|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
|
|
#7382 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
|
|
|
#7383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz że miałaś jakiegoś doła- może właśnie dlatego że musiałaś więcej niż mogłaś? Pamiętam że wcale tak lekko nie było u Ciebie na początku i przypomniało mi się jedna sytuacja której poszukałam , Twój wpis sześć dni po operacji: Cytat:
Można nafaszerować się prochami i iść do pracy dwa dni po operacji- da się to zrobić. To jest wykonalne. Ba-można nawet pojechać samochodem do pracy Wszystko można.Ale można też nie brać w ogóle prochów bo nie będzie takiej potrzeby i spokojnie wylizać rany bez doła , łez , nerwów, z uśmiechem na twarzy i z psychiczną pewnością że piersi są bezpieczne. Wszystko można. I Ty kochana jako pierwsza powinnaś koleżance doradzić minimum dwa tygodnie wolnego. Nie ja
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#7384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie ile bede dochodzic do siebie itp ale to sprawa ndywidualna ja bardzooo dlugo dochodzilam do siebie niestety ![]() Ja tez tego sie balam ze nie wybudze sie z narkozy albo w trakcie powiedzialam dla anestezjologa co mnie martwil i mnie uspokoil. Jak sie kladlam na stol juz chcialam szybciej zasnac wiedzialam ze jak sie nie obudze to i tak o tym nie bede wiedziala. Po narkozie czulam sie super oczywiscie chcialo mi sie spac i gadalam glupoty ale ogolnie zero bolu nawet kolezanka wizazowa mnie odwiedzila Agatko pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- O własnie wiedzialam ze ktoras dostala takie zwolnienie ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Bierz wieksze nie ma co potem zalowac
|
|
#7385 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7386 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic dodać, nic ująć !!!!!!!!!!Cytat:
Ja sama przed operacją zastanawiałam się jak kobiety, które nie miały nic, narzekają po operacji, że małe jak nagle zaczęły mieć piersi... a potem... dołączyłam do ich grona Dlatego trzeba dobrze przemyśleć kwestię operacji i jasno przedstawić efekt, jaki chce się osiągnąć (i zdecydować, czy jest to możliwe, a jeśli nie, czy warto robić operację).---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Bo jest dwóch o tych samych inicjałach
|
|
#7387 |
|
Raczkowanie
|
unsafe dzięki pocieszyłaś mnie nie wiem czemu takiego filma załapałam
![]() belseno jeszcze nie zaczne biegać najpierw muszę iść na kontrolę i znowu zamęczyć doktorka pytaniami co mogę już, także pewnie będe musiała zaczekać jeszcze z bieganiem ![]() jusi byłam i oglądałam super staniczki i cycochy ![]() ja uciekam oglądać top model hi hi buziaki kochane
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#7388 |
|
Zadomowienie
|
Witaj beatkak
|
#7389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie pragnęłam nigdy dużego biustu ale jak bym zrobiła op. i wsadziła to co na początku mi lekarz zaproponował to bym tez dołączyła do grona narzekających a zaproponował mi 200ml. No ale co mógł zaproponowac jak pierwsze co, to powiedziałam, że nie chce dużych piersi Cytat:
![]()
|
|
#7390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmiac mi się chce jak sobie przypomnę jak panikowałam przed narkozą, a jaka się okazała w rzeczywistości![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- A co do dochodzenia do siebie, to trzeba bardzo uważać. Bo prawda jest taka, że to jak dbamy o piersi przez pierwsze kilka tygodni jest najważniejsze. To wtedy one się kształtuja i wtedy jest największe ryzyko powikłań. Nie chcę nikogo obrazić, ale uważam, że jeśli ktoś nie może: 1) na 2-3 tyg wziąć zwolnienia lub urlopu, 2) 2-4 tygodnie nie jeździć samochodem 3) do 3 m-cy nie dźwigać i nie przeciążać się - nie powinien robić operacji. Teraz operacja piersi stała się niejako "modna" i dużo kobiet zapomina, że to jest nadal OPERACJA i poważna ingerencja w ciało.
|
|
#7391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#7392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#7393 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Ci tak, ja mogłam okrągłe i anatomiczne, ale mi się bardziej podobają wypełnione piersi u góry i nawet nie rozważałam anatomicznych. Moim zdaniem, doktor dobrze dobiera wielkość piersi. Oczywiście jeśli mówimy o tym samym MW
Bo jest dwóch o tych samych inicjałach![]() tak tak, o tym samym Doktor ma rację pod wieloma wzgledami, zna sie na tym lepiej niz ja, ja czytam i ogladam, ale on widzial niejedno i przede wszystkim niejedno zrobil. Tylko tak czy te 270 nie za male, w biodrach mam 90, 74cm pod biustem, 164cm. Hm...---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- no tak, pieknie zacytowalam.... pierwsza czesc - akapit jest autorstwa Saby i ja sie do tego odnosze, ale nieudolnie w formie ... |
|
|
|
#7394 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie umiem, jest to jednak bardzo indywidualna sprawa kto jak po operacji się czuje i ile czasu potrzebuje aby wrócić do powiedzmy takiej pozornej normalności, bo normalnie to nawet po miesiącu jeszcze nie jest---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
a narkoza, rzeczywiście pamiętam obawę, że jak to będzie jak na tą sale operacyjną wjadę i to wszystko zobaczę, a film mi się urwał w pokoju jak na wózek siadałam, za chwile otworzyłam oczy i już byłam po
|
|
#7395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobię sobie liste juz mam parę pytań w głowie. Pytałaś pod moim zdjęciem o usta tak wiec taki efekt uzyskalam po 5 zabiegach ( w ciagu dwoch lat- usta ostrzykuje od czerwca 2011)
|
|
#7396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja mimo lekkiej pracy biurowej miałam właśnie ponad 2 tyg zwolnienia
Cytat:
Ja przez pierwsze tygodnie to nawet kartonu z sokiem nie próbowałam podnosić, zwolnienia lekarskiego na dojście do siebie wzięłam 2,5 tyg No i mi było cholernie ciężko ze względu na dziecko. Ale wiedziałam, że nie dzieje mu się żadna krzywda jak mama go na rękach nie ponosi. Dopiero gdy po 3 mcach dostałam błogosławieństwo od dra to sobie Młodego podniosłam - na Dzień Matki ![]() Cytat:
Na co ja stwierdziłam, że przecież jeszcze jestem przed op to dam radę się podciągnąć i tyłem się na rękach podciągnęłam ![]() A później kazały mi położyć ręce na takich bocznych podpórkach i ostatnie co pamiętam to swoje odbicie w tej dużej lampie
|
|
|
#7397 |
|
Raczkowanie
|
Hey Iloona79 ! dawno Cie nie bylo ! Zeby trafil mi sie taki facet jak mowisz
zobaczy taka polamana dziewczyne jak ja to odwroci sie w druga strone a walizka bedzie sobie podrozowala na tasmie hehe Ostatecznie poprosze o pomoc kogos z lotniska.Belseno - dziekuje za cenne wskazowki ! Zapisalam co zabrac ze soba do kliniki ,nie pomyslalam o pomadce do ust.. ![]() Odliczanie czas zaczac ! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#7398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każdy czego innego oczekuje, ja chciałam mieć jędrne piersi nie za duże, wyszły większe niż mogłabym w najśmielszych marzeniach wymyśleć, ale ta wielkość bardzo mi pasuje i większych bym nie chciała. Ale mniejszych w sumie też nie Ja przed op. bałam się żeby nie były za duże i żeby moja sylwetka nie zrobiła się przysadzista, mam dosyć spore biodra 101cm, 164cm wzrostu i 64kg wagi więc rozbudowany dół a góre zawsze miałam mikrusią. Teraz mam w biuście 92 cm i mimo, że jest mniej niż w biodrach to czuję się super. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Przed każdym wyjściem z domu ważyłam torbę i jak było więcej niż lekarz pozwolił to wyciągałam różne rzeczy, musiało się zgadzać albo być mniej
|
|
#7399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie czeka to samo podróż samolotem po...i postanowiłam że wszystko wyśle sobie paczką a do samolotu biorę tylko torebkę
|
|
#7400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no tym razem trzeba bedzie zrobic wyjatek .. Czy polecasz jakas firme przewozowa ktora jest sprawdzona ?PS przepraszam zapomnialam o mozliwosci edycji postu ..upss :P
|
|
|
#7401 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to może oznaczać wszystko Może pokaż nam jakieś zdjęcia , określ ile cm chcesz mieć w biuście po operacji, zrób sobie test ryżowy. Wizualne C i stanikowe C to ogromna różnica. Po operacji 70C to raczej mikry biust więc ostrożnie z tym określeniem zwłaszcza w obecności lekarza![]() Z tej wkładki wyjdą Ci średnie , fajne piersi- wizualnie będzie to tak jak piszesz. Między 275 a 300 jest tak mała różnica że szkoda o nią kruszyć kopie - hihi więc niech Pan dr zgodzi się na 300 Czy weźmiesz 275 czy 300 stanik będziesz nosiła w takim samym rozmiarze. 25cc to powiedzmy dwie łyżki wody- rozlane po implancie dadzą różnice w milimetrach. Ale lepiej jest mieć więcej o te dwie łyżki zwłaszcza psychicznie![]() W obwodzie biustu będziesz miała do 90cm- ja bym obstawiała 88 A o to czy Twój lekarz wystawia zwolnienie musisz spytać Cytat:
Cytat:
hahaha no nie ucieknie już ![]() Cytat:
Cytat:
bardzo proszę, wszystko da się zaplanować, świetne rozwiązanie.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||||
|
|
|
#7402 |
|
Raczkowanie
|
U nas dziś mokro i pomuro.. brak słońca zaczyna byc odczuwalny w nastrojach
chyba czas się wybrac na zakupy.. w celu poprawy humoru.Co do rozmiarów biustonoszy to miałam jakis czas temu ciekawą lekcję. Wybrałam się z koleżanką do brafitierski, która prowadzi u nas sklep z bielizną. Koleżanka obdarzona dość sporym naturalnym biustem, myślała, że nosić powinna rozmiar ok 75D. No i się bardzo zdziwiła gdy pani po pomiarach zaproponowała jej 70 F. Hmm... duża miseczka... ale pani udzieliła jej instruktazu jak stanik należy zakładać, wygarniać, wkładać, itd... I biustonosz się wypełnił. Podniesiony i ujarzmiony biust ma sporą projekcję - i stąd coś co na oko może nie wydawać się duże po obwodzie w biuście zwiększa się przy starannym ubraniu biustonosza. Z moimi piersiami juz nie było o tym mowy i w rzeczywistości rozmiar mierzony z obwodów nie pasował - bo moja projekcja podczas mierzenia juz się nie zwiększy - nie ma czego podnosić czy wygarniać. I dlatego wg mnie dziewczyny z implantami to tak nie do końca wpasowują się w rozmiarówkę standardową tych większych rozmiarów. Jak oglądam zdjęcia Dziewczyn w stanikach/ strojach kąpielowych to zastanawiam się czy z moimi anatomicznymi będę miała kiedyś taki dekolt?? Góra piersi jest nie wypełniona i w sportowym staniku nie ma na to szans. Mostek dość szeroki, dół piersi ciężki i mało ruchomy... |
|
|
|
#7403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie w stanie "spoczynku" nie jest to tak widoczne, ale wystarczy, żeby mięśnie były napięte i widać jak na dłoni
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7404 |
|
Zakorzenienie
|
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Dzien dobry
![]() taka ładna pogoda a ja musze się uczyć na wtorek na egzamin końcowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#7405 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#7406 |
|
Zakorzenienie
|
Szczecin
u nas tez padało caly tydzien, od wczoraj słoneczko
|
#7407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż czasem to przeszkadza, nie mogę na przykład nosić niektórych ubrań, bo wyglądam niekorzystnie, większość eleganckich bluzek mam też ciasnych w ramionach. Edytowane przez unsafe_girl Czas edycji: 2013-06-06 o 14:56 |
|
|
|
|
#7409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to przejściowe i że piersi z implantami nie są tylko do patrzenia na nie nago, ale po jakimś czasie zachowują się dość naturalnie... Powiedzcie, że tak jest...?
|
|
#7410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mimo tego, że zachowują się naturalnie, to w dalszym ciągu się o nie boję i pozwalam tylko je lekko dotykać/masować. A może to wszystko jest w głowie? ![]() A jeżeli chodzi o jakiekolwiek sporty to nie mam żadnych oporów. Może chodzi o brak zaufania do drugiej osoby?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

Czego natura nie dała tego chirurg nie poskąpi
Wszystko można.
oczywiscie ile bede dochodzic do siebie itp ale to sprawa ndywidualna ja bardzooo dlugo dochodzilam do siebie niestety 

Muszę przyznać że masz super wszystko zaplanowane
nic dodać, nic ująć !!!!!!!!!!

chyba czas się wybrac na zakupy..