![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Prosilabym o ocene jadlospisu
R 8:30 100g jogurtu nat. odtluszczonego + 30g musli fitella 10:30 pol bulki razowej wydrążonej + 100g serka danio warzywnego 12:30 gruszka 15:30 (praca - o tej godz mam przerwe) totrilla z sosem barbecue ,kawalkiem kurczaka i serem (wiem ze malo dietetyczne ale cos jesc musze a pracuje w kfc i nie mam za duzego wyboru) 18:00 serek wiejski light + jablko pozniej w razie glodu- marchewka(nie pozniej jak o 20) Moze byc na R? ile to ma wszystko kcal ? ![]() postanowilam jesc mniej a czesciej aby podkrecic sobie przemiane materii.
#722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To co najcenniejsze w jaju siedzi w żółtku. Białko też tam jest, węglowodanów tyle co kot napłakał (około 0.3 gr w 100gr żółtka, nie wiem po co w ogóle bierzecie je pod uwagę ich tam właściwie nie ma), za to żelazo, wapno, witaminy A, B- cała grupa,D, E, K, PP, magnez, potas, fosfor. A jajka przepiórcze jeszcze zdrowsze ![]() Aralko: włącz do dietry rybkę morską, i łyżkę dziennie oliwy, albo oleju lnianego do warzyw i będziesz miec z głowy NNKT a przy okazji omega3 bezcenne dla mózgu. A do szkoły np sałatkę sobie zrób z utartego selera z jabłkiem i marchwią, łyżeczki oliwy/oleju, rodzynek. cukiereczekQ Cytat:
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Plan na dzis
![]() Isn - jajecznica z 2 jaj + pół grachamki z wędlinka z indyka i pomidorkiem IIsn - serek wiejski lekki + 3 śliwki + garść pestek dyni i słonecznika bedzie później ![]() obiad - pół torebki ryzu pełnoziarnistego + pół puszki fasolki w sosie pomidorowym + mizeria z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem podwieczorek - grachamka z wedlina z indyka i ogórkiem kiszonym kolacja - salatka z tunczyka meksykanska |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
WItajcie...
też chciałabym przejść na dietkę, bo niestety podczas wakacji w Chorwacji przytyło mi się 2 kg i bardzo źle się z tym czuje ![]() Jak na razie zjadłam: -na śniadanko drożdżówkę z powidłami (niestety drożdżówka w moim przypadku to konieczność, bo dziadek zawsze rano robi zakupy i drożdżówka to u niego tradycja ![]() ![]() - actimel truskawkowy -soczek kubuś Te dwie ostatnie pozycje w pracy...
#725 |
Zakorzenienie
|
Ja z ryb to jem tylko pangę smażoną i z puszki szprotki i tuńczyk...
Kurcze, niestety nie mam czasu robić sobie sałatki ![]() ![]() No nic, pokombinuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
R
S koktajl z bialka czekoladowego+otreby+owoc e mrozone+mleko sojowe+blonnik, kawa z melkiem II 2 sliwki+babybell lunch kanapka wielka z ciemnej buly,plaster odtlusczonego sera zoltego+papryka,kawalek chudego mieska, jablko podw babybell obiadokol bedzie ok 4 kawalki kuraka z KFC bez skory oczywiscie + kawalek gotowanej kukurydzy na kolbie.
#727 |
Rozeznanie
|
Redukcja.
1. 125g sera półtłustego, jabłko. 2. jabłko 3. pierś z kurczaka gotowana, dużo kalafiora, jabłko 4. 125g sera półtłustego, pomidor 5. tuńczyk wsw, pomidor, papryka
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-09-03 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze U:
I Ś: (po 6): szklanka mleka 2% z 3 łyżkami moich musli (wymieszane ze sobą bran flaksy, corn flaksy, bakalie - suszone i kandyzowane owoce+ różne orzechy i łyżka ziaren sezamu) II Ś: W szkole ok. 10: jabłko i po 12.20 kanapka z grahamki posmarowana serkiem almette z polędwicą sopocką, pomidorem, papryką i bazylią po szkole (po 15): 2 kawy z mlekiem, jabłko....ajjj nie dobrze z tą kawą ![]() Obiadokolacja: godz. 17: 50gram kaszy gryczanej z sosem meksykańskim własnej roboty (pomidory, papryka, pieczarki, cebula, czerwona fasola, pieczona pierś z kurczaka) deser: marchewka Kolacja (ok.20): kefir - 400g...przesadziłam z ilością ![]() Nie ma dramatu, ale zawsze mogłoby być lepiej....ale przynajmniej obyło się bez słodyczowych grzeszków..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jajecznica z dwóch jajek ( ine wiem co to za zwyczaj ejdzenia samego białka, rpzeciez to żółtko ci nie zaszkodzi, tam jest równiez bardzo dużo białka i tłuszcze, i nie myśl ze jak zjesz zółtko to to zaważy na diecie, poza tym to amrnowanie ejdzenia) z chlebkiem razowym i warzywami ja polecam jajecznice na cebuulce lub z pomidorami pycha ![]() U mnie dzisiaj znowu mało, bo sie zaczął @ grahamka z serem zółtym, wędlinką, ogórkiem i pomidorem jabłko cola light :P 50 g ryżu, warzywa usmażone zpiersią kurczaka (marchewka, pietruszka seler papryka pomidory fasolka szparagowa) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
U:
6:30- owsianka- 3 łyżki płatków, 60g musli owocowych z crunchy, banan, szklanka mleka 2% 10:30 (w szkole)- grahamka posmarowana troche serem białym z pomidorem ok 14:30-15- podjadłam 2 duze łyżki pestek dyni (w woreczku jak wracałam ze szkoły) 16-17- 170g piersi kurczaka smażonej na połowie łyzki oliwy,pół woreczka kaszy gryczanej, pomidory wymieszane ze szczypiorkiem , big milk bedzie: 19-20- 200g serka wiejskiego z warzywami (szczypiorek,papryka.pomi dor) |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Hm..Ja dzis chyba troche przesadziłam..
Śniadanie :250 ml mleka(40 kcal 100ml) + około 2-3 łyżki stołowe pełne płatków owsianych + średnia kromka chleba pszennego +z serkiem almette (około 400 kcal?) Drugie śniadanie:dwa jabłka (200 kcal ?) Obiad:średni/duży mielony ,jedna duża papryka ,około 300 gr ziemniaków (1000 kcal?) Kolacja: chleb pszenny(trzeba było samemu kroić wyszło trochę więcej niż zazwyczaj ) z serkiem + jogurt (około 400 kcal) o 19 znalazłam około 80 chrupkow kukurydzianych niesamakowych flips i zjadlam wszystko (około 400 kcal) ![]() ![]() ![]() ![]() Za to 15/82 bez słodyczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
no dzisiaj chyba gorzej juz poszlo.... ale nie załamujemy sie, tylko walczymy dalej;p
R: 1. serek wiejski 200gr w dwóch paprykach posypany pestkami słonecznika 2.mleko 200ml (półtłuste) 3.serek danio słony z selerem naciowymx2 i marchewkąx2 4.jabłko 5. sałatka (w sensie mix sałat) z tofu, cebulką, orzechami (garstka) i selerem naciowym 6. twarog 200 gr z polowa bakłażana, pomidorkami koktajlowymi, dwoma plasterkami mozzarelli i kapustą pekinska. zużyłam dwie zyzki oliwy z oliwek, trochę podgrzanego sosu balsamico i vinaigre. kompletna tragedia jak na redukcje (chyba tluszczu za duzo i kalorii...?) ale przynajmniej duzo warzyw bylo;p;p |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
7:00 Bułka ziarnista z wędliną, tofu i pomidorem
7:25 Jabłko 10:40 2 marchewki ; 100 ml soku jabłkowego 13:40 75 ml soku jabłkowego 14:00 ok. 70 g kaszy jęczmiennej pieczarkowej z małym kawałkiem udka duszonego, surówka 17:30 3 gryzy zapiekanki 19:00 3 wafle ryżowe z orkiszem ; jabłko 20:00 jabłko Rozpisałam tak dokładnie. I jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny, u mnie coś nie najlepiej. Nie jestem głodna, jem ostatnio niewiele w porównaniu z tym co było na wakacjach.
Dzisiejsze U śniadanie : kromka razowca, jajko sadzone na jednej łyżeczce oliwy z oliwek, pół pomidora II śniadanie : 2 kromki grahama, 2 plasterki sera żółtego, kilka plasterków zielonego ogórka obiad: 1/4 woreczka brązowego ryżu, niewielki kawałek wołowiny w sosie grzybowym, ogórek kiszony kolacja: serek wiejski, 2 rzodkiewki, 2 kromki pieczywa Wasa ![]()
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ehh a dzisiejszy jadłospis przegryzek z 2 pożądnymi posiłkami i wyrzutami wieczornymi ![]()
![]() |
#739 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Toffie - nie naprawdę, nie musisz ich czytać, ja nie chcę nikomu popsuć humoru czy coś, dzisiaj mam doła, więc jest źle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
P:
Iśn- 200gr płatków z mlekiem, pół drożdzówki z serem i makiem-tyle mi zostawili ![]() ![]() w drodze do szkoły jabłko IIśn w szkole: a) grahamka z serkiem Danio warzywnym b) cola i princessa koktajl bananowo-orzechowy O: 2 talerze bigosu, 2 kromki razowca, słodzona herbata opakowanie herbatników, Kubuś P: racuszki z jabłkami (chyba z 7 takich sporych) posypanych cukrem pudrem dość obficie, szkl kompotu śliwkowego, nektarynka K: bułka duża z serem i pomidorem, koperek, słodzona herbata 200gr twarożku z cukrem waniliowym, 2 czekoladki marcepanowe, cola Taka nie inna Słoneczko zobaczysz, że Twoje jadłsopsisy niedługo będą jeszcze lepsze, ale dziś opieprzyk za takie jedzenie! strasznie mało, chyba nie chcesz robić sobie krzywdy? im szybciej zaczniesz normalnie jeść tym lepiej dla Twojego organizmu, uwierz ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki Agatko. ![]()
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy połączenie chlebka z jajecznicą to czasem nie będą węgle + tłuszcz? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
R
śn: owsianka (3łyżki owsianych, 2 otrąb, mleko 1,5%, łyżka musli, 1/2 activii truskawkowej, 1/2 jogurtu naturalnego) 2śn: 2 kromki razowego żytniego z połową trójkącika serka topionego, sałata, papryka, 2 plastry sopockiej ob: łosoś pieczony, ryż brązowy, fasolka szparagowa i kalafior deser: ciasteczko owsiane po: garść orzechów arachidowych, ciasteczko owsiane ko: wiejski lekki z 2 łyżeczkami activii, marchewka aktywność fizyczna: wf, ok 2h na rowerze miejskim, ćwiczenia na agrafce, chodzenie po mieście poproszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.