Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-15, 12:35   #721
AnnaPaula87
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Super ta chusta

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Jezu jestem zombie, prawie dzisiaj nie spałam :/

Timi od 5 nie mógł zasnąć i miałam w nocy zawał. Budzę się a synek naciagnal sobie koc na glowe całkowicie :/ Nie musze chyba mówić co widziałam oczami wyobraźni. Jeszcze do tego przed snem się zadlawil mlekiem i się krztusil w całkowitej ciszy. Przed chwilą zamówiłam monitor oddechu, to nie na moje nerwy. Skoro zachowuje się normalnie to chyba nic sobie nie zrobił, prawda?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Nonie śliczna chusta!
Współczuję tez się boję ze mała naciągnie sobie koc na głowę

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja za to nie wchodzę w żadną spódnicę w talii :/ bardziej przeszkadza mi ten budyń.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Jesteśmy dopiero dobę na nowym mleku i jest kolosalna różnica! Ulała ale bardzo mało i nie chlusta z niej a jesteśmy dopiero na dawce 1/3. Może wystarczy połowa i będziemy jeść pół na pół

Właśnie na mnie śpi jakie macie plany na dziś?
Na razie mała na mnie śpi mamy odwiedzić babcie TZ

Cytat:
Taedio większość z nas tak niestety ma też jestem załamana jak coś mierze. Co zrobic.

To fajnie. Miło spędzicie czas. Mi coś się spać chce.
Tez mi się chce spać

Ja mierzyłam swoje stare szorty jeansowe i się nie dopinam
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 12:39   #722
taedio
MerDer 4ever

Morelle niestety tutaj trzeba czasu
Prześpij sie jak mała śpi

Pestycyda Ty małpo
Ja tez sie generalnie mieszczę ale np w spodniach robi mi sie fałdka skory czego nie cierpię.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-08-15, 13:00   #723
morelle_
Zakorzenienie

No i znowu zielona, smierdzaca kupa

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Właśnie chyba idę spać. Nic dziś nie robimy. Jutro mamy usg bioder.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Pestycyda jak dawkujesz małemu sab simplex?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 13:00   #724
vadi
*sportaddict*

Morelle A jakie mleko masz teraz?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 13:20   #725
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
My byliśmy na spacerze, w kościele i na lodach. Teraz obiad u teściów i odpoczynek. Tymon z dziadkiem.do.kina a Hugo z babcią na spacer...wiec mamy z godzinkę oddechu ufff... az dziwnie sami.w domu

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 14:08   #726
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, 15 kropel przed posiłkiem co 3h.

Mój dzieć maruda taka. Wcale spać nie chce nawet na spacerze nie bardzo a teraz to już w ogole-.-

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 14:13   #727
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Mój dzieć maruda taka. Wcale spać nie chce nawet na spacerze nie bardzo a teraz to już w ogole-.-

Tez tak dawkuję. Tak jest napisane na ulotce. Wczoraj byłam w de po zapas kropelek

Morelle herbatkę koperkową albo rumiankową rozcieńczasz Pestce?
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 14:23   #728
asia1905
Zakorzenienie

A my dziś na 12 w kosciele, mały pół mszy przespał, a pół kręcił się i rozglądał. Teraz śpi a my jemy obiad w spokoju

My na spotkanie z wiązania chusty jesteśmy umowieni na 23. Już nie mogę się doczekać. Ile u Was takie spotkanie kosztuje? Muszę później tylko jakąś piękną chustę kupić nie za miliony monet
U nas w weekend były problemy z kupą, była zbyt często i wodnista bardziej niż zwykle i sporo śluzu. Od wczoraj podajemy delicol i jest duzo lepiej, czyli mały ma problem z trawieniem laktozy.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 14:37   #729
taedio
MerDer 4ever

Młody ciagle na mnie wisi a o 16 maja przyjść znajomi

Stary 2017-08-15, 14:53   #730
Mała!
Zakorzenienie

Taedio
Ehh może odwiśnie w końcu.

Ja teraz w ogóle sama zostałam, maz poszedł na kosza
Ale Hugens za raz wróci na 100% bo już z 1,5 h spaceruje z babcią, więc korzystam... zrobiłam salatke na kolację, przygotowałam wszystko na frittatę (na śniadanie) i mężowi już przygotowałam do pracy... ide jeszcze zrobić sos dla Tymonka bo zamówił spagetti na kolację

I.pije już drugą kawkę w spokoju

Rozkminiam też szczepienia... jaki zestaw w końcu wybrać?

Nie przekonują mnie te skojarzone, ale też nie podoba mi sie pełnokomurkowy krztusiec w refundowanych :/ i.nie wiem...?
Co wybrałyscie?

Stary 2017-08-15, 14:54   #731
pestycyda
Zakorzenienie

Ja biorę na NFZ + płatne pneumokoki i rotawirusy

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-15, 15:07   #732
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda - szczęściara z ciebie z tymi ubraniami. A nie masz szerszych bioder po ciazy i większego biustu? Brzuch wrócił do poprzednich rozmiarów?

Co do szczepionek - muszę wgłębić sie w temat.
Pytanie do dziewczyn ktore chcą rozkładać tą szczepionkę na NFZ? W jaki sposób planujecie to zrobic? Ile dni przerwy miedzy szczepieniami?

Taedio - ja miałam tak w sobotę z tym wiszeniem, ciezko było coś przygotować.
W ogole ostatnio jakoś tak mniej czasu niż na początku. Wcześniej Klaudia wiecej i dłużej spała. Teraz zjadłabym obiad, ale wlasnie je Klaudia. A drugie śniadanie zjadłam jak TZ wrócił z kościoła i ją wziął. W wózku nie było opcji zeby spokojnie polezala.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 15:26   #733
Mała!
Zakorzenienie

Właśnie pestycyda?
Ja niby tez sie.mieszcze, ale wszystko obcisłe wiec z 3 cm trzeba w udach stracić a pod pepkiem mam.nadal + 8 cm :/ i.sie w nic nie dopne. kilka koszul też w piersiach za małe.

No właśnie mozna zrobić kilka dni przerwy pomiędzy szczepieniami? Czy trzeba np te kilka tygodni... bo wtedy caly kalendarx sie przesunie...?

Xzora
U.nas chyba teraz jest ciut spokojniejszy ten.nasz Hugens. Wcześniej był bardziej.wiszący... ale to zależy od dnia.

Jutro czeka mnie poranek pełen wyzwań

Stary 2017-08-15, 15:36   #734
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Eh, moja radość już minęła, bo mnie boli pierś, za długa przerwa w odciąganiu. Już mam wizję zastoju, a dopiero wczoraj skończyłam antybiotyk.

Nonie bo Ty jesteś specjalistką od kp. Co mogę jeszcze zrobić, żeby zażegnać ryzyko? Masuje pierś (ugniatam palcami twarde miejsce i roluje całą), ciepłe okłady i prysznic, no i oczywiście odciągam. Leci z tej piersi, ale mało. Nie jest bardzo bolesna (staje się przy masowaniu), ale jest nabrzmiała. Help!

Bardzo mi się podobają te chusty, ale cena już mniej ja mam womara taką w szare romby i pasiaka elastyka pożyczonego od przyjaciółki. Teraz chcę się z nią umówić na lekcję chustowania.

Współczuję

Też miałam ostatnio taką schizę, jak karmiłam a Jeremi cały czas wpatrywał się w miejsce za mną. Też w nocy. Brrr.

Przy nawale rozgrzewalam pierś i sciagalam pokarm do uczucia ulgi a później przykladalam coś zimnego z zamrażarki :P nie zrobił się zastój

Co do chust to ta nonie nie jest jeszcze droga są o wiele droższe ja jeszcze za 300 około bym kupiła tym bardziej że ceny używanych są nadal dobre więc sprzedać można bez duzej straty
.
No i jednak lepsze są tkane jeśli byś chciała coś tańszego na początek to szukaj w drugim gatunku tak jak ja zrobiłam mi się udało kupić fajny skład bo polowa to bambus za 150 zł
.Co do elastyka to on nie nie jest na długo

Nie wiem jaka masz z womara ale wiem że są jednostronne i to jakoś dziwnie wygląda :p

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Pestycyda - szczęściara z ciebie z tymi ubraniami. A nie masz szerszych bioder po ciazy i większego biustu? Brzuch wrócił do poprzednich rozmiarów?

Co do szczepionek - muszę wgłębić sie w temat.
Pytanie do dziewczyn ktore chcą rozkładać tą szczepionkę na NFZ? W jaki sposób planujecie to zrobic? Ile dni przerwy miedzy szczepieniami?

Taedio - ja miałam tak w sobotę z tym wiszeniem, ciezko było coś przygotować.
W ogole ostatnio jakoś tak mniej czasu niż na początku. Wcześniej Klaudia wiecej i dłużej spała. Teraz zjadłabym obiad, ale wlasnie je Klaudia. A drugie śniadanie zjadłam jak TZ wrócił z kościoła i ją wziął. W wózku nie było opcji zeby spokojnie polezala.

Ja planuję najpierw iść do neurologa i poradzić się jego ale tak co tydzień lub dwa sama nie wiem .

Stary 2017-08-15, 15:38   #735
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Vadi współczuję strasznej nocy, ja teraz śpię z małym w łóżku żeby mieć go przy sobie całą noc.

Mała kciuki za jutro, na pewno dasz radę ze wszystkim

Dziewczyny jak to zrobić żeby karmić małego jedną piersią przez jakiś czas, z drugiej odciągać laktatorem ale żeby potem nie mieć za dużo pokarmu w tej jednej z której będzie karmiony? Mam ciągle ranę wielkości prawie całej brodawki na tej jednej piersi i już nie daję rady nią karmić, bo jak przystawiam małego to aż mi łzy lecą z bólu. On dobrze ssie bo nie rani mi na nowo tej brodawki (no i ma wywinięty dzióbek podczas jedzenia i dotyka pierś noskiem i brodą) tylko zrobiła mi się tak wielka ta rana że jak on tak często je to nie sposób jej wyleczyć bo jest ciągle mokra. Już trzecią maść próbuję i nic.. Wymiękam, muszę ją wyleczyć bo nie dam rady tak dłużej

Stary 2017-08-15, 15:51   #736
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Morelle A jakie mleko masz teraz?
Pisałam - neocate lcp 1/3 i reszta pronutra.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
My byliśmy na spacerze, w kościele i na lodach. Teraz obiad u teściów i odpoczynek. Tymon z dziadkiem.do.kina a Hugo z babcią na spacer...wiec mamy z godzinkę oddechu ufff... az dziwnie sami.w domu

Ale wam fajnie! Ja spałam do teraz. Pestkę znowu męczyły gazy. Był Płacz. Dałam jej 10 kropel sab simplex i zasnęła. Juz powinna wstać i śpi.
Nic dziś nie porobimy bo tż robi coś do pracy, a ja jakoś nie mam power a na samotny spacer.

Cytat:

I to nie pomaga?
U mnie 10 jednorazowo pomogło.

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Tez tak dawkuję. Tak jest napisane na ulotce. Wczoraj byłam w de po zapas kropelek

Morelle herbatkę koperkową albo rumiankową rozcieńczasz Pestce?
Ja wolę dać jednorazowo i mniej.

Tak. Żeby miała kolor praktycznie przezroczysty.

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
A my dziś na 12 w kosciele, mały pół mszy przespał, a pół kręcił się i rozglądał. Teraz śpi a my jemy obiad w spokoju

My na spotkanie z wiązania chusty jesteśmy umowieni na 23. Już nie mogę się doczekać. Ile u Was takie spotkanie kosztuje? Muszę później tylko jakąś piękną chustę kupić nie za miliony monet
U nas w weekend były problemy z kupą, była zbyt często i wodnista bardziej niż zwykle i sporo śluzu. Od wczoraj podajemy delicol i jest duzo lepiej, czyli mały ma problem z trawieniem laktozy.
Ja z kościołem nawet nie ryzykuje. Po drugie my mamy w wiosce obok. Wyprawa autem w ndz :/

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Taedio
Ehh może odwiśnie w końcu.

Ja teraz w ogóle sama zostałam, maz poszedł na kosza
Ale Hugens za raz wróci na 100% bo już z 1,5 h spaceruje z babcią, więc korzystam... zrobiłam salatke na kolację, przygotowałam wszystko na frittatę (na śniadanie) i mężowi już przygotowałam do pracy... ide jeszcze zrobić sos dla Tymonka bo zamówił spagetti na kolację

I.pije już drugą kawkę w spokoju

Rozkminiam też szczepienia... jaki zestaw w końcu wybrać?

Nie przekonują mnie te skojarzone, ale też nie podoba mi sie pełnokomurkowy krztusiec w refundowanych :/ i.nie wiem...?
Co wybrałyscie?

6w1 + rotawirusy, pneumokoki i meningokoki. 14 walentne

Ja mam inne pytanie do szczepień: 7-8 tydz jest obowiazkowe drugie na WZW. Umówiłam nas dopiero w 10 tyg na wszystkie. Wiecie czy tak może być?

Nie możemy wcześniej bo tż został sam w pracy. Kolega ma urlop, a koleżanka w szpitalu. Przychodnia jest w innej wiosce gdzie nie ma jak dojechać bez Auta. Więc sama nie mam jak się tam dostać. A nie ma szans żeby on miał wolne.
Stary 2017-08-15, 15:52   #737
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Eh, moja radość już minęła, bo mnie boli pierś, za długa przerwa w odciąganiu. Już mam wizję zastoju, a dopiero wczoraj skończyłam antybiotyk.

Nonie bo Ty jesteś specjalistką od kp. Co mogę jeszcze zrobić, żeby zażegnać ryzyko? Masuje pierś (ugniatam palcami twarde miejsce i roluje całą), ciepłe okłady i prysznic, no i oczywiście odciągam. Leci z tej piersi, ale mało. Nie jest bardzo bolesna (staje się przy masowaniu), ale jest nabrzmiała. Help!

Bardzo mi się podobają te chusty, ale cena już mniej ja mam womara taką w szare romby i pasiaka elastyka pożyczonego od przyjaciółki. Teraz chcę się z nią umówić na lekcję chustowania.

Współczuję

Też miałam ostatnio taką schizę, jak karmiłam a Jeremi cały czas wpatrywał się w miejsce za mną. Też w nocy. Brrr.

Rób to co robisz, plus dodatkowo możesz sobie wsiąść ibuprom (przeciwzapalnie). No i pozycja do karmienia, brodka dziecka w stone zastoju (jak czujesz grudki pod pachą to przystawiaj z pod pachy) albo dobra jest tez pozycja na wilczyce czyli dziecko leży na plecach a ty nad nim wisisz od góry z piersią i sobie wszystko ładnie spływa. Ja czasami profilaktycznie karmie w ten sposób, na leżąco, ze leżąc na prawym boku podaję lewa pierś, a leżąc na lewym podaje prawa, wtedy tez inaczej kanaliki się opróżniają.

Cena to sprawa dyskusyjna jak dołączyłam do grup sprzedażowych i tak patrzę to stwierdziłam ze lepiej wydać troszkę więcej i potem bezproblemowo i bez straty sprzedać, bo są chusty które są cały czas na topie i nie tracą na wartości. Pasiaki są troszkę tańsze ale jest ich pełno. Wiecznie chusty używać nie będę wiec chętnie się jej za jakiś czas pozbędę lub wymienię na inna.
Ta i tak raczej jest chustą ze średniej półki cenowej.

Cytat:
Nonie, jakie cuuudo a powiedzcie dziewczyny ile Wam zajmuje takie wiązanie chusta?

Vadi, współczuję zakrztuszenia i ciężkiej nocy. Na pewno wszystko dobrze skoro Timi zachowuje się normalnie.

Morelle, super! W końcu może trafiliście w mleko my już po spacerze. Młody nerwowy od rana ale mąż mi zrobił dzień dziecka i zabrał go po karmieniu i spałam do 9.30 !

Martini, okład z kapusty z lodówki sobie zrób.

Nie będę Was dołować bo ja się mieszczę we wszystko sprzed porodu ;p

No mi kilka minut schodzi ale z każdym razem jest coraz lepiej są tez trudniejsze wiązania i łatwiejsze, ale trening czyni mistrza.

Cytat:

Ja płace 120, plus 15 zł dojazd. Trwa 2,5-3 h i omawiane są dwa typu wiązań. Ewentualnie dodatkowo wypożyczenie chusty u tej dziewczyny kosztuje 20 zł za dwa tygodnie.
Grupowe kosztują 40 zł i jest jedno wiązanie omawiane chyba

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 15:52   #738
Mała!
Zakorzenienie

Jon spróbuj nakładkę na kilka dni, pomogą wygoic. W nocy wietrz tę pierś i w dzień zresztą też ale nie wiem czy ssanie małego nie będzie duzo bardziej.nakrecalo laktacji w.tej.jednej piersi...

Stary 2017-08-15, 15:53   #739
asia1905
Zakorzenienie

Jon co do ściągania to nie wiem, nie pomogę. Jak masz fb to może warto zapisać się do jakieś grupy np kwartalnik laktacyjny, ogrom pytań i odpowiedzi o karmieniu, blw. Jeżeli chodzi o ranę to polecam wietrzenie, mi to najlepiej pomogło po porodzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-15, 16:07   #740
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Pisałam - neocate lcp 1/3 i reszta pronutra.

Ale wam fajnie! Ja spałam do teraz. Pestkę znowu męczyły gazy. Był Płacz. Dałam jej 10 kropel sab simplex i zasnęła. Juz powinna wstać i śpi.
Nic dziś nie porobimy bo tż robi coś do pracy, a ja jakoś nie mam power a na samotny spacer.

I to nie pomaga?
U mnie 10 jednorazowo pomogło.

Ja wolę dać jednorazowo i mniej.

Tak. Żeby miała kolor praktycznie przezroczysty.

Ja z kościołem nawet nie ryzykuje. Po drugie my mamy w wiosce obok. Wyprawa autem w ndz :/

6w1 + rotawirusy, pneumokoki i meningokoki. 14 walentne

Ja mam inne pytanie do szczepień: 7-8 tydz jest obowiazkowe drugie na WZW. Umówiłam nas dopiero w 10 tyg na wszystkie. Wiecie czy tak może być?

Nie możemy wcześniej bo tż został sam w pracy. Kolega ma urlop, a koleżanka w szpitalu. Przychodnia jest w innej wiosce gdzie nie ma jak dojechać bez Auta. Więc sama nie mam jak się tam dostać. A nie ma szans żeby on miał wolne.

Ale chyba nie będziesz podawać wszystkiego w jeden dzień :p ?

Stary 2017-08-15, 16:09   #741
asia1905
Zakorzenienie

Morelle my też samochodem do kościoła, tam przesadzamy młodego w wózek, ale asekuracyjnie stajemy na dworzu. W razie syreny

Nonie u nas 120 zl za dwie osoby, czylia ja + mąż (chcę żeby umiał, na jakieś dłuższe spacery to on może młodego ponosić) i w tym jest wypożyczenie chusty ba tydzień. Mam nadzieję, że synowie się spodoba

Dziewczyny po cc. Dzis zauważyłam, że w jednym miejscu lekko krwawi mi rana. Trochę mnie to martwi. Miał tak ktoś.
Stary 2017-08-15, 16:30   #742
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ale chyba nie będziesz podawać wszystkiego w jeden dzień :p ?

Nie mam pojęcia jak się to podaje. Lekarz powinien wiedzieć.

Cytat:
Morelle my też samochodem do kościoła, tam przesadzamy młodego w wózek, ale asekuracyjnie stajemy na dworzu. W razie syreny

Nonie u nas 120 zl za dwie osoby, czylia ja + mąż (chcę żeby umiał, na jakieś dłuższe spacery to on może młodego ponosić) i w tym jest wypożyczenie chusty ba tydzień. Mam nadzieję, że synowie się spodoba

Dziewczyny po cc. Dzis zauważyłam, że w jednym miejscu lekko krwawi mi rana. Trochę mnie to martwi. Miał tak ktoś.
Ja nie mam nic takiego.
Stary 2017-08-15, 16:31   #743
poprostu
Zakorzenienie

Jon najlepsze jest odsłonięcie piersi, ja w nocy śpię całkiem bez góry.

Dzisiaj z Mikołajkiem byliśmy pierwszy raz na spacerze godzinę i było miło, on spał cala drogę. Potrzebuje bardzo dużo mojej bliskości, ale nie żałuję mu. Dużo je i mamy duże zużycie pampków nie dokarmiam od wyjścia ze szpitala. Mamy za to problem z wysypka, rumieniem i schodzaca skóra. Kąpiel w krochmalu nie pomaga może ciut łagodzi, dzisiaj będzie oilatum w szpitalu go w tym wykapali i dużo ładniejsza skóra była... Chciałam unikac emolientow ale brzydka ta skóra... Mamy tez problem z ropiejącym oczkiem, stosuje sól i moje mleko... Macie jakieś rady?

Mikołajek ma bardzo duże stopy w szpitalu się śmiali z jego stóp i każdy na nie zwraca uwagę oraz nie mieszczą się w spioszki

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2017-08-15 o 16:34
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 16:42   #744
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Nie mam pojęcia jak się to podaje. Lekarz powinien wiedzieć.

Ja nie mam nic takiego.

No z tym różnie bywa według kalendarza niby tak jest ale w życiu bym się na to nie zgodziła ...

Stary 2017-08-15, 17:06   #745
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
No z tym różnie bywa według kalendarza niby tak jest ale w życiu bym się na to nie zgodziła ...

Ja też, jutro chyba pójdę o tym porozmawiać do przychodni i po receptę, bo w aptece tańsza jest szczepionka niż w przychodni.
Stary 2017-08-15, 17:15   #746
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Dzisiaj z Mikołajkiem byliśmy pierwszy raz na spacerze godzinę i było miło, on spał cala drogę. Potrzebuje bardzo dużo mojej bliskości, ale nie żałuję mu. Dużo je i mamy duże zużycie pampków nie dokarmiam od wyjścia ze szpitala. Mamy za to problem z wysypka, rumieniem i schodzaca skóra. Kąpiel w krochmalu nie pomaga może ciut łagodzi, dzisiaj będzie oilatum w szpitalu go w tym wykapali i dużo ładniejsza skóra była... Chciałam unikac emolientow ale brzydka ta skóra... Mamy tez problem z ropiejącym oczkiem, stosuje sól i moje mleko... Macie jakieś rady?

Mikołajek ma bardzo duże stopy w szpitalu się śmiali z jego stóp i każdy na nie zwraca uwagę oraz nie mieszczą się w spioszki

Jeszcze się pomęczę, jutro kupię czwartą maść i nakładki, a piersi wietrzę cały czas co prawda w nocy mam koszulę ale ona jest lekka bawełniana. Ale mam dosłownie szeroką ranę jakby mi ktoś nożem rozciął..
Tą schodzącą skórą się nie martw, ja wczoraj czytałam że to normalne i ona musi się złuszczyć sama. My tylko oliwkę po kąpieli używamy. I u nas juz sie skończyło łuszczenie. A rumień długo u Was, u nas po paru dniach zszedł
A co do większych części ciała to niektóre dzieci tak mają, moja mama mówiła że ja miałam wielkie rączki i mi zasłaniała ale to potem się wyrównuje. Mój synu ma za to duże jajeczka i też wszyscy w szpitalu na to uwagę zwracali, już przy porodzie gin mówiła, a potem neonatolog

Stary 2017-08-15, 17:22   #747
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

U mnie też to działało. Spr też nadmanganian.
Ile ma cm stopy? Moja tez duże.

Cytat:

Ja raczej też. Zobaczę jeszcze co można z tych 3 razem podać.
Stary 2017-08-15, 17:25   #748
Samantha7
Zakorzenienie

Jon - ja tak miałam ze z jednej odciagalam a druga karmiłam.
Karmiłam prawa tylko, a z lewej odciagalam po karmieniu.
Inaczej nie było jak. Jak mi sutek się zaleczył to wtedy przystawialam już normalnie. Ja miałam strupa i on mi zatykał kanalik wiec ja musiałam strupa zerwać . Wtedy miałam otwarta rankę i nie chciałam dawać małemu takiej piersi. Poza tym mój sutek zrobił się gigantyczny i mały nawet go do buzi nie mógł zmieścić. Tz musiał mi kupić te lejki do laktatora 30mm bo mój sutek w 24mm się nie zmieścił

Morelle - super ze mleczko pomogło. Oby tak dalej

Ja się mieszczę tylko w moje stare leginsy z VS . Ja mam bardzo dużo skory z tłuszczem. Nawet jak schudnę to wiem , ze ta skóra zostanie niestety już jest jej za dużo i tylko operacyjnie pewnie będę mogła ja usunąć.
Najbardziej martwi mnie obecnie diastasis. W nocy czasami zle wstaje. Staram się wstawać bokiem ale czasami wstaje na wprost i zaczyna mi rana ciągnąć. Mały już wazy tyle , ze przewijam go na łóżku bo nie chce mi się wstawać na przewijak . Walna mi kupsko na łóżko ehhh.
Moja ciotka robiła przegląd swoich ubrań i ona ma dużo takich bluzek zwiewnych bo jest większa ode mnie sporo i ja od niej wzielam sobie kilka praz dwie part jeansów większych . Nie mierzyłem jeszcze. Narazie leginsy są dla mnie najwygodniejsze.
Z reszta wychodzę tylko do lasu do parku czasami do sklepu wiec póki co wisi mi to w co się ubieram.
Zamówiłam sobie tez kilka zwykłych bluzek bawełnianych z dużym dekoltem na jesień .
Muszę jeszcze zaraz zamówić chustę do kp, która się nosi jak apaszkę na szyi hehe niezły pomysł

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-15, 17:30   #749
Mała!
Zakorzenienie

Asia
Kurde z ta rana to nie wiem, może to tylko powierzchowne.

Poprostu
Super ze u was jest ok ogólnie i brawo za spacer. My też mamy skórne problemy ale tradzik, a z busi.i główki skóra też się łuszczyła.
Z oczkiem wszystko robisz juz w sumie, potem.to.juz tylko lekarz.
Oby przeszło ze stopkami pewnie przesadzają

Ja też nie będę szczepić wszystkim na raz.

Dziewczyny czy wasze maluchy trzymają prostu głowę jak leżą na plecach na twardym? Bo Hugo zawsze w bok patrzy... nie trzyma mi prosto głowy:/??

Stary 2017-08-15, 17:38   #750
morelle_
Zakorzenienie

Mała moja trzyma a dziś trzymała w rączce zyrafke Sophie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości