![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy Demeter
Cytat:
![]() Doznań nie zazdroszczę, bo mój żołądek też ostatnio ma wiecznego focha; ale wspomniane przez Ciebie wodorosty przypomniały mi jeszcze jeden zapach Demeter, który bardzo chciałabym poznać - Sushi. --- Do tej pory poznałam 12 zapachów i listy wyglądają następująco: + Linden, Dirt, Salt Air (te trzy mam w poj. 15ml), Earl Grey Tea o Sugar Addict, Honey - Incense, Pipe Tobacco, Holy Smoke ! Rain, Thunderstorm, New Zealand (o - ładne, ale nie moje). (! - warto poznać).
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Zmyłam śmierdzielstwo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Dla mnie największa trauma zapachowa Demeter to Gingerbread
![]() ![]() ![]() Do tej pory poznałam: na czerwono - warto poznać, moje ulubione ! - a fuj! ![]() Salt air - wiatr od morza dmie Ci prosto w twarz...ideał obok Rain i New Zaelnad !sugar et spice -"wyżuta" guma balonowa zmieszana z wonią podstarzałego, spalonego cukru..a fuj + oddech kawoszo-palaczy..z nieumytymi zębami..naprawdę..jak mój pan od historii z podstawówki ![]() tiramisu - a gdzie Tiramisu? ni ma..kawa jakaś zwietrzała i lekko skwaśniała, a % tez ni ma..ja bardzo często robię Tiramisu i równie często zajadam ![]() ![]() !!!gingerbread - kategorycznie odradzam testowanie tego hmm...zapachu!!!..wyobraź cie sobie stary skisły zakwas żytni w którym pływają od dawna nie wyjęte liście magii (lubczyku) - wszystko sobie siedzi w słoiku..i po roku otwieracie słoik..to Gingerbread ...Tak mógłby "wanieć" Obcy w Alienie ![]() new zaeland - smagane wiatrem trawiaste pagórki i..rześkie, chłodne powietrze i niebo nad nami ![]() !cherry blossom - co by nikogo nie obrazić...wypisz wymaluj avonowe kwiatki...płaskie.. jednowymiarowe..sztuczne. .ja kocham kwiaty w naturze a tu ich nie ma:-( zwłaszcza kwiatków wiśni.. dirt - ciekawy..ale nie dla mnie, bardzo wilgotny, bardzo ziemisty...jak pola na wiosnę "opite" deszczem thunderstorm - podobny do dirt ale bardziej ..przestrzenny, ma cos z Rain, ale też dużo z wilgotnej piwnicy w starej kamienicy ![]() pomegranate - bardzo owocowy, bardzo soczysty, wyraźnie czuć gumę balonową typu Huba Buba..ale czy to granat? ![]() orchid - bukiet białych pachnących kwiaciarnianych lilii, woń przypraw, szczypta świetlistego opoponaxu..dla mnie genialne,,ale na dłuższą metę meczące..wyraźnie podobne nuty do Costes Costes i Maczka Kenzo (myslę, że to opoponax) mint julep - najprawdziwsza cudowna gorzka czekolada z wonną miętą - jak z mojego zielnego ogródka - niezwykłe wyczucie w połączeniu tych dwóch nut... laudromat - jak na razie...zero proszku raczej konwaliowo-gardeniowa woda kolońska, którą starsze Panie namiętnie skrapiały chusteczki... lychee - radosny zapach owoców z puszki, po czasie przemienia sie w lychee'owe mydliny ![]() wet garden - dziki, opuszczony ogród, dzikie polne kwiaty..deszczowa wiosna...jak Tajemniczy Ogród "spłakany" deszczem przed przybyciem Mary Lenox..lubie takie dzikie zielsko ![]() ginseng root - wybitnie magiczna i tajemnicza kompozycja..garść świeżo wysuszonej szałwii, garść suchej mięty, gorzkie zioła miażdżone w moździerzu..ze szczypta magii..Dla mnie jak Dungeonns and Dragons ![]() !tiger lily - Rain - zapach powietrza tuz przed burzą...jakby wszystko "bardziej żyło" w tym momencie...jeden z nielicznych ulubionych ![]() green tea - co tu dużo pisać..prawdziwa zielona herbata, taka niesłodzona na szczęście ![]() Mulled cider - winne soczyste jabłka, oprószone świeżo zmielonym cynamonem - jeszcze ciepłe..taka ciepła pachnąca szarlotka gdzie masa jabłek i odrobina ciasta ![]() black russian - aromat rumowy do ciast + coś czekoladopodobnego white russian - aromat rumowy do ciast + aromat waniliowy do ciast ![]() firefly - zapach zgniecionego robaka tak pachną pewne małe robaczki kiedy ..przez przypadek..się je zmiażdży...dokładnie tak..i wilgotna ściana w piwnicy.. pinakolada - czekoladowy likier ![]() heart breaker - Amor amor Cacharel po prostu be my valentine - taki poprawiacz humoru kiedy ma sie ochotę na coś lekkie, łatwe i przyjemnie owocowe ![]() ![]() lilly on the valley - konwalia to może jest..ale już taka więdnąca i mało pachnąca..jak te małe bukieciki przedawane na deptakach - nie pierwszej świezości.. cotton candy - cukierki AlpenLiebe truskawkowe posypane wiórkami kokosowymi Chocolate Covered Cherries - Słodki, słodki, dla mnie za mdlący - tak pachną pralinki gdy długo długo leżą i pokrywają sie taka biała powłoczką ze starości..przebijają się trochę te wiśnie..ale one są takie jakby kandyzowane..nasączone duża ilością cukru..z tym wszechobecnym aromatem rumowym.. ![]() funeral home - frezje, frezje i jeszcze raz frezje..stojące w chłodni..az czuć zapach wody w której stoją.. Reszta jutro..ufff snow violet chamomillea tea grapefruit tea iris apple blossom holy smoke bulgarian rose incense linden
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, ![]() Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2008-04-08 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I pomyśleć, że nad Gingerbread myślałam ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
przyszły do mnie pierwsze Demeterki
![]() Salt Air - zdecydowanie morskie powietrze, jednoczesnie mokre i słoneczne, wiejące z watrem prosto w wtarz ( bialego jelenia nie stwierdzono ![]() Funeral Home - chyba moj ulubiony, białe kwaty ale nie w wazonie czy w nie daj bog w ogrodzie; biale kwaty w kostnicy wokoł otwartej trumny z nieboszczykiem - im dłuzej "rozkłada sie " na skórze tym bardziej czuc zapach wnetrza kostnicy Thunderstorm - nie oamietam, wczoraj uderzył mnie w noc jak piorun ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maju - widzisz, ja widać wybredna jestem, bo poznałam jakieś 20 zapachów Demeter i o żadnym nie mogę powiedzieć, żeby mnie zafascynował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Ostatnio naszło nas z Mężem na oglądnięcie kolekcji Alienów...i ten Gingerbread niejako dopełnił całości
![]() Sabbath..ja nie muszę chyba pisać z kim ciągle Cię kojarzę? Od pierwszego momentu, kiedy zobaczyłam Cię w avatarze...jako żywo przed oczami mi stoisz ![]() Testowałam dziś Fireplace. (Lietuvo ![]() Edit: juz wiem co mi przypomina po pewnym czasie!!! taki "udomowiony" Zagorsk!(mój ukochany)....ale dodatkowo z taką nutą "słonej słodyczy"..A trwałość zadziwiająca!!! Z typu Demeterowych "dymków" - na razie najpiękniejszy..
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, ![]() Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2008-04-11 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rain chyba nie dla mnie. Wilgotna demeterowa nuta podbita jest w nim ozonem, który na mnie pachnie jak ogórkomelon. Czyli Eau par Kenzo. W pierwszej chwili Rain zachwyca świdrującym w nosie zapachem powietrza TUŻ przed deszczem, w drugiej jest to Kenzo, a w trzeciej nie ma już nic. Wet Garden - wilgotniejsza i bardziej żywa wersja Funeral Home. Oba zapachy na tak! Ten pierwszy rozważam nawet w wersji balsamu do ciała - może w tej postaci byłby trwalszy. Bo balsamować się Domem Pogrzebowym, to raczej nie dla mnie ![]() Grass - love at first sniff. Świeża trawa spod kosiarki, z czymś metalicznym w tle - ostrza tejże kosiarki? Ale po jakimś czasie robi się jakiś taki... Do dalszych testów. Fig Leaf - po stokroć tak! Na zapach ten zwrócił mi uwagę małżonek - wielbiciel fig, ale zapachowy analfabeta, podczas którejś wycieczki do Włoch. Gdy przechodziliśmy pod jakimś figowcem, zaczął rozprawiać, że właśnie zapach drzewa figowego i liści figowych kojarzy mu się z dzieciństwem spędzanym w tym kraju. A ja kojarzyłam tylko zapach owocu figi, który skądinąd jest genialny. Od tej pory wwąchiwałam się w każde mijane drzewo figowe, i faktycznie: nie zauważałam tego zapachu, ale gdyby go we Włoszech zabrakło, czułabym, że coś jest nie tak. Demeterowy Fig Leaf zamówiłam właśnie dla ukochanego, który teraz zlewa się nim od stóp do głów. A nie jest to zapach typowo męski, więc tym większe brawa dla Demeter za wierność zapachową wobec oryginału i siłę przekonywania. Szkoda tylko, że zapach tradycyjnie nietrwały i wietrzeje zaraz po wyjściu z domu. Jakoś nie widzę TŻa smarującego się figowym balsamem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Holy Smoke - jak dla mnie ani holy, ani smoke. ale skoro ktoś tak nazwał ten zapach, postanowiłam odnaleźć w nim ten klimat.
nim go poznałam, w mojej wyobraźni był to zapach chłodnego gotyckiego kościoła, kamiennych posadzek - suchy, zimny i dostojny. po otwarciu butelki okazało się jednak, że buchnęło w mój nos ciepło podszyte czymś kwaśnym - nijak nie pasujące do moich wyobrażeń. Holy Smoke to bardziej stara, mała, zakurzona kapliczka w upalny dzień - więcej tu butwiejącego drewna niż kadzidła. na mojej skórze zapach zrobił mi potwornego psikusa - całe ciepło uleciało, pozostało to kwaśne coś, co podczas wąchania z butelki kryło się daleko w tle. na mnie to coś wylazło na pierwszy plan i prawie wywróciło mi żołądek na lewą stronę. "widzę" ten zapach w kolorze zgniłozielono-brązowym, a to nie jest zdecydowanie mój ulubiony kolor ![]() Baby Powder - wg mnie ten zapach bardzo wiernie oddaje atmosferę wieczornej kąpieli niemowlęcia - tak zawsze pachniała kuchnia, gdzie ciocia kąpała moje małe kuzynki. zapach jest rozkosznie ciepły, pastelowy. bardziej kojarzy mi się z zapachem jakiejś oliwki niż pudru, ale zdecydowanie baby ![]() szkoda, że nie mam w otoczeniu żadnego malucha, któremu mogłabym obwąchać kosmetyczkę - mam wrażenie, że już czułam ten zapach w jakimś dziecięcym kosmetyku, a z pewnością nie jest to Hipp (chyba, że reszta kosmetyków pachnie inaczej niż oliwka, której namiętnie używam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj odebrałam paczuszkę z demeterowymi próbkami od Narnijki
![]() Mulled Cider-Cudowny!Cała koperta nim pachniała mimo że siedział szczelnie zamkniętym.Piękne,dojrzał e ale lekko kwaśne szare renety zapieczone z odrobiną cukru i hojną porcją cynamonu.Niezwykle intensywny,wyrazisty i jak najbardziej do noszenia.Tak sugestywny,że aż ślinka cieknie.Muszę go mieć,następnym razem biorę ![]() Tiramisu-Bardzo przyjemny.Jest kawa,kakao,biszkopty nasączone rumem oraz serowo-mleczna masa. New Zeland-Mój pierwszy zielono-mokry Demeter jakiego miałam okazję wąchać.Rzeczywiście kojarzy mi się z krajobrazem z ekranizacji książek Tolkiena.Jest zielono-mokro-ziemny.Czuję mokrą,żyzną ziemię,korzonki,polne rośliny i wilgotne świeże powietrze trochę jak po deszczu.Magiczny,dla mnie nie do noszenia globalnie ale do wąchania wspaniały Sugar and Spice-Mniam!Połączenie przypraw takich jak cynamon,gałka muszkatołowa,imbir,odrobi na pieprzu z cukrem i wanilią.Trochę pachnie jak guma Big Red.Żywy,pikantny słodziak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Witam Was Dziewczyny.
Z uporem maniaka przekopałam się przez wątek szukając wiadomości na temat słynnych Demeterków. Wiele o nich przeczytałam, uzyskałam kilka cennych informacji na ich temat, jednak chciałabym "konkretów. Byłabym wdzięczna za informacje od Dziewczyn, które używały zapachów: cukierkowych, lizakowych, o zapachu, gumy balonowej, waty cukrowej, ciasteczek, waniliowych, arbzowych, melonowych, malinowych i granatu. Co mnie szczególnie interesuje to autentycznośc bądź "sztucznosc" tych zapachów, intensywnośc, to czy są wyczuwalne przez otoczenie oraz trwałosc. Oczywiscie nie spodziewam sie jakiejs oszałamiającej trwałosci, ale czy czuc je swobodnie na przykład po 2 godzinach?? Niestety nie znam osobiście nikogo kto uzywałby tych wód i nie mam kogo się poradzic. Pomimo, ze wody nie sa drogie to nie chciałabym wyrzucac pieniędzy w błoto, chcę kupic wodę po to by jej uzywac, a nie po to by stała na półce. Ufam Waszym opiniom Dziewczyny, jesli podpowiecie mi troszkę to moze bedzie mi łatwiej podjąc decyzję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
A czy sa jakies typowo meskie zapachy Demeter? Natknalem sie na allegro na sprzedawczynie, ktora sprzedaje probki jak i pelnowymiarowe flakony. Najbardziej ciekawia mnie zapachy takie jak Rain czy Thunderstorm.
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale niech pomyślę - z próbek dostępnych u allegrowicza Paschalis może: Leather, Pipe Tobacco (wg mnie niezbyt piękny, sądzę że This Is Not a Pipe byłoby ciekawsze, ale nie widziałam na Allegro), Espresso, Black Pepper, Holy Smoke? Większość zapachów Demeter, także Rain i Thunderstorm to wg mnie unisexy; wszystko zależy od tego czy Twój nos i skóra je polubi.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co wyczytałam rozumiem, że zapachy Demeter nie są podrabiane?
Czy się mylę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Dobrze, że mam juz drugą buteleczkę New Zealand, a trzecia w drodze. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Pochlebia mi to, że przypominam Ci Aliena. ![]() ![]() Cytat:
Kolejny zapach, który odbieramy tak samo. ![]() Cytat:
Jeśli chcesz coś dla siebie wybrać, najlepiej poczytaj opisy i zadaj sam sobie pytanie: "Czy chcę tak pachnieć?". Jeśli odpowiedź jest twierdząca - testuj. A tym, czy zapach jest męski, czy nie się nie przejmuj. Na Tobie będzie męski. ![]() ![]() Wiem, co mówię, bo sama używam zapachów "oflagowanych" jako męskie i nikt nigdy nie podejrzewał mnie o to, że coś jest nie tak z moimi perfumami. Wiesz dlaczego? Bo na mnie każdy zapach jest kobiecy. Tak samo na Tobie każdy będzie męski.
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Wiec sprobuje odzwyczaic sie od takiego stwierdzenia
![]() ![]()
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sabbath...no nie ![]() ![]() Nie Aliena! ![]() ![]() Ja kupiłam ostatnio armię strzykawek i igieł - niestraszne mi już przelewanie ![]() ![]() A w temacie: Grass - połączenie świeżości Rain i zieloności z New Zaeland bez ziemistości ![]()
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, ![]() Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2008-04-14 o 09:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Konto usunięte
|
Mogę zapytac, ile wychodzi cena dużej flaszki (30ml) z opłatami już? (czyli końcowa cena) ![]() Apropo wód- nieźle mnie nastraszyli tutaj. Jak dla mnie waniliowe maślane ciastko wcale nie jest "fuj" itd ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Ale fajne.Zawsze mi się oczy świecą jak widzę tyle malutkich buteleczek
![]() Widzę,że kształty buteleczek nie są przypisane do zapachu(tj okrągły czy kwadratowy) ja mam Grapfruit Tea w okrągłym a na foto widzę kwadratową.Muszą te kształty chyba dobierać losowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
No właśnie ja dostalam np Rain i Mulled Cider w takich zaokrąglonych flakonikach a te prostopadłościenne bardziej mi sie podobają
![]()
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Mnie też,ale akurat trafiło mi się tak,ze 4/6 buteleczek jest okrągłych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Demeter
Kto zna te zapachy?
Frozen Margarita Licorice Parsley Pinapple Quince Sour Apple Lolipop Redhead in bed Watermelon lolipop ![]()
![]() |
#746 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny gdzie jest lepszy "szarlotkowy" (cynamon jadalny) zapach? W Mulled Cider czy Apple Pie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
W apple pie jest malutko cynamonu,szczypta dosłownie.
Na mój nos jest tam więcej proszku do pieczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Konto usunięte
|
Ajć
![]() ![]() ![]() Myslałam, że prędzej ten będzie takim, jakiego szukam (opis na KWC) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;7259803]Ajć
![]() ![]() ![]() Myslałam, że prędzej ten będzie takim, jakiego szukam (opis na KWC) ![]() ![]() Mulled Cider to najbardziej szarlotkowa szarlotka jaką mogła wąchać w perfumach ![]() ![]() Nie znam Apple Pie-a bardzom ciekawa-może ktoś poratuje próbką? ![]()
![]() |
#750 |
Konto usunięte
|
Narnijkar dziękuję
![]() ![]() Przy kolejnej wypłacie chyba zacznę na nią polować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.