![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
dziewczyny,
gratuluję wam pociech! widzę że chłopcy zapełniają szeregi... ![]() ja dziś przeżyłam załamanie nerwowe.. rano chciałam zrobić segregację w co wchodzę a w co nie i okazało się, że nie wchodzę w zadne letnie spodnie! w ogóle dopinam jeszcze tylko dwie pary ( nie licząc spodni ciążowych ![]() mój brzuchol jest dość problematyczne, bo przypomina piłeczkę ulokowaną na dole brzucha więc w związku z tym mam bigasty problem ze spodaniami ![]() muszę wybrać się do sklepu poszukać jakiś typowych biodrówek...
#722 |
BAN stały
|
Nasz 18 tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Agnes - sliczniusi brzuszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane! Magfieg, gratuluję córuni, Misia - Tobie chłopaka
![]() ![]() Ale tu dziś pusto..no ba..weekend.. a mój mężu ze swoim kolegą meble przestawiają, więc już się domyślam, że najbardziej trzeźwy do domu on nie dojedzie.. ![]() zaraz do mojej mamy na botwinkę mykam ![]() ![]()
#725 |
Zadomowienie
|
goniaj, masz 6 czerwca usg? hihi a ja mam 5 czerwca;p pamietasz, pierwsze usg obydwie mialysmy 10 marca a teraz tez mamy w prawie tym samym terminie
![]() misia-26 gratuluje synka! Dorotka@ eh ja tez mam problem ze spodniami, ciagle w dresach chodze bo ciazowych kupic nie moge ;/ wszystkie S na mnie za duze, a XS nigdzie spotkac nie moge ![]() ![]() agnes23 na innym watku juz pisalam ze brzusio sliczny ![]() a oto nasz 20 tydzien i 3 dni ![]()
#726 |
Wtajemniczenie
|
sliczne brzuchy!
#727 |
Zakorzenienie
|
Kaolinat brzusio śliczny
![]() Agnes Twoje zdjęcia oglądałam na nasze zdjęcia ciążowe. brzusio fajowy !! ja się muszę pochwalić. od kilku dni wieczorem mam wyraźne uczucie tzw motyla w brzuchu, ale i to się raczej kojarzy z mocno trzęsącą się galaretą ![]() ![]() ![]()
#728 |
Zadomowienie
|
HAjjj
![]() ![]() ![]() Agnes - piękny brzunio!!! I taki dość wyraźny jak na 18 t.c ![]() Kaolinait - no Ty widzę też ,,wymiatasz" ze swoim bębenkiem ![]() Dziewczyny, ja i mój TŻ jesteśmy na etapie rozterek jeśli chodzi o kwestię wyboru wózka ... już chyba 5 raz zmieniamy decyzję i nadal nie wiemy na co się zdecydować ![]()
#729 |
Rozeznanie
|
A u mnie dzis pochmurno i deszczowo.
![]() ![]()
#730 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ale macie prześliczne brzuszki! gratuluję!!!!!!
a ja pochwalę się wam dzisiejszym obiadkiem...robimy naleśniki z farszem a la gyros-takie wytrawne! ostatnio jedliśmy takie w Toruniu i tak bardzo nam zasmakowały, ze postanowiliśmy zrobić je sami...a że dziś zapraszamy teściów na obiad, to jest dobra okazja...mój Przemek zdał wczoraj egzamin na inspektora/kierownika budowy więc malutką lampką czerwonego wina też nie pogardzę...
#731 |
Zakorzenienie
|
gratulujemy - tobie talentu kucharskiego, Przemkowi awansu!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
dzisiejszy (24tc). jakos taaaaaaaaaaka slaba bo moj pokoj jest bardzo mroczny i do tego zdj zrobilam sobie sama. generalnie coraz ciezej schylac sie z tym czyms i zakladac np skarpetki:P
Dorotka gratulacje dla Przemka ![]() kupilam dzis taki fotelik dla Antka w kolorze zielonym http://allegro.pl/item365320065_fote...ery_do_v3.html
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2008-05-18 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Agnes, kaolinait, jaroszania - śliczne macie brzuszki!
Iwa_iw gratuluję ruchów maluszka i życzę, by były coraz bardziej częste i mocniejsze! Szkoda, że weekend się kończy, ale dobrze, że tylko 3 dni i znów wolne, bo fajnie się spędza całe dni z tż. A co ja bym dała, żeby już było tydzień później? Po pierwsze w sobotę mam ostatni zjazd na studiach i 3 egzaminy, a w następny poniedziałek USG! Życzę miłego niedzielnego wieczoru! |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Pierwszy dzien 25 tygodnia!!! Aaaaaaa, ale ten czas leci!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Ogolnie czuje sie kijowo. Chlopa w domu nie ma, przez caly weekend w pracy, sam chcial bo dodatkowa kasa wpadnie na konto, a ja dzisiaj wybralam sie zeby ta kase wydac
![]() ![]() Po tym sobotnim skurczu, caly czas czuje plecy i brzuch i jakos tak nieswojo sie czuje, myslicie ze to mogly byc juz skurcze przepowiadajace? Slicznie wygladacie ze swoimi brzucholkami |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
o wlasnie a jak sie czuje skurcze?
![]() ![]()
#737 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny brzuchy pierwsza klasa!
Jagna jedyne czym moge cie pocieszyc moje chlopa nie ma juz 2 miesiace, ze wszystkim zmagam sie sama, a przede mna jeszcze 4 miesiace.... Wiec glowa do gory ![]() ![]()
#738 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie nie jestes pewna a ja bym chciala wiedzien na pewno
![]()
#740 |
Rozeznanie
|
skurcze, hmmmmm..... to coś takiego, że nie da sie tego przegapić. Ja miałam tylko brzuszne, to taki bardzo silny przeszywający, rwący ból. Tak mocny,że nie da się w czasie jego trwania myśleć o czymś przyjemniejszym. Dopóki są one w większych odstępach czasowych wszystko jest oki, ale te powtarzające się co 3 minuty, gdzie sam skurcz trwa ok 30-40 sekund - pełen odlot. Nie chciałabym żadnej "pierworódki" wystraszyć, ale moim skromnym zdaniem samo "wyjście" dziecka to nic takiego, najgorsze są właśnie te SKURCZE
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
No wlasnie to byl taki przeszywajacy bol od odcinka lezdzwiowego plecow, i zaczal on promieniowac do brzucha. Ale nawet mi brzuch przy tym nie stwardnial, albo ja nie zauwarzylam bo tak sie przestraszylam i wzielam odrazu nospe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
eeeee parte nie są najgorsze, przynajmniej w moim odczuciu. U mnie trwały one stosunkowo kurtko , owszem są specyficzne. Ale jak sama nazwa mówi to bóle parte, czyli jak by "coś" (czyt. dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lija! Ty jak zawsze pięknie z brzuszkiem wychodzisz na zdjęciach! Super kobieco!!! Ufff ale się nałaziłam dzisiaj!!! ze 3 godziny spacerku po parku... niezły maraton ![]() A teraz robię racuszki drożdżowe na kolację (mój debiut kulinarny pod tym względem bo jeszcze nigdy nie robiłam ich) więc zobaczymy jakie wyjdą ![]() Jeśli chodzi o bieliznę to 2 dni temu kupiłam w ,,Tchibo" (są takie stoiska w hipermarketach np. w Real) super biustonosz! Bezszwowy i dopasowujący się rozmiarowo do biustu! Jest rewelacyjny po prostu, przewiewny, nic nie uciska i kosztował 34,99 zł! Polecam!!! Wrzucam link, ten biustonosz jest prawie na samym dole strony po prawej http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHO...&Entry=nlpopup
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Nie wiedzialam ze ta samo firma co produkuje kawe robi tez bielizne, ale wyglada na bardzo wygodna i solidnie wykonana. Niestety chyba tylko dostepna w Polsce. Ja weszlam do M&S i nie wiedzialam nawet ze maja tak wielki wybor bielizny i tak dobrze lezaca, bo ja zawsze mam problem z doborem biustonosza, teraz wzielam 3 pierwsze nie wiedzac nawet czy rozmiar spasuje i wszystkie byly idealne. A wybralam ten
http://www.marksandspencer.com/gp/pr...&mnSBrand=core |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie!
Piękne brzuszki. Gratulacje ![]() Jednak 2 trymestr jest najpiękniejszy. Optymizm przeważa ![]() Tak bardzo pragnęłam ciepła i wyższych temperatur doczekałam, się a teraz zaczynam narzekać. Mam też wrażenie, że te wysokie temperatury odczuwam inaczej niż pozostali. Jest mi bardzo gorąco, duszno i słabo, dlatego nieco obawiam się prawdziwego lata, wielu naprawdę gorących dni i temp. powyżej 30 st. Niestety nie mam wyjścia i mnóstwo czasu spędzam na świeżym powietrzu z córeczką i nie mam możliwości ciągłego siedzenia w cieniu. Uwielbiam spędzać z nią czas na zewnątrz, ale jak przy 25 st. czuję sie źle, to co będzie później ![]() Pisałyście o wybudzaniu się w nocy i dłuższym niespaniu. W ciązy to chyba normalne. Też tak mam i w pierwszej ciąży też tak było. Ostatni trymestr był pod tym względem rekordowy, bo zasypiałam ok. 4 nad ranem i potem odsypiałam stracone godz. w dzień (ale ost. 2 mies. nie pracowałm więc mogłam sobie na to pozwolić). Co do ciuszków, to mi przydały się i te najmniejsze. Córeczka miała 56 cm i te akurat były w sam raz a 62 były na nią za duże, ale dziecko szybko rośnie, więc szybko się przydają. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
za to ja teraz klade sie wczesniej spac i wczesniej wstaje
![]()
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny brzuszki przepiekne.
![]() ![]() Jagna wrzuc fotki swoich zdobyczy. Ja tez uwazam ze II trymestr najfajniejszy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#749 |
Zadomowienie
|
Dziewczyy brzucholki cudowne - mój się wczoraj napasł na komuni i dzisiaj jakaś dietka lekkostrawna chyba bo będzie na koniec znowu plus 30
![]() A skurcze i moje odczucia...po pierwsze faktycznie skurczów nie da się przegapić szczególnie mamy z brzuszkami mniejszymi czuć jak robi się twardy przy nawet słabiutkich skurczach. A co do bólu skuczu przy porodzie, wszystko da sie przeżyć bo to już ostatnie chwile, pierwsze skurcze faktycznie przy odpowiednim oddychaniu chodzeniu i pozycjach sa do wytrzymania, pod koniec zdecydowanie mniej. Bóle parte faktycznie bardzo specyficzne ja kłóciłam sie z położną że muszę biec do toalety(pewnie bym tam urodziła hee), ale trwaja zdecydowniej krocej i masz sporo roboty w tym czasie wiec ich sie nie odczuwa i najmniej pamieta, a rodzenie i wychodzenie dzieciaczka to juz milutki finisz ![]() ALe tak powiedziala goga144 to bardzo indywidulne odczcucia i kazde inaczej to przezywa i potem pamieta, a pamieta sie niewiele ![]() ![]()
#750 |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Amaretta mam pytanko czy ta dawka wapna jest dobowa, czy w jednej porcji ?. Ja łykam wapno 3 razy dziennie w dawce 300 mg. Tak mi poleciła świeżo upieczona mama - farmaceutka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.