|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#7201 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziewczyny co z tymi eyelinerami
![]() Przychodzą? Koleżanka zamówiła ten niebieski, ale jak nie przyjdzie, to będę musiała na allegro zamówić... |
![]() ![]() |
![]() |
#7202 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II
Cytat:
normalnie wysylasz jako paczuszke, do srodka wkladasz ten produkt i wypelniony formularz i oni uwzgledniaja zwrot tak ze albo ci przysylaja w paczce z zamowieniem zamienny produkt albo ci fakturke koryguja, pomniejszajac o kwote ktora ci mieli zwrocic. nie rozumiem o co chodzi z ofertami laczonymi, nie mialam nigdy takiego problemu, jak musialam wysylalam i zawsze mi uwzgledniali zwrot. moze ktos madrzjeszy ode mnie ci wytlumaczy o co z tym chodzi.
![]() |
#7203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcale się nie cieszę, że odpisują, skoro ciągle "nawijają" to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie odpisują bo mają pewnie 2 dni roboczne na odpisanie..ja meila napisałąm tez jakoś sobota,niedziela i dziś dostałam odpowiedź. Napisałam im że dostałam ubrudzony zaschniętą mazią kosmetyk i że to nie mogło sie wylać w paczce bo wszyskto inne było suche i żeby dokładniej patrzyli jakie produkty wsadzają nam do paczek a o to odpowiedź : Szanowny Konsultancie, W odpowiedzi na Pana zapytanie informujemy, że zgłoszona reklamacja zaschniętego produktu została rozpatrzona pozytywnie. Produkt o numerze 13581 będzie dołączony bezpłatnie do kolejnego zamówienia. Serdecznie przepraszamy za zaistniałe niedogodności. Nawet słowa nie wspomniałam że chce drugi w zamian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w razie pytań czemu "w odpowiedzi na Pana " bo jak nie miałam jeszcze 18 lat to się zapisałam na tate ![]()
Edytowane przez paulinkosia Czas edycji: 2007-03-21 o 17:28 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7205 |
Raczkowanie
|
A nie mówiłam paulinkosia, że czasami mają gest...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7206 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7207 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#7208 |
Zakorzenienie
|
wiecie co?Dostałam dziś paczke i na fakturze jest napisane żeby nie zamawiać już pur blanci tej w kuleczce bo produkcja zakończona..
![]()
#7209 |
Zakorzenienie
|
#7210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to super ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że w przypadku kiedy chce wymiane wadliwego na dobry mozesz odesłać tylko ten wadliwy a w przypadku korekty salda odsyłasz oba ja tak rozumuję ![]() Cytat:
a pozatym miedzy cokami jest konkurs na sprzedaż szamponów bananowych i każdemu wpychają byle sprzedac jak najwięcej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#7212 |
Zadomowienie
|
![]()
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() W końcu nie wiem czy zamawiać jej ten eyeliner, ale zamówię,może przyjdzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#7214 |
Zakorzenienie
|
niedługo nie trzeba będzie pisać do nich maili, bo same będziemy wiedziały co odpisza
![]() ...chociaż niektórzy widzę dostają "normalne" odpowiedzi ![]() pewnie paulinkosia ma jakieś względy w avoniku ![]() ![]() mnie przyszły te eyelinery z CT - i niebieski i czarny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7215 |
Zadomowienie
|
![]()
Chciałam się z Wami podzielić moimi odczuciami z używania peelingu kokos i papaja i balsamu z tej samej serii. Używam tej serii prawie od dwóch tygodni.
Peeling jest drobnoziarnisty i się pieni trochę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7216 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7218 | ||
Konto usunięte
|
Nom
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#7219 |
Konto usunięte
|
jak dla mnie balsamy z naturals są niedobre, slabo nawilzaja skore, ale co skora to inna reakcja
![]() eyelinery z CT mi tez przyszły. chociaz niebieski ładniejszy znacznie ![]() kurde. zastanawiam sie co z 5 sobie wziac. hmmm?:P co doradzicie ciekawego?xD |
![]() ![]() |
![]() |
#7220 |
Zakorzenienie
|
ja wiem, że już była o tym mowa, chyba nawet w starym wątku, ale strasznie mnie to męczy. Jak to jest z tym rozliczaniem, z odprowadzaniem podatku itp..
ja słyszałam, że koordynatorki, liderzy sprzedarzy itp muszą się rozliczać a konsultantki tylko wtedy kiedy mają ogromną sprzedaż. Ale z dugiej strony jeśli ktoś ma może i niewielkie zamówienia opiewające na około 700 zł, to przecież nie bardzo jest w stanie udowodnić, że to na potrzeby własne, bo mało kogo stać, żeby co miesiąć wydawać tyle pieniędzy na kosmetyki..heh odpiszcie mi coś bo zwariuje..strasznie się przestraszyłam, bo mnie tata o to zapytał.. a cień złociście połyskujący Bronze jest rewelacyjny, ślicznie wygląda w zestawieniu z blond włosami i niebieskimi oczami ![]()
#7221 | ||
Zakorzenienie
|
no niebieski z CT jest ładny
![]() ![]() Cytat:
no i pytalam ich jeszcze o karte kolorów, to napisali: Cytat:
![]()
![]() |
#7222 |
Zadomowienie
|
moja mam pracuje w urzedzie skarbowym i mi to tlumaczyla. nie martw sie nic. nie musisz odprowadzac podoatku. jakos tak
#7223 |
Konto usunięte
|
Tekst opisujący jak wygląda prowadzenie działalności gospodarczej - co jest wymagane przez prawo przy rozprowadzaniu kosmetyków jako konsultantka.
Do wszelakich obliczeń używam programu komputerowego, który sam wylicza kwoty, które muszę zapłacić. Samemu w obliczeniach można się nieźle pogubić a US będzie miał radochę. Założenie działalności: - urząd miasta zgłoszenie i rodzaj prowadzonej działalności - Urząd statystyczny regon - obowiązkowo konto firmowe - pieczątka firmowa (bez niej nie założysz konta bankowego) - należy zgłosić w ZUS rozpoczęcie działalności i płacić składki - należy zgłosić w US, że twoja firma jest VAT-owcem i zacząć się co miesiąc rozliczać. (W sumie około 450 zł należy mieć na start - dop. katalogavon) Jeśli ktoś prowadzi wyłącznie działalność gosp. musi opłacać ZUS (trzy przelewy na konta 51, 52 i 53) - kwota około 700 PLN miesięcznie. Ostatnio jest promocja dla osób, które pierwszy raz otwierają działalność gospodarczą - one przez dwa lata płacą zmniejszony ZUS. (kwota chyba około 250 PLN) Jeśli ktoś pracuje na etacie (bądź umowa jest na kogoś na emeryturze) i dodatkowo zakłada firmę to opłaca składkę tylko na ubezpieczenie zdrowotne (około 160). Co miesiąc trzeba rozliczać się ponadto z US. Należy wypełniać druk rozliczenia VAT, w którym wpisujesz swoje przychody, koszty. Vat od sprzedaży twoich produktów i Vat od zakupionych towarów i usług. Rożnicę musisz wpłacić na konto urzędu skarbowego. Podatek dochodowy rozliczasz raz w roku - no chyba, że przekroczysz wyznaczony przez US próg (mało prawdopodobne - dop.katalogavon) - od tego momentu musisz już się rozliczać co miesiąc. Odliczenia Vat: - jeżeli masz telefon kupiony na firmę to możesz fakturę od operatora wrzucić w koszty - zmniejsza ci się zysk a także kwota podatku VAT do zapłaty - internet też można wrzucić w koszty - podobnie jest z benzyną, - możesz kupić sobie komputer (ale tutaj uwaga z amortyzacją) Jest wyznaczona przez US kwota do której możesz kupić materiały niezbędne do prowadzenia własnej działalności i wrzucić w koszty. Jest to ok. 3500 brutto (co chwile się zmienia więć należy to sprawdzić). Jeżeli komputer, bądż materiały biurowe przekroczą to kwotę należy amortyzować nie jednorazowo tylko w czasie. Jeśli jako konsultantka będziesz chciała sprzedawać kosmetyki zakupione z Avonu na fakturę to dodatkowo musisz mieć kasę fiskalną, na którą będziesz nabijać sprzedane przez ciebie produkty bądź też wystawiać faktury Vat. Jeśli prowadzi się biuro można odliczyć prąd, gaz. Raz na kwartał można rozliczyć kwotę nba środki czystości. Oczywiście materiały biurowe co miesiąc. Autor: Koordynatorka Ze swojej strony dodam, iż konsultantki mające wyższe zamówienia, a jednocześnie pracujące na etacie(bądź mające umowę na babcię ![]() Zapraszam inne osoby prowadzące działalność gospodarczą do wypowiedzi i wyjaśnień! źródło http://www.avoninfo.yoyo.pl/index.php?id=25 mam nadzieje ze teraz wszystko jasne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#7224 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hehe może takie względy ze nigdy ich nie zasypywałam meilami ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#7225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do wszelakich obliczeń używam programu komputerowego, który sam wylicza kwoty, które muszę zapłacić. Samemu w obliczeniach można się nieźle pogubić a US będzie miał radochę. Założenie działalności: - urząd miasta zgłoszenie i rodzaj prowadzonej działalności - Urząd statystyczny regon - obowiązkowo konto firmowe - pieczątka firmowa (bez niej nie założysz konta bankowego) - należy zgłosić w ZUS rozpoczęcie działalności i płacić składki - należy zgłosić w US, że twoja firma jest VAT-owcem i zacząć się co miesiąc rozliczać. (W sumie około 450 zł należy mieć na start - dop. katalogavon) Jeśli ktoś prowadzi wyłącznie działalność gosp. musi opłacać ZUS (trzy przelewy na konta 51, 52 i 53) - kwota około 700 PLN miesięcznie. Ostatnio jest promocja dla osób, które pierwszy raz otwierają działalność gospodarczą - one przez dwa lata płacą zmniejszony ZUS. (kwota chyba około 250 PLN) Jeśli ktoś pracuje na etacie (bądź umowa jest na kogoś na emeryturze) i dodatkowo zakłada firmę to opłaca składkę tylko na ubezpieczenie zdrowotne (około 160). Co miesiąc trzeba rozliczać się ponadto z US. Należy wypełniać druk rozliczenia VAT, w którym wpisujesz swoje przychody, koszty. Vat od sprzedaży twoich produktów i Vat od zakupionych towarów i usług. Rożnicę musisz wpłacić na konto urzędu skarbowego. Podatek dochodowy rozliczasz raz w roku - no chyba, że przekroczysz wyznaczony przez US próg (mało prawdopodobne - dop.katalogavon) - od tego momentu musisz już się rozliczać co miesiąc. Odliczenia Vat: - jeżeli masz telefon kupiony na firmę to możesz fakturę od operatora wrzucić w koszty - zmniejsza ci się zysk a także kwota podatku VAT do zapłaty - internet też można wrzucić w koszty - podobnie jest z benzyną, - możesz kupić sobie komputer (ale tutaj uwaga z amortyzacją) Jest wyznaczona przez US kwota do której możesz kupić materiały niezbędne do prowadzenia własnej działalności i wrzucić w koszty. Jest to ok. 3500 brutto (co chwile się zmienia więć należy to sprawdzić). Jeżeli komputer, bądż materiały biurowe przekroczą to kwotę należy amortyzować nie jednorazowo tylko w czasie. Jeśli jako konsultantka będziesz chciała sprzedawać kosmetyki zakupione z Avonu na fakturę to dodatkowo musisz mieć kasę fiskalną, na którą będziesz nabijać sprzedane przez ciebie produkty bądź też wystawiać faktury Vat. Jeśli prowadzi się biuro można odliczyć prąd, gaz. Raz na kwartał można rozliczyć kwotę nba środki czystości. Oczywiście materiały biurowe co miesiąc. Autor: Koordynatorka Ze swojej strony dodam, iż konsultantki mające wyższe zamówienia, a jednocześnie pracujące na etacie(bądź mające umowę na babcię ![]() Zapraszam inne osoby prowadzące działalność gospodarczą do wypowiedzi i wyjaśnień! źródło http://www.avoninfo.yoyo.pl/index.php?id=25 mam nadzieje ze teraz wszystko jasne ![]() ![]() niqosia13 dziekuje ![]() jejku.. ![]() dziewczyny, te które macie zamówienia tak po 1000 albo więcej, wy cos odprowadzacie!?
![]() |
#7227 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;3973618]ej
![]() ![]() Może oni sobie wybierają konsultantki, dla których są mili... aż za mili? ![]() ![]()
#7228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7229 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.