|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe? | |||
| poniżej 20 lat |
|
168 | 74,01% |
| powyżej 20 lat |
|
59 | 25,99% |
| Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie robic przerwy czy przesunąc ?
Cytat:
Po drugie - eee...
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
_____
Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 21:02 |
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radzę spuścić z siebie trochę powietrza
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Savathus: PMS?? Ja również nie zastanowiłabym się nad tym, czy będę miała okres czy nie. Nawet nie pomyślałabym, że wtedy nie powinnam mieć. I nie wierzę, że zawsze najpierw myślisz, potem robisz. Po prostu nie wierzę. I przestań się czepiać biednej dziewczyny.
Adzia: pod rząd można max. 3 opakowania tabletek wziąć (choć są odchyły od tego, przy jakichś chorobach). Więc nie trzeba kombinować z braniem, odstawianiem itp
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
_____
Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 21:02 |
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: microgynon 21- skuteczność od pierwszej tabletki?
hej, mam pytanie. bralam YAZ przez 2 miesiace i wczoraj wzielam ostatnia 24 różową tabletke ( tą z hormonami ). Jednak bylam u lekarza i poprosilam o przepisanie mi innych. Dostalam Microgynon 21. Pani Gin powiedziala ze mam nie brac już nieaktywnych tabletek i mam czekac na okres i wtedy zacząć brać Microgynon 21.
Poprzednio okres dostalam po drugiej nieaktywnej tabletce. Czy bede zabezpeiczona caly czas? |
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
tak
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
o jaka szybka odp. dzieki
|
|
|
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
To znowu ja
Mam pytanie, Od tygodnia meczy mnie jakis wirus i mam problemy zoladkowo-jelitowe. Bylam u lekarza i przepisał mi Lacidofil oraz Metoclopramidum. Zwykle biore tabletki o 16. Chialam zapytac, czy jezeli mam biegunke ale ona nie wystapi do 4 godzin od przyjecia tabletki anty albo wystapi w 3-4 godzinie ale tylko mała to mam sie czym martwic? Prosze o odpowiedz... |
|
|
|
|
#731 |
|
Przyczajenie
|
czesc mam pytanko: juz drugi miesiac biore microgynon 21 w pierwszym miesiacu mialam normanie miesiaczke natomiast minal termin nastepnej miesiaczki, ktora sie nie pojawila czy jest mozliwosc abym byla w ciazy???
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to znaczy minął termin?
|
|
|
#733 |
|
Przyczajenie
|
tzn mialam 7 dni przerwy podczas ktorych powinna wystapic miesiaczka, jednak nie wystapila i zaczelam brac kolejna serie czyli rozpoczelam kolejny cykl
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- dodam jeszcze ze zauważyłam u siebie dziwne objawy tj. nudności, zmiany nastroju, podwyższony apetyt. Gdy zaczęłam brać tabletki nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych, dlatego zastanawiam się czy to może być ciąża? |
|
|
|
|
#734 |
|
Przyczajenie
|
skutki uboczne microgynon 30
Witam Wszystkich,
Stosuje Microgynon 30 od ponad dwoch lat. Nigdy nie mialam z tym klopotow. Czulam sie znakomicie. Od ok dwoch tygodni odczuwam bole podbrzusza. Jest to tepy bol, czasami trudny do zlokalizowania. Z dnia na dzien jest bardziej dokuczliwy. Dzisiaj dodatkowo pojawily sie bole krzyza i takie uczucie ,,niemocy w nogach,,. Czy moga to byc skutki uboczne tabletek anty? Lekarz ktorego sie radzilam powiedzial mi ze skoro moge ten bol zniesc to i moge z tym zyc (mieszkam w Anglii a tutejsi lekarze sa beznadziejni). Do konca opakowania zostalo mi 10 tabletek. Zamierzamy z mezem postarac sie o dzidziusia i to mialy byc ostatnie tablety. Czy przerwanie teraz zmniejszy szanse na szybkie zajscie w ciaze? Dzieki za wszelkie odpowiedzi |
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: skutki uboczne microgynon 30
A jak odstawienie mialaoby zmniejszyc szanse na ciaze ?wrecz odwrotnie plodnosc szybciej wroci do normy.
|
|
|
|
|
#736 |
|
Przyczajenie
|
Chodzilo mi o to czy odstawienie w srodku opakowania bedzie mialo jakis wplyw na szybkie poczecie
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
tak ,bo to dziala tak odstawiasz teraz -sex-ew. ciąża
lub odstawiasz za 10 dni -sex-ew. ciąża |
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy
![]() ![]() ![]() skonczylam drugie opakowanie jestem jeszcze bardziej pryszczata niz bylam, tradzik mam na policzkach skroniach i troszke na czole buuuuuuuuuuuuuuuu
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
plodnosc powraca normalnie, nawet jak przerwiesz w srodku opakowania.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Microgynon 21 - skutki uboczne
Cytat:
po micro czuje sie fatalnie mam bole glowy bol brzucha,i nudnosci..nie chce widziec tych tabletek...!!! przytyłam po nich 2 kg a jem ich od tygodnia.wiec drogie panie nie łapcie sie na to ze sa tanie bo co tanie to i nie dobre... |
|
|
|
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Microgynon 21 - skutki uboczne
wizaz1990 masz błedne rozumowanie
jeżeli TY przytyłaś to wcale nie oznacza,że inni też przytyją.Ja osobiście świetnie się po nich czuję, nie przytyłam ani grama, libido wysokie,cera bez zmian... Elegancko. Tabletki dobiera się indywidualnie,ponieważ każdy reaguje na nie inaczej
|
|
#742 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny. Mam małe pytanko co do tabletek Microgynon 21..
A mianowicie. Od lutego brałam Yaz, byłam ostatnio u ginekologa i zmienił mi Yaz na Microgynon 21. Zaczynam je brać od jutra. I tu moje pytanie: kiedy się "włącza" ich skuteczność? Jak długo muszę czekać z seksem ? Ulotka mi wiele nie mówi, a chciałabym być pewna. Słyszałam różne opinie: że od razu można się kochać, że trzeba poczekać przez pierwsze opakowanie . Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Od czterech dni biorę Microgynon21 i nie czuję się po nim zbyt dobrze. Mam mdłości, zgagę, zawroty i migrenowe bóle głowy, jestem zmęczona, śpiąca i osowiała, a na dodatek mam stan podgorączkowy (37 stopni). Czy to normalne przy pierwszym opakowaniu? Dodam, iż są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i może dlatego organizm tak dziwnie reaguje? Zastanawiam się, czy powinnam udać się do lekarza, czy po prostu przeczekać, bo to złe samopoczucie minie i po jakimś czasie wszystko wróci do normy. Co o tym myślicie?
|
|
#744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To absolutnie normalne ![]() Miałam lekkie mdłości,zmęczenie,itp. nawet czasami przy drugim opakowaniu
|
|
|
#745 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Najbardziej przeraził mnie stan podgorączkowy i "chodzące" bóle głowy, tzn. raz zakuje mnie w okolicach potylicy, raz za uszami. To taki dziwny ból i czuję jakby mózg mi puchł
Ech, a miałam nadzieję, że mnie te okropne objawy nie dopadną...No cóż, trzeba przeczekać, bo warto. PS. a na dodatek zaczęłam jeść tyle, że niedługo nikt mi nie powie, że powinnam przytyć, tylko raczej schudnąć. Masakra ;P
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnie..Atak apetytu miałam tgeż.Jakieś dobre 2-3tyg jadłam jak oszalała
Ale na szczęście nie przytyłam ani grama ...Co wcale nie oznacza,że będzie u Ciebie,więc obserwuj siebie i jak coś-przezuc się na owoce ![]() Stan podgorączkowy również miałam.Niekiedy 37,8 ale jak się później okazało jest to normalne. Teraz [a jestem przy 4 opak.],a również mam zmienną temperaturę. Nie przejmuj się,musisz to po prostu przeczekać szkoda tylko,że teraz okres wakacji,lato ...
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj o dziwo czułam się w miarę dobrze
Może organizm przyzwyczai się do hormonów szybciej niż myślę. Tylko jak zbliża się godzina wzięcia tabletki, to mam odruch wymiotny Kurczę, dzisiaj przez cały dzień czułam się fatalnie, ale myślałam, że to samopoczucie może być przez upał. Jednak godzinę temu zmierzyłam sobie temperaturę i co? 38 stopni...Do tego czuję się jakbym miała grypę: boli mnie ucho, wszystkie kości, jestem strasznie osłabiona. Czy to tabletki aż tak na mnie wpływają? Nie przeziębiłam się nigdzie i nic poza pigułkami nie przychodzi mi do głowy. A jeśli to przez nie, to czy to normalne, żeby czuć się aż tak tragicznie? No bo chyba nie zaciążyłam przez to połączenie pigułek anty z Velafaxem? ech....
Wystarczy Karolina ![]() Edytowane przez Karolajna1_9_8_9 Czas edycji: 2009-07-18 o 22:00 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
Doradzicie?
(sorki, że piszę jednego posta pod drugim, ale frapuje mnie to moje samopoczucie i dlatego wolałabym, żeby wątek przeskoczył na pierwszą stronę )Ech, strasznie mi niedobrze. Już dawno się tak okropnie nie czułam
|
|
#749 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jakie mogą być skutki uboczne [ o ile mogą być] po połączeniu danego leku z microgynonem ale... jestes pewna,ze to nie grypa ?
|
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
W sumie racja, z upału też się przecież można rozchorować. Po prostu się przestraszyłam, że to M21 może powodować u mnie takie złe samopoczucie. Panikara, ale cóż mogę na to poradzić
A z Velefaxem i Microgynonem wciąż nie wiem, czy mogą ze sobą reagować, czy nie. Byłam w na razie w jednej aptece pod moim domem i pani farmaceutka nie mogła mi udzielić jednoznacznej odpowiedzi...Czyli dalej trzeba się wstrzymywać od seksu ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Ech, a miałam nadzieję, że mnie te okropne objawy nie dopadną...No cóż, trzeba przeczekać, bo warto.