|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
marika ta kanape to wklejała Maugoszatka mi tez sie podoba
![]() o mamo co za baba ![]() blondynka kupowaliście komode w ikei? my tez chcemy kupic, maja fajne komody z glebokimi szufladami ania ale miałaś przezycie wspolczuje, dobrze ze juz ok. a wosy mi sie bardzo podobaja ![]() ![]() esti na obiad to nie wiem ja od rana jem ptysie z budyniem ![]() hihi Wasze historie to chyba wszystkie sa takie piekne i romantyczne ![]() ![]() ![]() manolita ale mnie wystraszylas z ta kością! mnie strasznie boli w nocy jak sie przekrecam na drugi bok i od wczoraj jak wstaje ![]() ![]() wytrzymam... Rozaliontka ja nie wiem co ten Twoj TZ wymyslil i jak on to sobie wyobraza? ja juz mojemu na poczatku ciazy powiedzialam ze MUSI byc ze mna przy porodzie i przynajmniej tydzien po bo nie dam rady sama. mam nadzieje ze zmieni zdanie ![]() pakusia szkoda ze znow nei wypalilo ![]() ![]() poiglot za Wasze mieszkanie tez trzymam kciuki ![]() sashka biedy ten Twoj piesek ![]() Moj TZ w koncu wczoraj mi powiedzial zebym zrobila liste czego mi brakuje ze bedziemy powoli kupowac ![]() Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-03-10 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
marika
![]() ![]() A moj szkrab zawsze cicho siedzi jak mnie ktos odwiedza albo ja kogos ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- kuroikaze hahaha Ci tżci to sa po prostu swietni ![]()
#693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Baldachim tez chce z szyfonu białego, dlatego sama se zrobię, moze ewentualnie jakąś kokardke walnę albo cos w tym stylu...
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Raczkowanie
|
poiglot fajnie ze masz juz łozeczko i za mniejsza kase trzymamy kciuki za mieszkanko i wizyte u gina no i zdrowko dla tz
Cytat:
![]()
![]() |
#695 |
Wtajemniczenie
|
Aguska my tez dostaniemy wozek
![]() malwa ja tez sie zastanawialam co do rozmiaru pieluszek tetrowych, my co prawda jakbysmy chcieli zakladac tetrowe to tylko kilka pierwszych dni pozniej pampersy, ale nigdy nei wiadomo jak to w praktyce wyjdzie ![]() Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-03-10 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
idę poleżeć
nie piszcie aż tyle że nie dam rady nadrobić ![]() tak ze 3 stronki co? nie więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio oglądałam program jak dziewczyny biją ![]() ![]() Ja baldachimom mówię stanowcze - nie. Zresztą mam dla małego mały pokoik i taki baldachim, by dziwnie wyglądał ![]() Ja też zawsze wolałam przed kupnem pomacać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Dziekuje Wam za slowa otuchy. To prawda, troche przezylam. Na szczescie nie jestem panikara i zawsza zachowuje zimna krew
![]() ![]() Sashka, jak psiunka? Manolita, Esti chyba jednak cos w tym jest, ze dzieci noszace tetre szybciej ucza sie korzystac z nocnika. Ja mialam 10 miesiecy i podobnie moi rowiesnicy 10-12 miesiecy! A teraz nie slyszalam, zeby jakies roczne dziecko robilo siku do kibelka! Jak zaczyna majac 1,5 roku to juz jest sukces. Chyba jednak za Wasza rada zdecyduje sie na te jednorazowki ![]() Malgosiu, ja mam wlasnie sklepowe rzeczy a nie po kims. Kobity mi powariowaly z tymi ciuszkami ![]() Ja uparlam sie na baldachim ![]() ![]() Tez mi piersi urosly o 2 rozmiary (z B na D). Mam nadzieje, ze juz sie zatrzymaja w miejscu ![]() Na pracy licencjackiej ja sie nie znam. Moja magistersko-inzynierska miala ponad 160 stron ale licencjackie chyba sa ciensze jak inzynierskie ![]() Superzabulko, te wozki sa wygodne? Ogladalam program na temat wozkow jogingowych i podobno nie sa przystosowane do polskich drog ![]() Rumiankowa - jakie cudne ogrodniczki Aguska - to moj maz co wieczor jak sie rozbieram mowi - ale wielkie brodawy :O Esti - ale ja naprawde zbrzydlam :P Jak zaszlam w ciaze to moja twarz zrobila sie zupelnie inna. Moja mama mowi, ze wygladam jak zupelnie inna osoba. Mnie w ogole nie przeraza porod ![]() ![]() ![]() Nam tez teoretycznie wyszlo za pierwszym razem ![]() ![]() Malutka - Ty masz USG co wizyte? Zadroszcze ![]() ![]() Fasolko, ja mialam USG 4D robione w 21tc i teraz w 31tc (robi sie je 30-32tc) tez ide na 4D. Tylko podobno dzidzia jest juz duza i bedzie ja widac w kawalkach ![]() ![]() Moja Niunia byla bardzo grzeczna i pozwolila mamusi pisac prace. A i na samej obronie nie dokuczala ![]() Magducha, mnie tez sie pojawily rozstepy na piersiach, udach, biodrach. Co dziwne na brzuszku nie mam w ogole. Ogladalam te rozmowy w toku ![]() Baldachim to chyba glownie ozdoba ale moze tez chornic przed ostrym sloncem albo przeciagiem. Ja kupuje taki http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=390624 - baldachim i ochraniacz. Gosiaczkudm - moja dzidzia jest jeszcze wredniejsza ![]() ![]() Mialam badanie na obciazenie glukoza. Na czczo 55, po 2 godzinach 56 Dziewczyny, jaka kupujecie wanienke? Sa rozne rodzaje: http://allegro.pl/item541938708_wanienka_wa nna_do_kapieli_100_51_ate st_pzh_tanio.html http://allegro.pl/item561146744_wanienka_wa nna_wanny_onda_ok_baby_ok baby.html Te drugie sa u nas w sklepach podejrzanie tanie ale zastanawiam sie czy takie wanienki sa wygodne przy myciu bezwladnego noworodka ![]() Bola mnie od paru dni palce u rak w miejscach zgiec jak zginam i prostuje. Bol jest straszny jakby reka miala mi sie rozpasc ![]() I boli mnie strasznie jak dotykam ten dolek gdzie konca sie piersi i zaczyna sie brzuch ![]() Pisalyscie o Biedronce a przeciez od czwartku w LIDLu sa rzeczy dla niemowlakow. Nie wiem czy macie u siebie LIDLa ![]() Komu mozna podac nr tel w razie rodzenia? ![]() Wracam do robienia projektow ze studiow podyplomowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
Ja dzis mam 100 dniowke suuuuper od jutra zaczna sie dwucyfrowki!!!
![]() Ja tutaj w Belgii kupuje po troszku dla synka ale tylko ubranka bo sa w miare tanie bo kosmetyki i inne rzeczy to sa tutaj 3 razy drozsze niz w pl wczoraj wydałam na synka az 16 euro kupiłam mu 2 pary białych skarpetek takich gruuuubych chyba frotte spodnie z cienszego materiału na 1-2mies i sliczny komplet ogrodniczki jasno brazowe i bodziaki z długim rekawem w paski ale dla mnie super rozm 4-6 mies. Ja mam duuuzo ubranek w pl pozyczyły mi moje bratowe ale jak wroce w kwietniu do pl to musze je poprac i posegregowac ale wiem ze juz mi wystarczy od narodzin do 6 miesiaca- no chyba spodni mam mało ![]() sporo ubranek ja kupiłam tutaj nowych jak były wyprzedaze to po 1 euro płaciłam za bluzeczki mam tez 2 kocyki wiekszy i mniejszy laktator pozyczony wozek kupiłam nie wiem jak on tam sie zwie ale jest na resorach koła pomp. i wogole zaje....nowy kosztuje ok 1000zł a ja kupiłam na allegro za 300zł i zero zniszczen nawet uprany ![]() mam mała kołderke komplet poscieli-po siostrzencu podgrzewacz do butelek-od bratowej wiem ze duzo mi brakuje ale wazne ze juz tyle mam ale po swietach wielkanocnych kupujemy dom i chcemy go wyremontowac przed porodem i niewiem czy sie zajme zakupami czy remontem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#700 |
Zadomowienie
|
Aniu to nie jest wozek jogingowy
![]() ![]() Nr tel. podaj Esti, ona zbierala nr ![]() Dziewczyny, ktora kiedys pisala o kolysankach z Instytutu Pampers????? Prosze o jakies info czy mozna to znalesc w necie, bo tej muzyki co ja mam dla Juniora(wspomagajaca rozwoj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Juz znalazlam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() no fakt zapomniałam o wózeczku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na razie uciekam, będę wieczorkiem. Buziaczki dla mamuś i brzusiów ![]()
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
malwa1234 - gratulacje studnióweczki
![]() ![]() ania4891 - straszne to co przeżyłaś, trzymaj się biedulko ![]() magduchahahaha - no kobieta jest mega po***a... nie mam słow, sama była w ciąży 2 razy i głupio mi gada. A baldachim z szyfonu obszyty lamóweczką jest przesłodki. superzabula- o rany ale musieliście komicznie wyglądać, hehe wyobrazilam sobie to, no nie mogę z wami WARIATY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzis odpoczywam.... nie ruszam sie z domu.... moj tz ledwo zywy przez te nieszczesne mieszkania.... bo nie dosc ze pracuje juz 10 nocke z rzedu to spotkania w sprawie mieszkan nie da sie ustalic w podobnych godzinach tylko jedno na 13 drugie na 17 i jak tu i kiedy spac??? wczoraj biedaczek spal 3 h tylko wiec dzis sobie odpuscilismy i leniuchujemy.... jutro mamy kolejne 2 spotkania i zobaczymy.... wiecej ogloszen nie ma wiec cos musi sie znalesc.... trzymam kciuki za mieszkanko, mam nadzieje ze wam sie uda znalesc szybciutko.... ![]() ![]() Kubus szaleje od godz 3:00..... no ale jak tu sie zloscic na takie kochane malenstwo ![]()
![]() |
#705 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wieczorem to skała była. Cytat:
Cytat:
![]() Kazałam Tż kupić w sobotę, ale kupił w końcu pierś z kurczaka.... ![]() Cytat:
A ze skarpetkami to koniecznie musisz nadrobić ![]() Cytat:
![]() ![]() A z baldachimu ja na dzień dzisiejszy zrezygnowałam.... Chyba jedynie to ozdoba i może lekko chroni przed przeiągiem? Cytat:
![]() ![]() A ja gotuję sobie bób ![]() ![]() Coś wam jeszcze chciałam napisać i zapomniałam ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupilismy ta komode. Jesli chodzi o pieluszki tetrowe kupie ok 20szt i 5 planelowych Malwa ja wlasnie nie wiem co z wanienka miala byc Fisher Price a tym hamaczkiem ale ona ponoc starcza do 3-4 miesiecy wiec dalam sobie spokoj , pozniej chcialam Onde ale czytalam ze najlepsze sa zwykle wiec mowie kupie w Ikei ale Tż jak ja zob stwierdzil ze sie bedzie bal dzidzie kapac w takiej zwyklej wanience.I teraz nie wiem ![]() Mam pytanie o przescieradla kupujecie takie z gumka? czy zwykle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
Ja z gumką!
A do wanienki kupcie coś takiego: http://www.allegro.pl/item562461158_...kaczuszka.html albo to: http://www.allegro.pl/item561946858_...at_gratis.html albo: http://www.allegro.pl/item562674678_..._z_frotki.html |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
1.fotka komody
![]() 2.łóżeczko ktore mamy zamiary do tej komody kupic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Wtajemniczenie
|
Łżeczko kupujesz z drewexu o ile dobrze pamiętam?
A komoda fajna - mój tż miał taką u swoich rodziców i jest faktycznie bardzo pjemna. |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Dzisiaj nic mi sie nie chce. Zupełnie nic, jakis taki spadek sił witalnych mam po wczorajszym dniu, aczkolwiek widze małą poprawę. Może w ciągu dnia wzrośnie mi aktywność. Przeczytałam zaległości, ale nie bedę odpisywała każdej z osobna. Wybaczcie. jeśli chodzi o kupowanie, to pewnie i tak jeszcze cos dokupie, ale teraz musze kupić rzeczy z listy i tego będe się trzymać, ponieważ nie mam, a musze kupić; - prześcieradło 3x - leżaczek do kąpieli - ręczniki z kapturkiem 3x - pieluch falnelowe kol. 2x - pieluchy tetrowe kol. 2x - pieluchy tetrowe białe 5x - szczotka do butelek podwójna - smoczek uspakajający - etui na smoczek - nozyczki i obcinacz - myjke - śliniaczki z ceratką 3x - podkład do łóżeczka 2x - gruszka do nosa / bo jednak nie dam rady z tzw. fridą / - wkład do pościeli - jeszcze jeden rożek - kosmetyki - wkłady poporodowe - majtki poporodowe - wkładki laktacyjne i muszle laktacyjne - pas poporodowy - tamtum rose - kółko dmuchane do siadania - poduszkę do karmienia - lezaczek - bijaczek lub hustawkę / chcociaż TŻ mówi, zeby z tym poczekac, bo jak wszystko znowu my kupimy to inni beda mieli problem co w prezencie przynieść ![]() jak widac lista całkiem długa, większośc zamówię na all, bo nie chce mi się juz latać po sklepach, poza tym w sklepie ceny mają wyższe , więc nawet z przesyłką kurierską wychodzi taniej. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Blondynka, widze ze łóżeczko chcecie Laure z drewxu. Fajne łżóeczko, tylko z tego co pamiętam tto nie ma wyjmowanych szczebelek, ale za to ma opuszczany bok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
blondynka sliczne lozeczko i super komoda
![]() ja myslalam ze z 15 tetrowych mi wystarczy ale teraz to juz nie wiem... a przescieradla z gumka ![]() Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-03-10 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak z Drewexu niby tesciowa ma kupic ale zob ![]() ![]() Własnie ogladam przescieradla i tez chyba zamowie z gumka bo zwyklych nie ma planuje kupic 3 szt oczywiscie kolor bialy ![]() manolita nawet nie wiedzialam ze nie ma wyciaganych szczebelkow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
BAN stały
|
Dzieki dziewczny za troske jestescie kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Rozaliontka, widze że uparty ten Twój TŻ, ale dasz sobie z nim radę
![]() Wklejam moje ostatnie zakupy. |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze reszta.
Bodziaki, pajace bawełniane, butki i sliniaki z Tesco. Nad śliniakami stałam i zastanawiałam sie jakie wziąc, w końcu doszłam do wniosku, ze białe mimo iz zawsze będą poplamione, do kadego kompletu beda pasowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
śliczniaste ubranka
![]() widzę, że szałek już Was ogarnia i kupować zaczynacie ![]() ale wklejajcie fotaski tonami, będę czerpać inspiracje na potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Macie tez większe rozmiary niż 56-62 ? Ja narazie mam rozm. 56-62, 68 i większe mało co.
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Wtajemniczenie
|
Śliczne ubranka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
wczoraj na szkole rodzenia położna nam opowiadała, że jakoś w styczniu przywieziono do szpitala dziewczynkę dwumiesięczną ze SKLEJONYMI wargami sromowymi!
bo! jej mama uznała, że chusteczki nawilżające są dobre na wszystko i zamiast kąpać dziecko w wodzie myła ją przez te dwa miechy tylko tymi chusteczkami! Tym sposobem powolutku wszystko się zakleiło! Dziecko trafiło do instytutu matki i dziecka na operację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.