|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
elskede-ja też jeszcze nie kupiłam skrobi ale tylko dlatego że jak bym ją miała to poszłooo... dietowanie w gotowanie,dogadzanie,wypi ekanie itp
![]() Więc przedłużam kupno ile się da ![]() Skrobia też jest na allegro i w sklepach intern. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- łoj to dobrze że oddałam swoją colę, wiadomo może po całej szklanie zaczęłaby smakować ![]()
![]() |
#722 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
moze i racja, wiesz co jak my nie pietrasimy tak, w sumie jemy malo przetworzone zarelko, ale u Ciebie pieknie spadlo juz 6kg wow gratuluje
![]() ![]() ![]() P.S. dobrze, ze Cie cola nie pochlonela albo Ty jej ![]() Może zainwestujemy w skrobie w III fazie co??? ![]()
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Do trzeciej fazy jest u mnie tak daleko....że wcale o niej nie myślę, założyłam sobie żeby wytrzymać jak najdłużej się da na drugiej, a moją motywacją są święta wielkanocne,postanowiłam w nagrodę że sobie troche pogrzeszę z małymi zasadami -zero pieczywa i kilka kawałków ciasta, a mięcho i sałatki do woli a po świetach najwyżej zrobię P dłuższe o dzień lub dwa
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- a te -6kg to zawdzięczam połączeniu diety+ duży wysiłek na aerobiku ![]()
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
wiesz, ja na poczatku zakladalam 72kg, ale teraz chyba chce zejsc do 66, czyli 9kg przede mna
![]() ![]() ja mam niezly wycisk w pracy, budze sie z takimi zakwasami rano, ze szoook ![]() a ze swietami - ja mysle, ze bede mogla sobie upichcic wlasne, dobre salatki i te wszystkie dukanowe pysznosci, jakies bigosiki, kotleciki, serniki, pokombinuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owszem rozdział dotyczy proteinowego czwartku, ale na początku zdania Dukan pisze o diecie trwającej naprzemiennie przez kilka tygodni, miesięcy, więc ja rozumiem że te dane odnośnie nabiału dotyczą czwartku proteinowego, jak również całej diety. Chodzi tu chyba o cukier mleczny - laktozę, który w zbyt dużych ilościach byłby zbyt kaloryczny. Bo o ile nabiał odtłuszczono, to nie pozbawiono go zupełnie cukrów.
![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
puk
ja po aqua aleście popisały
![]() |
#727 |
Przyczajenie
|
![]()
karadka dzięki, tak mi sie włąśnie wydawalo, bo inaczej mijałoby sie to z celem
![]() zjadam te produkty, które mają duzo bialka mało węglowodanów i tłuszczy tzn. 0%. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Witam dukanki
![]() Muszę się Wam przyznać wczoraj strasznie nagrzeszyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Przyczajenie
|
ewela- ja głupieję zwłaszcza z przyrządzaniem posiłków, jeszcze nie dostałam książki, jem jak najwięcej białka, a wcale nie spadłam z wagi jakoś specjalnie (ok 2 kg-mam beznadziejną wagę, muszę kupić nową).
![]() a te bułeczki dukanowe, chlebek dukanowy to można jeść w każdej fazie? ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- ewamik- ja też wczoraj ciut zgrzeszyłam na imieninach siostry ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Malgos to Twoja siostra też Beata? Ja żadnego alkoholu nie piłam bo prowadziłam samochód ale z tym żarciem to przegięłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- tak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dla wszystkich dukaneczek z okazji naszego swieta ![]() witam Was kochane, ja dzisiaj -0,3kg strasznie sie ciesze bo nie moglam ostatniego pulapu przekroczyc a dzisiaj sie udalo ![]() wczoraj pieklam ciasto "czekoladowe" taki zakalec to mi jeszcze ngdy w zyciu nie wyszedl!!! ciasto mialo 1 cm wysokosci - sam zakalec!!!i wyladowalo w koszu... moze dzisiaj cos innego wymysle ![]() dziewczynki z okazji dnia kobiet grzeszki wybaczone ale ie robcie tego wiecej ![]() ![]() malgos chleb czy buleczki mozesz jest w kazdej fazie - tylko musisz uwazac na ilosci bo dopuszczalne sa 2 lyzki otrab owsianych i 1 pszennych, i o ile sie nie myle 1 lyzka skrobi dziennie.
DUKAN od 15 luty 2010 88,4 - 67,4 obżarstwo 67,4 - 74.4 DUKAN od 7 marca 2011 74.4 - 73.9 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 ![]() Edytowane przez karadka Czas edycji: 2010-03-08 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
karadka ile? dopuszczalne jest gora 3 lyzki otrab dziennie.
![]() |
#734 | |
Przyczajenie
|
właśnie zjadłam ten chlebek, nie sądziłam, ż e będzie taki pyszny.
![]() Własnie przyrządzam sobie obiadek, dietetyczny bigosik: biała kapusta, filet z kurczaka, mała marchewka. wszystki drobno pokroiłam i duszę na teflonie oczywiście bez tłuszczu. no i do tego przyprawy jak kto lubi i co dozwolone. martwi mnie fakt, że na początku uderzeniówki trochę było spadku, a teraz nic, a wręcz 1kg w górę, ale nie tracę nadziei ![]() ![]() dzięki za różyczki i ode mnie również Zyczenia o okazji dnia kobiet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() gdzieś na necie widziałam jadłospis to na obiad było mięsko a na kolacje rybka, no i w inny dzień odwrotnie grewana - myśle ze musimy więcej jeść mieska, chociaż moim zdanie nabiał smaczniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
Przyłączam się do życzeń ![]() Chociaż fakt, że mamy dziś to święto akurat niespecjalnie mnie cieszy - w pracy dostałam właśnie od szefa wielgaśną czekoladę Wedla z bakaliami !!! Ehhh czemu los mnie wystawia na takie próby? ;P Hmmm co do tych żołądków to głowy nie daję, ale wydaje mi się, że nie można. Dozwolona jest wątróbka, a o żołądkach nic nie ma, więc w myśl reguły "co nie wymienione to zakazane" ![]()
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
cześć dukanowe dziewczynki
![]() ![]() ![]() I ja dostałam prezent na dzień kobiet w postaci ''wizyty porcelanowej'' ![]() karadka-na drugi raz jakkolwiek Ci nie wyjdzie, nie wyżucaj ![]() ![]() grewana- no to masz dzisiaj wyzwanie, albo Ty albo czekolada, a dzień dopiero co się zaczął, trzymam kciuku za silną wolę ![]() malgos- oczywiście że można żołądki, a wszystko jest wymienione na równoległym wątku Dukanowskim w pierwszym poście,wystarczy zaglądnąć
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-03-08 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
mariolcia juz poprawilam 2 owsianych i 1 pszennych
![]() ![]() galloway uwiez tego nie dalo sie zjesc... wiec jedyne co zrobilam to byla taka 2 mm warstwa od gory taka chrupiaca to ja po prostu w desperacji zerwalam i zjadlam ![]() ![]() ![]() grewana trzymam kciuki - jak wygrasz walke z czekolada to wszystkie bedziemy z Ciebie dumne ![]()
DUKAN od 15 luty 2010 88,4 - 67,4 obżarstwo 67,4 - 74.4 DUKAN od 7 marca 2011 74.4 - 73.9 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 ![]() Edytowane przez karadka Czas edycji: 2010-03-08 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Witam kochane
![]() ![]() Ja dziś ostatni dzień na P. Spadek - 0,3 co prawda dop. jutro miałam się zważyć ale dziś kupiłam bat do wagi i nie wytrzymałam ![]() Ja już po śniadanku- 2 jaja plus dwie bułeczki od wczoraj ![]() Ja też dziewczyny zdecydowanie bardziej wolę nabiał, ale słowo się rzekło i od jutra będzie więcej mięcha ![]() grewana- trzymam kciuki za silna wolę ![]() malgos- galloway ma rację, żołądki są ok ![]() galloway jak Ty to robisz, że na PW masz większy spadek niż na P? U mnie jest odwrotnie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
ewela - masz racje zyczmy sobie zebysmy dotrwaly - ja w zaparte wierze ze sie nam uda
![]() ![]() a czytajac was wczoraj to obiecalam sobie ze od jutra (zaczynam 5 dni P) bede jadla duzo mieska i ryb ![]() ![]() ![]() a od kiedy kupilam ta wode gazowana duzo wiecej jej pije ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 |
Rozeznanie
|
Ja także dołączam się do życzeń
![]() dobry tatek kupił kwiatka i colę light, kochany ![]() ![]() w ogóle stwierdził, że powinnam zostać taka, jaka jestem teraz, a nie chudnąć do suchotnicy, ale to ja się mam ze sobą dobrze czuć, a nie On ![]() karadko - ja pokochałam Dukana, jestem już tak przyzwyczajona do tej diety, że aż będzie żal ją kiedyś skończyć, napawa mnie to strachem, bo szczerze mówiąc lubię mieć jakiegoś bata nad sobą - a tutaj mam konkretne zasady, których trzeba się trzymać, a tak to człowiek jest zdany sam na siebie i swoją silną(moją okropnie słabą) wolę ![]() Kurcze, jestem szczęśliwa, że nad sobą panuję, że ciuchy ze mnie spadają, jest naprawdę ok ![]() ![]() i nikt mi teraz nie wmówi, że wygląd nie ma znaczenia, bo ma i to cholerne ![]() no Kochane, ale mnie wzięło na jakieś przemyślenia, Wy pewnie ![]() ![]() Miłego dnia ![]() ![]() Buziaki ![]() ![]()
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
kochana elskede
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
Dokładnie tak myślę karadko, powrót do normalnych nawyków żywieniowych będzie dość trudny, będzie to wymagało od nas ogromnej siły woli, ale myślę, że jak pobędziemy na tej diecie kilka miesięcy, to dobre nawyki w nas zostaną
![]() ![]()
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
elskede no pewno ze tak!!! i mysle ze bedziemy sie wszystkie trzymac razem i pomagac sobie
![]()
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
elskede i karadka - ja też się boję ''normalności'' (czytaj obżarstwa)
![]() Żołądek szybko się przestawia na to ''gorsze'' jedzenie i domaga się więcej i więcej....ale będziemy miały w głowie tą dietę i w każdej chwili wrócimy a nawet się zkrzykniemy i znowu hajda na dukanie razem ![]() A ja przed chwilą zgrzeszyłam,kawałek serniczka(bardzo tycieńki) i sałatka gyros do której wrzuciłam pół puszki kukurydzy ale zanim ją wrzuciłam łyżka kukurydzy wylądowała też w mojej buzi....o ja niegrzeczna.... ![]() ewela-ja sama się zastanawiałam dlaczego u mnie jest na odwrót ![]() ![]() ![]()
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-03-08 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
galloway widze ze podzielasz nasze smutki
![]() ja wlsanie zrobilam sobie omlecik z papryka cebulka i kurczakiem i wracam do pracy za chwile ![]()
![]() |
#746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
No właśnie dziewczyny ja też najbardziej boję się co będzie po zakończeniu diety.
Te moje wczorajsze przekroczenia założeń diety zaowocowały dziś takim apetytem że chodzę cały dzień i buszuje po domu w poszukiwaniu czegoś dobrego do podgryzienia. Nie poddam się ale mam próbkę jak to będzie jak zacznę włączać węglowodany,boję się że wtedy odwiedzi mnie stary kolega jojo. Aż strach pomyśleć co będzie w święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
dlatego ja nie przerywam diety na swieta - postaram sie sobie zrobic jakies fajne jedzonko, pokombinowac, jedynie moze dodam troszeczkę normalnego majonezu light do sałatek dla podniesienia smaku, może troszkę alkoholu - ale mówię o lapmce winka nic więcej
galloway - wazne, ze waga spada w dol ![]() ![]() ewamik - ja to mam zwykle dni, kiedy nie jestem glodna, ale czasem mam takie, w ktorych mloce jak kombajn, jesli jesz dozwolone produkty, to nie przejmuj sie ![]() Nooo zakończyłam semestr, ufffff na dwa miesiace mam nauke z glowy ![]() Dzisiaj do pracki na 18 do 22, a potem łóżeczko ![]() poskladalyscie juz PITy? ja dzisiaj zanioslam papiery siostry do urzedu skarbowego - nastalam sie w kolejce, myslalam, ze tam padne, jakbym nie miala przekroju, to bym sie zanudzila na smierc ![]() A zaraz ide cos pochlonac, ale sama nie wiem co, moze korniszona, a moze kefir ze slodzikiem (znow mam chec na slodkie)... juz sama nie wiem, czego chce ![]() Buzki Kochane ![]()
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Ogłaszam wszem i wobec, że wróciłam już z pracki i pierwsze co to schowałam głęboko tę czekoladę
![]() elskede ojjjj wiem coś o tym jak ciężko zmusić się do pisania pracy - ja właśnie jestem w trakcie pisania magisterki - termin oddania w maju a ja jestem w czarnej d*** MASAKRA, nie mogę się zmusić do niej ![]()
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
grewana i elskede- dołączam do Was kochane też na mnie praca mgr czeka i to szt.2 bo mój mężulek to taki leniwiec.....
![]() ![]() co do dietki to ja cały czas zastanawiam się co ze świętami - bo nie wiem u nas taka tradycja, że wszyscy spotykamy się u mamy na śniadanku i jest MÓJ UKOCHANY ŻUREK taki na prawdziwym zakwasie i swojskiej kiełbasce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- grewana- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- elskede- ja mniej więcej mam pita wypełnionego ale ze złożeniem mi się nie spieszy bo dopłata mi wychodzi... więc nie mam do czego hehehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.