piękne do wakacji ;))) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-21, 12:08   #721
ikonka86
Rozeznanie

Dot.: piękne do wakacji ;)))

o matko, jestem padnieta!! ale czuje sie o polowe lzejsza i wydaje mi sie ze jestem weselsza po tym wysilku co prawda dopiero teraz jem sniadanko, bo basenik byl o 10... mleczko z musli pyyycha

odchudzanko!

ikonka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 14:25   #722
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że jak na początku utrzymasz te 2,5-3h to później organizm sam się upomni o jedzenie co taki odstęp czasu. Mój się regularnie dopomina teraz ... że głodne, że coś by zjadł, że słodkiego to on nie bardzo, ale serek to jak najbardziej
O tak
Ale mój to się juz rozhulał i się upomina co 1,5 godz( jak w szkole jestem)
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 14:32   #723
basia6413
Przyczajenie

PINGWIN no ale robie takie cwiczenia na brzuc ktore znajdziemy tu na forum i w kazdej gazetce typu shape zeby miec ladny brzuch nazywam je brzuszkami bo sa na brzuch i nei wiele sie roznia od brzuszkow ale wiele z nich to nie brzuszki
no to myslisz ze te wszystkie cwiczenia nic mi nie dadza i ani troche po nich nie schudne i nei poprawie wygladu brzuszka? jesli tak to czemu niby w kazdej takiej gazecie sa te cwiczenia i tam jest napisane ze to cos daje?

"Je sie po to żeby żyć, a nie żyje po to żeby jeść!"
basia6413 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 14:41   #724
pingwin2
Zakorzenienie

Basia to nie do końca tak: są różne drogi do celu: mniej lub bardziej skutecznie
generalnie chodzi o to, ze wkład pracy nie jest proporcjonalny do efektu, bo żeby mieć ładny brzuch trzeba spalić tłuszcz a brzuszki się do tego nie przyczynią
Oczywiście jakiś efekt będzie, bo lepiej robić cokolwiek niż nic
W gazetach pisza różne rzeczy np. 5 kilo w 5 dni, nie można we wszystko wierzyć, piszą o tym co się dobrze sprzedaje

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 16:15   #725
keliope
Przyczajenie

GG do keliope

Eve1983 ja mam silną motywację, bo wesele juz za 66 dni (oczywiście nie moje ) a i tak strasznie ciężko jest mi opanować złe nawyki żywieniowe i trzymac się diety, chociaż wiem,ze to jedyna droga do lepszego wyglądu

a co się tyczy cwiczeń,to narazie nie umię się do nich zmobilizować więc podziwiam te z was,które ćwiczą regularnie
keliope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 18:05   #726
synek1
Raczkowanie

Cool Dot.: piękne do wakacji ;)))

no wlaśnie z tą mobilizacją do tych ćwiczeń ja też mam z tym problem jeszcze jak skakalam na skakance to i do ćwiczeń mialam więkrzy zapal ale teraz przy kontuzji stopy nie skaczęto i ćwiczyć mi się nie chce.Też potrzebuję porządnego kopa na zachęte na początku to córka przypominala mi o ćwiczeniach a teraz to i ona zapomina o tym no i nie ćwiczymy ani ja ani ona,dobrze ze od marca idę na silownię to chociaż dwa razy w tygodniu sobie poćwiczę na sprzęcie
Stary 2007-02-21, 18:06   #727
itrusta
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie...
Powiedzcie czy sciskanie ud butelka cos daje? Chodzi mi o wyszczuplenie ud, glownie wewnetrzenej strony.
itrusta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-21, 22:46   #728
sweet.girl
Zadomowienie

GG do sweet.girl

Dziewczyny... Od jutra biore się za diete... a właściwie od dziś bo już dziś nic nie zjem.... Stwierdziłam że dalej tak nie mozna bo cały czas bede mówiła że od jutra i od jutra.... to przecież tylko jedzenie... nic nam nie zrobi jak go nie zjemy... Tylko trzeba wyćwiczyć silną wole i powiedzieć głośno NIE! No to Dobranoc kochaniutkie...

NIE słodyczom!

Sweet On The Diet
sweet.girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 08:12   #729
basia6413
Przyczajenie

PINGWIN zatem co mi doradzasz? chcialabym zgubic troszke z brzuszka ale najbardziej z ud? z gory dzieki za odp

Stary 2007-02-22, 10:14   #730
pingwin2
Zakorzenienie

Dietę i porządny trening siłowo - interwałowy, czasem aeroby
Poczytaj ten wątek są przykłady jak układać dietę

Stary 2007-02-22, 10:42   #731
Enaffi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweet.girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Od jutra biore się za diete... a właściwie od dziś bo już dziś nic nie zjem.... Stwierdziłam że dalej tak nie mozna bo cały czas bede mówiła że od jutra i od jutra.... to przecież tylko jedzenie... nic nam nie zrobi jak go nie zjemy... Tylko trzeba wyćwiczyć silną wole i powiedzieć głośno NIE! No to Dobranoc kochaniutkie...

NIE słodyczom!

Jestem tez tego zdania od dziś porzadnie biore sie za dietke i ćwiczonka bo jak do tej pory ćwiczyłam ale nie przywiazywałam dużej wagi do jedzenia zwłaszcza po 17 mam taki apetyt że pozeram wiecej niz przez poprzednia cześc dnia no i słodycze wiosna zbliza sie wielkimi krokami !! musze sobie to wbic do glowy i zabrac sie porzadnie za diete i cwiczenia nie chce kolejnego lata spedzić w kompleksach kiedy sie wszyscy swietnie bawią nad wodą na dzień dzisiejszy waże 60kg przy wzroscie 168 nie zalezy mi na wadze zalezy mi na zgubieniu tłuszczyku z brzucha Więc dziewczyny do roboty !musimy byc piekne i zgrabne na lato trzymam za was i za siebie kciuki
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-22, 11:23   #732
itrusta
Zadomowienie

Dokladnie dziewczyny dieta i sport
Bedziemy zgrabne i bedziemy czuly sie swietnie...
Ponawiam swoje pytanie o ta nieszczesna butelke Czy sciskanie butelki miedzy udami cos daje ??
Stary 2007-02-22, 13:47   #733
ikonka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itrusta Pokaż wiadomość
Ponawiam swoje pytanie o ta nieszczesna butelke Czy sciskanie butelki miedzy udami cos daje ??
tego to niestety nie wiem, nie pomoge Ci
natomiast wiem to, ze po wczorajszym basenie czuje wszystkie miesnie!!! uwielbiam to uczucie xD

odchudzanko!

Stary 2007-02-22, 15:39   #734
blaque
Zakorzenienie

Ja od wczoraj nie jem slodyczy.
Postanowilam sobie tak bo mialam kojena motywacje-post.
Oczywiscie mam nadzieje, ze wytrwam a pozniej bd juz miala tak wycwiczona wole, ze pozwole sobie na slodycze ale powiedzmy w weekendy, imprezy itp. i to w malych ilosciach

Pingwin-slyszalam kiedys, ze lody nie tucza tak bardzo. Ze bez zadnych polew itp. nie sa takie 'grozne'. Oczywiscie chodzi mi o porcje a nie o cale opakowanie Algidy; badz takie zwykle galkowe albo z maszyny.

I jeszcze jedno pytanie ktore dotyczy rolmopsów. To sa sledzie zwiniete, a w srodku jest po kawalku papryki marynowanej, ogorka kiszonego i cebulki+odrobina musztardy francuskiej. To wszystko jest w zalewie octowej. Chodzi mi o to czy jest zdrowe? Tak co mozesz mi o tym powiedziec.

Dzieki z gory
Stary 2007-02-22, 16:34   #735
ikonka86
Rozeznanie

blaque mysle ze zdrowe, wkoncu ryby sa zdrowe, tylko ta musztarda... no ale mozna sobie raz na czas pozwolic prawda? jednak najlepiej jezeli wypowiedzialby sie tutaj specjalista

co do lodow, to najlepiej takie wodne... a jak juz sie zrobi samemu np z jogurtu, lub z wody z sokiem to juz wogole cud-miod

odchudzanko!

Stary 2007-02-22, 17:20   #736
Vegetka
Zakorzenienie

blaque u mnie postanowienie odwyku od slodyczy tez nastapil pod wplywem postu ) chociaz raz chce sobie udowodnic ze jestem silniejsza od tych pysznych lakoci
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 17:34   #737
kasiaaa178
Rozeznanie

to i ja sie przylaczam.... nie mam jakos duzo do zrzucenia ale jakby mi ubylo z 5 kg to bym byla taka happy mam nadzieje ze cos podpowiecie hmmm... musze cos zaczac robic zeby nie myslec o jedzeniu ale jak sie spojrze na moj brzuch to od razu trace humor wiec nie bede jadla o!!!
kasiaaa178 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 18:51   #738
ikonka86
Rozeznanie

kasiaaa178 moze zrob diete oczyszczajca? a potem poprostu ogranicz ilosc spozywanego jedzenia w tym slodycze.. no i troche ruchu nie zaszkodzilo nikomu

odchudzanko!

Stary 2007-02-22, 18:55   #739
Gorzałka
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie co to sa te cwiczenia jakies "pump it up" ??
To takie filmy z cwiczeniami prowadzone przez Deane Berry. Mi osobiscie dobrze sie to cwiczy i daje wycisk tak ze po skonczonym leze i kwicze i leje sie ze mnie litrami

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Gorzaka wątróbkę możesz byle nie codziennie
nabiał poza jajkami i twarogiem zawiera niepełnowartościowe białko i nalezy go łączyć z pełnowartościowym, czyli sam jogurt to nie jest posiłek
codziennie nie dalabym rady, nienawidze smrodu podczas przrzadznia , a ktos moze orientuje sie czy watrobke moze mrozic?

Dziewczyny i Pingwinku nam prosbe, zerknijcie na moj jadlospis bo sama nie wiem czy juz jem dobrze czy nie, napisze co zjadlam dzisiaj i co jem zamiennie w inne dni:

sniadanie: 2 tosty z razowca z bialym serem (czasem jem chleb z wedlina, albo bialy ser z jakimis warzywkami)

2snaidanie (w szkole): 2x ciemny chlep z 2plastrami wedliny z piersi z kurczaka, z ogorkiem i salata ( w szkole siedze zazwyczaj sporo godzin, wcinam takie wlasnie kanapki, ewentualnie jesli siedze caly dzien wcinam jeszcze serek wiejski)

obiad: 2x kanapki z tym co wyzej + sledz z cebula (no wlasnie jesli chodzi o sledzie to to ryba wiec zapewne ma bialko ale chyba zalicza sie do tych bardziej tlustych ryb.. co myslicie? jesc, nie jesc?)(pozatym na obiady zjadam: jajecznice, kotlety sojowe, piers z kurczaka, jakas rybka, piers z indyka, wolowina + zawsze jakies warzywka, czasem jakis ciemny ryz, kuskus, albo makaron (stram sie zaby byl pelnoziarnisty).

podwieczorek: jajko + szpinak (to zazwyczaj jest posilek potreningowy wiec staram sie zeby bylo bialko)

kolacja: 100g serka wiejskiego lub tunczyk

Tyle, za wszelka pomoc dziekuje
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-22, 18:58   #740
jolly
Raczkowanie

ja od jutra biorę się porządnie za siebie
dziś się objadłam, delikatnie mówiąc...
ale dośc już z tym, tak dlużej nie będzie !!
muszę zrzucic ok 6kg-minimum 4
ważę 66kg przy wzroscie 1,75...
jolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 21:10   #741
synek1
Raczkowanie

ja pomiędzy udami wolę co innego ściska a nie butelkę
Stary 2007-02-22, 21:23   #742
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ikonka86 Pokaż wiadomość
blaque mysle ze zdrowe, wkoncu ryby sa zdrowe, tylko ta musztarda... no ale mozna sobie raz na czas pozwolic prawda? jednak najlepiej jezeli wypowiedzialby sie tutaj specjalista

co do lodow, to najlepiej takie wodne... a jak juz sie zrobi samemu np z jogurtu, lub z wody z sokiem to juz wogole cud-miod
Ale nie-ta musztarda to tylko troszke bo posmarowany jest nia w srodku sledz. Ale tylko malutko na smaczek
A jak te lody sie robi? Z jogurtu? Nigdy o tym nie slyszalam..
A co do lodow wodnych to nie lubie. Chodzi mi o takie zwyczajne. Smietankowe np.
Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
blaque u mnie postanowienie odwyku od slodyczy tez nastapil pod wplywem postu ) chociaz raz chce sobie udowodnic ze jestem silniejsza od tych pysznych lakoci
Hehe dokladnie mam takie samo postanowienie. Dzisiaj w kuchni lezala otwarta czekolada..Popatrzylam na nia i poszlam dalej.. haha
1 pokusa zaliczona.
Jeszcze 39 dni-czyli w tym jakies 100 pokus?
Stary 2007-02-22, 22:21   #743
synek1
Raczkowanie

Ja też mam postanowienie zero slodyczy i mniej mięsa z mięsem to jakoś sobie poradzę gorzej ze slodyczami to jest mój życiowy problem jak narazie daje rade moja córka mi mówi za każdym razem ze mama ale ty sie odchudzasz i nawet jak bym chciala zjeśc choć maly kawalek czekoladki lub czegoś innego slodkiego to ona mi nie daje - maly chytrus ale to dobrze bo ktoś musi mnie pilnować??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-23, 08:16   #744
ikonka86
Rozeznanie

blaque, poprostu jogurty wstawiasz do lodowki , tyle ze te owocowe posiadaja duzo cukru... moze lepiej wziasc jogurt naturalny i wymieszac z jakas papka owocowa? :P hehehe

Gorzałka - watrobke mozna mrozic

odchudzanko!

Stary 2007-02-23, 09:11   #745
basia6413
Przyczajenie

PINGWIN tylko problem jest ze mna taki ze nie moge przeciazac stawow chodzi tu m.in. o ciezary i najlepiej nie wykonywac cwiczen wymagajacych duzego zginania kolan moze wiec polecisz mi cos?

Stary 2007-02-23, 11:28   #746
Vegetka
Zakorzenienie

dziewczyny juz dodalam to zdjecie wczoraj na zdjecia ktore nas motywuja ale chyba zly watek wybralam no to tu wkleje ) bardzo podobaja mi sie te miesnie (skosne) i sie zastanawiam jakie sa naprawde najlepsze cwiczenia zeby te miesnie byly takie widoczne ?

a tak w ogoloe to juz dzisiaj zaczal sie moj 3 dzien bez slodyczy poczatki sa naprawde ciezkie :)
i wczoraj nie zrobilam callana i jakos tak sie czuje jakbym mniej pocwiczylam a sobie zrobilam wczoraj 8 mim legs ale jakos nie czuje miesni nog tak jak po callanie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg britney34.jpg (26,5 KB, 22 załadowań)
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 11:29   #747
itrusta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gorzałka Pokaż wiadomość
To takie filmy z cwiczeniami prowadzone przez Deane Berry. Mi osobiscie dobrze sie to cwiczy i daje wycisk tak ze po skonczonym leze i kwicze i leje sie ze mnie litrami
Hmm moglabys napisac cos wiecej ?? Skad masz te cwiczenia, na jakie partie ciala, ile one trwaja ...

Kurcze jakie to piekne uczucie byc zmeczonym
Wczoraj bieganie hula hop skakanka i rozciaganie zaliczone Jestem z siebie dumna ....
Stary 2007-02-23, 11:53   #748
sweet.girl
Zadomowienie

GG do sweet.girl

A u mnie waga znowu w gore poszła
Ratunku

Sweet On The Diet
sweet.girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 12:02   #749
Gorzałka
Rozeznanie

Cytat:
Hmm moglabys napisac cos wiecej ?? Skad masz te cwiczenia, na jakie partie ciala, ile one trwaja ...
Sa to w wiekszosci areoby, jest tez tam troche cwiczen na brzuch i pupe i troche rozciagania. Ja mam sciagniete, pozatym z tego co sie orientuje w Polsce nie idzie tego dostac, link: http://www.amazon.co.uk/Pump-Up-Ulti.../dp/B0006O9MWW

Cwiczenia w sumie wszystkie trwaja ponad 1h

A na moj plan dietetyczny nikt nie zerknal?
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 12:27   #750
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorzałka Pokaż wiadomość

codziennie nie dalabym rady, nienawidze smrodu podczas przrzadznia , a ktos moze orientuje sie czy watrobke moze mrozic?

Dziewczyny i Pingwinku nam prosbe, zerknijcie na moj jadlospis bo sama nie wiem czy juz jem dobrze czy nie, napisze co zjadlam dzisiaj i co jem zamiennie w inne dni:

sniadanie: 2 tosty z razowca z bialym serem (czasem jem chleb z wedlina, albo bialy ser z jakimis warzywkami)

2snaidanie (w szkole): 2x ciemny chlep z 2plastrami wedliny z piersi z kurczaka, z ogorkiem i salata ( w szkole siedze zazwyczaj sporo godzin, wcinam takie wlasnie kanapki, ewentualnie jesli siedze caly dzien wcinam jeszcze serek wiejski)

obiad: 2x kanapki z tym co wyzej + sledz z cebula (no wlasnie jesli chodzi o sledzie to to ryba wiec zapewne ma bialko ale chyba zalicza sie do tych bardziej tlustych ryb.. co myslicie? jesc, nie jesc?)(pozatym na obiady zjadam: jajecznice, kotlety sojowe, piers z kurczaka, jakas rybka, piers z indyka, wolowina + zawsze jakies warzywka, czasem jakis ciemny ryz, kuskus, albo makaron (stram sie zaby byl pelnoziarnisty). możesz w porze obiadowej zrezygnować już z ww i jeść tylko białko+warzywa+ NNKT np. łyzeczka oliwy

podwieczorek: jajko + szpinak (to zazwyczaj jest posilek potreningowy wiec staram sie zeby bylo bialko) jajko to nie jest najlepszy wybór: po treningu dobrze jest zjeść ww np. ryż, a jeśli chodzi o białko to powinno to być białko szybkowchłanialne np. chude mięso i ryba

kolacja: 100g serka wiejskiego lub tunczyk

Tyle, za wszelka pomoc dziekuje
Dietak fajna, trochę malo NNKT
śledzie to zdrowa ryba, mają dużo omega3, są rzeczywiście dość tłuste i dlatego nie łącz śledzi z ww, ale jeść je warto

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości