Wszystko o Avonie - Część II - Strona 241 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-21, 16:26   #7201
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Dziewczyny co z tymi eyelinerami
Przychodzą?
Koleżanka zamówiła ten niebieski, ale jak nie przyjdzie, to będę musiała na allegro zamówić...
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 16:41   #7202
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez KassiaKonsultantka Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo
tylko gdzie mam dolaczyc ten formularz zwrotny??
wyslac go normalnie poczta...?? czy zaniesc do biura...? czy jak ?
ale jak go juz gdzies tam wysle to mam do tego dolaczyc tez ten krem?

A! jeszcze mam pytanie... bo przeczyatalm na formularzu zwrotow, ze nie przyjmuja produktow z ofert laczonych... a w katalogu 04 ktora to byla oferta? bo obawiam sie, ze tu chodzi wlasnie o ten zestaw z anew...

normalnie wysylasz jako paczuszke, do srodka wkladasz ten produkt i wypelniony formularz i oni uwzgledniaja zwrot tak ze albo ci przysylaja w paczce z zamowieniem zamienny produkt albo ci fakturke koryguja, pomniejszajac o kwote ktora ci mieli zwrocic.

nie rozumiem o co chodzi z ofertami laczonymi, nie mialam nigdy takiego problemu, jak musialam wysylalam i zawsze mi uwzgledniali zwrot. moze ktos madrzjeszy ode mnie ci wytlumaczy o co z tym chodzi.
Stary 2007-03-21, 16:56   #7203
Nicolette5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
Cieszcie się, że w ogóle odpowiedzieli. Chyba żeśmy ich za bardzo mailami zbombardowały. Ja napisałam w sobotę lub niedzielę maila do avonu z ich strony i pisze tam, że na odpowiedź jest 48 godzin. Do tej pory nic mi nie odpisali. Może ktoś z avonu jednak czyta ten wątek i stwierdzili, że jak jedna z dziewczyn umieściła tutaj swoją odpowiedź to nam to wystarczy i nie będą tego samego każdemu z osobna pisać ...

Wcale się nie cieszę, że odpisują, skoro ciągle "nawijają" to samo

Nicolette5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 17:17   #7204
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
Cieszcie się, że w ogóle odpowiedzieli. Chyba żeśmy ich za bardzo mailami zbombardowały. Ja napisałam w sobotę lub niedzielę maila do avonu z ich strony i pisze tam, że na odpowiedź jest 48 godzin. Do tej pory nic mi nie odpisali. Może ktoś z avonu jednak czyta ten wątek i stwierdzili, że jak jedna z dziewczyn umieściła tutaj swoją odpowiedź to nam to wystarczy i nie będą tego samego każdemu z osobna pisać ...

Nie odpisują bo mają pewnie 2 dni roboczne na odpisanie..ja meila napisałąm tez jakoś sobota,niedziela i dziś dostałam odpowiedź. Napisałam im że dostałam ubrudzony zaschniętą mazią kosmetyk i że to nie mogło sie wylać w paczce bo wszyskto inne było suche i żeby dokładniej patrzyli jakie produkty wsadzają nam do paczek a o to odpowiedź :

Szanowny Konsultancie,

W odpowiedzi na Pana zapytanie informujemy, że zgłoszona reklamacja
zaschniętego produktu została rozpatrzona pozytywnie. Produkt o numerze 13581
będzie dołączony bezpłatnie do kolejnego zamówienia.
Serdecznie przepraszamy za zaistniałe niedogodności.

Nawet słowa nie wspomniałam że chce drugi w zamian

a w razie pytań czemu "w odpowiedzi na Pana " bo jak nie miałam jeszcze 18 lat to się zapisałam na tate i jakoś czasu nie mam tera ztego zmienić..a że jeszcze zaczyna się wszystko od nowa..i nowy numerek personalny..

Edytowane przez paulinkosia
Czas edycji: 2007-03-21 o 17:28 Powód: dopisek
paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 17:33   #7205
Nicolette5
Raczkowanie

A nie mówiłam paulinkosia, że czasami mają gest...

Stary 2007-03-21, 18:09   #7206
sunik1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co z tymi eyelinerami
Przychodzą?
Koleżanka zamówiła ten niebieski, ale jak nie przyjdzie, to będę musiała na allegro zamówić...

Ponawiam pytanie
Stary 2007-03-21, 18:15   #7207
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam pytanie
Ja eyelinery niebieskie dostałam, fv miałam wystawiana w ubiegłą środe a jak jest teraz to nie wiem
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 18:17   #7208
kasiek1122
Zakorzenienie

wiecie co?Dostałam dziś paczke i na fakturze jest napisane żeby nie zamawiać już pur blanci tej w kuleczce bo produkcja zakończona..
Stary 2007-03-21, 18:19   #7209
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam pytanie
Niektórym przychodzą, a innym nie... tak to jest

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 18:20   #7210
Nicolette5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
wiecie co?Dostałam dziś paczke i na fakturze jest napisane żeby nie zamawiać już pur blanci tej w kuleczce bo produkcja zakończona..

No to super Klientka była chętna na 3 sztuki
Dzięki za info

Stary 2007-03-21, 18:22   #7211
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KassiaKonsultantka Pokaż wiadomość
ok... zastanawiam sie troche nad tym zwrotem... a jesli nie przyjma, to zwroca ten sam produkt poczta?
czy w katalogu 04 na str. 80 (to z tego zamowilam zestaw 1.) jest wlasnie ta oferta laczona?? bo wyczytalam, ze zwrotow nie przyjmuja z tej oferty...
mi sie wydaje ze jesli jest oferta łaczona to trzeba odesłac obydwa produkty ale moge sie mylic
chyba że w przypadku kiedy chce wymiane wadliwego na dobry mozesz odesłać tylko ten wadliwy a w przypadku korekty salda odsyłasz oba
ja tak rozumuję
Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

a tak na marginesie: W Łodzi dzisiaj do COKu przywieźli dostawę podkładu z bazą!!!
tak dostali 20 szt i bardzo sie tym chwalą jak ktoś o nią zapyta
a pozatym miedzy cokami jest konkurs na sprzedaż szamponów bananowych i każdemu wpychają byle sprzedac jak najwięcej
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 18:30   #7212
sunik1
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
W końcu nie wiem czy zamawiać jej ten eyeliner, ale zamówię,może przyjdzie?
Stary 2007-03-21, 18:35   #7213
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
W końcu nie wiem czy zamawiać jej ten eyeliner, ale zamówię,może przyjdzie?
zawsze można spróbować - a nóż się uda i przyjdzie

Stary 2007-03-21, 19:09   #7214
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Nicolette5 Pokaż wiadomość

Kalex jeszcze trochę i nauczymy sie tych tekstów na pamięć
niedługo nie trzeba będzie pisać do nich maili, bo same będziemy wiedziały co odpisza

Cytat:
...chociaż niektórzy widzę dostają "normalne" odpowiedzi
pewnie paulinkosia ma jakieś względy w avoniku

mnie przyszły te eyelinery z CT - i niebieski i czarny
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 19:13   #7215
sunik1
Zadomowienie

Chciałam się z Wami podzielić moimi odczuciami z używania peelingu kokos i papaja i balsamu z tej samej serii. Używam tej serii prawie od dwóch tygodni.
Peeling jest drobnoziarnisty i się pieni trochę co lubię w peelingach. W pierwszym momencie czuć kokosa i papaję, a potem tylko papaję.Trzeba sporo go nabrać żeby całe ciało wysmarować, ale po tym zabiegu jest gładziutkie. Drobne ziarenka nie drapią, więc jest ok. Balsam - to samo z zapachem, najpierw czuć kokos i papaję, a potem tylko papaję. Dobrze nawilża moją skórę i się nie wałkuje (wałkował się na mnie balsam rumianek i lawenda i dodatkowo wysuszał skórę, która potem była jak tarka) Na początku nie byłam zbytnio przekonana do tej serii, ale jest spoko. Używam również tego balsamu jako kremu do rąk
Stary 2007-03-21, 19:13   #7216
olenkah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość

mnie przyszły te eyelinery z CT - i niebieski i czarny

hmm... a powiedz, czy ten czarny jest z brokatem czy czyms takim?? czy jest to zwykly czarny kolor??
olenkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 19:18   #7217
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez olenkah Pokaż wiadomość
hmm... a powiedz, czy ten czarny jest z brokatem czy czyms takim?? czy jest to zwykly czarny kolor??
oj nie wiem, bo one przyszły dla klientek, ale wydaje mi się,że czarny jest czarny, bez żadnych drobinek, ale nie wiem dokładnie, nie ja je zamawiałam
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 19:47   #7218
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Krem intensywnie zmiękczający stopy cały czas jest w katalogu
Nom

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze jesli jest oferta łaczona to trzeba odesłac obydwa produkty ale moge sie mylic
chyba że w przypadku kiedy chce wymiane wadliwego na dobry mozesz odesłać tylko ten wadliwy a w przypadku korekty salda odsyłasz oba
ja tak rozumuję
Na regulaminie zwrotów dokładnie tak jest napisane W przypadku ofert łączonych trzeba przesłać wszystkie części zestawu

Cytat:
Chciałam się z Wami podzielić moimi odczuciami z używania peelingu kokos i papaja i balsamu z tej samej serii. Używam tej serii prawie od dwóch tygodni.
Peeling jest drobnoziarnisty i się pieni trochę co lubię w peelingach. W pierwszym momencie czuć kokosa i papaję, a potem tylko papaję.Trzeba sporo go nabrać żeby całe ciało wysmarować, ale po tym zabiegu jest gładziutkie. Drobne ziarenka nie drapią, więc jest ok. Balsam - to samo z zapachem, najpierw czuć kokos i papaję, a potem tylko papaję. Dobrze nawilża moją skórę i się nie wałkuje (wałkował się na mnie balsam rumianek i lawenda i dodatkowo wysuszał skórę, która potem była jak tarka) Na początku nie byłam zbytnio przekonana do tej serii, ale jest spoko. Używam również tego balsamu jako kremu do rąk
Mam balsam i mgiełkę, ślicznie pachnie i balsam, w przeciweństwie do orzecha i cukry, nie wysusza skóry. Krem do rąk też jest dobry i ślicznie pachnie
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 19:50   #7219
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

jak dla mnie balsamy z naturals są niedobre, slabo nawilzaja skore, ale co skora to inna reakcja

eyelinery z CT mi tez przyszły. chociaz niebieski ładniejszy znacznie
kurde. zastanawiam sie co z 5 sobie wziac. hmmm?:P co doradzicie ciekawego?xD
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 19:56   #7220
kasiek1122
Zakorzenienie

ja wiem, że już była o tym mowa, chyba nawet w starym wątku, ale strasznie mnie to męczy. Jak to jest z tym rozliczaniem, z odprowadzaniem podatku itp..
ja słyszałam, że koordynatorki, liderzy sprzedarzy itp muszą się rozliczać a konsultantki tylko wtedy kiedy mają ogromną sprzedaż. Ale z dugiej strony jeśli ktoś ma może i niewielkie zamówienia opiewające na około 700 zł, to przecież nie bardzo jest w stanie udowodnić, że to na potrzeby własne, bo mało kogo stać, żeby co miesiąć wydawać tyle pieniędzy na kosmetyki..heh odpiszcie mi coś bo zwariuje..strasznie się przestraszyłam, bo mnie tata o to zapytał..

a cień złociście połyskujący Bronze jest rewelacyjny, ślicznie wygląda w zestawieniu z blond włosami i niebieskimi oczami
Stary 2007-03-21, 19:57   #7221
asia_z
Zakorzenienie

no niebieski z CT jest ładny koleżanka zamawiała, to zerknęłam jak wygląda dostałam dzisiaj odpowiedz w sprawie rezerwanego pudełka po kremie i potarganego opakowania z torby TTA in Bloom. Oto ich odpowiedź:
Cytat:
Szanowna Konsultantko, Bardzo dziękujemy za poświęcony czas i przekazanie nam infromacji dotyczacych jakości dostarczanych kosmetyków. Wszystkie uwagi naszych Konsultantek bardzo cenimy, gdyż dają nam one okazję do weryfikacji rzeczywistych problemów z punktu widzenia Klientów, jak również mozliwość podjęcia odpowiednich kroków w celu poprawy serwisu. Pani spostrzeżenia będą przekazane do Działu Jakości, który czuwa nad odpowiednim zabezpieczeniem i jakością pakowanych produktów. Gorąco przepraszamy za zaistniałą sytuację. Mamy nadzieję, że nasza dalsza współpraca będzie przebiegała bez zastrzeżeń. Z pozdrowieniami, Beata Kopycińska Obsługa Internetu Avon Cosmetics Polska
a już mi to chyba kiedyś tam napisali .. ciekawa jestem, czy się poprawią..
no i pytalam ich jeszcze o karte kolorów, to napisali:
Cytat:
W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że nowa Karta kolorów powinna zostać wprowadzona około września 2007. Do tego okresu będziemy dokonywać wiele zmian w kolorystyce i wprowadzenie nowej Karty kolorów wcześniej spowodowałoby jej dezaktualizację pod koniec roku.
mam nadzieje, że te zmiany będą się tyczyły przedstawiania realnych kolorów w katalogach a nie przekłamanych
Stary 2007-03-21, 19:59   #7222
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

moja mam pracuje w urzedzie skarbowym i mi to tlumaczyla. nie martw sie nic. nie musisz odprowadzac podoatku. jakos tak
Stary 2007-03-21, 20:00   #7223
Konto usunięte

Tekst opisujący jak wygląda prowadzenie działalności gospodarczej - co jest wymagane przez prawo przy rozprowadzaniu kosmetyków jako konsultantka.

Do wszelakich obliczeń używam programu komputerowego, który sam wylicza kwoty, które muszę zapłacić. Samemu w obliczeniach można się nieźle pogubić a US będzie miał radochę.

Założenie działalności:
- urząd miasta zgłoszenie i rodzaj prowadzonej działalności
- Urząd statystyczny regon
- obowiązkowo konto firmowe
- pieczątka firmowa (bez niej nie założysz konta bankowego)
- należy zgłosić w ZUS rozpoczęcie działalności i płacić składki
- należy zgłosić w US, że twoja firma jest VAT-owcem i zacząć się co miesiąc rozliczać.

(W sumie około 450 zł należy mieć na start - dop. katalogavon)

Jeśli ktoś prowadzi wyłącznie działalność gosp. musi opłacać ZUS (trzy przelewy na konta 51, 52 i 53) - kwota około 700 PLN miesięcznie. Ostatnio jest promocja dla osób, które pierwszy raz otwierają działalność gospodarczą - one przez dwa lata płacą zmniejszony ZUS. (kwota chyba około 250 PLN)

Jeśli ktoś pracuje na etacie (bądź umowa jest na kogoś na emeryturze) i dodatkowo zakłada firmę to opłaca składkę tylko na ubezpieczenie zdrowotne (około 160).

Co miesiąc trzeba rozliczać się ponadto z US. Należy wypełniać druk rozliczenia VAT, w którym wpisujesz swoje przychody, koszty. Vat od sprzedaży twoich produktów i Vat od zakupionych towarów i usług. Rożnicę musisz wpłacić na konto urzędu skarbowego.

Podatek dochodowy rozliczasz raz w roku - no chyba, że przekroczysz wyznaczony przez US próg (mało prawdopodobne - dop.katalogavon) - od tego momentu musisz już się rozliczać co miesiąc.

Odliczenia Vat:
- jeżeli masz telefon kupiony na firmę to możesz fakturę od operatora wrzucić w koszty - zmniejsza ci się zysk a także kwota podatku VAT do zapłaty
- internet też można wrzucić w koszty
- podobnie jest z benzyną,
- możesz kupić sobie komputer (ale tutaj uwaga z amortyzacją) Jest wyznaczona przez US kwota do której możesz kupić materiały niezbędne do prowadzenia własnej działalności i wrzucić w koszty. Jest to ok. 3500 brutto (co chwile się zmienia więć należy to sprawdzić). Jeżeli komputer, bądż materiały biurowe przekroczą to kwotę należy amortyzować nie jednorazowo tylko w czasie.

Jeśli jako konsultantka będziesz chciała sprzedawać kosmetyki zakupione z Avonu na fakturę to dodatkowo musisz mieć kasę fiskalną, na którą będziesz nabijać sprzedane przez ciebie produkty bądź też wystawiać faktury Vat.

Jeśli prowadzi się biuro można odliczyć prąd, gaz. Raz na kwartał można rozliczyć kwotę nba środki czystości.

Oczywiście materiały biurowe co miesiąc.

Autor:
Koordynatorka

Ze swojej strony dodam, iż konsultantki mające wyższe zamówienia, a jednocześnie pracujące na etacie(bądź mające umowę na babcię ) powinny sobie dobrze przeliczyć, czy im się to nie zacznie opłacać. Samo kupno nowego komputerka na firmę (rożnica między tym ile Cię wyniesie kupienie na firmę, a ile byś zapłaciła przy kupnie do domu) prawdopododobnie zwróci koszt rejestracji działalności gospodarczej. To, że benzynę, telefon, internet można wrzucić w koszty też obniży ból o te 160 zł, jakie koniecznie trzeba zapłacić, oraz spowoduje, że podatki będą groszowe. No i nie ma się co martwić US.
Zapraszam inne osoby prowadzące działalność gospodarczą do wypowiedzi i wyjaśnień!

źródło http://www.avoninfo.yoyo.pl/index.php?id=25
mam nadzieje ze teraz wszystko jasne
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 20:05   #7224
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
...chociaż niektórzy widzę dostają "normalne" odpowiedzi
pewnie paulinkosia ma jakieś względy w avoniku
Aż mi szczena opadła jak to przeczytałam Napisałam tylko meila żeby na drugi raz patrzyli co wkładają do paczki a tu ho ho przyslą druga sztuke gratis i tamtej wysyłac nie musze

Hehe może takie względy ze nigdy ich nie zasypywałam meilami

Cytat:
Napisane przez olenkah Pokaż wiadomość
Widziałam czarny i niebieski w Coku. Czarny to zwykły czarny a niebieski jak dla mnie lekko się mieni pod światło..ale tak ładnie ( nie ma żadnego brokatu czy czegoś..po prostu sam w sobie kolorek błyszczy) .

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 20:08   #7225
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Aż mi szczena opadła jak to przeczytałam Napisałam tylko meila żeby na drugi raz patrzyli co wkładają do paczki a tu ho ho przyslą druga sztuke gratis i tamtej wysyłac nie musze

Hehe może takie względy ze nigdy ich nie zasypywałam meilami

ej no to ja chyba tez mam szczegolne wzgledy, bo jak pisze im ze mi sie balsam wylał czy uszkodzone czegos opakowanie było, to zawsze przepraszaja i wysyłają bezpłatny produkt w najblizszej paczce
Stary 2007-03-21, 20:18   #7226
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
moja mam pracuje w urzedzie skarbowym i mi to tlumaczyla. nie martw sie nic. nie musisz odprowadzac podoatku. jakos tak
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;3973547]Tekst opisujący jak wygląda prowadzenie działalności gospodarczej - co jest wymagane przez prawo przy rozprowadzaniu kosmetyków jako konsultantka.

Do wszelakich obliczeń używam programu komputerowego, który sam wylicza kwoty, które muszę zapłacić. Samemu w obliczeniach można się nieźle pogubić a US będzie miał radochę.

Założenie działalności:
- urząd miasta zgłoszenie i rodzaj prowadzonej działalności
- Urząd statystyczny regon
- obowiązkowo konto firmowe
- pieczątka firmowa (bez niej nie założysz konta bankowego)
- należy zgłosić w ZUS rozpoczęcie działalności i płacić składki
- należy zgłosić w US, że twoja firma jest VAT-owcem i zacząć się co miesiąc rozliczać.

(W sumie około 450 zł należy mieć na start - dop. katalogavon)

Jeśli ktoś prowadzi wyłącznie działalność gosp. musi opłacać ZUS (trzy przelewy na konta 51, 52 i 53) - kwota około 700 PLN miesięcznie. Ostatnio jest promocja dla osób, które pierwszy raz otwierają działalność gospodarczą - one przez dwa lata płacą zmniejszony ZUS. (kwota chyba około 250 PLN)

Jeśli ktoś pracuje na etacie (bądź umowa jest na kogoś na emeryturze) i dodatkowo zakłada firmę to opłaca składkę tylko na ubezpieczenie zdrowotne (około 160).

Co miesiąc trzeba rozliczać się ponadto z US. Należy wypełniać druk rozliczenia VAT, w którym wpisujesz swoje przychody, koszty. Vat od sprzedaży twoich produktów i Vat od zakupionych towarów i usług. Rożnicę musisz wpłacić na konto urzędu skarbowego.

Podatek dochodowy rozliczasz raz w roku - no chyba, że przekroczysz wyznaczony przez US próg (mało prawdopodobne - dop.katalogavon) - od tego momentu musisz już się rozliczać co miesiąc.

Odliczenia Vat:
- jeżeli masz telefon kupiony na firmę to możesz fakturę od operatora wrzucić w koszty - zmniejsza ci się zysk a także kwota podatku VAT do zapłaty
- internet też można wrzucić w koszty
- podobnie jest z benzyną,
- możesz kupić sobie komputer (ale tutaj uwaga z amortyzacją) Jest wyznaczona przez US kwota do której możesz kupić materiały niezbędne do prowadzenia własnej działalności i wrzucić w koszty. Jest to ok. 3500 brutto (co chwile się zmienia więć należy to sprawdzić). Jeżeli komputer, bądż materiały biurowe przekroczą to kwotę należy amortyzować nie jednorazowo tylko w czasie.

Jeśli jako konsultantka będziesz chciała sprzedawać kosmetyki zakupione z Avonu na fakturę to dodatkowo musisz mieć kasę fiskalną, na którą będziesz nabijać sprzedane przez ciebie produkty bądź też wystawiać faktury Vat.

Jeśli prowadzi się biuro można odliczyć prąd, gaz. Raz na kwartał można rozliczyć kwotę nba środki czystości.

Oczywiście materiały biurowe co miesiąc.

Autor:
Koordynatorka

Ze swojej strony dodam, iż konsultantki mające wyższe zamówienia, a jednocześnie pracujące na etacie(bądź mające umowę na babcię ) powinny sobie dobrze przeliczyć, czy im się to nie zacznie opłacać. Samo kupno nowego komputerka na firmę (rożnica między tym ile Cię wyniesie kupienie na firmę, a ile byś zapłaciła przy kupnie do domu) prawdopododobnie zwróci koszt rejestracji działalności gospodarczej. To, że benzynę, telefon, internet można wrzucić w koszty też obniży ból o te 160 zł, jakie koniecznie trzeba zapłacić, oraz spowoduje, że podatki będą groszowe. No i nie ma się co martwić US.
Zapraszam inne osoby prowadzące działalność gospodarczą do wypowiedzi i wyjaśnień!

źródło http://www.avoninfo.yoyo.pl/index.php?id=25
mam nadzieje ze teraz wszystko jasne [/quote]
niqosia13 dziekuje chyba jeszcze raz to przeczytam..

jejku.. ale ja mam 18 lat nie chce jeszcze zakladac dzialalnosci gospodarczej..
dziewczyny, te które macie zamówienia tak po 1000 albo więcej, wy cos odprowadzacie!?
Stary 2007-03-21, 20:19   #7227
pAtiŚ
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;3973618]ej no to ja chyba tez mam szczegolne wzgledy, bo jak pisze im ze mi sie balsam wylał czy uszkodzone czegos opakowanie było, to zawsze przepraszaja i wysyłają bezpłatny produkt w najblizszej paczce [/quote]

Może oni sobie wybierają konsultantki, dla których są mili... aż za mili?

Stary 2007-03-21, 20:25   #7228
caya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Katalog 06 jest już do ściągniecia. Galaretkę najlepiej zamówić w piątce W szóstce nie ma już mango z tego co widziałam, tylko czereśnia (najlepsza) i cytryna. Jest tam promocja linii Naturals kup 1 za 9,90zł, kup 2 za 15,90zł. W katalogu 06 szminka Glass Reflections jest za 19,90zł w promocji, a lakier jest z dzwoneczkiem.

do sciagniecia? Szukałam i nie moge znaleźć Mogłabyś podać linka? i dziekuje za info
caya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 20:28   #7229
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Może oni sobie wybierają konsultantki, dla których są mili... aż za mili?
mi to tam pasuje jak najbardziej ale to chyba ich obowiazek dbac o konsultantki?
Stary 2007-03-21, 20:29   #7230
olenkah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Widziałam czarny i niebieski w Coku. Czarny to zwykły czarny a niebieski jak dla mnie lekko się mieni pod światło..ale tak ładnie ( nie ma żadnego brokatu czy czegoś..po prostu sam w sobie kolorek błyszczy) .
dzięki to chyba sobie zamówię, bo cena kusząca, ale gdyby to miało się świecić to bym nie używała.
olenkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości