Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 09:48   #691
kuroikaze
Wtajemniczenie

Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3

marika ta kanape to wklejała Maugoszatka mi tez sie podoba
o mamo co za baba

blondynka kupowaliście komode w ikei? my tez chcemy kupic, maja fajne komody z glebokimi szufladami

ania ale miałaś przezycie wspolczuje, dobrze ze juz ok. a wosy mi sie bardzo podobaja i te buciki tez

esti na obiad to nie wiem ja od rana jem ptysie z budyniem a buzie mam coraz okrąglejsza
hihi Wasze historie to chyba wszystkie sa takie piekne i romantyczne z tego co opisywalas i o porodzie i teraz o tym jak chcieliscie drugie dziecko az ni emoge uwierzyc ze komus tak wszystko pieknie sie udaje

manolita ale mnie wystraszylas z ta kością! mnie strasznie boli w nocy jak sie przekrecam na drugi bok i od wczoraj jak wstaje to chyba nie dobrze wizyte mam 10 marca mam nadzieje ze do tego czasu jakos
wytrzymam...

Rozaliontka ja nie wiem co ten Twoj TZ wymyslil i jak on to sobie wyobraza? ja juz mojemu na poczatku ciazy powiedzialam ze MUSI byc ze mna przy porodzie i przynajmniej tydzien po bo nie dam rady sama.
mam nadzieje ze zmieni zdanie

pakusia szkoda ze znow nei wypalilo ale cos musi sie znalezc zobaczysz

poiglot za Wasze mieszkanie tez trzymam kciuki

sashka biedy ten Twoj piesek ale to dobrze ze nic mu sie stalo

Moj TZ w koncu wczoraj mi powiedzial zebym zrobila liste czego mi brakuje ze bedziemy powoli kupowac

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-03-10 o 08:45
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 09:53   #692
Aguśkaa83
Zakorzenienie

marika co za baba !!wogole podziwiam Cie kochanie ze tyle dalas rade jeszcze do czwartku Ale zawsze znajda sie jakies zazdrosnice, pewnie pieknie wygladasz w ciazy itd..i dlatego tak Ci powiedziala. U ciebie tez fajnie z wozeczkiem, no wkoncu ma sie od tego dziadkow zeby pomagali jesli oczywiscie moga.
A moj szkrab zawsze cicho siedzi jak mnie ktos odwiedza albo ja kogos najlepszy jest sam na sam ze mna hehe

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

kuroikaze hahaha Ci tżci to sa po prostu swietni moj tez ostatnio sie wypytywal co trzeba...ale wczesniej zero zainteresowania hehe
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 09:55   #693
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ledwo nadroniłam zeległości a tu zaś hehe, nie wyrobię . Boże jak dobrze że kończę tą pracę bo mnie tu rozwalą psychicznie. Wyobraźcie sobie że kobita która pracuje w biurze w mojej firmie (panoszy się jakby była conajmniej szefową) powiedziała że chyba ich tak nie zostawię i porobie z 2 tygodnie marca , więc jej tłumacze że się już źle czuję, boli mnie wszystko jak chodzę, a ona z hasłem aż tak bardzo Cię boli że nie dasz rady? Myślałam że eksploduję, ma kobita tupet .

magduchahahaha - nooo kochana nie martw się ja też mam na biuście, ale czasem to wina naszej skóry jaką ma predyspozycję, ja się smarowałam i cio? rozstępy są n audach nawet zauważyłam, więc na koniec już widzę siebie jako jeen dupny rozstęp. Ja chcę baldachima le biały z szyfonu.
Masakryczne babsko, no nie mogę
Baldachim tez chce z szyfonu białego, dlatego sama se zrobię, moze ewentualnie jakąś kokardke walnę albo cos w tym stylu...
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 09:56   #694
malwa1234
Raczkowanie

poiglot fajnie ze masz juz łozeczko i za mniejsza kase trzymamy kciuki za mieszkanko i wizyte u gina no i zdrowko dla tz

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Ja też właśnie prawie nic nie mam i tak na prawdę to nie wiem co kupić prócz pieluch tetrowych;]
Jakie zamierzasz kupic pieluchy tetrowe?Ja chce trzymac synka w tetrze bo urodze w lecie wiec tylko uprac i 20 minut na swierzym powietrzu i suche-wiecej kasy na cos innego!Pampersy beda tylko na spacer na noc i na wyjazd.Ale na allegro sa rozne rozmiary np 60na80 70na80 i 80na80 niewiem ktore sa dobre no i sa rozne grubosci ja kupie te najgrubsze bo takie zwykłe cieniutenkie to po praniu nic z niej nie zostanie.A widze ze masz ten sam problem z rozstepami co ja mnie strasznie one bola piersi mi urosły z 75B na 85-90D takze mam całe piersi w rozstepach ktore swedza i bola a na brzusiu tez juz mam i wczoraj jak mi wyszły 2 nowe to tak bolało jakby pekała skora i mało krew nie leciała
Stary 2009-02-24, 09:57   #695
kuroikaze
Wtajemniczenie

Aguska my tez dostaniemy wozek

malwa ja tez sie zastanawialam co do rozmiaru pieluszek tetrowych, my co prawda jakbysmy chcieli zakladac tetrowe to tylko kilka pierwszych dni pozniej pampersy, ale nigdy nei wiadomo jak to w praktyce wyjdzie

Czas edycji: 2009-03-10 o 08:44
Stary 2009-02-24, 09:59   #696
gabriellao0
Zakorzenienie

idę poleżeć
nie piszcie aż tyle że nie dam rady nadrobić
tak ze 3 stronki co? nie więcej
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 10:03   #697
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość

Był program o dorastającej młodzieży, która wyzywa matki od najgorszych, bije je a nawet ze schodów spycha W szoku byłam, nawet nie obejrzałam do końca, bo mnie krew zalewała...
...
No z moja aktywności to tez nie jest najlepiej A jeszcze kilka tygodni temu się cieszyłam, że tak mi sprawnie idzie ta ciąża... Teraz to nawet na drugi bok w nocy cięzko sie przekręcić a najfgorsze i tak pewnie przed nami... Ale najważniejsze wiadomo - to co w brzuniu
No właśnie - ja na temat tych baldachimów się naczytałam niemiłych komenatarzy na któryms z wątków i teraz już sama nie wiem, a z drugiej strony mi się podoba, więc czemu nie... Tak słodko od razu cały pokoik będzie wyglądał
Jesssu , ja to się czasem zastanawiam co rodzice robią, że z dzieci wyrastają takie potwory .
Ostatnio oglądałam program jak dziewczyny biją , agresja aż od nich tryskała, jedna przyznała się że skopała własną matkę jak matka była w 5 albo 6 m-cu ciąży

Ja baldachimom mówię stanowcze - nie. Zresztą mam dla małego mały pokoik i taki baldachim, by dziwnie wyglądał

Ja też zawsze wolałam przed kupnem pomacać , ale kupiłam przez internet raz potem drugi i tak się zaczęło. A można kupić dużo taniej , no i szybciej

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
wczoraj kupilismy lozeczko.. razemz materacem.. sliczne
z ciemnego drewna ladnie rzezbione.. tylko za 55 ffacet bardzo milo nawet nas podwiozl pod dom..(2 razy bo zapomnielismy srubek do lozeczka) i jak moj tz wciskal mu wiecej pieniedzy to nie wzial ..

ja zaraz ide do councilu.. potem do pl biura potem ogladac mieszkanie do mamy i do lekarza.. takze jestem dzis zalatana...
3majcie kciuki o mieszkanko..prosze:kciuki :
, no i może jakieś zdjęcia łóżeczka

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
i

ale przyznam szczerze że ogólnie każdemu życzę takiej ciąży jak moja

niby od 4 miesiąca twardnieje brzuś i przez szyjkę dużo leżałam ale ... ale ogólnie jestem UWAGA zadowolona z przebiegu mojej ciąży
Nic tylko pozazdrościć i mieć nadzieję, że będzie tak samo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 10:03   #698
ania4891
Zadomowienie

Dziekuje Wam za slowa otuchy. To prawda, troche przezylam. Na szczescie nie jestem panikara i zawsza zachowuje zimna krew Na domiar zlego jak moj maz pije alkohol 2 razy do roku przy jakis okazjach tak akurat przyjechal do nas jego brat (mieszka w innym miescie i przyjezdza tylko kilka razy do roku) i wypili po kilka kieliszkow tatusiowej nalewki. A po alkoholu nie mozna podac zastrzyku z glukagonu, ktory podnosi poziom cukru i trzeba bylo sobie radzic inaczej. Jak pomysle, ze nasza kruszynka moglaby nie zobaczyc nigdy tatusia

Sashka, jak psiunka?

Manolita, Esti chyba jednak cos w tym jest, ze dzieci noszace tetre szybciej ucza sie korzystac z nocnika. Ja mialam 10 miesiecy i podobnie moi rowiesnicy 10-12 miesiecy! A teraz nie slyszalam, zeby jakies roczne dziecko robilo siku do kibelka! Jak zaczyna majac 1,5 roku to juz jest sukces.

Chyba jednak za Wasza rada zdecyduje sie na te jednorazowki

Malgosiu, ja mam wlasnie sklepowe rzeczy a nie po kims. Kobity mi powariowaly z tymi ciuszkami
Ja uparlam sie na baldachim Maz odwiodl mnie od kolyski, wiec niech mam chociaz taka przyjemnosc Bede kupowac baldachim i ochraniacz tej firmy http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=390624
Tez mi piersi urosly o 2 rozmiary (z B na D). Mam nadzieje, ze juz sie zatrzymaja w miejscu
Na pracy licencjackiej ja sie nie znam. Moja magistersko-inzynierska miala ponad 160 stron ale licencjackie chyba sa ciensze jak inzynierskie

Superzabulko, te wozki sa wygodne? Ogladalam program na temat wozkow jogingowych i podobno nie sa przystosowane do polskich drog

Rumiankowa - jakie cudne ogrodniczki

Aguska - to moj maz co wieczor jak sie rozbieram mowi - ale wielkie brodawy :O

Esti - ale ja naprawde zbrzydlam :P Jak zaszlam w ciaze to moja twarz zrobila sie zupelnie inna. Moja mama mowi, ze wygladam jak zupelnie inna osoba.
Mnie w ogole nie przeraza porod Mam tylko nadzieje, ze zaczne rodzic z rana bo do szpitala musimy jechac 50km. Znajac mojego meza ciezko go bedzie dobudzic w srodku nocy Jak moja tesciowa rodzila mojego meza w srodu nocy to tesciu jej powiedzial - Poczekaj do rana
Nam tez teoretycznie wyszlo za pierwszym razem I to az 3 razy za pierwszym razem bo poprzednie ciaze stracilam

Malutka - Ty masz USG co wizyte? Zadroszcze Ja na swoje USG tyle musze czekac. Kolejne juz za 2 tygodnie. Mam nadzieje, ze corci nie wyrosna jajeczka

Fasolko, ja mialam USG 4D robione w 21tc i teraz w 31tc (robi sie je 30-32tc) tez ide na 4D. Tylko podobno dzidzia jest juz duza i bedzie ja widac w kawalkach U nas kosztuje 220-250zl w zaleznosci od lekarza
Moja Niunia byla bardzo grzeczna i pozwolila mamusi pisac prace. A i na samej obronie nie dokuczala

Magducha, mnie tez sie pojawily rozstepy na piersiach, udach, biodrach. Co dziwne na brzuszku nie mam w ogole.
Ogladalam te rozmowy w toku
Baldachim to chyba glownie ozdoba ale moze tez chornic przed ostrym sloncem albo przeciagiem. Ja kupuje taki http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=390624 - baldachim i ochraniacz.

Gosiaczkudm - moja dzidzia jest jeszcze wredniejsza Moj maz mial okazje ja poczuc tylko jeden raz bo zawsze sie kamufluje, kiedy kladzie reke na brzuchu

Mialam badanie na obciazenie glukoza. Na czczo 55, po 2 godzinach 56
Dziewczyny, jaka kupujecie wanienke?
Sa rozne rodzaje:
http://allegro.pl/item541938708_wanienka_wa nna_do_kapieli_100_51_ate st_pzh_tanio.html
http://allegro.pl/item561146744_wanienka_wa nna_wanny_onda_ok_baby_ok baby.html
Te drugie sa u nas w sklepach podejrzanie tanie ale zastanawiam sie czy takie wanienki sa wygodne przy myciu bezwladnego noworodka

Bola mnie od paru dni palce u rak w miejscach zgiec jak zginam i prostuje. Bol jest straszny jakby reka miala mi sie rozpasc Moze to bys spowodowane za mala iloscia wapnia?
I boli mnie strasznie jak dotykam ten dolek gdzie konca sie piersi i zaczyna sie brzuch
Pisalyscie o Biedronce a przeciez od czwartku w LIDLu sa rzeczy dla niemowlakow. Nie wiem czy macie u siebie LIDLa

Komu mozna podac nr tel w razie rodzenia?

Wracam do robienia projektow ze studiow podyplomowych

Stary 2009-02-24, 10:11   #699
malwa1234
Raczkowanie

Ja dzis mam 100 dniowke suuuuper od jutra zaczna sie dwucyfrowki!!!

Ja tutaj w Belgii kupuje po troszku dla synka ale tylko ubranka bo sa w miare tanie bo kosmetyki i inne rzeczy to sa tutaj 3 razy drozsze niz w pl wczoraj wydałam na synka az 16 euro kupiłam mu 2 pary białych skarpetek takich gruuuubych chyba frotte spodnie z cienszego materiału na 1-2mies i sliczny komplet ogrodniczki jasno brazowe i bodziaki z długim rekawem w paski ale dla mnie super rozm 4-6 mies.
Ja mam duuuzo ubranek w pl pozyczyły mi moje bratowe ale jak wroce w kwietniu do pl to musze je poprac i posegregowac ale wiem ze juz mi wystarczy od narodzin do 6 miesiaca- no chyba spodni mam mało
sporo ubranek ja kupiłam tutaj nowych jak były wyprzedaze to po 1 euro płaciłam za bluzeczki mam tez
2 kocyki wiekszy i mniejszy
laktator pozyczony
wozek kupiłam nie wiem jak on tam sie zwie ale jest na resorach koła pomp. i wogole zaje....nowy kosztuje ok 1000zł a ja kupiłam na allegro za 300zł i zero zniszczen nawet uprany
mam mała kołderke komplet poscieli-po siostrzencu
podgrzewacz do butelek-od bratowej
wiem ze duzo mi brakuje ale wazne ze juz tyle mam ale po swietach wielkanocnych kupujemy dom i chcemy go wyremontowac przed porodem i niewiem czy sie zajme zakupami czy remontema musimy tez łazienke zrobic to kupe roboty ale mam nadzieje ze w połowie maja sie przeprowadzimy no i synka przywitamy w naszym własnym domku dobra lece do pracy dzis znowu wracam wieczorem wiec znowu nici z pisania pa papa
Stary 2009-02-24, 10:18   #700
superzabula
Zadomowienie

Aniu to nie jest wozek jogingowy To jest normalny , standardowy. Z x-landera jogingowy to model RUN
Nr tel. podaj Esti, ona zbierala nr

Dziewczyny, ktora kiedys pisala o kolysankach z Instytutu Pampers????? Prosze o jakies info czy mozna to znalesc w necie, bo tej muzyki co ja mam dla Juniora(wspomagajaca rozwoj) juz nie moge sluchac, znudzila mi sie

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Juz znalazlam

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 10:22   #701
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
to juz beda dwa wydatki mnniej lozeczko i wozek
no fakt zapomniałam o wózeczku

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
malutka fajnie że wszystko ok. Szyjka już mięknie? wow ciekawe jak moja się trzyma
śliczne ciuszki
lubię wspominać te chwile
szyjka mięciutka, ale ładnie zamknięta następna wizyta 5 marca, akurat kończy mi się zwolnienie i zobaczymy jak to będzie wyglądało

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Malutka, dzisiaj same dobre wieści z wizyt Glukoza wyszła Ci super, zazdroszczę
strasznie bałam się tej wizyty ale jak wychodziliśmy z przychodni z mężem to mieliśmy banany na ustach

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
cholera właśnie zadzwoniła teściowa odkąd TŻ wyjechał czyli 4,5 msc temu nie była nawet raz u mnie a tu dzwoni że będzie o 10 musze ogarnać domek
wymyślić coś na obajd wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr ja nie chce przez ten czas zadzwoniła 2 razy do mnie a teraz jak TŻ wraca to co robi zsiebie super babcie
to miłego wizytowania teściowej, daj znać jak było

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja nadal brzusio twardawy... już nie taka skała jak wieczorem, ale bję się że mi znów stwardnieje. Co Wy robicie jak Wam tak twardnieje?
ja zawsze wtedy kładę się do łóżka i wtedy mi pomaga

Cytat:
nie wiem co zrobić na obiad proszę pisać co Wy robicie?? może coś podłapię
śledzie z cebulką jabłuszkiem i ziemniaczki do tego

Cytat:
ja zaraz ide do councilu.. potem do pl biura potem ogladac mieszkanie do mamy i do lekarza.. takze jestem dzis zalatana...
mówisz i masz

Cytat:
. malutka_24 - noooo... ładne się wam synuś przedstawił, i ciesze się że też wszystko u was dobrze . Ja niby przytyłam w 2 tygodnie 0,7kg. razem z butkami i ubraniem
ja się ważę bez butków, ale byliśmy świeżo po obiedzie więc dlatego tak dużo wyszło bezwstydnik z tego synka, jak nie chciał pokazać co ma miedzy nóżkami to teraz dawaj na prawo i lewo

Na razie uciekam, będę wieczorkiem.
Buziaczki dla mamuś i brzusiów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 10:31   #702
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość

śledzie z cebulką jabłuszkiem i ziemniaczki do tego
Pycha chociaz ja bez ziemniakow preferuje najlepsze sa na drugi dzien
Stary 2009-02-24, 10:34   #703
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

malwa1234 - gratulacje studnióweczki no to za wsze zdrówko, Twoje i dzidziorka . No to masz już sporo rzeczy dla maluszka.

ania4891 - straszne to co przeżyłaś, trzymaj się biedulko , już będzie dobrze.

magduchahahaha - no kobieta jest mega po***a... nie mam słow, sama była w ciąży 2 razy i głupio mi gada. A baldachim z szyfonu obszyty lamóweczką jest przesłodki.

superzabula- o rany ale musieliście komicznie wyglądać, hehe wyobrazilam sobie to, no nie mogę z wami WARIATY .
Stary 2009-02-24, 10:39   #704
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
czesc kochane ja tylko nachwilke nawet nie czytalam tak szczerze co naskrobalyscie..mam nadzieje ze u was i u maluszkow swszystko okej...
tz ciagle chory dlatego tez nie wchodze

wczoraj kupilismy lozeczko.. razemz materacem.. sliczne
z ciemnego drewna ladnie rzezbione.. tylko za 55 ffacet bardzo milo nawet nas podwiozl pod dom..(2 razy bo zapomnielismy srubek do lozeczka) i jak moj tz wciskal mu wiecej pieniedzy to nie wzial ..

pozdrawiam
oj to masz dzis zabiegany dzien
ja dzis odpoczywam.... nie ruszam sie z domu.... moj tz ledwo zywy przez te nieszczesne mieszkania.... bo nie dosc ze pracuje juz 10 nocke z rzedu to spotkania w sprawie mieszkan nie da sie ustalic w podobnych godzinach tylko jedno na 13 drugie na 17 i jak tu i kiedy spac??? wczoraj biedaczek spal 3 h tylko wiec dzis sobie odpuscilismy i leniuchujemy.... jutro mamy kolejne 2 spotkania i zobaczymy.... wiecej ogloszen nie ma wiec cos musi sie znalesc....

trzymam kciuki za mieszkanko, mam nadzieje ze wam sie uda znalesc szybciutko....:kc iuki:

Kubus szaleje od godz 3:00..... no ale jak tu sie zloscic na takie kochane malenstwo oj bym go wycalowala juz....

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 10:46   #705
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosiu ale Ty od wczoraj masz cały czas twardy??????
Chyba chodzi Ci o skurcze ? Czyli twardnienia co jakiś czas trwające kilka sekund?
Jeśli powtarzają się częściej niż co godzinę to koniecznie nospa i odpoczynek Może najpierw spróbuj poleżeć? może przejdzie?
Cały czas, od wczoraj od ok. 20 do rana miałam twardy... Teraz trochę lepszy...

Ale wieczorem to skała była.

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Małgosia, mnie brzuszek twardnieje przeważnie jak pochodzę albo płasko leżę. Pomaga leżenie albo siedzenie z podkurczonymi nogami, zaraz przechodzi... Lewy bok nie bardzo mi się sprawdza, chyba że zwijam się w pozycji embrionalnej
No ja siedziałam kilka godzin i pisałam pracę... może dlatego. Dziś mnie tez to czeka, właściwie od zaraz.

Cytat:

mam mięsko wołowe ale zamrożone no i niedawno miałam gulasz wołowy....więc TŻ wolałby pewnie coś innego...chociaż ja mięsko wołowe mogłabym jeść non stop
Mięsko wołowe...

Kazałam Tż kupić w sobotę, ale kupił w końcu pierś z kurczaka.... a też chciałam bitki robiić, tymbardziej że mi lekarka kazała dużo mięcha jeśc na tę moją anemię.

Cytat:
Witajcie

Małgosia - te listy sa przerażające serio, moja jest dłuższa bo nie mam prawie nic konkretnego. Oj współczuję pisania pracy, ja na szczęście jestem dopiero na II roku więc tylko sesja mnie czeka po porodzie . Ja skarpeteczek mam tylko 4 pary , trza dokupić.
.
No moja też tragedia.... Mam ją zamiar skrócić tak, żeby do końca marca kupić wszystkie małe rzeczy i żeby mi zostało łóżeczko, wanienka, wózek i pościel i kocyk. Ja nie wiem ile będę miałą siły później na latanaie po sklepach.

A ze skarpetkami to koniecznie musisz nadrobić

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Małgosiu trzymam kciuki kcohanie zebys zdazyla..ja tez pozniej jak mnie juz czas
gonil to siedzialam do nocy a potem zle sie czulam, bolal mnie brzuch kregoslup...
co do ilosci stron, to zalezy jakie masz wytyczne na uczelni. Ja mam 74 str, u mnie wytyczne sa miedzy 40-60 str ale moj promotor np kolezance powiedzial jak miala 100 str ze za duzo a jak miala 60 ze za malo. Zobaczymy co powie mi. Pisz kochana ale nie za wszelka cene

Jesli chodzi o baldachim tez sie zastanawialam czy jest praktyczny...
taka pani ze sklepu mi kiedys doradzila, ze jej corka kupila i jest zadowolona bo dzidzie ma gdzie przy oknie i np w lato uchyla okno a dzidzie zaslania baldachimem i robale nie wlatuja...ale tylko to na ten temat.
Moja bratowa miala i bylo tylko przez pierwszy czas do ozdoby a pozniej zdjela bo sie kurzyl...
Wiec juz tez sama nie wiem
Dzięki Kochana Dam radę.. w końcu wychowanie dziecka jest cięższe niż napisanie pracy a będę musiała jakoś tego dokonać. No i dziecka nie porzucę w takcie, jak mi się nie bedzie chciało, a pracę zawsze mogę odłożyć na nasętpny tydzień

A z baldachimu ja na dzień dzisiejszy zrezygnowałam.... Chyba jedynie to ozdoba i może lekko chroni przed przeiągiem?

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość

Malgosiu, ja mam wlasnie sklepowe rzeczy a nie po kims. Kobity mi powariowaly z tymi ciuszkami
W Lidlu mówisz... Musze sprawdzić koniecznie Tez mam niedaleko

A ja gotuję sobie bób

Coś wam jeszcze chciałam napisać i zapomniałam
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 10:52   #706
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
blondynka kupowaliście komode w ikei? my tez chcemy kupic, maja fajne komody z glebokimi szufladami wiec tak jak mowisz, pakowne my chcemy kupic dwie z serii malm (ciekawe czy dwie zmiescimy )

My kupilismy ta komode.
Jesli chodzi o pieluszki tetrowe kupie ok 20szt i 5 planelowych

Malwa ja wlasnie nie wiem co z wanienka miala byc Fisher Price a tym hamaczkiem ale ona ponoc starcza do 3-4 miesiecy wiec dalam sobie spokoj , pozniej chcialam Onde ale czytalam ze najlepsze sa zwykle wiec mowie kupie w Ikei ale Tż jak ja zob stwierdzil ze sie bedzie bal dzidzie kapac w takiej zwyklej wanience.I teraz nie wiem

Mam pytanie o przescieradla kupujecie takie z gumka? czy zwykle
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 11:03   #707
Wtajemniczenie

Ja z gumką!

A do wanienki kupcie coś takiego:
http://www.allegro.pl/item562461158_...kaczuszka.html

albo to:

http://www.allegro.pl/item561946858_...at_gratis.html

albo:

http://www.allegro.pl/item562674678_..._z_frotki.html
Stary 2009-02-24, 11:05   #708
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

1.fotka komody pozniej wkleje real foto
2.łóżeczko ktore mamy zamiary do tej komody kupic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 71926_PE187558_S3.jpg (8,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 663.jpg (24,2 KB, 26 załadowań)
Stary 2009-02-24, 11:09   #709
Wtajemniczenie

Łżeczko kupujesz z drewexu o ile dobrze pamiętam?

A komoda fajna - mój tż miał taką u swoich rodziców i jest faktycznie bardzo pjemna.
Stary 2009-02-24, 11:14   #710
manolita
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki

Dzisiaj nic mi sie nie chce. Zupełnie nic, jakis taki spadek sił witalnych mam po wczorajszym dniu, aczkolwiek widze małą poprawę. Może w ciągu dnia wzrośnie mi aktywność.

Przeczytałam zaległości, ale nie bedę odpisywała każdej z osobna. Wybaczcie.

jeśli chodzi o kupowanie, to pewnie i tak jeszcze cos dokupie, ale teraz musze kupić rzeczy z listy i tego będe się trzymać, ponieważ nie mam, a musze kupić;
- prześcieradło 3x
- leżaczek do kąpieli
- ręczniki z kapturkiem 3x
- pieluch falnelowe kol. 2x
- pieluchy tetrowe kol. 2x
- pieluchy tetrowe białe 5x
- szczotka do butelek podwójna
- smoczek uspakajający
- etui na smoczek
- nozyczki i obcinacz
- myjke
- śliniaczki z ceratką 3x
- podkład do łóżeczka 2x
- gruszka do nosa / bo jednak nie dam rady z tzw. fridą /
- wkład do pościeli
- jeszcze jeden rożek
- kosmetyki
- wkłady poporodowe
- majtki poporodowe
- wkładki laktacyjne i muszle laktacyjne
- pas poporodowy
- tamtum rose
- kółko dmuchane do siadania
- poduszkę do karmienia
- lezaczek - bijaczek lub hustawkę / chcociaż TŻ mówi, zeby z tym poczekac, bo jak wszystko znowu my kupimy to inni beda mieli problem co w prezencie przynieść /

jak widac lista całkiem długa, większośc zamówię na all, bo nie chce mi się juz latać po sklepach, poza tym w sklepie ceny mają wyższe , więc nawet z przesyłką kurierską wychodzi taniej.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Blondynka, widze ze łóżeczko chcecie Laure z drewxu. Fajne łżóeczko, tylko z tego co pamiętam tto nie ma wyjmowanych szczebelek, ale za to ma opuszczany bok

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 11:15   #711
kuroikaze
Wtajemniczenie

blondynka sliczne lozeczko i super komoda my bedziemy bardziej wszystko w kolorze brzozy.
ja myslalam ze z 15 tetrowych mi wystarczy ale teraz to juz nie wiem...
a przescieradla z gumka takie nie zjezdzaja

Czas edycji: 2009-03-10 o 08:46
Stary 2009-02-24, 11:22   #712
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Łżeczko kupujesz z drewexu o ile dobrze pamiętam?

A komoda fajna - mój tż miał taką u swoich rodziców i jest faktycznie bardzo pjemna.

tak z Drewexu niby tesciowa ma kupic ale zob kiedys wklejalam inne ale zawsze marzylam o bialych meblach wiec beda biale

Własnie ogladam przescieradla i tez chyba zamowie z gumka bo zwyklych nie ma planuje kupic 3 szt oczywiscie kolor bialy

manolita nawet nie wiedzialam ze nie ma wyciaganych szczebelkow
Stary 2009-02-24, 11:44   #713
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Dzieki dziewczny za troske jestescie kochane Ale znim nie da sie na spokojnie ob sie uparl....Ale jak mowilam Ja chce wyjechac w maju niech jedzie ale do domku po powrocie go nie wpuszcze.... WOgole to ja sie dzieciem martwie a ten mi jeszcze daje powody do stresow... Niby sie nie mam martwic bo dopiero luty prawie marzec....ale ejdnak sie martwie...jako to bedzie;
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 11:56   #714
manolita
Zakorzenienie

Rozaliontka, widze że uparty ten Twój TŻ, ale dasz sobie z nim radę

Wklejam moje ostatnie zakupy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0076.jpg (49,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0077.jpg (36,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0078.jpg (45,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0079.jpg (39,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0080.jpg (35,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0081.jpg (42,5 KB, 10 załadowań)

Stary 2009-02-24, 11:57   #715
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Rozaliontka, widze że uparty ten Twój TŻ, ale dasz sobie z nim radę

Wklejam moje ostatnie zakupy.
O i to jeszcze jak uparty....musze jakos dac rade..heheh piekne ubranka
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 11:58   #716
manolita
Zakorzenienie

i jeszcze reszta.
Bodziaki, pajace bawełniane, butki i sliniaki z Tesco. Nad śliniakami stałam i zastanawiałam sie jakie wziąc, w końcu doszłam do wniosku, ze białe mimo iz zawsze będą poplamione, do kadego kompletu beda pasowac Odbija mi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0084.jpg (74,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0085.jpg (47,7 KB, 11 załadowań)

Stary 2009-02-24, 11:59   #717
gabriellao0
Zakorzenienie

śliczniaste ubranka
widzę, że szałek już Was ogarnia i kupować zaczynacie ja narazie zrobiłam stop, bo wszystko mam a potem już na bieżąco b ędzie kupowane

ale wklejajcie fotaski tonami, będę czerpać inspiracje na potem
Stary 2009-02-24, 12:00   #718
manolita
Zakorzenienie

Macie tez większe rozmiary niż 56-62 ? Ja narazie mam rozm. 56-62, 68 i większe mało co.

Stary 2009-02-24, 12:01   #719
Wtajemniczenie

Śliczne ubranka Przewaga niebieskiego - wdać że chłopczyk się szykuje
Stary 2009-02-24, 12:07   #720
gabriellao0
Zakorzenienie

wczoraj na szkole rodzenia położna nam opowiadała, że jakoś w styczniu przywieziono do szpitala dziewczynkę dwumiesięczną ze SKLEJONYMI wargami sromowymi!
bo!
jej mama uznała, że chusteczki nawilżające są dobre na wszystko i zamiast kąpać dziecko w wodzie myła ją przez te dwa miechy tylko tymi chusteczkami!
Tym sposobem powolutku wszystko się zakleiło!
Dziecko trafiło do instytutu matki i dziecka na operację
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości