|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ile kosztuje aborcja?
Cytat:
|
|
|
#722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo realne życie zbyt trudno zmieniać coCytat:
|
||
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Robaczywka - piszesz, ze aborcje wykonywane sa w szpitalu? powiatowym?
|
|
|
|
|
#724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przepraszam takiego steku bzdur ja nie mogę czytać. najpierw "och te malutkie kruszynki to są ludzie!" by za chwilę rzecz "no jak to coś ma się męczyć i ja mam się męczyć to co mi po takim dziecku" Cytat:
Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-12-01 o 16:02 |
|||
|
|
|
|
#725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ooooo to już nie jest zabijanie dzieci? Cytat:
no to drogo...
♥ 25.08.2012 Aparatka 08.04.2013 Damon Clear (góra) 18.11.2013 aparat metalowy mini (dół) Edytowane przez Kocurasek Czas edycji: 2010-12-01 o 18:18 |
||||
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#727 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Domy dziecka są pełne.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Dzieci" z niepełnosprawnościami można zabijać a zdrowe nie? Cytat:
|
|||||||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to księża po części ukształtowali myślenie społeczeństwa na temat aborcji. Jest grzechem i koniec. Nie ma wyjątku, czy jest narażenie życia matki czy coś innego.
Ale dziwne, że jak dziecko urodzi się martwe lub kobieta poroni to oni nie chcą go pochować, bo nie jest ochrzczone, bo to nie jest jeszcze dziecko (znam takie przypadki). Każą sobie samemu pochować. Sami sobie zaprzeczają.
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie troszke na to znieczulilam..Moja mama nie miała prawa pochowac dziecka < poronila było to 27 lat temu> Wiec skoro wtedy nie mozna bylo, dlaczego teraz mozna w wiekszosci przypadkach ?? < chyba, ze to co mowia w TV to bajki>>
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz walczą o życie poczęte i dzieci nienarodzone, bo to takie medialne tematy, lepiej, żeby ludzie gadali o tym, niż o pedofilach i finansowych nadużyciach kościoła, prawda? Za takimi "dziećmi" najłatwiej się wstawiać, w pieluchy nie sikają, jeść nie wołają, więc kasy im dawać nie trzeba , wystarczy moralizować ludzi, którzy niestety jeszcze się tymi bredniami przejmują.
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2010-12-01 o 21:16 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
enii skarbie, 27 lat temu aborcja w polsce była bardzo legalna a świat wyglądał inaczej
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vixen - Mnie sie wydaje, ze jest to odwracanie od wazniejszych spraw .
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okej, milczę. |
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że oni chcialiby wszystkim sterować. Decydować za wszystkich i jeszcze żeby ludzie oddawali najlepiej całe wypłaty na "tacę". Mafia.
|
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wtedy były inne czasy, inaczej ludzie na to patrzyli. Aborcja jako taka była dopuszczalna w niektórych wypadkach i ta "ze wzgledu na złe warunki życia" była wykonywana często (i nie, nie sugeruję, że Twoja mama dokonała aborcji) a płody były wyrzucane i nikt się tym nie przejmował. Także przy poronieniu. Takie było myślenie, no zgadzam się z Muszynianką, inne czasy, inni ludzie.
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
27 lat te,u aborcja była legalna i za darmo,a dziś jest zabroniona przez prawo,więc nie masz racji pisząc do muszynianki w ten sposób
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Acz wiedzą o tym jedynie wtajemniczeni - 3 położne i 2 lekarzy. Dowodów za bardzo nie mam jak przedstawić
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2010-12-02 o 17:56 |
|
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
byc moze mylisz pojecia - nie masz na mysli czyszczenia macicy kobiet, ktore poronily... a aborcje na zyczenie?
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Żeby nie było tak kolorowo, każdy kto bierze w tym udział ma powiedziane, że jeśli to co się tam wyprawia opuści salę, należy liczyć się ze zwolnieniem dyscyplinarnym Nie mam natomiast na myśli wykonanie zabiegu łyżeczkowania u dziewczyny, która była w ciąży i poroniła, gdy zabieg wykonywany jest "dla dobra" pacjentki, by "wyczyścić" wszystko dokładnie z resztek dziecka aby nie doszło do zakażenia Dodam, że w tym szpitalu dzieją się różne ciekawe rzeczy np. wożenie KARETKĄ, KTÓRĄ SZPITAL DOSTAŁ Z WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY żarcia na kuchnię szpitalną O czym wiedzą i lekarze, i personel niższego szczebla i dyrekcja... Baaa, żeby było śmieszniej, opisywano to w gazecie lokalnej ![]() A aborcja jest u nas tak "popularna" jak "poród przez cięcie". Na korytarzu wystarczy zaczepić pierwszego lepszego ginekologa i padają ceny. Byłam świadkiem, bo wpadam po mamę po dyżurze
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2010-12-02 o 18:07 |
||
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
nie pytam o dowody...zastanawiam sie, jak to mozliwe...
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli chyba problemy z liczeniem wchodzą w grę?:P |
|
|
|
|
|
#743 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skąd pewność, że nie mam chorego dziecka i go nie wychowuję? ![]() Widzisz tylko kilka moich postów w tym temacie, które zresztą nadinterpretujesz lub jak wolisz rozumiesz w taki sposób, w jaki Ci jest wygodnie. Nie wiesz nic o moim życiu i rodzinie, więc nie oceniaj i nie oskarżaj ![]() Po 2 niepełnosprawność ma różne stopnie. Czy naprawdę uważasz, że to dziecko będzie szczęśliwie i godnie żyć i czy aby na pewno jej matka miałaby nie mieć prawa wyboru, czy chce donosić ciążę, czy ją przerwać? http://hanter.pl/articles/286-dziewczynka-bez-twarzy Podałam przykłady, które moim zdaniem są uzasadnione do wykonywania aborcji, a to czy ktoś się na nią zdecyduje czy nie, powinno zależeć od kobiety/małżeństwa, bo to ich życie. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Doskonale wiesz, że chodziło mi o personel szpitalny.---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Wiem, trudno w to uwierzyć. Poopowiadałabym jeszcze kilka historyjek szpitalnych, ale po 1 nikt mi w to nie uwierzy, po 2 zostanę zjechana z góry na dół i wyśmiana, więc szkoda pisać ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Aborcja u nastolatek to też zabijanie dzieci. Każda aborcja to zabicie dziecka.
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2010-12-02 o 18:30 |
|||
|
|
|
|
#744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W takim przypadku "zabicie dziecka" można usprawiedliwić tym, że tu chodzi o życie kobiety, a w innym już nie chodzi? Cytat:
A jeśli odda do adopcji, to nie będzie musiała najpierw chodzić w tej niechcianej ciąży 9 miesięcy? Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś katoliczką? Jeśli nie to co Cię obchodzi, że Kościół chce sterować życiem katolików. Wiara to wolny wybór. Każdy żyje jak chce.
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Robaczywka zaprzeczasz sama sobie
Zacytuję: Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
gdyby KK nie narzucał swoich poglądów nie-katolikom i nie manipulował w polityce to nikogo byy to nie obchodziło.
|
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
acha, twoja mama to nie jest personel szpitalny? i twoja mama jest jedyną wybraną pielęgniarką? Cytat:
: ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym Kościół chciałby sterować całym państwem. Z Ojcem R. na czele. Nie mam nic do katolików, i tych normalnych księży, bo spotkałam takiego w swoim życiu i na zawsze zapadnie mi w pamięć. Ale to co się dzieje to przesada.
|
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i generalizowanie, że każdy ksiądz jest beee- nie lubię takich uogólnień, bo fajni księża na tym cierpią.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.