![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
tak zrobiłam i wszystko wyszło pięknie
![]()
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio spotkałam się z informacją, że bardziej problematyczne od silikonów są polimery kationowe. Składniki takie jak Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride czy Polyquaternium-10 mają tendencję do nadbudowy na włosie. Czytałam, że wiążą się z włosem jonowo i w związku z tym do usunięcia ich konieczny jest szampon. Silikony nie przylepiają się ponoć do włosa tak bardzo jak one. W stosunku do tej informacji dziwi mnie trochę, że temat polimerów jest pomijany. Jestem ciekawa jakie są wasze doświadczenia z tym składnikami? Zauważyłyście ich nadbudowę na włosach? Przejrzałam swoje kosmetyki pod kątem tych składników jednak nie znalazłam ich w żadnym. Zastanawiam się natomiast czy w odżywkach leave-in, których używałam przed przejściem na metodę CG nie było tych właśnie składników i czy to nie one były bardziej obciążająco niebezpieczne od niewinnego w gruncie rzeczy dimethicone...?
Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-12-13 o 10:40 Powód: blad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast już wypatrzyłam polimery kationowe w piance Nivea, która pomimo braku silikonów i zawartości tak dobroczynnych składników jak aloes czy panthenol obciąża i skleja moje włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
ja sprawdziłam i tylko w jednym kosmetyku miałam to: w serum na końcówki Joanny- z serii babuni.
ale to nie przeszkadza, bo przecież nakładam to tylko na końcówki^
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
zdecydowałam że gdy bede miec wolne od szkoły wypróbuje umyc włosy odżywką. boje sie ze będe meic tłuste i wole nie ryzykowac w tygodniu szkolnym.
![]() |
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Próbowałam tej metody .
Nie sprawdziła się , włosy szybciej sie przetłuszczały i do tego bardzo wypadały. Uzywałam odżywki z jak najprostszym skladem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli mycie odzywką Ci nie służy, nie zmuszaj się. Ja też preferuję mimo wszystko szampon ![]()
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
ja przed zastosowaniem używałam szamponu dziecięcego i teraz wszystko jest w porządku
![]() włosy są mega błyszczące, miękkie i odżywione. moja babcia, która ostatni raz widziała mnie tydzień temu, zauważyła różnicę i dzisiaj się zachwycała kłakami ;]
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez agnieszka_g Czas edycji: 2008-12-16 o 00:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
A ja nie zrobiłam sobie takiego "przejścia" między szamponem i odżywką, ale jestem zadowolona, fakt, po 24 godzinach włosy się już robią tłustawe, ale i tak myję codziennie, więc nie szkodzi
![]() Dzisiaj musiałam zgrzeszyć, tak mnie strasznie bolą stawy, nie byłam w stanie dobrze wyszorować sobie włosów odżywką to umyłam szamponem, szczęśliwe wybitnie nie są, ale chociaż czyste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
ja stosuję metodę OMO od dwóch tygodni chyba i włosy zaczęły mi właśnie jeszcze mocniej lecieć^^
![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
a odżywka z HEGRONA nadaje się do mycia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
sprobuj tego omo, mi np. przestaly leciec- to sprawa indywidualna, jak nie przestana wtedy wrocisz do szamponu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Ale co ma wspólnego mycie odzywką z wypadaniem włosów? Chyba, że niedokładnie je myjecie albo szarpiecie włosy podczas mycia zbyt agresywnie. Ja bym jednak stawiała na zimowy niedobor witamin, temperature i nakrycia głowy.
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
moze jest tak jak dziewczyny pisaly wczesniej- drastyczne przestawienie z mycia naszpikowanymi chemia szamponami na duzo delikatniejsza odzywke moze wywolywac taka reakcje.. nie wiem nie jestem ekspertem, ale wydaje mi sie, ze tak wlosy moga roznie reagowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
Wypadanie włosów, razem z cebulkami, jest niezależne od czynników zewnętrznych, mają na nie wpływ tylko hormony. A "wypadanie", czyli łamanie się włosów, to oczywiście też sprawa ich siły i zdrowia, ale sposobu czesania, związywania, traktowania różnymi specyfikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
mi wypadają najczęściej jak nakładam tę pierwszą odżywkę, wtedy lecą jak głupie. może nie garściami, ale na pewno więcej niż do tej pory.
ale nie zrezygnuję z OMO, bo jestem z tego baaardzo zadowolona. jeszcze nigdy nie miałam tak ładnych włosów. nawet moja koleżanka dzisiaj nie mogła od ich ręki odciągnąć i cały czas się nimi bawiła.
![]() |
![]() |
#745 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mimo wszystko ta metoda sie u mnie nie sprawdzila. Dlatego myję włosy szamponem a , odzywkę nakładam od połowy włosów, zeby nie powodowac przetłuszczania skóry głowy. Cytat:
Szampon przede wszystki słuzy do oczyszczenia skóry głowy, włosy myje przy okazji. Natomiast odyzwka oblepia włos, oblepia skórę głowy, obciąża włosy, a to w rezultacie powoduje szybsze wypadanie włosów. Przynajmniej u mnie zaobserwowałam takie objawy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Ma , ale w koncowym skladzie .
Szampon ma mi słuzyc, po tym nie mam łupiezu i włosy przetłuszczają się znacznie mniej, poza tym je zmiekcza. Zdradzam , go czasem z innymi szamponami aptecznymi , Farmona lub Barwa rumiankowa. Dzieciece szampony tez próbowałam , ale nie dokonca mi sluza , potrafiłam dostac lupiezu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wypadania, to myślę, że to przez intensywny masaż skóry głowy. Cebulki są bardziej dotlenione, przez co te stare włosy po prostu wypadają, a na ich miejscu rosną nowe.
![]() |
![]() |
#749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jak myje włosy co 2-3 dzien , tak przy odzywce wieczorem juz byly tluste i dodatkowo masowo wypadały. Jak wróciłam do normalnego sposobu szampon +odzywka od polowy glowy , to juz tak nie wypadaja i włosów nie musze myc codziennie. Ten sposob mi nie słuzyl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
Nie no nie ma co panikować
![]() ![]() ![]() Wróciłam do hergona (pierwsze "o") - lubię go bo przez fakt że jest rzadszą odżywką lepiej się rozprowadza- a jak lepiej się rozprowadza to i wydajniejszy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.