![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: W nas młodych mamach siła :D (mamusie do 23 roku życia)
Moje maleństwo też śpi.
Asiulka, a spróbuj jeszcze u dominikanów się dowiedzieć, jak to u nich wygląda. Ktoś mi mówił, że u nich bezproblemowo takie sprawy idą. Sweet, poganko ty, ciebie to nawt Samanthha nie przebije ![]() ![]() Miałam 2 strony zaległości od wczoraj i już zapomniałam co jeszcze miałam wam odpisać.
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
mmy wrócilismy ze spacerku mały pmarudził i spi teraz....powinnam sie pouczyz z łaciny..nie chcee mi siee...:
zrobiłam ciasto asiulkowe z kaszką manna i bananami ![]() czuje sie jak w ciąży od 3 dni... cały czas chce mi sei jesc!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Puma no jak nie jak tak
![]() ![]()
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
Ależ cicho
![]() Sweet jesteś? Moje dziecie dało mi tyyyyle wolnego czasu dziś a ja nic nie zrobiłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Puma dzieki za propozycje jutro tam pojedziemy podpytac mam nadzieje ze sie uda
![]() ![]() wogole bylam z Mala u pediatry bo moj Tzet przeziebiony i ona zaczela byc marudna, dostala katarek no i sie slinila i stwierdzilam ze to mozee gardelko no ale jak sie okazalo strasznie nasilone plesniawki (walczylam z nimi ale ![]() ![]() ![]() ogolnie kupilismy mlodej hustawke (skuszona przez inne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Asiulka, mam nadzieję, że u dominikanów wam się uda i nie będą robić problemów. A jakby jeszcze tu nie wyszło, to możesz spróbować tu gdzie my chrzciliśmy. ( teoretycznie to była moja parafia, ale praktycznie już nie. I o tym jednym księdzu mogę napisać, że jest w porządku), w sumie to teraz chcemy chrzcić gdzie indziej, żeby daleko nie jechać, niby ksiądz na kolendzie nam powiedział, że on dziecku nie odmówi chrztu, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. W razie co to uderzymy do tego porzedniego co Amelkę chrzcił i nie będzie problemu.
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Dobry wieczer
![]() Ale pochrzanione z tymi chrzcinami. Współczuję... U nas chyba nie będzie problemu, bo jesteśmy po ślubie kościelnym. Tylko może być jeden problem, że od niedawna należymy do tutejszej parafii i książulek nas jeszcze nie zna a my byliśmy w tym kościele może ze 3 razy ![]() A jeśli chodzi o chrzestnych, to nie wiemy kogo wziąć, bo oczywiście rodzina ma swoje typy i teksty typu"jak to nie weźmiesz swojej siostry ciotecznej", a ja osobiście uważam że ona do tej roli się nie nadaje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie za to co raz bardziej nie pokoi,że młody nie reaguje na lewą stronę. Nawet jak mu grzechotamy koło lewego uszka, gadamy pokazujemy misia itp on nie reaguje, nie przekręca głowy (a przecież głuchy nie jest bo miał badania w szpitalu) szczypię go leciutko w policzek a on nic. Osiwieję chyba, już zaczęłam czytać w necie o porażeniach mózgowych... W czwartek mamy wizytę u neurologa, pewnie nas wyśle na rehabilitację ![]() wy coś możecie popisać w dzień a mi młody daje odsapnąć dopiero wieczorem, ale to się zmieni od jutra (jutro już będzie buj buj ![]() Zajrzę jeszcze do mamusiek i lecę do tż, który też się dopomina tuli tuli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Żartuje no:P odwala mi z przemęczenia Mój tez tak chętny do odwiedzenia dentysty, że bedzie szczerbaty ![]() Cytat:
![]() Ech a za nami dzień okropnych męczarni... Nic nie pomagało na Piotrusiowe boleści- masaże, suszarka, robienie rowerka nóżkami, nie mówiąc o odpowiednich kropelkach, herbatkach ![]() ![]() Dziewczyny a Wy jak dopajacie herbatkami to ile tych granulek wsypujecie ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z tymi kilogramami to tak jak ja witaj w klubie ![]() i chciałam sie pochwalic ze mój malutki robi postepy w podnoszeniu główki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Zebra, ja dawałam herbatki hippa albo bobovity. Sypałam tyle ile było podane na opakowaniu (łyżeczka albo półtorej).
Paprotka, ![]() Majkela, a ty nie denerwuj się na zapas i nie czytaj za dużo głupot w necie ![]()
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
ja mu daje codziennie herbatke z HIPP na trawienie 100ml wody i jedna łyzeczka w tym granulek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Pytam, bo mnie kazała lekarka dawać tego neidużo... Może myslała, że od tego tez może mieć te bóle... ale przecież te herbatki mega łagodne są- a pije ją juz od miesiąca i nic mu nie dolegało...Będę więc mu dawała mniej niz dawałam ale nie aż tak mało jak zasugerowała pani doktor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
czytałam gdzies na necie jak szukałam informacji o wzdeciach i bólach brzuszka ze nadmiar herbatki koperkowej powoduje właśnie wzdęcia....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Aniołek śpi od 19 do teraz bez przerwy ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-25 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
to moze teraz je zamień? dawaj mu tylko koperkowa? moze ta rumiankowa mu zaszkodziła? ale ból brzucha po rumianku?
moze Piotruś ma kolki i dlatego tak cieżko ci coś tym zrobić? mój na szczescie juz nie cierpi. zmiana mleka zrobiła swoje. do tego zaczełam o swoim wiecej karmic.. ale powiem ci ze od tego mleka ma tak śmierdzące kupy ze padam ![]() a wiecie co dzisiaj zrobił??? odwróciłam sie tylko na chwile jak go pzrewijałam, patrze za chwile a on obsikał ściane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Paprotka leże
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
WIEM CO CZUJESZ BO BYŁ OKRES ZE MÓJ MIAŁ TAK SAMO.
no ale dobrze że śpi może rzeczywiście wykończony był tymi bólami brzuszka ![]() a mój neidawno zrobił taką srake że jak torpeda pzreleciała ,i usmarował pzrewijak, siebie ,mnie, fotel podłoge ,bluze i przez pół pokoju to przeleciało... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
O ja ale masz fajnie siki na ścianie , kupy na dywanie
![]() No więc mój szkrab nakarmiony został gdzieś ok 23.40, umyłam się i lece spać, bo Aniołek dalej spi sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Wtajemniczenie
|
za każdym razem jak sciągam mu pieluche staram sie byc w gotowości bo niewiadomo co i kiedy wyskoczy
![]() teraz lezy w foteliku i gada z misiami. zobaczymy jak długo ![]() ![]() ale mam faajny nowy laktator ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zebra dobrze ze odstawilas to zelazo przynajmniej Piotrus nie ebdzie sie meczyl.. ja wlasnie wczoraj sobie uswiadomilam ze nie moglam sie zalatwic dlategoi ze w szpitalu dawali mi wlasnie zelazo jakby co zapobiegajac anemii..ehh i do teraz mam male problemy jeszcze musialam pic syropki co to ja a co dopiero taki maly czlowieczek ![]() ![]() ![]() Mi mojej malej kruszynki szkoda strasznie.. tak jej sie zle oddycha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() za chwilke przychodzi babcia i zoastawiamy mala i jedziemy do tych dominikanow.. mam nadzieje ze sie udaaa ![]() a co do kup.. looo matko ja sie wole nie wypowiadac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
ja to na moje dziecko generalnie mówię kupomistrz...NIE MA takiej pieluchy w której przynajmniej raz kupa nie wyleciała na zewnątrz....mieliśmy już wszystkie...ale młody jak nawali...teraz na szczęście to się trochę uspokoiło...
idę robić biszkopt.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |||||
Zadomowienie
|
siemanko
![]() A ja nawet wyspana młody jadł o 20, o 2, 5:30 potem wstał o 7, ale stwierdziłam że to z wcześnie na karmienie, pokręcił się i wstał o 8:30 i tadam tadam usnął o 10(a bronił się bardzo przed snem) sam w łóżeczku, ale jestem dumna ze swojego synusia ![]() Choć już mam plan żeby wyeliminować karmienie o 2 w nocy, ale nie wiem jeszcze jak to zrobić ![]() ![]() Poczytałam wczoraj w necie na temat przekręcania główki przez dziecko i Adaś najprawdopodobniej ma kręć szyi, czyli jak nic rehabilitacja ![]() Cytat:
![]() Mój na szczęście robi w pieluchę, ale też ma raz dziennie kupę jak torpeda która ucieka z pieluszki i jest na plecach, szyi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeżeli nie poprawi Wam się do końca tyg, to ja bym poszła do lekarza. Ocho koniec spania, lecę.... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Sweet, kciuki za wizytę.
Zebra, super, że mały w końcu spokojnie pospał. Może dzisiaj za to będzie miał świetny humorek. Paprotka, Adrian jest boski z tymi kupami latającymi po pokoju i osikaną ścianą ![]() Amelka kiedyś zrobiła tżtowi kupę na rękę jak ją kąpał ![]()
![]() |
#747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() majkelka nie martw sie... rehabilitacja nwet jakby miała byc to mysle ze po niej szybko poprawa bedzie..takie dzieci dobrze reaguja na rehabilitacje ![]() mój Adrian przy perwszym kapaniu narobił w recznik jak go trzymałam...chyba z wrazenia ![]() wysłałam go na dwór z babcia. odpoczne chwilke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- a co do kataru to mały sie meczył 2 tyg.az sie krztusił.. i jeszcze teraz nad ranem słysze ze siorpie nosem.....masc majerankowa rzeczywiscie dobra.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Majkela jak cos rehabilitacja pomoze i potem bedzie juz dobrze
![]() ![]() Z chrzcinami w tm kosciele ![]() ![]() po za tym dostalismy nowa posciel od tesciowej pt " kolekcja ksiezniczki" wiec mam lozeczko cale rozowe ![]() ![]() ![]() ogolnie wyprasowalam, posprzatalam i teraz musze zrobic grafik a pozatym mam wolne ![]() ![]() Sweet juz po wizycie?? Jak tam ?? mam nadzieje ze w porzadku ??daj znac .. Mamy nowy aparat i robi o niebo lepsze zdejcia niz ten poprzedni wiec teraz niunia bedzie miala fotek a fotek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Sweet trzymam kciuki!!! Biedny Fistaszek
![]() Kurcze już dzisiaj lepiej z brzuszkiem Piotrusia ale jeszcze ma problemy z gazami- aczkolwiek sam zaczyna też juz bączkować więc coraz lepiej... pomagałam mu dzisiajn dwa razy dociskając nóżki do brzuszka. Mam nadzieję, że niedługo potrwa powrót do stanu zanim zaczęłam podawać żelazo... Chyba się tych gazów uzbierało w jelitach... Mam wielką nadzieję, że ię to unormuje wszystko w końcu... Ale czytałam na necie o hemoferze sporo i dużo rodziców pisało, że tak jest po hemoferze własnie... a po odstawieniu poprawa... Zapytam pediatre o syrop Ferrum lek może pozwoli to mu dawać... Ponoć łagodniejsze i nie ma takich ekscesów w większości przypadków... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
sweet doszło wszystko
![]() zebrasupe ze u was sie normuje ![]() asuulkapokaz hustawe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.