|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
i właśnie dlatego (mimo, że to śliczne imiona) nie chcemy tak nazwać dzieci.
|
|
|
|
#692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no Moja Droga chyba cie bardzo polubię hehe ze wzgledu na to jedno imię(ja właśnie mam na imię Eliza-bardzo lubie swoje imie i jestem wdzieczna rodzicom że nie dali mi jakiegoś oklepanego ) ,a tak wogóle mamy podobne gusta co do imion; moje typy dla dziewczynki to Laura ,Sara,Ola a dla chłopca:Benjamin,Patryk ... zreszta nawazniejsze żeby było zdrowe a imie zdaży sie wybraćsorki ,ale cos za dużo uzyłam słowa "imię"w poprzednim poście
NASZE ZARĘCZYNY 12.07.2007r. NASZ ŚLUB 4.07.2009r. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-03-12 o 20:25 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mnie zadziałała magia "Romea i Julii", bo wybrałam sobie na bierzmowaniu to imię (Julia oczywiście, nie Romeo ) .
|
|
|
|
|
#694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, żeby poprosić gości zeby zamiast kwiatów podarowali nam książki, ale w sumie nie wiem co na to Tż bo jeszcze z nim o tym nie rozmawiałam. Oczywiście, że mamy Jak będzie chłopiec to damy mu na imię Dawid Uwielbiam to imię, od zawsze mi się podoba. Inne męskie imiona, które nam się podobają to Mateusz, Kacper lub Mikołaj.Jeśli chodzi o dziewczynki to obstawiamy, że będzie Hania, albo Olga. Sama zawsze chciałam mieć na imię Olga, pamiętam jak miałam pretensje do rodziców, że mnie tak nie nazwali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no raczej od razu po ślubie nie będziemy się starać, chcemy żeby pierwsze dziecko urodziło się +- 2 lata po ślubie. Ale jak będzie wcześniej to też będzie super ![]() Witamy
|
|||
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
witam kolejne panny mlode
![]() co do imion dla dzieci, to TZ synowi chcialby nadac imie Kacper. Z tym ze powoli sie wycofuje, bo jemu mlodszemu rodzonemu bratu urodzil sie syn i dali mu imie Cacper (siedza z dziewczyna w Anglii i dlatego pisane przez C; jesli maly odziedziczyl geny po tatusiu to bedzie mial odstajace uszy ). No i kreci nosem, bo w rodzinie bedzie dwoch chlopcow Kacprow. Ja mu na to, ze w jego rodzinie zadne z dzieci tego imienia miec nie ma i czemu mialby tego imienia nie nadac, to raz a dwa jego bratanek to Cacper a nie Kacper. Poza tym swego czasu w kazdej rodzinie byl Andrzej i jakos nie bylo problemu. (moj tato i ojciec TZ to Andrzeje )Noo i jakos go przekonalam. Mnie osobiscie podoba sie Szymon, Piotr, Pawel, Lukasz. ![]() TZ dziewczynce chce nadac imie Gabrysia. Mi sie podoba Dorotka
|
#696 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nasz synek będzie miał na imię Kubuś, ale nie mam imienia dla dziewczynki, kiedyś podobała mi się Maja. Pewnie zanim dzieci się urodzą, to zmienimy kilka razy zdanie Ale KUbuś na bank będzie![]() Cytat:
Ale fajnie by było dopiero jak po ślubie będziemy mieli własny kąt.
|
|||
|
|
|
#697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Kuba w moim przypadku to napewno nie ze wzgledu na serial.Poprostu malo jest nie oklepanych ladnych imion meskich,ktore nie kojarza mi sie z piecioma kolegami z podstawowki |
|
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
Witaj
.Dziewczynki, ale Wy pędzicie z tymi nowymi tematami . Jak tak dalej pójdzie to za chwilę będziemy rozmawiać o tym, co będziemy robić na emeryturze .Co do dzieci... Ja chciałabym mieć od razu bliźniaki . Ale w mojej rodzinie ich nie było, u narzeczonego również . Dziecko kiedy będzie to będzie, ale raczej nie od razu po ślubie. Ja jestem jeszcze nieprzekonana do tego pomysłu... Jeśli będzie dziewczynka to może wybierzemy jedno z tych imion: Alicja, Natalia, Hanna, Zofia, Emilia. Jesli będzie chłopiec - Michał, Tomasz, Jakub...Rozpadało się u mnie okropnie . Wcinam sobie prazoną kukurydze i zastanawiam się, jak bardzo jest tucząca . Zaraz jednak pójdę pojeździć na rowerze i sumienie mi się uspokoi .
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe panny młode
![]() Co do imion dzieci to jeszcze nad tym nie myśleliśmy, chłopcon chcieliśmy dać imiona po jednym z dwóch dziedkóe - Staś i Antek ale tak na prawdę to różnie może być, a co do dziewczynek to nie chcę, żadnej Julki, Zuzi itp... Za dużo już tego chodzi po świecie... W maju będę świadkową na ślubie i właśnie poszukuję sukienki. Może wy mi coś doradzicie... Na razie mam takie trzy pomysły. Tylko niestety tej zelonej sukieki nie ma w żadnym sklepie (niby napisali, że to MANGO ) |
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
annfas ta zielona sukienka jest naprawde super
![]() A co do tematu dzieci- chcialabym zeby pojawily sie jakos 2 lata po slubie, no ale co bedzie to bedzie A jesli chodzi o imiona to jeszcze tego dokladnie nie dyskutowalismy. Jedyne co nym bardzo chciala- zeby imiona byly w polskiej i niemieckiej wersji tak samo pisane, np. dla dziewczynki Barbara mi sie podoba a dla chlopca moze Daniel?
|
|
|
|
#701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A co do sukienki, to podoba mi się ta zielona (ostatnio mam jakiś głod zielonego , kupiłam sobie pierwsza w życiu zielona bluzeczkę i uwielbiam ją) i ta czerwona z tymi wiązaniami na plecach. Sukienka, w której pozuje chyba Edyta Herbuś raczej nie przypadła mi do gustu. Ale to tylko moja opinia.Zerknij na tę stronę. Może coś Ci się spodoba .http://www.eddyk.com/index2.html
|
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodz o pierwsza sukienke to sliczny ma tyl .. szkoda ze nie wiadomo jak wyglada przod ![]() druga sukienka bardzo mi sie podoba ostatnia ... osobiscie nie podoba mi sie zielony kolor wiec jakos nie jestem do niej przekonana no chyba ze byla by w innym kolorku
|
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
ta zielona kosztuje 210 przynajmniej tak napisali w gazecie no ale co z tego jak jej nigdzie nie ma...
wklejam przody czerwonych sukienek na tym pierwszym babeczka jakoś dziwnie się schyliła i chyba dlatego się tak nie bardzo układa. te dwie sukienki wiem gdzie mniej więcej mogę dostać. |
|
|
|
#705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam młodszego brata (o 5 lat) i też rodzice pozwolili mi wybrać dla niego imię i wybralam mu Tomuś (podobal mi sie wtedy taki tomek nic ze starszy jakies 10 lat ale fajny byl i przystojny ) brat tez zadowolony z imienia ale raczej dla dzidziusia to wymyslimy inne - nie bedziemy dublowacCytat:
Cytat:
ja bym jednak wolala najpierw synka a tak 2 latka pozniej coreczke, ale zobaczymy jak to sie potoczy Ja bym chciala coreczkę nazwać Patrycja albo Aleksandra wczesniej myslalam o Nadii ale Tżtowi nie przypadlo do gustu Dla synka jeszcze nic konkretnego nie wymyslilam zreszta i tak pewnie bede czesto zmieniac zdanie bedac w ciazy, wiec nie wiadomo na czym stanie ![]() nas na razie jakoś nie ciagnie strasznie do dzieci myślę, że tak z 5 lat po ślubie blizej mojej 30 najpierw chcemy sie soba nacieszyc i w ogole nioo ale zobaczymy jak to sie wszystko ulozy ![]() witaj Cytat:
|
||||
|
|
|
#706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niektóre tematy już się powtórzyły. Ja się cieszę, że mamy o czym dyskutować, przynajmniej coś się dzieje, nagadamy się teraz, bo potem tuż przed ślubem to nie będziemy miały za dużo czasu, będziemy latać i załatwiać ostatnie sprawy.Cytat:
PS sama mam tak na imię![]() Najbardziej mi się podoba ta pierwsza, czerwona, fajny ma krój |
||
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
ja prawdzie dzieci nie planuję, ale jak już pytacie to bnapiszę jakie mi się podobają dla dziewczynki Hania (nie Hanna tylko Hania)
a dla chłopaka Filipchciaż musze się przyznać, że ostatnio tak myślałam, że bez dziecka to dziwnie nam będzie, no ale jak już bym się zdecydowałą to 32-35 lat, wiem, że mój TZ chce
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Annfas, co do sukienek, to wybrałabym przód sukienki nr 1, a tył sukienki nr 2
sukience, którą miała na sobie Edyta Herbuś, szczególnie podoba mi się materiał |
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Może w poniedziałek wyciągnę mamę albo TŻ na zakupy do centrum mody
przynajmniej będę miała sukienkę z głowy Buty już mam, jeśli będą pasowały do kukienki Edit: Ta pierwsza sukienka własnie najbardziej mi się podoba ze względu na tył. I wiem, że szyją jeszcze czarne i śliwkowe |
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
sorki za zamieszanie, ale po przeczytaniu opinii na internecie stwierdzilam, ze chyba faktycznie ta pracownia to nic dobrego i lepiej dać troche więcej kasy a się nie denerwowac i miec suknie taka jaka się chce
dlatego kasuje tego posta
Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2008-03-12 o 22:05 |
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
SAMBAdiJANEIRO, u mnie na Targach Ślubnych w Rybniku też był jakiś przedstawiciel tej firmy i mówił mi dokładnie to samo, co Ty napisałaś, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć... Coś to za pięknie wygląda...
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wogóle mam mieszane uczucia co do szycia sukni ślubnej...
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym na tej stronce, tak naprawdę żadna suknia mnie nie zachwyca... A Wam coś się podoba?
|
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
hm..też raczej żadna tych sukienek mi się nie podoba, pozatym bałabym się żeby taka sukienka nie była trochę tandetna, bo za 800zł to raczej nie będzie uszyta z jakiejś dobrej gatunkowo tkaniny, oczywiście może się mylę
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm niooo w sumie tez mnie to troche dziwi ze taka cena
ale jak już będę szukać to nie zaszkodzi sprawdzic po pierwsze dla mnie atutem jest to, że są tam też gotowe sukienki, które można przymierzyć i w ogole poogladać jak są odszyte i w ogole - to daje jakieś pojecie o tym czy się znaja na rzeczy, bo osobiscie bym sie bala powierzyc szycie sukni jakiejs krawcowej jesli bym nie widziala wczesniej jakiejs sukienki ktora uszyla hmm szczerze mowiac to ogladajac te suknie stwierdzilam ze wiekszosc z nich jest na jedno kopyto ale ja wlasnie chce coś w tym stylu gorsetowatego także może by się coś tam dla mnie znalazlo
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Cena tych sukienek faktycznie aż podejrzana, no ale może w rzeczywistości te sukienki dobrze wyglądają. Fakt, że właściwie są bardzo do siebie podobne, prawie ten sam styl. Większość mi się nie podoba, zauważyłam, że sukienki nawet na modelce źle leżą, nie dopasowali ich dobrze. Może jedną lub dwie w miarę ładną bym wybrała, ale najpierw musiałabym ją zobaczyć dokładnie, a dopiero potem zlecić szycie
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, właśnie z ciekawości chcialam sobie sprawdzic czy sa jakieś opinie na internecie o tej pracowni i okazalo się, że to temat rzeka
sa oczywiscie dobre opinie też, ale mimo wszystko przewazaja te zle dlatego skasuje moze tego posta nioo tez mi się wydawalo ze te modelki jakieś takie "grube" nie to co na innych stronach ale myslalam ze po prostu jakies grubsze a nie szkieletorki
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
O jakie sukienki chodzi?
Nie w temacie jestem.
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
buziaki dziewczyny
![]() na dzien dobry ja wlasnie lece do pracy a po pracy ide do kolezanki i bedziemy robic winietki ona dla siebie i ja dla siebie ona wychodzi za maz 27 czerwca 2009 czyli 3 tyg przede mna :d hehe
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

.
Inne imiona dla chłopca,które nam się podobają to Mikołaj i Kacper.A dla dziewczynki: Laura,Oliwia,Eliza,Gabrys ia.Dla dziewczynki łatwiej by było wybrać,ale wróżka kiedyś powiedziała,że pierwszy będzie chłopiec
Chcielibyśmy mieć dwójkę,bo sama jestem jedynaczką i wydaje mi się,że z rodzeństwem jednak trochę raźniej
ale nie trace nadziei i mysle, ze juz niedlugo koos znajdziemy
Poza tym swego czasu w kazdej rodzinie byl Andrzej i jakos nie bylo problemu. (moj tato i ojciec TZ to Andrzeje