Nietrafione, głupie, badziewne prezenty - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 12:44   #721
Dagunia
Komplikatorka

Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty

Dzisiaj koleżanka z pracy opowiadała, że rok temu pod choinkę jej mama dostała od jej teściowej w prezencie... ulotke Jakiś materacy czy łóżek
Stary 2011-12-21, 13:08   #722
shari_23
Przyczajenie

Nie cierpię superdrogich łańcuszków z tandetnymi cyrkoniami, maleńkich, nie pasujących do niczego.Moja babcia swego czasu zarzucała mnie takimi "cudami" z Yes. Po co to komu? Brrr!
shari_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 13:46   #723
_Naughty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Dzisiaj koleżanka z pracy opowiadała, że rok temu pod choinkę jej mama dostała od jej teściowej w prezencie... ulotke Jakiś materacy czy łóżek
_Naughty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 13:51   #724
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Padlam!

Co tej kobiecie przyszlo do glowy...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 21:57   #725
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba przebiło wszystkie dotychczasowe historie.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 09:05   #726
Amani
Zakorzenienie

przeczytałam cały wątek i sikam ze śmiechu nie umiałam się w pracy opanować

Moja biedna koleżanka od exTŻa dostawała najgorsze prezenty świata. Do dziś się z nich śmiejemy przy każdej możliwej okzji Przez pewnien czas on był w Holandii a ona w Polsce. Z zagranicy przywiózł jej:
- sztuczny, wielki plastikowy brylant
- gumową piłeczkę (taką jak dla psa) z 'kolcami' i buzią (oczy,nos, usta) coś w tym stylu: http://golemar.home.pl/grafiki/zabawki/pilka2.JPG specjalnie zrobiła sobie z tym zdjęciem i mi je wysłała w mailu tuż po tym, jak to dostała.

Jeszcze przypomniała mi się taka historia, że TŻa mama zawsze mówiła w żartach, że przy nich (TŻcie i jego siostrze) nawet na majtki nie ma No i razu pewnego dzieciaki wyciągnęły swoje grosze ze skarbonki i kupiły jej takie zwykłe bawełniane majty na jakąś okazję

- w podstawówce na mikołaja dostałam taką skarbonkę-skarpetę z drewienkiem i napis: "zbieram na piwo"
- na 18-stkę dostałam taki ubijacz do piany z rączką w kształcie penisa. Bardziej mi to na prezent dawany na wieczorze panieńskim wygląda no ale....

- ja w zeszłym roku kupiłam nietrafiony prezent TŻowi podpytywałam się go dużo wcześniej przy reklamach, czy u niego sprawdziłaby się elektryczna golarka, bo ma twardy zartost. On potwierdził, więc spędziłam tydzień na internecie szukając idealnej, z wszystkimi funkcjami, po prostu stałam się golarkowym ekspertem niestety po dwóch goleniach TŻ wyglądał jakby właśnie przegrał walkę z Gołotą, sprzedał golarkę i kupił sobie GPSa, którzy służy na szczęście do dziś

Moja babcia za to bardzo martwi się prezentami już w sierpniu, więc zwykle moja mama albo ciocia kupują coś, a ona zwraca pieniążki i prezent wtedy jest od niej - całe szczęście wcześniej, z 4 lata temu, moja 20letnia wtedy kuzynka dostała od babci wściekle żółtą piżamę na długi rękaw i nogawki - jak mi się w tym pokazała, to wyglądała jak żółty wielkanocny kurczaczek

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 22:58   #727
Butterflyy11
Raczkowanie

Ojej! ja też miałam sporo różnych beznadziejnych prezentów :/

- Figurka żubra
- Szklana kula ze śniegiem z "Me to you" (tylko ze miałam już 17 lat, a kula była strasznie dziecinna i śmiesznie wyglądała w moim pokoju)
- Plastikowe dzwoneczki z księżycami
- Szkatułka a'la miedziana z syrenką
- Torebka z Diddl'a, cała futrzasta, z dzwoneczkiem z boku (byłam już w gim, i to był już przypał pokazać się z taką torebką)
- Na rozpoczęcie liceum >> zestaw linijek i ekierek z Barbie
- Książki!!! które były spoza mojego ulubionego działu książek które czytam
- Skarpetki "Mikołaje" z których odpadały głowy tych Mikołajów już na drugi dzień
- Plecaki, torebki... kompletnie nie w moim guście
- Gdy miałam fazę rockową, chciałam pasek nabijany ćwiekami - a dostałam wysadzany cyrkoniami <bling bling>
- Piżama z żyrafą, która była strasznie dziecinna (czasy liceum)
- I oczywiście masa tandetnych figurek i ramek, tak zwana chińszczyzna

Jak coś mi się jeszcze przypomni, to jeszcze dopiszę

Butterflyy11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-23, 12:19   #728
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez Butterflyy11 Pokaż wiadomość
Ojej! ja też miałam sporo różnych beznadziejnych prezentów :/

- Figurka żubra
- Szklana kula ze śniegiem z "Me to you" (tylko ze miałam już 17 lat, a kula była strasznie dziecinna i śmiesznie wyglądała w moim pokoju)
- Plastikowe dzwoneczki z księżycami
- Szkatułka a'la miedziana z syrenką
- Torebka z Diddl'a, cała futrzasta, z dzwoneczkiem z boku (byłam już w gim, i to był już przypał pokazać się z taką torebką)
- Na rozpoczęcie liceum >> zestaw linijek i ekierek z Barbie
- Książki!!! które były spoza mojego ulubionego działu książek które czytam
- Skarpetki "Mikołaje" z których odpadały głowy tych Mikołajów już na drugi dzień
- Plecaki, torebki... kompletnie nie w moim guście
- Gdy miałam fazę rockową, chciałam pasek nabijany ćwiekami - a dostałam wysadzany cyrkoniami <bling bling>
- Piżama z żyrafą, która była strasznie dziecinna (czasy liceum)
- I oczywiście masa tandetnych figurek i ramek, tak zwana chińszczyzna

Jak coś mi się jeszcze przypomni, to jeszcze dopiszę
bling bling pasek jest moją traumą do dzisiaj, bo tez taki dostałam w momencie, kiedy z góry na dół latałam ubrana na czarno a wszystkie babcie w autobusach bały się moich glanów.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 13:29   #729
myszka197
BAN stały

a mi się jeszcze przypomniało:
Miałam kiedyś TŻ-a, pojechał do USA na pół roku, do pracy, już miesiąc przed świętami opowiadał mi przez telefon, jaki to czaderski prezent ma dla mnie na święta........
a dostałam..... wielkiego ( ok. 2 metry ), grubego ( średnica jakiś metr) ...................dmucha nego bałwana ( wylądał prawie jak prawdziwy ), wg. mnie prezent nawet fajny, ale dla dzieci ( a miałam wtedy 20 lat), i z racji rozmiarów raczej do ogródka, niż do domu (coś w stylu: śniegu nie ma, ale my i tak mamy w ogrodzue bałwana), a mieszkałam wtedy z rodzicami w malutkim mieszkanku w bloku i nie miałam ogródka, byłam załamana

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

przypomiał mi się jeszcze jeden prezent, mocno nietrafiony, ale dany bardzo od serca: :
mój TŻ ma kumpla, obaj mają wspólną pasję, superszybka jazda na nartach. Nowa dziweczyna tego kumpla podpytała mojego TŻ, co ów kolega chciałby dostać na gwiazdkę. Mój TŻ odpowiedział, że kumpel marzy o żółwiu . (chodziło mu o taką specjalną plastykową kamizelkę z metalową siatką zakładaną pod kurtkę w celu zamortyzowania uderzenia podczas upadku na stoku - miłośnicy nart wiedzą o co chodzi ).
Wyobrażacie sobie, co kupiła ta panna w sklepie zoologicznym.
najlepszy był telefon do kumpla po świętach , na pytanie o prezenty odpowiedział " nie wiem, co jej szczeliło do głowy, przecież tyle razy mówiłem, ze nie lubię zwierząt. bardzo symptyczny żółwik o imienie Freduś wylądował u nas

Edytowane przez myszka197
Czas edycji: 2011-12-23 o 13:31
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 13:33   #730
emememsik
po prostu Em :)

Historia z żółwiem świetna. Dobrze, że mogliście go przygarnąć.
Stary 2011-12-23, 19:25   #731
Fide
Raczkowanie

Dot.: Najgorszy, najbardziej nie trafiony prazent jaki dostałyście?

Ja kiedyś dostałam od ciotek czekoladę, którą trzeba było rąbać siekierą (nie była przeterminowana)
Fide jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-23, 19:31   #732
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
Mój TŻ odpowiedział, że kumpel marzy o żółwiu .

najlepszy był telefon do kumpla po świętach ," nie wiem, co jej szczeliło do głowy, przecież tyle razy mówiłem, ze nie lubię zwierząt.
Rewelacja, ale sie usmialam!

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 19:41   #733
Candy_lips
Zakorzenienie

Ja raczej nie dostałam nic nietrafionego. Dostaję zazwyczaj książki thillery, hororry, bo takie uwielbiam, jak dostałam np taką nie w moim guście kiedyś, to też nie uważam, by był to nietrafiony prezent, bo ta osoba nie znała dokładnie mojego gustu i nic strasznego się nie stało, liczy się gest . Od ukochanego zazwyczaj dostawałam coś w wersji romantic, np duża poduszka z napisem Love me, bo lubię takie pierdółki także
Jeżeli jednak chodzi o taki naprawdę nietrafiony prezent, to chyba dostała go taka dziewczyna ode mnie z gimnazjum, jakiś chłopak na Mikołajki szkolne dał jej kość dla psa... To nie tyle nietrafione, co chamskie...
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 19:45   #734
Darkoz
Zakorzenienie

Jutro Wigilia, więc liczę na więcej epickich historii
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 20:54   #735
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Jutro Wigilia, więc liczę na więcej epickich historii
Nie strasz

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 21:26   #736
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fide Pokaż wiadomość
Ja kiedyś dostałam od ciotek czekoladę, którą trzeba było rąbać siekierą (nie była przeterminowana)
Ja dostałam kawałek czekolady (reszta była zdjedzona) z tekstem rodziny, że ciężko im się powodzi (co nie było prawdą zresztą)
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-24, 21:45   #737
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja dostałam kawałek czekolady (reszta była zdjedzona) z tekstem rodziny, że ciężko im się powodzi (co nie było prawdą zresztą)
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-24, 21:53   #738
Finlora
Zakorzenienie

Kiedy miałam naście lat dostałam od chrzestnej kapcie o rozmiarze 46, nie byłoby może w tym nic dziwnego gdyby nie to, że mój rozmiar to 34
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 11:15   #739
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Na komunię dostałam złoty pierścionek w rozmierze 20. Dziś mam prawie 25 lat a pierścionki noszę w rozmiarze 9.

Mając 18 lat, mój były TŻ kupił mi na świeta wielkiego tygrysa, prawie się popłakałam jak go zobaczyłam, był strasznie tandetny, w dodatku powiedział mi, ile kosztowała ów zabawka. Pamiętam, że moja siostra dostała wtedy od niego takiego łosia, który się fajnie ruszał i śpiewał angielskie kolędy, byłam zła, że ja nie dostałam czegoś takiego. Na urodziny kupił mi disc mana, choć wchodziły już mp3 ale powiedział mi, że mam się cieszyć, bo kosztował 200 zł...
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-25, 12:21   #740
emememsik

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
Na komunię dostałam złoty pierścionek w rozmierze 20. Dziś mam prawie 25 lat a pierścionki noszę w rozmiarze 9.
Może to była jakaś pamiątka rodzinna?
Stary 2011-12-25, 23:25   #741
trufelka
Raczkowanie

ja od ciotki, ktora widzialam ostatnio jakies... 10 lat temu dostaję ostatnio dziwne prezenty, zaczeło sie od koszulki w kolorze pistacjowo blekitnym, z przodu sama koronka, z tylu jakis sztuczny material na ramiaczka... pachnie szafą... TŻ kwiczy ze smiechu i prosi zebym na randke rozbierana zalozyla.

A ostatnio dostałam od tej samej ciotki cos, czego moje pokolenie nie zna juz. Moze starsze kolezanki pamietajace czasy prlu to znają. Szukałam zdjecia, ale nie znalazłam. Rajstopy, takie wiece, paskudne jak teraz najtansze w kiosku sa. Ale ich urok tkwi gdzie indziej. One na palcach nie sa takie jak teraz sa rajstopy, zszywane. one sa jakby.... obciete (jest na koncu nogawki dziurka) wywiniete i zakutane do srodka. Słuchajcie, ja Wam tego opisac nie umiem. To sie nadaje do muzeum. A dostałam nie w celach pokazowych, tylko zebym ponosila sobie. Ubawilam sie tym prezentem, ze hej, mama plakała ze smiechu
trufelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-26, 11:12   #742
ourlastsummer
Przyczajenie

Słowem wstępu - w mojej rodzinie nie ma tradycji dawania prezentów, każdy kupuje sobie coś co chce i wszyscy są zadowoleni. Dopóki z kuzynką byłyśmy młodsze nasi rodzice dawali nam jakieś upominki. Parę lat temu doprowadziło mnie to po prostu do płaczu. Byłam wtedy w pierwszej klasie gimnazjum, wiecie - bardzo dorosła itd moja rok starsza kuzynka dostała od moich rodziców rolki, a ja od jej - zestaw 4 klocków dla przedszkolaków. Znalazłam zdjęcie w googlach, identyczne...
http://img51.imageshack.us/img51/403...719073005a.jpg
Choć biorąc pod uwagę niektóre wasze prezenty, mój chyba nie był taki zły

Edytowane przez ourlastsummer
Czas edycji: 2011-12-26 o 11:19
ourlastsummer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-26, 11:27   #743
wizjaa
Rozeznanie

smieszy mnei to, ze w tym roku od cioci dostalam zestaw tusz do rzecz maybelline i kilka lakierów 'za 2 zł'. Ciocia dobre wie, ze uzywam kosmetyków ' z wyzszej pólki ' i dlatego nierozumiem tego zupelnie...
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-26, 11:42   #744
emememsik

Cytat:
Napisane przez ourlastsummer Pokaż wiadomość
Słowem wstępu - w mojej rodzinie nie ma tradycji dawania prezentów, każdy kupuje sobie coś co chce i wszyscy są zadowoleni. Dopóki z kuzynką byłyśmy młodsze nasi rodzice dawali nam jakieś upominki. Parę lat temu doprowadziło mnie to po prostu do płaczu. Byłam wtedy w pierwszej klasie gimnazjum, wiecie - bardzo dorosła itd moja rok starsza kuzynka dostała od moich rodziców rolki, a ja od jej - zestaw 4 klocków dla przedszkolaków. Znalazłam zdjęcie w googlach, identyczne...
To nie są klocki dla przedszkolaków. Ja chętnie bym się tym pobawiła na nudnych wykładach.
Stary 2011-12-26, 12:33   #745
ourlastsummer
Przyczajenie

Emememsik, serio? Przez cały ten czas byłam przekonana, że to właśnie dla takich małych dzieci. Dziś to zdjęcie też znalazłam na stronie sklepu w kategorii 'przedszkole'. Tak z ciekawości zapytam, co to jest?
ourlastsummer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-26, 14:26   #746
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez ourlastsummer Pokaż wiadomość
Myśmy się kiedyś w akademiku tym bawili, niektórych figur za cholerę nie szło ułożyć, fajna zabawa była

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-26, 19:09   #747
emememsik

To jest właśnie na myślenie. Z tych czterech klocków masz ułożyć pokazane figury. Można nad tym siedzieć czasem godzinami.
Stary 2011-12-26, 22:49   #748
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe jak była zapakowana
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 13:09   #749
Annabel89
Zakorzenienie

najgorsze prezenty w moim życiu:
-gimnazium, dzień kobiet, wszystkie dziewczyny dostały jakieś kosmetyki, natomiast ja nie dostałam nic, jak prszyszłam do domu to się popłakałam
-na 17stke zostawił mnie chłopak, a bardzo tego nie chciałam

Annabel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 15:00   #750
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Annabel89 Pokaż wiadomość
najgorsze prezenty w moim życiu:
-gimnazium, dzień kobiet, wszystkie dziewczyny dostały jakieś kosmetyki, natomiast ja nie dostałam nic, jak prszyszłam do domu to się popłakałam
Jej, czemu tak? Zabrakło im prezentów czy jak?
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości