![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018r. część 3!
Ewka no jest cien! Za dwa dni wysikasz piekna kreche 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Ewka, coś tam widać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Ewka tzowi będziesz mogła powiedzieć że to nie twoja wyobraźnia a wasz dzidziuś.😁 Kiedy niby ta @ ma u Ciebie być? (Wiem ze pisalas, wybacz że nie pamiętam ale o swojej czasem zapominam a co dopiero)
Masz jakieś objawy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby z każdym dniem była ta kreska ciemniejsza ![]()
![]() |
#728 |
Konto usunięte
|
No na tym dzisiejszym to naprawdę coś widać! Trzymam kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Objawy to ja mam co miesiąc ![]() ![]() ![]() Cytat:
Yessss. Mam taką nadzieję. ![]() ![]() Edytowane przez ewka_mewka Czas edycji: 2018-03-19 o 14:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się Kochana!! Tak mi przykro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Ewka ja tez widze cień cienia wiedz gratulacje!!
![]() ![]() Szkida ze ja niemialam zadnego najmniejszego cienia tylko biel Vizira ![]() Ale mam do was pytanko mam termometr hihi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jednego dnia pojechałam, pobrali mi krew na betę, wyszła za niską jak na 10tyg, potem usg przy dwóch lekarzach dla potwierdzenia. O 13 dostałam 2 tabletki dopochwowo poronne. O 17 zaczęły się skurcze porodowe. Po jakiejś godzinie skurczy krew. Trwało to do 2 w nocy i nie ukrywam ze było strasznie. Rano o 10 miałam zabieg. Nie mozna nic jesc bo bedziesz miala narkoze. Uspali mnie a po 10-15minutach juz byłam w łóżku. 2h i do domu. Jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć pisz. Mi nie robili od razu zabiegu bo miałam zamknięta szyjke macicy. Po tych tabletkach dopiero mi się otworzyła i wtedy można było zrobić zabieg. Ale jest też mozliwosc ze po tych proszkach sama się oczyscisz i zabieg nie będzie potrzebny. Ja zabieg wspominam "dobrze", był wybawieniem po tych skurczach. Dużo osób mówi żeby zaczekać aż samo się zacznie ale jak bierzesz progesteron to ciężko będzie żeby się samo zaczęło. Z tego co ja wiem. U mnie luteina wszystko trzymała Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ewka_mewka skoro na teście powtorzonym masz kreseczke to gratuluję 😚 ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Ciastkowe i koniecznie skonsultuj się z ginem innym. Doczytalam ze miałaś wizytę o 15, już po? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2018-03-19 o 15:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi
![]() Tak mam termonetr z dwoma miejscami po przecinku, zalozylam konto darmowe na ovufriend i sciagnelam ovuwiev ale dajcie spokoj nieumialam sie z nim ogarnac wiec usunelam migiem :/ mam apke moj kalendarzyk ale jakas udaskonalonom niz ta co mialam wczesniej i bede wpisywac tez do Flo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do progesteronu to rano wzięłam Duphaston ale teraz już nie, stwierdziłam że już nie ma sensu, chyba że się mylę, nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Żona
|
Cytat:
![]() Doszliśmy z mężem do porozumienia i nie czekamy. Można powiedzieć że właśnie zaczęliśmy się starać. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi w ogóle na wizycie powiedziała żeby się nastawić na 3 dni w szpitalu bo różnie organizm reaguje na tabletki. U jednej zacznie się po godzinie u innej po 12h. Tak ja miałam w ogólnej narkozie. Wbili się w wenflon i zasnęłam. Nic nie czułam nic mnie nie bolało fizycznie. Mnie bolały skurcze. Ale też miałam 3 tyg starszą ciążę... Dużo osób mówiło ze to skurcze jak na poród. I pewnie coś w tym jest. Ja brałam przeciwbólowe i w nocy kroplowke przeciwbolowa. Także musisz się przygotowac ![]() Duphastonu nie ma sensu brać, on tylko pomaga ciąży się utrzymać. Trzymam kciuki za to by udało się jak najszybciej i najmniej boleśnie ![]() Coś Ci lekarz jeszcze mówił? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Żona
|
Ciastkove tak przykro się to czyta
![]() Musisz być silna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie nic takiego nie mówili, na IP to taki dziwny ten lekarz, mówił o tym tak o jakimś podcięciu grzywki, normalna sprawa. Zresztą byłam tak zdenerwowana że mało co zapamiętałam z tego. A na drugiej wizycie no to mówiła że często się tak zdarza w 1 ciąży, że w sumie 50% ciąż się tak kończy, że natura jest od nas mądrzejsza i sama eliminuje słabsze jednostki, że dziecko mogło być chore albo z jakimiś wadami. Żeby myśleć pozytywnie, że za 2 miesiące zajde w zdrowa ciążę. Powiedziała czego w szpitalu się spodziewać i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak lekarze mówią na pierwszą ciążę.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Jakoś może przeżyje. Nie wiem za bardzo co zabrać. Babka mówiła o pizamie, klapkach, szlafroku, jakichś kosmetykach w razie jakbym chciała iść pod prysznic. Nie wiem co jeszcze. Ręcznik? Podpaski? Piżama raczej jednoczęściowa czy dwu? Zajmę się tymi ☠☠☠☠☠☠☠ami to nie będę myśleć.
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po 2h juz wyszlam także szybko. Ale ja się czułam ok. Chwilę po wyburzenia byłam jak pijana a po jakiś 10 minuta juz mogłam wstać ale nie pozwolili bo po narkozie podobno tak szybko nie można. Dopiero po 2h mogłam wstać, spakowalam się i poszłam. A no i dostałam antybiotyk bo u mnie dziecko już z tydzień - dwa nie żyło Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2018-03-19 o 16:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie nastawiaj się na najgorsze, ból to indywidualna sprawa. Mnie bolało jak na zbliżający się @, tak ćmiło i to powiedział podaniu tabletek dopiero. Też byłam na luteinie, ale nie miałam plamień, jeśli u Ciebie są to duża szansa, że krwawienia pojawi się samo. Dobrze, że odstawiłaś dupka. Mi lekarz powiedział, że mogę poczekać aż poronie samoistnie tylko nie wie ile czasu minie zanim to się stanie (mialam poronienie zatrzymane więc zero plamienia, krwawienia...) i jak to zniose psychicznie i fizycznie i że może się tak zdarzyć, że mnie zabieg nie ominie bo macica moze się nie oczyscic calkowicie. W Twoim przypadku plamienie jest, więc może się obejść bez zabiegu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Dziś według aplikacji powinien być 7+2, wg USG gdzieś 6+6. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Dziewczyny, w ogóle jest opcja że jutro pójdę a oni mnie nie przyjmą na oddział? Dziwna sytuacja, ogólnie na IP lekarz kazał mi się zdecydować czy chce zabieg czy czekam. No to powiedziałam że chce poczekać i skonsultować to jeszcze z innym lekarzem. No to kazał mi napisać przy opisie USG że odmówiłam hospitalizacji. Powiedział że jak się namyśle to żeby z tą kartka przyjść na IP ale teraz tak myślę, może jakbym powiedziała od razu że idę to by mi jakieś skierowanie wypisał? Czy tak po prostu idę z buta jutro rano i muszą mnie przyjąć? Bo potem jeszcze coś napomniał żeby w środę przyjść i już nie wiem. Chce iść jutro i mieć to już za sobą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez CiastkoveLove Czas edycji: 2018-03-19 o 17:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź może męża koszulke jakaś dłuższa jak nie masz nocnej.😚 I nic się nie bój bólu i innych takich bo to i indywidualna sprawa wcale nie musi cie boleć. Na pocieszenie dodam że jak przez to wszystko przejdziesz to szybciutko zajdziesz w drugą ciążę bo hormony ciążowe będą jeszcze w twoim organizmie a to ułatwia sprawę. Tak miała moja przyjaciółka ![]() Wszystko będzie dobrze, bądź silną kobietą! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez UltraMarryna Czas edycji: 2018-03-19 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie dałam rady dziś nadrabiać w ciągu dnia a jak weszłam teraz to tyle emocji - złych i dobrych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej! Dzięki, na razie w miarę ok, raczej bezobjawowo, nie licząc bólu piersi. Wizytę mam dopiero 11.04, będę wtedy w 7 tygodniu, ale nie zrobią mi skanu, bo w Anglii pierwszy skan jest dopiero w 12 tygodniu ![]() Na tej wizycie wezmą próbkę moczu, popytają mnie o choroby zważą i odeślą do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.