Bułgaria - OBOZY, terminy wyjazdów,miejsca, biura - wątek zbiorczy - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 17:59   #721
aggata92lbn
Przyczajenie

GG do aggata92lbn
Dot.: Bułgaria - Złote Piaski

Też jade do hotelu Złoty róg w terminie 01.08-12.08
wybiera sie ktoś w tym terminie jeszcze?
aggata92lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 14:21   #722
Stojko
Przyczajenie

BUŁGARIA 2009!! 07.08-18.08 JAWORZYNA TOUR !! hotel Dana Palace

Wybiera sie ktoś z Jaworzyny do Bułgarii (ZłotePiaski) w terminie 07.08 -18.08?
Stojko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 14:46   #723
Selegne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aggata92lbn Pokaż wiadomość
Też jade do hotelu Złoty róg w terminie 01.08-12.08
wybiera sie ktoś w tym terminie jeszcze?
ja jadę w tym terminie ale do hotelu Horizont.
Stary 2009-07-28, 15:00   #724
dusielecc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Selegne Pokaż wiadomość
hotel Horizont mówisz? to nastaw się na jedzenie na mieście ; ) zależy jaki pokój trafisz <polecam 317 ;D>, bo nie wszystkie mają wyremonotowane łazienki, czeka Cię też ponad 200 schodów do plaży i bulwaru ; ) no i jest trochę robaków <mrówki, muchy, szerszenie> ale to tylko przy hotelu ;d ogólnie mi się bardzo w Bułgarii podobało, bo w hotelu tylko spałam i to nie zawsze xD
dusielecc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 15:21   #725
LlittleBlack
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusielecc Pokaż wiadomość
hotel Horizont mówisz? to nastaw się na jedzenie na mieście ; ) zależy jaki pokój trafisz <polecam 317 ;D>, bo nie wszystkie mają wyremonotowane łazienki, czeka Cię też ponad 200 schodów do plaży i bulwaru ; ) no i jest trochę robaków <mrówki, muchy, szerszenie> ale to tylko przy hotelu ;d ogólnie mi się bardzo w Bułgarii podobało, bo w hotelu tylko spałam i to nie zawsze xD
to az takie zle ze trzeba na miescie jesc??
LlittleBlack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 10:21   #726
Saandrusia
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Saandrusia GG do Saandrusia Send a message via Skype™ to Saandrusia

ja wrocilam wczoraj. Takze z horyzontu jadalam czesto na miescie ale to tylko dlatego ze nie dalo rady wstac na sniadanie na obiad wrocic z plazy juz isc na kolacje. A moim zdaniem jedzenie nie bylo wcale takie zle zawsze cos ktos mogl dla siebie wybrac. Nie polecam tylo pc wody ze stolowki co podaja do posilkow bo u nas odradzali a pozniej duzo osob zlapalo jakiegos wirusa zoladkowego. W razie pytan chetnie odpowiem na priv:P bo sama wiem ile ich mialam przed wyjazdem .
pzdr.
Saandrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 10:23   #727
Ankosik
Przyczajenie

Jadę do horizonta w terminie 4-15.08.09 z biura podróży karlik. Czy był już tam ktoś z tego biura? Czy możecie napisać coś o kadrze, dają dużo luzu?
Ankosik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-29, 10:31   #728
Gremb
Przyczajenie

Dot.: Bułgaria - OBOZY

wróciłem z Horyzontu.. NIE POLECAM ! Jak Macie wybór zmiencie hotel na wszystko inne byle nie ten syf. Strasznie nie miła obsługa hotelu, za wszystko bedziesz płacił/a kałcja 20euro rzadko wraca spowrotem. Kolezanka wyprała koc bo smierdział i za to ze był mokry dolepili jej 30lewów.. Poplamisz przescierdało 10 lewów.. Wogole poduszki i kołdy nie sa zmieniane, jak przyjedziecie to macie po kimś <lol> Kibel... usiłujesz się kąpac właczajac prysznic a tam basen bo zatkane odprowadzenie wody.. pozniej kłótnie z kierownikim hotelu <ham jak s****ysyn> ze to juz tak było. Do tego dochodzi brak papieru toaletowego. Ja w moim pokoju miałem wogóle hardcore na parterze mialem mrówisko Co by jeszcze opisac.. Moze jedzenie? Sniadanie kanapka przypominajaca tosta z dżemem to jeszcze ujdzie ale potem obiad z mięskiem które jest tak twarde ze zeby bolą ziemniaki ujda a na kolacje frytki zalezy od dnia ja w swoim turnusie raz trafilem na swieze. Jedyne co dobre to owoce , dadza 1/4 jabłka lub 1 sliwke i bye. Jeszcze dotego 240 schody droga schodami horyzontu lubna skróty od 2 hotelu 320 schodów. Jak masz zamiar miec diete to polecam horyzont - stres, brak jedzenia, duzy wysiłek! Tak to jest Horyzont. Jeszcze jedna uwaga nie pjicie wody do obiadu !!! Wychowawczyni moja widziała jak wlewaja zwykła wode z kranu do duzej butelki która leci na głowny stół do spozycia! Przez to cały mój autbous był chory 100% ma problemu z gardłem, lepiej zainwestujcie w tani soczek przy barze 1lew. lub coca cole 1,5lew. Coś jeszcze? mmm Ogolnie złote piaski są za***iste , w nocy miasto odzywa tylko musicie isc głeboko w miasto bo tam gdzie jest horyzont to zadupie jezeli chodzi o imprezy. Woda jest boska w morzu opalić się niezle mozna Polecam piwo zagórka najlepsze 100% jezeli chodzi o ceny to jest tanio w sklepach bo rózne restauracjie to zdzierstwo. piwo 2 litrowe kosztuje 3,5 lewa czyli 7zł a 0,7 vodki okolo 13lewa czyli 26 zl. Szlugi ja pale marlboro czerwone to kosztuja 3,90 czyli taniej niz w polsce wiec nie oplaca kupowac szlug na zapas. Moja dziewczyna palila mentolowe to westy ice wiem ze kosztowaly 3,30 lew. Z drinków polecam klasyczny sex on the bitch lub El diablo inne jakos nie przypadaly mi do gustu. Kolejny o czym moge napisac sa dyskoteki... Polecam Malibu ze wzgeldu na dostep do plazy i supermarket obok klubu wiec za mała gotowke mozna się dobrze zrobić, Papaya tez jest ogolnie ok ale Malibu i tak najlepsze. Byłem w Bonkers to jakos nie mój gust muza z lat 90atych.. i Roxy tam to jest duza pustka, poza ludzmi z twojej kolonii i barmanami nikogo nie zobaczysz. Jezeli się wybieracie kupcie sobie jakies tabletki bo z tego co wiem tam syrop na gardło kosztuje 40lew. a napewno się wam przydadza tablety na gardło jakis neo angin do tego gripex noc i dzien a tak ze syrop na gardło bez tego nawet tam nie jedz Na konciec jeszcze moze was ciekawic jak odbywa się podróż? No to do bułgari jechałem 44godziny przy duuuzym zmeczniu wiecie wszyscy spoceni itp najlepiej wezcie w plecack szczoteczke do zębów , bielizna ,koszulke na przebranie oraz poduszke małą pod głowe. No i kapcie bo nogi się wam zapocą w butach. Powrót był lepszy bo jakies 37h kierowcy postanowili nie stawac na siku xD Rozpisałem się poniewaz przed wyjazdem szukałem odpowiedzi na te pytanie lecz ich nie znalazłem wiec teraz macie coś odemnie. Zycze wam powodzenia i jezeli macie mozliwosc zmiencie hotel bo to psuje wspomnienia o pieknych złotych piaskach.
Gremb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 12:37   #729
porzeczka2602
Zakorzenienie

Czemu piszecie wszyscy (którzy wrócili) o lekach na gardło? tak łatwo tam o przeziebienie?
Co na wirusa żołądkowego ? ktos pisał o zatruciu woda. Czy ktoś lub znajomy musiał skorzystac z wizyty tam u lekarza? jak to wyglada?

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 15:12   #730
aggata92lbn
Przyczajenie

GG do aggata92lbn

Cytat:
Napisane przez Selegne Pokaż wiadomość
ja jednak jade do hotelu afrodita.. jakies zmiany zaszly ale na lepsze;p
bedzie ktos w tym hotelu w terminie 01.082009-12.08.2009 ??
aggata92lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 20:47   #731
Domiiinikaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez LlittleBlack Pokaż wiadomość
czesc...
bedac w zlotych piaskach na obozie byl moze ktos na wycieczkach fakultatywnych np.balczik, kaliakra, nesebeer....??
warto jechac??
do neseberu nie polecam jechac bo tam praktycznie nic nie ma dla mnie to wygladało jak jedno wielkie targowisko . Ja byłam jeszcze w delfinarium i nawet mi sie podobało .Słyszałam ze warto pojechac do bałczik i popłynac w rejs statkiem ( pod warunkiem ze nie masz choroby morskiej ) .
Domiiinikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 22:36   #732
Czeczenlbn
Przyczajenie

Są lodówki w pokojach w Horizoncie?
Czeczenlbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 23:12   #733
nikolan92
Przyczajenie

Hej :P Nie chce mi się czytać całego forum więc piszę. Jedzie ktoś na obóz do Bułgarii - Złote piaski do hotelu Afrodita w terminie 01.08 - 12.08 ? Bo chyba zmieniam obóz, miałam jechać do Lloret ale tam świńska grypa i o ;/
nikolan92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 07:44   #734
nikolan92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Czeczenlbn Pokaż wiadomość
weź ze sobą ;D hehe
nikolan92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 08:08   #735
Mmmartuś
Raczkowanie

witajcie! ja też juz wrocilam. mielismy byc w HORYZONCIE ale zmienili nam na DANA PALACE PARK, bo w horyzoncie 'podobno' warunki straszne. bylam z biurem Karlik z zOpola,wiec wszyskie turnusy maja wlasnie zmieniony hotel. w pokojach są:suszarka do wlosow, lodówka (dziala!), klimatyzacja i tv. jedzenie jest dobre,szwedzki stol caly czas,kazdy znajdzie cos dla siebie. sniadanie-kielbaski,szynki, sery, warzywa, platki, jajka. obiady- najgorsze z tego wsyztskiego,jakies zmeiniaki,miesa,surowki (da sie przezyc), kolacja-obowiazkowo pizza! ryz z warzywami,znowu jakies miesa. mają pyszne ciasta! nie polecam pic samej wody,bo od 6 dni mam problemy zaladkowe; /
imprezy hmm tylko malibu; /// gdzie mi,jako dziewczynie sie nie podobalo. masa!! starszych gosci,ktorzy zaczepiaja i proponuja swoj hotel. bez komentarza.
kadra! wychowawczyni p.Anie (ktora serdecznie pozdrawiam) okreslilismy 'wy**na w kosmos babka' luz blus, jesli bedziecie ok dla niej- pozwoli na wszystko
KIEROWNICZKA p .Agnieszka!!!! strzezcie sie!! gorszej nie widzialalm nigdy ;////
przez wzglad na nią juz nie pojechalabym do tego hotelu... oswiadczenia za wszystko, opieprza,jest niemila...
obsluga hotelu jest ok,sprzataczki wporzadku,tylko nie mowia w ogole po angielsku ; /
uwaga na drzwi z balkonu bo tak piszcza i szuraja ze sie nie da wytrzymac!!! zglosilysmy to 3 dnia i do konca nikt z tym nic nie zrobil ; /
straszny rygor-pani kiero organizuje czas tzn sniadanie o 8.10, basen od 9-12,obiad o 12.40,potem sjesta do 15,od 15-17 plaza,potem hotel i o 18.40 kolacja,ok 22.30 wyjscie do Malibu ptfu

szczegolnie polecam kluby- Papaye i Arrogance! papaya-super muzyka,tlum ludzi,dobre drinki, w miare bezpiecznie. naprzeciwko niej jest hotel ktory chyba nigdy nie spi hehe wieczna impreza.wszyscy potem sie schodza do papaji.naprawde super ludzie !
arrgogance-bylam krotki(bo zbiorka byla) a ze pani kiero nie pozwalala nam tam chodzic to poszlysmy w czasie wolnym na miescie wiec o 24 kiedy impreza zaczynala sie 'otwierac' a ludzie schodzic musialysmy isc na zbiorke ; /
fakt,na plaze i deptak jest masa schodow,fajnie sie wraca np po imprezie hehe chociaz potem zorientowali sie juz ze trzeba wracac naokolo,po chodniku a to tylko 5 min drogi dluzej
piekna plaza,czyste morze-bajka!!
bary-happy hour kupujesz 1,dostajesz 2 drinki polecam bar po stronie naprzeciwko plazy wiszą tam flaki roznych krajow,jest on niedaleko kasina i mozna tam palic szisze. pozdrowienia dla barmana Rafko
podroz- do ZP tragednia,stalismy 4 godziny na granicy z serbia bo taka kolejka byla ; / na dworze 45 stopni,topilismy sie w busie poprostu. po drodze mielismy 2 pany,wiec cala podroz zajela nam ok 27 godzin
spowrotem w busie wsyscy spali,wykonczeni podroz szybko ok 28 godzin
wezcie cos na to gardlo jednak bo klima,drinki itd i gardlo umiera hehe
cene-dosc tanio,chociaz 150 e rozplynelo mi sie nie wiem kiedy... papierosy tanie ok 3 leva, wodka 1L ok 13 leva, napok czy sok 1 l ok 3 leva,wejscie na dyskoteke 5 leva, drinki po ok 7-8 leva (oplaca sie wiec happy hour)
prowiant na droge masakra 1 chleb na 5 osob,konserwy,pasztety i serki topione. zostawcie sobie kase na droge powrotna na jedzenie bo to jest masakra
ogolnie gdyby nie pani Agnieszka (kierowniczka) oboz bylby na 6,przez nia niestety daje TYLKO 4,5 )
zazdroszcze wam wyjazdu bo tesknie za Golden Sands strasznie!!!

Edytowane przez Mmmartuś
Czas edycji: 2009-07-30 o 08:12
Mmmartuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 08:49   #736
aggata92lbn
Przyczajenie

GG do aggata92lbn

Hej :P Nie chce mi się czytać całego forum więc piszę. Jedzie ktoś na obóz do Bułgarii - Złote piaski do hotelu Afrodita w terminie 01.08 - 12.08 ? Bo chyba zmieniam obóz, miałam jechać do Lloret ale tam świńska grypa i o ;/
Stary 2009-07-30, 10:00   #737
Saandrusia
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Saandrusia GG do Saandrusia Send a message via Skype™ to Saandrusia

kazdy ma swoja opinie jak dla mnei w horyzoncie kierownik byl mily , zawsze mialam duzo papieru nic mi sie nie zapychało nie spotkalam ani jednego robaka i mialam poplamiona posciel od flamastra bo kolezance sie wylał ja niechccacy zbiłam lampke i koce zostawilismy na burze na balkonie i zmokły i cala kaucje dostalam z powrotem co do wody fakt jak wspomnialam nie radze pic. Co do posiłkow ujdzie a jak nie to pizza nie kosztuje duzo czy kebab (zreszta ja bylam zaopatrzona w zupki iczajnik) I generalnie to na dyskoteki trzeba przejsc faktycznie kawalek drogi ale nie daleko znajduja sie takze przyjemne knajpki ) a autokar rzeczuwiscie masakra ja jechalam 29h bo wyruszylismy z opoznieniem o 9;00 a bylismy w hotelu na 14;00. a w druga wyjechalismy o 14;00 a na torwarze bylam 22;00. (oczywiscie nastepnego dniaa :P)
Stary 2009-07-30, 13:43   #738
dusielecc
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Czeczenlbn Pokaż wiadomość
nie ma, my wlewaliśmy wody do kranu i tak chłodziliśmy napoje XD

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

a jak dla mnie to właściciel Horizontu jest jakiś chory. kary za wszystko dosłownie ;/ ktoś mówił, że jedzenie wcale nie takie tragiczne. no nie wiem. nam się raz szczypawki w sałacie przytrafiły i jakieś dziwne robaki na chlebie :P też się zgodzę co do wody, lepiej kupić coś w barze. a i jak dostajecie pokój na parterze to porządnie zamykać balkony, bo moich kolegów okradli.
Stary 2009-07-30, 14:34   #739
myszamg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Czemu piszecie wszyscy (którzy wrócili) o lekach na gardło? tak łatwo tam o przeziebienie?
Co na wirusa żołądkowego ? ktos pisał o zatruciu woda. Czy ktoś lub znajomy musiał skorzystac z wizyty tam u lekarza? jak to wyglada?
bylam w dana palace podczas drogi powrotnej kazdego bolalo gardlo, sporo ludzi mialo katar, wysoką gorączke wiec wez lepiej tabletki wiem co mówie;] niektorzy stwierdzili, ze ten kaszel ma cos wspolnego z klimatyzacją... kilka osob mialo wizyte u lekarza. dal zastrzyk i tabletki. niestety potem nikt z opiekunow nie interesowal sie tym, czy tabletki są dobrze dawkowane i w ogole brane... jak ktos mial 39.5 stopni to jeszcze sie nabijali 'juz zgon? czy jeszcze?' w ogole jesli chodzi o zainteresowanie czymkolwiek opiekunow to lipa;/

wlasnie wrocilam z bulgarii, tak czy inaczej polecam dana palace bo na tle innych hoteli wypada niezle. Niektore lazienki mają wanny, mi trafila sie jedynie krata w ziemi przez co często w łazience byla powódz :P
dobrze, ze w pokojach jest klimatyzacja i lodowki. jesli macie mozliwosc to wezcie czajnik- bezcenny na obozie uwaga na lózka, bo lamią się deski i pod koniec obozu placi się za to sporo:P co do dyskotek to polecam malibu ! uwaga tylko na rumunow, lubią obmacywac dziewczyny... muzyka jest fajna i co wazniejsze jest wyjscie na plaże a do miasta jest bardzo blisko. papaya wedlug mnie jest gorsza, wyjscie na ulicę, troche niebezpiecznie... i w klubie pełno gejów;| muzyka tez mnie nie zachwyciła.
aaaj... wrocilabym do bulgarii jak macie jakies pytania to chętnie odpowiem.
myszamg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 16:16   #740
dusielecc
Przyczajenie

widzę, że choroba po Bułgarii to norma bo u nas też wszyscy chorzy wrócili
Stary 2009-07-30, 16:30   #741
kowson
Przyczajenie

O kurde to faktycznie trzeba wziązc jakies gripex'y itd. ;D ja jade 09.08 do Nikea Parka i zapowiada sie za***iście o ile nie trafimy na z***anego opiekuna, tego nie życze inkomu. Pozdrawiam
kowson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 17:00   #742
viggo
Przyczajenie

hej moze mi ktos polecic jakis oboz z biura z wroclawia do zlotych piaskow?
szukam czegos na gwalt ;/ z gory dzieki!
viggo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 17:17   #743
czech17
Przyczajenie

http://lato.but.waw.pl/oferta.php?id=4 ja jade z tego biura 04.08 A cena nie taka wysoka :P
czech17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 00:32   #744
Gremb
Przyczajenie

but jest bardzo nie ogarniete biuro , gadaem z samym wychowawca z mojego turnusu i sam mi to przyznal. Chłopak pojechał jako ratownik a wcisneli go jako wychowawce + ratownik a zadnych kursów na to nie robil a dla nich to oszczednosc kasy Polecam za biuro to ok turs
Gremb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 01:23   #745
czech17
Przyczajenie

Gremb przekonam sie czy tak jest
Stary 2009-07-31, 23:23   #746
suooonce
Przyczajenie

Ja również uważam że każdy ma swoje opinie . Owszem Horyzont to nie jest jakiś hotel full wypas , ale dla mnie może być nie nastawiałam sie na jakiś luksus. Jedzenie?... wole tego nie komentować bo aż mi się nie dobrze robi , więc wchodzi tu w grę jedzenie na mieście. Ogólnie wybierajcie pokoje nie od strony basenu tylko od tej drugiej bo są ładniejsze łazienki , pokój 203 był naprawdę rewelacyjny tylko co najgorsze obok w pokoju była kadra ale i tak na luzie wszystko ;-) Nocne kąpiele w basenie , miasto nocą < 3 , dyskoteki , maksymalne szaleństwo . Jak ktoś jedzie sie wyszaleć , i nie ma zamiaru całymi dniami siedzieć w pokoju to polecam hotel bo nie był aż taki tragiczny . Co do kierownika tego to był cham... robił zdjęcia , obserwował . chodził z latarką świecił na około , kazał za każdego kipa płacić 20 leva... . o 22 nie można było wyjść na balkon bo to już cisza nocna ale i tak praktycznie każdy go olewał . a Co np do wymieniania pieniędzy to w hotelu radze wymieniać nie oszukają , niż na mieście.
hm.. co tu jeszcze? ;D alkohol papierosy taniocha ;d polecam Flirt + sprite rewelacja naprawdę ;-) Dyskoteka? Papaya najlepsza <3 . Drinki ? : energydrinki , atomic boomb to co piło się najbardziej i najlepiej ale to też zalezy od gustu . Bar ? White Bar mmmm. ;d

_________________________ _________________

Jechałam z biurem BUT to kadra naprawde rewelacyjna - pozdrawiam wszystkich z turnusu 29.06-10.07 .
Stary 2009-08-01, 09:13   #747
Saandrusia
Przyczajenie

kurcze kazdy narzeka na tego kierownika a ja chyba go w takim razie nie spotkalam ani razu <mysli> pokoj 320 w ktorym bylm ma ponoc najładniej wyremontowana lazienke. A co do ciszy nocnej na balkonie nigdy nie mialam z tym problemu nie wiem moze za malo przebywalam w hotelu. pzdr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-02, 19:03   #748
ala248
Przyczajenie

Dot.: Obóz młodzieżowy Bułgaria - Złote piaski

Ja jadę do Złotych Piasków 5.08-17.08, do hotelu Dana Palace z Pantura. Jest ktoś jeszcze?
ala248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 07:40   #749
czech17
Przyczajenie

Spakowany o 11 wyjazd Pozdrawiam.
Stary 2009-08-04, 13:08   #750
ch0c0
Raczkowanie

czy macie może jakieś oferty obozów do Bułgarii w terminie pod koniec sierpnia .. interesuja mnie przede wszystkim jakieś tańsze wyjazdy .. coś jak last minute jeśli np jedziecie na jakiś obóz i wiecie, że są tam jeszcze miejsca dajcie znać .. będę bardzo wdzięczna !!
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości