|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
![]() Cytat:
ale dzisiaj pod koniec moich wypocin chciałam skasować coś backspace`m i cofło mi całość tak jak bym dała wstecz ![]() czyli cofło mi się do wypowiedzi w wątku i znowu musiałam dać "odpowiedz" i pisać od początku
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
![]() juz nie wiem co robic zle sie czuje, jakis niespokoj mam w sobie. Juz 2x byłam w toalecie ![]() Uszy mi się zatkały, nie wiem czy szum słysze, czy moja wyobraźnia go słyszy i miałam wrazenie jakby...eh, szkoda słów jakby mi twarz zdretwiała Z drugiej strony polozna i lekarz mowia ze spokojnie, ze to jeszcze nie jest zły stan, łykac tabletki i sie obserwowac, głupia jestem juz z tego wszystkiego i ryczec mi sie chce
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam, że Tako ma takie wózki
![]() http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=248 bardzo podobny do bryki Mateusza właściwie taki sam ![]() tylko kosz jest inny
|
|
#724 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie wiem co Ci poradzic moze poloz sie do lozka i sprobuj zasnac, zobaczysz jak bedziesz jutro sie czuc
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba pojade do szpitala
140/100 puls 100 svinecka napisz mi sms, zebym miala nr i dawala wam znac co ze mna jesli mnie zatrzymaja,bo mam go w skrzynce odbiorczej na wizazu i nie wpisalam do kom pa ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
nie balam sie szpitala ani tego ze mnie zatrzymaja teraz mi sie gorzej zrobilo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to faktycznie coś chyba nie tak ![]() Trzymam za Was kciuki
|
|
|
#727 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
zaraz Ci napisze sms
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Jezdem
przelotem, bo małż pod prysznicem i jedziemy na działkę na weekend ![]() Słońca moje, stęskniłam się za wami wszystkimi strrrasznie W skrócie - wczoraj widzieliśmy Adasia na usg, waży 1500g w 29 tyg i wszystko z nim w porządalu U mnie jak Ania pisała młyn, ale od kiedy jestem w domu staram się przyczisnąć małża ze wszystkimi zaległościami przeprowadzkowymi przed terminem urodzin, czerwiec chcę mieć już spokojny! tak więc zrobił całą garderobę - półki, szafki, drążki, odgruzował balkon, który do tej pory robił jako stolornio-szlifiernia, kupiliśmy leżaki, zasadziłam werbenę, lawendę, kahori, ziółka i mam taras na piątkę poselekcjonowałam ubrania, które się jeszcze nadadzą, a które oddajemy, to samo z butami....oświetlenie już jest całe zainstalowane...no generalnie ciągle coś został jeszcze pokój młodego, ale tak już i tak połowa gratów wyeliminowana, zostało jakieś kilka kartonów do poupychania po domu. I tak![]() Trzymam kciuki za zdrówko wszystkich mamuś, a szczególnie tych, które ostatnimi czasy mają jakieś problemy, mam nadzieję, że to wszystko chwilowe i będzie dobrze Miłego weekendu!!!! I już Was nie zostawię na tak długo
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawcie sie dobrze na działce i nie zostawiaj nas wiecej na tak długo ![]() Ja mamuśki spadam już, jeszcze się umyć, wyszorowac uzębienie i może jakiś filmik na dobranoc ale pierwsze coś jeszcze przekąsić ![]() Pa, do jutra.
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
A mnie jakieś choróbsko dopadło. Z nosa mi się leje, chyba zatoki mam zatkane... Noc też nie była najprzyjemniejsza, bo wcale się nie wyspałam. Nos spuchnięty i głowa boli. ehhh... na szczęście mój synek czuje się chyba dobrze, bo figluje cały czas.
|
|
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor.
Katarzynko trzzymam mocno , zeby wszyskto bylo ok. Nareszcie wstawiam zdjecia. Na pierwszym sweterek, ktory zrobilam dla Groszka a na reszcie wczorajsze zakupy dla dzidzia i jego fura. Kocyk na furze tez mojej roboty. Jest jeszcze laktator tej samej firmy i koszyk z zestawem kosmetykow, ale Tz gdzies schowal nie wiem gdzie szukac. Spokojnej nocy
|
#733 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro w Vulcano można mieć pompowane koła, to zmienia postać rzeczy Cytat:
. Gratuluję zakupu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Chętnie poczytam o tych szczegółach co do diety, warto skonfrontować informacje z różnych szkół, może będzie jakaś część wspólna
|
|
|
#734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba za duzo na nogach ostatnio jestem......wszystko przez ten remont..... Cytat:
Cytat:
ja wpadlam powiedziec tylko DOBRANOC!!! zaraz ide pod prysznic i pod kolderke
|
|
#735 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co? Takie gadanie - kupiłam wyprawkę - a zdjęcia gdzie? ![]() Cytat:
Dawidkowi? ![]() Cytat:
. Może jednak jedź do szpitala, będziesz pod fachową opieką.Cytat:
.Cytat:
. Fajnie, że tak sprawnie Wam poszło Cytat:
.Ja też już uciekam, zasiedziałam się dzisiaj . Dobrej nocy
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-04-30 o 23:01 |
||||||
|
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Drogie Mamusie!
Często Was czytam, a pisałam tu gdzieś parę razy bo tu Was dużo mądrych i w "kupie" siła, więc się radziłam i pocieszałam (dzisiaj też gdy np. po chodzeniu mnie bardzo dół brzucha bolał - koniec 25tc/pocz. 26 - no i mam nadzieję, że to tylko wszystko się rozciąga bo ostatnio mi coś nagle brzuchek urósł i dopiero teraz go naprawdę widać! OBY! Tak tak - - - mam tylko pytanie, sorry, że tak się nagle z tym pytaniem "wybrałam" , ale jesteś 1 osobą, która widziała ten wózek, więc please - napisz jak się nim jechało, z bliska jakie wrażenia, czy też fajnie wygląda w rzeczywistości, czy czuć, że lżejszy od X-landera, no i jakie te wymiary godnoli wewnątrz (serio takie jak podają: 79:35 - ponoć za 2-3 miesiące mają wypuścic jeszcze większą o 3 cm gondolkę)??? PLEASE - i dzięki z góry!!! Trzymam Dziewczynki za Was - i za NAS wszystkie żeby wszystko z Dzidziami naszymi i nami było super+zdrowo, a teraz szczególnie za Katarzynkę, bo też m. in. dlatego tu teraz zaglądnęłam, mając nadzieję, że ma się lepiej, a tymczasem doczytałam, że do szpitala pojechała Pozdrówka i buziaczki Edytowane przez Jane2008 Czas edycji: 2009-04-30 o 23:27 |
|
|
|
#737 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kochana trzymaj się jakoś i czekamy na dobre wieści Cytat:
Udanego weekendu i wpadaj częsciej! Cytat:
Cytat:
, a na podstawie tylko zdjęć z internetu nie kupiłabym wózka. --------- Dziś całe popołudnie oczywiście bawiłam się wózkiem i cieszyłam się jak dziecko, że tak łatwo wszystko się wpina, wypina itp... W maju muszę jeszcze kupić kosz do spania, wanienkę z przewijakiem i komodę na rzeczy małego. Tak sobie pomyślałam, że nie wiadomo, jak później będę się czuła i czy będę w stanie biegać po sklepach . Na czerwiec zostawię sobie już drobnostki.
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze na szybko zebyscie rano nie zastanawialy sie co u mnie...
nie wiem czy to dobre wiesci co wam napisze w kazdym razie puscili mnie do domu ale to jest jakas porażka, ta nasza służba zdrowa dacie wiare ze wg ich sprzetu moje cisnienie wrócilo w czardziejski sposob do idealnego wyniku? nagle 120/60 Tylko ciekawe dlaczego az 2 ginekologów musiało przyjść do konsultacji,po tym jak pani z izby przyjec narobiła hałasu ze nie moze uslyszec tetna dziecka bo moje serce zagłusza ![]() Po czym doktorek skwitował ze widocznie mam zly sprzet w domu i powinnam zainwestowac w dobry.Tylko ze do domowych pomiarów to on jest idealny, bo mąż nie ma problemow i jemu wynik wychodzi w normie, tesciowi,mamie i siostrze tez wykazuje rzeczywiste cisnienie jakie maja. I bynajmniej nie kazdemu rowne. Jak juz mialo byc po wszystkim to jeszcze na usg mnie zabrali, po czym usłyszałam ze jesli stan sie bedzie utrzymywal to niezwłocznie umówic sie na wizyte u doktora, a jak doktor nie przyjmuje w długi weekend to do przyszpitalnej poradni,rozumiecie cos? Wróciłam do domu z siora i pierwsze co to mierze cisnienie... siora mierzy i mąż i okazuje sie ze aparat dobrze mierzy tylko czlowieka w dupie maja, a jak stanie sie krzywda to nie ma winnego... I kazdy wtedy raczki umywa, smutne to, naprawde... Mogłam wczoraj poprosic mojego dr ktory byl na dyrzuze zeby dla spokojnosci polozyl mnie i przebadal, ale wcz to ja sie dobrze czulam w porownaniu z dzisiejszym wyskokiem i samopoczuciem. Ide do łozka, dosc wrazen na dzis Acha, zabrałam ze soba wszystkie wyniki no i karte ciazy i nikt o nic nie poprosił, nie chciał zajrzec w przebieg ciązy ![]() I kazdy Q...wa niemiły z fochem na pysku...jakby za kare robili.Albo jakby ich zmuszali do pracy albo kazali im byc lekarzami itp Ach...no coment dobranoc edit: a z linkiem do wozka to sie zgapiłam, tak ładnie nam ujełas link w nazwie ze mysalam ze to kolejna reklama, ktora wciska się wlasnie w tym kolorze w słowka naszych wypowiedzi-mam nadzieje ze wiecie co mam na mysli ![]() zmykam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-05-01 o 00:32 |
|
|
|
#739 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to nie lubię niespodzianek...wiem już czego się spodziewać... Zresztą w szpitalu gdzie chcę rodzić trzeba sobie wybrac porodówkę...więc teraz już wiem którą chcę![]() Cytat:
![]() Udanego weekendu działkowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|Z jednej strony możesz być spokojniejsza że wszystko ok...a z drugiej chyba jest jednak niepokój przez niefachowość lekarzy Uważaj na siebieA w jakim szpitalu byłaś? Ja niedawno wróciłam do domu, byłam w dwóch hurtowniach (troszke kupilam dla Małej...pokaże jutro ) Pooglądałam wózki, pojeździłam...i dochodzę do wniosku że chyba najbardziej odpowiadałby mi Mutsy...tylko ta cena Muszę pogadać z Tżetem...Svinecka oglądałam Espiro Vector...i taki wydał mi się jakiś niski ![]() Po hurtowniach pojechałyśmy jeszcze do jednego sklepu...plus do Tesco...posiedziałam u Rodziców...aż zadzwonili znajomi że jadą do mnie...i tak chwilę z nimi posiedziałam..ale dzień super
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-05-01 o 00:53 |
||||||||
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka00 nawet nie mam słów, ręce opadają
![]() Ściskam cię mocno i mam nadzieję, że będziesz czuła się dobrze. I życzę pomyślnych zakupów fury dla dzidziola , mnie osobiście spędzało to sen z powiek..
|
#741 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Mamuśki i ich piękne brzuszki
![]() ![]() w związku z weekendem majowym życzę wszystkim miłego wypoczynku a przede wszystkim zdrówka my znikamy bo na wieś wyjeżdżamy, trzymajcie się ciepło
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla chorych.......w sumie na jedno dobrze ze bedziesz w domu- tylko zeby to twoje cisnienie nie swirowalo Dzien dobry mamusie MAJOWO!!! mnie czeka dzisiaj wielke sprzatanie po malowaniu........ zycze wszystkim mamusiom i brzusiom udanej majówki
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Majówkowo
![]() Cytat:
Niestety im więcej oglądam tym mniej wiem A jak już coś wiem o wózku to że nie jest dla mnie Mam nadzieję, że w końcu jakiś zakupimy![]() Dziewczyny miłego weekendu majówkowego życzę...dużo odpoczynku, spokoju i pięknej pogody A tu troszkę sobie pewnie dzisiaj posiedzę, czekam na Tżeta, będzie popołudniu ze swoimi rzeczami...dzisiaj pierwszy dzień przeprowadzki
|
|
#744 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Brzuchatki
Cytat:
![]() Cytat:
.Fajnie Ci z tym wózkiem, to chyba najważniejszy zakup .Cytat:
. O utrzymywaniu jakiego stanu mowa, skoro wszystko niby w porządku? Przykre to wszystko . Kasia, jak dzisiaj będziesz też się źle czuła, to może pojedź do innego szpitala? Weź swój aparat i niech oni sobie zmierzą, jak tacy mądrzy, bo może akurat to ich był zepsuty .Cytat:
, wychodzi na to, że w Trójmieście szpitale są do . Wózek to nadal dla mnie odległa historia, gdybym miala kupę kasy, to pewnie nie byłoby problemu, a tak .Cytat:
Cytat:
.A mnie boli gardło, buuu... Wstawiam zdjęcia rzeczy dla Kubusia, które przyszły wczoraj
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wózki rzeczywiscie ceny mają straszne, gdybyśmy nie miały ograniczeń finansowych to wszystkie miałybyśmy problem z głowy i wzięłybyśmy najlepsze Zakupy super..coraz więcej wszystkiego się zbiera Też wczoraj kupiłam flanelki Motherhood, ale różowe...w hurtowni w której byłam mieli wszystko tej firmy Muszę o otulaczku jeszcze pomyśleć Zaraz zrobię zdjęcia moich zakupów
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie miałaś kupić flanelki, jak nie różowe? Fajne są, nie? Takie mięciutkie . I w ogóle jakość tych rzeczy jest naprawdę dobra, jestem zadowolona
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie robię zdjęcia...zaraz wrzucę... ![]() EDIT: No i padł mi aparat Muszę podładować akumulatory
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-05-01 o 10:07 |
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Zdążyłam zrobić kilka zdjęć
![]() Oto pierwsza część wczorajszych zakupów: 1. Pieluszki tetrowe 10 szt. - myślę że na początek starczy; 2. Ręczniczek; 3. Kocyk polarowy; 4. Flanelki Motherhood; 5. Szczotka do włosów i grzebyczek; 6. Zestaw trzech śliniaków ![]() Reszta zakupów jak akumulator się naładują
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam majowo!
Cytat:
Miramej, Karolinak82 fajne zakupy ![]() Wszystkim życzę udanego weekendu
|
|
#750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najwyżej położne będą sobie potem opowiadać anegdoty o tej co nie umiała oddychać ![]() Cytat:
![]() ja mam chyba szczęście do "wpychania" się na brzuszek ![]() wczoraj w teatrze weszłam pierwsza, żebym mogła sobie wybrac miejsce, przy wpłatomacie zostałam wpuszczona do kolejki przez dwóch panów a wieczorem był masakryczny szał w supermarketach - kolejki wgłąb do połowy sklepu, mój małż wybrał tzw. kasę pierwszeństwa, zaciągnął mnie na początek kolejki i tonem nie znoszącym sprzeciwu zapytał czy przepuszczą kobietę w ciąży - i wpuścili... ostatnio bardzo źle się czuję i chyba rzadziej będę zaglądać...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no to faktycznie coś chyba nie tak

został jeszcze pokój młodego, ale tak już i tak połowa gratów wyeliminowana, zostało jakieś kilka kartonów do poupychania po domu. I tak

chyba jutro zrobię