|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: ubolewanie na kociem ... operacja
Heh...skoro taka jest potwierdzona diagnoza,to teraz najważniejsze jest aby zapewnić kociakowi jaknajbardziej komfortowe życie - mam nadzieję,że operacja się powiedzie i kotek będzie miał przed sobą jeszcze niejedną wiosnę - i za to trzymam kciuki
![]() Co do opieki weterynaryjnej - moje zwierzaki sa po opieką pani wet od 13 lat ( w poprzednim miejscu zamieszkania też była świetna pani wet) - nigdy nie odmówiła pomocy,jak trzeba to przyjedzie do domu.Każdego psa traktuje jak najważniejszego pacjenta - nie ważne rasowy czy nie.Wiele serca włożyła w "naprawienie" mojego staruszka ze schroniska,który jest teraz dziarskim emerytem,a to,że nie słyszy i niedowidzi zupełnie mu nie przeszkadza ![]() Znam tylko z opowieści sytuacje odmowy pomocy zwierzakowi "bo już zamknięte"...kilka lat temu głośna była sprawa takiej odmowy - rodzącej afgance...w efekcie po gorączkowych poszukiwaniach pomocy suka trafiła do mojej pani wet - mimo natychmiastowej cesarki i reanimacji szczeniaków - było za późno i dla suki i dla maluchów ![]()
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 1. urodziny- o życzenia prosimy :)
Dziękujemy, dziękujemy,
zdjęcia będą- jak spec od ich pomniejszania przyjedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
najlepszego zycze
![]() ![]() ![]()
#726 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez zycze wszystkiego najlepszego, duzo duzo zabawy ,wiele godzin milego snu i zeby jak najczesciej murczala swoim rodzicom
![]()
#727 |
Wtajemniczenie
|
No to wklejam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Wtajemniczenie
|
Sliczna
![]()
#729 | |
Raróg
|
Cudeńko
![]() Proszę wymiziać urodzinowo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
Sliczna! Urodzinowe glaski i cmoki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Maszeńko całuski dla Ciebie ode mnie i od mojej suczki Korusi-
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
Sliczna masz kotke.Najserdeczniejsze zyczenia urodzinkowe dla niej-duzo zdrowka,zabawy z (basiao84!),pelnej miski(samych przysmakow),szczescia(koc iego),pomyslnosci i SPELNIENIA KOCICH MARZEN-zycze!
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
pourodzinowo chciałabym podziękować za wszystkie życzenia urodzinowe, i zapewnić, że szacowna solenizantka objadła się w ubiegły weekend ulubionymi, drogimi jak jasna ch... puszeczkami, wybawiła za wszystkie czasy nowym zestawem myszek i piłeczek, oraz została przez całą rodziną solidnie wymiziana, wygłaskana i wycałowana. O noszeniu na rękach już nawet nie wspomnę ![]() No więc chyba jest zadowolona ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Was serdecznie i życzę tyle radości z Waszych zwierzy, ile ja mam z Maszeńki ![]() a zwierzakom życzę- żeby ci dwunożni ich słuchali- wiadomo kto tu rządzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kociary!!!- kocur kastrat
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą - jak tam klejnociki? Zarosły buszem? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Awiecie ze w stanach juz wstawiaaj protezy psom? Bo zauwazono ze psy po kastracji sa gorzej lubiane w psim towazystwie. A po wstawieniu protez wzrasta uznanie kastrata wsrod innych psow. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
koty a ziółka i inne takie
Upisałam się jak głupia, a kota wścieklizny dostała i tak się do myszki przytulała, że aż mi zamknęła i Worda i przegądarkę... grrr
![]() No ale od początku ![]() Do założenia tego wątku skłoniło mnie właśnie dziwne zachowanie mojej koty, która pod wpływem herbatki Rooibos z ziołami raz się do mnie przytula, raz mnie gryzie, a jeszcze innym razem tarza się jak głupia po biurku. Nie żeby tą herbatkę piła ![]() ![]() ![]() Wiecie o co chodzi? Jakie ziółka mają takie dziwne działanie na nasze sierściuchy?? Ja szczerze mówiąc nie znam się na tym zupełnie i nawet nie wiem, co w tej herbacie takiego jest, że kot głupieje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: koty a ziółka i inne takie
Kota mojej mamy ciagnie do kropli walerianowych,wyczuwa je nawet zamkniete w szawce-i tez wariuje na ich punkcie.Ale dlaczego tak jest niewiem.Jakis skladnik musi je pociagac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po walerianie moje koty chodza jak nacpane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
a te protezki to nie dla włascicieli, żeby nie miali kompleksów, że pies odjajczony? i taki niemęski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Nie wlasnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Chm... to w końcu kocurom odcina się klejnoty, czy coś tam zostawiają?
![]() ![]()
#745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poprzedni kot wzioł odemnie ziołową tabletkę (z walerianą) i zaczą sie do niej ślinić i ją miętolić, tażać sie w niej, a jak mó ja zabrałam to sie na mnie tak ... patrzył ![]()
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
A mój kot po prostu uwielbia (czego ja nie uwielbiam) jak myje zlewy, wanne itp. różnego rodzaju Fleshami, Domestosami, Cifami itp. jak tylko poczuje zapach (smrodzik) wariuje, lata, tarza się po ziemi, tuli się potem gryzie. A jak go nie wpuszcze do łazienki potrafi godzinami lizać mi ręce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Killing me softly
|
A mój kot kompletnie ignoruje kocimiętkę, krople walerianowe- czyli to, na co podobno każdy kot reaguje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
Ja aktualnie mam dwa kotki, obydwa wykastrowane i bez dodatkowych problemów. Jeden był kastrowany 7 lub 8 lat temu a drugi 2 lata temu. Dotychczas u tych kotków nie było żadnych powikłań. Gorzej było z moim pierwszym kociakiem. Po kastracji od początku miał problemy z przewodem moczowym. W końcu zmarł/zdechł w ciężkich męczarniach w wyniku zapchania przewodu moczowego. Nie pomogła reanimacja i olbrzymie zaangażowanie weterynarza. Kota mało nie rozerwało. Cierpiał okrutnie przez 2 dni a my nie mogliśmy mu pomóc, choć wciąż mieliśmy nadzieję, że uda się go uratować.
Mam nadzieję, że Wasze kociaki będą żyły długo i zdrowo. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możesz sobie obejrzeć zdjęcia http://www.vetserwis.pl/photo_kastracja_kot.html .jak nie chcesz, to w sktócie- otwiera się moszne i "wydłubuje" jądra. Nie wiem, co rozumiesz przez "odcięcie klejnotów" zostawia się worek mosznowy, tylko pusty Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
mój uwielbia kocimietkę (planuję zakup kuleczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.