|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Też właśnie zauważyłam, ze ubranka kupuje tendencyjnie w odcieniach niebieskiego.
Te nastepne bedą bardziej kolorowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
manolita sliczne ubranka
![]() ![]() ![]() gabriella zartujesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
No, zapłaciłam za szkołę i dostałam już zaświadczenie o jej ukończeniu uprawniające do porodu rodzinnego
![]() ![]() ![]() Superzabula, aha to ja też chyba x-cara wezmę ![]() ![]() ![]() Marika, ja teraz będę brać witaminki dwa razy w tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka, ja zrezygnowałam z baldachimu, dla mnie to tylko siedlisko kurzu. Jeszcze gdybyśmy mieli pokoik dla dziecka to miałoby to przynajmniej wartość wizualną ale jak mamy wcisnąć łóżeczko do jedynego pokoju z baldachimem wyglądałoby śmiesznie ![]() Gabi, zazdroszczę Ci podejścia do ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malwa, oj wspólczuję rozstępów, jeśli to aż boli to musi być okropne ![]() ![]() Ania, a czy Twój mąż ma cukrzycę czy tylko niedocukrzenie? Takie ataki hipoglikemii często mogą się zdarzać? Fatalnie się złożyło jeszcze z tym alkoholem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Gabi ta matka niezla. Ciekawe czy siebie tez myje chusteczkami
![]() ![]() Gossik taka jest prawda, ze w tych sklepach to kazdy co innego mowi, zalezy na kogo trafisz. wczoraj bylam popytac w sklepach o lozeczko i materace i co w kazdym powiedzieli, ze gryka-pianka-kokos najlepszy, a w jednym ze do bani i najlepszy kokos-pianka-kokos, jak zapytalam Pania czy maja w ogole z gryka, to ona "ze nie prowadza" ![]() ![]() Jezeli chodzi o muzyke to mam taka plytke z Huggies-ow, dostalam kiedys w pracy od przedstawiciela. Niby wspomaga rozwoj dzieciatka, fajna jest , ale jak sluchasz jej codziennie to sie nudzi ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Gossik a z fotelikiem to tez zalezy jak trafisz. My tam gdzie ogladalismy X-landery i maja x-cara to go polecaja. A w innym nie polecaja(nie maja na stanie na stale, moga sprowadzic) i badz tu madra. |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
gosiks_s a ja baldachimek nbede miec bo i tak posciel co tydzien zmieniac zamierzam wiec tam tyle kurzu co nic bedzie a zawsze przed slonkiem jakies zabezpieczenie bedzie
![]() Magducha i Ania wspolczuje rozstepow na pocieszenie powiem wam ze z czasem one zbledna i nie beda tak razic w oczy ![]() Manolita a po co ci drugi rozek??? Przeciez to lato bedzie i cdzidzi cieplo w rozku ![]() Popatrzylam na Twoja liste i mi brak -butelki ![]() - podklady do kolyski -wklady poporodowe Gabi szok z ta babka i jej mala , jak ona podmywala to dziecko chyba tylko po wierzchu ????? ![]() Malgosia ja wkladu nie kupuje bo wiem z doswiadczenia z Maxim ze tym razem nam sie tez nie przyda ![]() U nas polozna uczy takiego chwytu ze wklad nie potrzebny tylko pielusia na dno i heja ![]() ![]() Blondynka tylko z gumka przescieradla ja kupuje dla mnie sa praktyczniejsze Bercia jak tam po wizycie tesciowej przezylas?? Ja mam kolejny dzien do bani ![]() Na dobitke stanelam na wage i juz talko wyc i nie patrzec mi zostalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
Ja też zaraz będę wyć...
![]() No ja zobaczę jak będę kąpać, ale pewnie będę tylko ręką trzymać maluszka... Ja nie wiem co z baldachimem... ![]() Znów mam twardszy brzuch. Jeszcze z godzinkę posiedzę, a potem się zdrzemnę trochę. Kathi - ja też znów od ostatniego ważenia przytyłam kilogram. Czyli w 3 tyg jakieś 2 kil mi "przyszło". A skoda gadać. Rozstępy... dziewczyny Wy się jednym rozstępem martwicie? Ja mam cycki jak tygrysek - w prążki.... Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-02-24 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Rozaliontka, może TŻ sobie to jeszcze przemyśli i jakoś ułoży
![]() ![]() Manolita, Twój synuś będzie cały na niebiesko ![]() ![]() Superzabula, to fakt że w sklepach różnie mówią ale w tej hurtowni ten gostek jest strasznie zaangażowany ![]() ![]() ![]() ![]() Gabi, niezła mamuśka ![]() Kathi, u mnie łóżeczko będzie za meblami, słońce raczej nie dojdzie...A tak przy okazji, mam pytanie o kąpiel synka. Czy przy myciu trzeba odsuwać napletek? Bo nie wiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Długo mnie nie było bo wyjechałam do mamy. Tam nie ma neta. Wróciłam godzine temu. Mój Tż kończy pracę o 18. Juz się nie mogę doczekać spotkania z nim. Nie widzieliśmy sie 2 tygodnie. Siedze jak na szpilkach. Niestety nie wypoczełam u mamy bo sterylizowałam moją sunię i od 10 dni bardzo cierpi. Nie wiem jak jej pomóc. Chodzi biedna po domu i nie ma jak sie położyć bo wszystko ją boli. Serce sie kraja jak sie na nią patrzy. Myślałam że będzie miała malutka rankę a tu szrama na 20 cm i nitki z tego sterczą. Jest osowiała i zła. Ciągle sobie powarkuje i nie daje sie dotykać. Schudła 5 kg. Ja za to jestem wielka jak słonica w 2 roku ciązy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Efekt: bardzo mało ciuszków na "zaraz po porodzie" ![]() Ale od czego allegro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może Twój TŻ by jej coś powiedział, albo sama jej coś odgryź ![]() Zawsze możesz zwalić na hormony, nie ![]() Co do X-landerów, ja się napaliłam na XA, bardzo mi się spodobał, jeździłam nim po sklepie i tylko zastanawia mnie, czy gondola nie jest za mała. Hmm, jest taka wąska ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
gosikk_s w POlsce kazy odsowac i to na maxa napletek a u nas kaza delikatnie zsowac przy myciu
Ja robilam tak jak tu kaza i maly ma wszystko oki z napletkiem mimo ze jedna pani doktor w pOLSCE NAKRZYCZALA NA MNIE ZE JAK NA SILE NIE BEDE SCIAGAC TO NACINAC BEDA I RACJI NIE MIALA |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Eleeri, niby mogłabym się odgryźć bo teściowa mała i gruba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kathi, to będę odsuwać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam gryka-pianka-kokos, bo ten jest najlepszy. Kokos-pinka-kokos, też jest ok, łatwo mozna go wysuszyć, przewierzy, ale jest dośc cienki i jak na mój gust mało wygodny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rostępów nowych nie mam , uffff.... tylko te co zostały mi po pierwszej ciązy, ale sa na szczęście mało widoczne. Cytat:
Jeśli chodzi o materac i ulewnie, to po to właśnie są podkłady do łóżeczek, zeby "ocalić" materac przed niespodziankami :d Cytat:
![]() Dobrze , ze z Twoimi wynikiami nie jest żle. Słyszałam , ze schdzące kamienie wywołuja okropny bół, także Tobie równiez szczerze współczuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
![]()
Ania4891 ja planuje kupic ta pierwsza wanienke, wydaje mi sie praktyczniejsza
![]() Ślicze te baldachimy i komplety poscieli ![]() Zazdroszcze Wam dziewczyny ze dostajecie rzeczy od znajomych czy rodzinki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem bardzo senna a kawy nie pije przez cała ciaze, powiedzciemi co mogłoby mi pomoc? Dziewczyny w jakim tygodniu zaczynałyscie chodzicdo szkoły rodzenia? Bo ja mam ochote a jestem juz w 26 tygodniu
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
O matko, co za kobieta !!!
masz rację, ja na Twoim miejscu tak samo bym postąpiła, niech sobie w d... wsadzi te swoje rzekome prezenty. Oprócz kawy ciśnienie podnosił mi zawsze udany seksik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Hehe tylko ze tza w poblizu nie ma ![]() Codo rzeczy dla malucha to pewnie sie boi ze beda juz bardzo zniszczonego kiedy doniej trafia ![]() ![]() ![]() ![]()
29,05 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Fasolka87 Czas edycji: 2009-02-24 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
magdusia mój też uwielbia zrazy
![]() ![]() ![]() a ja w końcu zrobiłam risotto bo wszystko miałam i tylko groszek dokupiłam ![]() ![]() marika niezła kobita ![]() kuroikaze no ładnie od rana słodkości....a pytam moją Julkę co zrobimy na obiad a Ona "ciacho" ![]() no pięknie się Nam udało ale jak zaszłam w pierwszą ciążę to staraliśmy się 3 miesiące i nic więc poszłam do pracy a po miesiącu okazało się że w ciąży jestem ![]() ![]() ![]() ![]() no i z domkiem też nam się udało ![]() ![]() malwa jejku tak powstają rozstępy??????? ![]() ![]() ![]() Aniu i ja i TŻ robiliśmy w tetrę i ja nie miałam roczku skończonego i już bez pieluch latałam a TŻ bite 2 lata z kawałkiem w pieluchy robił. Ale ja i moje rodzeństwo tak samo do roczku. Myślę że to zależy od rodziców i od tego jaką wagę do tego przywiązują. Bo dziecko same nie ściągnie pieluchy i nie powie zaczynam sikać na nocnik...wiadomo że trochę czasu minie zanim dziecko się nauczy...jedne szybciej drugie wolniej.Moja Julka po tygodniu sama już wołała.... a przez pierwszy tydzień sama ją wysadzałam i pytałam czy chce. A teraz sama ściąga gatki i siada na nocnik ![]() mi piersi też urosły ale rozstępów nie mam ![]() ![]() oj to dobrze że teraz wszystko ok a dzidzią ![]() malwa GRATULUJĘ ![]() ![]() Małgosiu ojej to zadzwoń może do lekarza? nie słyszałam o tym żeby brzuch mógł być ileś godzin twardy ![]() ![]() miałam to jak Julka była mała http://www.allegro.pl/item562674678_..._z_frotki.html super sprawa blondynka ja prześcieradła tylko z gumką ![]() manolita piękne ciuszki ![]() Gabi o jej co za matka ![]() ![]() ![]() ![]() u nas baldachim był (u Julki) i będzie teraz ![]() gosik pierwsze słyszę żeby ktoś odradzał piankę-grykę-kokos ![]() ![]() ja mam po Julci taki i jest w super stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Ojjjj a ja bardzo, bardzo pojadłam pysznego obiadku w wykonaniu Tż, i nie ma sie co dziwić że waga non stop w górę tnie. Moja teściowa dzwoniła jakąś godzinkę temu do mojego Tż, i w pewnej chwili słyszę pytanie a jak Dominika? gruba już fest? To jest standardzik w jej wykonaniu
![]() kuroikze - no kanapa śliczota, muszę poczekać na odzew ze strony maugoszatki ![]() malutka_24 - no trudno, ja już jakoś musze wytrzymać te skoki wagi, nie mam wyjścia. Oby po ciąży udało się cosik zgubić i nie roztyć się do końca aż tak tragicznie ![]() ![]() pakusia86 - no widzisz więc jednak są jeszcze jakieś szanse na znalezienie mieszkanka, 2 oferty oby fajne ![]() Małgosia ![]() ![]() blondynkapoznan - ja tez mam zamiar kupić prześcieradełka z gumką, bo się fajnie materacyka trzymają, nie zjeżdżają. I chyba zostanie mi nauka kąpania dzidzi w zwykłej wanience dziecięcej, bez wkładów itd. Komoda śliczna, z IKEI? manolita - ja juź nie mogę patrzec na te listy zaupów, bo przerażają mnie że tyle mi do kupienia jeszcze zostało, wrrr....Ale jakie masz śliczne ciuszki, błękity górą widzę ![]() gabriellao0 - no Ty już kochana nie masz co kupować pewnie, bo tyle tego masz ![]() ![]() gosikk_s - no prosze jeszcze dobrze nie zaczełaś chodzić, a już ją ukończyłaś hehe, dla nich kasa jest naważniejsza. A pamiętasz może jakie były ALE żeby nie brać XV? Bo mi się on wydaje konkretny. Oj ja też bym wolała urodzić okruszka małego i go dotuczyć ![]() ![]() Kathi75 - a Ty koleżanko tak szalałaś przy tych porządkach że flaszki wywaliłaś hee ![]() Goo100 - nie jesteś sama słońce, mnie jak ktoś zobaczył pierwszy raz jak jstem w ciąży to pyta na kiedy masz termin na marzec? A ja że nie na maj, to się zamykają, więc pewnie wszyscy widzą to co ja czyli niskiego hipcia z wielkim brzuchem. Ojej jaka długa ta rana,nie dziwie się że warczy może trzeba jej podac coś przeciwbólowego, jest coś takiego polecanego przez weterynarzy? Fasolka87 - no i masz rację, co będziesz się prosiła, jak tak stawia sprawę to niech się wypcha, gdybyś wzieła te rzeczy to pewnie przy każdej okazji by było o to moje, to moje itd. I dobrze powiedziałaś, tak się kobita boi że nie będzie miała w co dzidziola ubrać? Żebyś Ty jej czasem nic nie dawała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Fasolka ja też zazdroszczę tym które dostaną coś od rodzinki, ja też nie mam co liczyć, że mi ktoś coś da
![]() Ale takie podejście tej X - dziwne ![]() I też bym się uniosła honorem i nic nie chciała, niech sobie wsadzą ![]() tylko, że życie bywa złośliwe i żeby się nie okazało, że ta X będzie starą panną ![]() A zamiast kawy ja piję pepsi
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
marika, no to teściowa maszczęście , ze daleko mieszka, bo byc wyszczelana po pysku to n ic przyjemnego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Wtajemniczenie
|
marika straszna teściowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi łozeczko maja kupic pradziadki mojego synka wiec niewiem co bedzie w zestawie ale mysle ze przescieradło kupie z gumka-praktyczne. Cytat:
![]()
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
I znów poleżałam to mi nieco zmiękł brzusio
![]() ![]() Marika, jak jeszcze raz teściowa spyta, to odpowiedz: "No tak utyłam, ale mamusi to chyba nigdy nie dorównam..." ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Małgosia
![]() ![]() esti1984 - no straszna jest, ale cieszę się że mój Tż jest zawsze po mojej stronie bo sam nie miał z nią miłego dzieciństwa, kiedyś wyskoczyła z hasłem do niego żeto jego wina że zmarnowała sobie życie (bo w wieku 17 lat wpadła i urodził się mój mężuś) i to jest podejście matki? To jest psycholka ![]() manolita - no nie powiem potrafię być diabełkiem, ale tata zawsze mi powtarzał że ja to chociaz nie zginę bo walcze o to co dla mnie ważne w odróżnieniu id mojego świętego brata, który zawsze był uznawany w naszej rodzince za aniołka a ja oczywiście wcielenie szatana. Babcie nawet bały się mnie brać na wakacje hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() melduje że przeżyłam nalot smoka tzn teściowej ![]() no to na poł roku co najmniej mam spokój ![]() oj wnuczek dał jej popalić pół dnia musiała siedzieć na dywanie i układać klocki ![]() strasznie jestem zmęczona mało dzis leżałam ![]() ![]()
#747 | |||||||
Zakorzenienie
|
sliczne zakupy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mialam podobnie jakies 2 tygodnie temu.... Cytat:
![]() ale to dla jej dobra.... za niedlugo sie wszystko zagoi i bedzie smigac po domku ![]() Cytat:
![]() a jak mu krzywde zrobie... co ja mam z jego siusiakiem wogole robic ![]() Cytat:
![]() ![]() ja sie zapisalam w 20 tc... u nas w szpitalu zapisy sa od 16 tc, wiec troszke spozniona bylam ![]() ![]() ja sie podlaczam... mnie nie bolalo ale za kazdym razem przed powstaniem roztepu na brzuszku straznie mnie swedzialo... tak z 2 dni a pozniej wychodzil rozstep... ja sie pochwale mam juz 4 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak ja sie ciesze ze ja nie mam nalotow smoka ![]()
![]() |
#748 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad. 2 wizyty u gina mam co 3 tygodnie i wtedy robi mi zawsze usg ad. 3 też mam taki ból, ale u mnie on występuje w nocy i rano jak wstanę ![]() ad. 4 u mnie w Szczecinie jest Lidl, ale jak ostatnio tam byłam to nic nie znalazłam dla niemowlaków ![]() ![]() no to gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajna komoda ![]() widać udane zakupki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-02-24 o 18:20 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
marika jak można tak powiedzieć ????????
![]() Bercia przynajmniej pobawiła się z wnukiem ![]() A moja teściowa jest jak marzenie ![]() ![]() dziewczyny współczuje rozstępów....a może pomógłby Wam ten olejek o którym pisała poiglot kiedyś? a mój TŻ zaraz mi zrobi koktajl truskawkowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Gaduly wstretne tyle gadac
![]() ![]() Ja wrocilam z zakupow z tżtem i mam lozeczko wkoncu.. bardzo sie ciesze.. ale lezy jeszcze zlozone ![]() ![]() Zaplacilam w hurtowni: za posciel kolderka plus poduszka 45 zl Za ochraniacz, poszwa, poszewka plus becik: 124 zl materacyk gryka-pianka-kokos: 78 zl Stwierdzilismy z tżtem ze baldachimu nie bedziemy kupowac, w sumie to tylko ozdoba i szkoda nam kasy...Fakt slicznie to wyglada ale my nie kupujemy ![]() Jesli chodzi o wanienke, dostalam od bratowej zwykla sa otwory na mydelko i dala mi tez podkladke do kladzenia dzidzi ale ona jej nie uzywala bo jej przeszkadzala, ja tez nie bede uzywac...Wiec uwazam ze jest to niepotrzebny wydatek...lepiej chyba pieluszke tetrowa podlozyc ![]() blondynka ja przescieradla z gumka kupuje...jeszcze nie mam ale mam zamir takie kupowac...i podobno dobre sa te frotte. Komoda i lozeczko masz ladniusie ![]() manolita ciuszki slodkie ![]() ![]() ![]() gabriella co za matka chusteczkami nie no brak mi slow...... ![]() ![]() gosik my dzis z tżtem stwierdzilismy tez ze baldachimu nie kupujemy...szkoda kasy a to tylko ozdoba. Kathi jestes mama to Twoja kariera i prosze sie tu nie dolowac!!! ![]() Fasolka z tymi rzeczami to rzeczywiscie wyszlo smiesznie i bez sensu. Dziwna ta X ![]() Co do szkoly rodzenia ja bede chodzic w kwietniu a zapisywalam sie na poczatku stycznia i byly ostatnie miejsca wolne. Z tym ze ja sie zapisywalam do bezplatnej szkoly rodzenia bo w szpitalu. gosik co za wstretna tesciowa! Juz jej nie lubie za te pytania ehh ![]() Bercia hihihi odpocznij sobie kochanie, po takiej wizycie trzeba z tydzien odpoczywac ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-02-24 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.