Koty - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 10:01   #721
anntab
Zakorzenienie

Dot.: Koty

Cytat:
Napisane przez _Kasik_ Pokaż wiadomość
U nas kuweta stoi (standartowo chyba) w łazience. Wydaje mi się ona być najlepszym miejscem. Łazienkę mamy bardzo dużą i przestronną, więc myślę sobie, że "intymności" im tam nie brakuje... Jakoś nie wyobrażam sobie kociego wychodka w salonie, kuchni, czy pokoju dziecięcym. Kurcze, myślę sobie, że ona po prostu jakiegoś focha strzela i tyle! Nigdy nie było z tym problemu, nawet na początku jak kicia się do nas wprowadziła (wtedy kocur już był z nami i na początku nie bardzo się tolerowały). Muszę ją baczniej obserwować, bo w końcu nie dzieje się to zawsze, tylko co jakiś czas... Może odkryję jakieś powiązania jej zachowań z naszym. Może to po prostu jakaś forma protestu z jej strony???
Mnie się wydaje, że jeśli by jej brakowało intymności, to załatwiała by swoje sprawy poza kuwetą raczej w ciągu dnia, a nie w nocy, kiedy jest spokojnie... Poszukaj sobie, w internecie jest mnóstwo artykułów o tym problemie, na przykład ten: http://kotdoskonaly.pl/2009/kot-zala...e-poza-kuweta/
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 13:58   #722
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące składu suchej karmy... Bo w przypadku mokrej to wiadomo - 4 % mięsa i produktów ubocznych w karmach marketowych i 90 % miesa w Animondzie - różnicę widać. A jaki skład powinna mieć dobra sucha karma? Ostatnio kupiłam w hurtowni zoologicznej Purinę i jakąś tańszą (nie pamiętam teraz nazwy) i próbowałam porównywac skład - nie wyszło...Na tej tańszej była tylko tabelka z wykazem procentowym białka i t.d., różnych witamin i minerałów, a na Purinie oprócz tej tabelki (która nota bene przy porównaniu z tą z tańszej karmy wypadła gorzej) był jeszcze napisany jej skład. Czy możecie mi pokrótce opisać, na co zwracać uwagę przy kupnie karmy suchej (oczywiście oprócz marki), albo podać link do jakiejś stronki, na której dokładnie by to było opisane?..
koty nie powinny jesc zboza wiec w karmie powinno go byc jak najmniej a najlepiej wcale (dowiedzialam sie z forum i stosuje) moj kto je tylko mokre animondy a suche Orijen (75% miesa i 25% warzyw i owocow) oraz Acana (70/30 lub 65/35 nie chce sklamac nie pamietam)... purina nie jest dobra to cos jak Royal duuzo zboza i zapychaczy - zajrzyj do watku 'czym karmicie wasze zwierzaki'

dobra tez jest karma Taste Of the Wild - ja jej nie wyprobowalam bo jest tylko dost. w internecie w opakowaniach prawie 2,5kg a ja wole wyprobowac mniejsze opakowanie czy kotu smakuje, wymienione karmy sa po 400g dost. i sa w sklepach stacjonarnych (dosc rzadko) poza tym wszystko w atrakcyjnych cenach znajdziesz w int. sklepach zoologicznych

moj kot od kiedy je dobre karmy jest o niebo bardziej zywy, jakby szybciej rosla, ma ladniejsze futerko i rzadziej robi kupki

ps. za 400g place ok 12-14zł duze paczki oplacaja sie bardziej

Edytowane przez smileofangel
Czas edycji: 2009-10-06 o 14:00
smileofangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:50   #723
Lustereczko
Rozeznanie

Hej dziewczyny, mam tylko jedno krotkie pytanie... ile tygodni musi miec kotek aby mozna go bylo zabrac od matki??
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:15   #724
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam tylko jedno krotkie pytanie... ile tygodni musi miec kotek aby mozna go bylo zabrac od matki??
3miesiace, najlepiej 4
Stary 2009-10-06, 18:19   #725
lasoa
Zakorzenienie

a ja koło szkoły mam 3 małe kociaki
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:53   #726
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Jak wróciłam do domu, nie widziałam kota trzy tygodnie, Milce po leczeniu kociego kataru nawróciły się zaropiałe oczy i znów przyjmowała zastrzyki ale do tego w końcu dano nam krople, dzisiaj jest pierwszy dzień od zakończenia leczenia i póki co nie ma ropy Zobaczymy jak będzie dalej

ps u mnie też kuweta stoi w łazience
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:13   #727
anntab
Zakorzenienie

Dziewczyny, może potraficie rozszyfrować dziwne zachowanie mojego kota/kotów (nie wiem, czy jeden czy oba tak robią, bo żądnego nigdy nie złapałam na "gorącym uczynku") Otóż czasami zdarza mi się zostawić w łazience na podłodze gazetę, którą czytam w wieczornej kąpieli, i rano znajduję tę gazetę mokrą. Wcześniej nie mogłam wyczuć, czy to kot nasikał, czy może woda skądś wyleciała, bo mokra gazeta ma tak intensywny zapach, że zabija wszystkie inne (jak się okazuje nawet kociego moczu!!), ale dzisiaj rano wokół mokrej gazety była tak duża kałuża, że można było wyczuć jej "pochodzenie". I zastanawia mnie, dlaczego sikają na gazety w łazience? Dodam, że kiedy gazety nie ma w łazience na podłodze, to nie załatwiają się tam, tylko grzecznie w kuwecie, tak samo nie interesują ich gazety zostawione na przykład na krześle...Dla mnie to jest zagadka...
Stary 2009-10-07, 09:26   #728
ktsw
Zakorzenienie

ja mam tak samo z dywanikiem z łazience, normalnie jak łazienka zamknieta (pilnujemy tego) do robi pieknie do kuwety, ale jak tylko czmychnie pod wanne i nikt tego nie zauwazy to dywanik obsikany konkretnie
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:47   #729
201804100943
Konto usunięte

szukam linka do strony
Kiedys chyba był przyklejony wątek dotyczących kotów które potrzebują pomocy (były tam linki allegro), teraz nie mogę go znaleźć...
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 21:54   #730
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Słuchajcie, wypróbowywała któraś z Was filtr węglowy do kociej kuwety albo ' pochłaniacz zapachów?
Zamierzam kupić, ale nie wiem...- czy to w ogóle działa...?

http://www.allegro.pl/item753552459_...nda_450_g.html
http://www.allegro.pl/item757111233_...najtaniej.html
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 22:06   #731
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, wypróbowywała któraś z Was filtr węglowy do kociej kuwety albo ' pochłaniacz zapachów?
Zamierzam kupić, ale nie wiem...- czy to w ogóle działa...?

http://www.allegro.pl/item753552459_...nda_450_g.html
http://www.allegro.pl/item757111233_...najtaniej.html
Ale wkleiłaś dwie różne rzeczy. To pierwsze wysypujesz na żwirek, i razem z nim wymieniasz.

To drugie jest to kuwet z wkładem węglowym - już to tu na wątku tłumaczyłam. U góry kuwety jest dziura, na którą kładzie się tę węglową szmatkę, i przykrywa plastikiem z kompletu (kuwety). I wymienia co kilka miesięcy.

Mój nie był wymieniany dużo dłużej, bo nie wiedziałam gdzie to kupić, ale na początku był bardzo skuteczny

A, no i oczywiście wymaga to zamkniętej kuwety bo ta dziura jest w górnej części pokrywy.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 06:39   #732
sabbatha
Zakorzenienie

ja mam kuwetę w której filtry umieszczone są po bokach i koty po załatwieniu się w kuwecie "czyszczą" łapki o jej ścianki i wydrapały mi filtry bardzo szybko :/

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 07:44   #733
Heroldin
Zakorzenienie

Benkowy, tzw. "pochłaniacz zapachów" rozsiewał zapach lawendy {o takim zapachu miałam} przez `ca dwie godziny.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 15:13   #734
201804100943
Konto usunięte

Otrzymałam dzis takiego linka od brata: http://www.youtube.com/watch?v=pgqZt...eature=related i jestem zszokowana :O w głowie się nie miesci że tacy ludzie jeszcze istnieją... aż nie wiem co powiedzieć
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 16:29   #735
eevvaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Otrzymałam dzis takiego linka od brata: http://www.youtube.com/watch?v=pgqZt...eature=related i jestem zszokowana :O w głowie się nie miesci że tacy ludzie jeszcze istnieją... aż nie wiem co powiedzieć
Brak słów! Niech sam sobie zedrze skórę ze swojej pustej głowy i ją sprzeda

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 08:30   #736
_Kasik_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Co za pajac!!!
A w kwestii pochłaniacza, to ja mam (też lawendę) i bardzo polecam! Faktycznie fajnie neutralizuje "zapaszki"... Filtr również działał na początku (aromaty nie wydostawały się poza kuwetę), teraz nie ma już takiego efektu, bo jest... hmmm, sporo przeterminowany...
_Kasik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 15:02   #737
miyya
Raczkowanie

GG do miyya

Ja swoją kicie znalazłam w połowie wakacji .. była ona kotna .. kotś kto minął się z rozumem wystawił ją za drzwi .. Najpierw była opieka i dokarmianie później zabieranie na noc do domu aż w końcu ... zniknęła .. po kilku dniach się pojawiła i zaprowadziła mnie do piwnicy w okolicznym bloku alby pochwalić się potomstwem .. i mimo ze nie bardzo lubie koty moje poczucie moralności i zaufanie jakie okazała kotka kazały mi zabrać kocie przedszkole do domu ... Kotki zachorowały w krótce na koci katar ( przewrotna ironia losu ( mimo że obchodziłam się z nimi jak "z jajkiem")został on szybko zdiagnozowany i wyleczony na szczęście .. teraz maluchy szukają nowego ciepłego i kochającego domku .. Jest ich aż pięć są śliczne oswojone odrobaczone zdrowe i przyzwyczajone do psów do odebrania za około 2 tyg . ... proszę was o pomoc gdyz nie chciałabym oddawać ich do schroniska 504-753-707 transport zawsze mozna jakoś zorganizować )
miyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 20:55   #738
smileofangel
Zakorzenienie

a ja stosuje cat`s besta eco plus i nie ma zadnych kompletnie zapachow place ok 30zł i starcza na miesiac... nie jest to lepszym rozwiazaniem niz kuweta z filtrem itp? tzn nie wiem nie mam doswiadczenia z taka i nie podwazam ale z tego co juz zaobserwowalam (a jestem piekielnie wyczulona na 'kociuny' i wszystkie inne przykre zapachy) to jest skuteczne rozwiazanie - wiec polecam
Stary 2009-10-12, 08:51   #739
_Kasik_
Raczkowanie

Ale ja mam dokładnie ten sam żwirek dla moich cotów!!! Powiem Ci, że jak się go posypie pochłaniaczem, to nie dość, że nie śmierdzi, to jeszcze ładnie pachnie lawędą... Dobrej jakości żwir, to połowa sukcesu, ale pochłaniacze i filtry na pewno nie zaszkodzą!
Stary 2009-10-13, 10:19   #740
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kasik_ Pokaż wiadomość
Ale ja mam dokładnie ten sam żwirek dla moich cotów!!! Powiem Ci, że jak się go posypie pochłaniaczem, to nie dość, że nie śmierdzi, to jeszcze ładnie pachnie lawędą... Dobrej jakości żwir, to połowa sukcesu, ale pochłaniacze i filtry na pewno nie zaszkodzą!
pewnie tak ja puki co nie uciekam sie do wspomagania zwirku bo mam tylko jedna kotkę i nic a nic nie czuc z kuwetki, moze kiedys (oby nie) bede musiala
Stary 2009-10-13, 10:32   #741
ktsw
Zakorzenienie

ja mam dwie i tez daje rade bez wspomagaczy, cats best rulez dostalam przesyłeczke z karakveta - super, zwierk o 1/3 tanszy niz u mnie w sklepie, tak samo karma, oczywiscie wydałam majątek ale starczy mi tego wszystkiego na dluuugooo
a moje kotki usłyszały ze wyjezdzamy na wakacje i obie od razu sie pochorowały, przypadek czy złośliwość ?
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:16   #742
bzyczka1
Zakorzenienie

ja używam neutralizatora benka, lawendowy był pierwszy ale później wzięliśmy neutralny. Skończył nam się teraz i musieliśmy wrócić do lawendowego bo jeszcze mieliśmy. W sumie to pomaga

Nasza kocica ostatnio uratowała życie mojemu mężowi nie nastawił zegarka i by się nie obudził gdyby nie ona, a że ona zawsze koło 5 zaczyna szaleć, tzn. wtedy depcze po tż, mruczy upierdliwie i maca go po twarzy. Kiedyś się śmiałam że przynajmniej do pracy nie zaśpisz, a tu proszę najlepsze jest to że gdy nie ma tż na noc w domu to śpi dopóki ja śpię

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 16:24   #743
_Kasik_
Raczkowanie

No proszę, cóż za bohaterska kicia!!! Nasze niestety działają wręcz odwrotnie- rano, kiedy budzik wrzeszczy te cholery włażą do wyra, wtulają się w nas, robi się tak miło, przytulnie i cieplutko... No i jak tu nie zaspać do roboty?!?!
Stary 2009-10-15, 09:04   #744
anntab
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam do Was pytanie... Mam dwie młodziutkie kotki (myślę, że mają ok 5 miesięcy). Kiedy je brałam, wszystko było u mnie ok, odbyły nawet pierwszą kontrolną wizytę u weterynarza, ale później niestety moja sytuacja finansowa drastyczne się pogorszyła (przyczyn tu nie będę opisywać, bo to nie ten temat...) i już od kilku miesięcy nie stać mnie na dalsze wizyty u weterynarza - odrobaczanie, szczepienie kotek. Dodam tylko, że są niewychodzące (nawet na balkon je na razie nie wypuszczam , bo nie jest zabezpieczony), na moje oko są zdrowe - mają dużo energii, piękną lśniącą sierść, dobry apetyt i ładne kupki Na pewno za jakiś czas moja sytuacja wróci do normy i je zaszczepię, tylko martwi mnie, że jako małe kicie nie dostaną szczepionki, bo wiem, że młode koty co najmniej 2 razy się czszepi. Jeśli zrobię to później, na przykład jakoś za 3-4 miesiące, to nie będzie miało znaczącego wpływu na ich zdrowie?
Stary 2009-10-15, 11:27   #745
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was pytanie... Mam dwie młodziutkie kotki (myślę, że mają ok 5 miesięcy). Kiedy je brałam, wszystko było u mnie ok, odbyły nawet pierwszą kontrolną wizytę u weterynarza, ale później niestety moja sytuacja finansowa drastyczne się pogorszyła (przyczyn tu nie będę opisywać, bo to nie ten temat...) i już od kilku miesięcy nie stać mnie na dalsze wizyty u weterynarza - odrobaczanie, szczepienie kotek. Dodam tylko, że są niewychodzące (nawet na balkon je na razie nie wypuszczam , bo nie jest zabezpieczony), na moje oko są zdrowe - mają dużo energii, piękną lśniącą sierść, dobry apetyt i ładne kupki Na pewno za jakiś czas moja sytuacja wróci do normy i je zaszczepię, tylko martwi mnie, że jako małe kicie nie dostaną szczepionki, bo wiem, że młode koty co najmniej 2 razy się czszepi. Jeśli zrobię to później, na przykład jakoś za 3-4 miesiące, to nie będzie miało znaczącego wpływu na ich zdrowie?
Dopilnuj, żeby kicie nie miały żadnej styczności z innymi kotami i zwierzętami. Jest szansa, że przyniesiesz coś na butach, ale raczej niewielka..hm, ważne, żeby były odrobaczone - to nie kosztuje dużo, u mnie jakieś 5zł za tabletkę, i trzeba powtórzyć tylko, jeżeli jest robactwo. Ja wciąż zapominałam o zabraniu mojej koty do weterynarza, więc też się spóźniłam ze szczepieniami, i nic wielkiego się nie stało..no ale wiadomo, nic nie można przewidzieć.
Stary 2009-10-15, 11:31   #746
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dopilnuj, żeby kicie nie miały żadnej styczności z innymi kotami i zwierzętami. Jest szansa, że przyniesiesz coś na butach, ale raczej niewielka..hm, ważne, żeby były odrobaczone - to nie kosztuje dużo, u mnie jakieś 5zł za tabletkę, i trzeba powtórzyć tylko, jeżeli jest robactwo. Ja wciąż zapominałam o zabraniu mojej koty do weterynarza, więc też się spóźniłam ze szczepieniami, i nic wielkiego się nie stało..no ale wiadomo, nic nie można przewidzieć.
Dziękuję Ci za odpowiedź Kicie były odrobaczane przy pierwszej wizycie, teraz robaków żadnych nie widać... Z żadnymi zwierzętami nie mają styczności, jedynie mam nadzieję, że nic z moich butów nie złapią, bo się załamię, jak mi nagle zaczną chorować (odpukać), ale muszę być dobrej mysli
Stary 2009-10-15, 20:37   #747
aktaga13
Zakorzenienie

systematycznie podczytuję wasz wątek, bo od pewnego czasu intensywnie myślę o przygarnięciu pod swój dach kocurka... od zawsze marzyłam o psie, ale to niestety nie wchodzi póki co w grę zwierzaki wszelkiej maści kocham od dziecka. zawsze problem stanowił brak zgody domowników. ale widzę, że od pewnego czasu zaczynają mięknąć podczas wakacji zakochaliśmy się w jednym maluchu, jednak miał on już swojego właściciela. teraz mam cieżki orzech do zgryzienia. czy sobie poradzę? czy zapewnię zwierzakowi odpowiednie warunki? czy sprostam obowiazkom? kurcze, należę do osób przesadnie rozsądnych i każdy pomysł muszę przemyśleć milion razy. z reguły później z niego rezygnuję.. ale kiedy pomyślę, że mogłabym uratować jakąś kocią istotkę, albo ile radości wniosłaby ona do domu to buzia sama mi sie uśmiecha... no i nie wiem będę do Was zaglądać. z waszych postów dowiaduję się wielu mądrych rzeczy
Stary 2009-10-15, 20:59   #748
cholernarejestracja
Copyraptor

Aktaga, pomyśl o tym, że oprócz radości będą też: zniszczone meble, obsikane dywany/buty/meble, zrzucone kwiatki/meble, kupa w bucie, kuweta którą trzeba co dzień/dwa sprzątać, miaukanie w nocy, budzenie rano, ciągła opieka, zero wyjazdów na dłużej bez szukania opiekuna..co, jeżeli trafi Ci się złośliwa bestia, a nie kochany pieszczoszek? (:
Stary 2009-10-15, 21:11   #749
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
systematycznie podczytuję wasz wątek, bo od pewnego czasu intensywnie myślę o przygarnięciu pod swój dach kocurka... od zawsze marzyłam o psie, ale to niestety nie wchodzi póki co w grę zwierzaki wszelkiej maści kocham od dziecka. zawsze problem stanowił brak zgody domowników. ale widzę, że od pewnego czasu zaczynają mięknąć podczas wakacji zakochaliśmy się w jednym maluchu, jednak miał on już swojego właściciela. teraz mam cieżki orzech do zgryzienia. czy sobie poradzę? czy zapewnię zwierzakowi odpowiednie warunki? czy sprostam obowiazkom? kurcze, należę do osób przesadnie rozsądnych i każdy pomysł muszę przemyśleć milion razy. z reguły później z niego rezygnuję.. ale kiedy pomyślę, że mogłabym uratować jakąś kocią istotkę, albo ile radości wniosłaby ona do domu to buzia sama mi sie uśmiecha... no i nie wiem będę do Was zaglądać. z waszych postów dowiaduję się wielu mądrych rzeczy
ja tez tak mam i tez dlugo plakalam, ze chce kotka ale nic nie robilam w tym kierunku, dodatkowo mialam cala wyprawke w domu juz zakupiona :P u mnie ograniczenie stanowilo to, ze mieszkam sama i martwilam sie czy kot ze mna bedzie szczesliwy... po kilku tyg marudzenia TŻ podjal za mnie decyzje i mi sprawil moje kociątko i jestem mu bardzo wdzieczna, zycie z moja kiciunia jest swietne, jest bardzo grzeczna nic nie niszczy, jest straszna przylepka i do tego mondralką... sprawia mi wiele radosci a opiekowanie sie nia to sama przyjemnosc, mimo tego ze to kot dlugowlosy i naprawde wymaga codziennych rytualow... mam po prostu dzieciaczka )) nie wiem na jakiego Ty kotka trafisz ale zycze Ci zeby byl taki jak sobie wymarzylas i polecam
Stary 2009-10-15, 23:11   #750
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Aktaga, pomyśl o tym, że oprócz radości będą też: zniszczone meble, obsikane dywany/buty/meble, zrzucone kwiatki/meble, kupa w bucie, kuweta którą trzeba co dzień/dwa sprzątać, miaukanie w nocy, budzenie rano, ciągła opieka, zero wyjazdów na dłużej bez szukania opiekuna..co, jeżeli trafi Ci się złośliwa bestia, a nie kochany pieszczoszek? (:
oj a myslisz,ze dlaczego od 20paru lat nie mam zwierzat w domu? nawet jako dziecko nie znosiłam do domu bezdomnych kociaków/psiaków (jak większość rówieśników) - właśnie przez to poczucie odpowiedzialności... które zaczyna mi przeszkadzać czasem wolałabym być lekkomyślna

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
ja tez tak mam i tez dlugo plakalam, ze chce kotka ale nic nie robilam w tym kierunku, dodatkowo mialam cala wyprawke w domu juz zakupiona :P u mnie ograniczenie stanowilo to, ze mieszkam sama i martwilam sie czy kot ze mna bedzie szczesliwy... po kilku tyg marudzenia TŻ podjal za mnie decyzje i mi sprawil moje kociątko i jestem mu bardzo wdzieczna, zycie z moja kiciunia jest swietne, jest bardzo grzeczna nic nie niszczy, jest straszna przylepka i do tego mondralką... sprawia mi wiele radosci a opiekowanie sie nia to sama przyjemnosc, mimo tego ze to kot dlugowlosy i naprawde wymaga codziennych rytualow... mam po prostu dzieciaczka )) nie wiem na jakiego Ty kotka trafisz ale zycze Ci zeby byl taki jak sobie wymarzylas i polecam
bo ja bym właśnie chciała, żeby ktoś mi kiciaka podrzucił/podarował... w jakiś sposób ZMUSIŁ do opieki nad nim. ciężko mi podjąć tak poważną decyzję, choć bardzo kocham zwierzęta. moi rodzice są tacy sami zazdroszczę Ci. pozdrów swoje dzieciątko pomiziaj za uszkiem ode mnie

aż się boję momentu, w którym trzeba będzie podjąć decyzję o dziecku ... będę zwlekać do 40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości