|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VII
Ja i tak będę się upierać, że ten kredyt to nie jest taki fajny, bo to w końcu od banku, a banki łase na piniąchy są
![]() Niedługo skończę książkę i co ja zrobię?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;8163636]zetka - złożyłam papiery tylko na dwie uczelnie na dwa kierunki:
[/quote]to jak żałujesz, że nie złożyłaś to może jeszcze jest czas?? ![]() może rekru się nie skończyła jeszcze ![]() ale pogoda dzisiaj ![]() postanowiłam już nie wychylać nosa z domku dzisiaj ![]() już zaczeliśmy sobie drinkować i niedługo zaczynamy oglądać Fasole ![]() Hulcia decyzja podjęta
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Wen mi wlasnie amma powiedziala, ze ma kolezanke ktora pracuje przy kredytach studenckich i odradza je ( no to bylo kilka lat temu,a le watpie by sie wiele zmienilo)
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Wen, ale ten kredyt dofinansowuje panstwo
![]() i wymyslil go Balcerowisz, moj ekonomiczny ideal ; ) po prostu chciano wspierac mlodych ludzi... bo warunki sa atrakcyjne ale jak chcesz.. ja Cie namawiac nie bede ![]() zreszta nie da rady wziac KS i studiowac w USA chyba kuurde.. ide ! ![]() ale bede tu zagladfac wizaz to zlo!!!!! lele, wlasnie podobno sie zmienilo ale dlaczego odradza ![]() bo ja wiem dlaczego polecam ![]() i mowie ze nie bed eprzejadac tej kasy bo w sytuacji w ktorej trzeba sie a to utrzymac.. to tez odradzam..
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zdecydowałabym się na kredyt studencki. Choćby dlatego, że nie chciałabym wkroczyć w życie po studiach, mając na karku przymus spłacania kredytu.
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#727 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Villemko czy Ty naprawde masz aż tak nierealistyczne i dziwne spojrzenie na świat? Jak czytam Twoje posty to mam wrażenie że żyjesz w zupełnie innym świecie niż ja.
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie sadze zeby to bylo jakies nierealistyczne.. nie wiem oc zym Ty teraz mowisz? o kredycie? o darmowych laptopach [w ktore nie wierze ]czy o laptopach na wykladach bo jesli o kredycie... mialam juz fundusz inwestycyjny i bardzo sie oplacil ![]() wszystkie warunki kredytu znam... i 300 zl miesiecnzie to nie jest dla mnie duzo.
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz sprawdzę
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem realistką.
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Vill, czasem w życiu różnie bywa, rzeczy lubią się zmieniać i ten kredyt, który wydaje się opłacalny teraz, może nie być taki fajny.
A jak państwo dofinansowuje, skoro musisz spłacić całość z odsetkami? Nie lepiej jest się ubiegać o stypendium naukowe? Albo socjalne? Zawsze to bezzwrotna pomoc. Lele, mój brat też się pytał jakiegoś tam fachowca i wtedy zrezygnował.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie kredytow...
Moja znajoma brala kredyt studencki i wtedy nie dostawala stypendium naukowego, bo jej nie przyslugiwalo. Jak sie jest dobrym to umarzają kredyt, ale nie dają stypendium. Lele, ja pracuje w banku, rozmawialam z doradcami i polecają kredyt studencki.
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała usłyszeć opinie kogoś, kto ten kredyt brał :P
Najlepsze źródło informacji moim zdaniem.
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Vill ale jak po studiach bede miala kase na splate to wole ja miec na start:P a po studiacvh mam inne plany na wydatki
![]() a co do odradzania to ja z nia nie rozmawialam tylko kiedys moja mama.. no i w ubieglym roku brat cioteczny chcial wziac i wszyscy mu odradzali.. no cos w tym musi byc..l z reszta co mzoe byc dobrego w braniu kredytu? nikt pienidzy za darmo nie da, a na gieldzie mozna stracic.. |
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Lele, nie, nie pisałam w nim, ale na pewno go przeglądałam
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet jesli nie... to trudno moja mama ma kreydt na 20 lat i co? zawsze istnieje ryzko ![]() Cytat:
![]() bo to troche zmienia postac rzeczy... to wtedy w ogole jest glupie ![]() Wen, moj znajomy bral i jak juz mowilam... wpakowal to w dom ; ) a ja jestem niepoprawna optymistka i co? XD nie rpzejechalam sie na tym nigdy oczywiscie ze marzenia sie nie spelniaja a plany sie zmieniaja i co? to cos zmienia? ![]() trzeba wtedy zmienic decyzje i sie dopasowac
|
|
#737 |
|
Adwokat diabła
|
Vill, jak lubisz to rób
![]() ja jakbym mogła to bym ekonomii się nie tykła (znaczy rachunku ) )Lelusia, aby się w końcu spytknąć, bo umieram without u )
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
Mówie tak globalnie, o Twoich wypowiedziach o studiach, uczelniach, miastach, laptopie.
Wszystko co masz, co planujesz jest najlepsze, cudowne i nie istnieje nic lepszego w świecie. Nie odpowiada mi takie snobistyczne spojrzenie. O kredycie - mówisz z taką pewnością o zobowiązaniu na 8 lat.
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Shir ja sie tym nie interesowalam osobiscie wiec mowie tylko to co slyszalam,a slyszalam negatywy same
Kalioppe to jest na wizazu jeszcze jedna dziewcyzna z naszego rocznika i z Twojej szkoly nawet zdjecia wstawiala chyba kiedys..
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy od planow. Ja wole miec te 30tys kredytu. Bo jak po studiach bede chciala kupic mieszkanie to bede miala te 30 tys, a na reszte bede musiala brac kredyt mieszkaniowy.
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli bym miała, być może bym wzięła. Jednak pewności nie mam, ba, ja nawet nie wiem, czy będę mieć pracę po studiach. Nie będę ryzykować i obciążać spłatą rodziców.
Zaczniesz czytać następną? Ja osobiście polecam Panią de Pompadour, książka biograficzna o chyba najbardziej znanej metresie francuskiego władcy (w tym przypadku Ludwika XV), utwór napisany lekko i przyjemnie
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Black ja bardzo, bardzo chetnie! w ogole myslalam, ze spotkamy sie w polowie drogi w ten weekend co byl, no ale bylas w stolicy.. nastepny weekend mam zjaety- mamy urodziny
|
|
|
|
#743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tu jest sedno. to co mnie irytuje to to że planujesz kupić/wyjechać do X. I wychwalasz pod niebiosa. Następnie zmieniasz zdanie na Y i wciskasz znowu że to jest najlepsze na świecie. i tyle właściwie to koniec
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
tak
i coraz bardziej się upewniam, że to dobra decyzja ![]() poczytałam sobie program moich studiów i jest naprawde ciekawy! Mam dużo informatyki czyli fajnie ![]() poza tym zajęcia w terenie
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej malo bede z tego krozystac.. ale na wszelki wypadek ![]() zreszta oczywiscie ze nie jest najlepsze... nic co mam nie jest najlepsze nie wiem dlaczego tak odbieracie ale odbierajcie sobie jak chcecie ![]() UE we Wroclawiu nie jest najlepszy, moje mieszkanie nie jest najlepsze, ja nie jestem najlepsza... ale ciesze sie tym co mam a laptop ![]() czy ja sie zachwycam moim laptopem? lezy sobie gdzies tam.. i kiedys sie przyda ![]() [poki nie ma podpiatego netu jest bezzuyteczny] ja znowu nie lubie ludzie ktorzy nie ciesza sie z tego co maja ![]() [nie, to nie do Ciebie ; ) ogolnie mowie] i uwielbiam ludzi pewnych siebie ba, wrecz twierdze ze w dzisiejszym swiecie to bardzo potrzebne Ancesia, SGH dalej jest najlepsze i chyba nikt temu nie zaprzeczy... zrezygnowalam z tego najlepszego i to jest wyjatkowo niesnobistyczne a powiedz mi... nie lubisz optymistow? ![]() nie lubisz ludzi pewnych siebie? czyli mam marudzic? spokojnie, czasami tez marudze
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
ville, no tragedia będzie, bo innej książki nie mam
![]() Chciałabym kolejną część Cobena, ale to musi Tż na ebay-u kupić ![]() Zastanowię się nad Panią de Pompadour, ale na razie mam zablokowane konto w bibliotece, bo przetrzymałam Rok 1984 i nie miałam przy sobie pieniędzy na karę (5zł
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
następną zaczniesz
![]() ja w wakacje mam niezłe tempo z książkami no ale na półce tych do przeczytania jeszcze ok 20. no i zawsze jak jestem w empiku to muszę z jakąś książką wyjść ![]() Cytat:
![]() moja mama jest w tym dobra (kończyła też jakąś specjalizacje na temat giełdy czy coś takiego;p) i jeszcze pare lat temu grała ale kilka lat temu przestała i raczej już nie wróci do tego. no a ryzyko na tym jest spore, ale też ile można zarobić
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz, bo mój światopogląd jest inny.
Nie lubie ludzi pewnych siebie, którzy nie mają nic do zaoferowania oprócz zadartego nosa (nie do Ciebie) A co do rzeczy najlepszych, nie znam Cie, nie wiem nic o uczelni, mieszkaniu, laptopie. Ale czytając Twoje wypowiedzi mam wrażenie że pisze nie użytkownik o nicku Villemka, a Alfa&Omega.
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest takie powiedzenie: z dużą dupą wejdziesz wszedzie, z dużą morda nigdzie
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodziło o to, że przez rok gadałaś o SGH jak o cudzie nad Wisłą po czym zmieniłaś decyzję na UEk we Wr. I wtedy już Twoje posty stały się dziwne, bo nie mogłaś napisać, że jest on najlepszy i czasem Twoje posty były takie jakbyś sama siebie pocieszała, że idziesz do Wrocka a nie na SGH. Ludzie pewni siebie to nie to samo co ludzie przeceniający swoje możliwości. W ogóle to teraz nie rozumiem po co Ci ten kredyt skoro mówisz, że mało będziesz z niego korzystać? Skoro będziesz w 5% najlepszych studentów to może lepiej dostawać stypendium, którego nie musisz zwracać?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

[/quote]

]