|
|
#721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
gwarantuje ze zdrowszej diety nie znajdziesz
|
|
#722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak dla mnie jeżeli znajdziesz dobrze odtłuszczony Camembert (ja kupuje w Lidlu) to danie nadaje sie tez na pierwszą faze, bo wszystko jest dozwolone
|
|
|
|
|
#723 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny, czy ma może ktoś ebooka po polsku do diety South Beach? Jeśli tak to poprosiłabym
![]() |
|
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#725 |
|
Przyczajenie
|
Zapuściłam wici na innych forach, być może się uda coś zdobyć. Jak tylko będe coś miała to od razu daje znać. A może któraś z Was ma juz takiego eboka w swoich zbiorach
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Idę dziś szukać serka mielonego. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koniecznie wrzuć przepis na ten Tzatziki, bo nawet nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje. ![]() Makrelę raczej można, w końcu to ryba, a ryby można jeść wszystkie. Dziś miałam iść biegać, ale wyszlo na to, że jednak nie ide. Uff, mam wszędzie zakwasy... ![]() Taka ładna pogoda, może skoczę na działkę się poopalaać... ![]() Tak swoją drogą - dziś się zważyłam ( ) i jest 59,5.
|
||
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Inalcanzable99 nie pamiętam już kiedy ostatnio tak zdrowo jadłam jak na SB...
Moja waga drgnęła w końcu, jeszcze tylko 9 kg przede mną, czyli 4,5 kg za mną... Juppi... Wklejam jadłospis do kontroli, taki nieco resztkowy, bo lodówka pusta... - śniadanie - jajecznica z 2 jaj; - I przekąska - kiwi; - lunch - sałatka jak wczoraj, bo TŻ nie zjadł tego co mu zostawiłam, czyli z lodowej, papryki, pomidora, tuńczyka i jogurtu; - II przekąska - trzy plasterki wędzonego łososia, pycha - uwielbiam; - obiad - łosoś z patelni grillowej z fasolką szparagową; - kolacja - serek wiejski z kakao, słodzikiem i płatkami migdałowymi. Na śniadanie by się jeszcze jakieś warzywko przydało. Ale za to migdałów nie podjadałam...
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ŁATWE- zazwyczaj dieta nie jest łatwa, bo zmieniamy zasady odżywiania, przestawiamy się na inne jedzonko, ale w przypadku SB najtrudniej jest tylko przez 14 dni. Ja miałam kilka kryzysów w I fazie - było mi słabo, niedobrze, mdliło mnie, bo to brak węgli, to kawy i owoców, ale już w II fazie samopoczucie jest ok, pomalutku wprowadzamy węgle i organizm nie doznaje szoku ![]() ZDROWE - wydaje mi sie, że co do tego czy SB jest zdrowe to kwestia tylko w I fazie, gdzie eliminujemy całkowicie węglowodany, ale już od II fazy jemy WSZYSTKO, czego organizm potrzebuje. Problem może tkwić w tym, że nagle wprowadzając dużo nowych produktów o wyższym IG - organizm może być nieco "zagubiony", ale jeśli kończąc II fazę stopniowo dodamy od czasu do czasu słodycze czy białą mąkę, to będzie ok ![]() Dziewczyny - jakie IG mają śliwki? Można jeść na II fazie? Znalazłam tylko info o suszonych
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Może być po angielsku nawetCytat:
Znalazłam, że 39, wiec chyba ok. W każdym razie ja wszamałam właśnie z 10
|
||
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam owoce sezonowe, a śliwki za ich "cudowną oczyszczającą moc" W ogóle dziś moje śniadanie to taki misz-masz: owoce, warzywa (ogórek, rzodkiewki), kromka razowca i twarożek
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pomysłu na obiad dzisiejszy. TŻ dostanie rybę smażoną, ale ja jakoś na rybę nie mam dziś ochoty.
Hmmm...co by tu zjeść Może warzywa zapiekane?
|
|
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj na obiad robię fasolkę po prowansalsku, tylko zamiast ziół prowansalskich dodam bazylię i oregano, bo w pracy mi się skończyły :P
a przpis mam stąd: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south
|
#733 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzis zrobie jakaś rybę i brokuły z włoskim sosem
Puki co czekają mnie jeszcze 3 godziny w pracy i resztka sałatki z drugiego śniadania
|
|
|
|
#734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj zjadałma tylko jogurt nat. jestem zabiegana zaraz muszę jakieś drugie śniadanie wszamać-chyba sałatkę grecką uwielbiam mniami
![]()
|
#737 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj niby ostatni dzien I fazy, wczoraj wieczorem sie zwazylam i okazalo sie, ze musialam znowu przytyc i w sumie schudlam tylko 0,5kg.
Zobaczymy co dzisiaj waga pokaze.Musze przestac sie wazyc co kilka dni lub codziennie bo w depresje popadne. Zwaze sie tylko dzisiaj i potem jak Marzeniatka wroci, zeby mogla zmienic w Slim Liscie. To chyba bedzie bardziej motywujace. ![]() Narazie na II faze nie przechodze, bo i tak nie mialam czystej I fazy jak widac, wiec pociagne jeszcze moze tydzien ta mieszanine. Jadlam dzisiaj 2 plasterki lososia z chrzanem i kawalek serka zoltego. Potem 2 jajka z ogoreczkiem i ciupenka majonezu. Zrobie dzisiaj jeszcze sernik i zjem reszte wczorajszego obiadu. |
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie dostalam maila od WHSmith,w ktorym pisza ze czekaja na ksiazke i bedzie dopiero za kilka dni!!
![]() Poradzcie prosze doswiadczone plazowiczki czy mam czekac na ksiazke,przeczytac i dopiero przejsc na diete,czy lektura forum wystarczy??? |
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Laktura forum wystarczy, im wcześniej dietkujesz tym lepiej... Nie ma co na później odkładać. A książkę trzeba było w Empiku kupić...
|
#740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja np moja kupilam dopiero gdy ucieklam z plazy jakies pół roku temu i przyznam ze malo z niej korzystam. Swoja droga polecam poszperac na allegro, czasem zdarzaja sie okazyjne uzywane egzemplaze (tak wlasnie kupilam swoj )
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
właśnie zrobiłam fasolkę po prowansalsku
co prawda trzeba poświęcić ze 40min, ale warto ![]() http://www.yousendit.com/download/TT...ZDVRYTgwTVE9PQ - tutaj macie przepisy na I fazę, które sobie skopiowałam z tego forum i uporządkowałam wydrukowałam sobie i pichcę ![]() a moja fasolka ma nr 25.
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na obiadek zjem pozostałą z wczoraj część serniczka SB bo obżarstwo mięsno-warzywne z naciskiem na mięsne czeka mnie wieczorkiem. Na co dzień nie jadam po 19, ale dziś zrobię wyjątek, bo wieczorkiem i
|
|
#744 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze noo, mam dziś problem z podwieczorkiem na I fazie, nie mam kompletnie pomysłu co zjeść!
Zjadłam bym jogurt naturalny ale był na 2 śniadanie, myślałam tez o zawijaskach, ale nie mam sałaty... Orzechów nie chcę bo jadłam je codziennie do tej pory i wolę z nimi nie przesadzać... Macie może jakiś pomysł? Bo jestem w kropce Ahh dziś już 4 dzień Na razie jest ok, myślę że dobrze mi idzie i oby tak zostało ![]() Miłego dnia wszystkim życzę
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a na razie to http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551 - poszukaj, chociaż jest ich mało
|
|
#748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nigdy nie zje się ich za dużo
|
|
|
|
|
#749 |
|
Raczkowanie
|
Jajka jadłam na śniadanie, więc omlet raczej odpada.
Ugotuję chyba 1/2 brokuła i zrobię zapiekanego z serkiem żółtym Myślę, że będzie ok ![]() Dzięki za szybkie odpowiedzi
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
właśnie, jaki ser żółty kupujesz?
tylko te pakowane w plasterkach typu Hochland? jest napisane, że można z niską zawartością tłuszczu, ale jak byłam w supermarkecie to takie kostkowe to wszytskie 45% mają. jeden tylko znalazłam 42%..
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

sprobuje jeszcze raz z SB, ale boje sie, ze to wcale nei jest takie łatwe i zdrowe, na jakie wygląda, ale cóż..od jutra SB

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zobaczymy co dzisiaj waga pokaze.
i