![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bydgoskie Panny Młode
wiem, ale nie rzucić welonem? Trochę szkoda...
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
to ja bym wczesniej uprzedzila znajomych i rodzine ze beda oczepiny i ze mezatki beda lapac a na weselu powiedzialabym albo ja albo zespol cos z humorem ze musze rzucic welonem i wiesz ze nie ma panien wiec wszystkie mezatki na parkiet, i ze w sumie to mi obojetnie kto lapie bo ja musze rzucic
![]() ![]()
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
To ja mam już pomysł
![]() Kto złapie welon/bukiet ten się nie rozwiedzie ![]()
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Tak kwiaty zamawialiśmy w kwiaciarni koło rynku w Fordonie - Prestiż się nazywa. Tylko nie wiem czu Wam polecać bo juz na plenerze zaczęły wypadać mi pojedyńcze kwiatki. Oczywiście nie omieszkałam wspomnieć o tym w kwiaciarnii, że tak sie stało, a one na to, że i tak juz nie mogły robić dłuższych kwiatów, bo źle by to wyglądało. Jakoże że wszystko w tym dniu brałam "na miękko" i nie przejmowałam sie niczym nie mam żadnych pretensji. Pewnie to uroki kul. Siostra robiła u nich bukiet to nie było żadnych wpadek, bukiet śliczny.
Apropos kwiaciarnii na Inowrocławskiej słyszałam złe opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Dobre
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Dzięki za info ![]() Mam też kwiaciarke w fordonie, koło sklepu GEEA, ona zawsze robi bukiety dla całej naszej rodziny, na różne okazje i całkiem nieźle jej to wychodzi. Zna nas jeszcze od dziecka, może do niej się przejdę. Coś znajdę na 100% ![]()
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze, że myślałam właśnie o kwiaciarni na Inowrocławskiej, ale skoro mówisz, ze jakieś opinie niezbyt o niej krążą to może niekoniecznie się zdecyduję
![]() Wczoraj zamówiłam tort!!! I o dziwo i ku mojemu własnemu zaskoczeniu wcale nie od Sowy, czy Staropolskiej. W necie natrafiłam na firmę Gusto Decoris. Facet prowadzi cukiernię-pracownię artystyczną. Ma niesamowite wyroby i tylko na indywidualne zamówienie klienta. Oto mój torcik: http://www.gustodecoris.pl/index.php...&kid=2&dzial=1 Będzie miał zamiast białych bordowe różyczki na górze. ![]() Jestem ciekawa jak w smaku, ale opinie ma baaaardzo pozytywne. Zobaczymy ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- zapomniałam dodać, że ten mój nazywa się maroko (w dolnym lewym rogu)...taki szczególik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
oglądałam ich stronkę www już jakiś czas temu. Powiedz mi, jak z cenami u nich?
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Powiem Tobie, że jest w miarę ok. Za kilogram 60 zl, ale to już jest cena ostateczna (nie doliczają dodatkowo za ozdoby, figurkę, dowóz itd) Facet powiedział że na 60 osób wystarcza jakieś 6-7 kg tortu.
Nasz torcik kosztuje 430 zł na gotowo, ale zamówiliśmy już w tej kwocie usługę krojenia tortu w dniu wesela. Pan przyjedzie na umówioną godzinę i wprowadzi swoje dzieło. Po pierwszym nacięciu przez nas on dokończy krojenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak wogóle to napisz coś w temacie smaków tych tortów. Jest z czego wybierać?? jutro też chyba zadzwonię do gościa i zapytam.
![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Zamawiałam tort w Gusto Decoris, ale okazjonalny. Wyszedł bardzo drogo, no ale to powiedzmy nie tyle był tort, co rzeźba. Masa, która okrywa tort jest zabójczo słodka, taki cukrowy glut, w którym wyczuwa się kryształki cukru. Jadłam tort czekoladowy - był bardzo przeciętny no i za słodki.
Zastanawiałam nad tortem ze Staropolskiej, bo jak robiłam rekonesans cenowy,to tam przy 7 piętrowym wychodziło chyba 34zł za kg, ale być może coś się zmieniło. Liczę po 130g tortu na osobę, bo jak brałam różnistych na próbę to każdy kawałek ważył mniej więcej tyle i był taki akurat. Nie wiem tylko jak to się ma w cukierniach z dowozem... Czy to nie jest na terenie miasta gratis? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Agus wygladaliscie cudownie!!! Karolcia ty rowniez w tej czerwieni pieknie wygladasz,wiesz my chyba mamy cos wspolnego -te konwalie i teraz ten czerwony
![]() ![]() wlasnie cofnelam sie kilka stron i przeczytalam wasze nocne rozmowy w toku judith i karolcia hihi i nie moge z tych twoich dni plodnych i eksponowania wdziekow HAHAHA ![]() ![]() Aga OMG gratulejszyn!!!!!!!!!!!!! !!!! Edytowane przez **pysiulka** Czas edycji: 2009-05-15 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
pysiulka, ten czerwony we włosach - rewelacja! Świetnie kontrastuje z jasnymi włosami i oczami (zielone?)
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze, że to co piszesz wydaje mi się dośc dziwne ponieważ dokładnie odwrotnie słyszałam od osób, które zamawiały torty w tej cukierni. A jesli chodzi o ceny w Staropolskiej to chyba się zmieniły od czasu twojego rekonesansu, ponieważ dzwoniłam do nich we wtorek i cena za kilogram to 45 zł, a od piętrowego jeszcze więcej, przy czym za dekrację też dopłacasz. Jak spytałam o dowóz to Pani mi odpowiedziała: oczywiście gratis ale z ciastami (tylko ze ja nie chcę dodatkowych ciast bo w Karczmie Rzym ciasta są juz w cenie wesela) więc baaardzo mnie to zniecheciło i chcialam u Sowy zamówić, ale po spotkaniu z Panem Krzysztofem bezwzględnie zamówiłam tam. Urzekło mnie indywidualne podejscie do klienta i pasja z jaką opowiadał. Co do słodkiej masy: w staropolskij takze będzie ona baaardzo slodka i jak to powiedziałaś glutowata (niestety sa to masy cukrowe z rzelatyną i wszystkie smakuja tak samo)
Co do smaków są to ciasta śmietanowe i mozesz sobie zamówić tort typowy: królewski itd, ale takze inne rodzaje. My mamy karmelowy z bita śmietana i z wiśniami. Dam Wam znać po 18 lipca jak smakował ![]() A pan bedzie kroił, gdyż zamawiamy dosyć "na styk" będzie 60-65 osób i zamawiamy 6-7 kg i boję się że nie starczy jak poszalejemy z porcjami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
To mnie Olciu zaskoczyłaś tą Staropolską. Ja pytałam na początku roku, a teraz pewnie nowy sezon i nowe ceny.
Smakowicie brzmi ten Wasz tort, no i te wiśnie na pewno będą świetnym kontrastem dla całej słodyczy. Ja musiałam wtedy wziąć czekoladowy,bo to był tort w kształcie Murzyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Raczkowanie
|
Dzięki ogromniaste za informacje o torciku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
**pysiulka**
myślę, że taki zdecydowany kolorek lepiej będzie pasował do twojej urody... róż albo wrzos byłby chyba za mdły... wydaje mi się, że jesteś żywiołową osobą i pięknie podkreśla to taka żywa czerwień... witaj karolca w gronie zaściankowych średniowiecnzych kur domowych nie mających żadnego zawodowego dorobku (przecież trzymają nas w ciemnej kuchni - to jak mamy mieć pracę ![]() mam niestety czasem wrażenie, że nie wszyscy dorośli do forum... bo jak masz inne zdanie to od razu polowanie... szkoda, bo przecież nie o to chodzi ![]() dla niewtajemniczonych na jednym z wątków wypowiedziałam się, że jestem generalnie za przyjęciem nazwiska męża, a w uzasadnionych przypadkach za dwuczłonowym, ale nie podoba mi się opcja - każdy ze swoim... i chyba podpadłam tzw. "feministkom" ![]() nie wyrzucajcie mnie tylko czasem ze swojego grona za zaściankowe poglądy ![]()
![]() ![]() Edytowane przez adu84 Czas edycji: 2009-05-15 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś chciałam zachować swoje i mieć łączone (moje jest zabawne i bardzo mi się podoba) ale stwierdziłam, że z łączonym będa same kłopoty, pozatym pojedyńcze to zawsze wygodniej i będę miała nazwisko TZ - co bardzo mnie cieszy ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
bardzo ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
olcia ja bede do nich i tak dzwonic ale orientujesz sie moze czy:
pytanie - czy macie suknie z halkami? moja kolezanka kupuje i pani jej zaspiewala 200pln a w zeszlym roku wiem ze dodawali za free ile wy placicie, bo sie zastanawaiamy czy 200pln to nie za duzo ![]()
![]() Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-05-15 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Judith, moja suknia ma wszytą halkę. Myślę, żę zwykła haleczka też może być dobra... 200 zł
![]() ![]()
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
adu oj tak,generalnie jestem bardzo zywiolowa
![]() ![]() ![]() dzieki dziewczyny ,bede sie wiec chyba trzymac tych czerwonych dodatkow ![]() ![]() co do nazwiska ja tez mam zamiar sie pani TZowska nazywac hihihi ![]() judith myslisz ze potrzebna w ogole ta halka? Edytowane przez **pysiulka** Czas edycji: 2009-05-16 o 00:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, tak nie byłam przekonana co do tego mojego makijażu. Przeglądałam sobie fotki różnych ślubnych pomysłów na forum w wątku o makijażu (są tam naprawdę piękne propozycje) i stwierdziłam, że wkleję swoje zdjęcia po próbnym i zobaczę co napiszą dziewczyny, które znają się w temacie. Nie byłam zaskoczona jak okazało się, że z pośród wielu opinii nie ma żadnej pozytywnej
![]() ![]() Nie żałuję jak narazie, za tydzień mam próbny u innej pani, chyba u tej samej co adu84 i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Myślałam, że włosy będą moim największym problemem, a okazało się, że to makijaż. Zaraz jedziemy z TZ odebrać jego smoking ![]() ![]()
![]() |
#745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do dowozu poza Bydgoszcz to nie wiem, ale sądzę że tak, ale za dopłatą. Jesli chodzi o torty to mają wiele innych opcji u siebie w cukierni, ale pan zaznaczył mi, że zrobi wszystko i nawet zachęca do kreatywności, aby tort był idealnie dla Ciebie dopasowany. Nie zdecydowałam się na Sowę, gdyż znalazłam gusto decoris i Pan swoim podejściem mnie absolutnie przekonał - i tylko dla tego. Poza tym to jest uczeń Sowy i wierzcie mi - złego słowa na niego nie powiedział, wręcz przeciwnie. Najlepiej zobacz, popytaj przelicz i zadecyduj sama ![]() Co do kwestii halki - ja sukienkę wypożyczam w Romantice na Focha i tam jest już w cenie. Koleżanka kupowała rok temu (też w tym salonie) i też była w cenie, ale może to zależy od salonu... ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Jejku dziewczyny ja też mam wątpliwości co do swojej wizażystki, ale 23 maja czyli za tydzień mam próbny makijaż i fryzurkę, więc - sądny dzień. Fajnie że fryzjera mam na 8 rano (tak akurat pasuje) ale przy okazji sprawdzę jak się trzyma tzw próba generalna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
ja dziewczyny miałam dwa próbne makijaze i jestem bardzo zadowolona ,ten drugi jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Ja w piątek parę razy dzwoniłam do tego Pana Krzysztofa z cukierni, ale niestety miał wyłączony tel
![]() ![]() Co do wizażystki to naprawdę mam nadzieję, że ta kolejna będzie ok, to moja ostatnia szansa - jak nie to chyba sama kupię kosmetyki i się pomaluję ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wg mnie nie był zły - ale tylko 1 zdjęcie było, więc nie widać za dużo, ale najważniejsze jest to, że się źle w nim czułaś - zmieniaj, jak najszybciej makijażystkę ![]() madaj monika? czekam niecierpliwie na relację, bo wybrałam ją na podst. strony internetowej, a próbny robię dopiero w lipcu...
![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem po odwiedzinach teściowej
![]() ![]() ![]() I dostaliśmy już prezent. Porcelanowy serwis kawowo-obiadowy. Oczywiście jak mi sie spodobał,, to chciałam odwiedzić jeszcze kilka innych miejsc, ale już mnie zmusiła i jestem zadowolona. Jak tylko weszłyśmy do domu zaczęła wyjmować całość z kartonów a ja szybko robiłam miejsce w szafce ![]() Suknie mam juz odebraną od krawcowej, znacznej różnicy na zdjęciach nie widać, więc nie daję, po prostu lepiej leży. Teraz czas na szukanie bielizny i dodatków ![]() I nie mogę zdecydować się na makijaż, czas już czegoś szukać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.