![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra tez jest karma Taste Of the Wild - ja jej nie wyprobowalam bo jest tylko dost. w internecie w opakowaniach prawie 2,5kg a ja wole wyprobowac mniejsze opakowanie czy kotu smakuje, wymienione karmy sa po 400g dost. i sa w sklepach stacjonarnych (dosc rzadko) poza tym wszystko w atrakcyjnych cenach znajdziesz w int. sklepach zoologicznych moj kot od kiedy je dobre karmy jest o niebo bardziej zywy, jakby szybciej rosla, ma ladniejsze futerko i rzadziej robi kupki ![]() ps. za 400g place ok 12-14zł duze paczki oplacaja sie bardziej
Edytowane przez smileofangel Czas edycji: 2009-10-06 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, mam tylko jedno krotkie pytanie... ile tygodni musi miec kotek aby mozna go bylo zabrac od matki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
3miesiace, najlepiej 4
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
a ja koło szkoły mam 3 małe kociaki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Konto usunięte
|
Jak wróciłam do domu, nie widziałam kota trzy tygodnie, Milce po leczeniu kociego kataru nawróciły się zaropiałe oczy i znów przyjmowała zastrzyki ale do tego w końcu dano nam krople, dzisiaj jest pierwszy dzień od zakończenia leczenia i póki co nie ma ropy
![]() ![]() ps u mnie też kuweta stoi w łazience |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, może potraficie rozszyfrować dziwne zachowanie mojego kota/kotów (nie wiem, czy jeden czy oba tak robią, bo żądnego nigdy nie złapałam na "gorącym uczynku") Otóż czasami zdarza mi się zostawić w łazience na podłodze gazetę, którą czytam w wieczornej kąpieli, i rano znajduję tę gazetę mokrą. Wcześniej nie mogłam wyczuć, czy to kot nasikał, czy może woda skądś wyleciała, bo mokra gazeta ma tak intensywny zapach, że zabija wszystkie inne (jak się okazuje nawet kociego moczu!!), ale dzisiaj rano wokół mokrej gazety była tak duża kałuża, że można było wyczuć jej "pochodzenie". I zastanawia mnie, dlaczego sikają na gazety w łazience? Dodam, że kiedy gazety nie ma w łazience na podłodze, to nie załatwiają się tam, tylko grzecznie w kuwecie, tak samo nie interesują ich gazety zostawione na przykład na krześle...Dla mnie to jest zagadka...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
ja mam tak samo z dywanikiem z łazience, normalnie jak łazienka zamknieta (pilnujemy tego) do robi pieknie do kuwety, ale jak tylko czmychnie pod wanne i nikt tego nie zauwazy to dywanik obsikany konkretnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Konto usunięte
|
szukam linka do strony
Kiedys chyba był przyklejony wątek dotyczących kotów które potrzebują pomocy (były tam linki allegro), teraz nie mogę go znaleźć... |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Słuchajcie, wypróbowywała któraś z Was filtr węglowy do kociej kuwety albo ' pochłaniacz zapachów?
Zamierzam kupić, ale nie wiem...- czy to w ogóle działa...? http://www.allegro.pl/item753552459_...nda_450_g.html http://www.allegro.pl/item757111233_...najtaniej.html
#731 | |
Copyraptor
|
Cytat:
To drugie jest to kuwet z wkładem węglowym - już to tu na wątku tłumaczyłam. U góry kuwety jest dziura, na którą kładzie się tę węglową szmatkę, i przykrywa plastikiem z kompletu (kuwety). I wymienia co kilka miesięcy. Mój nie był wymieniany dużo dłużej, bo nie wiedziałam gdzie to kupić, ale na początku był bardzo skuteczny ![]() A, no i oczywiście wymaga to zamkniętej kuwety ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
ja mam kuwetę w której filtry umieszczone są po bokach i koty po załatwieniu się w kuwecie "czyszczą" łapki o jej ścianki i wydrapały mi filtry bardzo szybko :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Benkowy, tzw. "pochłaniacz zapachów" rozsiewał zapach lawendy {o takim zapachu miałam} przez `ca dwie godziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Konto usunięte
|
Otrzymałam dzis takiego linka od brata: http://www.youtube.com/watch?v=pgqZt...eature=related i jestem zszokowana :O w głowie się nie miesci że tacy ludzie jeszcze istnieją... aż nie wiem co powiedzieć
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A w kwestii pochłaniacza, to ja mam (też lawendę) i bardzo polecam! Faktycznie fajnie neutralizuje "zapaszki"... Filtr również działał na początku (aromaty nie wydostawały się poza kuwetę), teraz nie ma już takiego efektu, bo jest... hmmm, sporo przeterminowany... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Ja swoją kicie znalazłam w połowie wakacji .. była ona kotna .. kotś kto minął się z rozumem wystawił ją za drzwi .. Najpierw była opieka i dokarmianie później zabieranie na noc do domu aż w końcu ... zniknęła .. po kilku dniach się pojawiła i zaprowadziła mnie do piwnicy w okolicznym bloku alby pochwalić się potomstwem .. i mimo ze nie bardzo lubie koty moje poczucie moralności i zaufanie jakie okazała kotka kazały mi zabrać kocie przedszkole do domu ... Kotki zachorowały w krótce na koci katar ( przewrotna ironia losu ( mimo że obchodziłam się z nimi jak "z jajkiem")został on szybko zdiagnozowany i wyleczony na szczęście .. teraz maluchy szukają nowego ciepłego i kochającego domku .. Jest ich aż pięć są śliczne oswojone odrobaczone zdrowe i przyzwyczajone do psów do odebrania za około 2 tyg . ... proszę was o pomoc gdyz nie chciałabym oddawać ich do schroniska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
a ja stosuje cat`s besta eco plus i nie ma zadnych kompletnie zapachow
![]()
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Ale ja mam dokładnie ten sam żwirek dla moich cotów!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
ja mam dwie i tez daje rade bez wspomagaczy, cats best rulez
![]() a moje kotki usłyszały ze wyjezdzamy na wakacje i obie od razu sie pochorowały, przypadek czy złośliwość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
ja używam neutralizatora benka, lawendowy był pierwszy ale później wzięliśmy neutralny. Skończył nam się teraz i musieliśmy wrócić do lawendowego bo jeszcze mieliśmy. W sumie to pomaga
![]() Nasza kocica ostatnio uratowała życie mojemu mężowi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
No proszę, cóż za bohaterska kicia!!! Nasze niestety działają wręcz odwrotnie- rano, kiedy budzik wrzeszczy te cholery włażą do wyra, wtulają się w nas, robi się tak miło, przytulnie i cieplutko... No i jak tu nie zaspać do roboty?!?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie... Mam dwie młodziutkie kotki (myślę, że mają ok 5 miesięcy). Kiedy je brałam, wszystko było u mnie ok, odbyły nawet pierwszą kontrolną wizytę u weterynarza, ale później niestety moja sytuacja finansowa drastyczne się pogorszyła (przyczyn tu nie będę opisywać, bo to nie ten temat...) i już od kilku miesięcy nie stać mnie na dalsze wizyty u weterynarza - odrobaczanie, szczepienie kotek. Dodam tylko, że są niewychodzące (nawet na balkon je na razie nie wypuszczam , bo nie jest zabezpieczony), na moje oko są zdrowe - mają dużo energii, piękną lśniącą sierść, dobry apetyt i ładne kupki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
systematycznie podczytuję wasz wątek, bo od pewnego czasu intensywnie myślę o przygarnięciu pod swój dach kocurka... od zawsze marzyłam o psie, ale to niestety nie wchodzi póki co w grę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#748 |
Copyraptor
|
Aktaga, pomyśl o tym, że oprócz radości będą też: zniszczone meble, obsikane dywany/buty/meble, zrzucone kwiatki/meble, kupa w bucie, kuweta którą trzeba co dzień/dwa sprzątać, miaukanie w nocy, budzenie rano, ciągła opieka, zero wyjazdów na dłużej bez szukania opiekuna..co, jeżeli trafi Ci się złośliwa bestia, a nie kochany pieszczoszek? (:
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aż się boję momentu, w którym trzeba będzie podjąć decyzję o dziecku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.