![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2010
o boze
![]() ![]() kiedys w koncu trzeba ![]()
#722 |
Flawless
|
Ja mam w środę diagnozę z matmy no i masakra zletka xP
Właśnie sobie drukuje testy ze strony cke czy tam oke i będę cały weekend ślęczeć :/
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak? ![]() wiem, że różnią się czasem jakimiś szczególikami. nie wiem czy z chemii któraś ma/widziała, ale tego roczny i poprzedni znacznie się różnią grubością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy słyszaałyście o zmianach naszej matury 2010.
Otóż wszyscy będą zdawać 3 egzaminy obowiązkowe TYLKO na poziomie podstawowym tj. polski, matma, jezyk obcy. Potem bedziemy mogli sobie wybrać jeszcze 3 przedmioty dodatkowe ktore bedziemy zdawać na dowolnym poziomie. Ale jeśli ktoś chce zdawać np. rozszerzony angielski to w jeden dzien pisze podstawe a w inny rozszerzony i moze juz wybrać tylko 2 dodatkowe przedmioty. Co o tym sądzicie??
#725 |
Raczkowanie
|
aako => wydaje mi się że dyskusja o tym toczy się tu od dawna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
łops sory, nie przeglądalam całego wątku
![]() ![]()
#727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie wczoraj przeglądałm allegro, bo chciałam zobaczyć jak wygląda ta książka, faktycznie ceny troszkie wysokie. Ale jeżeli chce się zdać dobrze mature, to trzeba sobie jakieś fajne książki kupić ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
Do historii dużo osób poleca podręczniki tzw. "czarne grzbiety" stare do liceum. na szczęście je mam i nasz nauczyciel też z nich notatki robi.
Repetytorium na razie nie kupuję, bo we wrześniu ze szkoły dostaniemy więc nie ma sensu. A przez wakacje "planuje" powtórzyć chociaż pierwszą klasę i jak się uda to dalej .. A co z tego wyjdzie, zobaczymy :P Na razie czytam "Historię Polski" Topolskiego niby też dobre do matury . |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
powodzenia, bedziecie miec matme obowiazkowa
![]() ja w 2010 bede pewnie poprawiac matme ale rozszerzona ![]() ![]() jakby ktos chcial to mam mase ksiazek do roznych rzeczy,np takie "jak pisac wypracowania" i inne w tym stylu, np. opis epok (jakis barok czy cos), mozecie zapytac, jak mam cos fajnego to bym podeslala albo wystawila na podaj.net czy tam allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
a kto się wybiera na psychologię?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
zdawałam w tym roku
![]() z matmy - zestawy zadań pana Kiełbasy i potem zestawy maturalne Pazdro (taka zielona książka, tam są zestawy na podstawę i rozszerzenie), z fizyki nic a nic, jedynie podręcznik (Zamkor) + zadania maturalne z zeszłych lat, bo zdawałam tylko podstawę i to jeszcze tak dorywczo, bo bardziej koncentrowałam sie na geografii. |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Konto usunięte
|
ja myslalam o psychologii , ale ostatecznie zrezygnowalam z tego kierunku , jest on dosyc modny , i pozniej ciezko bedzie znalezc prace po uknczeniu studiow
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny . jestem rocznik 91, wiec tez maturka w przyszlym roku:|
mnie marzy sie architektura karojbrazu ale odpada z 2 powodow: nie mam wielkiego talentu do ryzsowania prawdopodobnie trzeba zdawac mature z biologii (rozszerzona,ewentualnie w podstawie:|) a ja zdaje geo. mam nadzeje ze mnie przyjmiecie do pogaduch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aneta ![]() Cytat:
![]() tylko że ja jeszcze nic nie zaczełam powtarzać! ![]() znalazła któraś z Was arkusze naszej "Lubelskiej próby przed maturą" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Wtajemniczenie
|
[/QUOTE]
Witam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
macie już arkusze maturalne z matmy ?? a raczej odpowiedzi do tych matur próbnych które pisałyście ostanio ?
Ja szukałem odp do swojej żeby zobaczyć czy zdam ale nie znalazłem ;/
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
ja szukałam arkuszy i nie znalazłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
ja rozwiazywalam mature podstawowa z angielskiego- ta wlasciwa co byla osatnio. bylam w szoku... tak poplatane...
zadanie : uslyszysz wywiad z wynalazca gier.. czy jakos tak. i widze 4 mozliwosci a b c d 1) Mat say.... a).... b)... itd i czekam az odezwie sie ten Mat a tu ciagle mowi kobieta i tak mi przelecialo pol tekstu i sie zgubilam...:| potem pomyslalam ze mat to moze kobieta (troche glupie ale cuz.. mozliwe) ale nie.. okazalo sie ze kobieta czytala caly wywiad. pytania i odpowiedzi, żenua!! tak samo bylo z tym ze jedne zadania byly tlumaczone po angielsku(tzn tresc) a w innych od razu przechodzili do tresci wlasciwej i czekasz na przetlumaczenie tresci polecenia... i znow sie gubisz brak slów Edytowane przez Cappuccino Czas edycji: 2009-05-30 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dowiedz się jak jest z tą biologią. bo może można zamiennie. właśnie z geografią np. co by się wydawało logiczne ![]() a z talentem to może tylko Ci się wydaje? Cytat:
![]() Kurde, ja nawet nie planowałam uczyć się w wakacje... Hm. Może dlatego, że z biologii mam już korki... A z chemii? Nie wiem sama ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do talentu - nie jest tak zle ale nie jest az tak dobrze... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
ja fizyki zaczelam sie uczyc w kwietniu i srednio na tym wyszlam :P
geografii w sumie uczylam sie od 2 klasy, bo mielismy w szkole baaaaardzo okrojona i w ciagu trzech lat przerobilismy "aż" całą 1 klasę. |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam w krwi ustępowanie biednym dziecom downa- czyt. anaczysko1
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No też słyszałam o takich egzaminach. Zawsze warto spróbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12533811]ja myslalam o psychologii , ale ostatecznie zrezygnowalam z tego kierunku , jest on dosyc modny , i pozniej ciezko bedzie znalezc prace po uknczeniu studiow[/quote]
chyba masz rację, ale to moje marzenie więc naprawdę chciałabym to studiować ![]() więc moze jest jeszcze ktos kto ma takie plany jak ja? ![]() ew myślę o prawie, stosunkach międzynarodowych, socjologii, może dziennikarstwo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
ja myślę o technologi chemicznej/ albo inżynieri chemicznej.
Ale raczej technologia ![]() PS Przyżekam że będę uwazał na regulamin ;p ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;12504809]Czemu AUM jest takie złe?
I moze mnie ktoś oswiecic czy jest duzo chemii na kosmetologii i jaka prace mozna po tym miec? Tak poza tym to nie wiem co mam zrobic z wlasnym zyciem. Nawet nie wiem co chce na maturze zdawac. ![]() pisałam o UWM, nie AUM ![]() ![]() o kand d.. bo wszyscy się tu dostają ![]() ![]() PS. znowu rozmowa kręci się beze mnie ;D a w ogóle, czy ktoś to czuje, że za 20 dni koniec roku szkolnego? ;D ja nie wiem kiedy mi ten rok zleciał, zaraz matura ![]() w środę mam próbną z matmy, już się spodziewam mnóstwa zadań, ktore w ogóle mi nie podpasują ;> pewnie funkcje.. bleh. tak w ogóle to już został tylko rok, jeśli ktoś się wybiera na studia do Gdańska i nie ma na oku dobrego współlkokatora, a jest osobą normalną, wiecznie uśmiechniętą i gadatliwą, to chętnie z kimś wynajmę mieszkanie za równiuśki rok, od czerwca ;> zależy mi na kimś normalnym do mieszkania, więc i poszukiwania należy rozpocząć wcześniej ![]() a właśnie, macie zamiar się ulokować w akademikach czy na stancjach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.