![]() |
#691 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
Cytat:
![]() A często masz takie wizyty u niej? ![]()
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
Hello
![]() Ja dziś umieram z bólu, pierścień tak mi poobcierał policzki i język, że masakra! Mam całą buzię w wosku!!! ![]() ![]() ![]() Agusik witaj wśród aparatek ![]() Smv wybrałam estetyczny z racji mojego wieku, poza tym jest mniej widoczny (takie są moje argumenty ![]() Belladonna dasz radę to wszystko przezyć! ![]()
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest tak, że górna linia jest ok(gorzej z dolną).moja jedynka,że tak się wyrażę na dole nachodzi na dwójkę(ta część zęba co jest w dziąśle jest ok) w związku z czym brakuje jak na moje oko ze 3mm. Nie będę już Was zadręczała, co ma być to będzie...a jak narazie to śni mi się orto jak wyrywa mi zęby albo zakłada aparat,ale tylko same zamki bez łuku... ![]() pozdrawiam ciepluśko ![]()
![]() |
#694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam bez niklu; kosztował 1500 zł za łuk, więc chyba coś ta Twoja Pani ściemnia ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=7335859 Kasiek....... ![]()
![]() |
#695 |
Przyczajenie
|
Ja dziś jadę na założenie aparatu kosmetycznego na samą górę,i strasznie się boję, nie tyle bólu, co tego że będę niezadowolona jak będę w nim wyglądać, czy bęzie to widoczne nawet przy zamknięych ustach, (czytałam że wypycha usta)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
a jak rozpoznać z niklem czy bez ?
![]() isis1 To było takl nadwo że już nie pamiętam czy mnie te pierścienie obcierały czy nie, przywykniesz, ułoży się buzia na nowo i będziesz miała spokój, jakby nie patrzeć ciało obce. Widze,, że się na piątkach dość często zamki odklejają. ach. ![]() te sandałki mi się podobają pierwsze z lewej qw drugim rzędzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi wypychało usta przez pierwszych kilka godzin, bo się bałam zamknąć, dotknąć, itd. A potem NIC nie widać! Ja po prostu powiedziałam, że jestem uczulona na nikiel. Orto nawet nie marudził. ![]() ![]() ![]() nudze się w robocie :-/ aż bloga założyłam z tych nudów...
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
ja ułożyłąm już 10 razy opasjansa-pająka z nudów. Gdybym nie miała zablokowanej naszej klasy, to az tak bym się nie nudziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
ISIS : moje zębiaki dzisiaj czują się dobrze ![]() ![]() pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Przyczajenie
|
Przepraszam, aluchelek, być może przeoczyłam ten wąek, tyle jest postów w necie na temat aparaów że nie sposób wszystkiego przejrzeć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki trzymajcie kciuki! Dzis o 17.30 ide na ściaganie aparatu z dołu.. Troche się boje, ze to bądzie bolało.. no i efektu tez się boje.. Wszystko Wam jutro opisze jak przezyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Raczkowanie
|
Agusik to dobrze, że nie boli cię jakoś straszliwie
![]() ![]() Marci85 na początku będzie to dziwne uczucie, usta będą ci wysychać i będziesz mieć wargę wypchaną ale to minie także głowa do góry ![]() Miluchna trzymam kciuki i czekam na relacje! ![]() Byłam u orto z tym odklejonym zamkiem i powiedział, że jeśli mi nie przeszkadza to mogę poczekać do następnej wizyty (21.05) Kupiłam też sobie wosk ale on się wogóle nie chce kleić!!! Jest taki przeźroczysty, ostatnio miałam taki mleczny i on był super, a ten gówniany przeźroczysty jest do bani! ![]() I mam pytanko jeszcze czy zamiast tych specjalistycznych past do zębów dla odrutowanych mogę sobie kupić zwykłą np. Elmex???
#703 |
Rozeznanie
|
emeczka możesz powiedzieć jak się nazywa twoja orto, bo całkiem prawdopodobne, że chodzimy do tej samej
![]() Wklejam obiecane zdjęcia (reszta fotek dostępna w blogu) ![]() (ps. przypominam o konkursie - do wygrania indeksy ![]()
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Możesz używać taką pastę jak lubisz
![]() Dziewczyny coś kiedys pisały że od elmeksu żółkną, ja używam na zmianę raz elmeks, raz colgate/blednamend - zawsze wybielająca, a jeszcze innym razem lakalut aktiv ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gonia jakie proste, super, kiedy ściągasz? [teraz spojrzałam że noszi dopiero 8 miesięcy] szok. |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | ||||
Kokon pro
|
Cytat:
dzieki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gonia fajnie ze wada juz sie cofa ![]() a ja wklejam moje zeby ;] i buty zielone sa intensywnie zielone trawiaste takie ale moja lampa je rozjasnila ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. a skarpety-pieski po prostu czad ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
kasiek! litości!!! gdzie Ty kupujesz takie boskie buty?!
#708 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() pieski mi tez sie podobaja ![]() hehe zalezy ktore ;] czesc na allegro( zielone i lakierowane ktorych nie ma na fotach) , a czesc w SH (oprocz tych fioletowych, ktore dostalam) ![]() co prawda trzeba sie nawalczyc o nie z tlumem innych bab, ale wole powalczyc i miec nowe skorzane butki za 20 zl nic isc i kupic takie w sklepie za 200 zl na co mnie najzupelniej w swiecie nie stac, przy ilosci butow jakie kupuje ![]() aktualnie poluje na buty typu oxford takie do kostki wiazane na slupku czarne lakierowane ![]() pomijam ze dalej ucze sie chodzic na obcasach i ze wiekszosc zycia przebiegalam w trampkach, glanach badz obuwiu sportowym ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam buty, gdybym miała za co, to kupowałabym tonami dosłownie.... Żeby nie było, że się OT zrobił, to powiem: jezuuuu separacja to masakra ![]()
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
Kasiek zielone butki boskie, a skarpetki normalnie czad na maxa!!! Ja tez uwielbiam buty!
![]() ![]() A te łańcuszki to po co się zakłada???
#711 |
Przyczajenie
|
No ja mam własnie duzą wade dlatego jestem leczona tym systemem bo inny by nie pomógł...
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Kokon pro
|
Cytat:
moj TŻ sie ze mnie smieje, ze znow buty kupilam albo torebke choc wiekszosc lezy pozniej w szafie albo w kufrze hyhy ;] a lancuszki sa do zamykania szpar i zeby zęby sie nie rozjezdzaly ;] no wosk powinien sie trzymac ja czasem z moim jadlam i nie odpadal i nawet przy myciu zebow jak zapomnialam to tez czasami nie chcial sie odczepic ;] a mialam i mam jeszcze troche w takim niebieskim pudeleczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Przyczajenie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Przyczajenie
|
Wlasnie wrociłam do domku, już mam aparacik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam dylemat...
Mialam aparat zakladac za jakies 3 tyg (jak tylko sie umowie po wyrwaniu zeba ![]()
#716 |
Wtajemniczenie
|
Byłam dzisiaj u stomatologa wyrywać 4 górne. Lekarz patrzy mi w buzie i mówi, że tego tak wyrwać się nie da normalnie i muszę mieć chirurgiczne wyrywanie 4! Bo jakby normalnie chciał wyrwać i ukruszyłby się korzeń to musiałby wydłubywać jakimś narzędziem. Nie zabrzmiało to fajnie, jestem przeczulona na punkcie tego i na samą myśl zrobiło mi się słabo
![]() Jak wygląda chirurgiczne wyrywanie zęba ![]()
#717 |
Zakorzenienie
|
kasiek nie nawrzucałam, w pracy cały serwer nasza-klasa, jest zablokowany odgórnie
![]() ![]() isis łańcuszki są do stabilizacjiłuku, jak juz są ząbki w pozycji odpowiedniej to sire je przytrzymuje, czasami służą tez do ściągania zęba do linii. ![]() marci85 to nie jest poplamienie, tylko oznaczenie środka łuku. Olga:P czasami pod narkozą, poprzez rozcięcie dziąsła i łyżeczkowanie? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Hey laseczki
![]() Wczoraj założyłam górę, co wam ukazałam, a dziś udałam się po odebranie szyny na dół ![]() ![]() Szyna i pudełeczko do tego kosztowało mnie tylko :250 zł ![]() Po 4 miesiącach noszenia góry, też dostane szynę na górę i dodatkowo sylikon na noc ![]()
#719 |
Przyczajenie
|
Chyba nie, bo to jest taka czerwona kropka, i tylko w jednym miejscu. Wyglada jakby była od czerwonego lakieru do paznokci, nie wiem jakim cudem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
łee a juz myslalam :P to pracowac trzeba a nie podgladac ludzi na NK ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.