|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
to po jakim czasie mogę pojechać na wakacje ? lipiec czy raczej sierpień? takie wakacje ze nie bede sie już martwiła ze coś mi odpadnie i się uszkodzę? czyyy wrzesień?
|
|
|
|
#7262 |
|
Wtajemniczenie
|
anink no i doktor prawde mówi, co to jest 4 doba? to pestka normalnie, moje były paskudne, każda inna, buły na górze, brodawki na dole
nie miałaś drenów może się płynu trochę zebrało w tej piersi. ja nie miałam siniaków ale strasznie mnie bolało przy dole prawego implantu i dr mówił, że krwiak może być w środku, tak długo mnie tam dźgało, że myślałam, że nigdy nie przestanie a przestało i nawet nie wiem kiedy![]() wszystkie niecierpliwe jesteśmy a tu czasu, czasu i czasu trzeba
|
|
#7263 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny mam straszny dylemat ponieważ zaczęłam się obawiać operacji ze względu na to ,że mam częste od wielu lat bóle serca i lekkie kołatanie sporadycznie ale jednak byłam u kardiologa lekarz powiedział ze serce zdrowe i pewnie to na tle nerwowym mało tego po wypadku straszny ucisk pod łopatką drętwienie lewej dłoni itd ,czy to może mieć negatywny wpływ na operację narkozę bo bardzo się obawiam.
|
|
#7264 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Joasi Kochana, od razu mi lepiej
tak to jest, jak człowiek ma za dużo czasu na myślenie i przyglądanie się cyckom w lustrze ja już dzisiaj nawet obcisłą bluzkę przyodziałam, co by zobaczyć czy te dwa różne cycki w ubraniu widać |
|
|
|
#7265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To moja podstawowa lektura ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Siwa, nie patrz na objetosc. Sama objetosc nic Ci nie powie bo na nia skladaja sie 3 wymiary: szerokosc, dlugosc i profil. Patrz glownie na profil bo to on daje Ci pojecie o tym jakie beda Twoje piersi. |
|
|
|
|
#7266 | |
|
Raczkowanie
|
Opakowanie plastrowe zdjęte - zdjęcia w albumie - trochę szeroko martwi mnie to...
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Ale te w cyckach - maaasakra Nie chce nikogo wystraszyć - ja sie źle nastawiłam po tych z cesarek - że nie zaboli.Śpiewałam tak że hej chyba mnie sąsiedzi słyszeli
|
|
#7267 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy Wasi doktorzy też kazali Wam bezpośrednio po op ćwiczyć delikatnie mięśnie klatki piersiowej?????? Mój doktorek mówił, żeby złączać dłonie i je do siebie dociskać w miarę możliwości. Dziwne to trochę jak dla mnie - bo z jednej strony każą nam się oszczędzać i nic nie robić, a z drugiej strony - ćwiczyć mięśnie? Nie kumam
|
|
|
|
#7268 |
|
Raczkowanie
|
Nic żadnego masowania na razie, uciskania
![]() Ale tak w sumie takie cwiczenia to żadne - te które on Ci zadał - to nie jest jakis straszny wysiłek - napewno w niektórych czynnościach które wykonujesz w ten sposób napinasz juz mięśnie także nie wydaje mi się aby to miało coś zaszkodzić - takie delikatne napinanko
Edytowane przez siwa124 Czas edycji: 2012-02-13 o 17:55 |
|
|
|
#7269 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziewczyny sie rozpisałyscie dzisaj
Ja dopiero posprzatałam w domu uf padam normalnie. Jutro moj najbardzej znienawidzony dzien w roku mam nadzieje ze zleci szybko. Kicia nie zostawiaj mnie samej w lipcu
|
|
|
|
#7270 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------
O jejjkuu!!! ale ulga, czy boli czy nie ja sobie wyobrażałam WIELKIE rury spod moich piersi i pielęgniarkę tamująca wyciek krwi palcem a drugą ręką zszywającą :P hehehehee[/QUOTE] ISE Ja mam zdjęcie z drenami - zobacz sobie - to cienkie rurki spod pachy , na końcu sa pojemniczki do których spływa cały płyn. Musisz tylko o nich pamietac jak będziesz chciała wstac i iść Ja je miałam włożone w majtki cały czas
|
#7271 |
|
Raczkowanie
|
Joasi, a jeszcze takie pytanko - jak już się Twoje cycunie wyrównały i opuchlizna zeszła, to zmalały Ci one trochę???
|
|
|
|
#7272 |
|
Zadomowienie
|
Olivkoo to jeszcze nic pewnego, ale nie zostawię Cię samej. Tutaj dziewczynki już pisały, że chcą w lipcu sie operować
A nawet jak ja będę w maju to uwierz, że na lipiec jeszcze się chętnych uzbiera |
|
|
|
#7273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój ulubiony, bo córcia ma urodziny... jutro kończy 5 lat ![]()
|
|
#7274 |
|
Zadomowienie
|
A co do Walentynek to pamiętam moje pierwsze z obecnym TŻ ale jeszcze nie byliśmy razem. Dostałam od niego wtedy czekoladowego lizaka w kształcie serducha, próbował mnie poderwać na wszystkie możliwe sposoby, słodził aż chwilami mdłości miałam
a i wtedy też poznałam moją obecną teściową, która od razu mnie pokochała![]() I od tamtej pory lubię właśnie Walentynki![]()
|
|
|
|
#7275 |
|
Raczkowanie
|
A ja sie w Walentynki zaręczyłam - i byłam wtedy w ciąży.
|
#7276 |
|
Zakorzenienie
|
horo to dla coreczki buziaki jutro wielkie
ja lubiłam walentynki jak byłam samotna teraz nie bardzo. Laziłam dzis z kolezanka po miescie walentynkowa warjacja wszedzie serca kazdy kupuje a ja nic nie kupiłam, chyba dlatego ze jakis kryzys mam i strasznie zle mi z tym
|
|
|
|
#7277 |
|
Raczkowanie
|
A mój TŻ jutro ma dyżur w szpitalu więc Walentynkowy wieczór spędzę z mamą w kinie
|
|
#7278 |
|
Raczkowanie
|
Dajcie znać czy te moje cycochy sie jeszcze poschodzą - zdjęcia dodane
|
#7279 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#7280 |
|
Raczkowanie
|
Zmalały i to niemiłosiernie - a tak na ciążę liczyłam, najpierw na jedną , potem na drugą. A tu nic. Aż trudno było uwierzyc że tak wyschły
|
#7281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7282 |
|
Raczkowanie
|
W pancerniku to dzień i noc - bez przerwy?
Mocno ściskałyście?
|
#7283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja je miałam włożone w majtki cały czas[/QUOTE]przyjmij zaproszenie do znajomych ![]() No ja się tych drenów boje najbardziej. w ogóle operacji to nei bo wiadomo podnarkozą, boję się za to tych zdejmowań szwów , zmian opatrunków. W ogóle byłam u lekarza i mam zapalenie oskrzeli
|
|
|
|
|
#7284 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo - tylko sie nie zraź, to naprawde do przezycia.
ja to jestem z tych co na pobieraniu krwi mdleją
|
#7285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)) ale troszkę mi się słabo zrobiło.. ja też mdleję na widok krwi i przy pobieraniach. Jak mi pani dr odklejała plaster od sutka po tygodniu to się spociłam jak mysz... ale dam radę! trzeba )a czemu miałaś przez pachę operację? ja w sumie się zapomniałam spytaćo metodę. na pewno pod mięsień ale jak to nei wiem dokładnie |
|
|
|
|
#7286 |
|
Raczkowanie
|
Mój lekarz to spacjalista od tego cięcia - on głównie takie robi. Poza tym mówił że moge mieć blizne na piersi - miałam mało gruczołu - chociaż dziewczyny tu mi pisały że wcale nie... Że inni lekarze robia najczęściej pod piersią i jest git.
Poza tym chciałam uniknąć /na razie/ blizn na piersiach A po trezcie w sumie - to nie przywiążuję do tego jakoś szczególnie wagi - najgorzej bym chyba zniosła jakbym miała mieć przez otoczkę - nie wiem czy bym sie wtedy decydowała. Każdy ma swoje preferencje
|
#7287 |
|
Rozeznanie
|
rozumiem, ja juz niestety mam wokoł sutka bliznę po włókniaku
![]() a c o do operacji to mam jeszcze pytanko bo dostałam antybiotyk, operacja na 29 zaplanowana, mam nadzieje ze to nie będzie miało dużego wpływu.. powiedziałam pani dr że mam planowaną operację i powiedziała że damy sobie radę z tym przed operacją. Trzymam za to kciuki! :P |
|
|
|
#7288 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, napiszcie prosze jeszcze jakie mialyscie badania przed zabiegiem? Tzn na podstawie jakich badan lekarz ostatecznie zakwalifikowal do zabiegu i jak dlugo przed zabiegiem robilyscie te badania? Bo ja sie boje zeby w ostatniej chwili nie okazalo sie, ze nie moge miec zabiegu bo np serce nie takie czy cos tam innego jeszcze szwankuje. Zalamalabym sie calkiem. Jestem juz w 100% zdecydowana, o niczym innym myslec nie moge, juz mi sie snia moje nowe cycuchy. Gdyby cos poszlo nie tak to nie wyobrazam sobie dalszej egzystencji z takimi plaskatmi cycolami
|
|
|
|
#7289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczepienie na WZW B, możesz sobie zrobić EKG dla spokoju, ja akurat nie musiałam mieć. badania krwi miałam robione na miejscu u poprzedniej lekarki. nie pamiętam co tam dokładnie było ale jak już biorą krew to wiedzą co sprawdzić . no ale na pewno 'podstawa' i hormony tarczycy tam były. . i USG piersi musiałam też zrobić.
|
|
|
|
|
#7290 |
|
Raczkowanie
|
dzień i noc przez jakieś 2 mies. mi dr pozwolił po 10 dniach ściągać do mycia
a ze ściskaniem to nie wiem... ja się za mocno nie ściskałam bo mi się cycki plaskate robiły
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

nie miałaś drenów może się płynu trochę zebrało w tej piersi. ja nie miałam siniaków ale strasznie mnie bolało przy dole prawego implantu i dr mówił, że krwiak może być w środku, tak długo mnie tam dźgało, że myślałam, że nigdy nie przestanie a przestało i nawet nie wiem kiedy
ja już dzisiaj nawet obcisłą bluzkę przyodziałam, co by zobaczyć czy te dwa różne cycki w ubraniu widać

, bo oba dziecie wolały pić z lewego