|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
dziekuje za odpowiedz
![]() dzisiaj drugi dzien, a znamy na wadze zadnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mimme ja chyba też musze cały tydzień czysto proteinkowy sobie zrobić , bo za tydzień imieninki i na pewno coś skosztuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Raczkowanie
|
Kochana u mnie waga drgnęła dopiero po kilku dniach, więc nie masz się co martwi, ale pamiętaj, że najmniejszy grzeszek opóźnia Twoje żegnanie się z kilogramami.....
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Sernik nie bardzo na zimno ![]() 250 g sera chudego, 100 ml mleka 3 jajka 5 aspartamów (kto lubi bardzo słodkie to więcej) UWAGA Ponoć tego nie można podgrzewać, także zdanie o szkodliwości jest bardzo podzielone!!!, a nasz guru zaleca i bądź tu mądry, ja przechodzę na Stevie) 1 łyżeczka kakao (albo kawy) 2 op żelatyny w proszku (Brodnicka jest bez cukru) ewentualnie otręby według uznania Na teflonele wrzuciłam 250 g serka chudego, rozgniotlam i wymieszałam z 3 jajkami (kto się boi cholesterolu, niech użyje samych białek), podgrzewałam aż otworzyła się jednolita masa, a jajko było ścięte, przestudziłam i do tego dodałam 100 ml mleka chudego z 5 aspartamami i żelatyną w proszku (na 0,5 l płynu). Podzieliłam na 2 porcje jedną wyłożyłam na talerz, a do drugiej dodałam kakao (przetrzymywałam na lekko podgrzewanej patelni aż białe się trochę ścięło). To wersja na czyste proteinki. Ponieważ mam protowarzywa, to ugotowałam szklankę wody i dodałam do niej jedna starta drobno marchewkę. Jak zmiękła i trochę wody odparowało dodałam galaretkę w proszku i ułożyłam to na biało /ciemną masę. Po zastygnięciu pokroiłam na kawałki, które dzieci targają ze sobą na uczelnie i do pracy. Ptasie nie ptasie mleczko ale jadalne ![]() szklanka mleka 0.01 2 jajka żelatyna na 0.5 l płynu (wole dać więcej w końcu to czyste białko, a masa będzie lepiej się trzymać) kakao serek "kulkowy" aspartam (używam Stevie) Mleko ugotowałam z roztrzepanymi jajkami (mogą być same białka, a jak ubite, to masa bardziej puszysta), dodałam rozpuszczona w gorącej wodzie (min. ilość) żelatynę, posłodziłam stewią (aspartam dodawać jak masa przestygnie!!!). Podzieliłam na 2 części: białą włożyłam do płaskiego naczynia i do lodówki (po 20 min było już ścięte, prędzej nie sprawdzałam), do drugiej części dodałam kakao i łyżkę twarożku "kuleczkowego" (daje złudzenie jakby było z ryżem, wygląda bardzo dekoracyjnie ![]() ![]() Śniadaniowy omlet na słodko 2 jajka 3 łyżki serka homogenizowanego słodzik cynamon Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z 2 łyżeczkami słodziku do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać żółtka z pianą i wylać na rozgrzana patelnie teflonową posmarowaną kropla oliwy. Przykryć. W międzyczasie utrzeć serek ze słodzikiem i cynamonem. Po ok. 3 min delikatnie odwrócić omlet na druga stronę, chwilke smażyć, zdjąć na talerz, posmarować przygotowanym serkiem. __________________ No a teraz powiedzcie mi czy można tak sobie bezkarnie kopiować przepisy z innych stron?????? ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- to jest ta strona: http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/xxl-20-kg-i-wiecej/1895-przepisy-w-diecie-dukana-4.html ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- ten też brzmi smakowicie ![]() Serniczek Dukana 250 g serka0% 3 jajka 6 łyżek otrąb (2 pszennych i 4 owsianych) 15 słodzików 1łyżeczka płaska proszku do pieczenia troszkę aromatu śmietanowego Wykonanie Otręby ze słodzikiem zmielić ,ser wyrobić z żółtkami, do wyrobionej masy dodać otręby ze słodzikiem.Pianę ubić na sztywno i dodawać masę serową na końcu troszkę aromatu i proszek do pieczenia.Piekłam 1/2 godziny w 175 stopniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Serniczek ladnie wyglada ale ten slodzik jest wyczuwalny, czuc chemia i moze troszke gorzkawy posmaczek, z cukrem wychodzi pewnie 100% lepszy. Jak myslicie moze na taka super okazje mozna zrobic z melasa (ma mniej kalorii a do tego ma sporo wapnia, mam melase w formie sypkiej w sklepie za droga dlatego pytam) Melasa jest zalecana w diecie strukturalnej ze wzgledu na wartosci odzywcze, Ja nie lubie sie w ciemno stosowac do wytycznych diety i na pewno slodzik nie jest rzecza, ktora polubie. Mam moze ulatwienie bo niczego nie slodze ewentualnie do jakis ciast a wlasnie czesto zamieniam cukier melasa ze wzgledu na walory zdrowotne. A jakie sa wasze przemyslenia? Milej niedzieli.
#725 |
Raczkowanie
|
Witam.
Weszłam sobie na - Diety .pl -Grupy wsparcia - Zdjęcia przed i po - i wiecie co , byłam w istnym szoku gdy zobaczyłam fotki co niektórych po odchudzaniu,niesamowite całkiem inne osoby !To bardzo budujące ![]() Może takie zdjęcia to dobry pomysł ? |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak na marginesie to wyciągnęłam spodnie z szafy, które czekały na lepsze czasy i leżą suuuuuper! a jeszcze dwa tygodnie temu nie mogłam ich dopiąć ![]() Tak sobie teraz myslę, że stosuję mleko, sól,cukier....chyba moje odchudznie potrwa dlużej niż zazwyczaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#727 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
ja też nie lubiłam a wręcz nie znosiłam słodzików ale teraz jakoś się przemogłam i powiem Wam, że po tygodniu mogę śmiało powiedzieć, że nie są aż takie straszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
A dla mnie bez rożnicy bo nie slodzę kawki ni herbatki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
a i jeszcze jedno podobno nie można używać słodzików i cukrów a tym bardziej białych, bo im więcej jemy tym więcej się nam chce słodkiego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Jadę zaraz do kauflanda uzupełnić zapasy nabiału na ten tydzien ,więc narazie !
MILEGO DNIA ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Tak anusiaanulka masz rację , to jest zależne od indeksu glikemicznego , ja o takich napadach chęci na słodkie rozmawiałam z lekarką i kazała mi poczytac o tym indeksie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Ehh.. nie wiem czy ta dieta jest dla mnie. Dopiero drugi dzień, a czuje się taka słaba i senna.. też tak miałyście?
U mnie żadnych grzeszków, chociaż już nie mogę wytrzymać ![]() ![]()
#733 |
Przyczajenie
|
witam
po 6 dniu jest ok, ale waga już nie spada tak jak na początku - może za dużo jadlam w weekend?? Pozwoliłam sobie na trochę żółtego sera-chudego, ale i tak miał 14% tłuszczu. No i ta szynka z indyka... Ale w sumie 4 kg spadło - fakt że w większości to pewnie woda, bo byłam przed miesiączką i po poprzednioweekendowym obżarstwie i pijaństwie, ale ważne że wchodzę w moje ubrania, a niektóre nawet są luźne Trochę mi już zbrzydły serki białe, twarożki wiejskie i jogurty. Z największą radością zjadam rano placek proteinowy, ale później jest coraz gorzej. Co do wędlin drobiowych - większość zawiera skrobię i maltodrkstryne - a to przecież niedozwolone. Co do budyniu - myślę że nie wolno - przecież to czysta skrobia z mlekiem. Mleko w małych ilościach chyba można?? Na temat słodzików się nie wypowiadam - nie używam, jedynie tyle ile wypiję w coli light. Ale do potraw nie dodaję. Placek proteinowy smakuje mi na słono, albo bez przypraw, choć może spróbuję z cynamonem. Zamiast budyniu do głowy przychodzi mi zółtko ubite na parze - może faktycznie z odrobiną słodzika, zagęszczone białym serkiem. Ale na razie nie mam takich ciągot. podobno słodziki powodują wzrost apetytu na słodycze - organizm dostaje sygnał że zjada coś słodkiego, a tu lipa. W ubiegłym roku stosowałam dietę Montignaca - bardzo rozsądnie schudłam 8 kg,w czasie wakacji. Do świąt udało mi się utrzymywać wagę, jednak przez ostatnie 2 miesiące trochę sobie pofolgowałam, stąd koniecznosć szybkiego ataku proteinami. Tamta dieta opierała się właśnie o wspomniany indeks glikemiczny, ale trzeba było totalnnie zrezygnowac z sacharozy - cukru, skrobii i glukozy. Dozwolona była fruktoza - do placków i chudych deserów z mąką pełnoziarnistą. No i można było jeść moją ukochaną fasole i soczewicę, dlatego dieta mogła być bardziej urozmaicona, a podstawą były warzywa o niskim IG do każdego posiłku. Organizm po 2 tygodniach nie domagał się niczego słodkiego, wręcz drażnił mnie zapach gofrów i lodów, no i schudłam. Zobaczymy jak będzie na protalu. Może wreszcie uda mi się zejść poniżej 60 kg, latem już było tak blisko... ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- na początku prrotala - tzn po 2 dniu też byłam strasznie słaba, ciągle chciało mi się spać - ale dziś już jest lepiej , powodzenia i wytrwałości!! |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Przyczajenie
|
witam
Czytając wasze posty doszłam do wniosku że to dieta dla mnie. Kupiłam sobie książkę, ale teraz chyba przyszedł kryzys. Mam za sobą 6 dni programu protal, od dziś mam już warzywa.....Jakoś jednak chyba za słabo wierzę w efekty... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- dziewczyny a czy ja mogę jeść takie gotowe kupione kotlety mielone z kurczaka które mają w 100g 14g protein, 9g węglowodanów a tłuszczu 20g??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
wiesz, troszkę trudno mi się połapać z wagą....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Anka ja nie spadłam dużo z wagi ale za to w centymetrach mi poszło
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- a na osłodę znalazłam na innym forum pyszny deserek i można go jeść nawet jak się jest na proteinkach samych: DESER ZEBRA 2 duże jogurty naturalne Zott Żelatyna (porcja na 1 litr) Aromat waniliowy lub wanilia 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kawy mielonej 20-25 tabletek słodzika (1tabl. ma odpowiadać łyżeczce cukru) (ewentualnie 3 łyżeczki cynamonu zamiast kaw) Do kubka wsypujemy kawy (lub cynamon) zalewamy do połowy gorącą wodą, chwilkę czekamy aż się zaparzą, dodajemy żelatynę (wg opakowania, ilość odpowiadającą 0,5l płynu) mieszamy do rozpuszczenia, pod koniec mieszania dodajemy 10-15 tabletek słodzika. Ten roztwór powoli wlewamy do garnka, gdzie uprzednio przełożyliśmy 1 op. jogurtu, miksujemy, wstawiamy do lodówki, do lekkiego stężenia. Ten sam kubek (umyty ) napełniamy do połowy gorącą wodą, dodajemy żelatynę, 10 tabletek słodzika i niepełną łyżeczkę aromatu waniliowego (nie wiem ile świeżej wanilii, bo nie udało mi się takowej kupić), całość mieszamy do rozpuszczenia żelatyny. Roztwór wlewamy do drugiego garnka, gdzie znajduje się drugi jogurt, miksujemy, wstawiamy do lodówki, do lekkiego stężenia. Po jakimś czasie, kiedy obie masy będą miały konsystencję baaardzo gęstej śmietany bierzemy albo ładne duuuże kieliszki albo szklanki do latte/irish-coffee albo opakowania po zużytych jogurtach i nakładamy warstwami obie masy uważając,żeby nie zmieszać ich ze sobą. Odstawiamy do lodówki i czekamy na całkowite stężenie. POWODZENIA KOCHANA DLA CIEBIE I CÓRKI!!! NIE PODDAWAJCIE SIĘ! A nawiasem mówiąc moja koleżanka przez 4,5 miesiąca na tej diecie schudła 15 kilo!! I to mnie teraz też bardzo zmobilizowało!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
|
nie jestem pewna czy ta dieta jest dla mnie.. nie zbyt mieso lubie. ryby zjem ale zebym jakos uwielbiala to tez bym ne powiedziala. a zyc na samych jogurtach naturalnych, jajkach i serkach ne wiem czy jest dobre..
zwlaszcza gdy mam 16 lat. a moja waga jest w normie, tylko ja sie sobie nie podoba, dlatego chcialabym kilka kg zrzucic. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Przyczajenie
|
hmmm, to ważne podobać się sobie. Ja mam tę "bezkarność" że mój mąż (duuuuużo ) młodszy ode mnie nie zmusza mnie do odchudzania się. Robię to tylko ze względu na swoje zdrowie. Ponad 2 lata temu rzuciłam palenie, mimo ze starałam się uważać na to co jem przytyłam ponad 30kg!!!! Czasem miałam chęć znowu zapalić..Jednak wolę być na diecie niż palić.,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, że ten dzień dobiega końca. Jem i jem i najeść się nie mogę
![]() Dzisiaj na moich oczach TŻ wcinał moją ulubioną pizzę, robi wszystko żebym się nie odchudzała ![]() ![]() ![]()
#741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a mają 16 lat to chyba nie jest za dobry wiek żeby się odchudzać?!?!?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że w Twoim wieku diety nie są wskazane.. zwłaszcza takie. Możesz zastosować dietę MŻWR skoro chcesz trochę schudnąć. Trochę więcej ruchu i bez dietek się obędziesz ![]()
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
a Ja już myślałam że tylko ja nie moge się najeść
![]() ![]() ![]() Chciała bym mieć tak jak moja połówka..je na noc w łóżku i nic nie tyje, jest chydy jak patyczek ![]() Dzieki wam za odpowiedzi....bardzo mi pomogły |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
witam mam dziewczyny kilka pytań, znalazłam maślanke naturalną co ma 1,5% tłuszczu i nei wiem czy taka jest dobra, czy możemy jeść ser żółty odtłuszczony, i czy możemy jeść ser feta odtłuszczona,pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
|
Kasieńka_666 , no mam nadzieje.. a co oznacza: MŻWR ? mniej zarcia, wiecej ruchu ? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Z tego co przeczytałam to nie można jeść w pierwszej fazie , tej kiedy dochodzi się do swojej wagi, sera żółtego. Nawet tego Light. To dopiero jest dozwolone w fazie utrzymywania wagi. Maślaka 1,5 może być, może jednak w to miejsce Kefir 0%? ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Jakby się tak rozejrzał to jest jedna z najmniej "wymagających " diet.Oczywiście jeśli ktoś lubi mięso. Picie wody samo przychodzi bo ciągle jest sucho w ustach. Natomiast możliwość stosowania odrobiny mąki kukurydzianej i bulionu warzywnego, pozwala nam na dużo. Zrobiłyśmy sobie z córką lane kluseczki na bulionie...pychota. Dodając troszkę koncentratu mamy pomidorówkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Przyczajenie
|
bylo - 77
jest 71,5 będzie 60 (nieśmialo 56) HUrra!!!!!!! 5,5 kilo po I fazie (7 dniowej) - dzis warzywka Pozdrawiam i silnej woli życzę |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie było 92 jest 86 będzie 60 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny a czy ja mogę jeść takie gotowe kupione kotlety mielone z kurczaka które mają w 100g 14g protein, 9g węglowodanów a tłuszczu 20g??? Wydaję mi się, że za dużo tłuszczu...lepiej sobie zrobić samemu takie mielone - ja robie tak - mielę pierś, doprawiam,dodaję 2 łyżki zmielonych otrębów pszennych,gotuję. a w osobnym garnku duszę cebulkę i potem wrzucam te kotleciki do cebulki ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- a tak w ogóle to miałam wczoraj masakryczny dzień - niczym pierwszy dzień diety...ciągle miałam ochotę nazystko czego nie mogę!!!no koniec dnia miałam już taki wnerw, że myślałam, że pół domu rozniosę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.