże NIC nie kupować. Pamiętacie jak wam mówiłam jakiś czas temu, że jakieś ciuszki ma nam na już wysyłać? No to przyjadą z teściową w drugiej połowie grudnia JAKIEŚ.
Stary 2015-11-27, 18:48   #702
candyyfloss
Zadomowienie

Ewula - no no, super zakupy

Ja idę zaraz przejrzeć rzeczy na 56 i zrobić listę. Bo w końcu muszę coś dokupić.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:48   #703
niepozorna
Zakorzenienie

Ewula super

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-27, 18:49   #704
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Jak słyszę tekst "nie kupujcie, bo ja wam wszystko dam", to już dostaję białej gorączki Znowu kuzynka męża się zarzeka, że ona nam będzie wszystko po córce dawać i mamy broń boże NIC nie kupować. Pamiętacie jak wam mówiłam jakiś czas temu, że jakieś ciuszki ma nam na już wysyłać? No to przyjadą z teściową w drugiej połowie grudnia JAKIEŚ.
Ja już tak dostałam. Schowałam pudło wysoko do szafy i będę sięgać po te ubranka jak będę pod ścianą i mi czegoś zabraknie.
Stary 2015-11-27, 18:49   #705
czarnulax
Zakorzenienie

ewula super zakupy
Stary 2015-11-27, 18:51   #706
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

ewula no no no piękne rzeczy

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-27, 18:52   #707
czarnulax
Zakorzenienie

candy ale mnie chodzi o to, że ja do tej połowy grudnia to miałam czekać i nie kupować nic, bo ona będzie wysyłać. Słyszę to mniej więcej od listopada, że ona JUŻ wysyła. A między naszymi dziećmi będzie jakieś max 2.5 miesiąca różnicy.
Stary 2015-11-27, 18:53   #708
mojakaren
Zakorzenienie

Ja tez dołączam do rozczarowanych Intimissimi, staniki się bardzo rozciągają
Za to Esotiq jest super.
teraz w ciąży śmigam w takich z Lidla i są naprawdę mega 2 sztuki kosztwały 35zł także nie zawsze wysoka cena = super jakość.

kinga taki mały kawałeczek to nic, i Ty i dzieć mieliście radochy. Faktycznie z cukrem nie ma żartów, ale tyle to już wytrzymasz, mega podziwiam za wytrwałość

baby teraz nie pozostaje Ci już nic innego jak czekać do porodu i zobaczyć jak Mąż będzie się zachowywał. Może ciąża go przerasta, ale w córce zakocha się po uszy?

magda zakupy to zawsze dobry lek na wszystko

malwi pokaż jakie to zasłonki cena super!

hariett już 36tc aaaa! Gratulacje! Jeszcze chwila i ciąża donoszona

86ewula ale zakupy, to wszystko z lumpka? te półśpiochy i czapeczki też?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 18:53   #709
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
candy ale mnie chodzi o to, że ja do tej połowy grudnia to miałam czekać i nie kupować nic, bo ona będzie wysyłać. Słyszę to mniej więcej od listopada, że ona JUŻ wysyła. A między naszymi dziećmi będzie jakieś max 2.5 miesiąca różnicy.
Rozumiem. Niemniej jednak takie oczekiwanie mogłoby się skończyć tym, że i tak na ostatnią chwilę musiałabyś coś kupować. Przynajmniej tak byloby w moim przypadku.

Dostałam np. kaftaniki wiązane tylko na zewnątrz. Efekt? Dziecko będzie miało goły brzuch

Edytowane przez candyyfloss
Czas edycji: 2015-11-27 o 18:54
Stary 2015-11-27, 18:57   #710
86ewula
Rozeznanie

Mojakaren kupuje tylko w lumpku i tylko jak jest nowe/ prawie nowe lub bardzo wpadło mi w oko. można tam takie perełki znaleźć ze szok. Wczoraj wydałam na to 20 zł. A bodziak jest nowy i z bardzo przyjemnej bawełny.

Co do ciuszków od kogoś. Ja powiedziałam bratu który ma rocznego syna i już proponował ciuszki. Wezmę tylko takie wyjściowe. Koszule, dresy itp. Bielizniane dla młodego mam na najbliższe 4-5 ms. Za to po mnie druga Bratowa będzie rodzić w kwietniu to obiecałam jej całą swoją wyprana wyprawkę. Tylko sobie poprasuje to co będzie chciała.

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-11-27 o 19:02
Stary 2015-11-27, 19:01   #711
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Za to Esotiq jest super.
teraz w ciąży śmigam w takich z Lidla i są naprawdę mega 2 sztuki kosztwały 35zł także nie zawsze wysoka cena = super jakość.

kinga taki mały kawałeczek to nic, i Ty i dzieć mieliście radochy. Faktycznie z cukrem nie ma żartów, ale tyle to już wytrzymasz, mega podziwiam za wytrwałość

baby teraz nie pozostaje Ci już nic innego jak czekać do porodu i zobaczyć jak Mąż będzie się zachowywał. Może ciąża go przerasta, ale w córce zakocha się po uszy?

to takie zwykle do salonu
http://jysk.pl/firany/firany-i-zaslo...5-polysk-mokka

Stary 2015-11-27, 19:22   #712
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Witam się po wizycie

Jaśko wazy prawie 1700 dag! Przybrał drugie tyle w ciągu 5 tygodni
Wszystko super, pięknie, ładnie, ale dalej siedzi tyłkiem na dole Gin się śmiał żeby prowadzic z nim poważne rozmowy nt. przekręcenia się, daje czas do 35tc po tym już mówi, że nie widział przypadku obrócenia.
Dlatego plis o kciuki w tej intencji Taaaak bym strasznie nie chciała CC

Wy czułyście ten moment przekręcenia jakoś?

dziewczyny konkurs był na Onecie - kilka pytań zamkniętych i jedno otwarte

Kinga to dokładnie ten model:

hariett ale boskie rzeczy zrobiłaś! jestem pod wrażeniem

u nas też na obiad dorsz z piekarnika, surówka z kapusty kiszonej i ziemniaczki
za obrócenie się dziecia

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że SN jak nazwa wskazuje, jest naturalne. Kobiety tak rodziły od wieków, więc tym sposobem dzieć powinien wyjść. I druga rzecz: chcę spróbować SN, żeby w razie czego mówić, że chcę/nie chcę kolejnego SN bo to czy tamto. Sama cesarka 'bo tak' mnie nie przekonuje, skoro nawet nie wiem jak wygląda SN, czy będzie faktycznie tragedia, czy do przeżycia, naprawdę porody są przeróżne.

No i mnie do CC zniechęca fakt, że to jest jednak bądź co bądź operacja i to dość poważna + potem spore ograniczenia.

O ile po SN ograniczenia wynikają głównie z bólu większego, lub mniejszego, o tyle przy CC po prostu wielu rzeczy NIE WOLNO.

Ja miałam laparoskopię (czyli o wiele mniej poważny zabieg, bo bez przecięcia powłok brzusznych), a dochodzenie do siebie po zabiegu wspominam średnio..
Mam takie same zdanie co do porodu

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jerzyczka, uwielbiam takich starszych dziadków

Kinga, nie jesteś jedyna Ja też nic złego w ciązy nie usłyszałam. Serio, TŻtowi się mega podobam (bardziej niż sama sobie), a rodzina/znajomi mówią, że wyglądam bardzo ładnie. Bardzo dużo ludzi zwraca mi uwagę na to, że mam mały brzuszek jak na 33 tc, że szybko chodzę

Co do wagi, to nikt nic nie mówi. Szczuplakiem nie jestemm, ale ja przed ciążą miałam nadwagę. Natomiast w ciąży na plusie mam 8-9kg na ten moment i nie wiem, chyba wszystko w brzuchu jest

Chodzę w tych samych dżinsach od początku ciąży, do niedawna w wielu bluzkach sprzed ciąży (teraz są krótkie na brzuchu), cycki mi nie urosły w ogóle (zmieniłam tylko obwód pod biustem w staniku na większy o 5cm). Także ja realnie nie widzę żebym przytyła jakoś bardzo.

A przez to, że brzuch nie jest zbyt duży, no to jestem jeszcze dość żwawa - chodzę szybkko, nie mam problemów z butami, ze schyleniem się jak mi coś spadnie, w domu robię prawie wszystko.

Ja w ogóle uważam, że teksty: JESTEŚ GRUBA do babki w ciąży to przegięcie, bo ta jej grubość zazwyczaj polega na tym, że ma większy brzuch niż zwykle + może delikatnie się gdzieś zaokrągliła.

Przecież rozmawiamy tu o wadze i z tego co wiem, to żadna z nas nie przytyła 30kg, żeby tak opowiadać nam jakie grube jesteśmy

Bułki do burgerów siedzą w piekarniku, wołowinka się 'przegryza'. Jak TŻ skończy na dziś robotę z podjazdem, to będę kończyć burgery i zjemy na kolację i coś obejrzymy w ramach relaksu
my uderzamy za chwilę do Mr Hamburger bo tż zgarnął kupony

Cytat:
Za to Esotiq jest super.

Jak dla mnie z Lidla mają jakąś dziwną rozmiarówkę, jak raz patrzyłam to same A, B.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 19:23   #713
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

Dobra, chwale się co zrobiłam
Do czerwonego ma jeszcze powstać drugi, podobny, ale mniejszy. One będą do sypialni.
To w chmurki to suchy termofor z ziaren pszenicy i lawendy, pokrowiec w chmurki (z drugiej strony polarowy) jest zdejmowany.
Do kompletu żółtych ma powstać trzeci - nie wiem na ile to jest widoczne, ale one są jasnoszaro-żółte Te idą do Huberta.
Biały ma "podwójne ścianki" - jest wywinięty a'la golf i dosyć niski, bardziej jak misa.
Jest i dywan - robiłam go w sumie trzy razy, ale w reszcie jest w miare równy. Na zdjęciu wyszedł bardziej krzywy, ale to kwestia łózka
Dalej krzywuśny organizer - wygląda jak fartuch Wreszcie skończony!
Do tego mój ukochany zegar-słonik z Pepco i Koko na tle bajzlu remontowego, szkoda że było tak ciemno to średnio wyszła
super rzeczy i śliczny kot
Cytat:

Jerzyczka ale mój gin liczy tak jak większość ginów, czyli jak ja mam dzisiaj 30+5 to dla mnie jest 31, a dla niego 30
Czyli tydzień do tyłu jakby co daje nadzieję!

Może my jesteśmy jakieś dziwne, że nie chcemy / boimy się CC, przecież wszędzie huczą, że babeczki namiętnie płacą, decydują się proszą o CC

Wiadomo, że nieważne jak się rodzi ważne żeby dzieć zdrowy itp. no, ale jak się człowiek nastawi to wiadomo
a to jeszcze masz dużo czasu, nic się nie martw mój pomiędzy 31 a 32 tygodniem się obrócił z główki na dół na główkę do góry, zestresował matkę a później między 32 a 34 tygodniem się obrócił z powrotem
tego drugiego obrotu nie czułam w ogóle (a niby powinnam czuć bo już był naprawdę duży jak sie obracał) i myślałam ze cały czas jest główną do góry
no więc nic się nie martw, nie wypatruj żadnych rewolucji (bo możesz w ogóle nie poczuć) i czekaj spokojnie na kolejne usg
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę, tym co mąż przywiózł i ten sweterek z koszulą co wczoraj kupiłam on jest na 4-6 miesięcy taki większy już. A w prześcieradle w myszki jestem zakochana sweterek jest na 7 miesięcy
śliczne rzeczy

mam pieluszkę tetrową w takie same myszki
Cytat:
Przyznaję się do grzechu. Maż przywiózł różne kawałki placka z Polski. Tak stał, chodziłam koło niego chodziłam i nie wytrzymałam, ukroiłam sobie kawałeczek 1,5 cm na 1,5 cm (pierwszy raz od początku diety) , przecież to tak niewiele. I co i cukier po godzinie 125 niby nie duże przekroczenie, no ale przecież to był tak malutki kawałek. A mały szalał podczas jedzenia strasznie, nie wiem czy mówił jakie dobre, czy mówił co Ty robisz, nie wolno Ci.
ja też bym pewnie na Twoim miejscu się skusiła, nie wyrzucaj tego sobie
Cytat:
Już jestem po wszystkim. Nawet ze mną nie jest tak źle, ale jak sobie pomyślę to trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo mi gula rośnie i muszę ją przełykać eh..

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
No to jadę z koksem przy okazji kocyk, koszula ze szlafrokiem do szpitala i pozytywka z secendu mamas&papas juz wyprana i przypięta do kołyski. Dwa pajace, body 56, spodenki 4 sztuki, dwie czapeczki jedna 56 druga 0-6 ms wiec tak na wiosnę.

Co do wyglądu w ciąży to mi wszyscy mówią że pięknie wyglądam, w ogóle tylko komplementy dostaję aż mi głupio czasami bo wyglądam jak kobieta w ciąży po prostu, nic specjalnego no ale miło

Dziś w SR było o karmieniu piersią, fajnie babka opowiadała
A teraz najchętniej bym poszła poleżeć ale jedziemy niespodziewanie na urodziny teścia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 19:30   #714
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
też to słyszałam od kilku osób, TZ podniecony był że oszczędzimy bo znajomi w pracy mieli mu dać i jakoś się biedny nie doczekał za to ciotka mi przywiozła rzeczy od kuzyna same dziady, chyba ta jego żona nie miała ochoty dawać tych rzeczy a od babci słyszę co chwila po co kupujesz przecież dostałaś tyle rzeczy - ale co będę robić o głupie ciuchy aferę.
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 19:39   #715
mojakaren
Zakorzenienie

malwi takie zwyczajne są najlepsze i najfajniej pasuja

Ewusia dziękuję

A i prosiłabym o dopisanie kolejnej wizyty 18.12. godz. 15:30

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 19:39   #716
86ewula
Rozeznanie

Ja raz dostałam ciuszki z przed 8 lat które leżały w piwnicy. .. dziurawe. .. oderwane napy, wybebeszone, wstydzilabym się takie coś trzymać nawet w piwnicy a co dopiero komuś dać ... powiedziałam mezowi ze ścierki w kuchni mam śliczne a dziecko mam ubrać w takie szmaty. .. o nie. Poszło wszystko do śmieci. ..
Stać mnie na nowe. Kupuje w secendzie bo jestem oszczędna i ... rozsądna. . Poprostu szkoda mi kasy na nowe ciuszki. Dla siebie zresztą też. Wolę kupić skórzane dobre buty, torebkę, kurtkę. Coś co służy latami. ale bez przesady nie będę brać ciuszków od kogoś i za wszelką cenę zakładać maluchowi, mimo że dziurawe. ... ludzie mają tupet. ...
Stary 2015-11-27, 19:43   #717
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

proszę o dopisanie wizyt 8.12 i 22.12
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 19:46   #718
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raz dostałam ciuszki z przed 8 lat które leżały w piwnicy. .. dziurawe. .. oderwane napy, wybebeszone, wstydzilabym się takie coś trzymać nawet w piwnicy a co dopiero komuś dać ... powiedziałam mezowi ze ścierki w kuchni mam śliczne a dziecko mam ubrać w takie szmaty. .. o nie. Poszło wszystko do śmieci. ..
Stać mnie na nowe. Kupuje w secendzie bo jestem oszczędna i ... rozsądna. . Poprostu szkoda mi kasy na nowe ciuszki. Dla siebie zresztą też. Wolę kupić skórzane dobre buty, torebkę, kurtkę. Coś co służy latami. ale bez przesady nie będę brać ciuszków od kogoś i za wszelką cenę zakładać maluchowi, mimo że dziurawe. ... ludzie mają tupet. ...
Takie sprzed 8 lat, to też dostaliśmy. Leżały w piwnicy, a potem na strychu przez ten czas. Nie są aż tak tragiczne jak te co wy dostaliście, ale są brzydkie, zmechacone i strasznie sztywne, szorstkie. A niektóre poplamione. Próbowałam już je reanimować, ale nic z nich nie będzie. Ja bym takich komuś nie dała, bo sama dawno bym je wyrzuciła pewnie. Schowałam w karton i każę mężowi oddać siostrze jak nasza córa teoretycznie z nich wyrośnie, bo mi się nie chce o te ciuszki już kłócić.
Stary 2015-11-27, 19:53   #719
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Od rana nadrabiałam końcówkę tamtego wątku do teraz - masakra nie było mnie chwilowo bo zakuwałam na zajęcia, chce w przyszłym tygodniu wszystko pozaliczać i już dalej nie chodzić i zamknąć semestr, mam nadzieję, że mi się to tylko uda.

Któraś mamusia też chodzi na farmacje, tylko nie pamiętam już kto , niech mi się przypomni

A co u mnie - średnio bo od wieczora czuje ostre kłucie tuż pod żebrami dochodzące do pępka. Z jednej strony wolałabym poczekać do jutra i zobaczyć czy nadal występuje czy to tylko przejściowe czy jak, bo nigdzie nawet nie wyczytałam na ten temat :/ no i nie wiem co robić.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 19:55   #720
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Miałam robić krówki ale mnie naszła ochota na blok czekoladowy No i teraz nie wiem czego mi się chce bardziej
Cytat:
Przypomniałaś mi dzieciństwo
To chyba uwielbienie do bloku czekoladowego musi mieć związek z dzieciństwem. Ja po raz pierwszy spróbowałam tego w tym roku i mi nie smakowało.

Cytat:
Jeszcze na koniec mi powiedziała "kocham Cię nianiu" hah Także nie ułatwiła mi tego wszystkiego. Mama się cieszyła z filmików, ogólnie pozytywnie zareagowała. No także no. Malutki się rusza i to mnie pociesza, że mam swojego potworka w brzuchu
Jedziemy na zakupy, połazić po galerii. Z tego wszystkiego pewnie sobie coś kupię a co!
Dobrze, że już za tobą. Teraz się relaksuj i szykuj na dzidziusia swojego.

Cytat:
Miałam wam napisać jeszcze że od wtorku w selgrosie są pampersy 1 43 sztuki za 18.30zl . Będę jechać po 3 paczki bo narazie mam tylko rozmiar 2 w domu.

A i mam nowe ciuszki z secendu dla młodego. Jak chcecie mogę wrzucić foto.
Ja bym tyle nie kupowała. W pierwszej ciąży popełniłam ten błąd (pomimo ostrzeżeń znajomych) i okazało się, że te które kupiłam uczuliły Kingę i trzeba było kombinować ze sprzedażą.

Zazdroszczę Wam tych zakupów ciuszkowych. Ja wszystko oprócz zimowego kombinezonu miałam...
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości