![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
strippi winietki w tym roku ?
![]() ![]() ![]() My dziś idziemy na spotkanie z zaprzyjaźnionym księdzem. Ponoć się bardzo ucieszył, żę go prosimy by udzielił nam ślubu, porozmawiamy z nim i już będę miała wszytskie przygotowania wstępne gotowe, jeszce tylko umowy z fotografem i kamerzystą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
HMmmmm.... A tak w ógóle to kiedy poszłyscie załatwiać wszystko do koscioła? Tzn tak pierwszy raz , żeby wszystko omówic? Nie wiem jak wy ale ja strasznie nie mam ochoty na nauki przedmałżeńskie. Mó przyszły mąż też nie.... Co do fotografa to znaleźlismy paru ciekawych w Łodzi, a kamerzysta - stwierdziliśmy, że szkoda na to tyle kasy i poprosiliśmy jednego z gości (który kiedyś kręcił śluby, komunie i podobne wydarzenia) aby zamiast prezentu nakręcił nam film. Taki nie za długii myślę, że 2 h to maksimum, zresztą sama nigdy nie lubiłam takich nagrań oglądać, więc jakoś psecjalnie mi nie zależy. Mam jeszcze gorący apel do dziewczyn, które wychodza za mundurowych : jak wymysliliście sprawę "współtowarzyszy TŻ" ? W niektórych jest tradycja, że zaprasza się na poprawiny i bez osób towarzyszących, ale byłabym wdzięczna gdyby może jeśli któraś miała to już zaplanowane i przemyslane - podzieliła się tym ze mną. Pozdrawiam Kochane! ![]()
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
My właśnie dziś idziemy p[iwerwszy raz [ale generalnie wiem że jest to o wiele za wcześnie - chociaż lepiej iść wcześniej z uwagi na nauki przedmałżeńskie - które w niektórych miastach sa organizowane kilka razy w roku]
Co do mundurowych, pierwsze słyszę by zapraszać współpracowników[towarzyszy] na wesele, nie mówiąc o poprawinach. ładnie to oni mają wygląac w kościele i robić szpaler przed Kościołem po ceremonii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
do koscioła poszlismy z TZ juz na koniec stycznia
![]() ![]() a co do nauk. to my mielismy kurs przyspiesony . tylko 3 spotkania po 3 godzionki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
wizytówki na stół z imionami i nazwiskami gości. sluza do ustawienia na stołach weselnych, zeby każdy wiedział gdzie ma usiąść i babcia nie siedziała koło młodziezy.zakreciłam ale mam nadzieje ze zrozumiałas
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa. to już wiem. tez takie chce (tylko nie wiedziałam ze tak się to nazywa). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
bozzz a myslalam ze tylko ja jestem taka doprzodu (wiekszosc znajomych pol roku przed slubem zaczynala cos robic.. a potem wychodzilo srednio) a tu widze ze wiele z was ma sporo rzeczy zaplanowanych...
kurcze tak milo sie wszytko planuje... az sie niemoge doczekac slubu (8i9 sierpien 2009) my juz zarezerwowalismy sale fotografa i kamerzyste teraz szukamy zespolu... powiedzcie mi czy w tym roku jest cos co lepiej bylo by rowniez zalatwic bo juz mi wszystko sie miesza... ogladacie moze juz sukienki.. bo ja sie niemoge oprzec i co chwile cos przegladam... ![]() buziaki aaa i kosciol tez juz ''zaklepalismy'' a kiedy na nauki.. juz w tym roku czy spokojnie w przyszlym?
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my planujemy zacząć chodzić na nauki w drugiej połowei roku, żeby mieć z głowy. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
To ja się czuję zacofana. Wszyscy wokół mi mówią, że jeszcze mnóstwo czasu...
![]() Tylko ż eja nie planuje fotografów, zespołów, kamerzystów, samochodu z przybraniem itd. To w sumei co mam załatwiac. A sukienkę wymyślam sama i bede szyć na miare. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
No chyba tak.
Już dawno z TZtem postanowiliśmy, ze nei robimy imprezy pod ciocie-babcie, tlyko pod siebie. I poniewaz ma to byc elegancki obiad na 15 osób, to nie uważam że gustownym byłoby pojawienie się w suknie wielkości bezy. raczej coś skromniejszego. |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo swietny pomysl.. musze to zaproponowac narzeczonemu.. bedzie juz z glowy ![]() no czyli niejestem jedyna wariatka jak to mowily kolezanki ktore nieplanuja slubu... bo wiecie co czasem odnosilam wrazenie ze ludzi postrzegaja nas jak wariatów bo poltora roku wczesniej zarezerwowalismy sale.. bo szukamy zespolu.. a przeciez jesli sie chce miec ten zespol a nie jakis pierwszy z brzegu to chyba lepiej wczesniej.. to samo dotyczy kazdej innej rzeczy.... hmm dlatego niech se mysla co chca ![]() a sukienki bede nadal ogladac a co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
a masz juz jakąś propozycję co do sukienki??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cześć. Ale macie tempo. Jeden dzień człowiek nie zajrzy i już ma czytania na cay dzień. Ale stęskniłam się, przywiązałam się do Was.
Cały wtorek łaziliśmy z Tz po kamerzystach. Cena ok. 800 zł, z tym, że jeden pan mówił, ze jest droższa kamera tzw. standingcam(czy jakoś tak) wiecie może jak to wygląda w praktyce? Dostaliśmy kilka nagrań, mam zamiar je obejrzeć przez weekend. Co do zdjęć. W jednym studiu (tym które ma cudne fotki) sesja w studiu kosztuje 350 zł za 12 zdjęć + 20 zł każde następne. Jeden z kamerzystów zaproponował nam swojego kolegę, który robi fotografie reportażowe. Dostaje się na płycie ileś tam zdjęć, które można wywołać (ślub, wesele, plener) + taki pokaz slajdów na DVD (oj jak to nazwać) - strasznie mi się spodobało. Dziewczyny, a Wy ile płacicie za zdjęcia? Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
ja mam zdjęcia za 1200zł , ale w tym jest tak: reportaż, 2 razy plener (czyli w dzien slubu i innego dnia), kosciół, wesele (całe), prezentacja na DVD z podkładem, zdjecia na płytce ok 700 zdjęć, album z wywołanymi zdjęciami.
My nie chcielismy zdjęc ze studia, bo dla mnoe to takie sztuczne, lepszy jest plener ![]() aha i jeszcze gratis daja nam jakis kalendarz albo cos innego, co sobie wybierzemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
A propos imion dla dzieci to śmiać mi się chce,bo mój tż chce mieć strasznie syna(chyba jak większość facetów),tylko jakoś tak wychodzi,że jak wymyśla imiona co cały czas żeńskie i nabijam się z niego,że nie może znaleść żadnego męskiego imienia i pewnie będzie miał same córki
![]()
#739 |
Zakorzenienie
|
Jak mi milo, ze Ci sie podoba moje imie
![]() ![]() I fajnie, ze podoba nam sie to samo imie dla chlopca ![]()
#740 |
Zakorzenienie
|
My tez jakos dla synka nie możemy wybrac ładnego imiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do "wspoltowarzyszy" to pojecia nie mam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tam sukni za bardzo nie ogladam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
My za kamerzyste płacimy 1200 a za fotografa 1800, mamy cały dzień od przygotowań do tortu i sesje w dniu innym niż ślub
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
My płacimy 2750zł za kamerzyste i fotografa, w tym cały dzień w plenrze, fotoksiążka, i teledysk-zwiastun
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
My tez będziemy mieli teledysk, ale taki na poczatku i taki z pleneru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jeszcze sie nie trafilo, by ktos wygral, chocby 5-tke. ![]() ![]()
![]() |
#749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o fotografa to jesteśmy napalenia na gościa z tej samej firmy co kamerzysta. Podał nam orientacyjne ceny za 150 zdjęć z przygotowań, kościoła, pleneru i zdjęć grupowych z gośćmi + duży album z wybranymi 40 zdjęciami miałby kosztować 500 zł. Po weekendzie chcemy się spotkać z tą firmą i zobaczyć zdjęcia i filmy, a potem zdecydujemy czy ostatecznie się na nich zdecydujemy. Oczywiście jeśli będziemy chcieli więcej zdjęć to cena wzrośnie. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
150 zdjęć w sumie?? to troszkę mało chyba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.