Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-24, 18:29   #721
mini8700
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Hey laseczki
Wczoraj założyłam górę, co wam ukazałam, a dziś udałam się po odebranie szyny na dół Nie wiem, czy któraś z was jest leczona takimś czymś, ale u mnie na wiosce to totalna nowość hehe
Szyna i pudełeczko do tego kosztowało mnie tylko :250 zł
Po 4 miesiącach noszenia góry, też dostane szynę na górę i dodatkowo sylikon na noc
Mam identyczna, kocham ja dzieki niej mi juz tak nie strzela w stawie
Kosztowala mnie 150zl jakies 3 lata temu.
Ale musze Cie zmartwic ze nie bedzie tak pieknie wygladala caly czas, moja juz nawet nie jest przezroczysta tylko taka pozolkla niefajna. Ale w sumie po takim czasie dlugim.
A po co ja nabylas? Tez masz jakies problemy ze stawem?

obrona 8 lipca

mini8700 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 18:34   #722
mini8700
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
ja mysle ze nie ma co panikowac zreszta pierwsza wizyta jest po okolo 1,5 -2 mscy i wydaje mi sie ze nie ma co rezygnowac z zakladania zreszta w razie w tam tez cie lekarz przyjmie
tak myslisz? Dziekuje
Chce zalozyc zeby szybciej zdjac
Ale skoro tak trzeba czesto myc zeby to na kazdym postoju na stacje ze szczoteczka bede chodzic Bo jade autokarem 29godzin...Bedzie zebiasta wyprawa
EDIT: jeszcze sie nie nauczylam wielocytowac wiec przepraszam za post pod postem...

obrona 8 lipca

mini8700 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 18:36   #723
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Ortka kazała mi ją nosić aby trochę rozluźnić dolne zęby, bo mam na nich od tyłu podklejony juz drucik I aby zaczęły już trochę pracować, gdyż tylko na 4 miechy mam założona górę, a potem na nia też będzie szynka i muszą już współgrać do tego czasu Mi powiedziała, że dzięki niej zęby będą tak samo stały i nie będą się juz przemieszczać - jestem po wyrwaniu dwóch ósemek - i powinna mi starczyć na dwa lata

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 19:01   #724
smv
Zakorzenienie

a moja orto takie pudełeczko daje za free
co do szyny to taka sie tez daje jak sie za bardzo zagryza zeby w nocy zeby nie scierac ich, moj wujas takie ma brat mu robil

kasiek siiiczne te butki! ach sama bym takie chciala cud miód i orzeszkI:P
skarpedziani piekne;P cudaśne

a mnie juz zebale nie bola w ogole..
Stary 2008-04-24, 19:06   #725
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

A witam witam! Nie wiem jeszcze co z tym niklem ale dzieki za odpowiedzi No przemogłam sie dodaje zdjęcia moich krzywulców. Błagam niech ktoś napisze że ma gorzej Myślę że drugie zdjęcie obrazuje wszystko. Za lewą jedynką widać trójkę z zameczkiem który powinien był połączony gumeczką z szóstkę ale niestety gumeczka spadła parę dni temu. Lewa czwórka jest przekrzywiona o ok. 90stopni. Prawa trójka już wyszła. Od wczoraj mam jeszcze separacje na prawej 6(zdjęcie było robione przedwczoraj). Na dole ząbki niczym dachówki nachodzą na siebie Szóstki nie ma bo kość zanikała czy coś nie wiem dokładnie. To tyle od poniedziałku będzie tylko lepiej:jupi :

ps. zdjęcia troche przyduże ale nie wiem jak zmniejszyć taki sam problem mam na Naszej Klasie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (172,8 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (97,1 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.JPG (160,8 KB, 50 załadowań)
Stary 2008-04-24, 19:16   #726
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Jezusiu co ty masz za zęba na podniebieniu ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2008-04-24, 19:28   #727
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Lewego kła Tam mu się wyrosło z drobną pomocą oczywiście. W miarę noszenia aparatu będzie wchodzi na odpowiednie miejsce. Taka przynajmniej mam nadzieje. Mam tylko nadzieje ze nie bedziesz miec koszmarów po tym co zobaczyłaś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-24, 19:34   #728
88Ekaterina88
Zakorzenienie

nie martw się - miałam gorzej hehe
Każda wada jest poważna, teraz się śmieję, bo 5 lat temu miałam tak wąską szczenkę, a do tego jeszcze krzywulce, że poezja. Teraz to tylko korekta, więc przede mną krótka droga, ale przed tobą lekko wydłużona Życzę cierpliwości i wytrwałości, nie ukrywam, że będzie bolało, ale trzeba przeżyc to aby zobaczyć efekt końcowy A powiem z własnej autopsji, że uczucie zaraz po ściągnięciu aparatu jest - bezcenne

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2008-04-24, 19:52   #729
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeCiAq88 Pokaż wiadomość
A witam witam! Nie wiem jeszcze co z tym niklem ale dzieki za odpowiedzi No przemogłam sie dodaje zdjęcia moich krzywulców. Błagam niech ktoś napisze że ma gorzej Myślę że drugie zdjęcie obrazuje wszystko. Za lewą jedynką widać trójkę z zameczkiem który powinien był połączony gumeczką z szóstkę ale niestety gumeczka spadła parę dni temu. Lewa czwórka jest przekrzywiona o ok. 90stopni. Prawa trójka już wyszła. Od wczoraj mam jeszcze separacje na prawej 6(zdjęcie było robione przedwczoraj). Na dole ząbki niczym dachówki nachodzą na siebie Szóstki nie ma bo kość zanikała czy coś nie wiem dokładnie. To tyle od poniedziałku będzie tylko lepiej:jupi :

ps. zdjęcia troche przyduże ale nie wiem jak zmniejszyć taki sam problem mam na Naszej Klasie
masz podobne zabki jak moja kolezanka tylko szkoda, ze ona nic z nimi nie robi a dla ciebie brawa sie naleza
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 20:03   #730
Bibibulka
Raczkowanie

BeCIAq88 mam podobny problem.Moja gorna trojka siedzi sobie w podniebieniu tuz za dwojka i pcha ja do przodu.Tez mam nadzieje ze sama sobie wyjdzie w przeznaczone dla niej miejsce Musimy byc dobrej mysli...

06.03.2008

Gubię kilogramy:

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Bibibulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 20:07   #731
bejbii
Rozeznanie

GG do bejbii

BeCIAq88 - miałam to samo !!
Zmieniłam raz dentystkę i mi powiedziała, że mam melcznego zęba i w podniebieniu siedzi 3... wymacała to.
Poszłam do ortdonty (miałam wtedy... hmm... 15 lat) i ściągali mi tą 3, a mleczaka wyrwali.
Teraz mam swoją 3 na miejscu, trwało to trochę, ale było warto.
Aparatu nie mam, bo wtedy nie było mnie stać i wyrosłam z refundowania leczenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-24, 20:23   #732
Bibibulka
Raczkowanie

A tu chcialam Wam przedstawic moje straszne zebiska z rusztowaniem....troszke podzolklym.Ale juz zamowilam sobie nowe kolorowe gumeczki w sklepie internetowym i jakby co bede zmieniac sobie sama
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zabki.jpg (42,2 KB, 103 załadowań)

06.03.2008

Gubię kilogramy:

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Bibibulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 21:00   #733
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
masz podobne zabki jak moja kolezanka tylko szkoda, ze ona nic z nimi nie robi a dla ciebie brawa sie naleza
e tam brawa od razu człowiek zdesperowany i tyle

Cytat:
BeCIAq88 - miałam to samo !!
Zmieniłam raz dentystkę i mi powiedziała, że mam melcznego zęba i w podniebieniu siedzi 3... wymacała to.
Poszłam do ortdonty (miałam wtedy... hmm... 15 lat) i ściągali mi tą 3, a mleczaka wyrwali.
Teraz mam swoją 3 na miejscu, trwało to trochę, ale było warto.
Aparatu nie mam, bo wtedy nie było mnie stać i wyrosłam z refundowania leczenia.
To jak Ci ją ściągnęli jak nie miałaś aparatu?Ruchomym:confused : ? Jeśli tak to jestem pełna podziwu

Cytat:
BeCIAq88 mam podobny problem.Moja gorna trojka siedzi sobie w podniebieniu tuz za dwojka i pcha ja do przodu.Tez mam nadzieje ze sama sobie wyjdzie w przeznaczone dla niej miejsce Musimy byc dobrej mysli...
Jak pcha dwójkę to znaczy że idzie i pewnie wyjdzie tylko żeby Ci jakos nie skrzywiła tej dwójki albo coś Ale w sumie czemu miałaby skrzywić?? Cza być dobrej myśli jak sama napisałaś

Cytat:
nie martw się - miałam gorzej hehe
Każda wada jest poważna, teraz się śmieję, bo 5 lat temu miałam tak wąską szczenkę, a do tego jeszcze krzywulce, że poezja. Teraz to tylko korekta, więc przede mną krótka droga, ale przed tobą lekko wydłużona Życzę cierpliwości i wytrwałości, nie ukrywam, że będzie bolało, ale trzeba przeżyc to aby zobaczyć efekt końcowy A powiem z własnej autopsji, że uczucie zaraz po ściągnięciu aparatu jest - bezcenne
lekko wydłużona to lekko powiedzane nie oszukujmy się. Ale skoro miałaś gorzej i powalił Cię widok wyprostowanych ząbków to moja wiara w możliwości tego cudeńka jeszcze wzrosła Dzięki i mam nadzieje że ani cierpliwość ani wytrwałość nie opuszczą mnie ani żadnej innej zdesperowanej
Stary 2008-04-24, 21:09   #734
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Beciaq88 - u mnie trwało to 3 lata, po czym po dwóch latach przerwy znowu założyłam bo głupia byłam i nie wytrzymałam wtedy jeszcze te kilka miechów Ale człowiek uczy się na błędach i teraz korzysta ze wszystkich możliwości Wszystkie damy radę, aż ten wątek przestanie istnieć hehe

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2008-04-24, 21:31   #735
gramma
Zadomowienie

Wita kolejna aparatka. Dziś założyłam góny łuk I mam pytanie: już dziś z dwóch zamków z jednego "rogu" zsunęła się gumka. Jak ją podczepić? Do orto mam dość daleko i nie chciałabym specjalnie z dwiema gumkami jechać. Próbowałam tak po prostu naciągnąć, ale nie chce się o nic zaczepić
gramma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-24, 21:37   #736
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gramma Pokaż wiadomość
Wita kolejna aparatka. Dziś założyłam góny łuk I mam pytanie: już dziś z dwóch zamków z jednego "rogu" zsunęła się gumka. Jak ją podczepić? Do orto mam dość daleko i nie chciałabym specjalnie z dwiema gumkami jechać. Próbowałam tak po prostu naciągnąć, ale nie chce się o nic zaczepić
a moze orto sam/a nie zaczepil/a tych gumek i tak ma byc? ja mam czesto tak, ze orto mi nie zaklada dokladnie wszystkich gumek wiec lepiej nie probuj nic bo mozesz popsuc cos
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 21:42   #737
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
a moze orto sam/a nie zaczepil/a tych gumek i tak ma byc? ja mam czesto tak, ze orto mi nie zaklada dokladnie wszystkich gumek wiec lepiej nie probuj nic bo mozesz popsuc cos
No właśnie żałuję że od razu po założeniu nie spojrzałam w lustro żeby zapamiętać. Od kiedy zobaczyłam, że w tych kilku miejscach nie są zaczepione boję się że odpadną np. przy myciu. Jest w ogóle możliwość żeby gumka się odczepiła w trakcie mycia zębów? Jest jakiś specjalny sposób mycia, żeby nie uszkodzić tej całej konstrukcji? Ehh czuję się zielona jak moje gumki
Stary 2008-04-24, 21:50   #738
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bejbii Pokaż wiadomość
jestem zainteresowana bardzo bym prosiła o namiary na nią.
A często masz takie wizyty u niej?
Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
emeczka możesz powiedzieć jak się nazywa twoja orto, bo całkiem prawdopodobne, że chodzimy do tej samej

Wklejam obiecane zdjęcia (reszta fotek dostępna w blogu) :

(ps. przypominam o konkursie - do wygrania indeksy )
chodzę do dr Kustrzyckiej przyjmuje w Stomatologii bez Bólu, a we Wrocku u siebie w domku wizyty mam co miesiąc, trzeba sobie wcześniej rezerwować terminy, bo ma sporo pacjentów (rejestracja z ok 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem ). i co goniu? ta sama?

dzisiaj mnie wymęczyła orto... tak podkręconych zebów chyba nie miałam. kolorki mam te same co ostatnio, bo niespecjalnie chciało mi się myśleć nad wyborem nowych. zęby mnie zrobiły w konia, mój zapadnięty dolny łuk postanowił się nie ruszać z miejsca, więc powyginała drut w chińskie osiem i teraz umieram. Dodatkową atrakcją są dwie ligatury na dolnej trójce, żeby na pewno mnie bolała przez następny tydzień przynajmniej góra nie robi problemów i wszystko się ładnie zsuwa (czas w końcu pozbyć się dziury po wyrwanej piątce...) ehh chyba jednak termin ściągnięcia troszkę się przesunie, mam nadzieję że nie będę przechodziła takiej gehenny jak kasiek... jutro będą fotki

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 21:59   #739
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Lewego kła Tam mu się wyrosło z drobną pomocą oczywiście. W miarę noszenia aparatu będzie wchodzi na odpowiednie miejsce. Taka przynajmniej mam nadzieje. Mam tylko nadzieje ze nie bedziesz miec koszmarów po tym co zobaczyłaś
Oooo! Ja miałam podobnie! Tylko, że mi dentystka wymacała trójkę z przodu, na samej górze, prawie w nosie. Były tam obie, położone dodatkowo poziomo Dzieciak wtedy byłam, a ortodontka (oklaski!) zrobiła to RUCHOMYM aparatem. Potem jak już ząbki zeszły na dół, olałam aparat (jak to dziecko). No a teraz dojrzałam w końcu do tego, żeby je poukładać!

Cytat:
No właśnie żałuję że od razu po założeniu nie spojrzałam w lustro żeby zapamiętać. Od kiedy zobaczyłam, że w tych kilku miejscach nie są zaczepione boję się że odpadną np. przy myciu. Jest w ogóle możliwość żeby gumka się odczepiła w trakcie mycia zębów? Jest jakiś specjalny sposób mycia, żeby nie uszkodzić tej całej konstrukcji? Ehh czuję się zielona jak moje gumki
Myj miękką szczoteczką, a jak się bardzo boisz, to nawet samym płynem. Po kilku dniach się przyzwyczaisz i będziesz śmigać szczotą

kasiek: przez Ciebie kupiłam właśnie buty na allegro wrrrrr

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-24, 22:10   #740
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
Myj miękką szczoteczką, a jak się bardzo boisz, to nawet samym płynem. Po kilku dniach się przyzwyczaisz i będziesz śmigać szczotą
Ja mogę już teraz śmigać szczotą Specjalnie kupiłam miękką, tylko nie wiem czy nic nie uszkodzę w ten sposób. Skoro mówisz, że można śmiało, to od jutra będę przezwyciężać obawy
Stary 2008-04-25, 05:46   #741
smv
Zakorzenienie

sprobuj wsuwką zalozyc te gumki, no ale warunke jest taki ze orto nie mogla zalozyc gumki bo byla za malo rozcagnieta.
ja u siebie raz zalozylam sobie bo byla na 3 platkach a na 4 juz nie wiec suip siup po 3 dniach mialam na obu;l)

beciaq wow!!!
w necie widzialam podobne zdjecie jakie ty masz...super ze sie za to wzielas teraz bedziesz miec zabki jak kryształki)

emeczka wrocila wreszcie znalazla dla nas czas czesc piekna! heh...to czekamy na zdjecia

ja na all sie boje zamawiac...butow oczywiscie.

ale piekna pogoda sie szykuje jade rano do tzta a potem na praktyki, kory i łikend;D

Milego dnia kobitki!
Stary 2008-04-25, 06:37   #742
kliwia
Zakorzenienie

Becia ta różowa gumka, ma być zachaczona o wypustę na tej trójce na podneibiueniu ? spróbuj sama założyć, nie powinnaś mieć problemu.

DO zm,neijszania fotek, ściągnij sobie jakiś darmowy p program do obróbki fotek. {ACDsee czy coś takiego] i potem wybioerasz fotkę i masz w narzędziach "resize"

Chyba, że masz na kompie MS ofiice picture menager, czasami8 do Nero [program z nagrywarką] jest też coś dołączone.
Jak klikniesz prawym na plik graficzny -> wybierzesz 'otwórz za pomocą..' to co się pokazuje? jakie programiki? W standardzie powinien być Paint i podgląd obrazów windows.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 06:47   #743
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Becia ta różowa gumka, ma być zachaczona o wypustę na tej trójce na podneibiueniu ? spróbuj sama założyć, nie powinnaś mieć problemu.
Wiesz byłam u Orto we środę i ona sama miała z tym problem Nie z założeniem tylko żeby ta gumeczka nie spadała. Zamek już jest pod takim kątem że się nie da. Próbowała mi to przywiązać jaki drucikiem ale i tak spadała :/ Jak będzie mi zakładać aparat to przeklei ten zameczek odpowiednio Co do zdjęć to dzięki za info ale i tak czuje że brat się będzie musiał tym zająć bo ja jestem ciemna w takich sprawach
Stary 2008-04-25, 06:52   #744
kliwia
Zakorzenienie

Na pewno masz coś do zmniejszania zdjęć skoro brat też używa kompa :
Yhmm. to szkoda, że ta gumka taka oporna, swoją drogą nie widziałam jeszcze różowego łańcuszka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 08:14   #745
Martilla
Rozeznanie

Moja koleżanka ma różowy łańcuszek i super to wyglada.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 08:57   #746
elo320
Przyczajenie

Witam a mianowicie mam przerwe miedzy jedynkami i cofniety podbrodek czy aparat wyciagajac to wszystko moglby to skorygowac ? Wiekszosc zebow jest prosta :P jedynki takie sobie sa hehe z gory dziekuje za odpowiedz
elo320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 09:14   #747
Monica86
Raczkowanie

Witam. Za parę godzin dołączę do szacownego grona aparatek Póki co zębiska bolą okrutnie przez separatory. Ciekawe co to będzie przy zakładaniu druciaka :P
Monica86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 09:29   #748
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Cytat:
oo widzę, że już masz aparat hehe kto wie, może się kiedyś spotkamy przypadkiem u naszej ortodontki
zadowolona jesteś?

co do szczoteczki, przez pierwsze 2-3 dni też się cackałam z miękką, teraz zasuwam elektryczną i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej
Stary 2008-04-25, 10:01   #749
Miluchna
Raczkowanie

Nooo dziewczynki!! Ja juz jestem po ściągniećiu dolnego aparatu !! Nie bylo tak zle jak sie obawiałam, w ogole to trwało moze ze 25 min. Najpierw orto jakimis szczypcami poodrywała zamki z zebów ( nie bolało- jakos tak sprawnie to robila, ze w ogole ledwo czułam) potem zeszlifowała klej z zębów i wygładziła takim smiesznym urzadzeniem.Na koniec podkleiła drucik od wewnatrz i juz!- Przez ten drucik od wewnatrz to sepelenie teraz troche, moj TŻ twierdzi,ze to urocze .. no coz.. Orto twierdzi,ze trzeba sie przyzwyczaic i ze po jakim czasie minie to seplenienie małe Ogolnie bilans jest taki, ze dol nosilam 1 rok i 9 miesiecy, myłam normalnymi pastami : colgate, colodent, baaardzo rzadko jakies takie wymyslne- i wszytko jest ok, nie mam zadnych przebarwien jest git! Mysle ze chodzi o to aby myc regularnie i dbac o higiene jamy ustnej, a to jakimi konkretnie pastami to juz nie jest az takie wazne.
Jeszcze z rok pewnie ponosze górny aparat, bo sciagaja mi trojke zastaną w dziąsłach ( tez prawie w nosie) - tak swoją droga to dosc częstę nie sadzicie?
Miluchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-25, 10:50   #750
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz byłam u Orto we środę i ona sama miała z tym problem Nie z założeniem tylko żeby ta gumeczka nie spadała. Zamek już jest pod takim kątem że się nie da. Próbowała mi to przywiązać jaki drucikiem ale i tak spadała :/ Jak będzie mi zakładać aparat to przeklei ten zameczek odpowiednio Co do zdjęć to dzięki za info ale i tak czuje że brat się będzie musiał tym zająć bo ja jestem ciemna w takich sprawach
Becia, ja też ciemna, nic się nie martw, ostatnio tu pytałam jak się cytuje jest taki programik: infranview, darmowy. Sciągnij, zainstaluj i spokojnie możesz przerabiać fotki. JEst naprawdę prościutki

buziaki
Jezuuuuu te separacje to masakra....spuchł mi ryjek i wyglądam jak Rysio Kalisz

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości