|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie
Tak trzymać winyl! Kupuj ten karnet! Jasne, że pójście raz w tygodniu jest lepsze niż nicnierobienie!
![]() Co do OYE - tylko gratulować mi kasze, kuskusy i brązowy ryż przez gardło nie przechodzi nie lubię, nie smakuję |
|
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Tak trzymac winyl podoba mi sie twoj optymizm.
Ja dzisiaj klapa, ale nie martwie sie tym, jutro bedzie lepiej ![]() Moje zasady: regularnie, zdrowo, bez sloodyczy, gazowanych napojow, fast foddow i innego smieciowego jedzenia, wiem co mi sluzy, i postaram sie na nowo za siebie zabrac. Od jutra znow dzien 1 Ps. Ciesze sie ze watek odzyl
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Także tak samo, zaczynam z Tobą jutro . I w końcu mi się uda ;P. Bo w końcu ile można? Ile razy można zaczynać, postanawiać itd.? Już mam trochę tego dość, chcę wreszcie rezultatów, więc postaram się mocno trzymać i Tobie życzę powodzenia . Też się cieszę, bo lubię ten wątek. Jako jedyny nie ma jakiegoś "odchudzamy się do wakacji" w tytule, ani w ogóle słów "dieta", "odchudzanie" itd., co od razu jest przyjemniejsze dla oka . Zresztą przecież my się nie odchudzamy, nie jesteśmy na diecie, tylko zdrowo zmieniamy swój styl życia, prawda?
|
|
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
Prawda.
Wiec od dzisiaj obydwie zaczynamy ![]() Ja specjalnie wstalam wczesniej, zeby ogarnac pokoj - udalo sie, takze jest dobry znak, ze znow wracam do normalnosci, musze sprostowac i wyjasnic, ze jak mam kiepskie dni to wszystko mam w dupie, a jak zaczynam znow dbac o to co jem to wszystko w kolo jest lepsze, mam energie, spotykam sie z ludzmi, trzymam porzadek, dbam o swoj wyglad itd... Miejmy nadzieje, ze trwale skoncze z napadami, i tym samym porzegnam sie z bylejakoscia i z nicoscia, wegetacja kazdego kolejnego dnia nie jest dobra. Dzien 1 start ![]() sniadanie : kromka chleba z salatka jarzynowa Ps moze piszmy co zjadlysmy? Moze to nam jakos pomoze? Podrzuci jakis pomysl?
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny!!
Strasznie dawno mnie tu nie było i bardzo żałuję....bo wszystkie postanowienia złamałam taki wakacyjny czas...więc to tu ognisko, tam imprezka, jakiś wyjazd i jadło się niezdrowo i dużoo...bardzo dużo.Teraz wracam na zdrowy tryb życia i potrzebuję Waszej pomocy, tego forum...to jednak bardzo pomaga. Więc dziś też mój 1 dzień, fajnie że zaczynam z kilkoma z Was od nowa ![]() Pisanie co jadłyśmy to dobry pomysł, myślę że pomoże zlikwidować złe nawyki żywieniowe a więc moje śniadanko dziś:2 kromki chlebka pełnoziarnistego z wieśniakiem, pomidorem i sałatą na drugie wypiję jogurt truskawkowy a na resztę posiłków na razie nie mam pomysłu... |
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Hm ja jeszcze nie jadłam nic, więc się nie wypowiem.
Ale wczoraj troche ruchu w końcu było Jutro wesele, więc się wytańczę ale ile kalorii w torcie będzie... ![]() No i postanowiłam, że po sesji przechodzę na Dukana Na 100%. |
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Oo cieszę się, że zaczynamy we 3
. Tym razem się nie poddamy, prawda? Ja dopiero wstałam :P (naprawdę późno poszłam spać), więc narazie piję Vibovit, bez cukru naturalnie . Zaraz się będę zabierać za robienie śniadania ... Też mam dzisiaj w planach sprzątanie pokoju .
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na drugie snaidanie/przekaska mam w planie migdaly na lunch mrozonka kurczak z warzywami (300kcl) na obiad dzis bedzie losos pieczoy z warzywkami i kuskus Edytowane przez OYE Czas edycji: 2009-08-28 o 15:58 |
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
ha ja poleglam, zauwazylam, ze mam czas obzarstwa gdzies od tydzien przed okresem do samego okresu, potem znow gubie to co mi przybylo podczas tamtego obzarstwa a pozniej znow przychodzi czas obzarstwa.... i tak w kolko ...
napisze co zjadlam zeby kazdy widzial ile wpieprzam w takowe dni: wiec sniadanie tak jak bylo, potem zdrowo rybka po grecku, potem 6 pasztecikow z kapusta, chrupki serowe, mleko w tubie, i na tym pewnie nie koniec wiem, ze zle robie, ale musze sie sama opanowac....
|
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
itrusta dobrze Cię rozumiem...najgorzej jest wyjść z takiego łakomstwa, to są właśnie takie okresy gdy ta chęć na jedzenie jest wielka...ja też nie umiem sobie z tym poradzić
niedawno to przeżywałam, teraz po raz kolejny przeanalizowałam ile pochłaniałam rzeczy i od dziś staram się ograniczać...tyle, że w złą stronę - teraz chyba jem za mało (bo oprócz tego śniadanka, jogurtu i na obiad 2 naleśników z owocami nic więcej nie zjadłam)...i wcale nie jestem głodna...niby nie źle, ale już wiem że niedługo, za tydzień, dwa przyjdzie wilczy napad...i nie dam rady się powstrzymać i tak w kółko...to na pewno nie jest zdrowy tryb życia
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
to prawda nie jest, i ciezko z tym walczyc.
wiem, ze mozna, ze sie udaje, ale mi narazie jest ciezko i zawsze zaczyna sie niewinnie.... |
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam podobny problem - jak już nie jem słodyczy i fast foodów, to jem strasznie mało. Tzn. nie wydaje mi się, żeby to było mało, bo nie jestem głodna, ale np. dziś (troszkę podobnie jak Ty Martinia, choć jednak trochę więcej) zjadłam na śniadanie kromkę z serkiem, na obiad dwa naleśniki z bananem, na podwieczorek dwie kanapki z serem żółtym, w ramach przekąski później winogrona. Teraz się zastanawiam, czy jeść kolację, ale chyba zjem, bo spać pewnie pójdę i tak koło 2-3, a zaczynam się robić głodna.
Niby nie zjadłam tak mało, ale z drugiej strony, czy to jednak nie jest za mało? Cieszę się, że wytrwałam, mam nadzieję, że to początek prawdziwego chudnięcia . A Ty Itrusta bierz się do roboty i jutro już nie grzesz! Dasz radę, trzeba tylko trochę woli .
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
wiem, wiem
sniadanie rozpoczelam od coli i mleka slodzonego w tubie, pozniej sie ocknelam, aczkolwiek to jeszcze nie ten dzien chyba..... obiecalam sobie, ze nastepnym razem jak wpadne w faze zdrowego jedzenia to nie pozwole sobie zaczac jesc smieciowego jedzenia jak to zawsze "przeciez kawalek czekolady nie zaszkodzi" ale u mnie po tym kawalku zawsze nadchodzi lawina, takze nastepnym razem bede madrzejsza .... wam dziewczyny gratuluje, mam nadzieje, ze i ja bede mogla jutro napisac, ze mi sie udalo. |
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
fakt, to musi być "ten dzień" żeby mieć siłę i chęci tak naprawdę zacząć mądrze jeść...trzymam kciuki, itrusta, żeby szybko dla Ciebie nadszedł
...a mnie nie opuścił póki co u mnie dobrze, wczoraj na kolację zjadłam jeszcze trochę wieśniaka z pomidorkiem (bardziej z rozsądku niż chęci). a dziś: Ś: mała bułeczka (niestety pszenna) z pomidorkiem i sałatą II Ś: garść malin na O będzie: surówka z marchwi i jabłka, kotlet sojowy i ziemniaczek a K: jeszcze nie wiem... miłego dnia Wam życzę |
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, żeby Ci się w końcu udało
. Wiem, o co chodzi, bo sama czekałam na ten dzień i on nadszedł wczoraj . Moje jedzenie dzisiaj: śniadanie: kromka chlebka z serkiem ze szczypiorkiem II śniadanie/pierwsze danie obiadu: jajecznica z papryką, szynką i cebulką ^^ Jak narazie tyle, później będzie obiad itd. Aha, wypiłam dzisiaj kubek kawy, którą posłodziłam 1 łyżeczką cukru, ale to chyba nie tak najgorzej, bo było z samego rana, a ja kawy gorzkiej pić nie lubię i nie umiem, a nie pociągnęło to za sobą żadnych innych grzeszków, więc nie uważam tego za błąd . A Wam jak idzie?
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Czy mogę dołaczyć się do Was??
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny to ja też zaczynam po raz kolejny
w sumie to nawet się trzymałam cały czas i troche schudłam, ale zjadłam całe opakowanie rafaello, które uwielbiam no ale to grzech, więc teraz jeszcze raz. Razem zawsze raźniej ![]() Nie będę juz pisać, co dzisiaj zjadłam, bo to rafaello popsuło wszystko, ale od jutra... ![]() Nowa_Nadzieja zapraszamy do nas!
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, dołączaj! Im więcej, tym raźniej!
To ja dokończę mój jadłospis: obiad: kurczak z ryżem kolacja: dwie kromki z szynką (pieczywo oczywiście ciemne, białego nie lubię!)Także wytrwałam już 2 dzień i wcale nie było trudno .
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się,że zostałam przyjęta
![]() To może napiszę coś o sobie: Mam na imię Kasia,mam 18 lat,173 wzrostu i niestety waże 68 kilo.Chciałabym tak zrzucic te 6-8 kilo. narazie nie piszę swojego menu |
|
|
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
witamy
wiec, zaczynam od jutra, i bede tak pisala az w koncu sie uda.... dzis zjadlam (moj przykladowy dzien napadowy) mleko slodkie w tubie cola hamburger tortilla prince polo duze 3 kawalki sernika chrupki serowe ... zalosne wiem ![]() potrzebuje waszego wsparcia i pomocy |
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz moje wsparcie i to duze bo sama wiem jak to ciezko jest ![]()
|
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje
![]() W kupie sila ![]() Narazie planuje zrzucic do 60, juz nawet zmniejszylam cel... tylko 3 kg... |
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
kartki okazjonalne?
fajna sprawa... 167 od jutra sie biore za siebie
|
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie widzę w tym nic fajnego
.Na poczatku myslałam,że to będzię przyjemny sposób na zarobienie trochę kaski przez wakacje,ale teraz na te kartki patrzeć nie mogę![]() ja też od jutra zaczynam! narazie niekoniecznie bardzo dietetycznie ale przede wszystkim mało,żeby skurczyć żołądek
|
|
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
Wiec oficjalnie rozpoczynam swoj pierwszy dzien
![]() Wstalam wczesniej, zaraz doprowadze swoj pokoj do ladu, chyba pokrece hh.... Narazie nie jem sniadania, pije tylko wode, za duzo smieci mam w zoladku jak narazie. |
|
|
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już wstałam i zaczynam zdrowy dzień. Na razie na śniadanko porcja mussli lubella z actiwią i teraz kawka bez cukru oczywiście. Na obiad będzie rybka u mamusi, a na kolację zobaczę. Mam nadzieję, że nie skuszę sie na nic niezdrowego
Itrusta wierzę w Ciebie, dzisiaj żadnego świństwa w żołądku
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
alez ja jestem glodnaaaaaaaa...
dzis obiad u tz takze coz bede jadla co mi daja, ale postaram sie nie zjesc nic smieciowego |
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
No to miło, że zaczynasz
. Powodzenia .Ja, jak narazie, zjadłam banana i właśnie lęcę jeść zupkę jarzynową.
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwszego dnia już poległam
.śniadanie było dietkowe,ale poźniej poszło jak lawina.Teraz postaram się jakoś do wieczora podietować i ostatni posiłek zjeść góra o 18 to może jakoś bedzie to wygladac.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

nie lubię, nie smakuję

.
i bardzo żałuję....bo wszystkie postanowienia złamałam