![]() |
#721 | |
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Cytat:
Powiem Wam ze bylam ostatnio na szkoleniu doradców .....ku mojemu zdziwieniu przedstawili tę pracę całkiem ciekawie i nawet jestem skłonna w niedalekiej przyszlosci zacząć prace na tym stanowisku! Są oczywiście minusy...pierwsze 2 miesiące to ciągłe szkolenia i raczej kasy się nie zarobi..niestety w mojej sytuacji..nie mam czasu na 2 miesiące bez kasy....ale mówię Wam dziewczyny że kasę można mieć na tym niezłą, mojej kumpeli brat po 3 miesiącach ma 5 tys wypłaty a nie pracuje w dużym mieście.....!
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Hmmmm, ja odrzucam wiele ogloszen, po prostu nie jestem zainteresowana praca, w ktorej potencjalnie moglabym sie znowu meczyc. Dlatego moja lista firm sie zmniejsza z kazdym przeczytanym slowem w wymaganiach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Poprawiam
![]() Cytat:
![]() Dokładnie mam to samo.
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Ja od prawie 2 mce nie byłam na żadnej rozmowie, brak słów a w UP nie rejstruję sie bo to z mojego doświadczenia strata czasu, zdrowia i wogóle oni oferują pracę tylko wtedy jak chcesz od nich jakies pieniążki wiem z doswiadczenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Przepraszam za jakosc wpisu ENTER zastrajkował !!! ![]()
#725 |
Zakorzenienie
|
A ja nadal bezrobotna ;( Ofert pracy nie ma w moim miescie
![]() ![]() ![]() Znalazlam oferte na rozkladanie towaru w marketach i przy pomocy.Mam nawet ksiazeczke sanepidowska, ale nie moge sie podjec bo mi sie to zupelnie nie oplaca. Praca tylko na czerwiec. Umowe zlecenie i podejrzewam, ze za psie pieniądze ![]() Wyrejestruję się tylko jak znajdę na prawdę dobrą pracę. Trochę błedne koło się zatacza w tym UP.
#726 |
Raczkowanie
|
dziś ja też mam zły dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo.
![]() ![]()
#728 |
Zakorzenienie
|
Hm hm hm... Ariena, nie zalamuj mnie! Chyba nie jest az tak zle... zeby takie kroki czynic
![]() Widze, ze wy dosc aktywnie poszukujecie pracy. Ja przy was to len totalny. Ani sie nie zarejestrowalam w up, ani nie wysylam CV, ani nic nie robie procz bycia kura domowa i wydawania pieniedzy... ktore niestety szybko sie koncza. Potrzebuje ciekawej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Wiem że nie jest aż tak źle... Nie zrobiłam tego rodzinie i TŻ. Tylko tak mnie coś naszło.
![]() ![]()
#730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() głupi dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Wiecie co to chyba ta pogoda . Cały czas tak ponuro, szaro.
![]() Ja jednak zaczynam od 1 czerwca ![]()
#732 |
Zadomowienie
|
W końcu dostałam pracę.Zaczynam pod koniec czerwca jak dobrze pójdzie.Niestety muszę wyjechać z Polski.Bardzo żałuję że moje miasto/ kraj nie było w stanie zaoferować mi pracy
![]() Dziewczyny trzymam kciuki żeby każdej z Was się udało.Do mnie po ponad 1,5 roku bezowocnych poszukiwań szczęście się uśmiechnęło.
#733 |
Zakorzenienie
|
Taki chory kraj! Mimo wszystko gratuluję
![]()
#734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to przykre, że we własnym kraju ludzie są ,,pomiatani,, przez pracodawców a na rozmowach kwalifikacyjnych wymaga się niewiadomo czego. Tak jakby człowiek był ,,głupi,, i nie mógł się nauczyć w ciągu miesiąca tego co wymagają. Ciekawi mnie jak Ty tego dokonałaś ? ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Może będzie inaczej - oby. To ,,inaczej,, to ja już pamiętam jak było ,,7 lat zaciskania pasa,, a później miało byc pięknie i kolorowo. BYłam wtedy dzieckiem. Oczywiście nie ma żadnej złoścliwości w mojej wypowiedzi tylko czysta refleksja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje pracy! Gdzie wylatujesz i co bedziesz tam robila, procz managerowania? ![]() ![]() Cytat:
Podjelam decyzje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Heh no widzisz joaa12 nie będę ukrywać że to że dostałam taką ofertę to duża zasługa mojej byłej szefowej i jej współpracownika.Co tu dużo mówić podobno zrobił mi taką reklamę że szok (nie było mnie przy tym bo pojechałam już do domu).Z tego co do tej pory się dowiedziałam to nie będzie to ciężka praca.Będę układać grafiki,odbierać nowe osoby z dworca,zajmować się pielęgniarkami agencyjnymi.Na szczęście będę pracować w środowisku z którym miałam styczność pracując na studiach czyli z pielęgniarkami.Coś mi tam w głowie zostało po tych 2 latach pracy.Nawet na spotkaniu była kobietka która miała problemy z rejestracja w Irlandii a ja po usłyszeniu jej nazwiska już wiedziałam dlaczego nie mogła się zarejestrować
![]() Pumas będę pracować w okolicy Liverpoolu.dokładnie nie wiem gdzie -czekam na ofertę pracy którą mam dostać jutro na maila.Poza pracą mam zamiar przypuścić szturm na primarka ![]()
#737 |
Raczkowanie
|
antena22 Gratulacje
![]() PUMAS dobra decyzja jeśli nie jesteś pewna na 100% , że to właśnie to. A co właściwie Ci nie odpowiadało? Już mam dość tego szukania. Codziennie rano i popołudniu sprawdzam ogłoszenia i wysyłam CV. Myślę, że to jest test na moją cierpliwość bo należy do osób bardzo niecierpliwych, a szukanie pracy zdecydowanie wymaga dużo cierpliwości ![]() Edytowane przez kasia11 Czas edycji: 2010-05-13 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Jest rano, a ja nie mam siły
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Primark - skad ja to znam... jak bylam w UK to troche sie obkupilam ![]() Cytat:
Nie odpowiadala mi branza przede wszystkim i paradoksalnie. Poza tym chyba czegos innego oczekuje od zycia, nie tylko za***istych pieniedzy. Ja dopiero obskoczylam infopraca i juz mam dosc, nic nie ma!!!!!!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Ja dopiero obskoczylam infopraca i juz mam dosc, nic nie ma!!!!!!!!!![/QUOTE]
Ja jakoś nie jestem przekonana do infopracy...Może dlatego że jeśli chodzi o moje miasto to tam są same ogłoszenia o prace w funduszach emerytalnych i kredytach ![]() ![]()
#741 |
Zakorzenienie
|
Info praca chyba ma to do siebie, ze jest tam mnostwo ogloszen tego typu. Wchodze tam, bo mam gotowe CV i tylko klikam sobie zglos kandydature
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja 90% wysyłam samo CV, LM dodaję, gdy naprawdę ciekawa oferta, ale tam rzadko jest ciekawa.
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Ja na infopraca nie wysylam LM, a o dziwo, mialam kilka telefonow (jeszcze za dawnych czasow) w sprawie pracy, ale nic konkretnego, ciekawego... Ilosci kandydatow przerazaja, ale mysle, ze wielu z nich podchodzi do tematu tak, jak ja. wysylaja, bo kosztuje ich to jedno klikniecie.
Ogolnie to zawsze wysylam LM. Co do przyjecia anteny na wyzsze stanowisko niz sekretarka - mocno bylabym zszokowana. I nie chodzi tu o sama antene, ale o mentalnosc ludzka - jak ktos jedzie do Anglii, to zapierdzielac przy burakach, cebuli - nikt by nie pomyslal, ze Polak moze byc kims wiecej - a jesli ma tak w papierach, to albo sciemniane, albo to stanowisko wcale nie bylo takie managerskie... Ja tez mam lekkie obnizenie lotow, dzis prawie zero ofert. W zakladce raptem 3 dzisiaj wyhaczylam i nawet nie wiem, czy na nie wysle. Bez sensu. Powaznie zastanawiam sie, czy ze mna jest wszystko OK. Mialam rozne fajne prace w zyciu, z kazdej rezygnowalam, w kazdej bylam dobra, w ostatniej ciezko bylo mi sie wdrozyc, ale pewnie bym sie wdrozyla po jakims czasie... to ja glupia malpa zrezygnowalam, by teraz siedziec na wizazu i narzekac, jaka to kicha na tym rynku pracy (jestem bezrobotna juz prawie 2 tyg. a wyslalam raptem 10 cv, nie mam weny!!). Teraz dostalam oferte, odrzucilam ją wiedzac, ze kasa jest mi strasznie potrzebna. No normalnie debil. |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Jaka dyskusja się tu wywiązała
![]() ![]() Ja zawsze wysyłam CV i LM bo w większości ogłoszeń proszą o taki zestaw. Jeśli chodzi o wysyłanie aplikacji to mój kolega robił tak że przez tydzień wysyłał codziennie a potem robił sobie przerwę żeby nie zwariować.Może to jest sposób.Przypomniały mi się jeszcze 2 strony gdzie przeglądam ogłoszenia: goldenline (chociaż jeśli o moje miasto chodzi to nie ma ogłoszeń) i profeo (tu często są ogłoszenia na ciekawe stanowiska,których w innych serwisach nie ma).Do tych 2 serwisów trzeba się zarejestrować ale myślę że warto
#746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem i na Goldenie i na profeo, bardzo fajne portale, nie tylko ze wzgledu na ogloszenia, ale na znajomosci. Ja prace w korporacji dostalam dzieki goldenline ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ariena a chcesz klapsy na gołą p**** od ciotki marty???????????????????? ???????????? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- W moim miescie jest nabór do Opieki Społecznej na asystenta rodzinnego, ale oczywiscie wymagania wyższe wykształcenie, myślę że lekka przesada żeby osoba z magistrem zarabiała 980 zł bo taka jest najniższa krajowa i tak tam płacą.No i znowu nie mogę wysłac bo jestem nie kompetentna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
Kurcze, może to nie jest właściwy wątek i powinnam napisać w którymś z wątków dziewczyn pracujących w sklepach odzieżowych, ale tu jest Pumas z jej dobrymi radami i w ogóle jakoś się tak trochę zadomowiona tu czuję od ciągłego podczytywania
![]() Dziewczyny, znalazłam dwa fajne ogłoszenia (tzn jak dla mnie fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też pracowałam za 980 zł, praca lipna, ale w miarę biurowa. Fakt że mi nie odpowiadała, ale lepsza taka niż telemarketing za tą samą kasę. Mi by tyle starczyło jeśli byłaby to praca w miarę fajna, ale pewnie szukałabym dalej.
![]() |
#750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.