![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Rozstanie z facetem - część 8 :(
Witam w nowym wątku, poprzedni przekroczył niestety swój limit.
Oto link do poprzedniego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=341705 Oby ten wątek nie rozwijał się tak szybko, by mniej osób cierpiało po rozstaniu... A z okazji świąt, jak również nowego wątku, życzę Wam wszystkie tego, abyście znalazły miłość, która Was nigdy nie skrzywdzi... ![]()
#2 |
lise-kotta
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 8 :(
melduję się i dołączam do życzeń wszelkiej pomyślności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Udzielałam sie jakis czas temu w poprzednim wątku. W lipcu rozstałam się po prawie 4 latach. Wtedy było mi smutno... a dziś jest ok. mam nowego faceta, nie wiem co z tego będzie, ale już nie jestem smutna, nie płaczę, nie myślę o byłym. Jakby kilka miesięcy temu ktoś mi powiedział że niedługo się zakocham to bym go wyśmiała - sądziłam że nidy już nikogo nie pokocham i do końca życia będę nieszczęśliwa. Jak widac lekarstwem na utraconą miłośc jest nowa miłośc i tego wam wszystkim życzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
musimy uwierzyć w to, że teraz będzie lepiej....
![]() kurcze, mogłam dodać do tytułu jego drugą częśc, a teraz sie nie da zmienić ![]() najgorsza chyba będzie dla mnie Wigilia, jak pojedziemy do babci... a tam nikt nic nie wie i będą mi życzyć szczęścia z X ![]() liselotta a Ty jak się trzymasz w święta? mam nadzieję że lepiej niz ja, choc wiem że nie tylko mi jest strasznie smutno... wszystkie tutaj cierpimy... a Święta nie ułatwiają nam życia w tej chwili ![]()
#5 |
Wtajemniczenie
|
odnoscie tego co pisałaś w poprzedniej części: sam nie wiem po co wylazłam
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Moni1986 Czas edycji: 2009-12-24 o 13:37 Powód: pisownia:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daja nam nadzieję na lepszy czas.... choc teraz jest nam ciężko ![]() ale dzięki takim słowom, dzięki temu że innym się udaje, to i nam jest łatwiej uwierzyc w to, że może i nam kiedyś się uda ![]() ja jednak teraz jestem na etapie - już nie będę nigdy szczęsliwa. Choć cieżko mi myśleć inaczej, mam w sobie iskierkę nadziei na szczęście... WESOŁYCH ŚWIĄT ! ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() i niestety, niektórzy nie radzą sobie na takim mrozie... niektórzy zamarzają a inni błądzą przez długie lata, jednak niektórym udaję się, i na ich drodze pojawia sie kolejne ciepłe miejsce, domek z otwartymi drzwiami... eh, metaforał ładna, życie takie ładne nie jest... w życiu jest pełno emocji. Ta metafora może się nie spodobać, rozumiem, a i myśle że dlatego że nie zawiera w sobie emocji, cierpienia i smutku, poprostu wychodzisz, idziesz prze śniegi i mrozy i tyle... nie ma tu nic o smutku żalu... a to najgorsze jest... uczucia i emocje po rozstaniu ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
najgorsze jest to, że ja wykopałam się z niego na własne życzenie
![]() teraz sie przyjaźnimy , wczoraj wymieniliśmy się nawet drobnymi prezentami na gwiazdkę, byliśmy na kawie. ale wiem, że klamka juz zapadła, że nie będziemy razem...
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() jak pomyślę o tym, że one będą mu się rzucały na szyję jak wybije północ, a ja sama w pustym domu będę płakać i pić do ściany to jakoś mi się tak średnio uśmiecha... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak coś to będziemy tutaj pisać swoje smutki... postanowienia noworoczne itp jakoś przetrwamy tego Sylwka ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() ![]() ja też stoję na mrozie ma własne życzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja już po zakupach to też się meluduję w następnej części...
![]() Kochane nie martwcie się,na szczęście nie jesteśmy same na tym mrozie,możemy się ogrzewać nawzajem... ![]() Przeżyjemy Święta,damy radę i w Sylwestra.... |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Hejka to i ja się wpiszę w nowej części
![]() U mnie humor teraz w miarę, wcześniej było fatalnie i do południa chyba zdążyłam się pokłócić ze wszystkimi w domu, a jeszcze łąpie mnie jakieś choróbsko, mam gorączkę i nie mam siły na nic. Święta więc będą u mnie cudowne ![]() Mam pytanie - czy wasi byli przysłali wam życzenia? Mój mi jak narazie nie przysłał i szczerze wątpię czy to zrobi :/ Ja nie wyślę mu pierwsza, bo nawet gdybym chciała (a tak szczerze to nie bardzo mam na to ochotę w tym momencie) to i tak nie mogę bo skasowałam jego numer. A jak to wygląda u was z tymi życzeniami?
#16 |
Wtajemniczenie
|
Hmm u mnie to jest tak, że się umówiliśmy na przyjaźń wiec nawet było wczoraj spotkanie i wręczyliśmy sobie drobne prezenty... ale sama nie wiem czy to takie super bo było mi smutno, że to wszystko z sympatii a już nie z miłości
![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do mnie dziewczyny on sie odezwal...przyjechal pod moja prace i przywiozl prezent gwiazdkowy...i nie bardzo wiedzialam jak sie zachowac...oczywiacie bylam zla ze mnie prezz dwa dni zlewal, ale on twierdzi ze "nic mu sie nie chce, nie tylko jesli chodzi o moja osobe tylko wogole w zyciu i dlatego sie nie odzywa,(fakt ma teraz duzo duzo klopotow z praca z mieszkaniem z meldunkiem z samochodem a przede wszystkim z pieniedzmi ktorych praktycznie ma ma wcale - jakis ma teraz ciezki okres finansowy moze to przez to wszstko taki jest bo na jego miejscu ja tez bym byla podlamana ale raczej jest zwyklym du..kiem) ze czesto czuje ze nie chce mu sie ani ze mna widziec ani gadac i powtem juz mu to obojetne".I ja cos tam mowilam ze ciagle osobno jestesmy ze nawet w swieta nie chce ze mna pojsc do mojej rodziny, bo niby zle sie tam bedzie czul...a on "no przeciez mamy ze soba mieszkac wiec bedziemy czesciej razem"a potem dodal ze jak bedziemy razem mieszkac to i tak na swieta kazde z nas bedzie szlo w swoja strone do swoich rodzin i ze on sobie troche tego nie wyobraza ale pewnie tak bedzie...Powiedzialam ze mi przykro ze sie nie spotkamy w swieta a on ze jak chce to moge przyjechac a jak nie to nie i jeszcze kilka zdan tego typu zebym robila izachowywala sie jak chce...wiec juz nie dalam rady bo czulam ze lzy sie zblizaja i on to zauwazyl... powiedzialam "dobrze" i wysiadlam z samochodu, poszlam na przystanek - pszyszedl za mna, przytulil powiedzial ze przeprasza ze sie nie odzywal, ze on sam nie wie jak ma sie zachowac i nie chce na sile spedzic swiat z moja rodzina i zebym sie zastanowila bo moze bede miala ochote jutro sie gdzies pobawic to pojdziemy na impreze... przyjechal autobus i poszlam bez slowa...zaraz dostalam sms ze przeprasza ze byl oschly i niemily dla mnie. A przed chwilka napisal zebym cos napisala czasem jak bede o nim myslec wiec odpisalam ze nie chce sie przed nim upokarzac... Aj ja juz nie wiem czy on jest chory psychicznie, jakis moment zalamania czy ma problemy depresyjne i nie potrafi sobie z nimi poradzic czy po prostu jest idiota... Ale ten moment jak mnie dzisiaj przytulil na przystanku byl cudowny...mialam ochote sie rozbeczec i powiedziec ze nie dam rady bez niego przezyc swiat ale nie zrobilam tego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurczę no to fajnie to wygląda u Ciebie. Chodzi mi o to, że fajnie, że udało wam się nie znienawidzieć nawzajem i pozostać na stopie koleżeńskiej, żadko coś takiego się udaje ludziom, którzy się rozstają ze sobą. Mój były np ( z którym rozstałam się raptem tydzień temu ) sam nalegał na to, żebyśmy nie zrywali kontaktu, bla bla żebyśmy mogli się czasem spotkać itp. Tylko, że od rozstania się nie odezwał i o życzeniach też zapomniał, więc po co była ta gadka w ogóle? Bezsens
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A nowy watek "rozstan..." teraz mam na koncie juz druga czesc i ciekawe ile tych czescie mnie jeszcze czeka tu jako osobe przezywajaca...chcialabym juz tylko pocieszac i radzic innym a nie uzalac sie nad swoim nieszczesiem.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj były jest dla mnie tak bliska osoba, ze nie jestem w stanie z nim nie mieć kontaktu. Kurcze przez 4lata byl najważniejsza osoba w moim życiu. ale z drugiej strony to tez jest trudne, bo to przejście na kontakty innego typu trochę boli. I utrudnia mi takie emocjonalne odcięcie sie. Czasami mam wrażenie, że w pewien sposób go kocham ale to nie jest rodzaj uczucia, który wystarcza do zwiazku...
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To musi być trudne,takie ciągłe "drapanie"... Dlatego ja najszybciej jak to będzie możliwe spakuję swoje zabawki i zniknę raz na zawsze.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Mój były właśnie do mnie dzwonił! Dosłownie parę sekund po tym jak zdążyłam tu napisać, że zapomniał o życzeniach! Nie odebrałam... Nie czuję się na siłach z Nim rozmawiać. Dobrze zrobiłam? No nieważne, było minęło - dzwonił, nie odebrałam, przysłał smsa z życzeniami. Ehh nie wiem czy mu odpisać. Przecież to i tak nie ma sensu. Takie udawanie i wysyłanie życzeń - po co? Żeby mi się miło zrobiło, że o mnie pamięta? Wcale mi się miło nie zrobiło, wręcz przeciwnie - dopiero teraz złapałam doła i powstrzymuję się od płaczu. co za palant z niego.
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie, naprawdę dopiero teraz po tym Jego smsie z życzeniami poczułam się źle. Dla mnie w tym momencie to jest żałosne. Takie wysyłanie życzeń po to tylko chyba, żeby sam przed sobą poczuł się lepiej, żeby mógł potem powiedzieć, że rozstaliśmy się w zgodzie i potrafimy sobie wysyłać życzenia. Kur** teraz mi sie przypomniało jak to mi mowił, że z większością swoich byłych udało mu się rozstać w przyjaznych stosunkach i dotąd wysyłają sobie życzenia czy to z okazji świąt czy urodzin itp. A teraz ja jestem jedną z tych byłych i jak mu zaraz odpiszę będzie mógł z ulgą dorzucić mnie do grona tych, z którymi pozostał w przyjaznych stosunkach! Pierd**le Jego i nasze przyjanze stosunki! Ja chciałam Jego obecności przy mnie w te święta a nie smsa od niego, niech sobie je wsadzi. Z drugiej strony jak nie odpiszę to pomyśli sobie, że może nadal cierpię po rozstaniu i rozpaczam po nim. Nie chcę, żeby tak pomyślał! Chcę, żeby myślał, że już mam to wszystko gdzieś. Co zrobić, żeby tak to odczuł? Odpisać? Może odpiszę tylko "Dziękuję i wzajemnie Wesołych Świąt" Prościej i bardziej oschle się chyba nie da. Jak myślicie? Doradźcie coś
![]()
![]() Edytowane przez grewana Czas edycji: 2009-12-24 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem teraz na etapie. Nie mam pojęcia jak i nie mogę sobie tego wyobrazić ale wierze szczerze, że będę jeszcze szczęśliwa z innym, właściwym mężczyzną. Cytat:
![]() Ja ciagle nie wiem co z sylwestrem. Mam kilka opcji, ale nie wiem na którą się zdecydować. Cytat:
Hmmm...Grewana, sama nie wiem. Ja bym chyba nie odpisała. Ale jak mu odpiszesz tak oschle to w sumie wyjdzie na to samo, wiec jak wolisz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() To może i ja opowiem swoją historię. Byliśmy ze sobą półtora roku. Ja mam 20 lat, on 2 lata starszy. To był cudowny okres, dopiero pod sam koniec zauważyłam , że on się ode mnie ciut oddala. We wrześniu rozmawiając na gg napisał mi, że nie chce już ze mną być, że chce być sam i nie pasujemy do siebie.... Byłam w szoku. Momentalnie cały świat mi się zawalił. Mieliśmy już plany, układało nam się naprawdę dobrze, kochałam go całym sercem, tylko tak jak wspomniałam wcześniej cut zaczał się ode mnie oddalać jakiś czas przed rozstniamiem. Spytałam się go dlaczego nie powie mi prosto w twarz, że mnie nie kocha i nie chce ze mną być. Zmienił temat i się pożegnał. Nie płaszczyłam się, nie błagałam go o powrót. Teraz nie mam ŻADNEGO kontaktu z tym człowiekiem. Mamy tylko sporo wspólnych znajomych, od których czasem się dowiaduje co u niego. Dla mnie najgorsze momenty to były pierwsze tygodnie po rozstaniu ja wtedy nie żyłam- ja wegetowałam. Na szczęście pomogli mi przyjaciele w tych pierwszych tygodniach po rozstaniu. Starali się wypełnić mój czas, abym mogła chociaż przez chwilę o tym nie myśleć. Nie jesteśmy ze sobą od początku września. Teraz dowiedziałam się, że mój facet ma nową dziewczynę, młodszą i bardzo w nim zakochaną. On zresztą też podobno zakochał się na śmierć.... Są ze sobą od październia a w grudniu jej się oświadczył. Są szczęśliwym narzeczeństwem.... Ahhh widzę , że szybko naszła go pewność, że to ta JEDYNA, z którą chce spedzic resztę życia.... Ja już mniejwięcej doszłam do siebie, chociaż chwilami jest cięzko, ponieważ on był dla mnie całym światem (wiem, to byl moj błąd, zeby rezygnowac z calego swojego dotychczasowego świata na rzecz faceta...) Mam nadzieje, że nadejdzie taki dzien, w którym bede mogla powiedziec , ze jest mi on juz całkiem obojętny... Jakiś czas temu poznałam pewnego chłopaka, byliśmy na kilku spotkaniach, tyle, że z czasem widzę, że jeszcze jest taki strasznie niedojrzały i dopiero teraz zaczęło wychodzić szydło z worka. A odrzuca mnie od takich chłopaczków co chcą jeszcze się porządnie wyszaleć. Więc póki co wiem, że czeka mnie jeszcze długi czas życia jako singielka. Ale może kiedyś los uśmiechnie sie do mnie w tej kwestii.... Edytowane przez Szara_ Czas edycji: 2009-12-24 o 15:38 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
to chyba się dołączę.
Prawie 3lata z czego ostatni rok na odległość, ze względu na jego pracę. Bardzo się zmienił. Ostatnie 3 miesiące to wegetacja. Kłótnie i powroty. Jakieś 1,5 tyg znowu skończył. Tym razem już nie mam złudzeń. Nie mam sił obchodzić świąt. Dziś ogólnie mam gorszy czas ![]()
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
gdyby ktoś chciał popisać na gg to zapraszam
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.