Czarna lista targowisko- plotki - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 12:49   #721
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
Ja przyznam szczerze,że nie podchodzę jakoś super-hiper-poważnie do wymianek. Tzn. poważnie podchodzę pod kątem zobowiązań;ale ogólnie traktuję wymianki jako miły,sprzyjający nawiązywaniu miłych kontaktów,praktyczny sposób pozbywania się rzeczy.Ekologiczny
Nie mam ciśnienia na wymiany. Nie odczuwam żadnej presji. Nie jest to najważniejsza rzecz dla mnie. Ani nawet w pierwszej 20-stce sie nie mieści Toczy się tak trochę z boku głównego nurtu. Na pewno wiecie,o co mi chodzi.
Jak się spotykam z takimi sytuacjami: że dziewczyny oszukują;to mnie to jakoś wytrąca z równowagi. Cherrik próbowała się ze mną wymienić i nie mam żadnego złego doświadczenia z nią - zniknęła w trakcie wymiany. Parisiene próbowała się ze mną wymienić,ale jakoś się wymiksowałam z tego,bo była zbyt naciskająca,zbyt wymuszająca jak na moje poczucie przyzwoitości i nawet przykro mi było,że się w końcu nie wymieniłyśmy,bo odniosłam wrażenie,że jej bardzo,bardzo zależało.
A teraz mam wrażenie,że to się wszystko wymyka spod kontroli,że moje ostrzeżenia,które kieruję do nastoletniego syna o zagrożeniach z internetowych znajomości płynących w pewnym sensie też mnie dotyczą...
Nie stała mi się żadna krzywda,oczywiście,ale mam bardzo nieprzyjemne odczucie podlegania jakimś manipulacjom,że ktoś,kogo nie mogę zdemaskować,bawi się trochę moim kosztem
Oj Małgos, bardziej optymistycznie poprosze Przecież więcej jest uczciwych dziewczyn ( choćby, nieskromnie napiszę JA ), Te oszukujące to mały odsetek. To ryzyko wpisane w ten ekologczny rodzaj pozbywania się rzeczy, które nam nie podpasowały. Chyba kazda z nas stała się ofiarą jakiegoś tam oszustwa, machlojki, mniejszego, czy wiekszego kalibru.
Nie zniechącaj się do wymianek, pliiiiiiiiis

offtop
ponoć Bułgarki sa ładniejsze od Polek
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:17   #722
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość

offtop
ponoć Bułgarki sa ładniejsze od Polek
To w ogóle jest piękny kraj,ta Bułgaria

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:20   #723
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
To w ogóle jest piękny kraj,ta Bułgaria
kraju nie widział tylko...... Bułgarki
Stary 2010-03-14, 16:07   #724
Layla79
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
ale cherrik byla klonem abraska
acha
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 23:52   #725
Marei
Zakorzenienie

Przekupka: 65 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Ja to chyba się wyniosę z targowiska gdzie pieprz rośnie!! Znowu, znowu oszukaństwo, tym razem bardzo perfidne.

1) Melduję, że moje perfumy odzyskałam! Wizażance dam neutrala, fanusia92

2) LILMARY <---- wymieniałam perfumy na bransoletkę Apartu (w opisie w wątkucena 240zł i z metką). Na zdjęciach, niewyraźnych, była bransoletka z odwróconą metką w pudełku z apartu. Dostałam oczywiście bransoletkę ze zdjęcia, bez żadnego graweru, a Apart graweruje co się da. Po drugie, co podpadło mi już zupełnie, metka była (1) częściowo obcięta i (2) wypisana ręcznie długopisem w kolorze żółtym.
ad 1. Na metce została masa i próba, obcięty fragment, gdzie znajdowała się cena i firma (w wątku podana cena była, 240zł, opis jako oryginalna z apartu).
ad 2. Metki w Aparcie są drukowane, białe, czarny nadruk. Wypisywane ręcznie są w prywatnych jubilerach, a nie w takiej sieciówce.

Te dwie rzeczy mi podpadły. Najbardziej to, że dostałam bransoletkę z metką obciętą zaraz przed wysłaniem (w wątku była cała, ale odwrócona, wtedy mi to nie podpadło). Pojechałam dziś z bransoletką do trzech salonów Apart na Śląsku i w każdym powiedzieli, że takich metek to oni nigdy nie mieli, poza tym takich bransoletek też. No i grawer powinien być, ale to już nie każda z konsultantek mi powiedziała.

O matkooo To jasne jak słońce, że ucięła część metki, na której była napisana cena i firma, a wiadomo, cena podobnej bransoletki w zwykłym jubilerze to ok 120 zł (to też dziś się dowiedziałam). To już jest straszna perfidia :/ Ale ktoś, kto nie miał z Apartu biżuterii i nie wiedziałby jakie metki oni mają, pewnie by sie nie zorientował i na to ta dziewczyna liczyła :/
Napisałam do niej PW, zobaczymy, co odpisze :/
Tego posta napisałam 2010-02-18, 22:47.... nadal nie mogę odzyskać moich perfum... Pomóżcie... co teraz zrobić? Czy jakiś moderator może mi pomóć? Wstawić się? Czy.. czy do kogo z tym się zwrócić, zwodzi mnie ta lilmary i zwodzi, że niby czasu odesłać kosmetyków nie ma albo w ogóle nie odpisuje, ale na forum aktywnie uczestniczy!
Stary 2010-03-23, 00:10   #726
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Tego posta napisałam 2010-02-18, 22:47.... nadal nie mogę odzyskać moich perfum... Pomóżcie... co teraz zrobić? Czy jakiś moderator może mi pomóć? Wstawić się? Czy.. czy do kogo z tym się zwrócić, zwodzi mnie ta lilmary i zwodzi, że niby czasu odesłać kosmetyków nie ma albo w ogóle nie odpisuje, ale na forum aktywnie uczestniczy!
Napisz PW do Virtual. Powiedz Lilmary, ze jej sprawa znow jest na BL, niech sie tu pojawi. Wpisz sie u niej w watku. Moze Ci cos wyjasni na BL.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:44   #727
Marei
Zakorzenienie

Dzięku dziewczyny! wpisanie w wątku (i post Layli ) zdziałał coś, bo odpisała, że wysłała przesyłkę. Ale czekam, bo już to słyszałam wcześniej. Dziękuję Layla! Widać pospieszyło to lilmary z odpowiedzią Więc do czw poczekam z PW do Virtual
Stary 2010-03-23, 18:05   #728
Konto usunięte

Cytat:
Dzięku dziewczyny! wpisanie w wątku (i post Layli ) zdziałał coś, bo odpisała, że wysłała przesyłkę. Ale czekam, bo już to słyszałam wcześniej. Dziękuję Layla! Widać pospieszyło to lilmary z odpowiedzią Więc do czw poczekam z PW do Virtual
Weszlam na watek lilmary i zobaczylam, ze wymienia tabletki antykoncepcyjne. Pomijajac fakt, ze jakikolwiek obrot lekami na recepte bez owej recepty jest sprzeczny z prawem to dziwie sie samym podejsciem do zycia i wymianek.
Marei, mam nadzieje, ze odzyskasz swoje skarby .

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2010-03-23 o 18:14
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:31   #729
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;18087544]Weszlam na watek lilmary i zobaczylam, ze wymienia tabletki antykoncepcyjne. Pomijajac fakt, ze jakikolwiek obrot lekami na recepte bez owej recepty jest sprzeczny z prawem to dziwie sie samym podejsciem do zycia i wymianek.
Marei, mam nadzieje, ze odzyskasz swoje skarby .[/QUOTE]
No racja, Jamestown, mnie też lekko zapowietrzyło (a mi się to raczej rzadko zdarza) jak zobaczyłam te "antybabe" - ciekawe, że jakoś nikt (w sumie ja też) jeszcze tego nie zgłosił, hmmm ...

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:15   #730
vilandra
Zakorzenienie

Ja kiedyś dostałam tymczasowego bana, bo w swoim kramiku miałam ..... czopki na hemoroidy

Ciekawa jestem, bo do tej pory nie wiem, kto mnie podkablował
Stary 2010-03-23, 20:37   #731
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś dostałam tymczasowego bana, bo w swoim kramiku miałam ..... czopki na hemoroidy

ooo.... za czopki?
co do tabletek anty... właśnie je zauważyłam...
dziękuję też mam nadzieję, że odzyskam perfumy... skusiłam się na bransoletkę, bo... miała być z Apartu.. sroka jestem na Apart... a perfumy b. lubię, no i ten flakon... ahhh (Rock'n'Rose Couture.. bo miss sixty rock muse aż tak mi nie żal)

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2010-03-23 o 20:39
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 20:41   #732
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
No racja, Jamestown, mnie też lekko zapowietrzyło (a mi się to raczej rzadko zdarza) jak zobaczyłam te "antybabe" - ciekawe, że jakoś nikt (w sumie ja też) jeszcze tego nie zgłosił, hmmm ...
Napisalam do Zlosliwca. Widze, ze ktos juz edytowal.

Cytat:

Ja nie . Czopki mnie zdziwily bo przeciez chyba nie sa na recepte, wiec taka sama krzywde zrobisz sobie wymieniejac sie za nie jak kupujac w aptece. W przeciwienistwie do anty, ktore moga wpasc w niepowolane rece.

Cytat:
ooo.... za czopki?
co do tabletek anty... właśnie je zauważyłam...
Skoro zniknely z targowiska moze dostaniesz jeden blistr w ramach przeprosin za opoznienie odsylki .
Stary 2010-03-23, 20:56   #733
vilandra
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;18092427] Napisalam do Zlosliwca. Widze, ze ktos juz edytowal.

Ja nie . .[/QUOTE]
Ciebie, to jeszcze na swiecie, tzn. na wizażu nie było
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;18092427]Czopki mnie zdziwily bo przeciez chyba nie sa na recepte, wiec taka sama krzywde zrobisz sobie wymieniejac sie za nie jak kupujac w aptece. W przeciwienistwie do anty, ktore moga wpasc w niepowolane rece.

.[/QUOTE]
ponoć były, choiaz ja kupowałam bez. Ale ktoś się postarał i znalazł w necie apteke, gdzie były na receptę. Toooo musiała/ musi mnie ta osoba nie lubic, skoro tyle czasu poświecila, zeby odpowiednią aptekę znaleźć

Ale to staaaaara historia.................
Stary 2010-03-23, 21:22   #734
Marei
Zakorzenienie

jamestown : hahaha:

co do czopków... chyba nie wyrządziłyby takiej szkody, jak anty... w ogóle nie są chyba "mocnym" lekarstwem
Stary 2010-03-23, 23:55   #735
ranka
Kici kici miau miau

Przekupka: 191 pkt / 100% pozyt.

ja widialam juz wczesniej u dziewczyn.. co po niektorych rozne rzeczy ktore normalnie sa na recepte - a to ZoRAC, A to Differin a to cos innego.. nie powinno sie takich rzeczy wymieniac

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 01:20   #736
chrum
Rozeznanie

Przekupka: 16 pkt / 100% pozyt.

Hej dziewczyny, przepraszam z gory jesli umieszczam to pytanie w zlym miejscu, ale nie wiem co robic... mianowicie moja wymianka z pewna wizazanka zostala ustalona, wszystko bylo ok, ale nagle Ona zaczela targowac sie ze mna na priv, co chwile prosi o dodanie czegos (bo to wg niej kosztuje grosze), a ja nie wiem teraz co zobic, gdyz Ona juz wyslala paczke do mnie. Pomozcie prosze...
pozdrawiam
Stary 2010-03-24, 02:33   #737
Chloestic
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

wyslij jej paczke z tym, na co sie umówiłyście na początku, niektorzy potrafia tutaj porzadnie przesadzac

zawsze przy wymiance ustala sie, wymiana to za to, tak tez wyslij i niczym sie nie przejmuj
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 07:38   #738
majka242007
Zakorzenienie

Przekupka: 204 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez chrum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przepraszam z gory jesli umieszczam to pytanie w zlym miejscu, ale nie wiem co robic... mianowicie moja wymianka z pewna wizazanka zostala ustalona, wszystko bylo ok, ale nagle Ona zaczela targowac sie ze mna na priv, co chwile prosi o dodanie czegos (bo to wg niej kosztuje grosze), a ja nie wiem teraz co zobic, gdyz Ona juz wyslala paczke do mnie. Pomozcie prosze...
pozdrawiam
skąd ja to znam ... "a dołożysz mi.... "
Napisz.... :nie nie dołożę. I , że wysyłasz to na co się umówiłyście. A jeśli coś chce od Ciebie jeszcze to Ty chciej coś od niej w zamian (jeśli coś widzisz)... zawsze rzeczy może dosłać do Ciebie.
Mnie denerwują takie pytania...
Rozumiem jeśli mam dołożyć jakąś próbkę zapachu czy coś w tym stylu ale często się zdarza, ze dziewczyny chcą np kosmetyczki, cienie czy coś co chcę wymienić na konkretne rzeczy.
Nie dokładaj, bo się tak nauczą i zawsze coś będą chciały.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 08:01   #739
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz trzeba się trzymać razem

Cytat:

o czopki! daj trochę

Cytat:
pozdrawiam
nie masz obowiązku wysyłać nic ponad to, co zostało ustalone. napisałaś jej, że nie dołożysz? to Wizażanka ze stażem, jaki jest nick?
Stary 2010-03-24, 12:13   #740
levante
Zadomowienie

Przekupka: 72 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

No patrzcie jakie to cudeńka na wymiankę mieli co niektórzy. Ja nie podkablowałam .

A mnie znowu dopadło biadolenie, o którym już pisałam kiedyś :

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Muszę pobiadolić, po prostu muszę, nawet jak zdubluję temat. Strasznie irytuje mnie postawa niektórych wizażanek, a w zasadzie jej brak. Nie rozumiem po co ktoś zakłada wątek wymiankowy skoro wcale nie ma zamiaru odpowiadać na pojawiające się oferty...? A już zupełnie nie pojmuję urywania w pewnym momencie ‘negocjacji’, zwłaszcza gdy ten ktoś je rozpoczął. Rozumiem, każdy może zapomnieć/ opóźnić odpowiedź, ale odpisywanie tylko wybranym i jednoczesne pomijanie innych.... To takie lekceważące, a wystarczyłoby napisać ‘nie jestem zainteresowana’. Niekiedy próbuję grzecznie zapytać czy otrzymam jakąkolwiek odpowiedź bo np. rezerwuję w ciemno kosmetyk, a w między czasie mogłabym już go wymienić i wiecie co..., nic, zupełny brak odpowiedzi przy jednoczesnej aktywności na forum!
Czy Was również drażni taka postawa?
Czasami miałabym ochotę zapamiętać takie osoby i przy nadarzającej się okazji potraktować je dokładnie tak samo, tylko nie wiem czy tak potrafię...
Mimo wszystko życzę wszystkim udanych wymianek.
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:18   #741
chrum
Rozeznanie

Przekupka: 16 pkt / 100% pozyt.

Tak jest to wizazanka z 56 pozytywnymi przekupkami, wiec szczerze mowiac nie spodziewalam sie takiego zachowania. W ogole prawie caly czas musialam ja prosic zeby wszelka korespondencja toczyla sie w ktoryms z watkow, bo caly czas bombardowala mnie prywatnymi wiadomosciami:/ - ehhh musialam sie wyzyc:P Dziekuje Wam dziewczyny za rady, dzis wysle tylko to co zostalo ustalone w watkach
Stary 2010-03-24, 13:24   #742
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
no wiesz trzeba się trzymać razem

o czopki! daj trochę

widzicie to? same widzicie! PROWOKACJA! Jak nic prowokacja I nawet domyślam się dlaczego bo mam naaaaajpiękniejszy kramik O!
A jak teraz zrobie dokładkę, to zobaczycie, zazdrośnice

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
No patrzcie jakie to cudeńka na wymiankę mieli co niektórzy. Ja nie podkablowałam .

A mnie znowu dopadło biadolenie, o którym już pisałam kiedyś :
Ja nie miałam , ja mam same cudeńka I jeszcze jako gratis UWAGA mogę dla wizazanek z Wawy dołozyc głasku-głasku mojej kici. A kicia nie byle jaka bo srebrna Tylko zaznaczam, żeby porozumień nie było, kicia aczkolwiek srebrna, ale nie z APARTU

Edytowane przez vilandra
Czas edycji: 2010-03-24 o 13:26
Stary 2010-03-24, 13:49   #743
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jest to wizazanka z 56 pozytywnymi przekupkami, wiec szczerze mowiac nie spodziewalam sie takiego zachowania. W ogole prawie caly czas musialam ja prosic zeby wszelka korespondencja toczyla sie w ktoryms z watkow, bo caly czas bombardowala mnie prywatnymi wiadomosciami:/ - ehhh musialam sie wyzyc:P Dziekuje Wam dziewczyny za rady, dzis wysle tylko to co zostalo ustalone w watkach
już wiem nawet kto Cię tak bombardował

Cytat:
widzicie to? same widzicie! PROWOKACJA! Jak nic prowokacja I nawet domyślam się dlaczego bo mam naaaaajpiękniejszy kramik O!
A jak teraz zrobie dokładkę, to zobaczycie, zazdrośnice

Ja nie miałam , ja mam same cudeńka I jeszcze jako gratis UWAGA mogę dla wizazanek z Wawy dołozyc głasku-głasku mojej kici. A kicia nie byle jaka bo srebrna Tylko zaznaczam, żeby porozumień nie było, kicia aczkolwiek srebrna, ale nie z APARTU
to prawda, to czysta zazdrość

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 14:45   #744
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
A ja nie wiem, a chciałabym wiedzieć tak na wszelki Czy tę osobę immunitet chroni ?

Edytowane przez Mariola13
Czas edycji: 2010-03-24 o 14:49 Powód: poprawa błędu :)
Mariola13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 16:24   #745
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem, a chciałabym wiedzieć tak na wszelki Czy tę osobę immunitet chroni ?
LucyJordan, chyba.. tak wyczytałam w wątku
Stary 2010-03-24, 16:46   #746
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
LucyJordan, chyba.. tak wyczytałam w wątku
Dzięki
Stary 2010-03-24, 17:50   #747
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:

to prawda, to czysta zazdrość
no jasne, o moją baze LP

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 23:23   #748
Marei
Zakorzenienie

płaczę ze śmiechu czytając Was

rozkręciłyście się tymi czopkami coś w nich chyba jest....

chrum, liczy się przede wszystkim to, co ustalone w wątku i nie daj się naciągać, mnie też często trudno odmówić, ale czasem trzeba i tyle
Stary 2010-03-25, 00:16   #749
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
no i tak powinno byc, jak płakać, to ...... ze śmiechu

Cytat:
co w nich było..... hmmmm, nie pamiętam. Ale może osoba, która mnie podkablowała, miała jakieś przykre doświadcznia z czopkami, tak myśle. No bo możliwe, żeby mnie nie lubiła????? No to może te jej ( tej osoby X ) czopki spowodowału np.erupcje w no czy coś w tym rodzaju
Stary 2010-03-25, 07:42   #750
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne, o moją baze LP
eeee tam mam Kochana idealista i zaraz dostanę smashboxa
i nie wiesz, co mam jeszcze mam rodzinę kulek, w tym białe pastele, są tak boskie, że musisz je mieć. nie znam lepszego pudru.

Cytat:

chrum, liczy się przede wszystkim to, co ustalone w wątku i nie daj się naciągać, mnie też często trudno odmówić, ale czasem trzeba i tyle
widzisz, bo Vil zamiast kolekcjonować kulki, kolekcjonuje czopki. Co robić.. każdy ma prawo do hobby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości