![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
piękne do wakacji ;)))
Ah tak... ;D coś mi się tak wydaje ,że czas sie za siebie wziąść !
Już raz mi się udało zjechać z wagi 70kg na 55 i to dzięki wizażowi ; )) na prawde potrafilyscie mnie tak zmotywowac ,ze przez 6 miesiecy mojego odchudzania nie tknelam slodyczy ! ... ; ))) lecz niestety po wakacjach wróciłam do jakiś 62kg ;/ I szczerze mowiac coraz ciezej jest mi sie wziasc w garsc.Musze znowu przechodzic przez to samo ... no,ale niestety sama sobie zawinilam ;/ TAKŻE TAK ! Ktora sie ze mna odchudza do wakacji ? mamy piękne 6 miesięcy aby osiągnąć swoje cele ; schudnąć,ujędrnić ciało,poprawić kondycje fizyczną ,itp ; )) a założenia,jak założenia ; ) zawsze podobne ZERO białego pieczywa !! , słodycze w minimalnych ilościach (najlepiej rano) ,bo wiem,ze ciezko bedzie sie z nimi calkowicie pozegnac ; ))) a i nasze samopoczucie nie byłoby najlepsze ; ) , ograniczyć tłuszcze itd itd ;D Proponuje wspólne ważenie się zawsze w środy rano (to już u mnie tradycja z poprzedniej diety ;D) przed śniadaniem . Czeka nas naprawde pracowite pół roku ; )))) To jak dziewczynki ;D ktora ze mna ? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: piękne do wakacji ;)))
Ja! Ja!
Tez schudlam sporo i tez dzieki wizazowi ale ostatnio sie zaniedbalam ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro napisze postanowienia co do odchudzania bo teraz ide spac! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja proponuję nie sugerować się wagą, bo - jak widać - nie jest to dobry wskaźnik. Pomierzcie sobie raczej procent tłuszczu i sprawdzajcie wymiary. Piszę to dlatego, że ktoś, kto waży 65 kg przy 178 cm wzrostu raczej nie powinien dążyć do zmniejszenia wagi - to bez sensu.
Poza tym naprawdę odstawienie słodyczy jest podstawą - jeżeli będziecie jeść słodycze i pić napoje gazowane, nawet w bardzo małych ilościach, ale częściej niż raz na 2 tygodnie, to Wasze odchudzanie nie da TRWAŁEGO efektu (bo żeby schudnąć, będziecie ciąć kalorie z właściwych składników, żeby zmieścić w diecie słodycze, więc generalnie, kiedy zaczniecie jeść z powrotem normalnie, złapiecie jojo - za 2-3 lata znów będzie o kilknaście kg za dużo...). Jedzenie rano słodyczy nic nie zmienia, to jakiś mit - jeść je można (jeśli ktoś się nie odchudza i ma gdzieś zdrowe odżywianie ![]() No i proszę mi tu natychiast plan treningowy opracować porządny, bo inaczej wykopię na 'Dietetykę' ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hehe to ja sie zapisuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja naprawde mam z czego zrzucac! I wcale nie wygladam chudo
![]() ![]() ![]() ![]() Chcialabym wrocic do biegania rano, ale ciezko mi sie zmobilizowac ![]() ![]() Midi nie wykopuj nas stad!!! ![]() Ciemka odezwij sie! Bo cos nas malo tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
gorzałka masz racje z tymi slodyczami
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ano nie jest...
![]() Vegetka gratuluje skonczenia A6W ! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Skoro mamy tu doświadczone Wizażanki to ja też sie przyłączam
![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hehe ja zaczynalam 6 chyba z kilkanascie razy :P najdluzej wytrwalam do dwudziestego ktoregos dnia az w koncu sie zawzielam i jak zaczelam tak skonczylam i po miesiacu przerwy znow zaczelam no i wczoraj skonczylam
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
następny watek z serii "wspólne odchudzanie"
dziewczyny mam nadzieję, że zapału starczy Wam na dłużej niż kilka dni i przynajmniej jedna z Was schudnie zyczę powodzenia ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Pingwin nie dołuj
![]() Zapał mam ale nie zawsze udaje mi sie siaść do kompa żeby o tym napisać najczesciej zapominam o takich rzeczach, ale postaram sie być dobrą koleżanką odchudzaczką i pisać w miare regularnie ![]() Amelia siłonie bardzo polecam! Sama chodzilam i strasznie mi sie podobalo, no i byly efekty. Jak tylko bedzie po sesji to smigam znowu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
pingwinku dziekujemy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
no i tak trzymajcie, miejcie przed oczami cel nie droge do niego, bo niestety ta droga jest wyboista i ciężka
![]() kibicuję i trzymam kciuki
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hehe pingwinku heh ja wiem jaka ta droga jest ciezka
![]() ![]()
![]() |
#16 |
BAN stały
|
witam dziewczyny a mi w przeciwieństwie do was nie udaje się ngdy zmotywowac i wytrwam najwyżej 7 dni w moich postanowieniach!
![]() ![]() Dodam iż mój policjant kończy akurat szkolenie w czerwcu i miłobyloby slyszec jakies pozytywne uwagi dotyczące swojego wyglądu!! ![]() tylko ta moja motywacja która jest najwyżej na 1 albo 7 dnia ..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
To i ja się chętnie do was dołączę
![]() ![]() ![]() Mój plan to ograniczenie pieczywa (białego nie jem tak czy siak), zero gazowanych napoi i słodyczy (bez słodyczy jeszcze wytrzymam, gorzej z ciastem, też je będę ograniczać na ile będę w stanie ![]() ![]() ![]() co do ćwiczeń: planuję chodzić dwa razy w tygodniu na basen a w pozostałe dni robić brzuszki i chodzić na steperze. To może obok ważenia się co środę zamieszczałybyśmy wymiary w punktach strategicznych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
POMPONKA a ile masz wzrostu? ja etz mama 10 kg do zrzutu, a waze 63 kg przy 167 cm ...
ceimka na DIETETYCE tez zalozylas taki sam watek... to co jest, dwa naraz watki prowadzimy ? ;-> kopiuje to co napisalam na dietetyce: hej dołączę się i JA ! moja waga 63 kg - zrzucić chcę do wakacji tyle ile się uda (daj Boziu 10 z kg by sie udało ;-), odchudzam sie od listopada (4kg spadło), ale tearz biorę się od nowego roku tak bardziej rygorystycznie i systematycznie ;-d dziewczyny wspierajmy się !!! a do wakacji będziemy super laski
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
A właśnie, zapomniałam napisać wzrostu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
heh ja też mam 165 cm i ważę około 62 kg nawet na wagę boję się wchodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja tez chce !!!
![]() Bardzo sie ciesze , ze taki watek powstal bo chociaz ja zaczelam diete od 01.01 to nie moglam znalezc na wizazu dla siebie miejsca.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja również się zapisuję!
![]() Od wczoraj cwiczę A6W i od dzisiaj skaczę na skakance ![]() Już od dłuższego czasu nie jem słodyczy, ale dokładnie nie wiem od którego i jakby zaczynam liczenie od dzisiaj ![]() Tak jak już gdzieś tam pisałam, rocznikowo mam 14 lat, wzrost ok. 156 cm i waga ok. 47 kg ;] Schudnąc tak może z 2 - 4 kg, sama nie wiem. Bardziej liczy się dla mnie, żeby po pierwsze wyszczuplic brzuch, a po drugie wyszczuplic uda. Jak na razie wierzę w siebie i myślę, że mi się uda ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Pompka niestety nie wróże powodzenia w trwałym traceniu wagi, bo Twoje założenai są błędne już od samego początku:
1. jemy po 18, ostatni białkowy posiłek jemy na 1-2h pzred snem 2. natomiast nie jemy owoców na noc 3. basen to nie jest najlepszy wybór: szybsze i trwalesz efekty przyniesie trening imterwałowy i siłownia Maartynaa w tym wieku odradzam diety, skup się na zdrowym odżywianiu i dużej ilości ruchu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]()
Hmm, w takim razie dzięki za sprostowanie, wprowadzę odpowiednie zmiany w programie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak mówisz, skupiam się na zdrowym odzywianiu i cwiczę ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
pingwinku jaki to jest trening interwałowy ?? hmmm a czy moj plan jest dobry ?? pisałam o nim wyżej "hmmm to ja mam taki plan a6w skonczylam wczoraj ale brzuszek planuje dalej cwiczyc i wykorzystam cwiczenie z a6w numer 3,4 i 6 hmm tylko zastanawiam sie jak to w seriach rozłożyc zaczne juz od 26 powtorzen po 3 serie tylko teraz zastanawiam sie co jaki czas zmieniac powtorzenia albo co 2 tygodnie albo co miesiac. Midi co Ty na to ?? no i 6 razy w tygodniu skakanka i cwiczenie od ewki.mnk na boczki ktore cwicze od dawnaa a od miesiaca systematycznie ) no narazie taki moj maly plan. No i od dzisiaj mam odwyk od slodyczy no i zdrowe jedzenie " ??
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
KOchane... a dla mnie jeszcze się miejsce znajdzie??
U mnie to jest tak, że ja już "zeszłam" z 72 do 50 kilo obecnie, ale chciałabym jeszcze tak ze 2-3 żeby dobrze wyglądać i się czuć, no i ostatnio mi się tak zaniedbało troszkę.... dziś sobie kupiłam hula hop, zabieram sięostro od jutra!! ![]() No i mom problemem jest nadmiar skóry, chcę ujędrnić ciałko, co by w te tytułowe wakacje śmigaćbez skrępowania po plaży.. ech.. sięrozmarzyłam!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A jakie to cwiczenia na boczki? Z chęcią i ja je bym robiła
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
hmm to pozwole sobie wkleic obrazek i opis tego cwiczenia ewki.mnk
![]() Połóż się na boku, nogi wyprostowane. Ręka od strony na której leżysz wyciągnięta do góry, druga ręką z przodu podpierasz się o podłogę. Powoli unoś nogi 20cm nad ziemię (złączone i wyprostowane), wytrzymuj kilka sekund, powolutku opuszczaj. Zrób tak 10 razy na każdym boku, po 3 serie. Efekty po pewnym czasie są widoczne.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
suzuranko
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.