|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Można wiedzieć ile taka pokrzywa kosztuje??? ;]
#724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
The Pink Power Mołderajtor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie sypana wychodziłaby drożej od torebkowanej, biorąc pod uwagę te najtańsze wersje ![]() 30 torebek-1,50 paczka sypanej-(nie pamiętam wagi)-2,50 , obydwie starczałyby na około miesiąc
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
No to ja tez się przyłączam!! Dzisiaj kupuję pokrzywę. A o włoski bardzo dbam,myje je szamponem z czarnej rzepy firmy EVA, nafta raz w tyg. i olejek i nie piję czarnej herbaty tylko zieloną-pyyszna!!!
Pozdrawiam! Będe pisać o swoje obserwacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Dobrze działa też picie skrzypu i zielonej herbaty. I przeczytaj cały wątek- bo ważne jest robienie przerw w piciu ziółek
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj kilka linków na temat powyższych herbatek : Zielona herbata : http://www.faceci.com.pl/subskrypcja26.html Rumianek : http://zielnik.herbs2000.com/ziola/rumianek.htm Skrzyp polny : http://www.ziola.parapsycholog.com.p...zyp_polny.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
ojjj kusicie do tej plukanki kusicie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja pokrzywke pije od ponad dwócg tygodni i musz eprzyznac z ewidz esporą róznice..nie wiem czy to działąnie samej pokrzywy, ale na pewno poprwiłą mi sie troszke cera.. słyszałąm z ejeszcze dobre jest picie bratku na cere skrzyp polny te zjest dobry na włosy... pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Witamy nowe PPijaczki!
Mi się właśnie parzy drugi kubek dzisiaj ![]()
#734 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze dziś nie piłam, teraz kubol zielonej przede mną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie popijam pokrzywe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
The Pink Power Mołderajtor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Ja piję pokrzywę juz od pieciu tygodni (przy kazdym myciu robię płukankę, czyli mniej wiecej co 2-3 dni) i moje włosy ostatnio zaczęły wypadac w zastraszającym tempie. Przy przeczesaniu ich ręką zawsze kilka (a czasem nawet kilkanascie) mi wypada. Czy belissa moze miec cos z tym wspolnego? nie przesadziłam z iloscią witamin? (ostatnio brałam po pol tabletki dziennie, bo już nie wiem, gdzie szukac winowajcy...).
Choc z drugiej strony może to dobry objaw? moze stare i słabe cebulki są wypierane przez nową, lepszą generację? Swoją drogą zaczęłam pić bratka, ale nie wiem czy on może mieć cos z tym wspolnego - ta masowa emigracja włosów zaczęła się jeszcze przez nim. Ech... wspomozcie radą... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() Mam do Was pytanko, bo widzę, że odnośnie ziół, to eksperci tu są ;p: Jakie ziółka nawilżą skórę głowy?Ostatnio w niektórych miejscach skóry głowy pojawia się drobny łupież- myślę, że potrzeba nawilżenia. Wcześnie saszetka Nizoralu, i było po problemie. Może jakaś płukanka? Zawsze stosuję odżywkę po myciu + 2x w tyg. maski na włoski. A tak w ogole, to jestem z tych "suchych" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Isme, poczytaj sobie tutaj : http://www.zdrowystyl-web.com/zdrowysty/200705/?pg=39
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
hihi dzięki Hula_hula
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
dzięki dzięki dziewczyny
![]() A zapomniałam dodać ze często choruje więc dużo witamin jem... plusze itd.;p |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Madziu, mogłabyś jednak zadać sobie troszkę trudu i przeczytać wątek. Nie po to dziewczyny piszą przez 25 stron tyle informacji, żeby potem każdej nowicjuszce to wszystko podać jak na tacy.
![]() Nie wiem czy inne Członkinie PP się ze mną zgodzą, ale ja tam już powoli tracę cierpliwość ![]() No, ale jeszcze raz napiszę : 1) pokrzywę pijemy 3-4 miesiące, potem robimy miesięczną przerwę 2) jeśli już pijemy pokrzywę należy odstawić wszelkie tabletki witaminowe. Po pierwsze to chemia, po drugie można przedobrzyć. (przytoczyłam słowa kokuryu ![]() 3) co do mieszania ziół to chyba wszystko jedno, nie wiem dokładnie, ale ja np. piję zieloną herbatę i pokrzywę głównie, niektóre z nas piją pokrzywę + skrzyp polny, kombinacji jest dużo, musisz przystosować to pod swoje oczekiwania. I proszę o czytanie całego wątku, aby nie powielały się ciągle te same pytania. Dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuję i przepraszam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zależy co ile myjesz włosy. Ja stosuję płukanki co drugie mycie, na początku stosowania można nawet przy każdym myciu.
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczęłam poszukiwania kubka z przykrywką do zaparzania
![]() ![]()
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, właśnie patrzyłam dzisiaj na takim stoisku i mieli za 40 zł (nie jakiś rewelacyjny)...Mam wrażenie, że to dużo, chyba, że się mylę... ![]() Ale wpadł mi w oko taki czajniczek do zaparzania, który stoi na kubku, nie wiem jak to opisać, ale był bardzo ładny ![]() ![]()
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Ja w takim sklepie wypatrzyłam dzbanuszek, który stawia się na odpowiedniej podstawce z podgrzewaczem. Jak sa goście, mozna zaparzyc herbatę czy kawe, zapalic podgrzewacz i cały czas jest gorący napój.
Ewentualnie poszukaj w supermarketach typu Auchan, ja tam często widuje rózne kubeczki i inne takie pierdólki... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.