![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przebijanie uszu małym dzieciom?
Dla mnie to jest chore. To jest zmuszanie i narzucanie komuś własnej woli i pomysłu.
![]() ![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Mało jest rzeczy bardziej pretensjonalnych i absurdalnych niż widok łysego niemowlak z kolczykami w uszach, często od tych uszu większych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie jestem na nie
![]()
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
ja mialaiam 5 lat jak mi uszka przekuto i jestem za to bardzo wdzieczna. Na pewno wole takie rozwiazanie jak w gimanzjum i liceum dziewczynki byle zle na rodzicow ze do 18 roku zycia im nie wolno przebic uszu. Bawi mnie to ze niektore z was pisza że one chciały sobie przebic uszy w wieku 10-13 lat i to byla ich SWIADOMA decyzja. No prosze was... To sa tylko kolczyki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
dzis przekulam corce uszko, tylko jedno gdyz nastepnego sie bala i sama zrezygnowala, stwierdzilam ze nie bede jej zmuszac to byla jej decyzja corcia ma 5 lat wiekszosc dziewczynek w przedszkolu ma przeklote uszy wiec domyslam sie ze to byl glowny powod dla ktorego i ona tak bardzo chciala miec kolczyki...
niestety nie jestem zadowolona z przeklocia, do tego stopnia ze z nerwow nie moge zasnac moze wyda wam sie to smieszne... wydaje mi sie ze corka ma przeklote uszko w zlym miejscu tzn za blisko twarzy.. martwi mnie to bardzo... bo np jak dorosnie i bedzie chciala ubrac wieksze kolczyki to moze miec z tym problem, lub bedzie to smiesznie wygladac bo kolczyk bedzie dotykal twarzy... jutro rano zrobie zdjecie uszka ocenicie i moze cos doradzicie... ja juz nie wiem co robic corka chce jutro isc przekloc drugie uszko a ja sie zastanawiam czy wogole nie wyjac jej tego kolczyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech dziecko podrośnie na tyle żeby samo zdecydowało czy chce wogóle mieć dziury w uszach.
![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
Dla mnie małe dzieci są wystarczająco ładne i nie trzeba ich upiększać kolczykami. Chyba że komus się nie podoba swoje własne dziecko. Argument że "później nie będzie chciało" jest tym bardziej bez sensu bo mówi się trudno, jak dziecko nie chce to nie. Jak córcia nie chce zakładać różowej bluzki to nie wciska się jej na siłę tylko się zakłada inną to po co dziurawić uszy jak też nie chce? Jak zrobi sobie jednego kolczyka a drugiego się boi to wyjmuje się tego jednego kolczyka i dziurka zarasta i nic nie widać. Albo zostawia się tą jedną aż dziecko dorośnie do tego żeby zrobić sobie drugą.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Konto usunięte
|
Odświeżam.
Moja starsza córka niedługo skończy 5 lat. Od kilku miesięcy doprasza się o kolczyki - nawet nie to, że wszystkie dziewczynki mają ![]() ![]() Dlatego teraz rozważam - jako prezent urodzinowy - któraś może mi powiedzieć, na co uwagę zwrócić? przebijałyście starszym dzieciom (starszym - bo jednak u w PL większosć rodziców robi to maluszkom :/ )? Jeszcze kilka miesięcy mam, no ale... chcę wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Moja córa ma dopiero dwa latka, więc jeszcze nie ma tematu. Jak zechce w wieku 5-6 lat przebić uszy, to przedyskutujemy temat, trochę odczekam i jeśli nie zmieni zdania, to proszę bardzo. Trzeba tylko dopilnować, żeby dziecko nie wyjmowało kolczyków, żeby się nie zrosło. Mi tak się zrobiło, jak byłam mała. W tym właśnie wieku miałam przebijane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49985027]Odświeżam.
Moja starsza córka niedługo skończy 5 lat. Od kilku miesięcy doprasza się o kolczyki - nawet nie to, że wszystkie dziewczynki mają ![]() ![]() Dlatego teraz rozważam - jako prezent urodzinowy - któraś może mi powiedzieć, na co uwagę zwrócić? przebijałyście starszym dzieciom (starszym - bo jednak u w PL większosć rodziców robi to maluszkom :/ )? Jeszcze kilka miesięcy mam, no ale... chcę wiedzieć ![]() Ja mam tylko jedną radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Konto usunięte
|
Sein, wiem, natomiast na razie na swoim terenie nie znalazłam nikogo, kto mi normalnie przebije :/ nie pojadę na drugi koniec PL by uszy przebijać. Szukam, jeszcze kilka mcy mam do maja
![]() A orientujesz się, jak wygląda przebijanie igłą? Pistoletem znalazłam opcję, że oba uszka jednocześnie - mniejsze ryzyko, że dziecko wyjdzie z 1 przebitym i nie będzie chciało dalej ![]() Jak przebija się igłą małym dzieciom? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Szaja tak szczerze to nie wiem, jak to wygląda. Ale Red Lipstick Monster sprawia wrażenie kogoś, kto się naprawdę zna na swoim fachu (jest piercerką i wizażystką). W dodatku sensownie wyjaśnia, bez niepotrzebnej spiny:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Konto usunięte
|
Hvid, niestety widzę tylko biały kwadrat :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, wstawię zatem link:
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annot ation_1616838483&feature= iv&src_vid=uDK49SrctTU&v= nMdIBv8t3cM I podam nazwę tego filmiku na youtube, na wszelki wypadek: Czy przekłuwanie dzieciom uszu pistoletem jest ok? ★ Red Lipstick Monster ★ Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2015-01-29 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49990542]Sein, wiem, natomiast na razie na swoim terenie nie znalazłam nikogo, kto mi normalnie przebije :/ nie pojadę na drugi koniec PL by uszy przebijać. Szukam, jeszcze kilka mcy mam do maja
![]() A orientujesz się, jak wygląda przebijanie igłą? Pistoletem znalazłam opcję, że oba uszka jednocześnie - mniejsze ryzyko, że dziecko wyjdzie z 1 przebitym i nie będzie chciało dalej ![]() Jak przebija się igłą małym dzieciom?[/QUOTE] Tu znajdziesz wszystkie informacje https://www.youtube.com/watch?v=uDK49SrctTU https://www.youtube.com/watch?v=EK89y7RT_Fk https://www.youtube.com/watch?v=wrhq6atSC18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Konto usunięte
|
Dziękuję, idę oglądać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
A tutaj jak to mniej więcej wygląda
https://www.youtube.com/watch?v=b7IqgKMmfmo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam przebijane igla jakmialam 7 lat. Robila to pielegniarka. saama chcialam.
ogolnie uwazam ze wczesniej nie powinno sie przebijac uszu dzieciom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero jak skończyłam 18 lat mogłam przekłuć sobie uszy
![]() Jeśli będę miała kiedyś córkę to aż tak drastyczna w zakazie nie będę, ale wcześniej niż w gimnazjum nie pozwolę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49990542]Sein, wiem, natomiast na razie na swoim terenie nie znalazłam nikogo, kto mi normalnie przebije :/ nie pojadę na drugi koniec PL by uszy przebijać. Szukam, jeszcze kilka mcy mam do maja
![]() A orientujesz się, jak wygląda przebijanie igłą? Pistoletem znalazłam opcję, że oba uszka jednocześnie - mniejsze ryzyko, że dziecko wyjdzie z 1 przebitym i nie będzie chciało dalej ![]() Jak przebija się igłą małym dzieciom?[/QUOTE] U nas właśnie tak to wyglądało. Oba jednocześnie, znieczulone maścią. Zero płaczu. Fakt, trochę huku mała się wystraszyła. Nikomu nie doradzam bo różne mogą wystąpić objawy po. Każda matka widzi czy dziecku szybko goją się rany, występują częste alergie itd. a to ważne przy przekłuwaniu uszów żeby potem nie było płaczu dziecka i matki. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.