|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
A więc czas zacząć III turę ONZ - waga: 76,1 kg czyli w ciągu 3 dni oszukańczych doszło 0,5 kg ale czemu się dziwić: pizza, spaghetti, kartacze, ciastka z bitą śmietana oraz moje ukochane kruche krówki
![]() I tak nie jest źle: po dwóch turach z tygodniową przerwą między nimi spadło łącznie 5,5 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jutro mój ostatni dzień na Turbo i powiem wam szczerze ze efektów nie widac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
karmeelek
gratulacje! ja się ważę jutro rano, dziś ostatni dzień onz ![]() W ogóle to dziewczyny dostałam dziś wycisk na wf w szkole, po raz pierwszy cokolwiek na tej lekcji robiliśmy ;D Nauczyciel puścił na duużym ekranie płytę z ćwiczeniami całego ciała typu aerobik, do bardzo fajnej muzyki. Ja rozpoznałam tam dużo tanecznych ruchów, np. podstawa salsy, samby i chachy, super zabawa ;P no i byłam jedyna, która wytrzymała tempo, jestem z siebie dumna ! ![]() ![]() ![]() wikk27 wiesz, przy 2-3kg to zazwyczaj dużej różnicy nie widać, nie ma co się oszukiwać, a zazwyczaj tyle przy turze spada.
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
u mnie dziś ostatni dzień onz, jutro dam znać ile mi zeszło
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
No jutro nasza chwila prawdy
![]() Ja za to robię sobię 2 dni przerwy na musli i ciasteczka owsiane ;D mówię do taty 'kup mi płatki owsiane', to przyniósł 1,5 kg więc muszę coś z tym zrobić ![]()
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -ja jesli jem chlebek- to zytni ![]() Cytat:
![]() zazdroszcze wysiłku fizycznego- ja jestem paskudnym leniem ![]() poza 40 minutowym spacerem dziennie- droga na kurs i z powrotem ![]() ![]() Cytat:
![]() posyłam humorek i Tobie ![]() mnie tez jest ciezko, nie powiem ze nie!!! ale nakreca mnie mysl, ze bede sie w koncu dobrze czula w swoim ciele- a strasznie mi tego brakuje i ciesze sie ogromnie, ze w koncu sie za siebie wzielam ![]() Cytat:
![]() zazdroszcze!!! i mam nadzieje, ze tez sie takich doczekam ![]() co do samej diety ONZ to powiem Wam 2 rzeczy: 1- bardzo dobrze sie czuje i tak naprawde nie mam jakichs mega zachcianek ![]() ![]() 2- wszystkim poczatkujacym polecam jako ostatni posilek jesc cos bialkowego <stare wyjadaczki pewnie o tym wiedza> ![]() jak zjem o 18 salatke warzywna lub owocki to o 21 ssie mnie niesamowicie ![]() dziś zjadlam kalafiora gotowanego ![]() ![]() ale juz jestem głodna!!! ![]() wczoraj zjadlam piersiątko z kury i trzymalo mnie chyba do rana ![]() skrupulatnie wypijam 1,5 litrowa butle wody + jeszcze w domu troche pije, nie liczac kawy i herbat ![]() kusiło mnie dzis, zeby sie zwazyc- ale poczekam do 9 dnia ![]() U mnie jutro juz 5 dzien ![]() ![]() ![]() I dziewczynki!!!!!!!!!!!!!
Usmiechnąć się!!!!!!!!!!!!!!! Przecież mamy WIOSNĘ !!!
![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
idgi
no dokładnie, ale ja zareagowałam raczej tak ---> ![]() a potem śmiech ![]() ![]() Podzielę się z WAMI jak chcecie ;D
![]() Plan działania: ONZ w trakcie ! ![]() ![]() ![]() 172 cm waga nie działa ![]() Edytowane przez Xfionka Czas edycji: 2010-03-23 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich
![]() Od jutra zaczynam TURBO. Wcześniej odchudzałam się 1000kcal schudłam około 12kg.była to ogromna motywacja. Czuję teraz,że właśnie jest czas kiedy dostaje kopa i chcę.chcę.chcę. mam nadzieję,że mi się uda.. wczoraj i dziś dietkowałam do póki nie znalazłam tej diety i pobrałam ją.. po wcześniejszym odchudzaniu udało mi się wyeliminować masło i sól. nauczyłam się pić wodę w dużych ilościach. Tylko,że jestem wegetarianką i nie wiem czy może być.?bo nie jem ryb i miesa.. mieszkam obecnie we francji mam tutaj taki rower do chodzenia. ćwiczę 45 minut dziennie... mam nadzieję,że się uda... ![]()
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Lena_ruda
Hej ![]()
![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
oj Kasieńko zakręcona dzięki
![]() lubię osoby z tak pozytywnym nastawieniem ![]() Fionka - słodkości powiadasz? hmm to podaj i zobrazkuj może ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Lena - robilam 2x turbo i 1x onz, fakt ze jest troche ciezej, szczegolnie posilki 2 produkty z 2 grupy. ja zazwyczaj robilam jajka z zoltym serem smazone na patelni, jajka na twardo +majonez z musztarda + pistacje, serek wiejski + migdaly, ewentualnie jakies dwa rodzaje orzechow. fakt, ze wtedy dieta jest bardzo monotonna, ale to tylko 10 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś już praktycznie doświadczona wieć która dietę uważasz za lepiej działająco ? Bo ja dzis koncze Turbo i zastanawiam się czy rozpoczac kolejna turę czy przejsc na ONZ ... Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
wynik po turze onz - 1kg, w sumie to jestem zawiedziona, myślałam, że ustabilizuje się na -1,5 ehh no ale co tam czas zacząć kolejną turę, jak zobaczę podczas niej 5 z przodu to będę przeszczęsliwa
![]() no to zaczynam od 61kg. dziś w planach: sałatka owocowa, kurczak w ananasach, pieczarki i surówka ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- właśnie się zmierzyłam, z biustu zeszły mi 2cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję bardzo.. w tym problem,że ja ryb nie jem,a co jeżeli zdarzy się,że będę jadła za mało.?;o
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Wkurzyłam się - nic nie poszło, przybyło 200g.
![]() Poza tym już nie mogę patrzeć na orzechy, jajka i serek wiejski, więc chyba póki co przerzucę się na MŻ-WR albo WW, a tu wrócę za jakiś czas - ale zdecydowanie na ONZ. Ześwirować można z tymi 6-ma posiłkami ![]()
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
ja to się zastanawiam czy wytrzymam... czy nagle mi nie przyjdzie dzień i powiem 'a do diabła z dietą' nie chcę.! póki co mam wiele energii.. wiem,że przychodzą momenty w których zgrzesze itd. ale nie chce po prostu jej rzucić całkiem...
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
Carmelle to dopiero Twój 4 dzień. Nie poddawaj się. Ja zrobiłam dwie tury i owszem jest to monotonne. Właśnie dlatego teraz jestem na ONZ i jestem bardziej zadowolona z posiłków.
Lena nie martw się tylko po prostu spróbuj. Każda z nas miała obawy "jak to będzie" kiedy zaczynała tę dietę po raz pierwszy. Za każdym razem trwamy w niej z mniejszymi lub większymi grzeszkami, a kilogramy i tak lecą, więc warto ![]() Fionka byłam już na kilku koloniach z różnych biur. I znowu przychodzi ten dylemat: jakie biuro wybrać. Masz jakieś fajne sprawdzone? A, i podaj te przepisy ![]() *** U mnie drugi dzień ONZ. Jestem bardzo zadowolona z tego co mogę jeść. Przed chwilką zjadłam między innymi placuszki z serka wiejskiego ![]() ![]()
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
red_chameleon - hm, mam nadzieję.. to 1 dzień .. a ja się obawiam,że za dużo tego jedzenia w tej diecie!;/
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Może to głupie pytanie ale ja już się nie orientuję ...
Dieta Haya o której się duzo naczytałam polega na niełączeniu weglowodanów i białek bo podobno to zle działa. A przypadkiem w ONZ i Turbo nie dochodzi do mieszania weglowodanów i białek ? POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Nie znam tej diety o której mówisz, ale z tego co mi wiadomo o odżywiani to najważniejsze nie łączyć tłuszczy i węglowodanów.
![]() |
#742 |
Wtajemniczenie
|
wikk - niby dochodzi do łączenia, ale w tych "naszych" dietach chodzi głównie o to,że te produkty maja dosyć niskie, bądź średnie IG. Tak przynajmniej mnie się wydaje. Więc nie głodniejemy tak szybko. A o diecie haya nie czytałam nawet to się nie wypowiadam. Swoją droga już teraz mam masakrę, żeby zjeść posiłek czysto białkowy... ;(
No właśnie masakra, chyba ze słabą mobilizacją się zebrałam ![]() ![]() ![]() Trzymajcie się Piękne! Życzę jeszcze więcej energii ![]() ![]() buźka ![]()
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Po II turze ONZ, uroczyście oświadczam, moja waga łazienkowa sfiksowała po czym się zepsuła, nie wiem czy to dobry znak ;DD w każdym razie po 10 próbach pokazała coś w stylu 66,5 kg. Załóżmy. Mam tylko nadzieję, że nie oszukiwała mnie cały czas i że do końca kolejnej tury będzie już działać.
Dziś i jutro 2 dni oszukańcze. Właśnie upiekłam ciasto bananowe, zrobiłam wspomniane wyżej chokladbollar, no a ciasteczka owsiane lecę właśnie wyciągnąć z piekarnika, achhh, jak pachnie ![]() ![]() idgi zawsze z biustu schodzi najprędzej ;(( Też mnie to boli, bo nie ma specjalnie z czego schodzić, haha ;P red_chameleon Ja dwa lata z rzędu byłam z biura gro-tour i jestem bardzo zadowolona, może zobacz ich ofertę ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- nieeeeeeeeeee ;(( zjarały mi się rodzynki ! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
xfionka-ja jestem na turbo.. ile Tobie udało się schudnąć i w jakim czasie ONZ?
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
Fionka ja z gro-tour byłam 1,5 roku temu w Grecji.
Gratuluję spadku wagi ![]() ![]() Koniecznie dodaj przepisiki, tylko wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Zapomniałam Wan pisać, że do kolacji zjadłam aż 4 niedozwolone rzeczy. Było to: *kawałek ogórka kiszonego (na kanpeczki) *mandarynkę (nieświadomie, myślałam, że jest dozwolona) *2 suszone śliwki (miałam ochotę) *2 kulki winogron Nie planowałam tego. Wcale tez nie żałuję ![]()
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie pokazałam jakie dziecko ze mnie...i napiłam się coca - coli
![]() i zarazem stwierdziłam, że nie ma co ciągnąć masakry, tylko wziąć się od nowa do roboty i pracować, harować i walczyć nad piękną sylwetką ![]() Jak ten @ potrafi kobietę zwalić z nóg... ![]() Jutro first day of ONZ. ;] Pokażę, że warta jestem zachodu i jestem silna.
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jaka jest roznica pomiedzy ONZ a TURBO???
![]() ![]()
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Lena_ruda
ja robiłam dwie tury, co widać w moim podpisie, a zaczynałam od 70, w tej chwili podobno jest 66,5. red_chameleon aaaaaaaaaaaaaaa, ja byłam w Grecji w ostatnie wakacje ! ![]() dopiero wróciłam ze szkoły, teraz idę się wykąpać, jak wrócę to lecą do was przepisy ![]() Słodziutka Ja mam to szczęscie, że coli nie lubię ;D I pewnie że jesteś silna, a jeszcze silniejsza z nami ! Nie poddajemy się ;*
![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Chokladbollar (kulki czekoladowe)
Czas przygotowania: 15 minut Ilość: 20 sztuk (zależy od wielkości) Składniki: * 150g masła * 2dl cukru * 3,5dl płatków owsianych * 1dl wiórków kokosowych * 1,5 łyżki cukru waniliowego * 4,5 łyżki kakao * 2-3 łyżki parzonej kawy, albo 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 2-3 łyżki wody, albo 2-3 łyżki wody (dla tych którzy może nie lubią kawy), albo 2-3 łyżki soku pomarańczowego dekoracja: * wiórki kokosowe albo cukier 'w perełkach' Przygotowanie: Ogrzej masło do temperatury pokojowej. Utrzyj masło i cukier na gładką masę, używanie miksera wskazane - będzie szybciej. Dodaj płatki owsiane, wiórki kokosowe, kakao, cukier waniliowy i kawę. Wymieszaj dokładnie ręcznie lub przy pomocy miksera. Jeśli używasz kawy rozpuszczalnej wymieszaj ją z wodą przed dodaniem do mieszanki. Jeśli ciasto jest rzadkie i klejące możesz włożyć je do lodówki lub zamrażarki przed rozpoczęciem formowania kulek. Wysyp wiórki lub cukier do głębokiego talerza. Lep małe kulki z masy i obtaczaj je we wiórkach. Przechowuj w lodówce (3 tygodnie). Można także zamrozić (3 miesiące). *** Saftig banankaka (Soczyste ciasto bananowe) Czas przygotowania: 1 godzina, w tym pieczenie: 45 minut Ilość: około 12 porcji Składniki: * 3 jajka * 2dl cukru, albo 1dl cukru brązowego + 0,5dl grubego cukru brązowego + 0,5dl cukru białego * 2 łyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżeczka cynamonu * szczypta soli * 4 dojrzałe banany * 100g masła, albo 1dl margaryny płynnej * 5dl mąki pszennej * 1dl mleka Przygotowanie: Rozpuść masło i poczekaj aż wystygnie. Jeśli używasz płynnej margaryny nie potrzebujesz jej rozpuszczać. Nasmaruj formę o średnicy około 22cm. Ubij jajka z cukrem. Możesz użyć miksera - przyda Ci się podczas całego przygotowania. Dodaj cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Wymieszaj dokładnie. Obierz banany i rozgnieć dokładnie widelcem. Dodaj mus bananowy, masło lub płynną margarynę, mąkę i mleko do mieszanki i wyrób 'gładką' masę. Przelej do formy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175C przez około 45 minut. *** specjalnie dla Was przetłumaczone ze strony www.recepten.se ![]() ![]() A teraz zdjęcia, jakieś nie za specjalne, ale są ![]()
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
fionka - niby pomagasz mi z ta dietą, a tu takie...
![]() swoją drogą wypiłam jeszcze kakao ![]() od jutra nowe ONZ, nowa ja... ![]() ![]() a tymczasem idę się ogarnąć ![]() ![]() dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.