![]() |
#721 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta Niełączenia - zaczynamy
Cytat:
![]() ![]() Pisałam setki razy!! 10 kg w 2,5 miesiąca a teraz doszłam do 11,60-czyli 1,6o kg w 2 tygodnie. Łącznie-3 miesiece tylko i wyłącznie na rozdzielnej bez cwiczen ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Indian Summer gratuluję !!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#723 |
Raczkowanie
|
Dzis moja mama mówi do mnie:
dziecko-juz zbastuj, jest dobrze, nie chudnij wiecej!!(moja mama zawsze mówi mi prawdę-jak przytyłam to sie na mnie darła ![]() mamuś-jeszcze 3 kg-a ona-co??????????????????????? ??Nie pozwalam ![]() ![]() ![]() Nie mieszkam z mamą ale często sie odwiedzamy ![]() ![]() ![]() hehe ale tak powaznie to 3 tygodnie temu kupiłam sobie spodnie 3 rozmiary mniejsze niz zawsze i dzis jak je włożylam-były za duże ![]() ![]() ale i tak jestem szczesliwa i mam zamiar tak jesc do konca życia ![]() ![]() ![]() Boje sie wigilii-Kocham krokiety i sledzie-a to wegle i białka...nie da rady zachowac przerw miedzy posiłkiem białkowym a weglowym bo wigilia musiala by trwac dobe ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() Edytowane przez Indian Summer Czas edycji: 2008-11-11 o 22:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
wiatam. Chetnie do Was dolacze. Ostatnio obzeralam sie slodyczami, czegio nigdy wczesnie nie robilam no i przytylam 4 i pol kg w miesiac czasu. Od wczoraj stosuje diete nielaczenia i dzisiaj juz na wadze 1,5 kg mnie. Wiem, ze to pewnie woda ale i tak zadowolona jestem, bow eansy sie dopielam. Woda nie woda od czegos zaczac trzeba.
Moje wczorajsze menu: S: serek wiejski + kawa P: tost z miodem O: skrzydlo z indyka pieczone (zjedzone bez skory) plus szpinak ze smietana i salatka z pomidorow, cebuli i ogorka konserwowego K: jogurt naturalny a dzisiaj S: chleba pelnoziarnistego z miodem posypany prazonymi pestkami dyni P: sok z swierzych owocow (maliny, jablka i pomarancza) O: zupa-krem z duszonych porow z grzankami lub bez K: pasta z makreli, cebuli i serka homog. na cykorii P: jogurt naturalny To tyle na razie |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi jeszcze, jak pic te soki i przekaskim jesc pomiedzy posilkami. Np jak rano jem sniadanie o 9.00 (W) i potem pije sok o 10.30(W) nastepnie przekaske o 13.00 (B) i obiad o 16.00(B) to jest w porzadku. Kiedy pic np. kawe i herbate zeby nie bylo za bardzo przed posilkiem tzn ile wczesniej????? A kiedy sok np. po sniadaniu bialkowym. Mam czekac te 3 godziny czy moge wczesniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
mozecie kochane ocenicz czy dobrze ie odzywiam:???napisze co zjadłam na snaidanko drugie i obiad
![]() sn; 2 kromki chleba z amsłem i rzodkiewka ciastka 2 2 sn kanapka( 2 kromki) z rzeodkiewka jogurt 200g obiad połtorej parówki jakjo sadzone pomidor myslieci ze to dobrze???
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gunia witaj ![]() ![]() ![]() ![]() Indian Summer fajna ta Twoja mama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
dzekuej
![]() ![]() ![]() ![]()
#729 |
Zadomowienie
|
Ja też, ale tylko papryka + pomidor, reszta jest blee
![]() ![]()
#730 |
Zadomowienie
|
zgadzam sie
![]() ![]() ![]()
#731 |
Rozeznanie
|
mam pytanie dziewczyny. Czy jak mi się chce coraz mniej jeść i i mogłabym wcinać 4 posiłki to oc mam robić? pozostać dlaej przy 5 prawda? żeby rozruszać przemiane?
mam ochotę wejść jutro rano na wagę ale boję się , że spadło mi niewiele i że rozdzielanie posiłków mi nic nie daje ;( a to będzie maskra. Witam nową koleżankę ![]() ja powoli tracę pomysły na to co zjeśc. Np dziś miałam trochę makaronu, bo wczoraj ugotowałm za dużo i nie wiedziałam z czym go zjeść. Kiedyś to makaron wpierdzielałam z jogurtem truskawkowym albo z sosem śmietanowo-truskawkowym, ale to połączenie jest zabronione ;( Eh. Mój dzisiejszy dzień: (oprócz tego, że na uczelni poprawili mi odwołaniem jutrzejszych zajęć humor): 1) jajecznica na wędlinie (wiem - bez warzyw) 2) jabłko 3) makaron z sosem do sałatek FIT (suszone warzywa błonnik i olej) - 1 łyżka 4) mały jogurt 5) będzie mały filet z kurczaka + gotowany kalafior - moja koleżanka była u dietetyka, który jej powiedział, ż enie wolno łączyć mięsa z warzywami, bo trawią . w innym momencie przewodu pokarmowego. Co człowiek to inna opinia Pogubić się idzie. A! dziewczyny! od której godziny juz nie jecie???
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2008-11-12 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Ja staram się jeść do 19-tej, ok 19:30 wypijam herbatkę PU-ERH. Ja przeważnie padam ok 22
![]() Moje dzisiejsze menu: 1. grahamka + pomidor 2. pomarańcza 3. zupa pomidorowa z makaronem z pełnego ziarna 4. małe jabłko + 3 mandarynki 5. sałatka z pekińskiej+ogórek świeży+pomidor+ogórek konserwowy+ser lazur+czerwona cebula+sos fit-up (oliwa+ocet winny+przyprawy) Jutro: 1. Płatki owsiane + sok+ banan+ pestki słonecznika 2. Jogurt naturalny + łyżeczka miodu 3. zupa pomidorowa z makaronem (zostało mi z dzisiejszego obiadu ![]() 4. duże jabłko 5. sałatka z ryżem+papryka+kukurydza+c zerwona fasola Aha.... Powiedzcie mi, z czym można jeść suszone morele i daktyle?? |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Ja na te pytania nie odpowiem, bo sama nie wiem. Musicie poczekać na Indian Summer lub Shockwawes
Co do tego do której jem, to to zależy. Na SB jadłam nawet o 21 i tyłam... nie służy mi jedzenie na noc (choć szłam spać koło 1 w nocy). Zazwyczaj ostatnio posiłek jadłam ok. 16, teraz koło 17.. no może o 18 zjem jakieś jabłko, albo tak jak wczoraj po spacerze o 20 jogurt do picia. Idę spać różnie, 2/3/4 w nocy, więc czasem trochę ssie :P ale da się znieść, wolę to niż przeżarcie ![]()
#734 |
Wtajemniczenie
|
Teoretycznie powinno się jeść 3h przed snem, jeśli posiłek jest węglowodanowy, a 1h przed snem, jeśli białkowy. Nie zaleca się jeść bezpośrednio przed snem, ani powyżej tych 3 godzin, żeby organizm nie wpadł w stan katabolizmu.
Co do tych 4 posiłków - dietetycy zalecają, żeby przerwy między posiłkami nie były dłuższe niż 5 godzin. Pierwszy posiłek powinno się jeść w ciągu godziny od pobudki, ostatni jak napisałam ok 3h przed snem- lisekZG jesli Ci się uda tak ułożyć jadłospis, żeby jeść co te 3-4h i zachować powyższe zasady to powinno być ok. To, że chce Ci sie jesc coraz mniej jest zrozumiałe, żołądek się kurczy podczas diety... ale to tez jest niebezpiecznie bo moze sie okazac ze schodzisz grubo ponizej zapotrzebowania kalorycznego - a wtedy metabolizm bardzo zwalnia. kaszuba1981, wszelkie suszone owoce to węgle i można je jeść np. z płatkami owsianymi, kukurydzianymi itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() Ja jem najpóźniej o 20-późno chodze spać tym samym późno jem ![]() Jak pisałam wczesniej-ja jem dziennie 3-4 max posiłki. W miedzy czasie jem sobie owoce np jabłuszka czy tam mandarynki ![]() Jak pisałam wczesniej-jem absolutnie wszystko ale nie łącze. Potrafie na sniadanko zjesc 4 zapiekane parówki z roztopionym żółtym serem+2 pomidory. Na obiad jadam ryby w ogromnych ilosciach+surówkę. Jak robie sobie piers z kurczaka to ona zajmuje 3/4 talerza+surówka ![]() Ale tak jak wspomniałam-ja dostosowałam dietę do potrzeb swoich i swojego organizmu. Mam ochote na kiełbasę-jem ją-mam ochote na naleśniki-2,3,4...8?Jem i koniec.Pierogi z kapusta i grzybami?1,2,3...ile chce tyle jem. Podstawa u mnie-nie łaczyc Zachowywac przerwy Nie jesc po 20(czasem jem ![]() nie pic w trakcie jedzonka i zaraz po jedzonku Lisek pisałas o niejedzeniu miesa z surówką... Prawda jest taka, że najpierw powinno sie jesc surówke a potem miesko bo miesko trawione jest w żółądku a suróweczka w dwunastnicy i jak zjemy ja po miesku to ona sobie czeka na swoja kolej nim sie strawi miesko i sobie fermentuje i potem mamy gazy, zaparcia i takie tam ![]() ale ja...tego nie stosuję ![]() ![]() ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
Wiatam!
Manu na dzis: S: makaron kokardki z pelnego ziarna (ciemny w kazdym badz razie) z czosnkiem, oliwa, pomidorkami koktailowymi i bazylia posypane odrobina startej goudy (tu nie bardzo!] plus przyprawy P: banan O: piers z kurczaka z surowka z selera (jablko, seler, smietana) P: jablko i pomarancza K: serek cottage plus rzodkiewka |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Przyczajenie
|
![]()
jak to jest z kawa zbozowa. Moga ja pic z mlekiem, chyba nie, co, bo kawa to raczej weglowodany a mleko bialko. A jak nie to z czym radzicie, bo bardzo lubie i jestem w kropce....
???? A... no i co z tymi napojami. Kiedy np. moge wypic szklanke mleko po posilku bialkowym i po weglowodanowym??????????? ?ß Prosze o odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi taką rzecz: zjadłam dziś jogurt naturalny z miodem i ziarnami dyni, na etykiecie zawartość węglowodanów i białka wynosiła 4,7g to taki jogurt zalicza się do białka czy węgli??
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Podaje co mam: 1.Grupa białkowa - to białko zwierzęce oraz nabiał czyli: mięso, wędliny, drób, ryby, jaja, mleko, jogurty, sery żółte i białe oraz warzywa strączkowe. mięso gotowane gotowany drób gotowane kiełbasy i wędliny gotowane, nie wędzone ryby gotowane owoce morza wyroby sojowe jajka mleko ser żółty o zawartości tłuszczu do 50% w s.m. gotowane pomidory soki owocowe, wytrawne wina, herbaty owocowe owoce jagodowe (oprócz czarnych jagód) owoce ziarnkowe (oprócz słodkich miękkich jabłek) owoce pestkowe winogrona owoce cytrusowe owoce egzotyczne (oprcz bananów oraz świeżych fig i daktyli) 2. Grupa neutralna - są to warzywa (WYŁĄCZAJĄC ZIEMNIAKI I KUKURYDZĘ), owoce, nasiona (słonecznik, orzechy etc.), oleje, oliwa, masło, miód i słodzik, kawa i herbata, soki warzywne i owocowe, woda. tłuszcze (oprócz utwardzanych, białych tłuszczów) zakwaszane produkty mleczne słodka śmietana i śmietanka do kawy sery o zawartości tłuszczu min. 60% w s.m. białe sery surowe lub wędzone wędliny surowe mięso surowe, marynowane lub wędzone ryby warzywa i sałaty grzyby kiełki i zarodki zioła i przyprawy orzechy (oprócz ziemnych) i nasiona czarne jagody rodzynki oliwki żółtko drożdże bulion warzywny wysokoprocentowe czyste alkohole żelatyna 3. Grupa węglowodanowa - pieczywo, kasze, płatki, muesli, ryż, ziemniaki, makarony, owoce suszone, cukier, kukurydza, ciasta, inne słodycze... zboża pełnoziarniste kasza gryczana produkty pełnoziarniste ziemniaki banany, kruche i słodkie jabłka, świeże figi i daktyle suszone owoce (oprócz rodzynek) fruktoza, miód, syrop klonowy, nektary z gruszek i jabłek mąka ziemniaczana proszek do pieczenia budyń |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
A co do miodu to jadlam na chlebie pelnoziarnistym posmarowanym lekko maselkiem i na to pestki dyni (wczesniej leko uprazylam bez tluszczu na patelni - sa smaczniejsze) Pytalam na forum i balo ok zestawione.
Jogurt jadam sam, bo tak gdzies wyczytalam, ze najlepiej albo z warzywami jako taki niby chlodnik np z ogorkiem zielonym (moze byc kiszony albo korniszon) plus rzodkiewka, koperek, co tam chcesz do wyboru, tak jak z serkiem wiejskim. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Heh ja tak jak Indian Summer, jem kiedy mam ochotę i na co mam ochotę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dużo pomógł mi hula hop, kręcę malutko, bo z 5-10 minut dziennie a są efekty, więc dziewczyny hulajcie ![]() ![]() U mnie dziś: Ś: 1,5 cienkiej kromki żytniego chlebka, puszka śledzi w pomidorach, 1 plaster serka Tenery light (połączyłam węgle + białko eh ![]() II Ś - O: 2 banany pokrojone z jogurtem danone do picia O cz. 2 : smażony kotlecik z indyka na kolację jeszcze nie wiem co, pewnie zott naturalny ze słodzikiem, białym serem i cynamonem ![]()
#742 |
Zadomowienie
|
kurcze ja ostatnio zabegana jestem iłacze dizo rzeczy nie zachowuje odstepów...;/ i jem co gdizne cos...;/ zle zle zle;p
#743 |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Mądre Babki z was
![]() teraz wiem co i jak, a poniżej zapotrzebowanie nie powinnam schodzić, bo jak kilka razy sobie policzyłam ile kalorii wcinam, to wychodzi mi ok 1200-1300 kcal dzisiejsze menu: 1. mały ugotowany filet z kurczaka + mały jogurt owocowy (niby to białko) 2. banan + ćwiartka jabłka 3. garstka orzechów brazylijskich i migdałów 4. chyba będzie mielone mięso z indyka usmażone z cebulką i przyprawami + gotowany kalafior i chyba będzie tyle. jak to jest z przyprawami??? wszystko tylko uciekam od kostek rosołowych i przypraw typu Vegeta prawda???? ![]() Muszę się pochwalić moim małym sukcesem: odważyłam sie rano wejść na wagę - po 5 dniach 2 kg mniej (z takiego dużego pułapu, z jakiego ja starowałam to pewnie normalne, ale dla mnie to mały kroczek). Marzy mi się powoli dochodzić, mały kroczkami do wymarzonej wagi. Chciałabym tak 3-4 kg miesięcznie chudnąć. Wiem, że często są zatrzymania wagi, bo organizm po pierwsze się broni, a po drugie koduje i zapamiętuje sobie wagę. Powoli, powolutku będzie lecieć. Na weekend jadę do chrześnicy na urodziny i pewnie będzie tort. Zjem sobie a co, nie ma co uciekać od tego aż tak, bo później się na coś rzucę. Mam tylko nadzieję, że bratowa nie zrobi żarełka typ: krokiety, bigos, dewolaje, bo bidna jestem, a ona takie dobre jedzenie robi. Najwyżej odczekać te kilka godzin od ciasta. Nie mam zamiaru się załamywać, bo wtedy odpuszczę. Tak sobie to tłumaczę.
#744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym hula hop to chyba mszę coś na allegro poszukać ![]()
![]() |
#745 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2008-11-13 o 16:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Vegety to hmm to głównie chemia i konserwanty. Ja radzę używać normalnych ziół - bazylia, zioła prowansalskie, słodka papryka... myślę, że to jest lepsze. A co do kostek to ja czasem - gdzieś raz an 2 miesiące robię na nich zupe z zielonego groszku .. i tyle ![]() Hehe dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hmm co do jogurtu to myślę, że niezależnie ile ma on węgli to to ciągle jest białko. Bo na bazie mleka ![]() ![]()
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do hh to jestem w szoku, że to takie tanie ![]() ![]()
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
poćwiczyłam już angielski (http://www.englishtutor.pl/cwiczenia/pamiec/
![]() zaraz gotowe na wszystko. Ja chyba przedobrzyłam dzisiejsze swoje menu - dobiłam się dwoma małymi (200g*2) jogurtami owocowymi 2 godziny temu ![]() Czuje, że idzie kryzys, po prostu to czuje ![]() menu: 1. mały ugotowany filet z kurczaka + mały jogurt owocowy (niby to białko) 2. banan + ćwiartka jabłka 3. garstka orzechów brazylijskich i migdałów 4. mielone mięso z indyka usmażone z cebulką i przyprawami + gotowany kalafior 5. 400 g (2 małe) jogurtu owocowego uciekam i dobrej nocy do jutra ![]()
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2008-11-13 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hula hop otworzyłam w miejscu, gdzie było łączenie zszywkami, wsypałam tam ryż (ważne, żeby kółko było zasypane całe, inaczej będzie się przesypywać) i później skleiłam taśmą. Jednak zrobiło się z kółka jajo, na szczęście tata zszył mi je jeszcze raz zszywkami takimi z pistoletu i dał bardzo mocną taśmę ![]() ![]() Co do jedzonka to myślę, że nie jest tak źle jak Ty to opisujesz ![]()
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Gratuluję sukcesów!!! Ja trzymam się diety, ale dziś pifkuję, bo mamy wojnę z mężem i mam dołki ![]() Pewnie nie bardzo pifko, ale trudno... Co do jedzenia sorówek z białkami lub węglami, to ja gdziś czytałam, że tylko kiszone warzywa są neutralne, ale nie widzę codziennie jeść ogórka lub kapusty do wszystkiego...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.