![]() |
#721 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mierzyłam swoje stare szorty jeansowe i się nie dopinam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
MerDer 4ever
|
Morelle niestety tutaj trzeba czasu
![]() Prześpij sie jak mała śpi ![]() Pestycyda Ty małpo ![]() ![]() Ja tez sie generalnie mieszczę ale np w spodniach robi mi sie fałdka skory czego nie cierpię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
No i znowu zielona, smierdzaca kupa
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Właśnie chyba idę spać. Nic dziś nie robimy. Jutro mamy usg bioder. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Pestycyda jak dawkujesz małemu sab simplex?
#724 |
*sportaddict*
|
Morelle A jakie mleko masz teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Morelle
My byliśmy na spacerze, w kościele i na lodach. Teraz obiad u teściów i odpoczynek. Tymon z dziadkiem.do.kina a Hugo z babcią na spacer...wiec mamy z godzinkę oddechu ufff... az dziwnie sami.w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#726 |
Zakorzenienie
|
Morelle, 15 kropel przed posiłkiem co 3h.
Mój dzieć maruda taka. Wcale spać nie chce nawet na spacerze nie bardzo a teraz to już w ogole-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez tak dawkuję. Tak jest napisane na ulotce. Wczoraj byłam w de po zapas kropelek ![]() Morelle herbatkę koperkową albo rumiankową rozcieńczasz Pestce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
A my dziś na 12 w kosciele, mały pół mszy przespał, a pół kręcił się i rozglądał. Teraz śpi a my jemy obiad w spokoju
![]() My na spotkanie z wiązania chusty jesteśmy umowieni na 23. Już nie mogę się doczekać. Ile u Was takie spotkanie kosztuje? Muszę później tylko jakąś piękną chustę kupić nie za miliony monet ![]() U nas w weekend były problemy z kupą, była zbyt często i wodnista bardziej niż zwykle i sporo śluzu. Od wczoraj podajemy delicol i jest duzo lepiej, czyli mały ma problem z trawieniem laktozy. |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
MerDer 4ever
|
Młody ciagle na mnie wisi a o 16 maja przyjść znajomi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Taedio
Ehh może odwiśnie w końcu. Ja teraz w ogóle sama zostałam, maz poszedł na kosza ![]() Ale Hugens za raz wróci na 100% bo już z 1,5 h spaceruje z babcią, więc korzystam... zrobiłam salatke na kolację, przygotowałam wszystko na frittatę (na śniadanie) i mężowi już przygotowałam do pracy... ide jeszcze zrobić sos dla Tymonka bo zamówił spagetti na kolację ![]() I.pije już drugą kawkę w spokoju ![]() Rozkminiam też szczepienia... jaki zestaw w końcu wybrać? Nie przekonują mnie te skojarzone, ale też nie podoba mi sie pełnokomurkowy krztusiec w refundowanych :/ i.nie wiem...? Co wybrałyscie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#731 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę na NFZ + płatne pneumokoki i rotawirusy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda - szczęściara z ciebie z tymi ubraniami. A nie masz szerszych bioder po ciazy i większego biustu? Brzuch wrócił do poprzednich rozmiarów?
Co do szczepionek - muszę wgłębić sie w temat. Pytanie do dziewczyn ktore chcą rozkładać tą szczepionkę na NFZ? W jaki sposób planujecie to zrobic? Ile dni przerwy miedzy szczepieniami? Taedio - ja miałam tak w sobotę z tym wiszeniem, ciezko było coś przygotować. W ogole ostatnio jakoś tak mniej czasu niż na początku. Wcześniej Klaudia wiecej i dłużej spała. Teraz zjadłabym obiad, ale wlasnie je Klaudia. A drugie śniadanie zjadłam jak TZ wrócił z kościoła i ją wziął. W wózku nie było opcji zeby spokojnie polezala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Właśnie pestycyda?
Ja niby tez sie.mieszcze, ale wszystko obcisłe wiec z 3 cm trzeba w udach stracić a pod pepkiem mam.nadal + 8 cm :/ i.sie w nic nie dopne. ![]() No właśnie mozna zrobić kilka dni przerwy pomiędzy szczepieniami? Czy trzeba np te kilka tygodni... bo wtedy caly kalendarx sie przesunie...? Xzora U.nas chyba teraz jest ciut spokojniejszy ten.nasz Hugens. Wcześniej był bardziej.wiszący... ale to zależy od dnia. Jutro czeka mnie poranek pełen wyzwań ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy nawale rozgrzewalam pierś i sciagalam pokarm do uczucia ulgi a później przykladalam coś zimnego z zamrażarki :P nie zrobił się zastój ![]() Co do chust to ta nonie nie jest jeszcze droga ![]() ![]() ![]() . No i jednak lepsze są tkane jeśli byś chciała coś tańszego na początek to szukaj w drugim gatunku tak jak ja zrobiłam ![]() ![]() .Co do elastyka to on nie nie jest na długo ![]() Nie wiem jaka masz z womara ale wiem że są jednostronne i to jakoś dziwnie wygląda :p Cytat:
Ja planuję najpierw iść do neurologa i poradzić się jego ale tak co tydzień lub dwa sama nie wiem . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
Vadi współczuję strasznej nocy, ja teraz śpię z małym w łóżku żeby mieć go przy sobie całą noc.
Mała kciuki za jutro, na pewno dasz radę ze wszystkim ![]() Dziewczyny jak to zrobić żeby karmić małego jedną piersią przez jakiś czas, z drugiej odciągać laktatorem ale żeby potem nie mieć za dużo pokarmu w tej jednej z której będzie karmiony? Mam ciągle ranę wielkości prawie całej brodawki na tej jednej piersi i już nie daję rady nią karmić, bo jak przystawiam małego to aż mi łzy lecą z bólu. On dobrze ssie bo nie rani mi na nowo tej brodawki (no i ma wywinięty dzióbek podczas jedzenia i dotyka pierś noskiem i brodą) tylko zrobiła mi się tak wielka ta rana że jak on tak często je to nie sposób jej wyleczyć bo jest ciągle mokra. Już trzecią maść próbuję i nic.. Wymiękam, muszę ją wyleczyć bo nie dam rady tak dłużej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#736 | |||||
Zakorzenienie
|
Pisałam - neocate lcp 1/3 i reszta pronutra.
Cytat:
Nic dziś nie porobimy bo tż robi coś do pracy, a ja jakoś nie mam power a na samotny spacer. Cytat:
U mnie 10 jednorazowo pomogło. Cytat:
Tak. Żeby miała kolor praktycznie przezroczysty. Cytat:
Cytat:
Ja mam inne pytanie do szczepień: 7-8 tydz jest obowiazkowe drugie na WZW. Umówiłam nas dopiero w 10 tyg na wszystkie. Wiecie czy tak może być? Nie możemy wcześniej bo tż został sam w pracy. Kolega ma urlop, a koleżanka w szpitalu. Przychodnia jest w innej wiosce gdzie nie ma jak dojechać bez Auta. Więc sama nie mam jak się tam dostać. A nie ma szans żeby on miał wolne.
![]() |
#737 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Rób to co robisz, plus dodatkowo możesz sobie wsiąść ibuprom (przeciwzapalnie). No i pozycja do karmienia, brodka dziecka w stone zastoju (jak czujesz grudki pod pachą to przystawiaj z pod pachy) albo dobra jest tez pozycja na wilczyce ![]() Cena to sprawa dyskusyjna ![]() Ta i tak raczej jest chustą ze średniej półki cenowej. Cytat:
No mi kilka minut schodzi ale z każdym razem jest coraz lepiej ![]() Cytat:
Ja płace 120, plus 15 zł dojazd. Trwa 2,5-3 h i omawiane są dwa typu wiązań. Ewentualnie dodatkowo wypożyczenie chusty u tej dziewczyny kosztuje 20 zł za dwa tygodnie. Grupowe kosztują 40 zł i jest jedno wiązanie omawiane chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Jon spróbuj nakładkę na kilka dni, pomogą wygoic. W nocy wietrz tę pierś i w dzień zresztą też
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#739 |
Zakorzenienie
|
Jon co do ściągania to nie wiem, nie pomogę. Jak masz fb to może warto zapisać się do jakieś grupy np kwartalnik laktacyjny, ogrom pytań i odpowiedzi o karmieniu, blw. Jeżeli chodzi o ranę to polecam wietrzenie, mi to najlepiej pomogło po porodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba nie będziesz podawać wszystkiego w jeden dzień :p ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Morelle my też samochodem do kościoła, tam przesadzamy młodego w wózek, ale asekuracyjnie stajemy na dworzu. W razie syreny
![]() Nonie u nas 120 zl za dwie osoby, czylia ja + mąż (chcę żeby umiał, na jakieś dłuższe spacery to on może młodego ponosić) i w tym jest wypożyczenie chusty ba tydzień. Mam nadzieję, że synowie się spodoba ![]() Dziewczyny po cc. Dzis zauważyłam, że w jednym miejscu lekko krwawi mi rana. Trochę mnie to martwi. Miał tak ktoś. |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
![]() Jon najlepsze jest odsłonięcie piersi, ja w nocy śpię całkiem bez góry. Dzisiaj z Mikołajkiem byliśmy pierwszy raz na spacerze godzinę i było miło, on spał cala drogę. Potrzebuje bardzo dużo mojej bliskości, ale nie żałuję mu. Dużo je i mamy duże zużycie pampków ![]() Mikołajek ma bardzo duże stopy ![]() ![]() Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-08-15 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z tym różnie bywa według kalendarza niby tak jest ale w życiu bym się na to nie zgodziła ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze się pomęczę, jutro kupię czwartą maść i nakładki, a piersi wietrzę cały czas ![]() Tą schodzącą skórą się nie martw, ja wczoraj czytałam że to normalne i ona musi się złuszczyć sama. My tylko oliwkę po kąpieli używamy. I u nas juz sie skończyło łuszczenie. A rumień długo u Was, u nas po paru dniach zszedł A co do większych części ciała to niektóre dzieci tak mają, moja mama mówiła że ja miałam wielkie rączki i mi zasłaniała ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile ma cm stopy? Moja tez duże. Cytat:
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Jon - ja tak miałam ze z jednej odciagalam a druga karmiłam.
Karmiłam prawa tylko, a z lewej odciagalam po karmieniu. Inaczej nie było jak. Jak mi sutek się zaleczył to wtedy przystawialam już normalnie. Ja miałam strupa i on mi zatykał kanalik wiec ja musiałam strupa zerwać . Wtedy miałam otwarta rankę i nie chciałam dawać małemu takiej piersi. Poza tym mój sutek zrobił się gigantyczny i mały nawet go do buzi nie mógł zmieścić. Tz musiał mi kupić te lejki do laktatora 30mm bo mój sutek w 24mm się nie zmieścił ![]() Morelle - super ze mleczko pomogło. Oby tak dalej ![]() Ja się mieszczę tylko w moje stare leginsy z VS . Ja mam bardzo dużo skory z tłuszczem. Nawet jak schudnę to wiem , ze ta skóra zostanie niestety już jest jej za dużo i tylko operacyjnie pewnie będę mogła ja usunąć. Najbardziej martwi mnie obecnie diastasis. W nocy czasami zle wstaje. Staram się wstawać bokiem ale czasami wstaje na wprost i zaczyna mi rana ciągnąć. Mały już wazy tyle , ze przewijam go na łóżku bo nie chce mi się wstawać na przewijak . Walna mi kupsko na łóżko ehhh. Moja ciotka robiła przegląd swoich ubrań i ona ma dużo takich bluzek zwiewnych bo jest większa ode mnie sporo i ja od niej wzielam sobie kilka praz dwie part jeansów większych . Nie mierzyłem jeszcze. Narazie leginsy są dla mnie najwygodniejsze. Z reszta wychodzę tylko do lasu do parku czasami do sklepu wiec póki co wisi mi to w co się ubieram. Zamówiłam sobie tez kilka zwykłych bluzek bawełnianych z dużym dekoltem na jesień . Muszę jeszcze zaraz zamówić chustę do kp, która się nosi jak apaszkę na szyi hehe niezły pomysł ![]()
#749 |
Zakorzenienie
|
Asia
Kurde z ta rana to nie wiem, może to tylko powierzchowne. Poprostu Super ze u was jest ok ogólnie i brawo za spacer. My też mamy skórne problemy ale tradzik, a z busi.i główki skóra też się łuszczyła. Z oczkiem wszystko robisz juz w sumie, potem.to.juz tylko lekarz. Oby przeszło ![]() ![]() Ja też nie będę szczepić wszystkim na raz. Dziewczyny czy wasze maluchy trzymają prostu głowę jak leżą na plecach na twardym? Bo Hugo zawsze w bok patrzy... nie trzyma mi prosto głowy:/?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#750 |
Zakorzenienie
|
Mała moja trzyma
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.