Rozstanie z facetem - część 8 :( - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 09:14   #721
smile_
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem - część 8 :(

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Twoje życie się posypało w 2009 to może w 2010 się jakoś poskłada.. Mimo ogólnej złej sytuacji itd. chyba widzisz u siebie postępy i to że jesteś silniejsza, myślę że już patrzysz na to z jednak trochę większym dystansem mimo że nadal on Cię rani to jednak myślę że trochę się przyzwyczaiłaś po prostu do tego i nie rani Cię to już tak bardzo jak np na początki kiedy zaczynałaś tu pisać. Coś się jednak zmieniło. Jeżeli on w najbliższej przyszłości nie zmieni swojego zachowania z dziecinnego na dojrzałe to myślę że w którymś z tych lepszych momentów powiesz mu spadaj na drzewo(no może niedokładnie) i przestaniesz się bać a ten STRACH jest dużo straszniejszy przed rozstaniem jak sobie wyobrażamy co będzie po itd. niż już później, uwierz mi.
Jakies zmiany sa, bo fakt troche inaczej jest niz na poczatku - wtedy bylam gotowa ponizac sie, upokarzac, widzialam go jako kogos najcudowniejszego (w glowie tylko), a teraz staram sie sobie tlumaczyc, ze to blad, ze tak nie mozna, ze jesli on nie chce to nie moge go zmuszac, ze musze byc silna i przestac sie bac jego reakcji, ale to wszystko nadal boli, kiedy mnie tak olewa
Dzis w nocy snilo mi sie, ze sie w koncu odezwal - taka bylam szczesliwa, ze juz po wszystkim i... sie obudzilam
I juz czulam to wszystko zle w sobie ten strach, bol w klatce, rozczarownie... Te dni ciszy wywracaja moj swiat do gory nogami

Teraz znow trzeba isc do pracy, skoncentrowac sie na niej tylko jak to zrobic kiedy co chwile patrze na komorke czy przypadkiem nie napisal, ze przyjedzie po mnie jak skoncze... a on nie pisze...
Przestalam brac Deprim niedawno, i zastanawiam sie czy nie wrocic do ponownego brania tych tabletek...chociaz nie wiem czy pomagaly tak do konca...

I won't go, I won't sleep, I can't breathe until U're resting here with me

I won't leave, I can't hide, I cannot be, until U're resting here with me...

smile_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:56   #722
PannaCzesia
Zadomowienie

obudziłam się o 5.00 i nie mogłam spać...płakałam do 8.00...Tak mi źle...ja ciągle mam wrażenie, że on się odezwie, że się pomylił, zastanowił...wbijam sobie do głowy "dziewczyno! nie bądź idiotką! ON z Tobą zerwał nie chce Cię już daj sobie spokój, gdyby chciał to by napisał"...Ale tak naprawdę nie może to do mnie dotrzeć...wyobrażam sobie, że za jakiś czas się odezwie, że będzie tak jak dawniej,,,Ja chyba jestem chora...Najgorsze jest to, że mam nadzieję, że jeszcze będziemy razem...i nie mogę sobie wyobrazić, żeby ON o mnie zapomniał, tak nagle przestał kochać...skoro "nie żałuje decyzji o rozstaniu" i jest "prawie jest pewien, że mnie nie kocha" może czas pokaże mu, że warto było walczyć o ten związek...albo odwrotnie...może czas utwierdzi go w przekonaniu, że rzeczywiście nic już nie czuje...nie wiem już co mam ze sobą robić...to boli tak bardzo
PannaCzesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:13   #723
ankorka
Przyczajenie

Tak Moje Drogie....to juz koniec...zostawił mnie
pewnie bedzie to długi post ale musze sie wyżalić...
a wiec..
znalismy sie od 8 miesiecy, odrazu zaczelismy sie spotykac, a to na kawe,a to na kolacje,a to na piwo,dobrze nam bylo ze soba rozmawiac...wkoncu doszlo do czegos wiecej ale...
ze jestemy oboje z przeszloscia,ja mam roczna coreczke..-oj wlasciwie to juz 14-miesieczna-ale ten czas leci...niestety mam szczescie w nieszczesciu bo jest niepelnosprawna, on zas ma dwojke dzieci...
oprocz potomkow przezylismy juz nie jedno w zyciu..
nie chcielismy sie odrazu angazowac,mialo to przyjsc z czasem, ta chemia miedzy nami byla coraz silniejsza. on byl kims wyjatkowym,moglam mu sie wyzalisc,wspieral mnie,pomagal,dzieki niemu latwiej znosilam fakt ze mam chore dziecko,bylo mi bardzo trudno...i jest...a on umial mnie rozsmieszyc,podniesc na duchu,...mowil ze kocha,ze chce ze mna byc...
zaczelismy byc razem w andrzejki ub roku, nadal bylo cudownie...niestety czesto sie nie widywalismy...ale codziennie sobie pisalismy smsy,czasami nawet po paredziesiat...ah co to byly za czasy......tak mi teraz tego brakuje..ze go nie ma ze zostalam z tym wszystkim sama..
pisze to i placze...tak samo jak przy niektorych Waszych postach...
ten facet naprawde byl niby wporzadku...niby no bo jak moze sie czlowiekowi tak raptem odmienic..
wszystko bylo pieknie az do sylwestra(w skrocie pisalam o tym)
okazalo sie ze nie spedzamy tego wieczoru razem bo on jedzie na bibke:/...beze mnie...fakt wtedy tez ja sie pomylilam i zamist do kolezanki to do niego wyslalam chyba nie milego esa ale co z tego...to on mnie olal, nie ja jego...
potem stwierdzilam ze poczekam az to on sie odezwie...no i nie odzywal sie...ja to postanowilam zrobic...napisalam w poniedzialek ze chce pogadac a we wtorek odpisal ze nie ma o czym,ze to sciema i cos chce...cos potrzebuje... potem chwile pisalismy...pisal bardzo dziwnie, wydaje mi sie ze nie chcialby sie spotkac zeby to wyjasnic bo ugialby sie i pewnie nie wypowiedzialby slow ze nasza znajomosc 'mija sie z celem i nie ma sensu'...ostatnie slowo nalezalo do mnie, napisalam ze nie wie czego chce ale szanuje jego decyzje...chociaz wiem ze tak nie jest
chcialam napisac spotkajmy sie, nie opuszczaj mnie, kocham cie...itd ale nie moglam, nie chcialam byc pieskiem lecacym za nim...i to on mnie wlasnie tego nauczyl, nauczyl szacunku do samego siebie! podniosl mi moja samoocene...tzn pracowal nad tym i przy nim bylo ok, czulam sie jak ksiezniczka a teraz...lzy w oczach non stop...postanowilam wykupic leki uspokajajace...musze, bez nich nie dam sobie rady, amusze funkcjonowac dla corki,musze na zaocznych jakos sobie radzic, musze.... ale to takie trudne!!!!!
jejku naprawde nie daje sobie rady...ja nie wiem...wlasciwie moglabym zrozumiec to w ten sposob ze on chce tak jakby przerwy... bo na to tez wychodzi...ale nie wiem czy to dobre,napewno nie...
wykasowalam jego numer,ale co z tego jak znam go na pamiec, Boze tak mnie korci zeby sie odezwac ale nie zrobie tego...umiem sie chybaaa powstrzymac...
tylko jak radzic sobie z tym bolem no jak...tym bardziej ze ja mam ciezka sytuacje rodzinna...
kuźwa nie dam rady, musze zalatwic pewna sprawe na miescie... i czym predzej polece do apteki, bo inaczej sie chyba wykoncze, jestem za bardzo wrazliwa i uczuciowa kobieta...
dlaczego to mnie to wszystko spotkalo...
dlaczego???
ciezko jest nam wszystkim, Wam i mi...
ale wlasnie pomimo tego smuuutku i cierpienia mam przeblyski ze musze dac rade dla corki....ze moze znajde kogos kto zechce sie nami zaopiekowac...ale kiedy...? ehh...
chociaz nawet nie wyobrazam ze moglabym miec blizsze zblizenie z tym facetem...ja chce tamtego......!!

a tak pozatym to pomimo ze tak sobie lubie hh..to u bylego jakos mi sie spodobal...teraz ciagle slucham molesta-tak mialo byc...to mi pomaga..
http://malaaa194.wrzuta.pl/audio/6ia..._tak_mialo_byc

dziekuje Wam za przeczytanie...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Ja mam podobnie, ciagle mysle ze jednak to tylko taka przerwa,ze moze on chcial tylko to przemyslec...
mamy nadzieje....ta GLUPIA NADZIEJE....
musimy czekac...nie wiem ile...ale za dwa, trzy miesiace, pol roku...gdy on zechcialby wrocic my powinnysmy powiedziec NIE..! boze nie wierze ze to napisalam...ale tak chyba byc powinno...
ankorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:11   #724
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

pisalam tu ze mial przyjsc do mnie na film i nie przyszedl, bo byl z grupa na piwku, no wiec tej samej nocy sms, co robie, a ja co chce , a on czy by mogl wpasc bo nie chce wracac do domu podpity[gdzie wynajmuje], to sie zgodzilam glupia znowu, no i przyszedl wcale nie byl taki pijany jak myslalam, do tego zostal caly dzien wczoraj w sumie chcialam tego i zaproponowalam mu to, a dzis juz poszed i siedze sama znowu fatalnie sie zuje a wczoraj bylo cudownie, zaraz sobie cos na uspokojenie zapodam bo nie wyrobie bez niego, raczej juz sie nie zobaczymy tak szybko chyba ze mu sie o mnie przypomni, chce do niego dzis napisac czy by mimo wszystko nie wpadl, pewnie i tak odmowi
co ja robie czuje sie bez niego jak bym miala zaraz umrzec, a z nim jak w eufori, nie potrafie przestac o nim myslec i spedzac z nim czasu
Stary 2010-01-07, 12:21   #725
chuckysbride
Rozeznanie

witam

Po tym leku Sedamie,spałam OK. Wstałam wypoczęta. Więc jak coś polecam.

Z A. wczoraj rozmawiałam na Skypie, nie był chamski, ale też bez konkretów. Powiedział, że się jutro ze mną spotka. Czekam niecierpliwie,mimo że boję się że to taka sytuacja jak opisywała koleżanka wcześniej, że obiecał a potem nic z tego. Denerwuje mnie to, bo gdyby tak naprawdę mu zależało to już by tu był, a nie kazał mi czekać do jutra. Ciągle obstaje też przy tym że wyjeżdża . Już go tak chcę zobaczyć ze nie wyrabiam

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez maczupikczu Pokaż wiadomość
pisalam tu ze mial przyjsc do mnie na film i nie przyszedl, bo byl z grupa na piwku, no wiec tej samej nocy sms, co robie, a ja co chce , a on czy by mogl wpasc bo nie chce wracac do domu podpity[gdzie wynajmuje], to sie zgodzilam glupia znowu, no i przyszedl wcale nie byl taki pijany jak myslalam, do tego zostal caly dzien wczoraj w sumie chcialam tego i zaproponowalam mu to, a dzis juz poszed i siedze sama znowu fatalnie sie zuje a wczoraj bylo cudownie, zaraz sobie cos na uspokojenie zapodam bo nie wyrobie bez niego, raczej juz sie nie zobaczymy tak szybko chyba ze mu sie o mnie przypomni, chce do niego dzis napisac czy by mimo wszystko nie wpadl, pewnie i tak odmowi
co ja robie czuje sie bez niego jak bym miala zaraz umrzec, a z nim jak w eufori, nie potrafie przestac o nim myslec i spedzac z nim czasu
Jejku maczupikczu, fajnie, po takim dolna wieczór, niespodzianka. A ze mną rozmawiał A. przed chwilą znów na skype, i tym razem mu działała kamerka i tak sie rozczuliłam. Tak bym już chciała się spotkać.
Mi się wydaje, że masz dużą szansę, żeby wrócił, na tym piwie widocznie myślał o Tobie jednak,a skoro nie zwiał z samego rana to znaczy że chyba OK. Mi się wydaje,że będzie coraz lepiej.
chuckysbride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 14:01   #726
martusiax
Rozeznanie

Ok dziewczęta wiecie co? Przyśnił mi się mój eks...ten który był przed B.
No chyba tam z góry starają mi się udowodnić że dostałam za swoje.
Miałam 17 lat jak zakręciłam pewnego 26-latka. Niestety wszystko ładnie pięknie...tylko ja to zrobiłam ogólnie rzecz biorąc żeby zapomnieć o innym. No i tak z nim łaziłam 4 misiące aż w penym momencie zaczęło mnie to męczyć....To że nic do niego nie czuję....I też...udawałam ze wszystko jest ok a z dnia na dzień...
po prostu przestałam się odzywać....
Nie wiem jak on to przeżył ale musiało go to nieźle urazić skoro jeszcze rok temu zaglądał do mnie na nk i odrzucił moje zaproszenie - -"
No to mam za swoje....Ech...
Z tym że za każdym razem jak zostawia mnie facet odzywa się we mnie zapalnik w stylu "Ja wam k***wa pokarzę" i mszczę się na tylu, na ilu się da....
Stary 2010-01-07, 14:28   #727
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

nie bedzie lepiej dzisiaj zaproponowalam mu wypad do klubu i napisal ze raczej nic z tego bo musi pocwiczyc, poza tym ani razu nie przebakna ze mu zalezy, czy co kolwiek on po prostu igra z moimi uczuciami a poki nie ma nic lepszego do roboty to przyszedl dol totalny mam
Stary 2010-01-07, 15:08   #728
ankorka
Przyczajenie

Kuźwa...córeczka usnela...a mnie juz wzielo, znow poczulam sie bardzo źle...

W necie poznalam faceta, nawet z mojego miasta, mieszkajacego niedaleko mnie...i tak z nim pisze ale...czy to nie jest bez sensu? Wiem jedno ze nie chce sie narazie angazowac w nic! nie moge...nie chce...nie teraz.. Pewnie sie spotkamy ale tylko dlatego ze chce poznac nowych znajomych, zebym mogla czasem wyrwac sie z domu na godzinke,dwie na jakas kawkee...

Co sadzicie o mojej sytuacji...
Przepraszam ze na Wasze posty nie odpisuje ale narazie nie dam rady...
Stary 2010-01-07, 15:15   #729
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thekoracja Pokaż wiadomość

Nie spodziewałam się tego kompletnie. On w niedzielę po świętach pojechał w odwiedziny do kuzyna. Miał wrócić tego samego dnia, ale został. Najpierw do wtorku miał być, ostatecznie wrócił stamtąd w środę. No i niby jakaś tam koleżanka tego kuzyna wpadła w odwiedziny. Niby on jej wcale nie dawał swojego numeru, tylko wyciągnęła go od tego kuzyna. Niby ale nie jestem wcale pewna że to prawda.
Wiem że ze sobą piszą. Cholera mnie bierze jak sobie pomyślę, że do mnie nie potrafił napisać głupiego smsa po zerwaniu, choćby jak się czuję. Ale do laski, którą zna 1,5 tygodnia to i owszem pisze. Mówił że to tylko koleżanka na razie, ale niczego nie wyklucza. W weekend znowu tam jedzie...

Sorry dziewczyno, ze Ci to powiem, ale TY jestes naprawde zdesperowana!!!!!!! Czy nie rozumiesz, ze zrywa sie z kims, zeby nie miec go w swoim zyciu ? Zeby sie z nim nie kontaktowac, nie miec zobowiazan ???? Wiec nie dziw sie, ze gość do Ciebie nie pisze, a pisze do jakiejs niuni. Ty go juz nie obchodzisz, obchodzi go ktos inny, byc moze wlasnie ona. Musisz w koncu to zrozumiec, bo Twoje desperackie szukanie kontaktu z nim mnie przeraza, a na pewno jego, i to nie tylko przeraza, ale tez odpycha jeszcze bardziej.

Otworz w koncu nowy rozdzial, pamietaj o przeszlosci, ale zyj terazniejszoscia.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 16:04   #730
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Sorry dziewczyno, ze Ci to powiem, ale TY jestes naprawde zdesperowana!!!!!!! Czy nie rozumiesz, ze zrywa sie z kims, zeby nie miec go w swoim zyciu ? Zeby sie z nim nie kontaktowac, nie miec zobowiazan ???? Wiec nie dziw sie, ze gość do Ciebie nie pisze, a pisze do jakiejs niuni. Ty go juz nie obchodzisz, obchodzi go ktos inny, byc moze wlasnie ona. Musisz w koncu to zrozumiec, bo Twoje desperackie szukanie kontaktu z nim mnie przeraza, a na pewno jego, i to nie tylko przeraza, ale tez odpycha jeszcze bardziej.

otworzy ale po czasie...bo niestety musi go trochę minąć żeby wiedziała że chce otworzyć nowy rozdział i żyć teraźniejszością a najważniejsze żeby wiedziała JAK to zrobić

ta piosenka oddaje chyba dokładnie moje uczucia po tym jak usłyszałam:"nie kocham Cię" nie ujęłabym tego lepiej, tu jest tekst"Z rejestru strasznych snów" Hey i piosenka

'Banalny słońca wschód.
Przewidywalny zachód.
Poranki nie cieszą mnie.
Rozczarowują noce.
Nudzi mnie Nowy Jork.
Nie zachwyca Paryż.
Styczeń, luty, maj.
gdzieś zgubiłam
marzec.

Mija kolejny dzień.
Lato wypiera wiosnę.
Za oknem śpiewa ptak.
Dzieci sąsiadom rosną.
Drogi zasypał śnieg.
Chyba przyszły święta.
Kolęda, kolęda.
Juz wiem, że nigdy nie będziesz...
mój

późno już
chodźmy spać '

http://www.youtube.com/watch?v=H2Klt2Ypal4

od czasu gdy poczułam wielkie NIC widząc go, czuję się coraz lepiej!...to taka ulga że już jednak poranki potrafią mnie czasem cieszyć nawiązując do tekstu tej smutnej piosenki
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 16:15   #731
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

minął dzisiaj miesiac... a on jak widze ma sie dobrze, chyba nawet lepiej niz jak byl ze mna.. ;/
Stary 2010-01-07, 19:14   #732
thekoracja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Po pierwsze kompletnie nie rozumiem twojej napastliwości wobec mnie.

Po drugie nie wiem co w zacytowanym przez ciebie fragmencie mojej wypowiedzi świadczy o mojej desperacji i tak bardzo Cię przeraża.

To że napisałam 3 smsy do człowieka z którym byłam 6,5 roku, kompletnie nie wiedząc dlaczego związek się skończył?
Czy może to że uważam że to dziwne że do osoby, którą zna się ledwie od 1,5 tygodnia się pisze, a do osoby z którą się spędziło kilka lat nie?

Tak uważam i nie będę tego ukrywać. Uważam że po tylu latach normalny chłopak powinien się chociaż zainteresować jak się czuję, jak sobie radzę po zerwaniu. Bycie z kimś, snucie planów na resztę życia to jest jakieś zobowiązanie i nie można tego w 1 dzień przekreślić, umyć sobie rąk. Słyszałaś może o tym, że "stajesz się odpowiedzialny za to co oswoiłeś"? Nie oznacza to oczywiście że ma ze mną teraz siedzieć do końca życia, ale sądzę że jakieś choćby minimalne zainteresowanie należy wykazać. Takie jest moje zdanie i mam do niego prawo.

Trafiłam na ten wątek, żeby się wyżalić, znaleźć wsparcie, więc jeśli nie potrafisz wesprzeć kogoś dobrym, ciepłym słowem, to może lepiej zamilknij

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

A w temacie. Ostatni raz rozmawiałam z nim we wtorek. Umówiliśmy się na spotkanie w sprawie odbioru moich rzeczy. Musimy się spotkać w tym celu bo nie ma innej możliwości. Inne miasta zamieszkania, więc ani komu przekazać ani zostawić w jakimś miejscu. A poza papierami z banku są też buty i inne pierdoły to poczta raczej odpada. Nie umówiliśmy się jeszcze konkretnie, może przyszły tydzień, może jeszcze następny. Od tamtego czasu się nie odzywałam. Ani smsa, ani nawet głupiego sygnału. I chyba podziałało bo dziś sam pierwszy napisał z pytaniem co u mnie, co porabiam. Odpisałam bardzo zdawkowo. Zobaczymy jak dalej będzie.

Ogólnie trzymam się ok. Wiadomość o innej lasce najpierw bardzo mnie zdołowała, ale potem stałam się bardzo zobojetniała na to wszystko. Kolesięe którzy odchodzą do innych zawsze byli dla mnie nikim i tak też zaczęłam o nim myśleć.

Nie wiem czy to chwilowe uczucie, ale na dzień dzisiejszy wcale nie wiem, czy chciałabym z nim jeszcze być. Zranił mnie bardzo i nie wiem czy kiedykolwiek potrafiłabym to wybaczyć, bo zapomnieć to wiem że nie
thekoracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:25   #733
smile_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość

ta piosenka oddaje chyba dokładnie moje uczucia po tym jak usłyszałam:"nie kocham Cię" nie ujęłabym tego lepiej, tu jest tekst"Z rejestru strasznych snów" Hey i piosenka

'Banalny słońca wschód.
Przewidywalny zachód.
Poranki nie cieszą mnie.
Rozczarowują noce.
Nudzi mnie Nowy Jork.
Nie zachwyca Paryż.
Styczeń, luty, maj.
gdzieś zgubiłam
marzec.

Mija kolejny dzień.
Lato wypiera wiosnę.
Za oknem śpiewa ptak.
Dzieci sąsiadom rosną.
Drogi zasypał śnieg.
Chyba przyszły święta.
Kolęda, kolęda.
Juz wiem, że nigdy nie będziesz...
mój

późno już
chodźmy spać '

http://www.youtube.com/watch?v=H2Klt2Ypal4
Ja teraz czuje sie tak jak w tej piosence i trace nadzije powoli, ze on sie odezwie jeszcze...

Stary 2010-01-07, 19:55   #734
chuckysbride
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez thekoracja Pokaż wiadomość
Po pierwsze kompletnie nie rozumiem twojej napastliwości wobec mnie.

Po drugie nie wiem co w zacytowanym przez ciebie fragmencie mojej wypowiedzi świadczy o mojej desperacji i tak bardzo Cię przeraża.

To że napisałam 3 smsy do człowieka z którym byłam 6,5 roku, kompletnie nie wiedząc dlaczego związek się skończył?
Czy może to że uważam że to dziwne że do osoby, którą zna się ledwie od 1,5 tygodnia się pisze, a do osoby z którą się spędziło kilka lat nie?

Tak uważam i nie będę tego ukrywać. Uważam że po tylu latach normalny chłopak powinien się chociaż zainteresować jak się czuję, jak sobie radzę po zerwaniu. Bycie z kimś, snucie planów na resztę życia to jest jakieś zobowiązanie i nie można tego w 1 dzień przekreślić, umyć sobie rąk. Słyszałaś może o tym, że "stajesz się odpowiedzialny za to co oswoiłeś"? Nie oznacza to oczywiście że ma ze mną teraz siedzieć do końca życia, ale sądzę że jakieś choćby minimalne zainteresowanie należy wykazać. Takie jest moje zdanie i mam do niego prawo.

Trafiłam na ten wątek, żeby się wyżalić, znaleźć wsparcie, więc jeśli nie potrafisz wesprzeć kogoś dobrym, ciepłym słowem, to może lepiej zamilknij

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

A w temacie. Ostatni raz rozmawiałam z nim we wtorek. Umówiliśmy się na spotkanie w sprawie odbioru moich rzeczy. Musimy się spotkać w tym celu bo nie ma innej możliwości. Inne miasta zamieszkania, więc ani komu przekazać ani zostawić w jakimś miejscu. A poza papierami z banku są też buty i inne pierdoły to poczta raczej odpada. Nie umówiliśmy się jeszcze konkretnie, może przyszły tydzień, może jeszcze następny. Od tamtego czasu się nie odzywałam. Ani smsa, ani nawet głupiego sygnału. I chyba podziałało bo dziś sam pierwszy napisał z pytaniem co u mnie, co porabiam. Odpisałam bardzo zdawkowo. Zobaczymy jak dalej będzie.

Ogólnie trzymam się ok. Wiadomość o innej lasce najpierw bardzo mnie zdołowała, ale potem stałam się bardzo zobojetniała na to wszystko. Kolesięe którzy odchodzą do innych zawsze byli dla mnie nikim i tak też zaczęłam o nim myśleć.

Nie wiem czy to chwilowe uczucie, ale na dzień dzisiejszy wcale nie wiem, czy chciałabym z nim jeszcze być. Zranił mnie bardzo i nie wiem czy kiedykolwiek potrafiłabym to wybaczyć, bo zapomnieć to wiem że nie
hej

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Zgadzam się z thekoracją.Tu ma być wsparcie,nie ocena.

Więc ja dzisiaj znów rozmawiałam z A.na skypie. Włączył mi tym razem kamerkę, wciąż utrzymuje że jutro się spotkamy. Mówił nawet że może jeszcze dziś, ale jak zadzwoniłam po pracy to odmówił. Widziałam na tej kamerce że rzeczywiście jest chory, kaszle itp. Powiedział mi przez telefon że pogadamy na skypie, ale teraz coś się wcale nie odzywa,no zobaczymy.

Ja pracuję jako lektorka angielskiego, dziś dawałam korepetycje takiemu miłemu uczniowi, chłopak w maturalnej klasie. Była gadka po angielsku na temat kina, opowiadał jak byl w kinie ze swoją dziewczyną itd, itp. Ja w LO nie miałam faceta,pierwszego znalazłam na studiach,wiele dobrego mnie ominęło , bo nigdy przenigdy nie chciałam być sama,zawsze bolało. ten moj pierwszy był na szczęście OK,miłość wypaliła się sama,żadnych dramatów. A teraz to jakaś totalna porażka. Zakochałam się i doświadczyłam od tego człowieka tyle przykrości. Chciałabym znaleźć kogoś , kto da mi tyle miłości co ja jemu, żebym była spełniona, zajęła sie swoim rozwojem,znalazła stałą pracę. Moja mała(?) lista życzeń
Stary 2010-01-07, 19:55   #735
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez ankorka Pokaż wiadomość
Tak Moje Drogie....to juz koniec...zostawił mnie
pewnie bedzie to długi post ale musze sie wyżalić...
a wiec..
znalismy sie od 8 miesiecy, odrazu zaczelismy sie spotykac, a to na kawe,a to na kolacje,a to na piwo,dobrze nam bylo ze soba rozmawiac...wkoncu doszlo do czegos wiecej ale...
ze jestemy oboje z przeszloscia,ja mam roczna coreczke..-oj wlasciwie to juz 14-miesieczna-ale ten czas leci...niestety mam szczescie w nieszczesciu bo jest niepelnosprawna, on zas ma dwojke dzieci...
oprocz potomkow przezylismy juz nie jedno w zyciu..
nie chcielismy sie odrazu angazowac,mialo to przyjsc z czasem, ta chemia miedzy nami byla coraz silniejsza. on byl kims wyjatkowym,moglam mu sie wyzalisc,wspieral mnie,pomagal,dzieki niemu latwiej znosilam fakt ze mam chore dziecko,bylo mi bardzo trudno...i jest...a on umial mnie rozsmieszyc,podniesc na duchu,...mowil ze kocha,ze chce ze mna byc...
zaczelismy byc razem w andrzejki ub roku, nadal bylo cudownie...niestety czesto sie nie widywalismy...ale codziennie sobie pisalismy smsy,czasami nawet po paredziesiat...ah co to byly za czasy......tak mi teraz tego brakuje..ze go nie ma ze zostalam z tym wszystkim sama..
pisze to i placze...tak samo jak przy niektorych Waszych postach...
ten facet naprawde byl niby wporzadku...niby no bo jak moze sie czlowiekowi tak raptem odmienic..
wszystko bylo pieknie az do sylwestra(w skrocie pisalam o tym)
okazalo sie ze nie spedzamy tego wieczoru razem bo on jedzie na bibke:/...beze mnie...fakt wtedy tez ja sie pomylilam i zamist do kolezanki to do niego wyslalam chyba nie milego esa ale co z tego...to on mnie olal, nie ja jego...
potem stwierdzilam ze poczekam az to on sie odezwie...no i nie odzywal sie...ja to postanowilam zrobic...napisalam w poniedzialek ze chce pogadac a we wtorek odpisal ze nie ma o czym,ze to sciema i cos chce...cos potrzebuje... potem chwile pisalismy...pisal bardzo dziwnie, wydaje mi sie ze nie chcialby sie spotkac zeby to wyjasnic bo ugialby sie i pewnie nie wypowiedzialby slow ze nasza znajomosc 'mija sie z celem i nie ma sensu'...ostatnie slowo nalezalo do mnie, napisalam ze nie wie czego chce ale szanuje jego decyzje...chociaz wiem ze tak nie jest
chcialam napisac spotkajmy sie, nie opuszczaj mnie, kocham cie...itd ale nie moglam, nie chcialam byc pieskiem lecacym za nim...i to on mnie wlasnie tego nauczyl, nauczyl szacunku do samego siebie! podniosl mi moja samoocene...tzn pracowal nad tym i przy nim bylo ok, czulam sie jak ksiezniczka a teraz...lzy w oczach non stop...postanowilam wykupic leki uspokajajace...musze, bez nich nie dam sobie rady, amusze funkcjonowac dla corki,musze na zaocznych jakos sobie radzic, musze.... ale to takie trudne!!!!!
jejku naprawde nie daje sobie rady...ja nie wiem...wlasciwie moglabym zrozumiec to w ten sposob ze on chce tak jakby przerwy... bo na to tez wychodzi...ale nie wiem czy to dobre,napewno nie...
wykasowalam jego numer,ale co z tego jak znam go na pamiec, Boze tak mnie korci zeby sie odezwac ale nie zrobie tego...umiem sie chybaaa powstrzymac...
tylko jak radzic sobie z tym bolem no jak...tym bardziej ze ja mam ciezka sytuacje rodzinna...
kuźwa nie dam rady, musze zalatwic pewna sprawe na miescie... i czym predzej polece do apteki, bo inaczej sie chyba wykoncze, jestem za bardzo wrazliwa i uczuciowa kobieta...
dlaczego to mnie to wszystko spotkalo...
dlaczego???
ciezko jest nam wszystkim, Wam i mi...
ale wlasnie pomimo tego smuuutku i cierpienia mam przeblyski ze musze dac rade dla corki....ze moze znajde kogos kto zechce sie nami zaopiekowac...ale kiedy...? ehh...
chociaz nawet nie wyobrazam ze moglabym miec blizsze zblizenie z tym facetem...ja chce tamtego......!!

a tak pozatym to pomimo ze tak sobie lubie hh..to u bylego jakos mi sie spodobal...teraz ciagle slucham molesta-tak mialo byc...to mi pomaga..
http://malaaa194.wrzuta.pl/audio/6ia..._tak_mialo_byc

dziekuje Wam za przeczytanie...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Ja mam podobnie, ciagle mysle ze jednak to tylko taka przerwa,ze moze on chcial tylko to przemyslec...
musimy czekac...nie wiem ile...ale za dwa, trzy miesiace, pol roku...gdy on zechcialby wrocic my powinnysmy powiedziec NIE..! boze nie wierze ze to napisalam...ale tak chyba byc powinno...
ankorka kochana!
i ty tutaj?? czyli jednak nie sprawdził się ten o którym rozmawiałymsy? no nic, trudno, słuchaj, masz dopiero 20 lat, wszystko przed tobą!
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:21   #736
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
minął dzisiaj miesiac... a on jak widze ma sie dobrze, chyba nawet lepiej niz jak byl ze mna.. ;/
wczoraj minął miesiąc jak my sie rozstaliśmy
też mam wrażenie że lepiej mu beze mnie... a mi nie jest lepiej
w ogóle... myślałam że już płakać nie będę, dziż pomimo ze cały dzień spędziłam na uczelni to cięgle o nim myślałam
a jak wsiadłam do autobusu, usiadłam.. to mi łzy poleciały... teraz w domu też popłakuję
myślałam że daję rade... nie daję...
teśknię za nim, brakuje mi go...
kłócą sie we mnie sprzeczne emocje i w ogóle.. chcę być z nim, ale jednocześnie nie chcę... bo mnie tak zranił, bo nie uwierzyłabym że nie zrani mnie ponownie...
chciałabym go zobaczyć, ciągle mam taką nadzieję, ale z drugiej strony wiem jakie to byłoby dla mnie bolesne...
nawet jak widze że jest dostępny na nk to mi strasznie smutno jest
w ogóle strasznie mi smutno, nie mam sie komu wyżalic... nikt nie potrafi wysłuchać... wszyscy tylko "dasz rade" i tyle...
dla mnie to mało... nie mam się komu wypłakać
tylko płacze do komputera do klawiatury
chciałabym o nim zapomnieć... nie pamiętać że w ogóle go poznałąm... chiałabym cofnać czas... ale niestety sie nie da
jutro mam kolokwium... jeszcze nie umiem, nie potrafiłam sie skupic... ale muszę sie nauczyć. Nie mogę zawalić szkoły bo co mi pozostanie... juz nic nie mam
dobrze że jest ten wątek...można sie wyżalić..w każdej chwili...

maczupikczu
błagam, nie pisz do niego, nie umawiaj się... wiem że to trudne... ale nie chcesz chyba cieprieć w nieskończonosć

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

a on ciągle siedzi na nk nie no... kurde.... skasowałabym konto na nk... ale to jedyny kontakt z niektórymi znajomymi
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:28   #737
grewana
Wtajemniczenie

maryanna3
a propos HEYa ja bym proponowała do naszej sytuacji tę piosenkę raczej:

Niekoniecznie o mężczyźnie

Nóżka na nóżkę" tak go zwą
Guziczek przy szyjce powietrze kradnie
Widelcami dwoma rybkę je
Lecz dłubie w nosie i o ścianę to
Na zawołanko z jego ust
Kłamstewka parami biegną w świat
Fizyczność jego żałosna jest
A w główce równie nieciekawie
(...)Dlatego by nie widzieć go wczoraj wykułam oczy swe
I by jego oddech nie drażnił mnie
W nosie noszę watę
Nie lubię go...

:P :P :P

grewana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:35   #738
ankorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
ankorka kochana!
i ty tutaj?? czyli jednak nie sprawdził się ten o którym rozmawiałymsy? no nic, trudno, słuchaj, masz dopiero 20 lat, wszystko przed tobą!
o witam!
no niestety to ten o którym gadałyśmy...
strasznie ciężko mi to znieść...jak sie wali to prawie wszystko na raz.:/
narazie cierpie...ale minie jakis tam czas, wyjde do ludzi i mam nadzieje ze bede pamietac tylko to co dobre..wkoncu wiele mu zawdzieczam.

a co u Ciebie? wybacz nie mam czasu i checi na przeczytanie calego watku...

Edytowane przez ankorka
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:36
Stary 2010-01-07, 20:37   #739
PannaCzesia
Zadomowienie

ANKORKA napisałaś :
musimy czekac...nie wiem ile...ale za dwa, trzy miesiace, pol roku...gdy on zechcialby wrocic my powinnysmy powiedziec NIE..! boze nie wierze ze to napisalam...ale tak chyba byc powinno...[/QUOTE]

wiem, że tak być powinno tylko, że ja jestem pewna, że gdyby D. się odezwał, stwierdził, że to był błąd poleciałabym za nim jak głupia bo tak bardzo go kocham...wciąż

Edytowane przez PannaCzesia
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:38
PannaCzesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:41   #740
ankorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
wczoraj minął miesiąc jak my sie rozstaliśmy
też mam wrażenie że lepiej mu beze mnie... a mi nie jest lepiej
w ogóle... myślałam że już płakać nie będę, dziż pomimo ze cały dzień spędziłam na uczelni to cięgle o nim myślałam
a jak wsiadłam do autobusu, usiadłam.. to mi łzy poleciały... teraz w domu też popłakuję
myślałam że daję rade... nie daję...
teśknię za nim, brakuje mi go...
kłócą sie we mnie sprzeczne emocje i w ogóle.. chcę być z nim, ale jednocześnie nie chcę... bo mnie tak zranił, bo nie uwierzyłabym że nie zrani mnie ponownie...
chciałabym go zobaczyć, ciągle mam taką nadzieję, ale z drugiej strony wiem jakie to byłoby dla mnie bolesne...
w ogóle strasznie mi smutno, nie mam sie komu wyżalic... nikt nie potrafi wysłuchać... wszyscy tylko "dasz rade" i tyle...
dla mnie to mało... nie mam się komu wypłakać
tylko płacze do komputera do klawiatury
chciałabym o nim zapomnieć... nie pamiętać że w ogóle go poznałąm... chiałabym cofnać czas... ale niestety sie nie da
dobrze że jest ten wątek...można sie wyżalić..w każdej chwili...
Smerfetko wyjełaś mi to z ust.
Pamiętaj nie jesteś sama....
Stary 2010-01-07, 20:43   #741
maczupikczu
Zadomowienie

GG do maczupikczu

bylam u psychologa i bez lekow antydepresyjnych sie nie obejdzie niestety, bo inaczej nie poprawi ie moje samopoczucie, bo moj poziom serotoniny jest w fatalnie niskim stanie, stad te leki rano, smutek i chec do zycia, a na dodatek myli tak straszne ze sama ze soba boje sie przebywac.
tesknie za nim jak po***ana jeszcze bardziej niz kiedy zostawil mnie przed swietami, teraz po tych spotkaniach w te dwa dni jest zdecydowanie gorzej sama siebie karam i mecze tym wszystkim
swietny ten kawalek "hey"
chetnie bym sie z kilkoma babkami z tego forum spotkala, ale pewnie nie jest to mozliwe, a nie komentuje poki co innych wypowiedzi bo nie mialam kiedy dzis caly dzien w ruchu bo latalam i jechalam do rodzinnego miasta do tego psychologa
odezwe sie jeszcze tu z milion razy tak ze nie pozbedziecie sie mnie tak szybko
Stary 2010-01-07, 20:44   #742
ankorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PannaCzesia Pokaż wiadomość
ANKORKA napisałaś :

wiem, że tak być powinno tylko, że ja jestem pewna, że gdyby D. się odezwał, stwierdził, że to był błąd poleciałabym za nim jak głupia bo tak bardzo go kocham...wciąż[/QUOTE]

A jaki okres minał od rozstania...?
U mnie to wszystko świeże, pomimo ze mam takie przebłyski i pisze..'gdy on zechcialby wrocic my powinnysmy powiedziec NIE..! ' pewnie postapilabym tak samo...
Stary 2010-01-07, 21:13   #743
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
bylam u psychologa i bez lekow antydepresyjnych sie nie obejdzie niestety, bo inaczej nie poprawi ie moje samopoczucie, bo moj poziom serotoniny jest w fatalnie niskim stanie, stad te leki rano, smutek i chec do zycia, a na dodatek myli tak straszne ze sama ze soba boje sie przebywac.
tesknie za nim jak po***ana jeszcze bardziej niz kiedy zostawil mnie przed swietami, teraz po tych spotkaniach w te dwa dni jest zdecydowanie gorzej sama siebie karam i mecze tym wszystkim
chetnie bym sie z kilkoma babkami z tego forum spotkala, ale pewnie nie jest to mozliwe, a nie komentuje poki co innych wypowiedzi bo nie mialam kiedy dzis caly dzien w ruchu bo latalam i jechalam do rodzinnego miasta do tego psychologa
Super, że poszłaś na tę wizytę!
Ja to do psychologa chyba nie mam na razie potrzeby iść, bo już zamknęłam tamten etap za sobą (.... chociaż tak jak tu piszą dziewczyny teraz tak gadam, a gdyby tylko on się odezwał, to też nie jestem do końca pewna swojej reakcji ), ale ostatni czasy coraz częściej zastanawiam się czy by nie rozpocząć drugiego kierunku studiów - właśnie psychologii haha, nie to żebym chciała zostać psychologiem w przyszłości, bo raczej średnio bym się nadawała, ale może potrafiłabym wtedy jakoś łatwiej zrozumieć pewne zachowania innych ludzi (czyt. głównie tej przeciwnej płci :P) hehe. Jeszcze sobie o tym pomyślę
Dodam, że mi bardzo pomagało w trudnych chwilach (poza tym forum w pierwszej kolejności oczywiście) czytanie jakiś pozytywnych książek i słuchanie pozytywnej muzy (chociaż większość swojego życia katuję się mega dołującą muzą, ale współlokatorka zabroniła mi stosowania tej tortury i nakazała "zmienić płytę" i pomogło trochę).
Staram się myśleć pozytywnie. Będzie co ma być. Spotkam jeszcze kogoś fajnego. Napewno! Nie widzę innej opcji niż Happy End!
maczupikczu a może zawitasz kiedyś do wawki, jakiś wypad na piwko (lub coś mocniejszego) by się zorganizowało ^^

Stary 2010-01-07, 21:18   #744
Smerfetkaa
Zakorzenienie

właśnie usunęłam konto na nk. Kontakty przepadły... ale ... poczułam choć niewielką, to jednak ulgę... że nie widzę że on jest dostępny i w ogóle...

jak jutro zalicze kolokwium to postaram się odpisać na Wasze posty, dziś nie jestem w stanie, mam dzis strasznego doła i płaczliwy dzień, choc myślałam że mam takie dni juz za sobą
poza tym muszę się ogarnąć i wziąść sie za naukę...
jutro kolokwium

miłej nocki Kochane trzymajcie się
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:20   #745
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że poszłaś na tę wizytę!
Ja to do psychologa chyba nie mam na razie potrzeby iść, bo już zamknęłam tamten etap za sobą (.... chociaż tak jak tu piszą dziewczyny teraz tak gadam, a gdyby tylko on się odezwał, to też nie jestem do końca pewna swojej reakcji ), ale ostatni czasy coraz częściej zastanawiam się czy by nie rozpocząć drugiego kierunku studiów - właśnie psychologii haha, nie to żebym chciała zostać psychologiem w przyszłości, bo raczej średnio bym się nadawała, ale może potrafiłabym wtedy jakoś łatwiej zrozumieć pewne zachowania innych ludzi (czyt. głównie tej przeciwnej płci :P) hehe. Jeszcze sobie o tym pomyślę
Dodam, że mi bardzo pomagało w trudnych chwilach (poza tym forum w pierwszej kolejności oczywiście) czytanie jakiś pozytywnych książek i słuchanie pozytywnej muzy (chociaż większość swojego życia katuję się mega dołującą muzą, ale współlokatorka zabroniła mi stosowania tej tortury i nakazała "zmienić płytę" i pomogło trochę).
Staram się myśleć pozytywnie. Będzie co ma być. Spotkam jeszcze kogoś fajnego. Napewno! Nie widzę innej opcji niż Happy End!
maczupikczu a może zawitasz kiedyś do wawki, jakiś wypad na piwko (lub coś mocniejszego) by się zorganizowało ^^

PRZEPRASZAM coś mi net nawala, nie wiem czemu wysłalo się dwa razy :|

Edytowane przez grewana
Czas edycji: 2010-01-07 o 21:25
Stary 2010-01-07, 21:21   #746
smile_
Raczkowanie

Boze napisalam sms... "jak dlugo jeszcze bedziesz mnie tak olewal?" i mam tylko nacisnac WYSLIJ i tak strasznie chce to zrobic, ale boje sie jaka odp. uzyskam nie chce pisac pierwsza do niego, ale ile on sie bedzie tak obrazal? ja nawet nie wiem czy on sie obraza czy juz przypadkiem nie podjal decyzji...qrde jakie glupie to wszystko...zaraz mnie rozniesie

Stary 2010-01-07, 21:26   #747
grewana
Wtajemniczenie

Nie pisz smile_
serio...

Stary 2010-01-07, 21:28   #748
ankorka
Przyczajenie

Ja tez juz lece...
Jutro zaczynam zjazd. Całe trzy dni tortur...kiedys niektore wyklady sobie olewalam i jechalam do niego...a teraz-przesiedze wszystkie, najwyzej poczytam cos na egzaminy..
Postaram sie wieczorami tutaj zaglądać.

Dobranoc
Trzymajcie sie
Stary 2010-01-07, 21:36   #749
Crazy_Angel
Przyczajenie

GG do Crazy_Angel

Witam, jeśli któraś z was słucha hh, to niech przesłucha sobie ten kawałek.. Dla kobiet które rozstały się z facetem może nie jest dobrej jakości, ale słowa.. polecam http://nevermind69.wrzuta.pl/audio/2...-_zbyt_dobra_2 .
Stary 2010-01-07, 21:46   #750
chuckysbride
Rozeznanie

cd skype'a.

no więc rozmawialiśmy i on się zachowywał jak rozkapryszona baba, w końcu nie wiem czy go jutro zobaczę czy nie. Zaje..iście. Mam zajęcia 12-17:30 i będę tylko o tym myśleć , obym się nie rozczarowała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości