|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Czesc
![]() Jako nowa na diecie SB (i w tym wątku) od razu ma pytanie. Poczytałam troche ten wątek i zauważyłam, że dużo piszecie o soczewicy... i na taka zapiekankę strasznie naszła mnie chęć jak ja zobaczyłam na zdjęciu. Czy mozną ja jeść na I fazie? czy dopieo II, lub III? |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Ilonko chodzi Ci o to czy z psami na wystawy jezdze? Jesli tak, to nie.
![]() Ewlyn ja bym powiedziala, ze nie, bo ma 57gr wegli na 100, a w I unikamy wegli. Ale nie jestem pewna. Niech ktos, kto ma ksiazke odpowie. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-20 o 23:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
ja próbowałam BARFować swojego kota, ale mnie zwyczajnie nie stać
![]()
#724 |
Wtajemniczenie
|
To zalezy jakie ma sie zrodlo miesa, bo wiadomo w sklepie miesnym jest drogo no i nie wszystko sie dla psa/kota nadaje lub niektorych rzeczy po prostu nie ma. Fajnie jak mieszka sie gdzies, gdzie sa niedaleko ubojnie wolowe i drobiowe (czy jak sie na to mowi), bo tam mozna tanio zawsze dostac mieso no i wiadomo jest super swieze. Ja takiego szczescia tez nie mam. Ale za to w DE jest masa sprawdzonych sklepow internetowych i tam zamawiam wszystko od poczatku. A warzywa to oczywiscie w sklepie kupuje plus wiosna/lato zbieranie zielska na polanach. Tak wiekszosc osob tutaj robi. Mnie mieso tyle samo kosztuje co ostatnia sucha karma ktora kupowalam. (jakies 50-60€ na miesiac) Tyle, ze teraz musze dokupywac warzywa. Na miesiac schodzi mi jakies 7kg takiej zmiksowanej mieszanki warzywno-owocowej. A mam psa 33kg i 7 kg.
A Ty kota wypuszczasz na dwor? Jesli tak, to moze sam siebie barfuje. ![]() Znowu tak pozno ide spac. :/ Nie lubie tak. Kompletnie wyszlam z rytmu wczesnego wstawania i wczesnego kladzenia sie spac. Dobranoc wszystkim!
#725 | |
Konto usunięte
|
Rzadko bywam na wizazu
![]() Cytat:
![]() ![]() Dietka u mnie od Świąt bezgrzesznie, co prawda typowy Montignac i mało chudnę, ale regularnie jem węgle i nie mam napadów odżarstwa ![]() Do tego pedałuje zawzięcie na rowerku ![]() Fruity powiem Ci, że ostatnio zdecydowanie mniej marudze, chociaż dalej układa się różnie. Silniejsza chyba jestem ![]() Buziaki dla wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to tak w zasadzie prowadzisz dwie kuchnie - jedną dla psiaków, drugą dla Was ![]() ja mam już teraz tylko westie, bo bernardyn zszedł z tego świata zdarzało nam się je karmić ale głównie kośćmi właśnie z ubojni, muszę pomyśleć bo Floyd jest tak zapasiony aż strach ![]() Cytat:
![]() ![]() a u nas szaro, buro i ponuro nakarmiłam dzieciaki, wyprawiłam starszego do placówki, jak to Effa mówi, piję wiadro kawki z mlekiem a raczej mleka z kawą i czytam co naskrobałyście - jestem zawiedziona, tylko tyle ![]() ![]() Cykado, ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
duuuzo wczoraj napisalyscie Cykada,Rosalyn,Djana witajcie córy marnotrawne ![]() Corny i Ewlyn witamy na plazy i trzymam kciuki za wytrwałóść ninaad rozgrzeszam i nie czyn tego wiecej ![]() elianka zycze grzecznego, lepszego dnia a dzis na sniadanko owsianka jabłuszkowa wg effy ![]() a co miesa to w dziecinstwie tato przezywal mnie kielbasiara ![]() ![]() ![]() dziwnie sie czuje jak to czytam... ![]() a oto wczorajsze menu *1 i 1/2 kromki chleba orkiszowego z serkiem pomidorem rukola i szynka *pol jabłka i 1/3 mango polane jogurtem ligt owocowym *sałatka (cieciorka+seler naciowy+papryka+łyzka majonezu+łyszka jog.nat)+poł kromy chleba orkisowgo (nie dojadłam na sniadanie ![]() *2 plastry szynki i 1pierozek ![]() *warzywa na parze duuuzo z sosem z jog. i gorgonzoli+poledwiczki wieprzowe+kawałek piersi indyka + lampka wina no i sernik był wczoraj na urodzinach ale jakos łatwo odwówiłam sobie po pysznej kolacji ![]() i zwazyłam sie rano i humor zły ![]()
#728 |
Zakorzenienie
|
fruity- niestety nie wypuszczam, mieszkam w bloku przy ruchliwej ulicy. A z surowizną ze sklepu jest dodatkowo taki problem, że kot dostaje po niej robaków :/ wkurza mnie to w Polsce, że jak coś nie szkodzi ludziom to się tego nie bada i my potem jemy to mięso z robalami fuuuu
dziś zjadłam śmieszną mamałygę na śniadanie- resztki bakłażana z przedwczoraj zasmażyłam z jajkiem ![]() ![]()
#729 |
Zadomowienie
|
Helol.
Ja dzis pozniej do pracy, wiec jeszcze w rozsypce ![]() ![]() Telik mam nadzieje, ze owsianka smakuje ![]() Ewlyn soczewica jak najbardziej. Zapiekanka z czerwonej soczewicy z twarogiem i ta pora roku proponuje z pieczarkami - wysmienita i bomba bialkowa ![]() Cykada dobrze, ze lepiej ![]() Musze mojemu tacie powiedziec o tym barfowaniu, bo ma mlodego alaskana - zreszta dzis z nim do nas przyjezdza, i warto zglebic temat ze wzgledu na psa. Czy pamietacie, ze dzis DZIEN BABCI ![]() ![]() Ja wciagnelam owsianke - mniejsza porcje, bo jeszcze mala buleczke orkiszowa (troche sie kruszy ![]() ![]() ![]() Milego dnia
#730 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wlasnie wciagnelam sniadanko w Waszym towarzystwie ![]() ![]() Ilona o mało przez ciebie kompa nie oplułam jak przeczytalam opis Carmeli ![]() ![]() TZ w pracy a ja postanowilam ze dzis w koncu zaczynam A6W ![]() ![]() ![]() Zwazylam sie i zmierzylam zaraz po wykluciu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, ide polatać na odkurzaczu.... Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-21 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
ja dziś miałam ważenie i mierzenie, na wadzie przytyłam troszkę, ale ubyło mi po 2 cm w obwodach. Wszyscy wiedza, że mięśnie są cięższe od tłuszczu hmmm muszę zbadać o ile cięższe.....
#732 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje spadku wagi
![]() Elianka nie waz sie tak czesto, bo zwariujesz ![]() Ja pije kolejny litr herbaty i zastanawiam sie, kiedy tz wroci z pracy i ja pojde... najchetniej to nie szlabym dzis wcale... ![]() Musze sobie kupic wiekszy kubek do domu... bo nie chce co chwile mi sie dolewac wody... Wczoraj probowalam policzyc, ile wypilam. I tak: jakies 350 ml kawy zbozowej z mlekiem, 250 ml kawy z mlekiem, 5 razy 0,4 l herbaty zielonej, 200 + 350 ml yerby, 4 razy 350 ml czerwonej i jakis litr wody - niezle no nie ![]() Zapiekanka na obiad gotowa tylko wstawic ja do piekarnika. Juz mi slinka cieknie, choc jeszcze owsianke w brzuchu czuje ![]() Madziaa_77 dzemy bez cukru w miare tanie znajdziesz w Lidlu. Duzy sloik chyba 5 zl kosztuje, oczywiscie firmy nie pamietam, a juz dzem mi sie skonczyl... POlecam tez przepisy na szybkie dzemy by Ilona
#733 |
Zakorzenienie
|
effa- ja się ważę zasadniczo raz w tygodniu, w środy
![]() ![]() ja porównuję pomiar do zeszłej środy
#734 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak wogole to ile wy tej owsianki jecie bo kiedys to jałam ogomną ilość a potem zerknełam do przepisów gdzie napisane było 1/4 szklanki ![]() wiec zmniejszyłam ilość i robie z 5 łyzek płatków i 1 łyzki otreb no i poł jabła dałąm a co do babci to w ty roku z TZtem zaszalelisy i zabieramy swoje babcie natygodniowe wakacje co prawda tylko egipt, ale babcie są przesczesliwe, lecimy 25.II. bedzie ciekawie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ach no i lenia mam na maxa dzis a pracy stos...
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
uszykowałam sobie śniadanie - bułka [125g] z ziarnami pokrojona na 3 plastry i 3 płaty śledzia, wymiękłam po dwóch, normalnie nie mogłam zjeść tak się napchałam
![]() ja płatki owsiane odmierzam łyżką 50ml, zazwyczaj daję dwie czyli niepełne pół szklanki, no ale ja mam wspólniczkę ![]() ![]() telik, byłam w maju, cudne miejsce, większość czasu spędziliśmy nurkując na rafach, chcecie trochę zdjęć? effa, cały czas się zastanawiałam z kim małego zostawiasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie za odpowiedz
![]() Leży u mnie ta soczewica i nie wiedziałam co z nią zrobić. Dzisija będzie zapiekanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Zapomnialam wczoraj dopisac, ze oprocz zamawiania w DE w necie, to kupuje w PL w lidlu zawsze drobiowe rzeczy, porcje rosolowe, serca, zoladki, watrobe, czasem cos wiekszego do pogryzienia. Ludzie sie zawsze fajnie patrza, jak ja caly wozek tego napakuje i na to mnostwo warzyw do miksowania. ![]() No ale ja mam ogormna zamrazalke, wiec mi sie oplaca wziasc od razu duzo rzeczy, szczegolnie jesli sa przeceny. Od czasu do czasu zamawiam jeszcze w miesnym, bo tam np maja szyje indycze i moge powiedziec, ze chce od razu 10kg. Teraz bez auta to lipa. TZ idzie zaraz sam so PL z takim wozkiem, bo nie zabierze inaczej wszystkich rzeczy, a wlasnie skonczyly nam sie warzywa dla psow, wiec trzeba dzisiaj zmiksowac porcje na 2 tygodnie plus musi kupic od razu dla nas wiecej miesa. Bo tutaj filet z kurczaka kosztuje na kg 6,30€. MASAKRA! A PL jakies 13zl. Ja w tym czasie ide z duzym Miskiem na dlugi spacer. No a potem czeka nas sprzatania czesc II. Jeszcze TZ chyba idzie dzisiaj na nocke, wiec pewnie znowu nie skonczymy. Ilonko Ja wiem, ze soczewica ma niski IG, ale mimo wszystko myslalam, ze na I fazie unikamy praktycznie wszystkich wegli. ![]() Same kosci jadl? W Barfie liczy sie, ze samiutkich kosci, bez mieska na nich, powinno byc 10% w calym jadlospisie. Ja sobie troche ulatwiam, bo moje psy dziela sobie dziennie 1kg miesa (w takich opakowaniach akurat dostaje i taka porcja utrzymuja swoja wage od poczatku barfowania), i robie 2 dni miesne, a potem 1 dzien z koscmi. Tylko z wieprzowiny rezygnujemy kompletnie. Ide sobie zrobic kawke. Wczoraj na noc upieklam chleb, i wyglada na lepszy niz te co dotychczas pieklam. Zobaczymy. Ale nie moglam sie powstrzymac i przed spaniem odkroilam sobie dupke i zjadlam z maselkiem. ![]()
#738 |
Zadomowienie
|
Telik no to bardzo sie ciesze - ja robie tej owsianki cala patelnie, bo zje maluch, starszak i ja na drugi dzien
![]() Ilona tez tak miewam ![]() ![]() ![]() Co do malego, to tz pracuje zmianowo i sie wymieniamy, czasami juz w drzwiach, jakos raz w tygodniu mamy nianie, jak tz ma dniowke. No jakos sobi radzimy ![]() ![]() Dobra lece do pracy
#739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na maila mi przeslesz czy masz na jakiejs stronce powieszone co prawda ja juz egipcie bylam , moj TZ jeszce niea urlop z babciami to okazja zeby miec drugi urlop w roku, a my podrozniki 2 jestesmy wiec morka sie cieszy a co do płatów owsianych to mysle ze w połowie szklanku nie ma 100g bo one lekkie sa 1 łyzka -6gram a mysle ze własnie tak 5-6 łyzek to wyjdzie z pol szklanki (musze sprawdzic) i ja własnie tyle pochłaniam na raz... bez wspólniczki ![]()
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
![]() się postaram ![]() Mam nadzieję, że dzisiaj będę miała więcej czasu i wreszcie zrobię te muffinki twarogowo-owsiano-bakaliowe...pewnie zmodyfikuję przepis na swoje potrzeby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za mna chodza bezy orzechowe - bialko z orzechami... podobno muffiny tez mozna z tego zrobic ![]() ![]()
![]() |
#743 | ||||
Wtajemniczenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;10581715]Rzadko bywam na wizazu
![]() Chcemu zachowac pozory skromności ![]() ![]() Dietka u mnie od Świąt bezgrzesznie, co prawda typowy Montignac i mało chudnę, ale regularnie jem węgle i nie mam napadów odżarstwa ![]() Do tego pedałuje zawzięcie na rowerku ![]() Fruity powiem Ci, że ostatnio zdecydowanie mniej marudze, chociaż dalej układa się różnie. Silniejsza chyba jestem ![]() Buziaki dla wszystkich ![]() Cykado a skad sie ten Montingac wzial? Bylas chyba na innej dietce, nazwa mi umknela ![]() ![]() Fajnie, ze samopoczucie ciut sie poprawilo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja juz po sniadaniu oczywiscie ![]() Jajecznica , ogorki z feta, czosnkiem i kefirem odtłuszczonym, zielona fasolka szparagowa ugotowana al dente Salatka z tuńczyka z jajkiem, czerwona fasola, cebulka, czosnkiem i majonezem; tuńczyk z awokado i winegret; ogorki z feta, czosnkiem i kefirem odtłuszczonym Pistacje Zupa z czerwonej soczewicy Ptasie mleczko truskawkowo-bananowe Baklazany smazone w jajku w sosie ala tzatziki I tak minal dzien 4 I fazy ![]() Milego popoludnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ostatnio pisałam, że was poczytuję (i dzięki temu wiele się dowiaduje na temat tej diety).Dopiero od poniedziałku zaczęłam SB. Mam pytanie: O której wy jecie obiad? Ja pracuję codziennie do 17 i obiad jem dopiero po 18 (muszę dojechać do domu i go zrobić) To chyba trochę późno? ale nie mam możliwości jeść wcześniej ![]() Mam zrezygnować z kolacji? To wtedy będzie trochę mało posiłków. Spać chodzę ok.23 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paprak mi smiesznie z ta twoja jedynka ![]()
![]() |
#746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() effo mi tez smiesznie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-21 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze warto do pracy wząc cos jako lunch po pracy jakas przekaska i potem spokojne gotowanie ciepłej kolacji która zastapi obiad ja tak mam posiłki ok 7 w domu sniadanie w domu zazwyczaj cos ciepłego(omlet owsianka) 10-11 II sniadanie w pracy (zabieram cos do pracy zawijasy albo serek wiejski) 13-14 lunch w pracy (jaks sałatka najczesciej z rybką lub mieskiem) 17 przekaska w domu (jogurt z orzechami, plasterki szynki itd) 19,30 kolacja w domu(piers z kuraka lub jakas zupka itd) posiłki do pracy przygotowywuje wieczór wczesniej, troche to pracochłonne ale system sprawdza bo jem regularnie. troche brakuje ciepłego jedzonka w trakcie dnia ale rekompensuje herbatkami Papraczku to jestesmy miesnymi przeciwnościami ![]() a co do owsianki to poprostu płatki owsiane gotowane na mleku najczesciej, ale tez mozna na wodzie przygotowac i dodac serek homo, wiesniaka, lub jogurt taką najczesciej jem zalewam płatki do połowy wrzątkiem przukrywam miseczke spodkiem na 5 min potem dodaje jogurt(serek, wiesniak) i dodaje słodzik, cynamon i co tam fantazja podpowie (kako, jabłuszka, migdały itd) a dzis zajadałam sie wyjątkową owsianką wg effy warto spróbować
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-01-21 o 14:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny gdzie jest ten watek przepisowy? Na pierwszej stronie jak wchodze w link podany przez Marzeniatko to pokazuje mi sie blad, 404 zreszta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=south
ja ma w ulubionych
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.