![]() |
#721 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2018 cz. 3 :-)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- A tak poważnie to mi ktg zaleciła diabetolog a gin tylko coś napomknął po moich slowach tydzień temu o ktg, więc gdybym sama nie zaczęła o tym mówić, to on pewnie nie widziałby potrzeby. Zresztą tak skomentował że Doppler ważniejszy dla niego jak wspomniałam że po wizycie u niego jadę do szpitala ktg zrobić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat ktg teraz juz raz mialam kiedy jakis miesiac temu pojechalam na ip sprawdzic czy wszystko ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja jedyne mówi np szyjka wysoko, wiec do porodu raczej daleko. Koniec ![]() ![]() Jutro chce usłyszeć ze mam rozwarcie albo że najlepiej już pani rodzi ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Wtajemniczenie
|
Oglądałam właśnie poród bliźniaczy na Youtube jakiejś laski z Anglii chyba. Ryczałam jak głupia. Widziałyście to?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Ja dziś byłam na wizycie. Nic nie zapowiada porodu (szyjka długa, zamknięta, brzuch wysoko). Skurcze mam, nawet miałam podczas usg, ale to chyba typowe przepowiadacze - IMO za mało bolą żeby sie nimi przejmować czy nawet liczyć.
A wg usg młody już 3850-3900, jeszcze prawie tydzień do TP. Jak nie urodzę do terminu to może wtedy skierują na CC, a może nie. Nadal sie łudzę ze urodzę w najbliższych 2-3 dniach, może bym jeszcze dała radę SN. A pózniej juz sie będę bała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Zadomowienie
|
Mamy grudniowe 2018 cz. 3 :-)
Cytat:
No ja mam dzień po Tobie termin i tak samo zdołowała mnie gin dzisiaj - tym brakiem porodu w najbliższych dniach, z tym ze podkreśliła ze szyjka króciutka. A ja naiwna dalej się łudzę, że jednak Mała jej psikusa zrobi i zechce wyjść jeszcze w tym tygodniu ![]() Duży chłopak urósł. A jaki margines błędu u Ciebie wyszedł ? Bo moja 3500g wagi, a błąd 510g. Ja zaraz uciekam na spacer z psami i mężem a potem wygotuję się w wannie godzinę ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Na te „parę godzin później....diametralna zmiana” liczę z całego serca uwierz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
Takie spokojne te wizyty dzis. Bez fajerwerkow. Moze jednak dzieciaki sie zdecyduja na przekor lekarzom 😉
Co do ktg ja mialam do tej pory 3 razy ale tylko ze względu na cukrzyce. Odnośnie porodu przy cukrzycy to początkowo też miałam powiedziane że punkt 39+0 szpital i wywołanie, jak był ten dzień to usłyszałam że ktg i zobaczymy. Jutro idę na kolejne ktg (39+6) i niby ma byc decyzja czy od razu mnie kładą na wywołanie czy jeszcze kilka dni czekamy. Cukry mi już lecą na łeb na szyję mimo zmniejszania insuliny, boję się że łożysko powoli staje się niewydolne a oni sobie żarty robią i będą się zastanawiać...jak mnie jutro nie zostawia w szpitalu to się przukuje do kaloryfera i będę tak długo tam siedziała aż mnie zostawia 😜 Paulinunia, odnośnie wigilii, wiadomo że każdy chyba wolałby być w domu z rodzina, ja akurat nie mam czasem takiego wyboru że względu na zawód, chociaż nie ukrywam że rok temu sama się zdecydowałam na ochotnika na ten dyżur (akurat ja rozpisuje dyżury u nas na klinice) żeby mieć go zaliczonego i przez kilka lat mieć wolne w tym dniu 😉 ale nie wyobrażam sobie mieć żal albo jakoś nieprzyjemnie się do pacjentów odnosić z tego powodu że jestem w pracy w takim dniu. Anię też nie spotkałam się z takim traktowaniem przez nikogo. Ale ludzie są różnie więc potrafię sobie to wyobrazić. |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Tak jeszcze wracajac do tematu wkurzajacego pytania "czy juz rodzisz? " wyobrazcie sobie co będzie u tych z nas ktore urodza przed świętami odnosnie tego co jeść a czego nie jesc na święta
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamaska w sumie tak. Praca to praca. Nawet na oddziale pytaliśmy pielegniarki bo mówimy do niej że najgorzej to trafić w Wigilię a ona mówiła że szkoda wtedy wychodzić z domu ale potem w pracy to już inaczej się o tym myśli ![]() Ale tak czy siak chciałabym żeby mój malec poczekal do terminu ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie nie podają marginesu błędu w gramach, raczej ogólnie mówią ze standardowy to 15%, a w przypadku dużych dzieci nawet 20%. Tak ze u mnie to by było 500-700 g. Dużo:/ Jak jest przeszacowany to cudowanie, a jak niedoszacowany to ups:/ Ale coś musi być wyznacznikiem, wiec przyjmujemy to co wychodzi na usg. Ja tez trochę nieufnie podchodzę do takich „no w tym tygodniu to na pewno nie”. Przecież to sie może szybko zmienić, a i każda kobieta jest inna... Chociaż moja gin raczej pewnie to mówiła. No cóż, czekamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poczekaj na mnie i urodzimy razem ![]() Lola, przykro mi z powodu teścia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
AAAA.. Ja już nie chce; (
Godzinę temu czytałam wizaż i postanowiłam poszczypac sutki. Zasnęłam i obudziło mnie coś mokrego między nogami. Poleciało mi trochę płynnego śluzu z krwią. A teraz od razu mam skurcze co 4 minuty!!!! Uf może to przepowiadacze próbuje zasnąć, a jak się nie uda to wskocze pod prysznic. Spanikowalam i już nie chce; ( Uf napisałam wam to teraz pewnie przejdzie: ) ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Już po prysznicu a te cholery nadal co 4 minuty. Jeszcze trochę i idę coś zjeść i budzę męża chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Juz mam dosc serio. Siedze na pilce i częstotliwość spadła do 6-7 minut, ale bardziej bolą. I weź tu bądź mądry jak piszą że przepowiadacze powinny minąć po zmianie pozycji lub kąpieli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Asioka też mam krzyżowe. Pierwszy poród też miałam same z krzyża.
Mnie aż tak nie bolą. Teraz jak siedzę to straciły na regularnosci (raz co dwie minuty słabsze lub co 6 mocniejsze). Nie wiem czy się kłaść czy jeść czy budzić męża żeby wzywał teściowa do starszaka. Mam już dość. |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze wszyscy śpią ale teściowa mieszka blisko w razie co. Od pół godziny mam co 8 minut. Dziwne że przerwy się wydłużają. Ale boli coraz bardziej.
---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ---------- Asioka jak tam? Ja dalej mam skurcze. Znowu co 4 minuty i bolą konkretnie. Jem śniadanie i gotuję pierś z kurczaka żeby nas miał co jeść jak wróci z porodowki. Ewentualnie jak przejdą to będę odsypiac noc a obiad już będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oho nie mów ze mnie zostawiasz ?? ![]() ![]() ![]() A tak na poważnie to jak tam ? Rozkręciło się coś ? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
Opowiadaj jak u Ciebie ? Jak się czujesz ? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Czekam na przyjęcie do szpitala. Jak mi powiedzą że nic nie ruszyło to kogoś pocwiartuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skurcze dalej łapią ?? Kciuki aby to było to i niedługo Maluszek z Wami będzie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Jakieś skurcze się pisza i mam jakieś rozwarcie ale trafiłam na wredna lekarke i nie chce nic więcej powiedzieć. Jestem przyjęta na odddzial. Czekamy. Mi się już spać chce :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ohoo no to oby sprawnie poszło! ![]() Ale się cieszę! Widzisz, mnie tyle rzeczy „nawiedzało” i cisza, a u Ciebie poszło samo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
O jakie wieści z rana! Trzymam kciuki zeby szybko poszło
![]() Asioka a Ty jak? Ja zbieram się na ktg. Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Mam dopiero luzny palec rozwarcia. Długi dzień przede mną. Na szczęście szyjka miękka
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia na ktg ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Będzie dobrze ![]() Może jednak szybko ruszy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.