|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3
Byłam dziś w SuperPharmie po termalkę Avene, ale ostatecznie nie chciało mi się stać w dość długiej kolejce i wyszłam bez....
Chciałam też peeling Joanny wąchałam grapefruitowy odłożyłam go i zainteresowałam się czarną porzeczką (był jeden) miałam jeszcze sprawdzić kiwi, a żeby nie trzymać kilku w ręku postawiłam go z powrotem i jakaś kobieta stojąca obok widać czekała na ten moment, nie zdążyłąm dobrze go postawić, a ona już go miała w swoich szponach jej, ludzie są straszni. Zeźliłam się i odechciało mi się dalszego bycia tam
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[przepraszam ]
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten drugi jest bardziej naturalny - taki orzeźwiający Krem kiwi ma zapach taki jak peeling - szkoda ze nie jest to kwaskowate kiwi a bardziej słodkie. Szkoda też, że nie ma kremu porzeczkowego Kupiłam jeszcze mus Kolastyny mango+figa ![]() zizou: trafil się im okaz, nie ma co ... najlepsze jest to, że do obserwacji mieliśmy lornetki, więc miały niezłe zbliżenie "ptaka". Potem bały sie tam chodzić i przyszły na "rewir" mój i koleżanki
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię zapach peelingu grejpfrutowego (wg. mnie najbardziej realistyczny ze wszystkich pozostałych peelingów Joaśki
BTW. smarowideł, mus Farmony karmelowo-cynamonowy, który kupiłam ostatnio bije na głowę intensywnością zapachu nawet najlepsze perfumy Zapach się utrzymuje cały dzień i to na dodatek czuć go ode mnie z daleka(najbardziej ten cynamon, karmel czuję tylko w opakowaniu). Trochę źle zrobiłam kupując go na wiosnę, ale może zdążę zużyć przed upałami
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zapachy bardzo mi się podobają to się obkupiłaś w słodką pielęgnację ^^ niezłe takie obserwacje ![]() byłam dziś też w TBS o mamusiu, jakie te stokrotki piękne (zwłaszcza ta różowa
|
|
#726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lekką ma konsystencję ten mus? ![]() żebyś nie miała pokus a tak poważnie to nie mam pojęcia, wszędzie powinni mieć ten sam asortyment.. ![]() nie wiem jak z trwałością, ale śliczny efekt utrzymywał się także w normalnym świetle, elegancki, perłowy, w ogóle mniam
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kuferku z zapasami siedzi mi jeszcze masło waniliowe które specjalnie zamawiałam w drogerii (bo jeszcze nigdzie nie było u mnie w mieście) - jeszcze go nie użyłam, a zdazyło się już pojawić powszechnie Na zajęciach wypróbowałam na ręce - zapowiadaja sie nieźle Cytat:
same wiecie co ... jakże miły poczatek dnia ![]() ------------------------------------------- Pisałam wam kilka dni temu, że jeśli do końca stażu (czyli do końca sierpnia) nie znajdę pracy to emigruję do UK na max pół roku. I tak się własnie zastanawiam czy mam po cichu liczyć na to że tej pracy rzeczywiście nie znajde czy moze nawet nie szukać może to głupie (choć pewnei nei dla was
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
tssss
szachownica sweets, nowe rozswietlaczo-brazowiacze TBS i ewentualnie te stokrotki jesli gdzies sie pojawia. jaka ich cena w sklepie?
|
#730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te ichniejsze masełka są fajne Cytat:
na allegro koło 80zł, więc w sklepie pewnie też coś koło tegona stronie TBS kosztują tylko 19$, chyba zamówię, jeśli przesyłka będzie się opłacać (ale pewnie nie) zapragnęłam mieć
|
|
#731 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
wylewa się i już
Jutro jadę na odpust do Łagiewnik (tych łódzkich). Potem grill na działce
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz absolutnie boską figure
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
]. spokojna glowa, wygladasz swietnie
|
|
#734 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja sie nie domagam komplementów swoje i tak wiem.Dziękuję kochane za te miłe słowa |
|
|
|
#735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ano
I mimo iż to ja taką decyzję podjęłam, i mimo iż wiem, że po tym, co się stało, nie mogłam postąpić inaczej, to jednak nieswojo się czuję z tą myślą Nie rozpaczam, nie płaczę, ale wszystko we mnie siedzi tam w środku...Dzięki dziewczyny Cytat:
![]() A przerwę sobie zrób, pewnie. Odbierz od rzyrafki swoją blaszkę do muffinek (przekazałam ją jej dzisiaj, przed wyjazdem z Krakowa) i weź się za pieczenie ![]() Cytat:
I żałuję, bo teraz już praktycznie wcale francuskiego nie pamiętam.Cytat:
![]() Nie, trochę źle mnie zrozumiałaś. Jakieś 7 lat z hakiem mieszkałam w Krakowie, a z eksTŻ byłam około czterech. Też kawał czasu, no ale nie siedem. |
|||
|
|
|
#736 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Bu..A blaszka to dobry pomysł. Wreszcie się przyda, będę mieć kupę wolnego czasu za jakieś dwa tygodnie.
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na Sierocincu właśnie, fajny, chociaz zbyt podobny motyw do takiego jednego filmu z Nicole Kidman co widziała duchy martwych dzieci w jakimś domu itp.
![]() Potem kupiłam biały pasek w Croppie (tak wiem, odbija mi ) i kredeczkę duochrome, ale nie tą na którą polowałam tylko ten szósty kolorek co go w ogóle w PL nie było jeszcze
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki
![]() MagJa, dzielna jesteś Trzymaj się ciepło. Przykro mi, że Ciebie też ta nasza eNKowa wiosna dotknęła...A ja byłam na makijażu Shiseido. Malował mnie facet, taki zniewieściały troszkę, ale sympatyczny. Nakrzyczal na mnie że mam źle wydepilowane brwi i za dużo korekora pod oczami I pierwszy raz narawde nie mam zastrzeżeń co do makijażu, ani doboru kolorów ani samej techniki.Ale jakość niektórych kosmetyków... ![]() Zamiast podkłądu nałożył mi rozświetlająco - brązującą bazę zmieszaną z kremem. Bałam się brązu i chamskiego błysku (w słoiczku jest bardzo złotawa), ale efekt mnie zszokował - delikatny, złocisty brąz, efekt cery prosto z plaży. Naprawdę coś pięknego. Wymodelował mi policzki paletką w odcieniu terracota, za pomocą pędzla który miał najdelikatniejsze włosie jakie kiedykolwiek widziałam, oczywiście Shiseido. Bałam się że będę brązowo - złota, a efekt wyszedł delikatnej słonecznej rozświetlonej opalenizny (przybrązowił mi też szyję i dekold, nic się nie odcinało). Niestety tu się kończą dobre kosmetyki. Na oczy położył mi turkusowy cień w kremie, wymodelował oko szarym prasowańcem, i wymalował rzęsy bazą i tuszem. Niestety, cień zrolował mi się jeszcze rzed końcem makijażu (sam wizażysta był zdziwiony), i rolował mi się już potem caaały czas, ja tylko rozcierałam go palcem. Rzęsy były sztywne i brzydkie, ale po prostu malował mnie mocno zużytym testerem. Na usta położył mi matową kredko - pomadkę o pięknej barwie, która w ciągu 5h kompletnie przesuszyła mi usta. Ale miała piękny odcień zgaszonego beżu. Przyznam, że bardzo mnie zachęcił do tej bazy, bo efekt był zniewalający I kupiłam sobie stanik Niobe (to jest marka Sanpellegrino, ale nie moge nigdzie w necie znaleźć), C75, wolałabym D, ale tak naprawde nie jest na mnie za mały, tylko mam wrażenie że się mi w nim piersi duszą |
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bylam dzisiaj na Juno
film momentami trochę dziwny, ale skłaniający do przemyśleń którymi się potem wymienialiśmy z TŻtem przy pizzy ![]() rozpoczęłam wielką jednoosobową akcję - smarowanie ![]() Poza tym odkryłam, że mam kilka ponapoczynanych balsamów, kremów czy żeli wyszczuplających etc i praktycznie w ogóle ich nie używam, co najwyżej po basenie
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta
MagJa mam ogromną nadzieję, że dojedziesz na spotkanie pakosta chyba chodzi Ci o to? http://www.mistique.eu/ ![]() Ja miałam iść na makijaż EL, ale z powodu choróbska nie poszłam, była za to moja mama i fajnie ją babeczka pomalowała Daria ja też zaczynam smarowanie. Od jutra, codziennie wieczorem (rano nie ma szans, mam na 7 do pracy i zawsze i tak jestem prawie spóźniona), nawilżacze, ujędrniacze, itp. Trzeba wziąć się za siebie ![]() Hosenko daj znać jak z nawilżeniem, jeśli chodzi o mus Kolastyny. Zapachowo zapowiada się świetnie, ale jednak dla mnie ważniejsze jest działanie, a Ty z tego co wiem też masz suchą skórę, więc Twoja opinia będzie dla mnie miarodajna ![]() agabil wyglądasz bosko! Piękna z Ciebie kobieta. Nieskromnie przyznam, że parę lat temu też miałam taką figurę (poza biustem, niezmiennie nieduże B ), ale potem siedzący tryb życia i tabletki anty zrobiły swoje... Teraz chcę powrócić do tych pięknych czasów i ćwiczę ![]() Wczoraj poszłam na zakupy do S. Kupiłam korektor boi-ing 01, pomarańczowy lakier do paznokci z nowej kolekcji S., nowy tusz do rzęs S. Atomic Volume - ma 15 ml, nie wiem, ile będę go zużywać! oraz płaski pedzelek do linera Dzisiaj przetestuję tusz.Poza tym zaszłam do orsay'a, kupiłam żakiecik z krótkim rękawkiem w kolorze fuksji (boski
|
|
|
|
#742 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
ja właśnie wczoraj wylicytowałam swoje na ebay za 37zł w sklepie 95zł ![]() a oprócz tego kupiłam piankę do mycia buzi Lirene, żel Ziaja Calma i maseczke z efektem mikrodermabrazji Soraya ![]() ![]() MagJa
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w Krakowie 7-8czerwca jest Festiwal Urody Rossmanna
jeśli nasze spotkanie dojdzie do skutku to mogłybyśmy tam zrobić mały 'nalot' podobno mnóstwo próbek i kosmetyków można dostać.Nosek, którą piankę Lirene? Bo też się czaję
|
|
#744 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Faktycznie jest całkiem fajna, delikatna, całkiem dobrze myje. Używam jej rano, kiedy nie muszę zmywać makijażu ![]() Tylko obawiam się, że może być dość niewydajna. Użyłam 3 razy i widzę ubytek
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę musiała poszukać na Ebayu w takim razie
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wróciłam właśnie z kościoła(a właściwie to ze sanktuarium w Łagiewnikach, pierwszy raz tam dziś byłam na mszy). Poza tym dostałam okres, wszystko mnie boli i idę zaraz leżeć ![]() Miłej niedzieli
|
|
#748 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
Muszę zacząć się smarować, bo kompletnie się zaniedbałam pod tym względem. Ja od jutra.![]() Testowałam wczoraj w końcu mój tusz Hypnose Onyx, pomyślałam sobie, że nie ma co go trzymać i że na imprezę będzie w sam raz. Nałożyłam na bazę - efekt fajny, rzęsy gęste, długie, grube, ale odzwyczaiłam się do tego typu suchawej konsystencji i porobiłam sobie kilka owadzich nóżek. No i mam dziwne wrażenie, że do mojego egzemplarza zapomnieli dodać drobinek rozświetlających.
|
||
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
brrrrr, jak ja nienawidze tuszu hypnose... na sama mysl mam trzesawke
tak zlego tuszu w zyciu nie mialam, potrafil zrobic z rzes jedna wielka kluche. byl nawet gorszy od lash doubling clinique. brrrr. ciesze sie, ze sie na tego onyxa nie skusilam [a niby-drobinki kusily
|
#750 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja opanowałam Lash Doubling, używam go wciąż z powodzeniem, co prawda bez bazy nie da się w nim wyjść na ulicę, ale z bazą wygląda może nie super, ale naprawdę dobrze.
Normalnego Hypnose nie miałam, tu mam podejście raczej optymistyczne, ale zobaczymy jak będzie dalej, jak będzie bez bazy. Zastanawia mnie, czy tych drobinek naprawdę nie ma, czy ja ich nie widzę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

jej, ludzie są straszni. Zeźliłam się i odechciało mi się dalszego bycia tam

Różne ciekawe rzeczy robiliśmy na studiach. Np. obserwowanie ptaków w Parku Jordana i zaznaczanie ich terytoriów i gniazd.
.... Zadzwonilyśmy po straz miejską, a oni zamist gonić za panem to spisywali dane tych koleżanek 
]
Krem kiwi ma zapach taki jak peeling - szkoda ze nie jest to kwaskowate kiwi a bardziej słodkie. Szkoda też, że nie ma kremu porzeczkowego
Kupiłam jeszcze mus Kolastyny mango+figa 
Zapach się utrzymuje cały dzień i to na dodatek czuć go ode mnie z daleka(najbardziej ten cynamon, karmel czuję tylko w opakowaniu). Trochę źle zrobiłam kupując go na wiosnę, ale może zdążę zużyć przed upałami
bo zapachy bardzo mi się podobają

ja sie nie domagam komplementów