Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 12:07   #721
manolita
Zakorzenienie

Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3

Też właśnie zauważyłam, ze ubranka kupuje tendencyjnie w odcieniach niebieskiego.
Te nastepne bedą bardziej kolorowe

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 12:20   #722
kuroikaze
Wtajemniczenie

manolita sliczne ubranka odbija Ci ae tylko troche jak kazdej z nas

gabriella zartujesz?
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 12:24   #723
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Też właśnie zauważyłam, ze ubranka kupuje tendencyjnie w odcieniach niebieskiego.
Te nastepne bedą bardziej kolorowe
Ale to sie dzieje mimowolnie... ja sama mam sporo niebieskiego....

A z tą dziewczynką to straszne!!!! Jakaż ta mamusia musiała być "nowoczesna"
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 12:29   #724
gosikk_s
Zakorzenienie

No, zapłaciłam za szkołę i dostałam już zaświadczenie o jej ukończeniu uprawniające do porodu rodzinnego Jak powiedziałam siostrze położnej że ja dopiero na dwóch zajęciach z dziesięciu byłam i nie kończę to popatrzyła na mnie z politowaniem No tak, ważne że kasę dostali a czy ja chodzę czy nie to już moja sprawa

Superzabula, aha to ja też chyba x-cara wezmę Ale to zależy chyba głównie od pana sprzedawcy, już mi zdołał wyperswadować i XQ i XV i XT, ciekawe co powie o fotelikach 3,5-godzinny dojazd to sporo ale raczej nie zdążysz urodzić, powinien zdążyć jakby coś A jaką masz muzykę wspomagającą rozwój? I skąd?

Marika, ja teraz będę brać witaminki dwa razy w tygodniu 3,5 kg to niby nie tak źle ale ja w razie czego wolałabym 2,5 chyba że będą ciąć, wtedy może być więcej Mnie X-lander zdecydowanie bardziej podoba się wizualnie niż Coneco, co prawda na żywo widziałam tylko X3 ale Ale fakt że jest lżejszy a to też ma znaczenie. Tyle że ja nie dźwignę ani 10 ani 15 kg plus dziecko więc w sumie mi bez różnicy...

Aguśka, ja zrezygnowałam z baldachimu, dla mnie to tylko siedlisko kurzu. Jeszcze gdybyśmy mieli pokoik dla dziecka to miałoby to przynajmniej wartość wizualną ale jak mamy wcisnąć łóżeczko do jedynego pokoju z baldachimem wyglądałoby śmiesznie

Gabi, zazdroszczę Ci podejścia do ciąży Ja swoją kiepsko znoszę od początku, głównie psychicznie. Najpierw same problemy a jak teraz niby ok to pojawiły się duszności i obolały lewy bok od spania A jeszcze jak do tego dochodzi rosnąca waga to dla mojej psychiki zbyt dużo... już mam na plusie 6,5 a pewnie przekroczę 10, w końcu to dopiero 29 tydzień. Już sam ten fakt wystarczy żebym ciążę traktowała jak pasmo udręk a nie szczęścia Ważę 54 kg a do porodu jeszcze kilka dojdzie, nigdy nie byłam taka gruba i źle to znoszę. Co mi z tego że mało kto dostrzega moją ciążę skoro wystarczy jedna uwaga teściowej i już mam doła Tak to jakoś jest że chudzi uważają że mało co po mnie widać a grubiutka teściowa z satysfakcją liczy mi każdy kilogram i cm...Mam już 83 w brzuchu i 94 w biodrach straszne...a będzie przecież jeszcze więcej. Pewnie te biodra zostaną mi już na stałe

Malwa, oj wspólczuję rozstępów, jeśli to aż boli to musi być okropne Ja mam z dawnych lat takie płyciutkie i cienkie, w ciąży na razie nic mi nie wyskoczyło ale boję się właśnie takich wielkich pręg

Ania, a czy Twój mąż ma cukrzycę czy tylko niedocukrzenie? Takie ataki hipoglikemii często mogą się zdarzać? Fatalnie się złożyło jeszcze z tym alkoholem Ja też mam usg co wizytę, do tej pory 14 razy A Twój cukier też jest bardzo niski, nawet po obciążeniu poniżej normy Ale najważniejsze że skoku nie było, u mnie na odwrót, na czczo poniżej normy a po glukozie powyżej

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 12:52   #725
superzabula
Zadomowienie

Gabi ta matka niezla. Ciekawe czy siebie tez myje chusteczkami Cyz Ci ludzie nie mysla

Gossik taka jest prawda, ze w tych sklepach to kazdy co innego mowi, zalezy na kogo trafisz. wczoraj bylam popytac w sklepach o lozeczko i materace i co w kazdym powiedzieli, ze gryka-pianka-kokos najlepszy, a w jednym ze do bani i najlepszy kokos-pianka-kokos, jak zapytalam Pania czy maja w ogole z gryka, to ona "ze nie prowadza" I teraz nie wiem czy naprawde do bani czy do bani dlatego, ze nie prowadza Moim zdaniem wszytsko sprawdzi sie jak bedziemy tego uzywac i wtedy bedziemy mogly powiedziec, co jest dobre, a co nie.

Jezeli chodzi o muzyke to mam taka plytke z Huggies-ow, dostalam kiedys w pracy od przedstawiciela. Niby wspomaga rozwoj dzieciatka, fajna jest , ale jak sluchasz jej codziennie to sie nudzi

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Gossik a z fotelikiem to tez zalezy jak trafisz. My tam gdzie ogladalismy X-landery i maja x-cara to go polecaja. A w innym nie polecaja(nie maja na stanie na stale, moga sprowadzic) i badz tu madra.

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 13:00   #726
Kathi75
Zakorzenienie

gosiks_s a ja baldachimek nbede miec bo i tak posciel co tydzien zmieniac zamierzam wiec tam tyle kurzu co nic bedzie a zawsze przed slonkiem jakies zabezpieczenie bedzie

Magducha i Ania wspolczuje rozstepow na pocieszenie powiem wam ze z czasem one zbledna i nie beda tak razic w oczy

Manolita a po co ci drugi rozek??? Przeciez to lato bedzie i cdzidzi cieplo w rozku jeden nie wystarczy ?? sliczne ciuszki
Popatrzylam na Twoja liste i mi brak
-butelki te posialam hihi
- podklady do kolyski
-wklady poporodowe

Gabi szok z ta babka i jej mala , jak ona podmywala to dziecko chyba tylko po wierzchu ?????

Malgosia ja wkladu nie kupuje bo wiem z doswiadczenia z Maxim ze tym razem nam sie tez nie przyda
U nas polozna uczy takiego chwytu ze wklad nie potrzebny tylko pielusia na dno i heja zreszta maz nie chce bo to on mist kapieli naszych dzieci ma byc

Blondynka tylko z gumka przescieradla ja kupuje dla mnie sa praktyczniejsze

Bercia jak tam po wizycie tesciowej przezylas??

Ja mam kolejny dzien do bani wyszlam na zakupki i wrocilam weny brak , kupilam sobie kwiatka na pocieszenie a potem sie pobeczalam bo sama sobie kupilam , oj zle ze mna zle
Na dobitke stanelam na wage i juz talko wyc i nie patrzec mi zostalo

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 13:17   #727
Wtajemniczenie

Ja też zaraz będę wyć... Strasznie mi się nie chce pisać.....

No ja zobaczę jak będę kąpać, ale pewnie będę tylko ręką trzymać maluszka...

Ja nie wiem co z baldachimem... Jeszcze się zastanowię.

Znów mam twardszy brzuch. Jeszcze z godzinkę posiedzę, a potem się zdrzemnę trochę.

Kathi - ja też znów od ostatniego ważenia przytyłam kilogram. Czyli w 3 tyg jakieś 2 kil mi "przyszło". A skoda gadać.

Rozstępy... dziewczyny Wy się jednym rozstępem martwicie? Ja mam cycki jak tygrysek - w prążki....

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-02-24 o 13:19

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 13:24   #728
gosikk_s
Zakorzenienie

Rozaliontka, może TŻ sobie to jeszcze przemyśli i jakoś ułoży Te chłopy to takie głupie są...

Manolita, Twój synuś będzie cały na niebiesko Ja kupuję kolorki wszelakie poza różowym

Superzabula, to fakt że w sklepach różnie mówią ale w tej hurtowni ten gostek jest strasznie zaangażowany Mam wrażenie że chce dobrze doradzić, oni tam mają wszystkie modele X-landera i oba foteliki więc chyba nie wciskałby nam na siłę kitu ale kto wie On sam ma małego synka i strasznie żałuje że nie kupili X-landera tylko tańszy wózio na małych kółeczkach i ledwo się teraz z nim toczą. No i wszystkim doradza teraz XA, dla niego to najlepszy wybór A co do materaca też chciałam grykę-piankę-kokos ale dziewczyna odradziła, mówiła że lepsza jest pianka-kokos. Bo w razie jakby dziecku często się ulewało gryka nasiąka I teraz sama nie wiem...

Gabi, niezła mamuśka

Kathi, u mnie łóżeczko będzie za meblami, słońce raczej nie dojdzie...A tak przy okazji, mam pytanie o kąpiel synka. Czy przy myciu trzeba odsuwać napletek? Bo nie wiem...

Stary 2009-02-24, 13:30   #729
Goo100
Raczkowanie

Hej dziewczynki
Długo mnie nie było bo wyjechałam do mamy. Tam nie ma neta. Wróciłam godzine temu. Mój Tż kończy pracę o 18. Juz się nie mogę doczekać spotkania z nim. Nie widzieliśmy sie 2 tygodnie. Siedze jak na szpilkach. Niestety nie wypoczełam u mamy bo sterylizowałam moją sunię i od 10 dni bardzo cierpi. Nie wiem jak jej pomóc. Chodzi biedna po domu i nie ma jak sie położyć bo wszystko ją boli. Serce sie kraja jak sie na nią patrzy. Myślałam że będzie miała malutka rankę a tu szrama na 20 cm i nitki z tego sterczą. Jest osowiała i zła. Ciągle sobie powarkuje i nie daje sie dotykać. Schudła 5 kg.
Ja za to jestem wielka jak słonica w 2 roku ciązy Ciężko mi się poruszać. Wszystkie koleżanki mamy dziwiły się że rodzę dopiero na koniec maja- wyglądam jakbym miała juz rodzić. U mamy miałam też nieciekawą sytuację: bardzo bolało mnie podbrzusze. Mama znalazła mi jakąś dobrą lekarkę i do niej poszłam . Powiedziała że z ciążą ok ale może pecherz nawala i wysłała mnie na badanie moczu. Wszystko wyszło ok oprócz białka i okazało się że prawdopodobnie schodzi mi kamień lub piasek. Będę musiała się do tego bólu przyzwyczaić.
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 13:39   #730
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Macie tez większe rozmiary niż 56-62 ? Ja narazie mam rozm. 56-62, 68 i większe mało co.
Ja mam , kupowałam w sklepie od rozmiaru 62 wzwyż, wszystko co było w promocyjnej cenie

Efekt: bardzo mało ciuszków na "zaraz po porodzie"
Ale od czego allegro

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
wczoraj na szkole rodzenia położna nam opowiadała, że jakoś w styczniu przywieziono do szpitala dziewczynkę dwumiesięczną ze SKLEJONYMI wargami sromowymi!
bo!
jej mama uznała, że chusteczki nawilżające są dobre na wszystko i zamiast kąpać dziecko w wodzie myła ją przez te dwa miechy tylko tymi chusteczkami!
Tym sposobem powolutku wszystko się zakleiło!
Dziecko trafiło do instytutu matki i dziecka na operację
No to dzieciątko trafiło na mamę inteligentną inaczej biedne

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Superzabula, aha to ja też chyba x-cara wezmę Ale to zależy chyba głównie od pana sprzedawcy, już mi zdołał wyperswadować i XQ i XV i XT, ciekawe co powie o fotelikach 3,5-godzinny dojazd to sporo ale raczej nie zdążysz urodzić, powinien zdążyć jakby coś A jaką masz muzykę wspomagającą rozwój? I skąd?
...
Gabi, zazdroszczę Ci podejścia do ciąży Ja swoją kiepsko znoszę od początku, głównie psychicznie. Najpierw same problemy a jak teraz niby ok to pojawiły się duszności i obolały lewy bok od spania A jeszcze jak do tego dochodzi rosnąca waga to dla mojej psychiki zbyt dużo... już mam na plusie 6,5 a pewnie przekroczę 10, w końcu to dopiero 29 tydzień. Już sam ten fakt wystarczy żebym ciążę traktowała jak pasmo udręk a nie szczęścia Ważę 54 kg a do porodu jeszcze kilka dojdzie, nigdy nie byłam taka gruba i źle to znoszę. Co mi z tego że mało kto dostrzega moją ciążę skoro wystarczy jedna uwaga teściowej i już mam doła Tak to jakoś jest że chudzi uważają że mało co po mnie widać a grubiutka teściowa z satysfakcją liczy mi każdy kilogram i cm...Mam już 83 w brzuchu i 94 w biodrach straszne...a będzie przecież jeszcze więcej. Pewnie te biodra zostaną mi już na stałe
...
Gosikk ale masz wstrętną tą teściową, no kij jej w oko, nie przejmuj się nią
Może Twój TŻ by jej coś powiedział, albo sama jej coś odgryź tak żeby jej w pięty poszło.
Zawsze możesz zwalić na hormony, nie

Co do X-landerów, ja się napaliłam na XA, bardzo mi się spodobał, jeździłam nim po sklepie i tylko zastanawia mnie, czy gondola nie jest za mała. Hmm, jest taka wąska

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
...
A co do materaca też chciałam grykę-piankę-kokos ale dziewczyna odradziła, mówiła że lepsza jest pianka-kokos. Bo w razie jakby dziecku często się ulewało gryka nasiąka I teraz sama nie wiem...
...
Ja czytałam, że najlepszy jest gryka-pianka-kokos i taki mam w planie kupić, a między materacem a prześcieradłem mam zamiar dać podkład.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 13:40   #731
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Długo mnie nie było bo wyjechałam do mamy. Tam nie ma neta. Wróciłam godzine temu. Mój Tż kończy pracę o 18. Juz się nie mogę doczekać spotkania z nim. Nie widzieliśmy sie 2 tygodnie. Siedze jak na szpilkach. Niestety nie wypoczełam u mamy bo sterylizowałam moją sunię i od 10 dni bardzo cierpi. Nie wiem jak jej pomóc. Chodzi biedna po domu i nie ma jak sie położyć bo wszystko ją boli. Serce sie kraja jak sie na nią patrzy. Myślałam że będzie miała malutka rankę a tu szrama na 20 cm i nitki z tego sterczą. Jest osowiała i zła. Ciągle sobie powarkuje i nie daje sie dotykać. Schudła 5 kg.
Ja za to jestem wielka jak słonica w 2 roku ciązy Ciężko mi się poruszać. Wszystkie koleżanki mamy dziwiły się że rodzę dopiero na koniec maja- wyglądam jakbym miała juz rodzić. U mamy miałam też nieciekawą sytuację: bardzo bolało mnie podbrzusze. Mama znalazła mi jakąś dobrą lekarkę i do niej poszłam . Powiedziała że z ciążą ok ale może pecherz nawala i wysłała mnie na badanie moczu. Wszystko wyszło ok oprócz białka i okazało się że prawdopodobnie schodzi mi kamień lub piasek. Będę musiała się do tego bólu przyzwyczaić.
Ojej, tak długo męczy się po sterylizacji? Ja suki nie sterylizowałam tylko kotkę, już kilka godzin po zabiegu skakała po meblach a ja próbowałam ją łapać Doszła do siebie od razu, tylko przez dłuższy czas prezentowała radośnie wygolony brzuszek z czarnym szwem i próbowała wygryzać sterczące nitki Na szczęście nie udało jej się... Z bólami nieciekawie, ja jakiś miesiąc temu miałam przez kilka dni silne bóle podbrzusza ale przeszły i nie wiadomo co to było. Miałaś wcześniej problemy z kamieniami?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 13:44   #732
Kathi75
Zakorzenienie

gosikk_s w POlsce kazy odsowac i to na maxa napletek a u nas kaza delikatnie zsowac przy myciu
Ja robilam tak jak tu kaza i maly ma wszystko oki z napletkiem mimo ze jedna pani doktor w pOLSCE NAKRZYCZALA NA MNIE ZE JAK NA SILE NIE BEDE SCIAGAC TO NACINAC BEDA I RACJI NIE MIALA

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 13:53   #733
gosikk_s
Zakorzenienie

Eleeri, niby mogłabym się odgryźć bo teściowa mała i gruba ale nie chcę sobie wroga robić...A TŻ nie widzi problemu, jego rodzice wszystkich tak komentują... O, dobrze mówisz, też będę stosować podkład pod prześcieradło I nadal nie wiem który materac lepszy... sama pianka-kokos czy z dodatkiem gryki? Hmm, nie porównywałam gondoli X-landera z innymi ale wydaje mi się spora, a starczy tak czy inaczej na pierwsze miesiące...Za to spacerówka jest obszerna i Juniorowi będzie wygodnie

Kathi, to będę odsuwać ale chyba faktycznie wystarczy delikatnie, po co na siłę?

Stary 2009-02-24, 14:25   #734
manolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Gabi ta matka niezla. Ciekawe czy siebie tez myje chusteczkami Cyz Ci ludzie nie mysla

Gossik taka jest prawda, ze w tych sklepach to kazdy co innego mowi, zalezy na kogo trafisz. wczoraj bylam popytac w sklepach o lozeczko i materace i co w kazdym powiedzieli, ze gryka-pianka-kokos najlepszy, a w jednym ze do bani i najlepszy kokos-pianka-kokos, jak zapytalam Pania czy maja w ogole z gryka, to ona "ze nie prowadza" I teraz nie wiem czy naprawde do bani czy do bani dlatego, ze nie prowadza Moim zdaniem wszytsko sprawdzi sie jak bedziemy tego uzywac i wtedy bedziemy mogly powiedziec, co jest dobre, a co nie.

Jezeli chodzi o muzyke to mam taka plytke z Huggies-ow, dostalam kiedys w pracy od przedstawiciela. Niby wspomaga rozwoj dzieciatka, fajna jest , ale jak sluchasz jej codziennie to sie nudzi

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Gossik a z fotelikiem to tez zalezy jak trafisz. My tam gdzie ogladalismy X-landery i maja x-cara to go polecaja. A w innym nie polecaja(nie maja na stanie na stale, moga sprowadzic) i badz tu madra.
Musisz wziąć pod uwage , ze w sklepach chwalą towar , który aktualnie mają
Ja mam gryka-pianka-kokos, bo ten jest najlepszy. Kokos-pinka-kokos, też jest ok, łatwo mozna go wysuszyć, przewierzy, ale jest dośc cienki i jak na mój gust mało wygodny

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Manolita a po co ci drugi rozek??? Przeciez to lato bedzie i cdzidzi cieplo w rozku jeden nie wystarczy ?? sliczne ciuszki
Popatrzylam na Twoja liste i mi brak
-butelki te posialam hihi
- podklady do kolyski
-wklady poporodowe
W sumie , Kasiu masz rację. Mam jeden miękki i jeszcze Mama wyszperała w szafie rożek po Mateuszu - uchował się - więc wystarczy.

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ja też zaraz będę wyć... Strasznie mi się nie chce pisać.....

No ja zobaczę jak będę kąpać, ale pewnie będę tylko ręką trzymać maluszka...

Ja nie wiem co z baldachimem... Jeszcze się zastanowię.

Znów mam twardszy brzuch. Jeszcze z godzinkę posiedzę, a potem się zdrzemnę trochę.

Kathi - ja też znów od ostatniego ważenia przytyłam kilogram. Czyli w 3 tyg jakieś 2 kil mi "przyszło". A skoda gadać.

Rozstępy... dziewczyny Wy się jednym rozstępem martwicie? Ja mam cycki jak tygrysek - w prążki....
Waga już nie przejmuję. Waże 62 w porywach 63,70 kg / waga wyjściowa 51 -52 kg/ , przytyło mi się sporo , a do końca jeszcze 2.5 miesiąca. mam to gdzieś, widać tak musi byc , ze w każdej ciązy zmieniam się w słonicę
rostępów nowych nie mam , uffff.... tylko te co zostały mi po pierwszej ciązy, ale sa na szczęście mało widoczne.

Cytat:
Rozaliontka, może TŻ sobie to jeszcze przemyśli i jakoś ułoży Te chłopy to takie głupie są...

Manolita, Twój synuś będzie cały na niebiesko Ja kupuję kolorki wszelakie poza różowym

Superzabula, to fakt że w sklepach różnie mówią ale w tej hurtowni ten gostek jest strasznie zaangażowany Mam wrażenie że chce dobrze doradzić, oni tam mają wszystkie modele X-landera i oba foteliki więc chyba nie wciskałby nam na siłę kitu ale kto wie On sam ma małego synka i strasznie żałuje że nie kupili X-landera tylko tańszy wózio na małych kółeczkach i ledwo się teraz z nim toczą. No i wszystkim doradza teraz XA, dla niego to najlepszy wybór A co do materaca też chciałam grykę-piankę-kokos ale dziewczyna odradziła, mówiła że lepsza jest pianka-kokos. Bo w razie jakby dziecku często się ulewało gryka nasiąka I teraz sama nie wiem...

Gabi, niezła mamuśka

Kathi, u mnie łóżeczko będzie za meblami, słońce raczej nie dojdzie...A tak przy okazji, mam pytanie o kąpiel synka. Czy przy myciu trzeba odsuwać napletek? Bo nie wiem...
noooo, ale ma jeszcze inne kolorki, chcociaż przewaga niebieskich.
Jeśli chodzi o materac i ulewnie, to po to właśnie są podkłady do łóżeczek, zeby "ocalić" materac przed niespodziankami :d

Cytat:
Hej dziewczynki
Biedna sunia szkoda psinki, ale ten stan pewnie minie.
Dobrze , ze z Twoimi wynikiami nie jest żle. Słyszałam , ze schdzące kamienie wywołuja okropny bół, także Tobie równiez szczerze współczuję <- na pocieszenie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja mam , kupowałam w sklepie od rozmiaru 62 wzwyż, wszystko co było w promocyjnej cenie

Efekt: bardzo mało ciuszków na "zaraz po porodzie"
Ale od czego allegro
No właśnie, te większe zamierzam kupowac na bierząco , a poza tym ciągle mam nadzieję, ze osoby które zdeklarowały się oddać ubranka po swoich dzieciach , dotrzymają słowa. Fajnie by było, bo nie musiałabym az w takich ilościach kupowac nowych

Cytat:
gosikk_s w POlsce kazy odsowac i to na maxa napletek a u nas kaza delikatnie zsowac przy myciu
Ja robilam tak jak tu kaza i maly ma wszystko oki z napletkiem mimo ze jedna pani doktor w pOLSCE NAKRZYCZALA NA MNIE ZE JAK NA SILE NIE BEDE SCIAGAC TO NACINAC BEDA I RACJI NIE MIALA
Ja słyszałam różne opinie. Młodemu nie ściągałam do końca bo nie kazano i już raz miał odklejany napletek, teraz czeaka go drugi w życiu zabieg, ale to dopiero latem. Postanowiłam, ze temu synkowi będę odciagać do samego końca z nadzieją , że nie będzie musiał przechodzic tego co starszy brat.

Stary 2009-02-24, 14:27   #735
Fasolka87
Raczkowanie

Smile Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3

Ania4891 ja planuje kupic ta pierwsza wanienke, wydaje mi sie praktyczniejsza
Ślicze te baldachimy i komplety poscieli

Zazdroszcze Wam dziewczyny ze dostajecie rzeczy od znajomych czy rodzinki Ja tezmyslalam ze dostaniemy sporo rzeczy w "spadku" po bratanku mojego tza Maluch juz ma roczek i z wielu ciuszkow wyrosl. Ma kołyske ktora jest doroku czasu, i z wozek tez mial byc nam pozyczony Bo było juz od dawna mówione ze jak maluch wyrosnie to rzeczy beda zostawione dla naszego dziecka lub dla dziecka szwagierki siostry mojego tza( bede okreslac ja jako X(ona nawet niema faceta!!) Ale gdy ta X czyli siostra meza Anki( mojej szwagierki- czyli ciotka z drugiej strony malucha ) dowiedziała sie ze to my bedziemy mieli przed nia dzidziusia powiedziala ze rzeczy ktore maluch dostał od niej lub od jej rodzicow(czyli dziadkow) maja wrocic do niej!!Rozumiecie?!:confus ed: Ja pierwszy raz sie z czyms takim spotkałam, u mnie zawsze nie zniszczone rzeczy były rozdawane Bo poco to przetrzymywac latami jak i takw najblizszym czasie sie nie przyda ainna rodzinka moze zaoszczedzic bomaluszkinie niszcza ani ubranek ani akcesoriow( co innego starsze dzieciaczki) Ale jak uslyszalam ze moja szwagierka kłoci sie o to z X to powiedziałam ze ja nic nie potrzebuje, sama sobie dam swietnie rade bez łaski!!! Zreszta co to były prezenty od X dla malucha skoro teraz kaze je oddac?? Ja sobie kupie nowy wozeczek a X Nawet niech nie probuje patrzec na mojego maluszka....ale sierospisalam:P Juz nie bede

Jestem bardzo senna a kawy nie pije przez cała ciaze, powiedzciemi co mogłoby mi pomoc?

Dziewczyny w jakim tygodniu zaczynałyscie chodzicdo szkoły rodzenia? Bo ja mam ochote a jestem juz w 26 tygodniu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 14:32   #736
manolita
Zakorzenienie

O matko, co za kobieta !!!
masz rację, ja na Twoim miejscu tak samo bym postąpiła, niech sobie w d... wsadzi te swoje rzekome prezenty.

Oprócz kawy ciśnienie podnosił mi zawsze udany seksik

Stary 2009-02-24, 14:41   #737
Fasolka87
Raczkowanie

Wink Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3

Cytat:
masz rację, ja na Twoim miejscu tak samo bym postąpiła, niech sobie w d... wsadzi te swoje rzekome prezenty.

Hehe tylko ze tza w poblizu nie ma

Codo rzeczy dla malucha to pewnie sie boi ze beda juz bardzo zniszczonego kiedy doniej trafia Tylko co taki niemowlak moze zniszczyc? Zreszta niech sobie najpierw chłopa znajdzie Ja powiedzialam siostrze mojego tza ze na jej miejscu to od razu bym to wszystko spakowala i wyslala w kartonie X niech sobie trzyma

Edytowane przez Fasolka87
Czas edycji: 2009-02-24 o 14:43
Fasolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 15:23   #738
esti1984
Wtajemniczenie

magdusia mój też uwielbia zrazy ale bitkami też nie pogardzi...uwielbia wszystko co mięsne a najbardziej steki

a ja w końcu zrobiłam risotto bo wszystko miałam i tylko groszek dokupiłam wyszło pyszne

marika niezła kobita

kuroikaze no ładnie od rana słodkości....a pytam moją Julkę co zrobimy na obiad a Ona "ciacho" hehe
no pięknie się Nam udało ale jak zaszłam w pierwszą ciążę to staraliśmy się 3 miesiące i nic więc poszłam do pracy a po miesiącu okazało się że w ciąży jestem więc podobnie jak u Ciebie ale pracowałam do początku 8 miesiąca i było ok Nikt z pracy nie patrzył na mnie krzywo że przyszłam i zaraz ciążą
no i z domkiem też nam się udało więc jak na razie jest super

malwa
jejku tak powstają rozstępy??????? to czuć? i boli?

Aniu i ja i TŻ robiliśmy w tetrę i ja nie miałam roczku skończonego i już bez pieluch latałam a TŻ bite 2 lata z kawałkiem w pieluchy robił. Ale ja i moje rodzeństwo tak samo do roczku. Myślę że to zależy od rodziców i od tego jaką wagę do tego przywiązują. Bo dziecko same nie ściągnie pieluchy i nie powie zaczynam sikać na nocnik...wiadomo że trochę czasu minie zanim dziecko się nauczy...jedne szybciej drugie wolniej.Moja Julka po tygodniu sama już wołała.... a przez pierwszy tydzień sama ją wysadzałam i pytałam czy chce. A teraz sama ściąga gatki i siada na nocnik

mi piersi też urosły ale rozstępów nie mam w ogóle nigdzie nie mam rozstępów alni po pierwszej ciąży ani teraz

oj to dobrze że teraz wszystko ok a dzidzią

malwa GRATULUJĘ:cmo k:

Małgosiu
ojej to zadzwoń może do lekarza? nie słyszałam o tym żeby brzuch mógł być ileś godzin twardy
miałam to jak Julka była mała

http://www.allegro.pl/item562674678_..._z_frotki.html

super sprawa

blondynka
ja prześcieradła tylko z gumką

manolita piękne ciuszki

Gabi o jej co za matka

u nas baldachim był (u Julki) i będzie teraz

gosik pierwsze słyszę żeby ktoś odradzał piankę-grykę-kokos to najlepszy materac. No i bez przesady żeby ulewające dziecko leżało tyle w łóżeczku żeby materac zaczynał nasiąkać mlekiem
ja mam po Julci taki i jest w super stanie
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 15:28   #739
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Ojjjj a ja bardzo, bardzo pojadłam pysznego obiadku w wykonaniu Tż, i nie ma sie co dziwić że waga non stop w górę tnie. Moja teściowa dzwoniła jakąś godzinkę temu do mojego Tż, i w pewnej chwili słyszę pytanie a jak Dominika? gruba już fest? To jest standardzik w jej wykonaniu . A ona to ma dupolka jak 3-drzwiowa szafa a o mnie się matrwi, mi jeszcze kawałek do niej. Wkurzyła mnie oczywiście. Dobrze że mieszka daleko bo po pysku bym ją wreszcie wyszczelała za te durne pytania.

kuroikze - no kanapa śliczota, muszę poczekać na odzew ze strony maugoszatki .

malutka_24 - no trudno, ja już jakoś musze wytrzymać te skoki wagi, nie mam wyjścia. Oby po ciąży udało się cosik zgubić i nie roztyć się do końca aż tak tragicznie . Uszka do góry, nie martwmy się tym .

pakusia86 - no widzisz więc jednak są jeszcze jakieś szanse na znalezienie mieszkanka, 2 oferty oby fajne , a Tż niech się borok wyśpi, bo serio nie pospał za dużo.

Małgosia - musisz dużo odpoczywać kochana, ja jak dużo chodzę to mi strasznie twardnieje, ale jak się położę to mi przechodzi. Ja niby bym chciala już wszystko pokupować ale jeszcze coś mnie powstrzymuje że może jeszcze się coś stać (odpukać) nie wiem takie myśli mam czasem. Skarpertki nadrobie, to nie zginie,nie ma daty ważności .

blondynkapoznan - ja tez mam zamiar kupić prześcieradełka z gumką, bo się fajnie materacyka trzymają, nie zjeżdżają. I chyba zostanie mi nauka kąpania dzidzi w zwykłej wanience dziecięcej, bez wkładów itd. Komoda śliczna, z IKEI?

manolita - ja juź nie mogę patrzec na te listy zaupów, bo przerażają mnie że tyle mi do kupienia jeszcze zostało, wrrr....Ale jakie masz śliczne ciuszki, błękity górą widzę . Ja mam rozmiarki do 68 ale to pojedyncze sztuki, najwięcej na sam początek, bo wiadomo że będąc na spacerku można zachaczyć o jakiś sklep i coś kupić w każdej chwili.

gabriellao0 - no Ty już kochana nie masz co kupować pewnie, bo tyle tego masz , a ta matka to zdrowo rąbnięta, pewnie szkdoa wody i cała familia muje się jedną chusteczką, CHORE to .

gosikk_s - no prosze jeszcze dobrze nie zaczełaś chodzić, a już ją ukończyłaś hehe, dla nich kasa jest naważniejsza. A pamiętasz może jakie były ALE żeby nie brać XV? Bo mi się on wydaje konkretny. Oj ja też bym wolała urodzić okruszka małego i go dotuczyć . A teściową olej, może dogryź jej lekko i powiedz np. że Tż twierdzi że teraz wyglądam wspaniale więc nie martwie się żadnymi kilogramami, może da na luz.

Kathi75 - a Ty koleżanko tak szalałaś przy tych porządkach że flaszki wywaliłaś hee . Dobrze że kołyska jeszcze nie znikła. Ja nie wiem ale mało Tż kuma że kobiety uwielbiają dostawać kwiaty bez okazji, mój należy do tych co oczywiście musi być okazja, i za każdym razem się zachwycam nawet jedną różą, żeby widział że uwielbiam dostawać kwiaty. A waga to pewnie nie taki dramat Kasiu, przeciez dietka jest.

Goo100 - nie jesteś sama słońce, mnie jak ktoś zobaczył pierwszy raz jak jstem w ciąży to pyta na kiedy masz termin na marzec? A ja że nie na maj, to się zamykają, więc pewnie wszyscy widzą to co ja czyli niskiego hipcia z wielkim brzuchem. Ojej jaka długa ta rana,nie dziwie się że warczy może trzeba jej podac coś przeciwbólowego, jest coś takiego polecanego przez weterynarzy?

Fasolka87 - no i masz rację, co będziesz się prosiła, jak tak stawia sprawę to niech się wypcha, gdybyś wzieła te rzeczy to pewnie przy każdej okazji by było o to moje, to moje itd. I dobrze powiedziałaś, tak się kobita boi że nie będzie miała w co dzidziola ubrać? Żebyś Ty jej czasem nic nie dawała . A jak zobaczy wasze maleństwo to pewnie zazdrość wzbudzi nieziemnską hehe .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 16:03   #740
eleeri
Zakorzenienie

Fasolka ja też zazdroszczę tym które dostaną coś od rodzinki, ja też nie mam co liczyć, że mi ktoś coś da
Ale takie podejście tej X - dziwne

I też bym się uniosła honorem i nic nie chciała, niech sobie wsadzą ,
tylko, że życie bywa złośliwe i żeby się nie okazało, że ta X będzie starą panną i się jej te rzeczy nie przydadzą

A zamiast kawy ja piję pepsi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 16:04   #741
manolita
Zakorzenienie

marika, no to teściowa maszczęście , ze daleko mieszka, bo byc wyszczelana po pysku to n ic przyjemnego = ale Ty mi sie podobasz, tako zadziorno i charakterno dzioucha z Ciebie

Stary 2009-02-24, 16:17   #742
esti1984
Wtajemniczenie

marika straszna teściowa ale dobrze że umiesz sobie z nią poradzić
Stary 2009-02-24, 16:24   #743
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My kupilismy ta komode.
Jesli chodzi o pieluszki tetrowe kupie ok 20szt i 5 planelowych

Malwa ja wlasnie nie wiem co z wanienka miala byc Fisher Price a tym hamaczkiem ale ona ponoc starcza do 3-4 miesiecy wiec dalam sobie spokoj , pozniej chcialam Onde ale czytalam ze najlepsze sa zwykle wiec mowie kupie w Ikei ale Tż jak ja zob stwierdzil ze sie bedzie bal dzidzie kapac w takiej zwyklej wanience.I teraz nie wiem

Mam pytanie o przescieradla kupujecie takie z gumka? czy zwykle
Zapomniałam wczesniej dopisac mam rowniez wanienke ale własnie zwykła z allegro i taki lezaczek http://www.allegro.pl/item562461158_...kaczuszk a.html

Mi łozeczko maja kupic pradziadki mojego synka wiec niewiem co bedzie w zestawie ale mysle ze przescieradło kupie z gumka-praktyczne.

Cytat:

A mi cisnienie podnosi moja tesciowa wystarczy ze spojrze na jej gebe!!!
Stary 2009-02-24, 16:27   #744
Wtajemniczenie

I znów poleżałam to mi nieco zmiękł brzusio Posiedzę to pewnie stwardnieje.... A może już nie?

Marika, jak jeszcze raz teściowa spyta, to odpowiedz: "No tak utyłam, ale mamusi to chyba nigdy nie dorównam..."
Stary 2009-02-24, 17:32   #745
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Małgosia - nieee... no ona właśnie nie pyta się mnie tylko swojego syna czyli Tż, a on zawsze odp. to samo czyli że już jestem taka wielka że w drzwi się ledwo mieszczę a do porodu trzeba będzie dźwigu co by mnie wytargał z mieszkania , ale zawsze mówi że wszyscy mówia że ładnie wyglądam i niby się zamyka, ale za każdym razem standardzik te pytanie.

esti1984 - no straszna jest, ale cieszę się że mój Tż jest zawsze po mojej stronie bo sam nie miał z nią miłego dzieciństwa, kiedyś wyskoczyła z hasłem do niego żeto jego wina że zmarnowała sobie życie (bo w wieku 17 lat wpadła i urodził się mój mężuś) i to jest podejście matki? To jest psycholka .

manolita - no nie powiem potrafię być diabełkiem, ale tata zawsze mi powtarzał że ja to chociaz nie zginę bo walcze o to co dla mnie ważne w odróżnieniu id mojego świętego brata, który zawsze był uznawany w naszej rodzince za aniołka a ja oczywiście wcielenie szatana. Babcie nawet bały się mnie brać na wakacje hehe .
Stary 2009-02-24, 17:43   #746
Bercia2000
Zadomowienie

Hej kochane
melduje że przeżyłam nalot smoka tzn teściowej
no to na poł roku co najmniej mam spokój uffffff...
oj wnuczek dał jej popalić pół dnia musiała siedzieć na dywanie i układać klocki
strasznie jestem zmęczona mało dzis leżałam nie dobrze należy mi się

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:06   #747
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejam moje ostatnie zakupy.
sliczne zakupy

Cytat:
bo!
jej mama uznała, że chusteczki nawilżające są dobre na wszystko i zamiast kąpać dziecko w wodzie myła ją przez te dwa miechy tylko tymi chusteczkami!
no to brawa dla mamusi.... strasznie douczonej i przygotowanej na pielegnacje dziecka

Cytat:
Ja mam kolejny dzien do bani wyszlam na zakupki i wrocilam weny brak , kupilam sobie kwiatka na pocieszenie a potem sie pobeczalam bo sama sobie kupilam , oj zle ze mna zle
Na dobitke stanelam na wage i juz talko wyc i nie patrzec mi zostalo
wybacz kathi ale sie usmialam jak przeczytalam o tym kwiatku
ja mialam podobnie jakies 2 tygodnie temu....

Cytat:
Niestety nie wypoczełam u mamy bo sterylizowałam moją sunię i od 10 dni bardzo cierpi. Nie wiem jak jej pomóc. Chodzi biedna po domu i nie ma jak sie położyć bo wszystko ją boli. Serce sie kraja jak sie na nią patrzy.
biedna psiunia
ale to dla jej dobra.... za niedlugo sie wszystko zagoi i bedzie smigac po domku

Cytat:
no kochana.... ja to nie mam pojecia jak pielegnowac chlopca.... boze!!!
a jak mu krzywde zrobie... co ja mam z jego siusiakiem wogole robic

Cytat:
Napisane przez Fasolka87 Pokaż wiadomość
powiedziala ze rzeczy ktore maluch dostał od niej lub od jej rodzicow(czyli dziadkow) maja wrocic do niej!!Rozumiecie?!:confus ed: Ja pierwszy raz sie z czyms takim spotkałam, u mnie zawsze nie zniszczone rzeczy były rozdawane

Dziewczyny w jakim tygodniu zaczynałyscie chodzicdo szkoły rodzenia? Bo ja mam ochote a jestem juz w 26 tygodniu
o jezu!!! chora kobietka normalnie.... u mnie tez normalne ze sie niepotrzebne rzeczy po dziecku rozdaje... oj wspolczuje ci rodzinki.... niech sobie wsadzi gdzies te wszystkie rzeczy... jeszcze bedzie chciala zebys ty jej cos po maluszku dala!

ja sie zapisalam w 20 tc... u nas w szpitalu zapisy sa od 16 tc, wiec troszke spozniona bylam praktyczna część szkoly rodzenia z tz zaczyna sie ok 30 tc... wiec juz niedlugo

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość

malwa
jejku tak powstają rozstępy??????? to czuć? i boli?
ja sie podlaczam... mnie nie bolalo ale za kazdym razem przed powstaniem roztepu na brzuszku straznie mnie swedzialo... tak z 2 dni a pozniej wychodzil rozstep... ja sie pochwale mam juz 4

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
pakusia86 - no widzisz więc jednak są jeszcze jakieś szanse na znalezienie mieszkanka, 2 oferty oby fajne , a Tż niech się borok wyśpi, bo serio nie pospał za dużo.
powiem ci ze jestem strasznie juz zrozpaczona i zrezygnowana... juz nawet nie chce mi sie jezdzic ogladac tych mieszkan bo wiem ze nic z tego nie bedzie... zobaczymy co tam jutro bedzie... ale nie wyglada to za ciekawie... mieszkania wydaja sie male...

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Hej kochane
oj wnuczek dał jej popalić pół dnia musiała siedzieć na dywanie i układać klocki
hehe dobrze jej tak
jak ja sie ciesze ze ja nie mam nalotow smoka

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:11   #748
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Jak moja tesciowa rodzila mojego meza w srodu nocy to tesciu jej powiedzial - Poczekaj do rana

Malutka - Ty masz USG co wizyte? Zadroszcze Ja na swoje USG tyle musze czekac. Kolejne juz za 2 tygodnie. Mam nadzieje, ze corci nie wyrosna jajeczka

Bola mnie od paru dni palce u rak w miejscach zgiec jak zginam i prostuje. Bol jest straszny jakby reka miala mi sie rozpasc Moze to bys spowodowane za mala iloscia wapnia?

Pisalyscie o Biedronce a przeciez od czwartku w LIDLu sa rzeczy dla niemowlakow. Nie wiem czy macie u siebie LIDLa
ad. 1
ad. 2 wizyty u gina mam co 3 tygodnie i wtedy robi mi zawsze usg
ad. 3 też mam taki ból, ale u mnie on występuje w nocy i rano jak wstanę
ad. 4 u mnie w Szczecinie jest Lidl, ale jak ostatnio tam byłam to nic nie znalazłam dla niemowlaków a dobre jakościowo są te ubranka

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
Ja dzis mam 100 dniowke suuuuper od jutra zaczna sie dwucyfrowki!!!
no to gratuluję

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Pycha chociaz ja bez ziemniakow preferuje najlepsze sa na drugi dzien
z ziemniaczkami czy bez ważne, że dobre

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Mam pytanie o przescieradla kupujecie takie z gumka? czy zwykle
my kupiliśmy 2 prześcieradła z gumką
fajna komoda

Cytat:
Wklejam moje ostatnie zakupy.
widać udane zakupki

Cytat:
Macie tez większe rozmiary niż 56-62 ? Ja narazie mam rozm. 56-62, 68 i większe mało co.
poza rozmiarami, które podałaś mam kilka ubranek na 3 i 6 miesięcy

Cytat:
wczoraj na szkole rodzenia położna nam opowiadała, że jakoś w styczniu przywieziono do szpitala dziewczynkę dwumiesięczną ze SKLEJONYMI wargami sromowymi!
bo!
jakaś chora ta matka

Cytat:
Napisane przez Fasolka87 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam dziewczyny ze dostajecie rzeczy od znajomych czy rodzinki Ja tezmyslalam ze dostaniemy sporo rzeczy w "spadku" po bratanku mojego tza Maluch juz ma roczek i z wielu ciuszkow wyrosl. Ma kołyske ktora jest doroku czasu, i z wozek tez mial byc nam pozyczony Bo było juz od dawna mówione ze jak maluch wyrosnie to rzeczy beda zostawione dla naszego dziecka lub dla dziecka szwagierki siostry mojego tza( bede okreslac ja jako X(ona nawet niema faceta!!) Ale gdy ta X czyli siostra meza Anki( mojej szwagierki- czyli ciotka z drugiej strony malucha ) dowiedziała sie ze to my bedziemy mieli przed nia dzidziusia powiedziala ze rzeczy ktore maluch dostał od niej lub od jej rodzicow(czyli dziadkow) maja wrocic do niej!!Rozumiecie?!:confus ed: Ja pierwszy raz sie z czyms takim spotkałam, u mnie zawsze nie zniszczone rzeczy były rozdawane Bo poco to przetrzymywac latami jak i takw najblizszym czasie sie nie przyda ainna rodzinka moze zaoszczedzic bomaluszkinie niszcza ani ubranek ani akcesoriow( co innego starsze dzieciaczki) Ale jak uslyszalam ze moja szwagierka kłoci sie o to z X to powiedziałam ze ja nic nie potrzebuje, sama sobie dam swietnie rade bez łaski!!! Zreszta co to były prezenty od X dla malucha skoro teraz kaze je oddac?? Ja sobie kupie nowy wozeczek a X Nawet niech nie probuje patrzec na mojego maluszka....ale sierospisalam:P Juz nie bede
następna aparatka a ona nie wie, że kto daje i zabiera to się w piekle poniewiera

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
malutka_24 - no trudno, ja już jakoś musze wytrzymać te skoki wagi, nie mam wyjścia. Oby po ciąży udało się cosik zgubić i nie roztyć się do końca aż tak tragicznie . Uszka do góry, nie martwmy się tym
to jest plus tego, że będziemy rodzić późną wiosną i wczesnym latem - spacerki, słoneczko itd moja mama mówi, że po mnie nie widać tych kg, bo wszystko poszło w brzusio

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Hej kochane
no przynajmniej na jakiś czas będziesz miała święty spokój

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-02-24 o 18:20
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:21   #749
esti1984
Wtajemniczenie

marika jak można tak powiedzieć ????????

Bercia przynajmniej pobawiła się z wnukiem
A moja teściowa jest jak marzenie gadamy kilka razy dziennie przez tel podobnie jak z moją mamą i w ogóle fajna jest

dziewczyny współczuje rozstępów....a może pomógłby Wam ten olejek o którym pisała poiglot kiedyś?

a mój TŻ zaraz mi zrobi koktajl truskawkowy tak mi się zachciało a mamy truskawki które w lato teściowa mroziła. I mam cały zamrażalnik więc kompoty to też u nas są częste.....chce któraś????podzielę się
Stary 2009-02-24, 18:22   #750
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Gaduly wstretne tyle gadac

Ja wrocilam z zakupow z tżtem i mam lozeczko wkoncu.. bardzo sie ciesze.. ale lezy jeszcze zlozone Kupilam tez ochraniacz i posciel w jednym kolorku i gratis w tym samym zestawieniu dostalam becik. Kupilismy tez materacyk i posciel, taka ktora mozna uprac w pralce. Materacyk ma zdejmowany pokrowiec tez mozna go uprac
Zaplacilam w hurtowni:
za posciel kolderka plus poduszka 45 zl
Za ochraniacz, poszwa, poszewka plus becik: 124 zl
materacyk gryka-pianka-kokos: 78 zl

Stwierdzilismy z tżtem ze baldachimu nie bedziemy kupowac, w sumie to tylko ozdoba i szkoda nam kasy...Fakt slicznie to wyglada ale my nie kupujemy

Jesli chodzi o wanienke, dostalam od bratowej zwykla sa otwory na mydelko i dala mi tez podkladke do kladzenia dzidzi ale ona jej nie uzywala bo jej przeszkadzala, ja tez nie bede uzywac...Wiec uwazam ze jest to niepotrzebny wydatek...lepiej chyba pieluszke tetrowa podlozyc

blondynka ja przescieradla z gumka kupuje...jeszcze nie mam ale mam zamir takie kupowac...i podobno dobre sa te frotte. Komoda i lozeczko masz ladniusie

manolita ciuszki slodkie jak niebiesko sie zrobilo A powiedz mi jaki rozmiar butkow sie kupuje i skarpetek?? Bo ja tez chcialam ostatnio kupic ale nie wiedzialam jaki rozmiar

gabriella co za matka chusteczkami nie no brak mi slow...... Ja wogole mam zamiar uzywac chusteczek tylko gdzies w drodze, u gosci u lekarza...w domu bede po kazdej kupce podmywac dzidzie

gosik my dzis z tżtem stwierdzilismy tez ze baldachimu nie kupujemy...szkoda kasy a to tylko ozdoba.

Kathi jestes mama to Twoja kariera i prosze sie tu nie dolowac!!!

Fasolka z tymi rzeczami to rzeczywiscie wyszlo smiesznie i bez sensu. Dziwna ta X ...no ale niektorzy ludzie tacy sa...
Co do szkoly rodzenia ja bede chodzic w kwietniu a zapisywalam sie na poczatku stycznia i byly ostatnie miejsca wolne. Z tym ze ja sie zapisywalam do bezplatnej szkoly rodzenia bo w szpitalu.

gosik co za wstretna tesciowa! Juz jej nie lubie za te pytania ehh

Bercia hihihi odpocznij sobie kochanie, po takiej wizycie trzeba z tydzien odpoczywac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2240087.jpg (28,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2240092.jpg (32,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2240093.jpg (33,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2240094.jpg (32,9 KB, 23 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-02-24 o 18:26
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości