|
|
#721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII
Cytat:
serio nie moglam zapanowac nad swoim cialem moj sie pozniej mnie pytal czy czulam jak mnie po raczce glaskal ja nic procz tego bolu i palenia nie czulam haha jak ja sobie paznokciem od malego palca dziure w dloni zrobilam i dopiero pozniej sue zjarzylam bo pieklo mnie na dloni cos, a moj mi tak noge trzymal ze mialam siniaka - normalnie jego 3 palce, no to na bank czulam, ze on mnid po raczce glaskal... taki byl romantyczny ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ała bo byly wielkie i bolące Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy listopadowe 2018 - cześć VII
Cytat:
Haha ja miałam takie skarpety aż po uda, bo mi było mega zimno i się za nie trzymałam i ciągnęłam nogi do siebie przy partych i położne się śmiały ze mnie ze dobrze to przemyślałam.Pamiętam że cały poród normalnie telepalam się z zimna :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez dews Czas edycji: 2018-11-26 o 16:12 |
|
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#725 |
|
Dolce vita
|
Dzisiaj o 16.10 urodził się Maksymilian. Poród okropny. Długi. Bolesny. Małego zabrali nie mam go ze sobą
7/10. Ale zdrowy tylko napił się za dużo wód a były zielone. Podobnie tylko to. Nie chcą mówić więcej jest na obserwacji.Sn. Miałam oxy.bralam znieczulenie. Byłam obsrana i zarzygana. Na koniec nie miałam siły totalnie przeć. Tatuś nas wspierał bardzo dzielnie. Śmieje się (teraz mogę bo dochodze do siebie), że mały nie mógł znieść wczorajszego odcinka Rolnika ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczorajszy odcinek faktycznie do porzygania ale przez Marka głównie. Jesteś dzielna. Dałaś radę, pewnie mamy będzie tam na obserwacji chwilę i wróci do Ciebie! (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kto jak nie my? A z Maluszkiem będzie ok napewno niedługo się będziecie przytulać ![]() Dziś dzień obfity w maluszki Taga czekamy na wieści ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#728 |
|
Dolce vita
|
Przepraszam nadrobię Was później. vika gratuluję
![]() co z cinnamonat?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edit cinnamonat urodziła też!?? Gratuluję
Edytowane przez Mocny Akcent Czas edycji: 2018-11-26 o 17:15 |
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na tage ![]() (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
|
#730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy małego Maksymiliana!! Gratuluję z całych sił!! ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dziewczyny!!! to jeszcze tylko ja zostalam w dwupaku????
Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze została Agnieszka, która dawno się nie odzywała i nie wiem jak malinkowa, ale wydaje mi się, że ona już rozpakowana.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaa.. moj maly sie nie spieszy
![]() ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
#736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze Taga mogłaby do nas dołączyć! Z Maluszkiem na pewno będzie ok! Najwyżej mu podadzą jakiś antybiotyk i będzie cacy ![]() Zaraz spróbuję opisać poród. Ale aż mi się nie chce do tego wracać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Sie dzis posypaly maluszki ale super dzien! Taga!! Hallo hallo... czekamy na info od Ciebie ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() , Jezu dziewczyny jak dobrze ze mamy to za soba Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, jak odpadl kikut to pepek nadal trzeba przemywac octaniseptem??
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Ja dalej walczę, dlatego się nie odzywam. Pęcherz przebity, oxy już nie podadzą, bo Mały świruje, skurcze jakieś są.. jak do rana nie ruszy, to rsno CC. Proszę o kciuki..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Taga wielkie kciuki !!!!
A ja czekam na tranfyzje krwi , wyniki marne dlatego jak wstaje to brak mi powietrza, kolacze serce . Ma mnie to ppstawic na nogi i licze na to Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#746 | ||
|
Rozeznanie
|
Opis porodu:
No więc cała niedzielę miałam nieregularne skurcze, raczej niebolesne. Po południu odszedł porządny czop. Wieczorem zaczęły robić się bolesne i przez całą noc narastały, po paru godzinach już były ledwo do zniesienia. Regularne zaczęły się ok 3 w nocy, wtedy były średnio co 6 minut. Nie zmrużyłam oka. Postanowiłam obudzić tż i zacząć się zbierać. Musiała teściowa przyjechać do Daniela, chciałam jeszcze coś zjeść itp. Jak chodziłam i coś robiłam to skurcze były nawet co 3 minuty. Jak siedziałam to co 6-7 minut. O 4 wyjechaliśmy z domu. W aucie prawie ustały, ale jak tylko wysiedliśmy to znowu zaczęły mnie atakować. Na porodówce stwierdzili 4 cm, gotową szyjkę i dość wyraźne skurcze. Zostawili mnie na porodówce. Było pusto, więc cała była dla nas była jakaś 5.30. Większość czasu kręciłam się na piłce. Co raz bardziej umieralam z bólu. Po jakieś godzinie było 7 cm. Wtedy też odeszły mi wody. Potem rozwarcie mocno zwolniło, skurcze trochę osłabły (wg ktg, nie wg mnie!). Jakoś o 8.30 był obchód i ordynator zalecił kroplówkę z oksy. Jak tylko podłączyli, od razu 3 skurcze po sobie, rozwarcie pełne i za 5 minut Artur był na świecie przy pierwszym parciu wyszła od razu głowa, a reszta utknęła. Parłam na sucho i położna próbowała "wykręcić" Małego. Jak mi dopiero powiedziano, że ciałko zostało to jedno porządne parcie i wyszedł później rodziłam łożysko, znowu nie wyszło całe, więc znowu łyżeczkowanie. Nie nacięli mnie, ale lekko pękłam. Mam dosłownie 3 małe szwy i praktycznie mogę normalnie siedzieć, co dla mnie jest wręcz niewiarygodne ogólnie położna się na mnie wkurzała, że nie współpracuje, a ja naprawdę nie potrafiłam. Za cholere nie umiałam się rozluźnić, a te badania w trakcie skurczy to ja pierdziele. Kosmos. W efekcie trwało to wszystko dłużej bo jej nie słuchałam. Tż był ciągle, ale bał się odezwać ![]() Ogólnie wydawało mi się, że pamiętam jak to jest, ale jednak zapomniałam. I już nie dam się wrobić w następne dziecko. Przynajmniej nie w poród ![]() Teraz siedzę i karmie Małego. Z tego co widzę to tam nic nie leci narazie, ale mały jest ładnym ssaczkiem i lubi sobie ciumkać a mnie przy tym straaaasznie boli macica!Oo i super nie mieć już brzucha! Ulga nie z tej ziemii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja poszłam za szybko pod prysznic i też tam prawie nie odleciałam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie posikalam octaniseptem. W szpitalu kazali mi normalnie myć wodą tylko dobrze osuszać, a przy zmianie pieluszki co jakiś czas obmywać wacikiem z wodą i osuszać też wacikiem odpadł w 5 dobie chyba, została w środku taka ropa, ale położna mówiła, żeby dalej a obmywać, z tego zrobi się strupek i wyleci i dzisiaj rzeczywiście praktycznie normalny pępek został :p kazali dezynfekiwac dopiero jak skóra zacznie robić się czerwona i będzie jakis stan zapalnyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale sie posypalyscie dzis! Wielkie gratulacje dla kazdej z Was
teraz odpoczywajcie i cieszcie sie maluszkami Taga a dla Ciebie nocne kciuki ![]() U nas nadal ciezko. Dwa pierwsze dni leku na refluks było super a w weekend znowu przeplakany dzis bylam znow z małym u lekarza i zalecila mi diete bezmleczna bo to moze byc nietolerancja białka krowiego. Takze na zegnaj serku i czekoladko ale wole juz nic nie jesc zeby malemu ulzylo i zebysmy w koncu sie wszyscy wyspali ![]() Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
|
#749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

serio nie moglam zapanowac nad swoim cialem 

też ała
7/10. Ale zdrowy tylko napił się za dużo wód a były zielone. Podobnie tylko to. Nie chcą mówić więcej jest na obserwacji.
Dzięki Boże za niego !
kto jak nie my?
napewno niedługo się będziecie przytulać 

. No to dalej zdychalam w samotnosci ... 11:15 przyszedl moj i odrazu poszlismy pod prysznic. I doslownie prawie tam urodzilam , lałam ta wode az wkoncu czuje ze przy skurczu mi dupe rozwala . Dre tego ryja bo boli , az wparowala polozna i pyta jak tam bo jej jeszcze tutak urodze , zawineli mnie na porodowke , odrazu kazala siadac na krzeslo. A ja juz mimowolnie zaczelam przec - szybka akcja dzwonia po lekarza , dzwonia na oddzial noworodkowy ... No i zaczelo sie parcie. Tak jak Lady opisywala dupa pochwa wszystko mnie tam paliło . Uciekalam poloznej przy skurczu darlam sie ze nie dam rady , w myslach mialam juz ze zrobia cesarke - staralam sie bardzo. Lekarz do poloznej tnij ja do poloznej tnij a ona mnie nie naciela ( za co jej teraz dziekuje ) po jakis 7 parciach wyszedl Macius , pękłam i mam 3 szwy , moj stał caly czas obok mnie , proponiwali mu przeciecie pępowiny ale nie chciał 

jeszcze Taga mogłaby do nas dołączyć!
Z Maluszkiem na pewno będzie ok! Najwyżej mu podadzą jakiś antybiotyk i będzie cacy 
ale super dzien!

odpadł w 5 dobie chyba, została w środku taka ropa, ale położna mówiła, żeby dalej a obmywać, z tego zrobi się strupek i wyleci i dzisiaj rzeczywiście praktycznie normalny pępek został :p kazali dezynfekiwac dopiero jak skóra zacznie robić się czerwona i będzie jakis stan zapalny
teraz odpoczywajcie i cieszcie sie maluszkami
dzis bylam znow z małym u lekarza i zalecila mi diete bezmleczna bo to moze byc nietolerancja białka krowiego. Takze na zegnaj serku i czekoladko