BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 08:43   #721
alnthdb
Raczkowanie

GG do alnthdb
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Kurde, jak wy to robicie, ze ciagle na rozmowy chodzicie?????

Ja mam w zakladkach 13 ogloszen i jakos zebrac sie nie moge, zeby jakies CV powysylac... No po prostu mam lenia!!!!
A no i widzisz to jest ten klucz, że CV wysyła się wszędzie gdzie jest realna szansa na pracę........
Powiem Wam ze bylam ostatnio na szkoleniu doradców .....ku mojemu zdziwieniu przedstawili tę pracę całkiem ciekawie i nawet jestem skłonna w niedalekiej przyszlosci zacząć prace na tym stanowisku! Są oczywiście minusy...pierwsze 2 miesiące to ciągłe szkolenia i raczej kasy się nie zarobi..niestety w mojej sytuacji..nie mam czasu na 2 miesiące bez kasy....ale mówię Wam dziewczyny że kasę można mieć na tym niezłą, mojej kumpeli brat po 3 miesiącach ma 5 tys wypłaty a nie pracuje w dużym mieście.....!

..Pożerają mnie baksyy !
alnthdb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 09:04   #722
pumas
Zakorzenienie

Hmmmm, ja odrzucam wiele ogloszen, po prostu nie jestem zainteresowana praca, w ktorej potencjalnie moglabym sie znowu meczyc. Dlatego moja lista firm sie zmniejsza z kazdym przeczytanym slowem w wymaganiach
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 10:39   #723
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Poprawiasz CV ode mnie ????????????? :P
Poprawiam Treść ta sama tylko szablon zmieniłam, bo jak coś chciałam dopisywać to mi się te poziome paski przemieszczały, zdjęcie podwójne robiło itp. Trochę też zmieniam obowiązki jeszcze, coś dodaję a coś usuwam, albo inaczej nazywam. Ale generalnie zostaje to co było.

Cytat:
Ja mam w zakladkach 13 ogloszen i jakos zebrac sie nie moge, zeby jakies CV powysylac... No po prostu mam lenia!!!!
Ja też mam w zakładkach parę ogłoszeń i nic. Totalnie jestem zniechęcona, bo nawet głupiego stażu nie chcą mi dać i robią normalnie casting na głupich stażach ehh... Nawet nie chce mi się jechać do Katowic by się zarejestrować w UP, bo widzę jakie mają staże to aż głowa boli. Może nie aktualizują tego, ale w końcu muszę się zmusić.

Cytat:
Hmmmm, ja odrzucam wiele ogloszen, po prostu nie jestem zainteresowana praca, w ktorej potencjalnie moglabym sie znowu meczyc. Dlatego moja lista firm sie zmniejsza z kazdym przeczytanym slowem w wymaganiach
Dokładnie mam to samo.
Stary 2010-05-12, 12:30   #724
martaaa34
Raczkowanie

Ja od prawie 2 mce nie byłam na żadnej rozmowie, brak słów a w UP nie rejstruję sie bo to z mojego doświadczenia strata czasu, zdrowia i wogóle oni oferują pracę tylko wtedy jak chcesz od nich jakies pieniążki wiem z doswiadczenia Jak chcialam na kurs tomi wciskali cuda nakiju , sama nie wiem skąd brali tak atrakcyjne oferty, jak szukałam pracy jako bezrobotna nie mieli nic przez rok!!! Oszustwoi zenada!!!Wysyłam nadal cv , ale mam lenia i brak sił witalnych , całe szczescie przyjaciółka robi praktyki na kosmetyczkę i zaproponowała mi zabiegi odmładzające ,może psychika mi się podreperuje bo zaczyna byc kiepsko, unikam ludzi Osta nio jest takalipa że 1 cv dziennie to max!!!A ja potrzebuje pieniedzyyyyy na poważny zabieg dentystyczny:mu r:Echhhhhh...

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Przepraszam za jakosc wpisu ENTER zastrajkował !!!;D
Stary 2010-05-12, 12:37   #725
Madaaa
Zakorzenienie

A ja nadal bezrobotna ;( Ofert pracy nie ma w moim miescie Mialam isc na staz, ale nie mają pieniędzy na nowe staże. Zaproponowali prace interwencyjne , ale też nie wiadomo czy znajdą się pieniądze. Ja im już nie wierzę Szukam , ale nie ma w czym wybierać, gdzie wysyłać ofert
Znalazlam oferte na rozkladanie towaru w marketach i przy pomocy.Mam nawet ksiazeczke sanepidowska, ale nie moge sie podjec bo mi sie to zupelnie nie oplaca. Praca tylko na czerwiec. Umowe zlecenie i podejrzewam, ze za psie pieniądze Musialabym wyrejestrowac się z UP. Wolę poczekać na Urząd Pracy. Bo gdybym dostala te pracę od, to co najmiej na trzy miesiace miałabym co robic.
Wyrejestruję się tylko jak znajdę na prawdę dobrą pracę.

Trochę błedne koło się zatacza w tym UP.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 12:49   #726
marricka
Raczkowanie

dziś ja też mam zły dzień
marricka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 13:28   #727
Ariena
Zakorzenienie

Ja tak samo. nic nie wysłałam, wstałam przed 11, o 13 zjadłam śniadanie. Po prostu masakra jakaś, jestem totalnie zobojętniała na wszystko. Wywiesiłam na balkonie pranie i patrzyłam na dół (mieszkamy na ostatnim piętrze) i się zastanawiałam co by było jakbym skoczyła....
Stary 2010-05-12, 16:09   #728
pumas
Zakorzenienie

Hm hm hm... Ariena, nie zalamuj mnie! Chyba nie jest az tak zle... zeby takie kroki czynic

Widze, ze wy dosc aktywnie poszukujecie pracy. Ja przy was to len totalny. Ani sie nie zarejestrowalam w up, ani nie wysylam CV, ani nic nie robie procz bycia kura domowa i wydawania pieniedzy... ktore niestety szybko sie koncza.

Potrzebuje ciekawej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-05-12, 17:13   #729
Ariena
Zakorzenienie

Wiem że nie jest aż tak źle... Nie zrobiłam tego rodzinie i TŻ. Tylko tak mnie coś naszło. Też szukam ciekawej pracy. Mój TŻ mówi żebym słała do firm logistycznych, sęk w tym że nie chce być spedytorem, przynajmniej nie na takich warunkach jak ostatnio. Nudne to było, a raczej-nużące i ciągle to samo...Jak w jakimś młynie. Patrzenie na tą giełdę transportową aż do Może w innych firmach to inaczej wygląda, hhmm.
Stary 2010-05-12, 17:40   #730
marricka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Wiem że nie jest aż tak źle... Nie zrobiłam tego rodzinie i TŻ. Tylko tak mnie coś naszło. Też szukam ciekawej pracy. Mój TŻ mówi żebym słała do firm logistycznych, sęk w tym że nie chce być spedytorem, przynajmniej nie na takich warunkach jak ostatnio. Nudne to było, a raczej-nużące i ciągle to samo...Jak w jakimś młynie. Patrzenie na tą giełdę transportową aż do Może w innych firmach to inaczej wygląda, hhmm.
ja kończę ten dzień i liczę, że jutro będzie lepiej i śpiewam sobie pod nosem "always look on the bright side of life tu tu tu tu"
głupi dzień
Stary 2010-05-12, 17:54   #731
kluska234
Raczkowanie

Wiecie co to chyba ta pogoda . Cały czas tak ponuro, szaro.
Ja jednak zaczynam od 1 czerwca Jeszcze ponad 2 tygodnie, żeby się nie rozmyślili...:P CV nadal wysyłam...

kluska234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 18:01   #732
antena22
Zadomowienie

W końcu dostałam pracę.Zaczynam pod koniec czerwca jak dobrze pójdzie.Niestety muszę wyjechać z Polski.Bardzo żałuję że moje miasto/ kraj nie było w stanie zaoferować mi pracy Tu nie mogłam dostać pracy jako sekretarka/recepcjonistka/asystentka a tam gdzie jadę będę managerem!Trochę jestem przerażona tym wszystkim, nie wiem czy dam radę,ale muszę spróbować.To duża szansa dla mnie.
Dziewczyny trzymam kciuki żeby każdej z Was się udało.Do mnie po ponad 1,5 roku bezowocnych poszukiwań szczęście się uśmiechnęło.
Stary 2010-05-12, 18:22   #733
Ariena
Zakorzenienie

Taki chory kraj! Mimo wszystko gratuluję Może jak wrócisz do Polski jak będziesz chciała to może będzie inaczej.
Stary 2010-05-12, 19:48   #734
joaa12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Tu nie mogłam dostać pracy jako sekretarka/recepcjonistka/asystentka a tam gdzie jadę będę managerem!Trochę jestem przerażona tym wszystkim, nie wiem czy dam radę,ale muszę spróbować.
Gratuluję
No to przykre, że we własnym kraju ludzie są ,,pomiatani,, przez pracodawców a na rozmowach kwalifikacyjnych wymaga się niewiadomo czego. Tak jakby człowiek był ,,głupi,, i nie mógł się nauczyć w ciągu miesiąca tego co wymagają.

Ciekawi mnie jak Ty tego dokonałaś ?

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
..... może będzie inaczej.
Może będzie inaczej - oby. To ,,inaczej,, to ja już pamiętam jak było ,,7 lat zaciskania pasa,, a później miało byc pięknie i kolorowo. BYłam wtedy dzieckiem.
Oczywiście nie ma żadnej złoścliwości w mojej wypowiedzi tylko czysta refleksja.
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:49   #735
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno inaczej, mam kolezanke w logistyce, ktora pracuje juz 3 rok i wlasnie przeszla do bardzo duzej miedzynarodowej firmy. W mojej ex firmie dzial logistyki tez super, nikt nie narzekal, a prace mieli ciekawa... Wiec moze uderzaj do DZIALU LOGISTYKI, a nie firmy logistycznej.

Cytat:
W końcu dostałam pracę.Zaczynam pod koniec czerwca jak dobrze pójdzie.Niestety muszę wyjechać z Polski.Bardzo żałuję że moje miasto/ kraj nie było w stanie zaoferować mi pracy Tu nie mogłam dostać pracy jako sekretarka/recepcjonistka/asystentka a tam gdzie jadę będę managerem!Trochę jestem przerażona tym wszystkim, nie wiem czy dam radę,ale muszę spróbować.To duża szansa dla mnie.
Dziewczyny trzymam kciuki żeby każdej z Was się udało.Do mnie po ponad 1,5 roku bezowocnych poszukiwań szczęście się uśmiechnęło.
W Polsce nigdy sie nie zmieni, bo to mentalnosc ludzi kreuje rzeczywistosc, a ci sa jeszcze lekko za murzynami... Dzisiaj w TV widzialam pewien absurd: skrzyzowanie z sygnalizacja swietlna, na ktorej trzeba bylo wysiasc z samochodu, zeby wcisnac przycisk, po ktorego wcisnieciu zapalalo sie zielone :P To sie nazywa Polska, ale to tak BTW.

Gratuluje pracy! Gdzie wylatujesz i co bedziesz tam robila, procz managerowania?

Cytat:
Taki chory kraj! Mimo wszystko gratuluję Może jak wrócisz do Polski jak będziesz chciała to może będzie inaczej.
Nie bedzie, sorry, nie ma sie co łudzić.

Podjelam decyzje Nie moglam tam pojsc...
Stary 2010-05-12, 22:37   #736
antena22
Zadomowienie

Heh no widzisz joaa12 nie będę ukrywać że to że dostałam taką ofertę to duża zasługa mojej byłej szefowej i jej współpracownika.Co tu dużo mówić podobno zrobił mi taką reklamę że szok (nie było mnie przy tym bo pojechałam już do domu).Z tego co do tej pory się dowiedziałam to nie będzie to ciężka praca.Będę układać grafiki,odbierać nowe osoby z dworca,zajmować się pielęgniarkami agencyjnymi.Na szczęście będę pracować w środowisku z którym miałam styczność pracując na studiach czyli z pielęgniarkami.Coś mi tam w głowie zostało po tych 2 latach pracy.Nawet na spotkaniu była kobietka która miała problemy z rejestracja w Irlandii a ja po usłyszeniu jej nazwiska już wiedziałam dlaczego nie mogła się zarejestrować
Pumas będę pracować w okolicy Liverpoolu.dokładnie nie wiem gdzie -czekam na ofertę pracy którą mam dostać jutro na maila.Poza pracą mam zamiar przypuścić szturm na primarka i oczywiście wyszukać jakiś klub fitness bo nie mogę tam przytyć!Nie wyobrażam sobie przynajmniej 2 dni bez ćwiczeń.
Stary 2010-05-13, 06:16   #737
kasia11
Raczkowanie

antena22 Gratulacje Sama chętnie bym wyjechała na jakiś czas ale studia podyplomowe mnie trzymają. U mnie bez zmian w poniedziałek kolejna rozmowa.
PUMAS dobra decyzja jeśli nie jesteś pewna na 100% , że to właśnie to. A co właściwie Ci nie odpowiadało?

Już mam dość tego szukania. Codziennie rano i popołudniu sprawdzam ogłoszenia i wysyłam CV. Myślę, że to jest test na moją cierpliwość bo należy do osób bardzo niecierpliwych, a szukanie pracy zdecydowanie wymaga dużo cierpliwości

Edytowane przez kasia11
Czas edycji: 2010-05-13 o 06:29
kasia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 08:30   #738
marricka
Raczkowanie

Jest rano, a ja nie mam siły nie mam na nic ochoty. Przeleciałam pobieżnie oferty i chyba się położę Eh
Stary 2010-05-13, 09:28   #739
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Heh no widzisz joaa12 nie będę ukrywać że to że dostałam taką ofertę to duża zasługa mojej byłej szefowej i jej współpracownika.Co tu dużo mówić podobno zrobił mi taką reklamę że szok (nie było mnie przy tym bo pojechałam już do domu).Z tego co do tej pory się dowiedziałam to nie będzie to ciężka praca.Będę układać grafiki,odbierać nowe osoby z dworca,zajmować się pielęgniarkami agencyjnymi.Na szczęście będę pracować w środowisku z którym miałam styczność pracując na studiach czyli z pielęgniarkami.Coś mi tam w głowie zostało po tych 2 latach pracy.Nawet na spotkaniu była kobietka która miała problemy z rejestracja w Irlandii a ja po usłyszeniu jej nazwiska już wiedziałam dlaczego nie mogła się zarejestrować
Pumas będę pracować w okolicy Liverpoolu.dokładnie nie wiem gdzie -czekam na ofertę pracy którą mam dostać jutro na maila.Poza pracą mam zamiar przypuścić szturm na primarka i oczywiście wyszukać jakiś klub fitness bo nie mogę tam przytyć!Nie wyobrażam sobie przynajmniej 2 dni bez ćwiczeń.
Fajnie, ciesze sie, ze bedziesz robic cos ciekawszzego niz siedzenie w domu i wgapianie sie w nowe ogloszenia z nadzieja, ze to jest moja praca zycia
Primark - skad ja to znam... jak bylam w UK to troche sie obkupilam

Cytat:
Napisane przez kasia11 Pokaż wiadomość
antena22 Gratulacje Sama chętnie bym wyjechała na jakiś czas ale studia podyplomowe mnie trzymają. U mnie bez zmian w poniedziałek kolejna rozmowa.
PUMAS dobra decyzja jeśli nie jesteś pewna na 100% , że to właśnie to. A co właściwie Ci nie odpowiadało?

Już mam dość tego szukania. Codziennie rano i popołudniu sprawdzam ogłoszenia i wysyłam CV. Myślę, że to jest test na moją cierpliwość bo należy do osób bardzo niecierpliwych, a szukanie pracy zdecydowanie wymaga dużo cierpliwości
Ja kiedys bylam osoba niecierpliwa, ale zycie to zweryfikowalo i zauwazylam, ze umiem pogodzic sie z pewnymi rzeczami i cierpliwie na nie czekac...

Nie odpowiadala mi branza przede wszystkim i paradoksalnie. Poza tym chyba czegos innego oczekuje od zycia, nie tylko za***istych pieniedzy.

Cytat:
Napisane przez marricka Pokaż wiadomość
Jest rano, a ja nie mam siły nie mam na nic ochoty. Przeleciałam pobieżnie oferty i chyba się położę Eh
Ja dopiero obskoczylam infopraca i juz mam dosc, nic nie ma!!!!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 10:25   #740
antena22
Zadomowienie

Ja dopiero obskoczylam infopraca i juz mam dosc, nic nie ma!!!!!!!!!![/QUOTE]
Ja jakoś nie jestem przekonana do infopracy...Może dlatego że jeśli chodzi o moje miasto to tam są same ogłoszenia o prace w funduszach emerytalnych i kredytach Ja szukam (raczej szukałam) na pracuj.pl, money.pl. gazeta.praca, jobexpress i oczywiście na stronach konkretnych firm
Stary 2010-05-13, 10:35   #741
pumas
Zakorzenienie

Info praca chyba ma to do siebie, ze jest tam mnostwo ogloszen tego typu. Wchodze tam, bo mam gotowe CV i tylko klikam sobie zglos kandydature
Stary 2010-05-13, 10:50   #742
marricka
Raczkowanie

Cytat:
Info praca chyba ma to do siebie, ze jest tam mnostwo ogloszen tego typu. Wchodze tam, bo mam gotowe CV i tylko klikam sobie zglos kandydature
nie dodajesz listu motywacyjnego? Zastanawiałam się, czy samo CV wystarczy
Stary 2010-05-13, 12:19   #743
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joaa12 Pokaż wiadomość
Gratuluję
No to przykre, że we własnym kraju ludzie są ,,pomiatani,, przez pracodawców a na rozmowach kwalifikacyjnych wymaga się niewiadomo czego. Tak jakby człowiek był ,,głupi,, i nie mógł się nauczyć w ciągu miesiąca tego co wymagają.
Dokładnie...wszystkiego się można nauczyć od podstaw, no może poza stanowiskami typu główna księgowa, architekt, lekarz itp. Ja mam takie wykształcenie i doświadczenie, że bez problemu bym się odnalazła w laboratorium, w firmie typowo zajmującej się dokumentacją oś-co za problem wypełniać wnioski i pisać raporty środowiskowe, oceny oddziaływania... To są szablony, wszystko robi się tak samo...

Cytat:
Napisane przez joaa12 Pokaż wiadomość
Może będzie inaczej - oby. To ,,inaczej,, to ja już pamiętam jak było ,,7 lat zaciskania pasa,, a później miało byc pięknie i kolorowo. BYłam wtedy dzieckiem.
Pewnie nie będzie inaczej, ale inaczej dla Anteny jeżeli wróci do Polski i będzie miała w CV :Menadżer w Anglii. Pewnie na sekretarkę to już by się dostała Oczywiście mówię to z przymrużeniem oka, przypuszczam że by ją przyjęli na dużo wyższych stanowiskach.

Cytat:
Na pewno inaczej, mam kolezanke w logistyce, ktora pracuje juz 3 rok i wlasnie przeszla do bardzo duzej miedzynarodowej firmy. W mojej ex firmie dzial logistyki tez super, nikt nie narzekal, a prace mieli ciekawa... Wiec moze uderzaj do DZIALU LOGISTYKI, a nie firmy logistycznej.
Może do działów...wolę do działów OŚ mając 5 letnią styczność z tym niż 3 miesiące w logistyce. Mam zamiar słać do firm produkcyjnych, bo mamy tu w Gliwicach strefę ekonomiczną. Sęk w tym, że same branże automotive, szkoda że nie jakieś chemiczne, kosmetyczne, gdzie są laboratoria. No ale nic, będę słać z pytaniem o pracy w działach oś (jeżeli istnieją), jakości, lub logistyki.

Cytat:
Widzę, że masz podobne obniżenie lotów jak ja, nic mi się nie chce. Wstałam nawet dziś wcześniej i co z tego, skoro nic nie wysłałam. Na samą myśl o wysyłaniu brzuch mnie kłuje i ciarki przechodzą. (i do kibelka od razu )

Cytat:
Ja jakoś nie jestem przekonana do infopracy...Może dlatego że jeśli chodzi o moje miasto to tam są same ogłoszenia o prace w funduszach emerytalnych i kredytach Ja szukam (raczej szukałam) na pracuj.pl, money.pl. gazeta.praca, jobexpress i oczywiście na stronach konkretnych firm
Infopraca to badziew raczej...przeraża mnie że pisze tam 200, 300 kandydatów..Większość ofert tam to właśnie kredyty, OFE itp.

Cytat:
To wygodne, fakt, dlatego też tam czasem wysyłam. Jednak nigdy nie miałam stamtąd żadnej odpowiedzi.

Cytat:
Ja 90% wysyłam samo CV, LM dodaję, gdy naprawdę ciekawa oferta, ale tam rzadko jest ciekawa.
Stary 2010-05-13, 13:44   #744
pumas
Zakorzenienie

Ja na infopraca nie wysylam LM, a o dziwo, mialam kilka telefonow (jeszcze za dawnych czasow) w sprawie pracy, ale nic konkretnego, ciekawego... Ilosci kandydatow przerazaja, ale mysle, ze wielu z nich podchodzi do tematu tak, jak ja. wysylaja, bo kosztuje ich to jedno klikniecie.

Ogolnie to zawsze wysylam LM.

Co do przyjecia anteny na wyzsze stanowisko niz sekretarka - mocno bylabym zszokowana. I nie chodzi tu o sama antene, ale o mentalnosc ludzka - jak ktos jedzie do Anglii, to zapierdzielac przy burakach, cebuli - nikt by nie pomyslal, ze Polak moze byc kims wiecej - a jesli ma tak w papierach, to albo sciemniane, albo to stanowisko wcale nie bylo takie managerskie...

Ja tez mam lekkie obnizenie lotow, dzis prawie zero ofert. W zakladce raptem 3 dzisiaj wyhaczylam i nawet nie wiem, czy na nie wysle. Bez sensu. Powaznie zastanawiam sie, czy ze mna jest wszystko OK.
Mialam rozne fajne prace w zyciu, z kazdej rezygnowalam, w kazdej bylam dobra, w ostatniej ciezko bylo mi sie wdrozyc, ale pewnie bym sie wdrozyla po jakims czasie... to ja glupia malpa zrezygnowalam, by teraz siedziec na wizazu i narzekac, jaka to kicha na tym rynku pracy (jestem bezrobotna juz prawie 2 tyg. a wyslalam raptem 10 cv, nie mam weny!!). Teraz dostalam oferte, odrzucilam ją wiedzac, ze kasa jest mi strasznie potrzebna. No normalnie debil.
Stary 2010-05-13, 16:09   #745
antena22
Zadomowienie

Jaka dyskusja się tu wywiązała Jeśli przyszłoby mi tam zostać z rok to po powrocie do Polski raczej chciałabym coś swojego otworzyć (np.salon kosmetyczny )albo kupić mieszkanie i wynajmować (w planach Tż ma dojechać do mnie).Posada sekretarki wcale by mi nie przeszkadzała-odpowiada mi taki typ pracy.
Ja zawsze wysyłam CV i LM bo w większości ogłoszeń proszą o taki zestaw. Jeśli chodzi o wysyłanie aplikacji to mój kolega robił tak że przez tydzień wysyłał codziennie a potem robił sobie przerwę żeby nie zwariować.Może to jest sposób.Przypomniały mi się jeszcze 2 strony gdzie przeglądam ogłoszenia: goldenline (chociaż jeśli o moje miasto chodzi to nie ma ogłoszeń) i profeo (tu często są ogłoszenia na ciekawe stanowiska,których w innych serwisach nie ma).Do tych 2 serwisów trzeba się zarejestrować ale myślę że warto
Stary 2010-05-13, 17:02   #746
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Jaka dyskusja się tu wywiązała Jeśli przyszłoby mi tam zostać z rok to po powrocie do Polski raczej chciałabym coś swojego otworzyć (np.salon kosmetyczny )albo kupić mieszkanie i wynajmować (w planach Tż ma dojechać do mnie).Posada sekretarki wcale by mi nie przeszkadzała-odpowiada mi taki typ pracy.
Ja zawsze wysyłam CV i LM bo w większości ogłoszeń proszą o taki zestaw. Jeśli chodzi o wysyłanie aplikacji to mój kolega robił tak że przez tydzień wysyłał codziennie a potem robił sobie przerwę żeby nie zwariować.Może to jest sposób.Przypomniały mi się jeszcze 2 strony gdzie przeglądam ogłoszenia: goldenline (chociaż jeśli o moje miasto chodzi to nie ma ogłoszeń) i profeo (tu często są ogłoszenia na ciekawe stanowiska,których w innych serwisach nie ma).Do tych 2 serwisów trzeba się zarejestrować ale myślę że warto
Antena, nie ma jak isc na swoje, racja. My tez wynajmujemy jedno mieszkanie, jest z tego niezla kasa, polecam

Jestem i na Goldenie i na profeo, bardzo fajne portale, nie tylko ze wzgledu na ogloszenia, ale na znajomosci. Ja prace w korporacji dostalam dzieki goldenline I to byl taki przypadek, ze w zyciu byscie nie pomyslaly, ze tak mozna dostac prace ))))))))
Stary 2010-05-14, 10:37   #747
martaaa34
Raczkowanie

Cytat:
Ja tak samo. nic nie wysłałam, wstałam przed 11, o 13 zjadłam śniadanie. Po prostu masakra jakaś, jestem totalnie zobojętniała na wszystko. Wywiesiłam na balkonie pranie i patrzyłam na dół (mieszkamy na ostatnim piętrze) i się zastanawiałam co by było jakbym skoczyła....

Ariena a chcesz klapsy na gołą p**** od ciotki marty???????????????????? ????????????Z a takie teksciorki??To wypiniaj się już !!!

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

W moim miescie jest nabór do Opieki Społecznej na asystenta rodzinnego, ale oczywiscie wymagania wyższe wykształcenie, myślę że lekka przesada żeby osoba z magistrem zarabiała 980 zł bo taka jest najniższa krajowa i tak tam płacą.No i znowu nie mogę wysłac bo jestem nie kompetentna Nawet do takich groszaków
Stary 2010-05-14, 12:10   #748
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87

Kurcze, może to nie jest właściwy wątek i powinnam napisać w którymś z wątków dziewczyn pracujących w sklepach odzieżowych, ale tu jest Pumas z jej dobrymi radami i w ogóle jakoś się tak trochę zadomowiona tu czuję od ciągłego podczytywania
Dziewczyny, znalazłam dwa fajne ogłoszenia (tzn jak dla mnie fajne ) i zaraz zabieram się za pisanie wypasionego listu motywacyjnego w odpowiedzi na jedno ogłoszenie, a do drugiego chciałam trochę zmodyfikować CV. Tylko tak się zastanawiam - bo pierwszy raz trafiłam na ofertę pracy dla sprzedawcy (sklep odzieżowy, sieciówka) w którym nie wymagają (teoretycznie) doświadczenia, za to "mile widziane" jest wykształcenie handlowe lub ekonomiczne a wymagana wiedza z zakresu towaroznawstwa (?!) i doświadczenie w prezentacji towaru... Ok, w moim "nowym lepszym CV" dopisałam sobie trzy miesiące pracy w sklepie, więc w obowiązkach wypiszę dbanie o ekspozycję i cośtam jeszcze (umówiłam się z koleżanką która dość długo pracowała w sklepie że mi podpowie co i jak). Ale o co im chodzi z tym towaroznawstwem? Dodam może, że w opisie stanowiska jest standard - budowanie relacji z klientem, doradztwo w zakresie kreowania stylu klientki i promowanie marki... Kompletnie nie wiem jak to ugryźć...
Stary 2010-05-14, 12:46   #749
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaaa34 Pokaż wiadomość
Ariena a chcesz klapsy na gołą p**** od ciotki marty???????????????????? ????????????Z a takie teksciorki??To wypiniaj się już !!!

W moim miescie jest nabór do Opieki Społecznej na asystenta rodzinnego, ale oczywiscie wymagania wyższe wykształcenie, myślę że lekka przesada żeby osoba z magistrem zarabiała 980 zł bo taka jest najniższa krajowa i tak tam płacą.No i znowu nie mogę wysłac bo jestem nie kompetentna Nawet do takich groszaków
To wypinam
Ja też pracowałam za 980 zł, praca lipna, ale w miarę biurowa. Fakt że mi nie odpowiadała, ale lepsza taka niż telemarketing za tą samą kasę. Mi by tyle starczyło jeśli byłaby to praca w miarę fajna, ale pewnie szukałabym dalej.
Stary 2010-05-14, 20:02   #750
kluska234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaaa34 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ja pewnie tyle zarobię na okresie próbnym Czekam na umowę, ale rewelacji nie będzie. Cóż traktuję to przejściowo.

kluska234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości